Zyxel NAS levélküldés

Fórumok

Hali,

Bajom van, melynek tárgya egy Zyxel NAS, a legfrissebb FW kíséretében. A szépen hízó logokat ki szeretném küldeni a saját, céges supportunk címére - mondjuk napi rendszerességgel. Pár kilobájtos levél... lenne. Ehhez egy gmail accountot szerettem volna felhasználni végső elkeseredettségemben, hiszen egy másik céges címünk (szintén saját saját levélszerveren) nem volt használható küldésre a címbéli eszközzel. Sajnos utóbbiról csak annyit tudok mondani, hogy "A levélküldés eredménye: Hiba" -> ennyi.

Nos, a gmail accounttal sem megy. Sajnos nem túl beszédes az üzenet, de tessék, ő az személyesen:
https://imgur.com/SiW3GVO

A Google vezérlőpanelen már a nem biztonságos eszközök is hozzáférését is bekapcsoltuk. Valaki tud Zyxel termékkel levelet küldeni?
"Segítsen Obi-Wan, ön az utolsó reményünk!"

Köszönöm, hala

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 04., h - 15:05

esetleg a nem biztonságos helyett próbálkozhatsz a 2 faktoros bekapcsolásával és az utána megjelenő alkalmazásjelszó létrehozása opcióval. Azzal a jelszóval, amit generál, már mennie kéne. Viszont a képen nem látni titkosítás beállítást. Lehet ez csak titkosítatlant tudna? Mert akkor az a baj.

Nézted, hogy van -e rá új firmware? Más készülékeken lehet megy, ott titkosítással kapcsolatos opciókat is emlegetnek
https://mysupport.zyxel.com/hc/en-us/articles/360003862480-ZLD-Email-Report-Logging-Setup-Gmail-

Ott mutattak és linkeltek egy olyat is, hogy restricted gmail smtp, amivel belépés nélkül is lehet küldeni emailt de csak gmailre / gsuitre:
https://support.google.com/a/answer/176600?hl=en

Ott azt írják, hogy sima 25ös porton, titkosítatlanul is megy... azt próbáld meg, ha nem támogat titkosítást a tied

Semmilyen titkosítási funkciót nem látok a GUIn. Mondjuk ez nem sokat jelent, de érzésre azt mondom semmi ilyesmit nem tud, ahogyan a hibaüzenet is fapados.

Dehát titkosítás nélküli verzióban próbáltuk ráállítani a saját levélszerveres fiókot is, dedikáltan ehhez a felálláshoz mért elvárások nélkül.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2019. 11. 05., k - 07:57

Nekem minden nap küld egy emailt. Disroot.org smtp van beállítva rajta. Soha nem próbáltam más szervert beállítani rajta. Ezt írtam be anno, küldte az emailt, azóta is megy.