Csapbetet csere segitseg

Fórumok

Csopog a csap, es lassan eljut olyan pontra hogy mar kezd zavarni. Ahogy olvastam nem egy raketatudomany megoldani, kicsavarni a regit, becsavarni az ujat en is meg tudom csinalni. Viszont mivel meg nem csinaltam ilyet ezert lehet hogy nem latok minden bokkenot, ezert kerdezem a tapasztaltabb kollegakat.

Szetszedtem es csinaltam nehany kepet, ide raktam fel oket: https://photos.app.goo.gl/qCV6LASTdtyLueFW8 , remelem minden fontos reszt sikerult megorokiteni. Itt az elso 6 kep a relevans.

Ez alapjan azt latom hogy 21mm-es csabetet kell, mondjuk ez: https://www.obi.hu/csapbetetek/obi-sargarez-csapfelsoresz-21-mm-g-1-2-/… . A furdoszobaban mar negyedfordulatos keramias van, ha jol gondolom akkor a linkelt is olyan es ha mar cserelem akkor olyat szeretnek ide is.

Erre kell majd egy atalakito, mert jelenleg csak az egyiken van, pl ez: https://www.obi.hu/csatlakozasok-kapcsolok/obi-recezett-huevely-csapfog… .

Ezen kivul pedig 1-1gomb: https://www.obi.hu/tovabbi-tartozekok-csaptelepekhez/obi-gyemantfoganty…

Es meg nehany forumon irtak hogy nem art szilikonzsirt venni es a menetet (ugye?) bezsirozni mielott felrakom: https://www.obi.hu/tovabbi-tartozekok-csaptelepekhez/obi-csaptelepzsir-…

Ez eddig az elso fele a vizszerelesi projectnek.

A furdoszobaban a csap meleg vizenek a megnyitasanal rezonal az egesz haz es ahogy olvastam az is rossz csapbetet miatt lehet. Ugyhogy szetszedtem azt is, lasd masodik 6 kep a fenti albumban.

Ahogy lattam ez 3/8-as meretben van, ugyhogy ide ilyenre lesz szuksegem: https://www.obi.hu/csapbetetek/obi-sargarez-szelepfelsoresz-16-7-mm-g-3…

Mivel ezt nem nyitogatom ezert ide valamelyik meglevo gombot felteszem majd ra egy adapterrel.

 

Eddig tart a sajat kutatas, van szerintetek amit kihagytam vagy elneztem es nem lesz jo ha ezeket megrendelem?

 

Koszi,

Tamas

Hozzászólások

Csöpögő csapbetétnél többnyire mindössze a gumitömítéssel van gond, ha azt önmagában ki tudod cserélni, lehet, hogy megtakarítottál egy rakás pénzt.

A menetre tényleg nem árt zsír, de szinte bármilyen megfelel (nem disznózsír, de a klasszikus csapágyzsír már jó), ha a szilikonzsír nem sokkal drágább, használd, de ha van otthon valami csapágyzsír, akkor  felesleges a menettömítésre külön venni szilikonzsírt.