Cisco ME-3600X-24FS-M cVLAN ID csere

Üdv!

Cisco switchben az egyik porton bejövő 802.1q tagged 100-as vlan ID-jú vlant egy másik porton másik vlan ID-vel szeretném továbbítani.

Van erre lehetőség?

Hozzászólások

Native vlan gányolással talán lehet ilyen őrültséget csinálni, már feltéve, ha a másik port mögött switch van.
De egyébként pont az a lényege a vlan-oknak, hogy logikailag elválasszák a fizikai portokat, és pont ezért nincs ilyen feature.
Mit szeretnél elérni?

Egy core switch 15 portján lóg 5-5 switch, amiken ügyfelek vannak.
Szét szerertném választani a hálózatot, hogy csökkentsem az ARP táblák méretét. Jelenleg pl az internet az 1000-es VLAN-t használja.
A terv, hogy a routerben szétszedem a hálózatot 1001-1015-ös VLAN-okra és a core switchben az uplinken ez a 15 VLAN ID menne be, de a 15 porton már mindenhol az 1000-es VLAN-ra kapcsolódna az a 75 switch meg az 500 user.

A lényeg, hogy meg szeretném spórolni a 75 switch újrakonfigurálását és azt 500 user eszköz átállítását és az eltérő ID-k ,,fejben'' tartását.

Bármilyen szoftveres eszközzel egy könnyen megoldható (VyAtta, VyOS, Mikrotik, ...), csak ciscoban nem találok erre megoldást.

Ezt egy Ericsson switchel szépen meg lehet oldani. Minden ügyfél eszközön ugyan az a config, csak a központi switch szintjén kell a vlan id-kat cserélgetni egy helyen.
Native vlan nem megoldás.
3 vlan megy párhuzamosan, mgmt, internet, tv és ezeket kellene párhuzamosan cserélgetni.

----------
Ericssonnál egy úgy néz ki, hogy definiálsz egy VLAN-t pl INTERNET és megmondod, hogy ez az 1-es porton a 100-as, a 2-es porton a 200-as VLAN ID-val kapcsolódjon. Teljesen el van választva a vlan id mind szám magától a logikai VLAN-tól.
Sokszor nagyon praktikus tud ez lenni.

Nekem csak 2 hozzáfűznivalóm lenne:

- Ez egy Metro-Switch, ami End of Alles
- A Gúgel nem oldotta meg neked rögtön? (Pölö EFP Service Instance? Tényleg csak pölö.)

Köszönöm!

Ha tudtam volna, mire kell keresni, biztos megtaláltam volna. A VLAN id translation, mappint, replace és hasonló kulcsszavakra ez nem jött ki, csak az sVLAN-os dolgok, amik nekem nem felelnek meg.

Egyelőre még nem látom, ez mivel visz közelebb, de utánanézek és igyekszem egyedül kitalálni.