arts+esd slackware 10.1 alatt

Fórumok

arts+esd slackware 10.1 alatt

Hozzászólások

Annak idején, slackware 10.0 (KDE 3.2) alatt kitaláltam egy jót:

Az arts-t a vezérlőközpontban az esd eszközre állítottam. Így ha szólt az xmms, vagy mplayer az esd-n át, a kde rendszerüzenetei egyidőben szólhattak vele, az arts-en keresztül. Vagy: ha amarokkal (arts) hallgattam zenét, a thunderbird játszott nekem zenét (esd-n), ha e-mailem érkezett.
Most, a KDE 3.3 úgylátszik nem tudja elindítani magától az esd-t, így bejelentkezéskor szól, hogy a hanbgszerver így meg úgy, majd kb. 3 mp. után csonttá fagy, csak a kikapcsolás marad (off: még jó, hogy reiserFS a fájlrendszer, különben már biztos rég őrjöngenék az adatvesztés miatt.)
Most más megoldást választottam. a /usr/bin/esd-t set suid módúra állítottam, rootként elindítottam. Így fut a hangszerver, és amikor userként bejelentkezem, a KDE elindul, zenél, minden működik.
Probléma: beírtam, hogy
/usr/bin/esd &
az /etc/rc.local-ba, mivel azt a /etc/rc.M hívja a rendszerindítás végén. Ha rootként futtatom ezt a fájlt (futtatható természetesen), elindul az esd (a top mutatja), és hozzáfér a hangszerverhez minden user.
Ellenben rendszerindításkor nem indul el. (Egyébként a bootsplasht sem tudta kikapcsolni annak idején azt hiszem - az is az rc.localba volt beírva)

Milyen más módon tudnám elindítani a hangszervert a rendszerindítás során?

Megoldás:
Az rc.M-be kellett írni, hogy

exec /usr/bin/esd -nobeeps &

És akkor mindenki boldog. Kivéve persze a wine-t, ami képtlen használni a winearts.drv-t.