Valóban *korlátlan* webtárhely

 ( outwork | 2019. szeptember 20., péntek - 17:11 )

Sziasztok! Megörököltem egy weboldalt (bár ne kellett volna), amely tele van oktatóvideókkal (35gb az összméret, kb. 40db 1080p videó). Ezek a weboldal szerverére vannak felmásolva, onnan történik a lejátszás. Az oldal rendszeresen elérte a havi adatforgalmi limitet (havi 2tb). A tulajdonosoknak felvetettem a Youtube-ra vagy Vimeo Pro-ra való videófeltöltés lehetőségét, de ettől teljesen elzárkóztak: ragaszkodnak ahhoz, hogy a videók továbbra is a saját tárhelyükön maradjanak, ne egy külső szolgáltatás hosztolja. Olyan megoldást (tárhelyet) keresek, amely megfelel a következő elvárásoknak:
- korlátlan havi adatforgalom
- viszonylag gyors adatátviteli sebesség (ha párhuzamosan többen játszák le a videót, akkor is használható legyen a weboldal
- banki utalással lehet fizetni (sajnos bankkártyás fizetés nem játszik)
- csak havidíjas, kiszámítható szolgáltatás jöhet szóba, adatforgalom alapú nem
- osztott tárhely előnyben, lehetőleg ne VPS legyen
- a weboldal Wordpress alapú, 50 egyidejű látogató az eddigi csúcs (ez előreláthatólag növekedni fog), így elegendő kraftra lenne szükség, hogy az oldal sok látogató mellett is szépen fusson.

Melyik szolgáltatót javasoljátok, amely megfelel a fenti elvárásoknak? Néztem már több tárhelyszolgáltatót is, amelyek korlátlan havi adatforgalmat kínálnak, de nem tudom, hogy ezek közül melyik a ténylegesen korlátlan. Személyes tapasztalatokat, ötleteket szívesen fogadok :) Köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"osztott tárhely előnyben, lehetőleg ne VPS legyen"

Miért? Hetzner ad például 40 GB storage mellett 20 TB adatforgalmat és €5.88 havonta, feltolod statikus tartalomban és elfelejted az egészet.

--
https://iotguru.cloud

"lehetőleg ne VPS legyen"

Az osztott tárhely esetén gyorsan problémákba lehet futni ha speciális igényeid vannak. Nekünk több olyan ügyfelünk van, akiknek menedzselt VPS-t adunk dedikált erőforrásokkal pont azért, hogy azt kaphassa amire szüksége van (nem csak kapacitás, hanem futtatókörnyezet-verziók, komponensek, logolás, tűzfal, stb. tekintetében is) és neki ne kelljen a technikai oldalával foglalkoznia. Van köztük olyan is, akiknek véletlenül pont oktatóvideói vannak többezres mennyiségben :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

S3 sem játszik a videóknak?

S3ban nem az a trükk, hogy adatot kivenni belőle kurva drága? Mint vendor lock in?

Terankent kb 20 dollar. A WP-nek egy mezei tarhely is eleg lesz igy, tehat kb arban ugyanott lesz mint egy kvazi korlatlan tarhelynel.
Ha ennyit nem tud kitermelni az oldal akkor nincs is mirol beszelni.

+1 esetleg valamelyik olcsóbb s3 tier, pl one zone-ia vagy intelligentből valamelyik.

Nem 90 dollár teránként? (https://aws.amazon.com/s3/pricing/)

Node a korlátlan az már érzésre sem játszik szerintem. Itthon általában azért korlátlan, mert ha nem az, akkor képtelenek elképzelni, hogy remekül jó lesz egy normál weboldalhoz, a normál+1-hez pedig a következő csomag és így tovább. Mivel a technológia nem korlátlan és pláne írod, hogy "várhatóan nőni fog". Gondolom lesz olyan, ahova átkerülhet, de a kisbetűs részt érdemes lesz megnézni. Lehet benne file méret limit, file típusra vonatkozó megkötés és így tovább.

Azt látom, hogy vagy az ajánlott statikus helyessel tesztek próbát vagy egy menedzselt VPS felé mozdultok. Szerintem ez mindenképp a havi 500-1000 forintos történetnél bőven erősebb ráfordítást igényel, az nem megy, hogy beindul a forgalomgenerátor és mindezt flatrate módon számlázzák.

Tedd fel a Jetpack plugint, fizess elő a Premium csomagra (~ havi 5 eFt).

Korlátlan file és videó hely, forgalmat nem mérik. Teljesen beépül a WP-be, a szokásos módon lehet a médiatárba feltölteni, szerkeszteni.

Közvetlen letöltés és oldalon kívüli használat tiltható.

https://jetpack.com/support/video-hosting/

No és a csomagban van némi gyorsítás, védelem, napi backup, stb.

A hostingtol fuggetlenul erdemes megnezni a webtorrentet. A Bitchute ezt hasznalja, es pont az az elonye a Youtube, Vimeo meg hasonlo oldalakkal szemben, hogy a hostingkoltsege kisebb. Ha jellemzoen sokan nezik egyszerre ugyanazt a videot, sokat nyerhetsz rajta.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin