"Orbán Viktorra is utalnak a Microsoft korrupciót beismerő vallomásában"

Hozzászólások

Biztos, hogy rá utalnak, és nem neki utaltak?
Meg aztán csak miniszterelnök van, az lehet a Gyurcsány is!

Látszik, hogy elvakult vagy.

A jó példák a nehéziparunk,
Cukoripar, konkrétan nem is építhetünk.
tényleg lehetne hosszan folytatni.

Viszont szerencsére az szdsz már a történelem sűlyesztőjében van, a szocik is mindjárt ott lesznek. Ezek tények.
De ettől még a Fidesz lopása is lopás és nem lesz kisebb bűn amit csináltak.
A dologból az következik, hogy bővült a lista akire egy bevásárló kocsi vezetését se bíznánk.

> Viszont szerencsére az szdsz már a történelem sűlyesztőjében van, a szocik is mindjárt ott lesznek. Ezek tények.

Nem tények! Ez egy aljas manipuláció! Úgy tenni, mintha az említett entitások megszűnésével a veszély is megszűnne! Hja ha ezek nincsenek, akkor már minden szép és jó, akkor fel kel a nap, és kiderül az ég. Hát persze hisz csak az volt a baj, ezek léteztek. És ha már nem lesznek, akkor nincs is miért aggódni! Akkor már hivatkozni sem szabad rájuk, szerinted.

Ezt nem fogod itt beadni senkinek!
Attól, h az ellenség kénytelen kukázza az említett bábjait, attól még az ellenség megmarad. Máshogy szerveződik. Máshogy érvel.

pl. szükségszerűen kell, h megtagadja a korábbi arcait - ugyanis ez a megtagadás ébreszt irányába [érdemtelen] bizalmat a további aljas manipulációihoz.

A gond inkább 2 helyen van:

1. Azok akik most 24 órában okádják a jajlopafideszt, azoknak 99,99%-a nagyon-nagyon csendben volt amikor a szocik és szatellitpártjait loptak, csak most lett hirtelen baj, hogy bizony a kormányon lévők (és kormányon nem lévők) lopnak.

2. Ugyanezek emberek vigan szavaznak ugyanezen szocikra és szatellitpártjaira. Ja nem azért, mert az jó, hanem csakis azért mert jajlopafidesz. (lásd legutóbbi választásokon a dk legjobb eredményét, akiről bár elmondhatnánk, hogy csak lopott, de sajnos "többet" is tett az országért)

Lényeg a lényeg, lopott mindkettő gazdagon. A különbség az, hogy az emberek hogy éltek egyik és másik alatt, mennyi pénzük, adósságuk volt, melyik alatt érezték jobban magukat. 4 évente pedig szavaznak erről.

Igazad van! A 'jajlopafidesz' mantra ab ovo tartalmaz egy ígéretet! Ez egy általánosabb dolog, minden kritika eredendően és szükségszerűen tartalmazza a kritizáló azon ígéretét, hogy ő bezzeg ki tudná fejteni az adott tevékenységet oly módon, h abban az általa kritizált elem nem lenne fellelhető. Ez a mögöttes ígéret ad érvényt a kritikájának.
Annak a megítélése, hogy meglévő akarattal lehetséges-e úgy irányítani az országot a jelenlegi keretfeltételeken belül, hogy abban a korrupció ne legyen jelen, hát minimum kérdéses! Szerintem egyébként nem lehet - a keretfeltételek pontosan a korrupciót szolgálják. De az már megint egy más megítélés alá kell h essen, ha eleve akarat sincsen rá, hanem ellenkezőleg ha a politikai vezetés az ország kifosztására, idegen érdekeknek való kiszolgáltatására szerveződik - ahogy ez történt az MSZP-SZDSZ kormányok alatt. És az átkosban is előtte.
Tehát felmerül a kérdés: A "jajlopafidesz"-t mantrázok képesek lennének az országot korrupció nélkül vezetni? Én ezekre egy sarki közértet se bíznék! Szerintem ha akaratuk lenne, akkor se lennének rá képesek. De nincsen akaratuk, szó sincs róla! Ezek ugyan azok, mint az MSZP/SZDSZ csak most más a nevük. De ugyan arra a kifosztásra és idegen érdekeknek való kiszolgáltatásra szerveződnek, mint elődeik. Hát baszki.. a vérségi kötelékek megvannak! Itt van ez Donáth fruska. Az apja lelkész létére az MSZP országgyűlési képviselője volt! Ez milyen ember...? Gyurcsányné komcsi családfáját meg gondolom nem kell részletezni. Hát nehogymár egy pillanatig elhiggye valaki h ezek nem ugyanazok! Hiába mórikálják itt magukat ezzel a KOMCSI/MSZP/SZDSZ megtagadás színjátékkal! Itt van ez tygryss is! Mire van alapítva a mondandója? Arra h megtagadja az MSZP/SZDSZ-t. Ettől remélem legitimitást az utána való jajlopafideszezéshez! Ez a minta! Ez történik a politikában is, amit itt a hsz-ében prezentál. Ezek végtelenül egyszerű emberek! És a pszichéjük sajátossága, h a saját bűnükkel vádolják meg az ellenségeiket.

Értem, hogy már semmilyen vállalható ideológia vagy program sincs, a kormányzás improvizációk halmazává üresedett, a konc feletti osztozkodáson és az elmúltnyolcév-n kívül már csak a hajléktalanok vegzálása és migráncsozás jelenti a kohéziót a táborban.

Azt szeretném látni, hogy a gyerekeimnek lesz vállalható jövőképe ebben az országban: az ország elkötelezett marad az Észak Atlanti érdekszféra és EU integráció felé, az állam kivonul a gazdaságból és az emberek életéből, de hatékonyan, a következő generációk érdekeit is figyelembe véve szervezi az országot.
Az emberek képesek lesznek felelős döntéseket hozni, értelmesen szervezni az életüket és a szolidaritás sem korlátozódik egy válogatott meccs idejére.

Értelek de nem értek egyet veled. Mikor volt számunkra gyümölcsöző mások érdekszférájába tartozni? Nem kötelező állandóan korrumpálódnunk vélt vagy valós félelmeink alapján. Főleg ilyen előzmények után. Találj ki mást a gyerekeidnek, talán hálásak lesznek.

-s-

Igen, én is ezt mondom. Ugyanazzal próbálkozni felesleges. Lássuk a két verziót:

a./ Nem vagyunk függetlenek, kihasználnak, kifosztanak, eldobnak. Ez igazolt 500 év gyakorlatából.
b./ Függetlenek vagyunk, kihasználhatnak, kifoszthatnak, eldobhatnak. Mátyás és kora pl.. Persze nem tart örökké de jó rá emlékezni.

-s-

És az átkosban is előtte

Annyira fosztogatták az átkosban az országot, hogy világhírű mezőgazdaságunk volt, a monarchiában éléskamra voltunk, Bábolnának a csodájára jártak egész nyugat európából.
Cepel Művek, Ganz-Mávag minőségi mozdonyokat gyártott, nem kínai elemlámpákkal, PET palackból készült ruhákkal volt tele, mint most.
Pierre Cardin itt gyártotta az ingeit!
Az Ikarus évi 12 EZER buszt gyártot, felújítva most is jár egy csomó Bp-en de Dubajban is!
Nővényolajipar, cukoripar az állattenyésztést is ellátta takarmánnyal, 11 Millió sertés volt 85-ben, most a cél a 3 millió.
Eladták a feldolgozóipart a nyugati konkurenciának, amelyik bezárta, aztán a pénzedből épült autópályákon hozzák a külföldi elelmiszert, amivel ellehetetlenítil a hazai termelőket.
A tényeket kár elhajlítanod, attól még hazugság marad.
Azért mert jobb a Fidesz mint az mszp, felesleges történelmet hamisítani.

A szocialista rendszer humánus alapelveit megtartva,meg kell teremteni a racionális, hatékony gazdálkodás feltétételeit, ha ez nincs, a szocializmus nem győzhet véglegesen. Hát ez egy történelmileg új feladat.
(Kádár János, 1987)

https://www.youtube.com/watch?v=fZldpgrh_RM

A történelmileg új feladat - kifejezés megértéséhez Bogár prof segítsége:

1981-ben már katasztrofálisan el vagyunk adósítva, ami gyakorlatilag hatvannyolccal kezdődik, és a hetvenes években, az olajárrobbanással lett igazán felgyorsítva.

1996-ban beszélgettem azzal a Jacques de Larosière-vel, aki akkor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója volt. Ekkor mesélte el nekem azt a nyolcvanegyes élményét, amikor inkognitóban Budapestre jött, és közölte Kádár Jánossal: a játszmának vége, Önöket sikeresen eladósítottuk, innentől kezdve nem a Népköztársaság úti szovjet nagykövetségről kapják az instrukciókat, hanem Washingtonból. „Tessék szíves ezeket az instrukciókat betartani, mert ott a kés a nyakon. A szovjetek már aligha fogják Önöket kisegíteni, kisebb gondjuk is nagyobb ennél”.

És valóban: 1982 novemberében, pont azon a héten, mikor Leonyid Iljics Brezsnyev, a Szovjet Kommunista Párt főtitkára meghal, felveszik Magyarországot az IMF-be – a Szovjetunió tiltakozása ellenére. Mert hát belülről is Fekete János (a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökhelyettese) és a többiek avatott kezekkel igyekeztek közelebb hozni ezt a kést a torkunkhoz.

Larosière azt is elmesélte nekem, hogy mi volt erre Kádár reakciója: „Kedves Larosière, csak nem gondolja, hogy ezzel nekem meglepetést okozott?” – tette fel a kérdés mosolyogva, cinikus hangnemben. Majd hozzátette: „Mi világéletünkben birodalmi seggnyalók voltunk. Észre sem vesszük, ha a birodalmi segget kicserélik előttünk. A feladatunk úgyis mindig ugyanaz. Az Önök seggét is ugyanúgy fogjuk naponta háromszor tisztára nyalni, mint az előző birodalmakét, majd meglátják, hogy nálunk jobb kollaboránsokat keresve sem találnak!”

https://888.hu/big-pikcsor/bogar-laszlo-annyi-volt-a-rendszervaltas-min…

> egy vén komcsi zavaros blablázással

Nem volt ez zavaros blablázás egyáltalán. Külön érdemes figyelni az intonációra ahogy mondja: hát ez egy történelmileg...
Aki zavarosan beszél öreg korából eredően, annál ilyen részletekben nincsen egység a forma és tartalom között.
Tudom szokás ezt a beszédét egy demens vénember hülyeségének aposztrofálni. Most ebben konkrétan nem foglalnék állást végig kéne hallgatnom a teljes beszédet. Azonban a vonatkozó részletről egyértelműen kijelenthető h teljesen tiszta tudattal mondja és a tőle megszokott stílusban teszi ezt.

Attól függetlenül (annak köszönhetően), hogy gyakorló elmebeteg, szépen integrálódik a jobboldal szellemi vezetői közé:

https://youtu.be/J0x5GEGo5J0

Összefoglalva: a globális háttérhatalom permanens polgárháborút akar Európában.
Valójában az oszmán birodalmat is ezek a gyíkemberek vezették.
A magyarság volt az egyetlen, aki ezt felismerte (történelmi ismeretei erősen hiányosak).

Hiteles forrás nem volt?
Fekete János szerepe a történészek dolga, tudása megkérdőjelezhetetlen. Volt vele egy interjú, amiben elmesélte, hogy ő kapta az ENSZ-től a feladatot, hogy a Kínai rohadó gazdaság ellen tegyen javaslatokat. Letett 12 pontot. A kínaiak a nyakára kezdet járni, Fekete lett a tanácsadójuk. Meg lehet nézni, mit eredményezett. Fekete mondta a kínaiaknak: 1 milliárd ember éhezésénél már csak az a rosszabb, ha 1 milliárd ember nem dolgozik.

Jah, mert a kis kisztitkarok, meg a tobbi narancsos mar akkor sem volt ott annal az atkos, budos nagy zsirosbodonnel. Ne viccelodjunk mar kerem szepen.
Mindegyik lopott, szo se rola, de legalabb a tobbi a rendszervaltas utan nem akarta visszaepiteni a jogallamisagot. En a jelenlegiek kozul egyikre sem szavaznek, mert tobb okbol sem alternativak, de attol meg a FIDESZ lop, csal, hazudik es meg hulyenek is nezik az embereket; es mar nem csak Magyarorszagon. Csomo nemet kollega mondja, miert adjunk penzt Mo-nak, ha ugy is csak Orbannak megy?

Amugy visszaterve a narancsos barataidra, mar jopar eve 2/3 es mit is tettek le az asztalra? Milyen asztalra, azt is elloptak baszod. Komolyan, mint Komlon vagy Sarkadon, le sem esett mar elloptak.

Lehet jonni az oriasi szavakkal, meg mit csinaltak az elotte levok, de tenyleg, ennyi erovel es ennyi hatalommal mar csinalhattak volna jot is. Utana meg banja a fene, ha lopnak, ha mindenkinek van eleg es a szolgaltatasok is rendben vannak.

"Csomo nemet kollega mondja, miert adjunk penzt Mo-nak, ha ugy is csak Orbannak megy?"

