Eljen a Nyugat, a jogallam es a sajtoszabadsag

Hozzászólások

Ebből lebaszás lesz, mert ez nem a Reddit, hanem a  Hup.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Melyikre gondolsz? Arra a TV-re, amelyiknek egykori tulajdonosát azzal vádolják, hogy bérgyilkost fogadott a konkurencia kivégeztetésére?!? Újszülötteknek:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Nap_TV

Kritikák

A Nap-keltét bírálói gyakran szervilizmussal és elfogultsággal vádolták (ezt fejezte ki a „Párt-kelte” gúnynév), ezt demonstrálandó a Fidesz a műsorban való részvételt 2006 októberétől megtagadta, mert szerintük a műsorvezetők és a készítők objektivitás hiányával készítették műsoraikat.[2] Így a jobboldal szereplői közül az akkori parlamenten kívüli erőt hívták meg az adásba. Fábry Sándor egyik alkalommal magában a műsorban propaganda televíziónak nevezte a Nap-keltét, amelynek semmi keresnivalója nincs közpénzből fenntartott televízióban.[3]

A Nap-keltére jellemző volt, hogy képe jóval fakóbb volt a köztévé műsorainál, a régebbi típusú kamerák alkalmazása miatt. Képi világát, a stúdiók berendezését pedig siralmasnak tartották. A műsor 20 éve alatt a főcímzene nem változott, ezt sokan kritizálták.[4][5]

2009. szeptember 27-én pénzhiányra hivatkozva megszüntették a műsor sugárzását a Magyar Televízió 1-es és 2-es csatornáján.[6]

trey @ gépház

Az MTVA-vezér ügyvezetővé tette az embert, aki lehallgatta

 

https://24.hu/media/2018/06/11/az-mtva-vezer-ugyvezetove-tette-az-ember…

 

"...az Új Média és Teletext Kft. ügyvezetőjének június elsejétől Vas Imrét nevezték ki. Az ügyvezetőváltással kapcsolatban kiadott közlemény semmit nem említ Vas Imre karrierútjáról, ahogy azt sem, hogy ő ugyanaz a személy, akinek neve meglehetősen sokat szerepelt korábban az MTVA kapcsán, amikor is kiderült, hogy engedély nélküli lehallgatóberendezést találtak Vaszily Miklós MTVA-vezérigazgató irodájában 2016 márciusában, és ugyanakkor találtak lehallgatáshoz használatos eszközöket Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató és Vas Imre szobájában. A történtek után az egyik biztonsági felvételen Vas Imrét szerelők társaságában látták. Számonkérésekor Vas az akkori cikkek szerint annyit mondott a rendőröknek, a lehallgatásra és videós megfigyelésre is alkalmas eszközök telepítése magasabb célokat szolgált."

Melyik muksóra gondolsz a kettő közül? https://m.origo.hu/itthon/20160108-gyarfas-tamas-megkoszonte-orban-gesz…

egy idóben bimbozó volt a kapcsolat. Tomival felépíttették azt az olimpiai léptékű uszodát, hogy a következő pályázatnál ne legyen benne a költségvetésben ez sem... OV egy bűnözővel kokettál? Mik vannak? Majd a kognitív disszinanciád biztos dob rá egy megnyugtató magyarázatot.

A kormány és Orbán szerintem nem Gyárfás Tamást köszöntötte fel életműdíjjal, hanem a magyar - egyébként az országnak világhíreket hozó és arra egyébként érdemes - úszósportág  felé tettek gesztusokat, azt támogatták. Erősen valószínű, hogy az uszodát sem Gyárfás lottyadt seggének építették. Az, hogy Gyárfás mennyi ideig tudott az úszósport élén állni, az sok mindenki szégyene lehet, de sajnos, akárhogy csavarod, semmi köze a sajtószabadsághoz, amiről itt szó van.

trey @ gépház

En nem bontok semmilyen pezsgot. Utoljara 2010-ben szavaztam narancsokra.

A 60 ujsagiro kenytelen most kitaposni a sajat utjat az "orszag legmagasabb olvasottsagu lapja" cime fele azoknal a lapoknal, amit alapitanak, vagy amihez atveszik oket. Tobbseguk leginkabb megorokolte a "cimet", es csak jol jart, hogy az Indexnek irhatott. Most bizonyitania kell. Ez az egy oka van, hogy majdnem orulok egy ilyen "tisztulasnak" - de ez sem okoz valodi oromot, mert clickbaittal elegge exploitalhato ez a "magasabb olvasottsag" kerdes. De tobbek kozt a 444 csapatat valamennyire tisztelem, hogy ezt megcsinaltak, es az tenyleg gyanus lenne, ha Uj Peter ott hajlando lenne atrendezni a tulajdonosi kort a tortentek utan.

Bizonyos olvasottsagi meret folott letezik a lapnak tulajdonosa (alatta is, csak a kutyat sem erdekli ki az). Es minden elado. Meg egy medium is. Ha annyi penzem lenne, mint Jeff Bezos-nak, meg lehet az MTVA-t is, de a 888-at biztosan "meg tudnam venni", aztan hoboroghetnenek ugyanigy a narancsszavazok. Sima piacgazdasag ez is. Rengetegen elvesztik a munkajukat tulajdonoscsere utan, Oracle is megvette a Sunt, mivel masabb az, hogy egy Fidesz-kozeli valaki megvette az Indexet, es valaki emiatt elveszti az allasat? Azzal, hogy a kutya nem olvassa a kirugott OpenOffice dev unalmas blogjat, mert nem volt rajta clickbait cim?

Az Index Uj Peterek lelepese ota egy idozitett bomba volt, es lehetett tudni, hogy amikor kello modon messze vannak a valasztasok es kelloen bena epp az ellenzek (fokent az importideologiakon keresztul benaznak olyan sokat, hogy szerintem arra maga a kormanypart se szamitott), be lehet majd konvertalni es az olvasokozonseg 30-80%-at meg lehet tartani egy ilyen erosen olvasott lapnak. Ezert "vettek" az Indexet. Az, hogy ilyen tulajdonosi kor mellett meg majdnem 10 even at ilyen modon szidhattak a kormanyt, nem eppen arra utal, hogy nem lenne demokracia, vagy szolasszabadsag. Te milyen surun szidod nyilvanosan a "kenyeradodat"? Hanyan tudnak rola ha epp bajod van a munkaltatoddal/megrendeloddel/fizeto ugyfeleddel?

Egyébként ahogy több magyar sajtóórgánum mutatja, egy újság nem csak a közvetlen bevételével tud profitot termelni, hanem pl.:

- rajta keresztül faszán lehet állami pénzeket magánzsebekbe csorgatni (céltalan reklámokkal pl., amit az állam kifizet, az oldal tulaja zsebrerak, a reklám meg senkit nem érdekel)

- illetve közvetetten pl. a propaganda terjesztésével.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A kulonbseg az, hogy piacgazdasagban jo, ha az allam nem el vissza a monopolhelyzetevel. Itt van egy szereplo, aki ugy alakitja a torvenyeket es ugy tereli a kozpenzeket maganzsebekbe, hogy nincs az a birosag aki ellenuk itelne. Ez igy technikailag nem piacgazdasag, hanem inkabb oligarchia. Az indexet nem azert vettek meg, mert majd nagyon megeri nekik a sok olvaso, hanem mert konkurenciat jelent a valasztok figyelmenek iranyitasaban. Ha jott volna a Disney, es Star Wars termekeket nepszerusitene a gyerekeknek az uj indexen, az piacgazdasag. Egyedul erre akartam reflektalni, vsz. sok masban egyetertunk. 

(hogy legyen kontraszt a magyar jogokrol:https://444.hu/2020/07/23/lefaszoztak-a-gyori-alpolgarmestert-aki-erre-beperelte-a-kommentelot-es-nyert-elsofokon

van orszag, ahol parezer eurot legombolnak rolad, mert bemutattal valakinek (nemeteknel), van ahol meg ha fasznak nevezhetik a miniszterelnokot, az utobbi szerint az jo orszag jele (angolok):

https://www.reddit.com/r/ukbike/comments/4iaeok/boris_johnson_says_a_cyclist_who_called_him_a/)

Akkor a helyzet adott volt az “ellenzeknek” is, csakhat ugyanugy mas faszaval verni a csalant 2020-ban meg mindig konnyebb 8). Probalkozni lehet amugy, es szepen el is lehet sirni, hogy ajjajaj jajjajjaj eppcsak van 6%-unk jajjaj rohadt agymosott szavazok dogoljon meg mind. Aztan megis fel lehet venni a nagy penzeket 6% ide vagy oda, es fel lehet hasznalni az ezzel jaro kapcsolati toket, es meg csak felelosseg sem terhel a kozeleti temakert. Egy kis performance + “kurvaeros kepek” = profit. Kar, hogy nem en talaltam ki ezt a szanalmas modszert.

Bar inkabb nem kar, mert az eredmenyet 2/3-ban vagy lassan inkabb 4/5-ben merik az ellenoldalon. Az mar komoly tetel. Szoval pl. az indexet barmely politikai nagyagyu meg tudta volna venni kilora. Hmm akart ra kolteni valaki? Vagy valakik?

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Adok par peldat:

Youtube egyetlen ceg elso panaszara torol (cenzuraz) barmilyen videot.

Facebookon nem lehet kurucinfot linkelni. Semmilyen cikket onnan. Privat uzenetben (messenger) sem.

Bizonyos esetekben, ha egy bunozo szinet megemlited, annak egzisztencialis kovetkezmenyei lehetnek (itt masra bizom a peldak linkeleset, amiket mindjart kertek tolem)

Az pl. egy marha érdekes kisérlet lenne, hogy hogy reagálnák le az emberek, ha ezentúl a hírekben ott lenne minden elkövető bőrszíne és vallása...
 

Balesetet okozott kedden reggel egy részeg, fehér bőrű, római katolikus sofőr Budapest határában...

Biztosan sok támogató reakció érkezne :) kár, hogy nem lehet kipróbálni :(

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Youtube egyetlen ceg elso panaszara torol (cenzuraz) barmilyen videot.

Ez egy valós probléma, miért állítod be úgy, mintha a többség ezzel elégedett lenne? Nem vagyok valami nagy YT fogyasztó, de így is beleakadtam számtalan olyan esetbe, amikor egyes copyright-troll cégek demonetizálnak videókat nonszensz okokra hivatkozva.

 

Facebookon nem lehet kurucinfot linkelni. Semmilyen cikket onnan. Privat uzenetben (messenger) sem.

De erre rászolgáltak, nem? Mintha a /r/The_Donald sírna a szólásszabadságért (gy.k. instant banoltak mindenkit, aki csak egy ici-picit nem értett egyet Trumppal).
Én egyébként inkább a vita és oktatás híve vagyok. Az ok, hogy a FB törli az olyan tartalmakat, ami közvetlen veszélyt jelent másra. A politikai, kétes tartalmú posztokat inkább csak jól láthatóan megjelölném, hátha előbb-utóbb rájön az olvasó, hogy az olvasott posztok 95%-a tele van hamis információkkal (bár lehet csak túl idealista vagyok).

Erősen keverve van a szezon a fazonnal.

A közösségi oldalak egytől-egyig magánkézben vannak, így az azokon megjelenő tartalmak ezek üzemeltetőinek az elvárásainak kell megfelelnie. Magyarán más az, ha te a közterületen hőbörögsz és más az ha a kertemben hőbörögsz. Ingatlantulajdonosként jogom van kidobni a szűrödet, ha nem tetszik a viselkedésed.

Ha nem tetszik az adott oldal, keress másikat. Felhasználóként, jogod van más platformokat használni. Vannak platformok, ahol szabadon terjeszthetsz bármilyen igét. Sőt, még csinálhatsz is ilyent. Ha jól csinálod, 1-2 éven belül te fingod a passzátszelet. Lásd. tik-tok.

Ami itt seggfájást okoz, hogy nem tudsz pénzt csinálni ezeken a platformokon. Nem tudod terjeszteni az igét a birkanyájnak, nem tudod őket lehúzni. Igazán kellemetlen...

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

>> A közösségi oldalak egytől-egyig magánkézben vannak, így az azokon megjelenő tartalmak ezek üzemeltetőinek az elvárásainak kell megfelelnie.

 

a közösségi oldalak tulajdonosai ehhez is ragaszkodnak, és ahhoz is, hogy mégse lehessen őket felelősségre vonni a felületükön megjelentekért

Azért a közösségi oldalak tulajai sem szentek. Erősen tolják a leginkább kifizetendő propagandát. Egy pereskedés nem kevés pénzbe kerül, ahogy a megfelelő kapcsolatokkal rendelkező politikusok és megmondójánosok is. Egy ilyen oldal üzemeltetője a legtöbb birkát akarja tudni a nyájban, ehhez igazítja a szabályait.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "