(MEGOLDVA) Applikáció IOS alá, esetleg online is?

Fórumok

Annyit szeretnék jelen pillanatban csak, hogy almás telefonon ráklikkel valaki az applikációra és behoz neki egy weboldalt, valamint van egy olyan opciója, hogy a visszanyílra visszalép egyet a menüben. Van olyan ingyenes online szerkesztő, ahol ezt összerakhatom? Androidon ez gyerekjáték, gondolom IOS-ra sem agysebészet. Tud ebben valaki segíteni? Egy alapítványnak szeretnék ezzel segíteni.

Megoldásom: elengedtem ezt az egészet, nem éri meg.

Hozzászólások

Akkor a TestFlight kell neked:

https://developer.apple.com/testflight/

mondjuk...

When you add the first build of your app to a group, the build gets sent to beta app review to make sure it follows the App Store Review Guidelines. This is the only beta version of your app that requires a full review, and testing can begin once it’s approved.

Szerkesztve: 2019. 11. 05., k – 20:36

Csinálj egy PWA-t, ahhoz nem kell Appstore, sem Mac.

Ahhoz amit akarsz néhány meta tag elég (apple-mobile-web-app-capable, apple-mobile-web-app-status-bar-style, apple-mobile-web-app-title), plusz egy app logó (link rel apple-touch-icon) meg egy manifest.json, hogy Androidon is hasonlóan menjen. A Workbox-t vagy az egyéb libeket nyugodtan kihagyhatod.

Szégyellem magam, ám azt elfelejtettem jelezni, hogy nekem egy deka IOS senem nincsen, csak olyan online programokkal tudok kezdeni valamit, ami nem követeli meg az apple cuccait :-(

Szerkesztve: 2019. 11. 05., k – 20:40

Nemide

Ha hajlando vagy kicsit tobbet tenni az ugy erdekeben, azaz megfelelni a minimum alkalmazas igenyeknek, amiket az Apple tamaszt, akkor villamgyorsan ossze tudsz dobni egy alkalmazast webes technologiakkal (html/css/js/ts, stb...) majd a frontend kodot becsomagolod egy iOS binarisba Apache Cordova segitsegevel.

A becsomagolashoz viszont sajnos kell egy mac gep, amire telepitve van az Xcode, de ez a requirement megkerulheto egy olyan szolgaltatassal, mint a MacinCloud pl ( https://www.macincloud.com/ )

Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

Biztosra nem tudom, hogy ez-e az ok, de a Cordova/Phonegap teli van natív plugin-ekkel, azok kitehetik adott esetben a kódbázis tetemes részét is, mondjuk egy bluetooth kapcsolat library meg van írva swift-ben vagy obj-c-ben, ÉS van mellé egy cordova frontend. De nekem olyan appomat sem dobták vissza, ami tényleg csak pure js volt, zéró plugin használattal (asszem még a whitelist sincs benne).

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A linken egy olyan app-szerű weboldalt érek el, amiben van egy link a kutyafule.hu-ra, az a célod, hogy egy az egyben ez jelenjen meg app-ként, vagy a kutyafule.hu? Nem látom értelmét ennek, mármint elküldöd valakinek, hogy itt az app, letölti, és az egész egy linket tartalmaz, rábök, megnyílik a böngészője. Vagy a kutyafule.hu tartalma is az app-ban jelenjen meg? Ennek szintén nem értem a célját.

Ahogy fentebb írták, iOS-en nem igazán létezik ez a küldök egy fájlt és telepíted a telefonodra (van enterprise license, éves díja 100e körül amennyire emlékszem, és ez sem egészen az .apk fájl küldős megoldás), van az App Store, és ennyi. A PWA, amit fentebb ajánlottak az az, hogy megnyitsz egy weboldalt, és (most erősen egyszerűsítek) hozzáfér sokmindenhez, amihez a weboldalak nem szoktak (bluetooth-hoz, telefon adataihoz, ..., sokmindenhez), appok viszont igen, és ki tudod rakni launcher képernyőre az ikonját, mint egy app-ét, indítani tudod az oldalt vele, úgy, hogy akár a címsor se jelenik meg, csak teljes képernyősen az app. Fixme, hogy áll most ez iOS-en? Android-on megy szépen, de ugye nem az kell most. Próbáld ki a sofornekem.hu/app címet iOS-en, az ilyen.

(Nem kritika, csak próbálok segíteni.)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

A PWA, amit fentebb ajánlottak az az, hogy megnyitsz egy weboldalt, és (most erősen egyszerűsítek) hozzáfér sokmindenhez, amihez a weboldalak nem szoktak (bluetooth-hoz, telefon adataihoz, ..., sokmindenhez), 

A PWA csupán arról szól, hogy egy webapp natívabbnak látszik. Az egész UX kérdése, nem kap több jogosultságot, mint egy nem progresszív webalkalmazás (aka: sima weboldal). 

Jogos, pontatlanul fogalmaztam, köszönöm! A PWA az csak a parancsikon az indítóképernyőre, címsor rejtés, és pár hasonló dolog. A JS-ből homokozón kívülre nyúlás lehetősége adott ettől függetlenül is. Valamiért az maradt meg bennem, hogy a manifest-ben kell jogokat kérni hozzá, azt elfelejtettem, hogy a GPS-t meg pár dolgot már használtam js-ből, és nem kellett jogkört kérni.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

"Nagyszerű. Bár nekem lennének olyan szerény képességeim, hogy boldog legyek a helyetted"

 

Én meg majd írok helyetted is értelmesen. Nem lenne ideje elhúznod végre oda, ahol téged szeretnek? Ha nem lenne ilyen hely, akkor tudok mást is javasolni. :-)

Ügyes vagy, hogy ilyen bátran ajánlkozol, csak - ahogy mondani szokás - sok füvet kell itt még lelegelned, amit leszartam, hogy komolyan vegyelek. Ezennel a személyeskedés részemről lezárva. Ha továbbiakban is agresszívan kelsz ki, akkor nem én leszek a szakember, aki lecsillapít, sajnálom.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Amiket felsoroltál, azok közt volt olyan, ami teljesen érthető volt, felesleges ez a fals érvelés.

Oké, csak egy jó cím nem feltétlenül azért jó, mert érthető, hanem mert minél jobban visszakereshető és eldönhető általa, hogy az adott téma érdekel-e vagy érint-e. Főleg ha valaki segítséget kér adjon már elég infót. A fentiek közt van bulváros és hiányos cím, van olyan is ami működik úgy, ahogy le van írva, de pár szó konkretizálásképp hasznos lett volna.

Szóval értem amit mondasz, igazad is van, ettől függetlenül a probléma adott, és nem hinném hogy a "tanulj meg értelmezni" a megoldás.