Figyelmeztesd őket bitte, hogy ne álljanak a peron szélére az állomáson! (https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/frankfurt-mutt…)

Esetleg érdeklődj, hogy gondolnak-e már a nyugdíjas éveikre? (https://www.immonet.de/ungarn/balaton-plattensee-haus-kaufen.html) :-)

Előfordulhat, hogy a T. kollégák nem megfelelő forrásból tájékozódnak.

ertelmetlen hozzaszolas, kar volt foglalni a helyet az adatbazisban.
gondolom a te 60 ezred is banna, ha nem adna penzt az EU.

miert, mi a hiteles hirforras? a TV2, Origo meg a fidesz.hu? Nyilvan az en kollegaim is ugy tajekozodnak, ahogy oket hagyjak. Mint, ahogy teged is hagynak es lehet te vagy rosszul tajekoztatva. Valojaban ezt csak Viki tudja, de azert a korruptsaghoz nagyon nem kellenek nagy hirforrasok. Lathatod magad is, tapasztalod magad is a sajat borodon, lefizetnek, hogy sztarold oket esz nelkul.

Stabil a demokrácia!

Nemzetközi megfigyelők szerint állami cenzúra épül Németországban

Németországban nemrég életbe lépett egy törvény, ami arra kötelezi a közösségi média szolgáltatókat, hogy eltávolítsák a sértő tartalmakat. Nemzetközi megfigyelők szerint azonban az új szabályozás a kiterjedt állami cenzúra kezdetét jelenti.

A Human Rights Watch által kiadott közlemény szerint a közösségi média működését szabályozó törvény, a Netzwerkdurchsetzungsgesetz kiterjedt állami cenzúrába torkollhat, emiatt még most visszájára kell fordítani ezt a folyamatot. A szervezet szerint a gyűlöletbeszéd elleni fellépés sem indokolhatja a közbeszéd felett azt a szintű állami kontrollt, amit a német kormány bevezetett ezzel az új törvénnyel.

https://www.hrw.org/news/2018/02/14/germany-flawed-social-media-law

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

"kormánysajtóban"

BTW:

A "függetlenbe'" mit írnak most a csöcsörészéssel vádolt volt MSZP-s lelkészről, amelyiknek Momentumos lánya az öreg szatíroktól retteg? A rettegés foka annyira nagy, hogy ez ügyben is lapít állítólag.

RTL Híradóban sem láttam róla semmit :(

--
trey @ gépház

"A "függetlenbe'" mit írnak most a csöcsörészéssel vádolt volt MSZP-s lelkészről, amelyiknek Momentumos lánya az öreg szatíroktól retteg?"

Leginkább azt, hogy feljelentést tettek, zaklatással vádolják, nyomozást indítottak, amelynek egyelőre nincs eredménye. Tj. azt, ami történt. Ezzel tényleg nem értem mi a gond, túl kevéssé hangsúlyozzák, hogy ki a lánya?

Nem. Úgy értem, ahogy leírtam.

Egyébként nem emlékszem, hogy ha eddig bárkit meggyanusítottak volna zaklatással, akkor média nekiesett volna a gyerekeinek. Pl. a Marton ügyben se zargatták a gyerekeit, szóval nem oldalfüggő a dolog. Vagy ott is kellett volna?
Esetleg a Momentumos csak valamiért felelős lenne az apja tetteiért?
Vagy az a gond, hogy erőteljesen (és nagyon helyesen) fellépett a zaklatás ellen, de most nem ugrik azonnal az első gyanusítgatásra az apja torkának?
Szerintem kurvára nincs egyszerű helyzetben, majd meglátjuk hogy oldja meg. Én pl. kiváncsi vagyok erre. Meg úgy általában a nyomozás eredményére.

"Te mit tennél ilyen helyzetben? Meghurcolnád az apádat?"
Én másképp gondolnám a dilemmát:

Nem=kettős mércével élek, ha az apám teszi nem probléma. Mert családszerető vagyok.
vs.
Igen=elhatárolódok az apámtól, sőt megtagadom, hogy egy nehezen megfogható, álszent, viszont hangzatos témára tovább építsem politikai karrieremet

Szerintem már az probléma, ha egy közszereplőt a családtagjai alapján sároznak, függetlenül attól hogy a családtagot ért vád igaz-e avagy nem.
Véleményem szerint a szülők bűneit a gyermeknek nem öröklik.
Akkor más a helyzet ha a családtagot ért vád összefügg magával a szereplővel is.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

"szerző nélküli cikk a névtelen levélről"

Hitelesnek tűnik a sztori :-)

Jó, jó, persze van, aki bekajál mindent, hiszen csak a propagandarádiót hallgatja reggelente, honnan tudná, hogy mi a valóság... :-)

Egyébként meg:
"Ez egy komoly névtelen feljelentés volt. Géppel írva!"

az már korábban kiderült, azonban azért ez nem lehet meglepetés :-)

 

itt nem az a lényeg, hanem hogy a másik tehát a magánvádas ügyben az alapos rendőrségi nyomozás eredménye ez lett:

"a bíróság megszüntette az ügyben az eljárást, az indoklásban arra hivatkozva, hogy Gábor László [az prigo főszerkesztője] tanúként azt vallotta a rendőrségen, nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, illetve az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni"

Tulajdonképpen igaz is lehet, hogy a főszerkesztőnek fingja sincs, mi jelenik meg ott. Valaki a propagandaminisztériumban megírja, elküldi, ők meg lehozzák kérdés és gondolkodás nélkül.
Még csak elolvasnia sem kell.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

stabil "demokrácia"

A német gyűlöletbeszéd elleni törvény kritikusai úgy látják, már az első napokban beigazolódott a félelmük, és a közösségi oldalak valóban akadályozhatják a szólásszabadságot, még a szatirikus véleményalkotást is.
Máris elkezdte szedni áldozatait a január elsejétől élesben működő, gyűlöletbeszédet szabályozó német törvény, de nem egészen a tervezett módon, hanem amitől a kritikusok mindvégig tartottak. A Twitter ugyanis a büntetéstől való félelmében már január 3-án elkezdte törölni a problémásnak tűnő német tweeteket és felfüggeszteni a profilokat, még egy szélsőjobbos politikust parodizáló magazinét is - hívja fel rá a figyelmet a Reuters. Ebben a formában a "cenzúra törvénynek" is nevezett német szabályozás részben a szólásszabadságot gátolja.

https://www.hwsw.hu/hirek/58288/nemetorszag-netzdg-torveny-gyuloletbesz…

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

"minden mutató alapján a világ egyik legfejlettebb országa."

az Európai Unió tíz legszennyezőbb szénerőművéből hat Németországban üzemel.
tavaly a virtuális dobogó tetején továbbra is a szénerőművek álltak: 204,77 TWh, 45,38 GW beépített teljesítmény mellett,

https://atombiztos.blogstar.hu/2019/03/06/a-jo-a-rossz-es-a-csuf-a-neme…

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Kicsit kisebb az aránya az eu-s üvegházhatású gázok emissziójában, mint a teljes GDP-ben (20%):

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ec.europa…

GDP:
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20170410…

Franciaország valamivel jobban áll, de nyilván a skandináv országok hatalmas helyzeti előnnyel indulnak.

Illetve itt van a tervük a csökkentéséről:
https://www.cleanenergywire.org/factsheets/germanys-greenhouse-gas-emis…

Csomo nemet kollega mondja, miert adjunk penzt Mo-nak, ha ugy is csak Orbannak megy?

Nem Orbán hibája, ha a többek között Németország által létrehozott, vezetett és dominált EU-ban jelentéktelen figurák EU-s adófizetői pénzt tudnak a haverok zsebébe kicsatornázni. Valami más: a dízelbotrányként emlegetett apró történés során a VW kvalifikált német mérnökei az egész világot (embereket, cégeket, országokat) tudatosan szándékozták becsapni és megkárosítani. A drága német kollégáid valamiért figyelmen kívül hagyják, hogy Európában jórészt az ő polgártársaik diktálnak. Legközelebb esetleg kérdezd meg tőlük, mit gondolnak a félrenézésről. Ha nem értik, mit kérdezel, említsd meg nekik Hitlert. Hátha hallottak már róla...

:)

Teljes egészében a magyar állam felelős az EU támogatások felhasználásáért: ő írja ki a pályázatokat és ő bírálja el, valamint vizsgálja felül.
Konkrétan akadályozza az állam, hogy az EU csalásellenes hivatala érdemi munkát tudjon végezni. Amennyiben mégis feltárnak valamit, a magyar állam egyszerűen ignorálja a bizonyítékokkal alátámasztott jelentéseket (lásd elios).

Igen, a VW csalt és lebukott, egymilliárd EUR-s büntetést kapott.
Be kellett volna dönteni az európai autóipart?
Az jó lett Magyarországnak, ahol a GDP 20%-t adja?

Mi, 21. századi magyarok pedig vállaljunk felelősséget az Újvidéki vérengzésért?
Te felelősnek tartod magad többezer szerb legyilkolkolásáért?

Azt a vw botranyt te megetted, hogy errol igazan addig "senki nem tudott" ?
Ez egyszeruen amerikai protekcionista politika resze volt. Mindenkinek ajanlom, hogy csekkoljon par videot egy 8.3 vagy 6.8 cummins diesel inditasarol, meg csapatasarol. Na ezek a motorok vannak a millio szam szaladgalo truckok buszok alatt. Problem ? Oh no, made in us of a... green like a buck.
Azutan beszeljunk felrenezesrol. Ki merre.
Hol az igazsag ?
Enyem, tied, kie ?

a millio szam szaladgalo truckok buszok

Az amcsiknak most ebben igazuk van.
Már náluk is kisebb köbcentis kocsikat adnak el sokat, és azok is benzinesek.
Szerinted truckok buszok-ból van több vagy dizel személyautóból?
Segítek, az utóbbi, úgy 15X-ös szorzó.
Valamint a legkorszerűbb Adblue-s a legegészségtelenebb, ugyanis olyan apró a koromszemcse hogy áthatol a nyálkahártyákon. a régi dizelek fültjét még megfogta az orrod.

"Az amcsiknak most ebben igazuk van.
Már náluk is kisebb köbcentis kocsikat adnak el sokat, és azok is benzinesek."

Az EU-ban környezetvédelmi megfontolásból terjedtek el a dízelek.

Régebben a CO2 kibocsátás csökkentése volt a fő irány, erre az igényre volt az autógyárak válasza az alacsonyabb CO2 "produkáló" dízel.

Másrészt szintén környezetvédelem miatt az EU-ban jóval erősebben adóztatják az üzemanyagokat, ezért - szemben az USA-val - itteni vásárlóknak fontosabb az alacsonyabb fogyasztás, ami miatt szintén a dízel felé hajlik a mérleg.

Később a CO2 helyett a NO miatt kezdtek el aggódni a környezetvédők, erre lett válasz az AdBlue. Vagyis ez nem a koromszemcse méretet befolyásolja, hanem a NO szintjét csökkenti.

A szemcseméret nem az üzemanyag fajtája (gázolaj vagy benzin) miatt van, ez ugyan úgy probléma a közvetlen befecskendezésű benzineseknél is.

Kösz a korrekciót!
Csakhogy a benzinfüstben kevés a legkárosabb nitrogén-dioxi.
Valamint a modern benzinesek már majdnem olyan keveset fogyasztanak, mint a dizel.

A dízelautók tízszer mérgezőbbek, mint a buszok és teherautók

https://index.hu/tech/2017/01/06/a_dizelautok_tizszer_mergezobbek_mint_…

Az ICCT elemzése azt is felfedte, hogy míg a busz- és teherautógyártók képesek a hatóságilag előírt légszennyezési értékeket tartani valós körülmények között is

Érdemes elolvasni, egy 14ezer köbcentis kamion sokkal kevesebb károsanyagot bocsát ki, mint egy 3e köbcentis szgk.

A regeneráció 5-10 perc alatt lezajlik, a folyamat közben a vezetőt egy sárga színű piktogram tájékoztatja arról, hogy a kiégetés folyamatban van.

http://www.autoszektor.hu/hu/content/mesel-szakerto-dpf-csapda

A piktogrammon kívül még tájékoztatják az utánna jövők, akik mutogatják hogy 8 gőzmozdony füstjét húzza maga után, konkrétan alig látni valamit a visszapillantó tükörben.
Tényleg környezetvédő!

Természetesen erre az érvre SEM válaszoltál.
Ma is ment el egy dízel az utcában, olyan korom lett utánna hogy percekig szabad szemmel lehetett látni a határértéket olyan 3ezerszeresen meghaladó füstöt. De persze a parlagfű okozza az allergiát. A meteorológiában a szálló por a dízel kipufogógáz burkolt kifejezése.
Egész egyszerűen a szgk-nál be kell szüntetni a dízelt, csak a haszongépjárműveknél van létjogosultsága a nagy nyomaték miatt. Szerencsére így látják a gyártók is, valamint már egyre nehezebb eladni a használt dízel szgkocsikat németbe és itthon is.

Leállítja a Peugeot a dízelmotorok fejlesztését

https://https://e-cars.hu/2018/10/07/leallitja-a-peugeot-a-dizelmotorok…

München belvárosába már az euro5-ös kocsik sem hajhatnak be.

Van egy elterjedt hiedelem: az EGR regeneráció során annyi káros anyagot bocsát ki, amennyit megköt.
Erre reagáltam, hogy nem igaz, semmi egyebet nem állítottam.
A saját autózási szokásaim alapján sincs szükségem dízelre, egyébként is túl bonyolultnak és drágának tartom a technológiát, valamint zavar a hangja.

Ha elolvasod a linkelt cikket, nem azt állították, hogy leállítják a fejlesztést, hanem, hogy a piaci kereslettől teszik függővé.

