[Megoldva] Ubiquiti AP-k újraindulnak

Sziasztok!

 

A fórumokon kialakult közvélekedés szerint a Ubiquiti eszközök megbízhatóan jó cuccok. Ezért is vettem használatba pár ilyet különböző helyeken. Jórészt standalone módban, controller nélkül használom őket, de a hiba a kolléga szerint fennáll controlleres környezetben is:

POE táplálású AP-k időnként spontán újraindulnak. Az AP saját logjában semmi (általam) értelmezhető ok nincs.

Most a saját példányomon tudtam kísérletezni és azt látom, hogy az Unifi AP AC LR egy sebességmérést sem visel el, mérés közben újraindul.

Gigabites optikai internetkapcsolat (DIGI) rajta egy POE injektorról táplált EdgeRouter, annak POE portján 10m-es kábellel az AP.

Más helyeken az AP rövidebb kábelen, a saját injektorával van táplálva, de a jelenség ugyanaz.

Ubiquiti fórumán számos hasonló problémáról írnak, de megoldást ott sem találtam.

 

Hasonló tapasztalata, ötlete van valakinek?

 

Arrabonus

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 02., cs - 19:11

Vagy az fw vagy a kábel vagy a tápfeladó, szét kéne nézni az Ubi fórumain, hogy adott fw-vel másnak is van-e ilyen nyűge. Ha meg van frissebb fw, akkor frissítsd. A kábelezésnél ugye nem úgy vannak, hogy tömör erű kábekek vannak egy késes, nem tömör kábelhez való dugókkal? 

Gyári szerelésű cat5e hajlékony kábel egyik vége a routerbe, a másik az AP-ba dugva.  A fw a legfrissebb (4.0.80) verzióra frissítve.  Délelőtt lehcseréltem az AP-t egy Mikrotik hAP AC lite-ra. POE táplálás ugyanarról a routerről, ugyanazon a kábelen, Megy hibátlanul, persze a sebessége nem ugyanaz :-)

Akkor 10 GOTO Unifi FORUM

Eddig megbízhatóak voltak, lehet beesett valami hibás frissítés, a vírus helyzet miatt még nehézkes a javítás. 

Egyébként ex munkahelyemen Unifi van, még én szereltem/telepítettem. Új munkahelyen is az van, más telepítette, egyikkel sincs gond, mert a régi helyről néha még kérnek tanácsot, ha gond lenne.

Én meg a Mikrotik wifijével szívok néha, igaz csak egy hap mini CAPsMAN nélkül.

Köszönöm a segítséget! Úgy tűnik, mégis a kábel volt a hibás. Megnéztem jobban, szerintem valami tesco gazdaságos alueres kábel. Kicsit átalakítottam a kábelezést. A routert rádugtam a saját dugasztápjára, hosszú kábel egyik végét a switchre, a másikat a POE adapterbe és azt egy rövid kábellel az AP-ra. Most stabilnak tűnik, 10 óra feletti az uptime :-)

A többi ilyen eztköz kábelezését is meg fogom nézni alaposan.