Csere kijelző honnan? (Dell notebook)

Van egy ~5 éves (már nem garanciális) Dell notebook (Latitude E7240) a családban aminek ki szeretném cserélni a kijelzőjét. Honnan tudok/érdemes ilyen alkatrészt rendelni? A Dell-től közvetlenül gondolom nem lehet. Aliexpress-szen láttam jónak tűnőt, de nem tudom onnan merjek-e... Vagy esetleg lehetne venni egy használt notebookot is aminek jó a kijelzője (elsőre úgy tűnik ez a drágább megoldás). Aki csinált már ilyet az honnan szokott rendelni?

bónusz kérdés: a touchscreen kijelzőt gond nélkül kicserélhetem nem touch-osra is?

Hozzászólások

Nem fogadnék, hogy Dell-nek van raktáron 5+ éves termék alkatrészei.

De ha van, akkor csak nagykerrel beszél. (Bizonyos összeghatár felett bármilyen céggel, de a te eseted nem az az összeg. :) )

Keress egy nagykert, aki szervizel is. Pl Asbis, vagy CSH. Ott lehet esélyed alkatrészre, bontva, vagy ha létezik akkor gyáriban is.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Megpróbálhatod a hardverapro-n is.

Szerkesztve: 2020. 08. 18., k – 12:02

Nézd meg, hogy hány csatlakozós a te laptopod, ( 30 vagy 40? EDL vagy VSDL, de szerintem EDL)

 

Ha megvan, hogy milyened van, akkor a paraméterekkel (1366x vagy fullhd 12,5 coll milyen csatlakozó irány a panelook.com

Itt kiválasztod a neked megfelelőt, és EBAY-on veszel egyet. Arra figyelj, hogy pont az a model legyen, ne compatible. Itthon dzsunka fos compatible-t fogsz venni drágán.

Szerkesztve: 2020. 08. 18., k – 12:10

Nyugodtan rendelj aliról, főleg olyat, amire van customer feedback. Itthon találhatsz használtat a már említett oldalon, vagy tripla áron ugyanazt, amit alin árulnak. Én rendeltem már echte kínai billentyűzetet notebook-ba, teljesen korrekt volt.

Nekem csak jó tapasztalatom volt a PC-Mentor szervizzel, egy próbàt megér.