Ami az új dízeleket érinti: az EURO6 már azonos emissziós értékeket szab meg a benzinesre és a dízel motorokra.

Bocs rossz kommenthez írtam
Erről beszéltem, erről mi a véleményed?

A városi levegőben felgyűlő nitrogén-monoxid és nitrogén-dioxid egészségre ártalmas, súlyos légzőszervi betegségeket okozó gázok, és évente több ezer haláleset írható a számlájukra az unióban. Az autóforgalomnak köszönhető nitrogén-oxid oroszlánrészét dízelüzemű motorok juttatják a levegőbe, és a friss független labortesztek szerint az utólag vizsgált motorok a megengedett mérték hatszorosát bocsátották ki magukból.

https://www.theguardian.com/environment/2017/jan/06/diesel-cars-are-10-…
A kutatás során Németországban és Finnországban tesztelt nehéz járművek kilométerenként 210 milligramm nitrogén-oxidot bocsátottak ki, feleannyit se, mint a korszerű dízelautók, amikre a legmagasabb 500mg/km-es “Euro 6” sztenderd vonatkozik. Ráadásul a buszok és teherautók nagyobb motorjai több dízelolajat fogyasztanak, így a kapott adatokat súlyozva az derült ki, hogy a személyautók tízszer több nitrogén-oxidot bocsátanak ki egy liter üzemanyag elégetésével.
14ezer köbcenti VS 3e köbcenti

Az ICCT elemzése azt is felfedte, hogy míg a busz- és teherautógyártók képesek a hatóságilag előírt légszennyezési értékeket tartani valós körülmények között is, addig a dízel személygépkocsik káros kibocsátása drámaian emelkedik mihelyst az utakra kerülnek.

https://index.hu/tech/2017/01/06/a_dizelautok_tizszer_mergezobbek_mint_…

Hét kommentje a 4-ról

"Találjátok már ki, hogy a sok, a legkisebb gázadásra is kormot okádó lefingott 10 éves dízel "prémium" igazából tisztítja a levegőt és nem kátrányfolt marad utánuk az aszfalton, hanem új kopóréteget terítenek az aszfaltra."

https://444.hu/2019/05/23/szigoritananak-hogy-meg-kevesebb-dizelauto-ja…

Budapest szmogtérképe most.
Biztos az agglomerációs dízelek a hunyók. Valaki okoska a kertvárosi, amúgy felső középosztálybeliek által lakott, állítólagos vegyes tüzelésű kazánokat okolta a szogért. Aki valójában a legmodernebb kondenzációs gázkazánokkal fűtenek.
Akkor miért Budán, nagyjából a Margit körúton van a határértéket meghaladó koncentráció?

https://uploads.disquscdn.com/images/568c30e2464a5b3eeacfa26f91f8c77e62…

az egy eleg szar csomopont (margit hid, moszkva ter, deli), szerintem a szelcsatorna se tud igazan mukodni, annyi ott a beepites.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ettől az érveléstől nekem lefagy a trafik szoftverem...

Mintha nem 24-szer szavazta volna le a fidess az ügynök akták nyilvánosságra hozatalát a parlamentben a múlt héten... de nyugtathatod magad azon hogy a rossz komcsik nem a fidess-ben vannak és a fennálló kormányzás garantálja hogy nincsenek migránsok és nem lopnak a kommunisták.

Sic itur ad astra!

Azért ismerjük el, hogy BehringerZoltan ezzel beszólásával nem a fidesz malmára hajtja a vizet ("Ezek ugyan azok, mint az MSZP/SZDSZ csak most más a nevük. De ugyan arra a kifosztásra és idegen érdekeknek való kiszolgáltatásra szerveződnek, mint elődeik. Hát baszki.. a vérségi kötelékek megvannak! Itt van ez Donáth fruska."),

 

Ő azon a szinten mozog, mint Szakács Árpád (https://444.hu/2019/11/24/ember-meg-nem-mondott-olyan-koszonobeszedet-e…), akit ha a fiatalok meghallanak, akkor visítva kerülik ez a fideszt, szóval hagyjuk csak, mondja csak, amit akar... :-)

"1. Azok akik most 24 órában okádják a jajlopafideszt, azoknak 99,99%-a nagyon-nagyon csendben volt amikor a szocik és szatellitpártjait loptak, csak most lett hirtelen baj, hogy bizony a kormányon lévők (és kormányon nem lévők) lopnak."

Nem tudom, ez a 99,99% hogy jött ki, de szerintem gondban lennél, ha el kellene magyaráznod, hogy számoltad ki :D , de nem rossz próbálkozás, számokkal mindig könnyebb csúsztatni :)

Nem a Surányi adta el az aranyat.
Nem a Horn kormány adtal el a komplett nehéz- és élelmiszerfeldolgozó ipart
Nem ők adták át a szolgáltatókat 9 % tőkearányos jövedelmet garantálva a német és francia cégeknek és nem ők adták el a MOL pakettet, a MÁV-Cargót és nem ők kötötték a PPP autópálya konstrukciókat. A 4-es metrót nem is említem. Soroljam tovább?

Ennyit az elvakultságról.

> Sol omnibus lucet.

Nem tisztem @meditor helyett szólni, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, h szerintem a fórum keretein belül nem igényel a dolog részletekbe menést! Az emberek általában - évtizednyi távlatból inkább- rendelkeznek annyi tapasztalattal és ismerettel, hogy meg tudják ítélni, h kik voltak azok, mely kormányok akik becsapták őket.
Ez a forszírozott részletekbe menni akarás, azt a veszélyt hordozza magában, hogy aki több adattal rendelkezik képes azt arra használni, hogy félrevigye a feltárást és a történteket hamis színben tüntesse fel, és arra kényszerítse az embereket, hogy a saját tapasztalatukat és ismeretüket bírálják felül ezen félrevitt érvelés hatására. Vagyis itt csak arról van szó, h a vitában valaki jobban tud érvelni (mert több adat áll esetleg rendelkezésére), de a jobb érvelés nem egyenlő az igazsággal.
Nyilvánvaló, h a jelölt témák olyan tág ismereteket igényelnek, amikre vonatkozóan normál esetben valakinek nincs részletekbe menő rálátása. Az h felkínálod a lehetőséget @meditor számára, hogy Ő válassza ki a témát, azt sejteti, hogy neked olyan információs bázisod van, ami messze túlmutat azon, amivel általában rendelkeznek az emberek.
Nekem az a prekoncepciom/megérzésem ezzel kapcsolatban, h a szükségtelen részletekbe menésre való kihívás részedről manipulációs szándékkal történt.

Köszönöm...

És bár rendelkezek a megfelelő adatbázissal és érvrendszerrel nem fogok egy méltatlan vitába belemenni. A két oldal közötti különbség nagyságrendekben(!) mérhető, nem beszélve arról, hogy a hazai tőke helyzetbe hozásának ára, a tőkeexportra való - mondjuk így finom - buzdítás. Ez nemzetbiztonsági kérdés és egyfajta válasz a határontúli magyarok asszimilációjára. Aki ezt nem érti, vagy nem látja, az pont a lényeget nem érti vagy nem látja. Nem véletlen, hogy Leisztingernek otthagyták a homokozót, akit érdekel nézzen utána, hogy miért.

> Sol omnibus lucet.

Legyen az aranykészlet.
Miközben az országok 50 tonna számra vásárolták az aranyat, mi eladtuk papírpénzért.
A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentése szerint régiós versenytársaink jegybankjai átlagosan negyvenszer több aranykészlettel rendelkeznek, mint a Magyar Nemzeti Bank, amely 1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét, mintegy 62 tonnányi aranyrudat.

Mára szinte csak a legszegényebb afrikai országoknak van kevesebb aranytartaléka, mint Magyarországnak, annak ellenére, hogy a nemesfém ára az egekben jár, bármikor beváltható, és a legkevésbé kockázatos befektetési eszköz.

A 62 tonnát először 30 egynéhány tonnára csökkentették, majd Surányi további eladásokkal azt hiszem 3.5 tonnára csökkentette, miközben semmiféle gazdasági előnyt nem realizáltak belőle. Matolcsy vásárolt vissza tavaly 30plusz tonnát.

> Sol omnibus lucet.

Gondolom a gazdasági előny az érte kapott pénz volt, amiből a 90-s évek eleji borzasztó államháztartási hiányt finanszírozták.

Az eladás alternatív költsége az lett volna, ha 25%-s kamattal vesznek fel hitelt (ha egyáltalán volt még hitelezője az országnak).

Melyik a jobb üzlet?

Ezeknek az országoknak kellene szólnod, hogy feleslegesen vesznek aranyat, mert te tudod a tutit, ők meg gazdasági analfabéták

Kína és Oroszország vették a legnagyobb tételeket: előbbi a dollár esetleges gyengülése ellen biztosítja magát, utóbbi geopolitikai és stratégiai szempontból döntött az aranyvásárlás mellett
A Deutsche Bundesbank a legfrissebb elérhető információk szerint 3373,7 tonna arannyal rendelkezik
Az Österreichische Nationalbank 280 tonna aranytartalékkal rendelkezik.
Ázsia élen jár az aranyfelhalmozásban
A People’s Bank of China-nál lévő kínai aranytartalék össztömege 2017 harmadik negyedévére elérte az 1842,6 tonnát.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aranytartaléka 2017 végén 495,6 tonna.
Oroszország az egyik legnagyobb aranyvásárló, 1800 Tonna.
Szólni kéne nekik hogy csatarijra halgassanak, mert ő mindenhez IS ért.

https://novekedes.hu/hirek/itt-az-uj-aranylaz-ezek-az-orszagok-halmozta…

A linkelt cikkben a német és osztrák példáról csak annyit írtak, hogy külföldről hazahozzák nagy részét, de nem azt hogy tömegesen vennének színesfémet a nemzeti bankjaik.
A török, orosz, kínai példáról meg...khm...hát, a törökök nem sokra mentek az aranyukkal, a líra gyakorlatilag egy évtizede zuhan, már csak a negyedét éri mint 10 évvel ezelőtt! Mintha most 1000 forint lenne egy euró.
Oroszországról vegyünk példát? Ahol 68,9 év a nők, és 63 év a férfiak várható élettartama? KSH
Kína meg egy (egyelőre) emelkedő nagyhatalom, nyilván az erejéhez képest szeretne nemesfém tartalékkal rendelkezni.

Legyen: lényegében semmi értelme az aranytartaléknak az EUR vagy Dollár mellett.

Hogy kontextusba helyezzük: a mostani aranytartalék az mnb deviza tartalékának fél százaléka.
Semmi egyéb nem volt a vásárlás, mint politikai húzás.

Viszont Matolcsy meglehetősen érdekesen értelmezett jegybanki feladatairól (kastélyok, festmények vásárlása) beszélgethetünk.

+1

AKA M5 koncessziós autópálya:

Nekem volt egy nagyon jó ismerősöm 1990-es években - bejutott SZDSZ szinekben a parlamentbe - mert azt gondolta, hogy az SZDSZ a "vállalkozók pártja" - az volt ugye a szlogen..
mérnök/közgazdász ember volt és belekerült egy ilyen delegációba, ahol a M5 autópályáról tárgyaltak (akkor még csak egysávos volt a pálya és sokáig az is maradt hiába fizettük érte)

Amikor megismerte a feltételek - közölte, hogy ezt nem szabad aláírni - ment az ügyvédekhez, akik a szerződést írták adott beadványokat, hogy melyik ponton mit változtassanak..
csinált 1-2-3 variációkat - nagyon lelkes volt miniszteri szintig ment, reggel 7kor már előszobázott hogy tudjon beszélni valakivel..

semmit nem tudott elérni - kirakták a bizottságból, megmondták, hogy ez már régen el van döntve stb..

ott is hagyta az egészet

Közvetlen közösségedben érdeklődjél pl Hunvald Mazsihisz vonalon a konkrétumok felől!
https://atlatszo.hu/2014/07/02/itelet-a-hunvald-ugyben-tyuklopasi-uggye…

Vagy akár Ronald S Lauder, Joav Blum és Sukoró vonalon
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sukorói_telekcsere
https://magyarnarancs.hu/belpol/kaszinovaros_sukoron_-_toparti_latomas-…

Esetleg tájékozódjál a Háború a nemzet ellen c. filmből!

Azt meg majd a fórumozók egyénileg eldöntik, hogy ahhoz kell-e nagyobb pofátlanság, hogy egy végletekig ki- és lerabolt, a gazdasági összeomlás szélére sodort ország esetében valaki álnaivan konkrét példák felől érdeklődjön, vagy ahhoz h bérlőket tegyen az utcára az ingatlanpanamázásával!

Számomra annyira meglepő, mikor egy relatíve válogatott/kulturált fórumon is ezzel az indulattal állnak bele emberek a másikba, ha az a Fideszt vagy annak érdekszféráját kritizálja. Rohadtul szomorú, hogy itthon a politikáról folytatott eszmecsere pillanatok alatt bikaviadalba fullad.

Polt Péterrel és Handó Tündével nehéz is lesz. Értem, hogy elfogult vagy, de tartsad már magadban ezt a polgári körben tanult stílusú baromságot! Hát körberöhög minden két éves gyerek, hogy olyan hülye vagy, mintha még csak most csinálnának! :d

Ja igen! És vedd észre, most nem a szocik lopnak, hanem a narancsbárók! Mondjuk nincs nagy különbség, csak más divat szerint öltözködnek.

Mondjuk ez már sokkal tisztább helyzetet teremt abban, hogy miről tudott a MSHU és indokolt lenne-e nyomozást indítani.

Ha a fuggetlen objektiv hvg irja akkor az ugy is van.
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Hát persze, hogy úgy van :)
Az egész cikk arról szól, hogy az mshu alkalmazottak miket össze nem kamuztak az amcsi service desknek, hogy lealkudják az árakat és a különbséget zsebre tegyék.
De a sok kamu között, ez az egy biztos igaz volt, hogy megbeszélték orbánnal :)

független - értsd úgy, ahogy a jelentése mutatja: nem az állam és érdekkőre által támogatott (így nem kell az állami propagandát átvennie pénzért cserében), hanem a heterogén hirdetési piacról megélni próbáló, gazdaságilag független média. Igen, amit nem a kormány, vagy más politikai érdekkör pénzel, azt azért tekintsük nyugodtan függetlennek! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A "cikk" minősítését tekintve elég annyit látni, hogy hvg.

A beidézett részben pont arról nincs szó, amit sejtetni akarnak. Arról azonban igen, hogy tévedésből/hanyagságból nagyobb kedvezményt hagytak jóvá, egyébként szerintem ilyen volumenű beszerzéseknél természetes, hogy azt magas szinteken kell jóváhagyatni.

Ja, egyébként https://mandiner.hu/cikk/20190725_bayer_zsolt_tanmese_a_kozpenzek_ellop…

A Mandinder elég sok nézőpontot lefed (és még többet lefedett régebben, pár éve sokkal jobb írásokat lehetett olvasni rajta), úgyhogy akár ez még lehetne egy másik, értelmes álláspont is, de konkrétan Bayer egy hazug fasz (úgy általában), ez a cikk meg nem azzal foglalkozik, amivel a nyitó írás, így nem is egy másik álláspont.
Dobj inkább egy hasonlóan alapos, kormánypárti cikket erről a Microsoft-ügyről, na az lesz a másik álláspont.

Szvsz ez az út felesleges. Ahogy fentebb láthatod, őket az zavarja, hogy báncsák a szegény miniszterelnök urat. Az nem, hogy az egész körülötte lévő pereputty a konstans tolvajlásból ma már milliárdos. A lényeg, hogy sorosgyurcsánymigránsok. Itt már a tények nem számítanak, mivel hitről van szó. Ez akkor változik majd meg, ha esetleg meghal valamely családtagjuk a kórházi ellátás elégtelensége okán, elveszi a cégeiket valamely csókos fideszes, vagy éppen az ő rokonukat kezdi csicskáztatni a helyi polgi, vagy vagy vagy. Az, hogy másokkal mi van, számukra lényegtelen, meg hogy más is meg tudná ugyanezt csinálni, mint Orbán (a jövőnket éltük fel elég sok téren, plusz felívelő világgazdaság van, és még így is sikerül sok helyen alulteljesítenünk), csak lopás nélkül.

Igazi fideszesek. Nekik a lopás nem számít, de azért riasztó biztos van a házukban, meg bezárják a kocsit.

Megmondom őszintén szívesen olvasgattam eddig a hup-ot, mivel úgy gondoltam hogy itt a szakma miatt intelligens emberek hozzászólásait, véleményeit olvashatom, de elképesztő ez a propaganda. Nyilván nem reprezentatív ez a minta és akinek van egy kis esze gyorsan átlát a szitán (lásd 60 ezer forintos Fidesz-ösztöndíj), de mégis elkeserítő. Azt hinné az ember hogy itt legalább 120-as IQ-jú emberek járnak...

"jajazegészségügy" témával viccelődő fenti kollegának:
Párom most került be egy "normális"-nak mondott budapesti kórházba, de mivel egészségügyben dolgozik, a vidéket is ismeri.
Mocskosul rohad le az egész, mind anyagilag, mind ember állományban. Iszonyúan öregszeik el a háziorvosi ellátás, ebből hamarosan durván nagy baj lesz.

Ahova bekerült most, műtétek közben 32 fokos a műtő, az orvos nagyon vigyáz, hogy a beteg nyitott hasfalába ne csöpögjön be az izzadtsága.
Rengeteg a felülfertőződés, szinte mindenkit másodszorra korrekciós műtétre vissza kell hívni.

Ahol ő dolgozik a pesti kórházban szakorvosként, egy szégyen, röhej, hogy mennyire keveset keres (jóval kisebb, mint 1000 EUR).
Csomó barátja angol, francia, német nyelvterületen kint van, és örökre kint is marad.
Havonta adnak neki ajánlatot: ha kimegy hozzájuk, azonnal tízszeresét kapja, mint itt.

Néha arra gondolunk, hogy komplett idióták vagyunk, hogy ebben az országban maradunk, ahol ennyi ember benyalja a "jön gonosz sorosbácsi és megesz" hazugságot, és közben csak arra használják őket, hogy ellophassák az úniós pénzeket, majd amikor az elfogy, akkor lelépnek, hátradőlnek a fotelben és "a baloldal megint tönkreteszi az országot" nevű mondókát fogják teríteni.

Én egy demokráciát, jogállamot és köztársaságot akarok, nem olyan szar teokráciát, ahol a Főisten lánya meg veje viheti a megrendeléseket...

Azért azt te is elvárod, hogy ha sürgősen bekerülsz, akkor ott ne "bocsi, most sztrájk van" felirat fogadjon, ugye?

A patriarchális, feudális szemlélet meg az országban az orvosok között különösen dívik, tehát vannak páran, akik magas pozícióban érdekeltek a zavaros, zsebbefizetős rendszer fenntartásában...

Páromat idős rokon, szülők ápolása - kb ennyi tartja vissza.

Nem és igen!
Normális ellátást várnék el, normális körülmények között, normális felszereléssel, nem agyonhajtott dogozóktól, kórházi fertőzésektől meg az Isten óvjon meg, esetleg a Biblia. (most még megkapom, kapcsolati háló, de jobban örülnék, ha rendbe lenne téve)
Ezen akkor lesz változás ha összedől. A politikusok nem szeretik megoldani a problémákat csak ha nagyon nincs más választásuk.
(megoldották a sürgősségi problémáit?)

"A patriarchális, feudális szemlélet" csak mert a fiatal orvosok engedik, ha lelépnének, akkor összedőlne a feudum (ha még a takarítókat is magukkal vinnék, na akkor nagyon gyorsan).

Párodat az ügyes politika tartja vissza, a szociális ellátás nem dőlt még össze, csak nem bízhat benne. Igaz akkor, lehet nem is kéne visszatartani.

"szociális ellátás nem dőlt még össze"

ha demens idős vagy, akinek nincs sok milliós likvid vagyona, s nincs rokonod, aki ellásson otthon, akkor meg is halhatsz. Nem fogadnak idősek otthonában, mert 2m+ -t kell letenni kp-ban, plusz az ingatlant, nyugdíjat. És elvárják, hogy minden felszerelést rokonok biztosítsanak emellett. Havi 200 feletti összeggel számolnak a felügyeletért és étkezésért. Sőt, újabban bevezették azt, hogy a várólistára kerülésért is le kell tenni 200+ ezret. Szociális alapon esélytelen, ha leteszed a milliókat, akkor azonnal van hely.

Nézd... jelenleg rendszerszerűen hal meg értelmetlenül több tízezer ember a kórházakban évente. Rutinbeavatokzásokon meghalhatsz. Nagymamám kétszer volt az utóbbi két évben kórházban és mindkét alkalommal rosszabb állapotban lett hazahozva, hogy a rokonság küzdjön vele, mintsem meghaljon. Első alkalommal szó szerint azért adhatták haza, hogy otthon haljon meg inkább, mer két hete nem evett semmit, csont és bőr volt már és mozogni alig tudott. Mindkét alkalommal kapott fosós-hányós fertőzést a kórházban. Másik osztályra épp bekerült vesedialízises rokon szintén. Lassan visszatérünk arra a középkori szintre, amikor meghalasztani viszik be az embert és akinek nincs partónusa, hogy külön fizessen embert, aki mellette ül és ellátja, annak lehet intézni a temetést. A propaganda azt mondja, hogy az emberek influenza fertőzése miatt tiltják meg a látogatást, valójában a kórházon belüli járványok miatt nem lehet bemenni és a kórházon belül sem lehet beteget a másik osztályra átvinni. Második alkalommal nagymamám végig a sürgősségi osztályon volt, mert a normál osztály fertőzés miatt zárva volt. Irónia a köbön, nemrég bezárták a fertőző osztályt, mert nem maradt ott több orvos.

Persze, nem csak a politikában, de mindenütt korrupció és ügyeskedés van. Ettől valsz a kórházi vezetés és kórházi felszereléssel privát praktizálók sem mentesek.

Lehet benne valami, az influenzazárlatra vonatkozólag. Bekerült most év elején egy hétre ismerős 2-3hónapos csecsemője, ment az anyuka is kisérőnek, fekhely nem volt, székeken aludt, zárlat volt bár nem vették túl szigorúan. Hazajöttek pénteken, aznap este anyuka rosszul lett, az ismert hányás hasmenés tünetekkel, vasárnapra az apuka, majd átment a családon, szerencsére a picivel nem volt gond.

Kásler bà szvsz már akkor sokat tenne, ha irodistákból takarítókból és vízesekből megalakítaná a budikommandót, akik rendbetennék a vizesblokkokat a kórhàzakban és rendelőintézetben és köteleznék a fogyóeszköz pótlásra az intézeteket ezen felül a takarítást is csekkolnák. Milyen màr, hogy egy elhunyt beteget több napig nem vették észre a wc-ben Valamint a műtőkre is szakosodhatna egy egység. Szerintem is fontos a 10 parancsolat, de a higiénia még inkább

A Soros és Tiborcz cafrangokkal kellően ékesített demagógia-meter kiakasztásra a releváns válasz:

Még szerencse, h a társadalom többi jól fizetett rétege vizitről-vizitre lerója a háláját, h a szegény orvosoknak ne kelljen a közértben a sajt és parízer között választani! Meglepő, h ennek ellenére azok tovább panaszkodnak! Bár némelyik a bárói rangig vitte! Ott már a gyógyszergyárak, politikus kliensek és a beosztott kollégák is a támogatók között találhatók. Ők is mind panaszkodnak. A rendszerre.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/juliustol_beremeles_jon_az_egeszseg…

Példaként elmondta, egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező, OKJ-s végzettségű, E7-es fizetési osztályba sorolt ápoló átlagkeresete a mostani 334 550 forintról júliustól 361 314 forintra emelkedik, 2022 januárjától pedig 575 539 forintra.

puszta véletlen, és egyáltalán nem igaz, hogy az átlagba belestartozik az az 1-2 államtitkár, kinevezett kancellár, kormányhivatalnok is, akik 5 milliós a fizetésük, és pont az ö bérkeretük terhére kapnak fizetést, ahogy az sem, hogy az ápolók fizetésének fele valójában túlórapótlék, meg az sem, hogy 80-1000 órás heti munkaidőt teljesítenek.

2022 januárjától meg nem lesz probláma, mert addigra úgy is kihalnak a betegek:)

Sorosról meg Tiborcról: bocs, de burundi szintű szar banánköztársaságban meg Magyarországon van csak megengedve, hogy a miniszterelnök családja kapjon állami pénzt korrupt módon. Ezt ne védd, mert védhetetlen, posztkomcsi balkán szint...

Az ápolónőkről: sírnom kell a hazug *bruttó* számokon... de mivel Kásler őstörténet kutató NerTárs a saját szájával kimondta, akkor nyilván színigaz, el is hiszem. Szakorvos páromat ápolónak irányítom, többet fog keresni úgy :))) haha :(

Mióta is regnálnak a narancsos tolvajok? kb 10 éve? Majd 3 év műlva nyúlnak az egészségügyi fizetéshez, miközben a Puskás stadion egymagában 2x annyiba kerül, mint az összes kórházberuházás együttesen? Nóóóórmális?

Sógorom elismert tanár, kemény fideszhívő. Amikor a pár évvel ezelőtti pedagógus bérrendezéskor mínusz 50ezer forintos "emelést" kapott, akkor kicsit csöndesebb lett... haha :(

Húgom szociális területen dolgozik, bocs, de sz.rér - h.gyér, idősek alól mossa ki az említett anyagokat, már vagy 10 éve nem kapott emelést...

Van még mára a propaganda brosúrádból, vagy te ellenszolgáltatás nélkül terjeszted ezeket? Esetleg ez már a 60 ezres térítést felvevő fidesz-egyetemista kommandó? :(

Érdekes h a fejlett igazságérzetről árulkodó válaszodból kimaradt egy tétel: miért kényszerítheti az orvostársadalom az egyébként szintén a nyugati bérszínvonal töredékét kereső betegeket arra, hogy hálálkodjon neki? És ezek után miért engedi meg magának azt a pimaszságot, hogy arról panaszkodjon a társadalomnak, hogy milyen alacsony a jövedelme?

De ezen túlmenve, miért fenyegetheti azt a társadalmat mely -sok minden máson kívül- a képzését biztosította, azzal, hogy jól faképnél hagyja és máshol kamatoztatja a tudását? Talán amikor eldöntötte h igénybe veszi a képzést, az akkori állapotok és a mostaniak között óriási differencia van? Én már nem vagyok éppen mai gyerek, de még sosem hallottam, hogy egy orvos arról beszélt volna mennyire megbecsülve érzi magát. Mindig is borítékot lesték. Illetve ez a kérdés olyan szempontból is felvethető, h mennyire tisztességes a külföldre távozás az itt maradó kollégáival szemben?

