DELL Inspiron M301Z Notebook Sérült Bios helyreállítása

Sziasztok!

Adott egy Dell Inspiron M301Z Notebook, amelyen sérült a BIOS, azaz hivatalos leírás szerint, mivel 1et "beepel", így ez alapján sérült a  BIOS ROM checksum .

N5010-re vonatkozólag van Bios recovery tutorial, ami abból áll konkrétan, hogy a dell hivatalos oldaláról letöltött BIOS-t kicsomagolja, majd a .hdr, illetve a .rom fileokat átnevezi a notebook típusára, azt a 2 filet felteszi egy fat32-re formázott usb flash drive-re, és úgy indítja el a gépet, hogy akkut kiveszi, tápkábelt kihúzza, usb flash driveot csatlakoztatja, end gombot lenyomva tartja, majd becsatlakoztatja a táp kábelt, és a gép elkezdni induláskor frissíteni a biost a pendriverol, azaz helyreállítani.

Én megpróbálkoztam ugyanezzel, viszont az M301Z-hez kiadott BIOS frissítő fileban nincs .hdr állomány, csak BIOS.rom és egyéb fileok, amelyek a windows környezet alatt futtatott frissítőprogramhoz kellenek szerintem.

Az lenne a kérdésem, hogy esetleg valakinek innen a hup.hu-ról, van-e tapasztalata / ötlete a bios helyreállításával kapcsolatban, mit töltsek le, mit rothatok-el a bios recovery pendrive elkészítéskor?

A D+ Power on gombbal működik a display test, és sípol, ha nincs benne ram , szóval az alaplap életben van, csak a bios sérült.

Köszönöm a segítségeteket előre is.

Hozzászólások

A bios.rom file elég, ha van időd, kedved, egy usb-s ch341a íróval és egy krokodilcsipesszel elég egyszerűen és olcsón megoldható a chip újraírása, igaz szerelni kell hozzá kicsit, mert hozzá kell férni a chip-hez.

Sajnos nincs usb-s ch341a íróm, meg időm sem igazán hozzá, ha nem sikerült usb flash driverol feltolnom rá a bios frissítést, akkor megy vissza a gazdájának, csak gondoltam megpróbálom a lehető legkönnyebb járható utat, de köszönöm azért, hogy próbáltál segíteni.