Valójában arról van szó, h társadalom így-úgy de mindig is teljesítette megbecsülési elvárásokat az orvosok felé. Ennek fényében a részükről történő panaszkodás és a faképnél hagyással fenyegetőzés jelentős morális deficitnek tűnik az elszámolásban!

Ha konkrétumok tudsz erről a kényszerítésről, akkor legyél szíves befáradni a legközelebbi rendőrőrsre és tegyél feljelentést.

"Talán amikor eldöntötte h igénybe veszi a képzést, az akkori állapotok és a mostaniak között óriási differencia van?"

Egy sebész alsóhangon 10 - 12 év, mire önállóan műthet.
Aki a válság közepette elkezdte az egyetemet, az joggal bizhatott abban, hogy forrásgazdag időben (mint a mostani) az ország az egészségügyre (oktatásra, szociális ellátásra, államigazgatásra) többet fog költeni.

Ez helyett elégett olyan 500 milliárd Forint stadionokra, a pécsi gyerekklinikán 35 fok van a műtőben, az onkológián pedig 5-kor kell sorbaállni, hogy 8-ra bejuss.
Ez vegytiszta hazaárulás.

a társadalom talán igen.
csak az állam nem. sőt!

az állam feladata lenne, hogy minden egyes államalkotó csoport egyformán juthasson hozzá az erőforrásokhoz, - pl: római jog alapelveinek a biztosítása, mint egyenlő teherviselés, törvény előtti egyenlőség, egyenlő jogok, egyáltalán mindenféle, amit az OV kormányzás szerint eljárt az idő, liberális maszlag... -

de mivel ezt nem teszi, hanem inkább sikkaszt/lop/háborúzik/ - 'brusszel'től az eu-s bürokratákon át ki tudja épp kivel - /uszít/elárulja a saját állampolgárait, de még a saját embereit is/hazaárulózik/akadályozza az igazságszolgáltatást/leépíti az államigazgatást, egyáltalán a saját tetteit, és bűncselekményeivel vádol meg másokat, csak hogy ne keljen ezeket a jogokat, és kötelezettségeket teljesíteni.

aztán pedig számonkéri a polgárain, hogy miért nem teljesítik a társadalom felé a kötelezettségeit?

na vajon miért nem?

Tobb pontos is bantoan egyszeru es igen rossz iranyu a hozzaallasod, megallapitasod.
Egynel azert leragadtam mielott radlegyintettem volna, hogy megegy narancsos es tovabbgorgettem volna.
mennyire tisztességes a külföldre távozás az itt maradó kollégáival szemben?
Mennyire tisztesseges a kormany reszerol arra kenyszeriteni csaladokat, hogy elhagyjak Magyarorszagot? Kepzeld, nem mindenki "kalandvagybol" megy ki.
Konnyu az ilyen kijelentesekkel operalni, de atgondolni, hogy a felelosseget meg is kene fizetni. De mikor a bajszos autos bologatokutya fizeteserol kell donteni az rendben van...

Gyurcsánynak (tekintsük el a személyétől) volt egy érdekes ötlete: az állami finanszírozás megmaradt volna, hogy a szervezés magánkézbe kerül és biztosítok végzik.
Az ellátókat (kórház, rendelő, magánorvos) versenyeztetik.

A protokollok maradtak volna államiak, tehát nem kapott volna senki rosszabb ellátást, mert más biztosítása van.

Sohasem valósult meg, mert 'az egészségügy nem üzlet', de első látásra egy érdekes ötlet volt.

Aha, és te mondanád meg, hogy "mi a kérdés" ( miről szabad beszélni)?

Szerintem meg az számít elsősorban, hogy mit tesz le az asztalra, milyen eredményeket tud felmutatni.
Márpedig itt nincs kérdés, a két társaság eredményei köszönőviszonyban sincsenek egymással, a fejlődés most messze nagyobb ( és ebből nem következik, hogy mindenre elegendő jut, mielőtt jönne a zoktatásegészségügy mantra)

Ha az egyik étteremben három fogásos minőségi ebédet kapok 10,000Ft-ért, a másikban meg csak egy finomfőzeléket, akkor nem érdekel, hogy melyik szakács mennyit visz haza.

Na igen, 2010 előtt a nyomorult kormányok nem tudtak legalább egy Mészáros Lőrincet felmutatni.
Azért 3-4%-os GDP növekedést elérni az 5%-os EU-támogatás mellett tényleg nagy eredmény.
A lopás és a hazugság már elég régóta bűn, minden civilizált kultúrában (lásd tízparancsolat). Azt hiszem Magyarország is ide (szeretne) tartozni.

A "kérdés" még mindig az, hogy szabad-e lopni, vagy csak akkor szabad, ha én is lophatok. Szabad-e belenyúlni a közösbe akkor, ha egy kicsit visszaadok, hogy meggyőzzem a tábort. Bűn-e az a lopás, ha az eu-tól lopom el a pénzt? Szabad-e rátepedni a piacra, tönkretéve többtízéves, prosperáló cégeket? Kell-e foglalkozni mindenkit érintő szociális, társadalmi problémákkal, vagy csak a saját klientúra boldogításával? Szabad-e erkölcsre hivatkozva erkölcstelen tetteket igazolni, és még sorolhatnám. De ezt gondolom te is pontosan tudod, csak max nem vagy hajlandó magadnak se beismerni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

a nagy tobbsegu egyen (szavazopolgar) szempontjabol ezek a "szabad-e lopni/olni/gyorshajtani/stb" filozofiai kerdesek erdektelenek. oket az erdeklni hogy amikor este lefekszik akkor korog-e a gyomor vagy sem, jol erezte-e aznap magat vagy sem. es ez szerint szavazott 4 evente az urnanal

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Függetlenül attól, hogy kire szavazott, győzőtt-e a jelöltje, hogy érzi magát, jobb-e vagy rosszabb a helyzet mint előtte, nagyon kevés ember van, aki megkérdőjelezné a saját döntését a választásokon, és utólag elismerné, hogy szarul döntött, mikor bedobta a papirost.

Ez nem filozófiai, hanem büntetőjogi kérdés.
Szerintem tévedés és leegyszerűsítés hogy ezek a dolgok nem számítanak a választópolgároknak. Nagyon is számítanak, ahogy láthattuk a magánnyugdíjpénztáros sztorinál hogyan menekítették ki külföldre a pénzeket (és hagyták el rengetegen az országot).
Nem hinném hogy a közmunkások olyan elégedetten feküdnének le minden nap. Persze nyilván mindenki a saját érdekeit nézi, de itt szerintem nem 1-2 tényező van. Ahhoz hogy a hatalmat megőrizze az állampárt, több trükköt is be kell vetni, például a kamujelöltek/kamupártokat, Szabolcsban bejelentett ukrán fantomlakosokat, az állami konzultációnak/hirdetésnek álcázott pártpropagandát, a felvásárolt és ellehetetlenített médiát.

Nem nemzeti sport, hanem egy állam által lehetővé tett, támogatott és elismert tevékenység.
Lásd KATA, a nemzetközi nagytőkének juttatott mérhetetlen támogatások, a rekord alacsony mértékű társasági adó. Ma Magyarország egy adóparadicsom és ezt Varga Mihály is tudja, ők hozták létre.
Mindeközben a dolgozó rétegről a bőrt is lenyúzzák.
"Közös teherviselés" - volt valaha egy ilyen követelés, talán újra elő lehetne venni...

ez csak a do'gok túlzott leegyszerűsítse, és a kormányzás teljes hiányának, és a kormány hozzá nem értésének elfedése..

valójában az adócsalás a legtöbb kisvállalkozás túlélésének egyetlen esélye, a maradéknak meg a természetes közege a 'zavarosban halászásra' meg a 'luxusprofitra' korrupcióra ...

ezt teszi a kontraszelekció.
sajnos nem a jelenlegi kormány indította ezt a 'nemzeti sport'-nak titulált eljárásrendet, hanem még a '80-as évek terméke, csak egyrészt nem sikerült maradéktalanul kiradírozni a gazdaságból azóta sem, másrészt az egyes kormányok, és a mögöttük álló csoportok még erősítettek/fejlesztettek ezen az eljárásrenden, előszőr csak a legmagasabb körökben, aztán az is leszivárgott a mindennapokba, aminek a csúcsa e jelenlegi állami családi (maffia) rendszer.
más néven NER.

Szép kis handabandázás ez, de az adóelkerülés min. a rendszerváltás óta űzött nemzeti sport, nem egy most alakult liga. A minimálbérre magát bejelentő vállalkozók már 20+ éve is keményen tolták az ipart.

Ez a kormány az online pénztárgépekkel stb. többet tett a fehéredés felé, mint az összes megelőző összesen a rendszerváltás óta.

--
trey @ gépház

Igen, nem minden csak fekete vagy feher, tehat nem minden csak rossz amit a fideszt csinalt.

Nekem szemely szerint azzal van bajom, hogy elobb lopnak, mint hogy joleti tarsadalmat epitenenek ennyi penzzel es hatalommal. Utana a kutyat nem erdekelne, ha okosan, nem arcatlanul tennek el a penzeket-> az osszes ezt cisnalja.

De amig az apamat eltanacsoljak az operaciotol miszerint igen, surgosen meg kene oldani a problemat. Kovetkezo alkalommal, mikor 2 centivel nagyobb lett a dolog: hany eves is? 68 lesz? varjunk egy fel evet es jojjon vissza akkor kontrollra...

Na, addig johet barki a magasztos maszlaggal mit is tett le a fityusz az asztalra, elfogom hajtani a p****a a "nagy" keresztenyeket.

Az általad említett ügy valószínűleg több utánajárást igényelne még egy képzett nyomozóhatóságtól is, Tóbi "munkájáról" ez nem mondható el, a tények önmagukért beszélnek.

Esetleg, linkekkel tudod segíteni, hogy véleményt alkothassak róla...

--
Sent from my OnePlus 5T

Nem veletlenul szoktam mondani, hogy bar meg lehetne azt csinalni, hogy akinek az elmult 30 evben barmi koze volt politikahoz (akar csaladtagok reven), az semmilyen politikai tisztseget ne tolthessen be az orszagban soha tobbe, de kozbeszerzeshez se lehessen koze se neki, se a csaladjanak.

Így magunk között, mint informatikusok: Őszintén, egy olyan iparág, ahol a produktum korlátlanul szaporítható, se szállítás, se raktározás nem ellenőrizhető, az nem a legideálisabb a korrupció számára? Ha képzeletben a világ korruptjai összedugnak az okos fejüket, h kitaláljanak maguknak egy iparágat, az szerintetek nem pont olyan lenne, mint amilyen az informatika?

Hát akkor eléggé mellényúltak, mivel a mai modern informatika inkább alkalmazott matematika ami mégsem teszi annyira könnyűvé a dolgot. :D

Ha úgy mondod, hogy az informatika, ami a 90-es évektől volt kb napjainkig, úgy lehet igazad.

De ha már annyira korruptak, akkor nem normális, hogy a rácsok mögött látnám őket szívesen őket, mindegy, hogy ki hova szavaz.

teljesen nyilvánvaló, a zamcsi igazságügyi minisztérium hazaáruló, idegenszívű, sorosügynök, komcsiszimpatizáns, keresztényellenes, bevándorlópárti.

egy.. egy.. egy sötétben bujkáló rémhírterjesztő!

Már az MS-től is lop az a cigány?

Semmivel sem jobb a libsizés, mint a cigányozás. Szerintem. Egyébként meg igaza van. Tényleg cigány. Nem lenne egyébként ezen semmi szégyellnivaló, ha nem lopna.

Más.

Vettetek fel mostanság Fundamenta lakáskassza megtakarítást állami támogatással?
Ha igen, nézzétek meg, mert feleségemnek és nekem sem fizették ki a tárgyévre vonatkozó állami támogatást.
Feleségem azóta már megkapta egy elnézéstkérő levél társaságában, én ezután fogok reklamálni.
Panasz nélkül nincs lóvé... szerintetek mennyi pénzt fognak így meg? Mi ez, ha nem lopás? És bűntetlenül megtehetik, mert 100-ból kb. 90-en észre sem veszik.

--
robyboy

Nincs itt már képmutatás, ezek olyan fapofával állnak össze a konkrétan nácikkal is, csak hogy közelebb kerüljenek a húsosfazékhoz, hogy öröm nézni.
Nincs olyan náluk, hogy ez már nagyon gáz, ennél nincs lejjebb, ezt már nem kéne.
És meg is magyarázzák, a teljesen hülyék meg el is hiszik: csak összedobnak egy jó kis libsi-náci koaliciót, - csak egy röpke időre - és együtt ölelkezve kormányozzák szép hazánkat a paradicsomba, csak úgy száguldani fog a gazdaság, a külföldre mentek egymást tapossák majd a határon, hogy hazajöhessenek, az egészségügy és az oktatás pedig soha nem látott magasságokba emelkedik majd.

:)

https://24.hu/poszt-itt/2015/02/09/a-tiz-legundoritobb-kifejezes-a-magy…

Nem értem miért nem opció nállatok az, hogy az, hogy a egyikről azt gondoljo, hogy a katasztrófába taszítja az országot, nem lehet a másik oldalról is ugyanaz a véleménye. Miért kell mindjárt ellenséget keresni, ott is ahol nincs. Ha meg olyan tanulatvan vagy, hogy nem tudod egy szó jelentését akkor meg ne használd, mert így amellett, hogy undorító amit csinálsz még nevetségessé is teszed magad.

Akit nem csak a flame érdekel már bizonyosan olvasta ezeket:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/02/microsoft_magyarorszag_korrupcio_a…
https://index.hu/belfold/2019/07/29/az_olaf_vizsgalja_microsoft_es_a_ko…

Akit meg a flame érdekel:
Az, hogy a szocik, szdsz akárki lopott nem mentség arra, hogy a fidesz üzemszerűen és nagy tételben lop. Erről az óvodás "bezzeg az mszp, szdsz, mdf stb is lopottról" le kellene már szokni. Aki lop, menjen börtöne, akkor is, ha fidesz, mszp, kdnp, momentum, dk satöbbi satöbbi. Gondolom, ebben mindenki egyetért, UGYE??????? Ezzel le is zárható a vita.

> Aki lop, menjen börtöne, akkor is, ha fidesz, mszp, kdnp, momentum, dk satöbbi satöbbi. Gondolom, ebben mindenki egyetért, UGYE???????

Nem, én nem értek egyet. Bizonyos esetekben erkölcsileg megfelelő megoldás lehet a lopás is. Illetve ha nem lehet bizonyítani, akkor sem lehet börtönbe zárni senkit. Nem a jelen helyzetre alkalmazva mondom, hanem általánosságban, hogy ez ilyen egybites gondolkodás.

Itt a baj! Mar a te ertekrendedet is ugy atmostak, hogy kepes voltal ilyet atgondolni, sot leirni. Erkolcsileg pont nem. Ha nincs kajad mar inkabb elnezobb lennek, de csak azzal, aki nem tud dolgozni.
A tolvaj politikusokat meg hovatartozas nelkul lecsukni, hisz a nemtol lopjak el. Ennyire sotet cloud infrastruktura nem lehet a fejedben...

Eldugva nincsenek...

- Magának is joga volt hozzá, hogy javaslatokat tegyen, vagy tiltakozást jelentsen be a kellő időben - jegyezte meg.
- A kellő időben, mi?! - süvöltötte Arthur. - A kellő időben? Akkor hallottam először az egészről, amikor beállított ide egy munkás tegnap. Megkérdeztem, azért jött-e, hogy megpucolja az ablakot, mire ő azt felelte, hogy nem, hanem hogy szétrombolja a házat. Persze nem ezzel kezdte. Dehogy. Előbb letörölt pár ablakot, s megvágott öt fontra. Csak aztán mondta meg.
- De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezőirodában!
- Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem őket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erőlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.
- De hiszen a tervek ki voltak állítva.
- Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam őket.
- Ott van a kiállítási részleg.
- Zseblámpával.
- Talán leszakadt a villanyvezeték.
- Meg a lépcső.
- Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?
- Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következő felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!

--
https://iotguru.live

Az lényegtelen, terjeszteni kell róla mindent, ami az eszedbe jut, aztán meg legrosszabb esetbe jön valami apró helyreigazítás, amit már senki nem olvas el, meg esetleg a pártmédiába tolt összegekhez képest valami szimbolikus pénzbüntetés.
Próbálkoznak. Pl- https://444.hu/2019/02/11/jogerosen-fizethet-a-hirado-a-hadhazy-akosrol…
Itt is.

Hát titeket senki sem fog beperelni azért a sok hazugságért és hülyeségért amiket itt összehordtatok. Annyira senkik vagytok, senkit nem érdekel mit fröcsögtök habzó szájjal.

Természetesen egyetlen jogerős ítéletet sem tudtok felmutatni, ahol Orbánt bármilyen bűncselekményben bűnösnek találta volna egy bíróság.

Miről beszélsz ember?
Te személyeskedsz itt, mi csak annyit állítunk, hogy a miniszterelnök neve is felmerült egy bűnügyben az USA igazságügyi minisztériuma szerint. Ezt az USA igazságügyi minisztéruma által kiadott dokumentummal is alátámasztottuk. Itt nem jobb és baloldali újságok hazugságairól vani szó.
Neked mi a véleményed erről? Trump egy Soros bérenc? Az ő minisztériuma hazudik?

A történet arról szól, hogy az MS és a Magyar kormány összejétszott, és milliárdokat tettek el.

"We were focusing on the financial aspects and collected all
the necessary approvals in the Government up to the Prime Minister."

Te most viccelsz, ugye?

Beidézem a linkedről a szövegkörnyezetet is, hátha:

"On or about June 23, 2014, another MS Hungary employee wrote an email to the
Microsoft Business Desk, copying Manager 1 and Employee 1, which stated, "We are still working
to close on the [Agency 2] deal ... . We were focusing on the financial aspects and collected all
the necessary approvals in the Government up to the Prime Minister." The MS Hungary employee
then requested an additional 5% discount on certain licenses in the deal. Based on these false
representations, the Microsoft Business Desk approved the additional discount, which increased
the total discount to approximately 31.5%, on the condition that the deal be closed by the end of
June"

Ennyiből már felfogod, hogy nem az usa igazságügye állitja, hogy orbánnal beszéltek, hanem az usa igazságügye idéz egy levelet, amiben az történik amit fentebb már elmondtam. Megvan a különbség?

A "Based on these false representations" állitással már nem is zavarnálak tovább össze, ugyanis ez az amit az igazságügy állit, nem azt amiről te álmodozol :)

Nah kezdjük az elejétől.

Ez egy levél, ami a nyomozásról szól. Nem a teljes vádirat, nem a teljes bizonyítékok gyüjteménye...stb.
Leírják, hogy volt korrupció.
Mellékletként csatolnak két esetet példaként, amiről a vétkes fél elismerte, hogy úgy történt.
Itt hangzik el az a mondat.

Tisztázzuk én nem azt állítom, hogy itt a megdönthetetlen, cáfolhatatlan bizonyíték Orbán ellen, sokan szeretnék de ez nem az. Mivel ez így eléggé homályos, sajnos valószínű annyit ér, mint az a bizonyos vallomás Gyurcsány ellen. Mivel ott szerepel a ... meg elötte van közbeszúrás szerintem az sem egyértelmű, hogy mi volt pontosan a levélben és mi az ami igaz és mi az ami nem.
A lóvét nem az MS Hungary rakta el, hanem közvetítőcégek. Ebbe még annyira sem látunk bele.

Az állítás teljesen igaz, miszerint utaltak rá. Az, hogy ennek mi az értelme, konzekvenciája a Miniszterelnökre nézve az kérdés. Talán majd a most folyó OLAF vizsgálatból megtudjuk, vagy nem.

Megint csúsztatsz.

Az idézett rész nem a nyomozásról szól, nem ismert el benne a vétkes fél semmit sem, főleg nem azt, hogy orbánnal megbeszélték.

Még egyszer, utoljára leirom, hátha megérted: az mshu alkalmazottak a saját usa kirendeltségük felé hazudoztak mindenfélét, hogy kedvezményt csikarjanak ki. (hogy a kamura kicsikart kedvezményt ki tette zsebre, azt majd valóban a nyomozás fogja kideriteni.)

Ezen kamuzások egyik példája az idézett levél és orbán.

Tehát nem usa igazságügy állitja az idézett mondatot, bármennyire is szeretnéd ezt a látszatot kelteni, hanem ez egy mshu levél az msusa-nak, amiben ezt még ezer más hülyeséget hazudoznak.

"Véletlenül" átsiklottál a valóban igazságügy állitása felett, közvetlenül az általad beidézett szöveg után. "Véletlenül" azt már nem idzéted magadtól, ezért iderakom még egyszer: "Based on these false representations"

Leforditsam vagy megy egyedül is? :)

Vegyél vissza, nem csúsztatok. (ne menj el abba az irányba, veled legalább rendesen lehet vitázni)

1. Azt írtam, hogy a levél szól a nyomozásról. Az idézet ennek a levélnek a melléklete. Ebben a mellékletben több példát is említettek. Az idézet a 2. példából van.

2. Nem állítottam az ellenkezőjét. Ebben az idézetben az ominózus mshu alkalmazott írt a központnak. Amiben többek között megemlítettete, hogy a miniszterelnöktöl is zöld lámpát kaptak. A levelét nem teljes mértékben idézték. Nem egyértelmű mi a valóság és mi nem. Símán lehet, hogy nem kérdezték meg a Viktort, bár az is igaz, hogy az anyacégnél elhitték, mert hihető volt számukra a story.

3. Nem a kamuzások példája az idézet, hanem a korrupció példája, de ebből nem következik, hogy Viktor is korrumpálódótt, mert simán lehet, hogy az mshu alkalmazott azt is kamuzta.

4. "Based on .... "-ra reagáltam, nem "véletlenül átsiklottam". Mivel nem teljes ott a levél tartalma ezért mondtam, hogy nem lehet tudni, hogy pontosan mire érti, de mint fentebb is írtam símán lehet, hogy az is benne va.

A topic címe, hogy utaltak Orbánra, ami igaz. Nem az a címe a topicnak, hogy Orbán bűnös, börtönbe vel. Ez egy felsizines írás. Jó lenne többet tudni. Majd talán az OLAF vizsgálatából többet fogunk.

Egyébként "MS Hungary hereby agrees and stipulates that the following information is true and accurate. " A-1 oldal első bekezdés 5. sor vége, szóval a vétkes fél mégiscsak elismerte.

Loopba kerültünk, ugyanazokat ismétled, amikre már a thread legelején és azóta többször is leirtam a választ.

Egy újdonság van, ezért erre még kitérnék: "Egyébként "MS Hungary hereby agrees and stipulates that the following information is true and accurate. " A-1 oldal első bekezdés 5. sor vége, szóval a vétkes fél mégiscsak elismerte."

Nem azt ismerte el, hogy az mshu és az msusa közötti levelek tartalma igaz, hanem azt, hogy az a levél tartalma ami. Azaz nem hamisitotta meg őket, tényleg ez szerepelt pl. a levélben.

"Természetesen egyetlen jogerős ítéletet sem tudtok felmutatni, ahol Orbánt bármilyen bűncselekményben bűnösnek találta volna egy bíróság."

Aham. Ezt hívják state capture helyzetnek, amikor a párt minden féket és ellensúlyt lebontott és minden olyan pozícióban pártember van, ahol a kormány ellenőrzése lenne a feladat.

--
https://iotguru.live

Index most:
"Nem Szijjártó, hanem a német külügyminiszter mondta le a találkozót"

Ez a különbség a tévedtünk, javítjuk, és bírósági itélet van arról, hogy nem igaz amit írtunk, és így se nagyon akaródzik semmit csinálni vele között.

"tévedtünk"

Szép szó a hazugságra, mert csak annyit kellett volna csinálni, hogy a kedves "újságíró" a másik szennylaptól nem átemel, hanem elvégzi dolgát és utánajár a dolognak, mielőtt leírja. Főleg egy ilyen, akár két irányból is tök egyszerűen lecsekkolható "hírrel" kapcsolatban.

De nem, lázítás a lényeg. Ráadásul, ahogy látom, az eredeti, hibás cikket is elég alaposan átdolgozgatták reggel óta....

--
trey @ gépház

Pontosan ezt tesztem. Mindket oldalt olvasva elmondhatom, hogy bar egyik sem makulatlan, de a kormanyoldali mediumok (Origo, 888, Pesti Sracok, stb.) sokkal-sokkal uszitobbak, gyuloletkeltobbek, kirekesztobbek es hazugabbak (ertsd. helyreigazitasok, elvesztett sajtoperek), mint a Hvg, 444, Index es tsai.

Szóval mégis. Úgy mint főszerkesztő mit gondolsz a vitakultúráról ?
Mit gondolsz arról, hogy bizonyos szavak alapvető jelentését sem ismered?

Az a hárítási technika, hogy bunkózol ezzel térve ki a vita elől, csak rólad állít ki negatív bizonyítványt. Még az ilyen hívja magát újságírónak. A szakma alapvető szabályaival sem vagy tisztában. Szánalmas vagy.

1. A főszerkesztő az újságírói pozíció, mégpedig a magasabbak közül való.
2. Azt a tényt, hogy nem tűröm az antiszemitizmust beállítani úgy, hogy baj van az idegeimmel, az egy nagyon romlott gondolkodásra vall.

A szánalmas vagy, azért ezt a mélységet nem vártam volna tőled.

Nekem amúgy úgy tűnik, hogy többen olvasnak a Fidesz oldaláról 444-et és indexet napi alapon, informálódás céljával (mi történt a világban and such), mint a másik oldalról 888-at és origót pl.
Ez most vagy azért van, mert kevésbé nyitottak, vagy azért, mert 888-at és origót kibaszottul értelmetlen dolog olvasni. A döntést az olvasóra bízom :)

Hétvégenként szívesen olvastam a Magyar Nemzet és a Népszabadság hétvégi mellékleteit.
De már ezeknek is vége. :/

"Maga nem akar a médiában dolgozni.
Ezt mondtad nekem, amikor életünkben először beszéltünk egymással 2005-ben. Azt mondtad, a média szabadsága csökkenni fog, egyre nagyobb teret és befolyást szerez a politika, amitől egyre rosszabb lesz a szakma megítélése, elpárolog a maradék hitele is."
https://24.hu/belfold/2019/03/31/balo-gyorgy-temetes-vidos-mihaly/

Idézet: "A Népszava alapján mi is megírtuk, hogy Heiko Maas német külügyminiszter kedden látogatott volna Magyarországra, de végül lemondta a látogatást, mert Szijjártó Péter nem tudott időt szakítani rá. "
https://index.hu/belfold/2019/07/31/szijjarto_peter_kulugyminszter_heik…
- tehát ez egy átvett anyag volt, a téves információt (a "jobboldali" sajtóban egyébként teljesen ismeretlenül) korrekt módon helyesbítették.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Tehát, tagadod, hogy ellenőrzés nélkül vette át. Felkereste előtte a német felet és tájékozódott? Ha megtette volna, nem írt volna faszságokat.

"Kedden Magyarországra látogatott volna Heiko Maas német külügyminiszter, de végül lemondta a látogatást, mert Szijjártó Péter nem tudott időt szakítani rá" - ellenőrizetlen faszság, amit hazug cikk alapján átvett. (pedig de jó ötletnek tűnt!)

Nem tett bele oda nem kapcsolódó szemetet?

"A magyar külügyminisztérium viszont több mint egy hete jelezte: a miniszternek más programja van, a két politikus nem tud majd találkozni. Emiatt viszont már Maas sem akart jönni, helyette Stephan Mayer, a német belügyminisztérium parlamenti államtitkára jött."

Tehát, azt sugallja, hogy a magyar fél nem fogadása miatt a német kollégája nem akart jönni. Hazugság.

"Bár a lap németországi forrásai szerint Maas útjának lemondása mögött nem politikai konfliktus áll, mégis jól jellemzi a német–magyar kapcsolatok állapotát, hogy Szijjártó „nem ért rá" találkozni hazánk talán legfontosabb külföldi partnerországának, a magyar gazdaság meghatározó szereplőjének külügyminiszterével."

Szar feltételezés egy fenti hazugság (Szijjártó lemondta) alapján. Ráadásul teljesen rosszindulatú is. Az "újságíró" elmagyarázza (szájába rágja) az olvasónak, hogy milyenek a német-magyar kapcsolatok, a baromság alapján, amit átvett.

Gyere, magyarázd ki!

--
trey @ gépház

Jogos, nezzuk csak meg az alabbi cikk cimet:

"10 okot ad a Microsoft, amiért Linuxra kellene váltania a (Microsoft) SQL Server felhasználóknak"
https://hup.hu/cikkek/20190716/10_okot_ad_a_microsoft_amiert_linuxra_ke…

Utanajart a cikk szerzoje, hogy pontosan mi volt a Microsoft szandeka a reklammal mielott megfolgalmazta a nyilvanvaloan clickbait cimet?
Javitotta a megfogalmazast miutan tobben felhivtak a figyelmet, hogy ez igy felrevezeto?

Ja, hat itt az Index és haversrác laptársa szerint konkret hazugsagról van... Majdnem sikerült a mundért megvédeni.

Napi szinten művelik ezt a megélhetési újságíróik, a félbolond közönsége meg tapsikol hozzá.

Nyugodtan erőlködhetsz azon, higy bebizonyíts, az Index objektívebb nálam, sok sikert hozzá.

De egyszerűbb lenne azt mondani, hogy egy hangyapöcsnyivel sem különb azoknál, amiket a másik oldalon kritizáltok.

Ez a szép, hosszú szál és a rá fordított figyelem szépen mutatja, hogy mennyire betalált a megállapításom. Csak nehéz azt egyeseknek elviselni.

--
Sent from my OnePlus 5T

"De egyszerűbb lenne azt mondani, hogy egy hangyapöcsnyivel sem különb azoknál, amiket a másik oldalon kritizáltok."

Ha te nem latod a fent idezett Indexes cikk csusztatasa es e kozotti nagysagrendi kulonbseget: https://www.origo.hu/itthon/20190221-helyreigazitas-jobbik.html
akkor en teged semmirol sem akarlak meggyozni.

De orulok neki, hogy OnePlus 5T-d van. :)

Notóriusan csúsztatásnak nevezed a hazugságot. Ez szándékos?

Aki ebből él, főállásban ezzel keresi a kenyerét, annak kutya kötelessége lenne a tények ellenőrzése.

Ha neki nem sikerült, akkor a felelős szerkesztőnek.

Csak egy kuplerájban mehet ki ilyen alja írás. Azért, mert máshol is ez van, semmit sem javít a helyzeten.

--
Sent from my OnePlus 5T

Nincs itt semmi látnivaló, olvasd az Origót, ott minden színtiszta igazság.
Aggódni sem kell a jövő miatt, mert az Index-et tönkreteszik módszeresen, a folyamatos koldulás már ennek az előjele.
Ebben az országban nincs helye ellenzéki álláspontnak, ez diktatúra.

--
robyboy

elég viccesen: https://www.origo.hu/itthon/20190221-helyreigazitas-jobbik.html de amúgy durva dolgok vannak benne, mert itt már nem véleményekről meg nézőpontokról esetleg gyanusítgatásokról van szó, hanem gyakorlatilag elismerik, hogy hazudtak arról, hogy egy hangfelvétel van a birtokukban, de valójában csak kitalálták annak a szövegét. Szerintem aki ilyen durva dolgot keres az index/444 vonalon, annak nem lesz egyszerű dolga.

Igen, ugy latszik, mindig van lejjebb.

Ebben az a szep, hogy a jelenlegi kornyezetben ez nekik siman megeri: kapnak egy birsagot (az allamtol kapjak a penzt ha attetelesen is, tehat vegulis mi, adofizetok alljuk a cehet), kozolniuk kell egy helyreigazitast (szep szo a "hazudtunk" helyett), de ezt is csak a birosagi itelet utan kell kozolni, amikor mar reges regen elerte a celjat, mondjuk befolyasolt egy valasztast.

Ez kisebb léptékű, de jól rámutat arra, hogy hol is van az Origo: https://444.hu/2019/08/01/jogeros-az-origo-egy-magyar-anya-otthonaban-a…

És itt az origós cikk: https://www.origo.hu/itthon/20180424-soros-444.html

Hasonló kaliberű dolgot tudtok az indexnél is ti egyrészt-másrészt emberek? :)

https://index.hu/gazdasag/2019/07/08/helyreigazitas/

"2018.május 2.napján „Tiborcz partnerei Érden csinálták a legpofátlanabb húzásaikat” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Érdi Önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyertes pályázó a becsült összértéknél 100 millióval drágábban nyerte el a közbeszerzést, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy az Elios-hoz képest 3-5-szörös áron szerelték fel az érdi önkormányzatnál ugyanazokat a lámpákat, mint az Elios Zrt. más településen. Valótlanul állítottuk, hogy az érdi önkormányzat 2017-ben uniós pénzből akart napelemes közvilágítást megvalósítani, a valóság ezzel szemben az, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017-ben nem kívánt igénybe venni Európai Uniós forrást a napelemes közvilágítás finanszírozására, Európai Uniós pályázaton nem indult."

Helyreigazítás: 2019. július 8.
Szerző: (gerincesen) INDEX

Jobb később mint soha!

https://index.hu/gazdasag/2019/05/27/helyreigazitas/

"A 2018. szeptember 27-én megjelent „Döntő szerep jutott az MVM-botrányban egy vezetőnek, akit korábban nokiás dobozzal hoztak hírbe” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Lazarovits Márk felperes blokkolhatta volna a Központi Termelés Monitoring-projektre vonatkozó szerződés megkötését. A valóság ezzel szemben az, hogy Lazarovits Márk az informatikai fejlesztésről szóló döntés megszületése után létesített munkaviszonyt az MVMI Informatika Zrt.-nél, tehát hatáskör hiányában a döntés előkészítését vagy annak megszületését érdemben nem befolyásolhatta."

Helyreigazítás: 2019. 05. 27.
Magyarul, besároztak egy embert, név szerint említve, akinek semmi köze nem volt az ügyhöz

https://index.hu/belfold/2019/07/01/helyreigazitas/

"2018. november 15. napján az index.hu weboldalunkon közölt, “Fidelitasos pénzosztó játszótér lett az Új Nemzedék Központ” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Richárd által vezetett Csendes Consulting Zrt. az Új Nemzedék Központ részére közbeszerzési tanácsadást folytatott, valamint azt a valós tényt, hogy Dr. Illés Boglárka az ÚNK-nál dolgozott, majd az EMMI államtitkára lett, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy az ÚNK részére végzett közbeszerzési tanácsadás Csendes Consulting Zrt. általi elnyerésének az oka az volt, hogy a Csendes Consulting Zrt. vezetője, az EMMI államtitkára és az ÚNK korábbi munkatársa, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat állt fenn, Dr. Illés Boglárka pedig kapcsolatait és pozícióját felhasználva befolyásolta a közbeszerzési eljárás nyertesének a személyét. Valótlanul állítottuk továbbá azt, hogy Dr. Csendes Richárd a tanácsadó cégek kiválasztásának az időpontjában személyes kapcsolatban állt Dr. Illés Boglárkával és valótlanul híreszteltük, hogy a Csendes Consulting Zrt. által elnyert megbízás díja a piaci árat meghaladta.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Új Nemzedék Központ által kiírt közbeszerzési eljárásban és a közbeszerzési eljárás kiírásakor, az ajánlattételkor, illetve a közbeszerzési eljárás elnyerésekor a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa és Dr. Illés Boglárka között semmilyen személyes jellegű kapcsolat nem állt fenn és ezáltal nem is ez volt az oka annak, hogy a Dr. Csendes Richárd által vezetett Csendes Consulting Zrt. elnyerte a tárgybeli közbeszerzési eljárást, a közbeszerzési tanácsadási szerződés szerinti megbízás pedig a piaci árat nem haladta meg."

Helyreigazítás: 2019.07.01

(persze, ezek a főoldalra nem nagyon jutnak el, vagy ha igen, rövid időre, apró betűkkel, általában clickbait cikkekkel körülbástyázva, hogy véletlenül se tűnjön fel senkinek)

Mennyit írjak még?

--
trey @ gépház

Még mindig nem érted.

Az Origónál nem az volt a probléma, hogy rossz infójuk volt, vagy nem néztek utána rendesen, vagy tévedtek. Hanem szimplán letagadták azt, amit ők maguk (értsd: az Origo) csinált.

Mintha az index ez helyett a helyreigazítás helyett gyorsan kitörli a cikket, írt volna egy másikat, hogy nem mi voltunk, és ilyen soha nem is történt, és beperelte volna azt, aki ezt állítja.

De, értem a problémát:

https://pestisracok.hu/a-fuggetlenobjektiv-birosag-veletlenul-helyreiga…

Sok hülyegyerek meg készpénznek vesz mindent - mert a Index megírta - és szajkózza a hülyeséget, de még ha az lenne, de nem, a ballib által íratott propagandacikkeknek dől be.

És ezek jönnek, hogy "háháháhhá, beszívtad az állami propagandát".

--
trey @ gépház

majd linkelek én Origót példaként :) https://www.origo.hu/itthon/20190221-helyreigazitas-jobbik.html

"Valótlanul állítottuk továbbá, hogy olyan hangfelvétel került a birtokunkba, amelyen Szabó Gábor egy jobbikos küldöttel beszél."

vs. az eredeti cikkbeli szöveg:

"Csalással nyerhette meg Sneider Tamás a Jobbik elnöki posztját Toroczkai Lászlóval szemben - mindez abból a birtokunkba került hangfelvételből derül ki, amelyen Szabó Gábor, a párt igazgatója pénzt és "bármit" kínál egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett szavaz, és amelyet először a Magyar Hírlap publikált."

kapnak egy felvételt, amin mondjuk Szabó Gábor a birkák gyapjújának felhasználásáról nyilatkozik vagy éppen beszélget egy random jobbikossal. ennek alapján azt mondják erre a hangfelvételre, hogy azon SzG ezt és amazt nyilatkozza, és ebből lehoznak egy lejárató cikket, majd egy évre rá a per elvesztése után beismerik, hogy nincs is ilyen hangfelvétel. és trey ezt hozza párhuzamba azzal, hogy balfasz indexes vagy bármilyen újságírók is hibáznak, balfaszkodnak néha. zseniális párhuzam, teljesen ugyanaz a kettő :D :D még a volumen is stimmel, mutatom: https://atlatszo.hu/2019/02/07/109-helyreigazitasi-pert-vesztett-2018-b…

az origónak egyedül több mint kétszer annyi bíróság által is elismert helyreigazítása van, mint az index444rtlklubsatöbbinek ÖSSZESEN. egyre erősebb korrelációt vélek felfedezni, pls, írjatok még ilyen példákat :D

engem nem izgat, ha valaki imádja vagy éppen utálja Orbánt, Gyurcsányt stb. szíve joga. ez még egy főszerkre is vonatkozik. de aki egy IT oldal főszerkesztője, az tudjon már összeadni két száz alatti számot, vagy legyen annyira korrekt, hogy egy témában, amiben elfogult, legalább magának nem próbál meg hazudni.

Hát ezzel kérem minden rendben is van! A "független" sajtó a "független" oknyomozók szerint csak 10-ed annyit hazudik mint a kormánypárti! Hallelúja!

Kíváncsi lennék egyébként a két oldalról történt feljelentések számára is. Miből jött össze ez az adat. Arra valami?

--
trey @ gépház

Szerintem felesleges. En azt gondolom, hogy a feljelentesek szama korrelal az elmarasztalo iteletek szamahoz, mert velhetoen nem sokan tesznek olyasmiert feljelentest amirol tudjak, hogy igaz vagy nem tudjak bizonyitani, hogy nem igaz.

De eljatszhatunk a gondolattal, hogy milyen kovetkeztetest vonhato le, akkor ha a feljelentesek szama

1. kormanyoldal > kormanyellenes
2. kormanyoldal < kormanyellenes
3. kormanyoldal = kormanyellenes

Gondolom az (1.) eset lenne kedvezo a szamodra. Vagy irjam inkabb, hogy szamotokra?

Számomra nem sértő a "számotokra" sem, bár én itt végig a magam nevében beszélek.

"mert velhetoen nem sokan tesznek olyasmiert feljelentest amirol tudjak, hogy igaz vagy nem tudjak bizonyitani, hogy nem igaz."

ROTFL. A bátrak feljelentik azt is, akiről azt sem tudják ki. Ontopikba:

Feljelentést tett a DK a Microsoft-ügyben

Ismeretlen tettes ellen. Pedig hát, az Orbán lopta!

Remélem, hogy az lesz a következő DK lépés, hogy Gyurcsány tisztázza a saját szerepét a korábbi Microsoft-ügyekben, ami a regnálása alatt történt!

Addig álljak fél lábon, mi? :D :D

--
trey @ gépház

De azert remelem a viccelodo komment irasa kozben a lenyeg is atjott: a statisztika forrasa a Fovarosi Torvenyszek, az adatok pedig kozerdeku adatnak szamitanak, tehat nyilvanosak.
A fenti sztringet pedig nyugodtan csereld ki "nem-kormanyparti sajtora", ha az segit ertelmezni az uzenetet es elfogadni, hogy mekkora lobaszo kulonbseg van a ket oldal kozott.

Tehát, akkor most ott tartunk, hogy van a kevesebb hazugságos (ami ha jól értem jó), meg a több hazugságos, ami rossz. Érdekes, mert pont a Microsoft ügy kapcsán mondta valamelyiktek, hogy nincs kis bűn meg nagy bűn. Bűn van csak. Ehhez képest most meg van kis hazug, meg nagy hazug.

--
trey @ gépház

Te tényeg nem érted, mi a különbség az között, hogy valaki téved, rossz infót szerez, majd kijavítja (sok esetben magától) (ez egyébként gondolom előfordul a kormánysajtóban is, és ott sem ezekkel van baj), vagy tudatosan, úgy hazudik, hogy közben pontosan tudja, hogy hazudik (lásd a fenti Origós példa), mert egyszerűen olyan brutális mennyiségű közpénzt kap, hogy bármit megengedhet magának.

Illetve nagyon szépen látható a különbség, hogy egy relatíve nagy ügyről (Microsoft/NAV/ORFK/mindenki benne van) mit ír a kormánysajtó. Eddig kb. semmit. Később valószinűleg megírják majd róla, hogy Hadházy sorosista migránspárti.

Nem látom a különbséget, számomra mindegyik hazugság. Főleg, hogy az Index "helyreigazításai" évvel később jönnek. Azok azért jönnek, mert bírósági döntés született és nem azért, mert magától korrigálni akarta a tévedését. Kötelezték rá, így kiizzadott - szivacsra harapva - egy helyreigazítást, hogy ne basszák meg jobban. Azt is elrejtegeti szépen. Ha a helyreigazítás igénye vezérelte volna, akkor nem rejtegeti, hanem figyelemfelhívó módon közli.

Összefoglalva, Indexet olvasva sem tudhatom soha, hogy éppen egy hátulról fizetett cikket, hazugságot, vagy csúsztatást olvasok. Ja, és ott van még az elhallgatás kérdése is. Az, amikor egy fontos hírről egyáltalán nem, vagy csak nagy nehezen, akkor is szándékosan kisebbítve azt, számolnak be.

--
trey @ gépház

En nem vagyok "ti" es nem vagyok "ok" sem. En en vagyok es altalaban azt gondolom amit mondok vagy leirok, nem pedig amit masok irnak vagy velelmeznek.

Szerintem az Indexnek is van sara es elfogult, de ha - teszem azt peldaul - az Origoval vetem ossze, akkor a kulonbseg eg es fold. Utobbi egy teljesen felesleges entitas, nem hirportal, hanem a propaganda eszkoze. Olvasni legfeljebb csak szorakozasbol erdemes, informalodasra alkalmatlan.

Ja, hát kerestem volna az Indexen a hírt arról, hogy Gyurcsányné és sleppje köszönetet mondott az Origónak azért, mert az leleplezte, hogy az egyik alkalmazottja - Jose Alberto Alves Pereira - ellen korrupciós eljárás folyik:

https://hvg.hu/itthon/20190803_A_DK_az_Origonak_koszonte_meg_hogy_lebuk…

Tudnál segíteni? Az Index keresője semmit sem ad vissza :(

--
trey @ gépház

en azt figyeltem meg, hogyha szamukra nem tetszo temarol irnak, akkor altalaban kep nelkul teszik.

Pl. a mostani coca-cola fius melegedo plakatrol szolo cikkukben nincs kep.

Amikor a Notre Dame tuze mellett vigyorgo arab fickorol cikkezett a fel vilag, akkor se volt kep.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Oké, nem írta meg az Index azt, hogy az Origótól kellett megtudnia, hogy Gyurcsányné titkára korrupciós ügybe keveredett és vizsgálat folyik ellene. Gondolom nehéz lett volna ezt így leírni.

De azt, hogy az ügyről magáról nem (vagy nem láthatóan) írtak, az egy vicc.

--
trey @ gépház

+1
A hangsúly a forrás szón van.
Úgy szoktam, ha valamely cikk arról szól, hogy "xy nyilt levele, nyilatkozat...stb" akkor _csak_ a linkelt dokumentumot olvasom el.
Általában nem a mindkét/három/.../kilenc... oldal értelmezését vetem össze, hanem megpróbálok eljutni minél közelebb a cikk eredetéhez. Feltéve ha tartalma érdekel...

Minden(!) hírportál értelmezni akarja helyettem az eredeti hírt, mégpedig a saját értékrendje szerint. Köszönöm, a hírek értelmezését rám bízhatják.
Sajnos Tray-nek ugyanúgy igaza van index.hu, 444.hu stb esetén, mint azoknak akik a KESMA alatti fosról beszélnek. Tartalmilag mindegyik befolyásolni akarja azt, hogy hogyan kell értelmeznem egy hírt.
A stílus ugyan némileg eltér, de nem olyan nagyon, mint itt többen mutatni próbálják.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Pl. azért, mert a probléma túlmutathat a DK-n? Nem feltételezem, de tegyük fel, hogy a DK-sok jóhiszeműen jártak el, és az illető valahogy képes volt eltitkolni, hogy eljárás folyik ellene. Ilyennek nem lenne szabad megtörténni. Sem alkalmazói részről, sem munkavállalói/tanácsadói részről.

:)

Erről az emberről már korábban is jöttek hírek. Jól mutatja az EU működését, hogy az ilyenek még mindig ott csellenghetnek az EU-s képviselők körül. Az lenne a minimum, hogy a vizsgálat idejére mindennemű jogosítványát és tanácsadói munkakörét felfüggesztik.

--
trey @ gépház

a vizsgálat idejére mindennemű jogosítványát és tanácsadói munkakörét felfüggesztik.

Ártatlanság vélelme, a hatalmi ágak szétválasztása és még sokan mások kedveli ezt.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ja, egy bizottsági döntés alapján, és soha nem automatikusan.

De akkor játszunk el ezzel: ha bárki ellen bármilyen eljárás indul, azonnal minden jogkörét vonjuk vissza. Szerinted ennek a hülye szabálynak a hatályba lépése után hány másodperccel kezdené el polt petya elrendelni a nyomozást az összes ellenzéki politikus ellen?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Rajtad kívül senki sem beszélt itt automatikusanról.

"A tanácsadó ugyanis, akihez Gyurcsányné annyira ragaszkodott, 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze még dokumentumokat is hamisított."

Úgy érted, hogy az EU-nak nem volt 4-5 év elég arra, hogy összeüljön a bizottság és eldöntse a sorsát ennek a jómadárnak?

Ne nézzél már hülyének, pls. És ne terelj. Thx.

Protipp: Index és tsai mellé érdemes lenne más hírforrásokat is felvenned a napi olvasnivaló közé.

--
trey @ gépház

Nézd már meg, hogy milyen részletre reagáltam! Csak annyit mondtam, hogy "vizsgálat idejére" nem vonunk vissza jogosítványokat, azt a bírósági ítélet teszi vagy annak fényében egy másik szerv.

A linkelt cikkből meg:

nyomoz ellene a portugál rendőrség
...
nyomozás első számú gyanúsítottja
...
A gyanú szerint
...

De akkor újra: a te elméleted szerint az stimmel, hogy vityát feldobom a yardon, mert megerőszakolta az országot és a KSH adatai szerint vannak köztük kiskorúak (;)), pont mondjuk egy Európai Tanács ülés előtt, akkor ő ott ne jelenhessen meg?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

LOLozhatsz, de LOLozni a haverodnál kellett volna, amikor zöldségeket beszélt.

"A képviselő nem mondhat le erről a jogáról, letartóztatni vagy őrizetbe venni csak tettenérés esetén lehet. Büntető vagy szabálysértési eljárás csak akkor indulhat ellene, ha a mentelmi jogát felfüggesztik."

Tehát, akkor a helyes sorrend: meggyanúsítják, felfüggesztik, büntetőeljárás indul ellene és elítélik.

Nem pedig SzBlackY nedves álmai, ami szerint:

meggyanúsítják, eljárás indul ellene, elítélik, majd felfüggesztik

Biztos ismerős lehet ez nektek Demeter Márta megélhetési politikus honvédelmi bizottságból való eltávolítása, majd mentelmi jogának felfüggesztése sztoriból, akit jelenleg hivatali visszaélés bűntettel gyanúsítanak (és még nem elítéltek).

--
trey @ gépház

Folytathatnánk, de itt a példálózás nem ez volt, hanem az, hogy az Index kussolt róla.

Egyébként pedig, Gyurcsányék felé nem ez az első olyan ember, amelyik ellen nyomozás folyik. Cuslág Szkófild (elítélték), a Czeglédi (folyamatban)... Úgy tűnik, bevonzzák.

--
trey @ gépház

Akkor tessék, egy konkrétum.
Vegyük például az Elios sztorit. Az OLAF tokkal vonóval leszállította nekik.
Ezek után az ügyészség:
- elvesztett egy feljelentést
- elfelejtették bekérni a dokumentumokat több önkormányzattól
- kihallgatásokról néma kuss
Majd ügy lezárva.
Ha jól értem, szerinted így teljesen ok.

<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Pedig ez a menete. Nem az például, hogy nekiáll az ellenzéki média hazugságokat gyártani, majd amikor kiderül, hogy hazudott, fél-egy év múlva helyreigazítani. Közben pedig a triggerhappy embereket (akik meglepően fogékonyan az ilyesmire) felhúzni:

https://index.hu/gazdasag/2019/07/08/helyreigazitas/

"2018.május 2.napján „Tiborcz partnerei Érden csinálták a legpofátlanabb húzásaikat” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Érdi Önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyertes pályázó a becsült összértéknél 100 millióval drágábban nyerte el a közbeszerzést, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy az Elios-hoz képest 3-5-szörös áron szerelték fel az érdi önkormányzatnál ugyanazokat a lámpákat, mint az Elios Zrt. más településen. Valótlanul állítottuk, hogy az érdi önkormányzat 2017-ben uniós pénzből akart napelemes közvilágítást megvalósítani, a valóság ezzel szemben az, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017-ben nem kívánt igénybe venni Európai Uniós forrást a napelemes közvilágítás finanszírozására, Európai Uniós pályázaton nem indult."

Helyreigazítás: 2019. július 8.
Szerző: (gerincesen) INDEX

--
trey @ gépház

"hanem az OLAF,"

"Kizárólag ajánlást tehet arra vonatkozóan, hogy a vizsgálatait követően az uniós vagy nemzeti hatóságok milyen intézkedéseket hozzanak."

Köszönjük az ajánlást.

"Akkor ők is hazudtak? Ők mikor igazítottak helyre?"

Megkérdezted a véleményem, gondolom a portugál megvádolt tanácsadó kapcsán. _Pontosan ugyanazt javaslom_ ebben az ügyben is. Mentsék fel az általad vagy más által vádolt embereket a politikai ügyekben való részvételükből, ha a vádak megalapozottnak látszanak és indítsanak ellenük eljárást azok a hatóságok, amik erre jogosultak és amiknek megfelelő jogkörük van. Ez az én véleményem.

Nem nem létező Európai Ügyészség, nem sóhivatal OLAF, hanem olyan hatóság, aminek ez a dolga.

--
trey @ gépház

Végtelenül naív vagy Trey. Azért nem tudnak neked konkrétumokat mondani Indexes cikkek idézésén kívül, mert az általad oly nagyra tartott hatóságokat a fidesz mind befoglalta, tetszett volna odafigyelni az elején. A színpad már szépen be van rendezve, ezek nem fognak saját maguk ellen semmiféle eljárást lefolytatni akárki, akármilyen bizonyítékokkal áll is elő. A kedvenc médiáid sem fognak beszámolni róla, akik pedig igen, azoknak Te nem adsz hitelt. Sóhivatal OLAF? Megetted te szépen az ebédet és még repetát is kértél.

Miért nem akarunk csatlakozni az európai ügyészséghez? Mert lenne egy olyan hatóság, amelyre nincs ráhatásuk?

Az meg egy másik kérdés, hogy mekkora egy impotens az EU, hogy az OLAF jelentést odaadja a megvádolt kormánynak és rájuk bízza, hogy nyilvánosságra hozzák-e vagy sem. Nahát, nem hozták. Lefolytatták a titkos vizsgálatot és a proggi azt dobta ki, hogy nem volt visszaélés. A tolvaj maga folytatja le a saját tárgyalását.