"Orbán Viktorra is utalnak a Microsoft korrupciót beismerő vallomásában"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Biztos, hogy rá utalnak, és nem neki utaltak?
Meg aztán csak miniszterelnök van, az lehet a Gyurcsány is!

Bármi lehet, és az ellenkezője is (csak éppen nem minden valószínű. Az is lehet, hogy Mészáros lölö tényleg okosabb mint Zuckerberg - csak éppen nem valószínű.)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mikor a szoci szdsz haverjaid kulfoldre kotyavetyeltek el az orszagot akkor nem kerepeltetek. De ugy hogy minden el lett baszva. Semmit nem csinaltak meg jol. Penztaros lorincen meg nem talatok fogast...
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Mondanál konkrét példákat az elkotyavetyélésre?

nemzeti vagyon
PPP autópályák
aranykészlet

Kell még példa?

> Sol omnibus lucet.

Látszik, hogy elvakult vagy.

A jó példák a nehéziparunk,
Cukoripar, konkrétan nem is építhetünk.
tényleg lehetne hosszan folytatni.

Viszont szerencsére az szdsz már a történelem sűlyesztőjében van, a szocik is mindjárt ott lesznek. Ezek tények.
De ettől még a Fidesz lopása is lopás és nem lesz kisebb bűn amit csináltak.
A dologból az következik, hogy bővült a lista akire egy bevásárló kocsi vezetését se bíznánk.

> Viszont szerencsére az szdsz már a történelem sűlyesztőjében van, a szocik is mindjárt ott lesznek. Ezek tények.

Nem tények! Ez egy aljas manipuláció! Úgy tenni, mintha az említett entitások megszűnésével a veszély is megszűnne! Hja ha ezek nincsenek, akkor már minden szép és jó, akkor fel kel a nap, és kiderül az ég. Hát persze hisz csak az volt a baj, ezek léteztek. És ha már nem lesznek, akkor nincs is miért aggódni! Akkor már hivatkozni sem szabad rájuk, szerinted.

Ezt nem fogod itt beadni senkinek!
Attól, h az ellenség kénytelen kukázza az említett bábjait, attól még az ellenség megmarad. Máshogy szerveződik. Máshogy érvel.

pl. szükségszerűen kell, h megtagadja a korábbi arcait - ugyanis ez a megtagadás ébreszt irányába [érdemtelen] bizalmat a további aljas manipulációihoz.

A gond inkább 2 helyen van:

1. Azok akik most 24 órában okádják a jajlopafideszt, azoknak 99,99%-a nagyon-nagyon csendben volt amikor a szocik és szatellitpártjait loptak, csak most lett hirtelen baj, hogy bizony a kormányon lévők (és kormányon nem lévők) lopnak.

2. Ugyanezek emberek vigan szavaznak ugyanezen szocikra és szatellitpártjaira. Ja nem azért, mert az jó, hanem csakis azért mert jajlopafidesz. (lásd legutóbbi választásokon a dk legjobb eredményét, akiről bár elmondhatnánk, hogy csak lopott, de sajnos "többet" is tett az országért)

Lényeg a lényeg, lopott mindkettő gazdagon. A különbség az, hogy az emberek hogy éltek egyik és másik alatt, mennyi pénzük, adósságuk volt, melyik alatt érezték jobban magukat. 4 évente pedig szavaznak erről.

Igazad van! A 'jajlopafidesz' mantra ab ovo tartalmaz egy ígéretet! Ez egy általánosabb dolog, minden kritika eredendően és szükségszerűen tartalmazza a kritizáló azon ígéretét, hogy ő bezzeg ki tudná fejteni az adott tevékenységet oly módon, h abban az általa kritizált elem nem lenne fellelhető. Ez a mögöttes ígéret ad érvényt a kritikájának.
Annak a megítélése, hogy meglévő akarattal lehetséges-e úgy irányítani az országot a jelenlegi keretfeltételeken belül, hogy abban a korrupció ne legyen jelen, hát minimum kérdéses! Szerintem egyébként nem lehet - a keretfeltételek pontosan a korrupciót szolgálják. De az már megint egy más megítélés alá kell h essen, ha eleve akarat sincsen rá, hanem ellenkezőleg ha a politikai vezetés az ország kifosztására, idegen érdekeknek való kiszolgáltatására szerveződik - ahogy ez történt az MSZP-SZDSZ kormányok alatt. És az átkosban is előtte.
Tehát felmerül a kérdés: A "jajlopafidesz"-t mantrázok képesek lennének az országot korrupció nélkül vezetni? Én ezekre egy sarki közértet se bíznék! Szerintem ha akaratuk lenne, akkor se lennének rá képesek. De nincsen akaratuk, szó sincs róla! Ezek ugyan azok, mint az MSZP/SZDSZ csak most más a nevük. De ugyan arra a kifosztásra és idegen érdekeknek való kiszolgáltatásra szerveződnek, mint elődeik. Hát baszki.. a vérségi kötelékek megvannak! Itt van ez Donáth fruska. Az apja lelkész létére az MSZP országgyűlési képviselője volt! Ez milyen ember...? Gyurcsányné komcsi családfáját meg gondolom nem kell részletezni. Hát nehogymár egy pillanatig elhiggye valaki h ezek nem ugyanazok! Hiába mórikálják itt magukat ezzel a KOMCSI/MSZP/SZDSZ megtagadás színjátékkal! Itt van ez tygryss is! Mire van alapítva a mondandója? Arra h megtagadja az MSZP/SZDSZ-t. Ettől remélem legitimitást az utána való jajlopafideszezéshez! Ez a minta! Ez történik a politikában is, amit itt a hsz-ében prezentál. Ezek végtelenül egyszerű emberek! És a pszichéjük sajátossága, h a saját bűnükkel vádolják meg az ellenségeiket.

Juj.

Értem, hogy már semmilyen vállalható ideológia vagy program sincs, a kormányzás improvizációk halmazává üresedett, a konc feletti osztozkodáson és az elmúltnyolcév-n kívül már csak a hajléktalanok vegzálása és migráncsozás jelenti a kohéziót a táborban.

Azt szeretném látni, hogy a gyerekeimnek lesz vállalható jövőképe ebben az országban: az ország elkötelezett marad az Észak Atlanti érdekszféra és EU integráció felé, az állam kivonul a gazdaságból és az emberek életéből, de hatékonyan, a következő generációk érdekeit is figyelembe véve szervezi az országot.
Az emberek képesek lesznek felelős döntéseket hozni, értelmesen szervezni az életüket és a szolidaritás sem korlátozódik egy válogatott meccs idejére.

"az ország elkötelezett marad az Észak Atlanti érdekszféra és EU integráció felé"

A történelmünket tanulmányozva vagy a CNN híreiből jutottál arra, hogy ez lesz a legjobb az utódainkak? Mi a fészkes fenéért kell nekünk mindig valakinek a seggébe bújni?

-s-

Komolyan kérdeztem, bár indulattal. Érdekel, hogy mit gondolsz erről.

-s-

Azt, hogy értelmezhetetlen a függetlenség egy törpeállam esetén.

Illetve, hogy a gazdag és szabad Észak-Atlanti érdekszféra része kell, hogy maradjunk, ennek nincs alternatívája.

Értelek de nem értek egyet veled. Mikor volt számunkra gyümölcsöző mások érdekszférájába tartozni? Nem kötelező állandóan korrumpálódnunk vélt vagy valós félelmeink alapján. Főleg ilyen előzmények után. Találj ki mást a gyerekeidnek, talán hálásak lesznek.

-s-

Ez nem választasz kérdése.

Az utóbbi 500 évben nem volt olyan pillanat, amikor Magyarország független lett volna.

Igen, én is ezt mondom. Ugyanazzal próbálkozni felesleges. Lássuk a két verziót:

a./ Nem vagyunk függetlenek, kihasználnak, kifosztanak, eldobnak. Ez igazolt 500 év gyakorlatából.
b./ Függetlenek vagyunk, kihasználhatnak, kifoszthatnak, eldobhatnak. Mátyás és kora pl.. Persze nem tart örökké de jó rá emlékezni.

-s-

na már sokáig nem kell ezen olyan nagyon lamentálni, mert szövetségeseink nem lesznek, ha még néhány évig így folytatjuk.

akkor aztán bújhatunk a saját seggünkbe :)
na az lesz igazán jó dolog :)

legalább marha függetlenek leszünk (a jó élettől és mindentől :D)
majd a végén már senki nem tol alánk egy kis pénzt se, még ennyire se lesz 'jó'

---
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.

És az átkosban is előtte

Annyira fosztogatták az átkosban az országot, hogy világhírű mezőgazdaságunk volt, a monarchiában éléskamra voltunk, Bábolnának a csodájára jártak egész nyugat európából.
Cepel Művek, Ganz-Mávag minőségi mozdonyokat gyártott, nem kínai elemlámpákkal, PET palackból készült ruhákkal volt tele, mint most.
Pierre Cardin itt gyártotta az ingeit!
Az Ikarus évi 12 EZER buszt gyártot, felújítva most is jár egy csomó Bp-en de Dubajban is!
Nővényolajipar, cukoripar az állattenyésztést is ellátta takarmánnyal, 11 Millió sertés volt 85-ben, most a cél a 3 millió.
Eladták a feldolgozóipart a nyugati konkurenciának, amelyik bezárta, aztán a pénzedből épült autópályákon hozzák a külföldi elelmiszert, amivel ellehetetlenítil a hazai termelőket.
A tényeket kár elhajlítanod, attól még hazugság marad.
Azért mert jobb a Fidesz mint az mszp, felesleges történelmet hamisítani.

A szocialista rendszer humánus alapelveit megtartva,meg kell teremteni a racionális, hatékony gazdálkodás feltétételeit, ha ez nincs, a szocializmus nem győzhet véglegesen. Hát ez egy történelmileg új feladat.
(Kádár János, 1987)

https://www.youtube.com/watch?v=fZldpgrh_RM

A történelmileg új feladat - kifejezés megértéséhez Bogár prof segítsége:

1981-ben már katasztrofálisan el vagyunk adósítva, ami gyakorlatilag hatvannyolccal kezdődik, és a hetvenes években, az olajárrobbanással lett igazán felgyorsítva.

1996-ban beszélgettem azzal a Jacques de Larosière-vel, aki akkor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója volt. Ekkor mesélte el nekem azt a nyolcvanegyes élményét, amikor inkognitóban Budapestre jött, és közölte Kádár Jánossal: a játszmának vége, Önöket sikeresen eladósítottuk, innentől kezdve nem a Népköztársaság úti szovjet nagykövetségről kapják az instrukciókat, hanem Washingtonból. „Tessék szíves ezeket az instrukciókat betartani, mert ott a kés a nyakon. A szovjetek már aligha fogják Önöket kisegíteni, kisebb gondjuk is nagyobb ennél”.

És valóban: 1982 novemberében, pont azon a héten, mikor Leonyid Iljics Brezsnyev, a Szovjet Kommunista Párt főtitkára meghal, felveszik Magyarországot az IMF-be – a Szovjetunió tiltakozása ellenére. Mert hát belülről is Fekete János (a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökhelyettese) és a többiek avatott kezekkel igyekeztek közelebb hozni ezt a kést a torkunkhoz.

Larosière azt is elmesélte nekem, hogy mi volt erre Kádár reakciója: „Kedves Larosière, csak nem gondolja, hogy ezzel nekem meglepetést okozott?” – tette fel a kérdés mosolyogva, cinikus hangnemben. Majd hozzátette: „Mi világéletünkben birodalmi seggnyalók voltunk. Észre sem vesszük, ha a birodalmi segget kicserélik előttünk. A feladatunk úgyis mindig ugyanaz. Az Önök seggét is ugyanúgy fogjuk naponta háromszor tisztára nyalni, mint az előző birodalmakét, majd meglátják, hogy nálunk jobb kollaboránsokat keresve sem találnak!”

https://888.hu/big-pikcsor/bogar-laszlo-annyi-volt-a-rendszervaltas-mint-aliz-a-gumino-4184917/

Bogár nem prof.
Igazából a publikáció szerint nem egy nagy tudományos arc.
https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=10033206

ennyi jött le neked ?

Mi a garancia, hogy ami a cikkben van az megállja a helyét, egy bulvár lap hivatkozások nélkül. Egy ilyen 2019-es cikket összekötni egy vén komcsi zavaros blablázással meg enyhén szólva meredek.

+1 bolond az öreg

> egy vén komcsi zavaros blablázással

Nem volt ez zavaros blablázás egyáltalán. Külön érdemes figyelni az intonációra ahogy mondja: hát ez egy történelmileg...
Aki zavarosan beszél öreg korából eredően, annál ilyen részletekben nincsen egység a forma és tartalom között.
Tudom szokás ezt a beszédét egy demens vénember hülyeségének aposztrofálni. Most ebben konkrétan nem foglalnék állást végig kéne hallgatnom a teljes beszédet. Azonban a vonatkozó részletről egyértelműen kijelenthető h teljesen tiszta tudattal mondja és a tőle megszokott stílusban teszi ezt.

Attól függetlenül (annak köszönhetően), hogy gyakorló elmebeteg, szépen integrálódik a jobboldal szellemi vezetői közé:

https://youtu.be/J0x5GEGo5J0

Összefoglalva: a globális háttérhatalom permanens polgárháborút akar Európában.
Valójában az oszmán birodalmat is ezek a gyíkemberek vezették.
A magyarság volt az egyetlen, aki ezt felismerte (történelmi ismeretei erősen hiányosak).

27 % ÁFA
Több kérdés?

Mármint a 27% áfát is a birodalom kényszerítette ránk?

hogyispersze!

az világbankármultisárnyékkormány :)
akinek a magyarországi helytartója álnéven netudgi, alias vitéz nemes és címzetes NER lovag tugyukgi.

Nem. A mi szabadságharcos kormányunk vezette be. Nem is akarja, hogy brüsszel diktáljon benne. "Viszonylag" könnyen beszedhető tőlünk, átlagos állampolgáróktól, Áfa csalók ugyan többet kereshetnek vele.

Hiteles forrás nem volt?
Fekete János szerepe a történészek dolga, tudása megkérdőjelezhetetlen. Volt vele egy interjú, amiben elmesélte, hogy ő kapta az ENSZ-től a feladatot, hogy a Kínai rohadó gazdaság ellen tegyen javaslatokat. Letett 12 pontot. A kínaiak a nyakára kezdet járni, Fekete lett a tanácsadójuk. Meg lehet nézni, mit eredményezett. Fekete mondta a kínaiaknak: 1 milliárd ember éhezésénél már csak az a rosszabb, ha 1 milliárd ember nem dolgozik.

Ha megnyugtat, én hallottam ezt a sztorit tőle személyesen is.

Nem voltam nyugtalan, de köszi. Egyébként nagyon tetszett az a riport.

Jah, mert a kis kisztitkarok, meg a tobbi narancsos mar akkor sem volt ott annal az atkos, budos nagy zsirosbodonnel. Ne viccelodjunk mar kerem szepen.
Mindegyik lopott, szo se rola, de legalabb a tobbi a rendszervaltas utan nem akarta visszaepiteni a jogallamisagot. En a jelenlegiek kozul egyikre sem szavaznek, mert tobb okbol sem alternativak, de attol meg a FIDESZ lop, csal, hazudik es meg hulyenek is nezik az embereket; es mar nem csak Magyarorszagon. Csomo nemet kollega mondja, miert adjunk penzt Mo-nak, ha ugy is csak Orbannak megy?

Amugy visszaterve a narancsos barataidra, mar jopar eve 2/3 es mit is tettek le az asztalra? Milyen asztalra, azt is elloptak baszod. Komolyan, mint Komlon vagy Sarkadon, le sem esett mar elloptak.

Lehet jonni az oriasi szavakkal, meg mit csinaltak az elotte levok, de tenyleg, ennyi erovel es ennyi hatalommal mar csinalhattak volna jot is. Utana meg banja a fene, ha lopnak, ha mindenkinek van eleg es a szolgaltatasok is rendben vannak.

"Csomo nemet kollega mondja, miert adjunk penzt Mo-nak, ha ugy is csak Orbannak megy?"

Figyelmeztesd őket bitte, hogy ne álljanak a peron szélére az állomáson! (https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-aktuell/frankfurt-mutter-und-kind-vor-ice-gestossen-junge-tot-gleis-killer-hat-selbst-dr-63633952.bild.html)

Esetleg érdeklődj, hogy gondolnak-e már a nyugdíjas éveikre? (https://www.immonet.de/ungarn/balaton-plattensee-haus-kaufen.html) :-)

Előfordulhat, hogy a T. kollégák nem megfelelő forrásból tájékozódnak.

Na igen, úgy könnyű itt nyugdíjaskodni, ha Németországból jön a pénz, és ha valami komoly egészségügyi problámád van, azt is megoldod német biztosításból német kórházban. Bár ennek ellenére olyan sokan nincsenek itt...

ertelmetlen hozzaszolas, kar volt foglalni a helyet az adatbazisban.
gondolom a te 60 ezred is banna, ha nem adna penzt az EU.

miert, mi a hiteles hirforras? a TV2, Origo meg a fidesz.hu? Nyilvan az en kollegaim is ugy tajekozodnak, ahogy oket hagyjak. Mint, ahogy teged is hagynak es lehet te vagy rosszul tajekoztatva. Valojaban ezt csak Viki tudja, de azert a korruptsaghoz nagyon nem kellenek nagy hirforrasok. Lathatod magad is, tapasztalod magad is a sajat borodon, lefizetnek, hogy sztarold oket esz nelkul.

Szegénykém :-((

Milyen 60 ezer?

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Begőzölt emberek mindenhol lehetnek, itt egy keresztény embernek borult el az agya. Tragikus.

hint: Anders Behring Breivik

Az az elmebeteg, hogy is jön ide?

Begőzölt emberek mindenhol lehetnek

Nem ezt mondtam ?

Németország gazdasági ereje legalább húszszorosa a magyarénak, stabil demokrácia, minden mutató alapján a világ egyik legfejlettebb országa.

Komolyan Németország miatt reszketsz?
Vagy azt gondolod, hogy hozzánk is terrorista migránsok akarnak betelepülni?

Már betelepültek, amikor Tarnopolból elmásztak idáig!

Vagy esetleg a orosz, ukrán, kínai nehézbűnözők települtek be a letelepedési kötvényekkel...
Illetve makedón politikusbűnözők követségi autókkal beutaztatva.

Tudod, ha ez a tema kerul fel, akkor melyseges hallgatas jon a berelt kispincsik reszerol, mert egesz egyszeruen ezt nem lehet kidumalni. Ja, de! Soros!
szanalmas.hu

Stabil a demokrácia!

Nemzetközi megfigyelők szerint állami cenzúra épül Németországban

Németországban nemrég életbe lépett egy törvény, ami arra kötelezi a közösségi média szolgáltatókat, hogy eltávolítsák a sértő tartalmakat. Nemzetközi megfigyelők szerint azonban az új szabályozás a kiterjedt állami cenzúra kezdetét jelenti.

A Human Rights Watch által kiadott közlemény szerint a közösségi média működését szabályozó törvény, a Netzwerkdurchsetzungsgesetz kiterjedt állami cenzúrába torkollhat, emiatt még most visszájára kell fordítani ezt a folyamatot. A szervezet szerint a gyűlöletbeszéd elleni fellépés sem indokolhatja a közbeszéd felett azt a szintű állami kontrollt, amit a német kormány bevezetett ezzel az új törvénnyel.

https://www.hrw.org/news/2018/02/14/germany-flawed-social-media-law

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Egy Soros szervezetre hivatkozol?

Ha egyszer igazat ír.

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Tényleg igazat írnak, csak ha ez valakinek nem tetszik, akkor az ultimate érv ellenük, hogy nem mondanak igazat, mert Soros-szervezet.
Értelme tényleg nincs ennek a logikának, jól látod, de ennek ellenére a kormánysajtóban sajnos általános.

"kormánysajtóban"

BTW:

A "függetlenbe'" mit írnak most a csöcsörészéssel vádolt volt MSZP-s lelkészről, amelyiknek Momentumos lánya az öreg szatíroktól retteg? A rettegés foka annyira nagy, hogy ez ügyben is lapít állítólag.

RTL Híradóban sem láttam róla semmit :(

--
trey @ gépház

Csak ki ne derüljön emellé, hogy ebook olvasója van, és még bukásra is áll valamiből, mert az már tényleg felháborító lenne.
"Hallottam, hogy....Hallottam, hogy...." - Engem meggyőzött.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

"A "függetlenbe'" mit írnak most a csöcsörészéssel vádolt volt MSZP-s lelkészről, amelyiknek Momentumos lánya az öreg szatíroktól retteg?"

Leginkább azt, hogy feljelentést tettek, zaklatással vádolják, nyomozást indítottak, amelynek egyelőre nincs eredménye. Tj. azt, ami történt. Ezzel tényleg nem értem mi a gond, túl kevéssé hangsúlyozzák, hogy ki a lánya?

A lányától várnék valami kommentet, akit állítólag a vén a kecskék kinéztek már maguknak. Azzal baja volt. Itt nagy a sunyítás egyelőre.

--
trey @ gépház

De ahhoz, hogy te mit vársz a lányától, mi köze van a médiának? Ha kiad valami nyilatkozatot, gondolom lehozzák.

Úgy érted, hogy a "média" nem szokott neki kedves témákban nekiesni interjúalanyoknak és azonnal mikrofont dugni a képükbe? :D Érdekes, mert pont az Index az, amitől ez nem áll távol. Természetesen, csak akkor, ha éppen "érdekli" a téma.

--
trey @ gépház

Nem. Úgy értem, ahogy leírtam.

Egyébként nem emlékszem, hogy ha eddig bárkit meggyanusítottak volna zaklatással, akkor média nekiesett volna a gyerekeinek. Pl. a Marton ügyben se zargatták a gyerekeit, szóval nem oldalfüggő a dolog. Vagy ott is kellett volna?
Esetleg a Momentumos csak valamiért felelős lenne az apja tetteiért?
Vagy az a gond, hogy erőteljesen (és nagyon helyesen) fellépett a zaklatás ellen, de most nem ugrik azonnal az első gyanusítgatásra az apja torkának?
Szerintem kurvára nincs egyszerű helyzetben, majd meglátjuk hogy oldja meg. Én pl. kiváncsi vagyok erre. Meg úgy általában a nyomozás eredményére.

s/gyerek/az témában (zaklatás, női jogok stb.) feltűnően aktív politikus, közszereplő/

Aki történetesen az apja révén érintett. Csak arra vagyok kíváncsi, hogy a mércéje milyen. Remélem nem kettős.

--
trey @ gépház

Te mit tennél ilyen helyzetben? Meghurcolnád az apádat?

(Nem=mégis jól neveltek és kötődsz a szülőkhöz/Igen=Valamit nagyon eltoltak benned)

"Te mit tennél ilyen helyzetben? Meghurcolnád az apádat?"
Én másképp gondolnám a dilemmát:

Nem=kettős mércével élek, ha az apám teszi nem probléma. Mert családszerető vagyok.
vs.
Igen=elhatárolódok az apámtól, sőt megtagadom, hogy egy nehezen megfogható, álszent, viszont hangzatos témára tovább építsem politikai karrieremet

Szerintem már az probléma, ha egy közszereplőt a családtagjai alapján sároznak, függetlenül attól hogy a családtagot ért vád igaz-e avagy nem.
Véleményem szerint a szülők bűneit a gyermeknek nem öröklik.
Akkor más a helyzet ha a családtagot ért vád összefügg magával a szereplővel is.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Úgy tűnik, itt a csajt akarták már az apjával is támadni, annyira nem jött be, úgyhogy most jön a szerző nélküli cikk a névtelen levélről: https://www.origo.hu/itthon/20190812-donath-anna-is-szexualisan-zaklathatott-egy-diaklany-szerint.html

"szerző nélküli cikk a névtelen levélről"

Hitelesnek tűnik a sztori :-)

Jó, jó, persze van, aki bekajál mindent, hiszen csak a propagandarádiót hallgatja reggelente, honnan tudná, hogy mi a valóság... :-)

Egyébként meg:
"Ez egy komoly névtelen feljelentés volt. Géppel írva!"

A reteg, aminek szanjak, kajalni fogja ahogy a tobbit is...

Annyiban érintett, hogy meggyanúsították az apját. Bebizonyosodott már hogy jogosan, vagy csak megy a szardobálás?

Engem senki se bérelt fel, pedig igényem lenne rá.
Állítólag pénzt is lehet vele keresni?

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

stabil "demokrácia"

A német gyűlöletbeszéd elleni törvény kritikusai úgy látják, már az első napokban beigazolódott a félelmük, és a közösségi oldalak valóban akadályozhatják a szólásszabadságot, még a szatirikus véleményalkotást is.
Máris elkezdte szedni áldozatait a január elsejétől élesben működő, gyűlöletbeszédet szabályozó német törvény, de nem egészen a tervezett módon, hanem amitől a kritikusok mindvégig tartottak. A Twitter ugyanis a büntetéstől való félelmében már január 3-án elkezdte törölni a problémásnak tűnő német tweeteket és felfüggeszteni a profilokat, még egy szélsőjobbos politikust parodizáló magazinét is - hívja fel rá a figyelmet a Reuters. Ebben a formában a "cenzúra törvénynek" is nevezett német szabályozás részben a szólásszabadságot gátolja.

https://www.hwsw.hu/hirek/58288/nemetorszag-netzdg-torveny-gyuloletbeszed-hatasa.html

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Hitler népe. :)

:)

"minden mutató alapján a világ egyik legfejlettebb országa."

az Európai Unió tíz legszennyezőbb szénerőművéből hat Németországban üzemel.
tavaly a virtuális dobogó tetején továbbra is a szénerőművek álltak: 204,77 TWh, 45,38 GW beépített teljesítmény mellett,

https://atombiztos.blogstar.hu/2019/03/06/a-jo-a-rossz-es-a-csuf-a-nemet-energiaforradalom-ellentmondasos-valosaga/69876/

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Kicsit kisebb az aránya az eu-s üvegházhatású gázok emissziójában, mint a teljes GDP-ben (20%):

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/pdfscache/1180.pdf&ved=2ahUKEwj9_KLKjPvjAhWWSxUIHUXnBR4QFjAJegQIBRAC&usg=AOvVaw3vZOb4eTHRzQoyvSlUfigs&cshid=1565536201405

GDP:
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20170410-1

Franciaország valamivel jobban áll, de nyilván a skandináv országok hatalmas helyzeti előnnyel indulnak.

Illetve itt van a tervük a csökkentéséről:
https://www.cleanenergywire.org/factsheets/germanys-greenhouse-gas-emissions-and-climate-targets

Idézet:
Csomo nemet kollega mondja, miert adjunk penzt Mo-nak, ha ugy is csak Orbannak megy?

Nem Orbán hibája, ha a többek között Németország által létrehozott, vezetett és dominált EU-ban jelentéktelen figurák EU-s adófizetői pénzt tudnak a haverok zsebébe kicsatornázni. Valami más: a dízelbotrányként emlegetett apró történés során a VW kvalifikált német mérnökei az egész világot (embereket, cégeket, országokat) tudatosan szándékozták becsapni és megkárosítani. A drága német kollégáid valamiért figyelmen kívül hagyják, hogy Európában jórészt az ő polgártársaik diktálnak. Legközelebb esetleg kérdezd meg tőlük, mit gondolnak a félrenézésről. Ha nem értik, mit kérdezel, említsd meg nekik Hitlert. Hátha hallottak már róla...

:)

Teljes egészében a magyar állam felelős az EU támogatások felhasználásáért: ő írja ki a pályázatokat és ő bírálja el, valamint vizsgálja felül.
Konkrétan akadályozza az állam, hogy az EU csalásellenes hivatala érdemi munkát tudjon végezni. Amennyiben mégis feltárnak valamit, a magyar állam egyszerűen ignorálja a bizonyítékokkal alátámasztott jelentéseket (lásd elios).

Igen, a VW csalt és lebukott, egymilliárd EUR-s büntetést kapott.
Be kellett volna dönteni az európai autóipart?
Az jó lett Magyarországnak, ahol a GDP 20%-t adja?

Mi, 21. századi magyarok pedig vállaljunk felelősséget az Újvidéki vérengzésért?
Te felelősnek tartod magad többezer szerb legyilkolkolásáért?

.

Minden bekezdésben mellébeszélsz.

:)

Ez aztán a kicsavart logika! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nincs benne kicsavarás. Magyarországon jelenleg Orbán ~diktál, Európában meg a németek. Ha Orbánnak el kell takarodni, a csaló-lopó-hazudó németek is nyugodtan mehetnek vele a pöcegödörbe. (Meg az összes hasonló, nemzetiségtől függetlenül.)

:)

Hozzátenném, hogyha jól tudom azt a softwaret kvalifikált Bosch-nál dolgozó magyar mérnökök írták. A kommunkiáció szerint teszt verzió maradt az autókon. :D

Azt a vw botranyt te megetted, hogy errol igazan addig "senki nem tudott" ?
Ez egyszeruen amerikai protekcionista politika resze volt. Mindenkinek ajanlom, hogy csekkoljon par videot egy 8.3 vagy 6.8 cummins diesel inditasarol, meg csapatasarol. Na ezek a motorok vannak a millio szam szaladgalo truckok buszok alatt. Problem ? Oh no, made in us of a... green like a buck.
Azutan beszeljunk felrenezesrol. Ki merre.
Hol az igazsag ?
Enyem, tied, kie ?

Szép terelési kísérlet. Csak az lehet, mert ő tök másról beszélt.

--
Sent from my OnePlus 5T

Te is mellébeszélsz. Nem tudom, szándékosan-e, vagy csak a szövegértés nem megy...

:)

a millio szam szaladgalo truckok buszok

Az amcsiknak most ebben igazuk van.
Már náluk is kisebb köbcentis kocsikat adnak el sokat, és azok is benzinesek.
Szerinted truckok buszok-ból van több vagy dizel személyautóból?
Segítek, az utóbbi, úgy 15X-ös szorzó.
Valamint a legkorszerűbb Adblue-s a legegészségtelenebb, ugyanis olyan apró a koromszemcse hogy áthatol a nyálkahártyákon. a régi dizelek fültjét még megfogta az orrod.

"Az amcsiknak most ebben igazuk van.
Már náluk is kisebb köbcentis kocsikat adnak el sokat, és azok is benzinesek."

Az EU-ban környezetvédelmi megfontolásból terjedtek el a dízelek.

Régebben a CO2 kibocsátás csökkentése volt a fő irány, erre az igényre volt az autógyárak válasza az alacsonyabb CO2 "produkáló" dízel.

Másrészt szintén környezetvédelem miatt az EU-ban jóval erősebben adóztatják az üzemanyagokat, ezért - szemben az USA-val - itteni vásárlóknak fontosabb az alacsonyabb fogyasztás, ami miatt szintén a dízel felé hajlik a mérleg.

Később a CO2 helyett a NO miatt kezdtek el aggódni a környezetvédők, erre lett válasz az AdBlue. Vagyis ez nem a koromszemcse méretet befolyásolja, hanem a NO szintjét csökkenti.

A szemcseméret nem az üzemanyag fajtája (gázolaj vagy benzin) miatt van, ez ugyan úgy probléma a közvetlen befecskendezésű benzineseknél is.

Kösz a korrekciót!
Csakhogy a benzinfüstben kevés a legkárosabb nitrogén-dioxi.
Valamint a modern benzinesek már majdnem olyan keveset fogyasztanak, mint a dizel.

A dízelautók tízszer mérgezőbbek, mint a buszok és teherautók

https://index.hu/tech/2017/01/06/a_dizelautok_tizszer_mergezobbek_mint_a_buszok_es_teherautok

Az ICCT elemzése azt is felfedte, hogy míg a busz- és teherautógyártók képesek a hatóságilag előírt légszennyezési értékeket tartani valós körülmények között is

Érdemes elolvasni, egy 14ezer köbcentis kamion sokkal kevesebb károsanyagot bocsát ki, mint egy 3e köbcentis szgk.

A regeneráció 5-10 perc alatt lezajlik, a folyamat közben a vezetőt egy sárga színű piktogram tájékoztatja arról, hogy a kiégetés folyamatban van.

http://www.autoszektor.hu/hu/content/mesel-szakerto-dpf-csapda

A piktogrammon kívül még tájékoztatják az utánna jövők, akik mutogatják hogy 8 gőzmozdony füstjét húzza maga után, konkrétan alig látni valamit a visszapillantó tükörben.
Tényleg környezetvédő!

Azt ugye tudod, hogy a normálisnál jóval nagyobb hőmérsékleten zajlik a regeneráció?

Sejtem. Akkor ezek szerint simán belélegeznéd az ekkor kiáramló füstöt, hiszen az majdnem alpesi levegő?

Nem ugy magasabb!:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Természetesen erre az érvre SEM válaszoltál.
Ma is ment el egy dízel az utcában, olyan korom lett utánna hogy percekig szabad szemmel lehetett látni a határértéket olyan 3ezerszeresen meghaladó füstöt. De persze a parlagfű okozza az allergiát. A meteorológiában a szálló por a dízel kipufogógáz burkolt kifejezése.
Egész egyszerűen a szgk-nál be kell szüntetni a dízelt, csak a haszongépjárműveknél van létjogosultsága a nagy nyomaték miatt. Szerencsére így látják a gyártók is, valamint már egyre nehezebb eladni a használt dízel szgkocsikat németbe és itthon is.

Leállítja a Peugeot a dízelmotorok fejlesztését

https://https://e-cars.hu/2018/10/07/leallitja-a-peugeot-a-dizelmotorok-fejleszteset

München belvárosába már az euro5-ös kocsik sem hajhatnak be.

Van egy elterjedt hiedelem: az EGR regeneráció során annyi káros anyagot bocsát ki, amennyit megköt.
Erre reagáltam, hogy nem igaz, semmi egyebet nem állítottam.
A saját autózási szokásaim alapján sincs szükségem dízelre, egyébként is túl bonyolultnak és drágának tartom a technológiát, valamint zavar a hangja.

Ha elolvasod a linkelt cikket, nem azt állították, hogy leállítják a fejlesztést, hanem, hogy a piaci kereslettől teszik függővé.

Ami az új dízeleket érinti: az EURO6 már azonos emissziós értékeket szab meg a benzinesre és a dízel motorokra.

Bocs rossz kommenthez írtam
Erről beszéltem, erről mi a véleményed?

A városi levegőben felgyűlő nitrogén-monoxid és nitrogén-dioxid egészségre ártalmas, súlyos légzőszervi betegségeket okozó gázok, és évente több ezer haláleset írható a számlájukra az unióban. Az autóforgalomnak köszönhető nitrogén-oxid oroszlánrészét dízelüzemű motorok juttatják a levegőbe, és a friss független labortesztek szerint az utólag vizsgált motorok a megengedett mérték hatszorosát bocsátották ki magukból.

https://www.theguardian.com/environment/2017/jan/06/diesel-cars-are-10-times-more-toxic-than-trucks-and-buses-data-shows
A kutatás során Németországban és Finnországban tesztelt nehéz járművek kilométerenként 210 milligramm nitrogén-oxidot bocsátottak ki, feleannyit se, mint a korszerű dízelautók, amikre a legmagasabb 500mg/km-es “Euro 6” sztenderd vonatkozik. Ráadásul a buszok és teherautók nagyobb motorjai több dízelolajat fogyasztanak, így a kapott adatokat súlyozva az derült ki, hogy a személyautók tízszer több nitrogén-oxidot bocsátanak ki egy liter üzemanyag elégetésével.
14ezer köbcenti VS 3e köbcenti

Az ICCT elemzése azt is felfedte, hogy míg a busz- és teherautógyártók képesek a hatóságilag előírt légszennyezési értékeket tartani valós körülmények között is, addig a dízel személygépkocsik káros kibocsátása drámaian emelkedik mihelyst az utakra kerülnek.

https://index.hu/tech/2017/01/06/a_dizelautok_tizszer_mergezobbek_mint_a_buszok_es_teherautok

Hét kommentje a 4-ról

"Találjátok már ki, hogy a sok, a legkisebb gázadásra is kormot okádó lefingott 10 éves dízel "prémium" igazából tisztítja a levegőt és nem kátrányfolt marad utánuk az aszfalton, hanem új kopóréteget terítenek az aszfaltra."

https://444.hu/2019/05/23/szigoritananak-hogy-meg-kevesebb-dizelauto-jarhasson-szmogriadokor-budapesten

Budapest szmogtérképe most.
Biztos az agglomerációs dízelek a hunyók. Valaki okoska a kertvárosi, amúgy felső középosztálybeliek által lakott, állítólagos vegyes tüzelésű kazánokat okolta a szogért. Aki valójában a legmodernebb kondenzációs gázkazánokkal fűtenek.
Akkor miért Budán, nagyjából a Margit körúton van a határértéket meghaladó koncentráció?

https://uploads.disquscdn.com/images/568c30e2464a5b3eeacfa26f91f8c77e62b8241f1749fb328849fd508a81e6bc.png?w=800&h=534

Vajon miért?

Busz.

téves

az egy eleg szar csomopont (margit hid, moszkva ter, deli), szerintem a szelcsatorna se tud igazan mukodni, annyi ott a beepites.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"1. Azok akik most 24 órában okádják a jajlopafideszt, azoknak 99,99%-a nagyon-nagyon csendben volt amikor a szocik és szatellitpártjait loptak, csak most lett hirtelen baj, hogy bizony a kormányon lévők (és kormányon nem lévők) lopnak."

Nem tudom, ez a 99,99% hogy jött ki, de szerintem gondban lennél, ha el kellene magyaráznod, hogy számoltad ki :D , de nem rossz próbálkozás, számokkal mindig könnyebb csúsztatni :)

ügyesen megfogtad a lényeget, grat.

Olyan választ kaptál, amilyen a hozzászólásod volt :)

Úgy aggódsz mintha bármit és érne az ellenzék. Vagy netalántán csak nem oda szavaz polgártárs, csak próbálja a gyanút elterelni magáról. :DDDDDDDDD

Ki az ellenség?

Nem a Surányi adta el az aranyat.
Nem a Horn kormány adtal el a komplett nehéz- és élelmiszerfeldolgozó ipart
Nem ők adták át a szolgáltatókat 9 % tőkearányos jövedelmet garantálva a német és francia cégeknek és nem ők adták el a MOL pakettet, a MÁV-Cargót és nem ők kötötték a PPP autópálya konstrukciókat. A 4-es metrót nem is említem. Soroljam tovább?

Ennyit az elvakultságról.

> Sol omnibus lucet.

Azt hiszem nem sikerült az iróniát jól átadni.

Válassz ki ezek közül egy témát és nézzük át részletesen.

Nem tisztem @meditor helyett szólni, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, h szerintem a fórum keretein belül nem igényel a dolog részletekbe menést! Az emberek általában - évtizednyi távlatból inkább- rendelkeznek annyi tapasztalattal és ismerettel, hogy meg tudják ítélni, h kik voltak azok, mely kormányok akik becsapták őket.
Ez a forszírozott részletekbe menni akarás, azt a veszélyt hordozza magában, hogy aki több adattal rendelkezik képes azt arra használni, hogy félrevigye a feltárást és a történteket hamis színben tüntesse fel, és arra kényszerítse az embereket, hogy a saját tapasztalatukat és ismeretüket bírálják felül ezen félrevitt érvelés hatására. Vagyis itt csak arról van szó, h a vitában valaki jobban tud érvelni (mert több adat áll esetleg rendelkezésére), de a jobb érvelés nem egyenlő az igazsággal.
Nyilvánvaló, h a jelölt témák olyan tág ismereteket igényelnek, amikre vonatkozóan normál esetben valakinek nincs részletekbe menő rálátása. Az h felkínálod a lehetőséget @meditor számára, hogy Ő válassza ki a témát, azt sejteti, hogy neked olyan információs bázisod van, ami messze túlmutat azon, amivel általában rendelkeznek az emberek.
Nekem az a prekoncepciom/megérzésem ezzel kapcsolatban, h a szükségtelen részletekbe menésre való kihívás részedről manipulációs szándékkal történt.

Köszönöm...

És bár rendelkezek a megfelelő adatbázissal és érvrendszerrel nem fogok egy méltatlan vitába belemenni. A két oldal közötti különbség nagyságrendekben(!) mérhető, nem beszélve arról, hogy a hazai tőke helyzetbe hozásának ára, a tőkeexportra való - mondjuk így finom - buzdítás. Ez nemzetbiztonsági kérdés és egyfajta válasz a határontúli magyarok asszimilációjára. Aki ezt nem érti, vagy nem látja, az pont a lényeget nem érti vagy nem látja. Nem véletlen, hogy Leisztingernek otthagyták a homokozót, akit érdekel nézzen utána, hogy miért.

> Sol omnibus lucet.

Legyen az aranykészlet.
Miközben az országok 50 tonna számra vásárolták az aranyat, mi eladtuk papírpénzért.
A Nemzetközi Valutaalap legfrissebb jelentése szerint régiós versenytársaink jegybankjai átlagosan negyvenszer több aranykészlettel rendelkeznek, mint a Magyar Nemzeti Bank, amely 1990-ben váltotta pénzre aranytartaléka zömét, mintegy 62 tonnányi aranyrudat.

Mára szinte csak a legszegényebb afrikai országoknak van kevesebb aranytartaléka, mint Magyarországnak, annak ellenére, hogy a nemesfém ára az egekben jár, bármikor beváltható, és a legkevésbé kockázatos befektetési eszköz.

A 62 tonnát először 30 egynéhány tonnára csökkentették, majd Surányi további eladásokkal azt hiszem 3.5 tonnára csökkentette, miközben semmiféle gazdasági előnyt nem realizáltak belőle. Matolcsy vásárolt vissza tavaly 30plusz tonnát.

> Sol omnibus lucet.

Gondolom a gazdasági előny az érte kapott pénz volt, amiből a 90-s évek eleji borzasztó államháztartási hiányt finanszírozták.

Az eladás alternatív költsége az lett volna, ha 25%-s kamattal vesznek fel hitelt (ha egyáltalán volt még hitelezője az országnak).

Melyik a jobb üzlet?

Nagyon rövid leszek: az aranyat választottuk. És itt részemről vége is ennek a szálnak.

> Sol omnibus lucet.

31,5 tonna aranytartalék fejenként 3,15 gramm. Azzal aztán tényleg sokra megy az ország (meg a forint).
1971 óta mi értelme van aranyat tartani?

Ezeknek az országoknak kellene szólnod, hogy feleslegesen vesznek aranyat, mert te tudod a tutit, ők meg gazdasági analfabéták

Kína és Oroszország vették a legnagyobb tételeket: előbbi a dollár esetleges gyengülése ellen biztosítja magát, utóbbi geopolitikai és stratégiai szempontból döntött az aranyvásárlás mellett
A Deutsche Bundesbank a legfrissebb elérhető információk szerint 3373,7 tonna arannyal rendelkezik
Az Österreichische Nationalbank 280 tonna aranytartalékkal rendelkezik.
Ázsia élen jár az aranyfelhalmozásban
A People’s Bank of China-nál lévő kínai aranytartalék össztömege 2017 harmadik negyedévére elérte az 1842,6 tonnát.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası aranytartaléka 2017 végén 495,6 tonna.
Oroszország az egyik legnagyobb aranyvásárló, 1800 Tonna.
Szólni kéne nekik hogy csatarijra halgassanak, mert ő mindenhez IS ért.

https://novekedes.hu/hirek/itt-az-uj-aranylaz-ezek-az-orszagok-halmoztak-fel-a-legtobb-aranyat

A linkelt cikkben a német és osztrák példáról csak annyit írtak, hogy külföldről hazahozzák nagy részét, de nem azt hogy tömegesen vennének színesfémet a nemzeti bankjaik.
A török, orosz, kínai példáról meg...khm...hát, a törökök nem sokra mentek az aranyukkal, a líra gyakorlatilag egy évtizede zuhan, már csak a negyedét éri mint 10 évvel ezelőtt! Mintha most 1000 forint lenne egy euró.
Oroszországról vegyünk példát? Ahol 68,9 év a nők, és 63 év a férfiak várható élettartama? KSH
Kína meg egy (egyelőre) emelkedő nagyhatalom, nyilván az erejéhez képest szeretne nemesfém tartalékkal rendelkezni.

Kína és Oroszország is jelentős aranytermelők. Tökök is büszkék arra menyit exportáltak. Lehet azt mondani, hogy a kitermelőktől nem pénzben kérik az adót, hanem aranyban.

Legyen: lényegében semmi értelme az aranytartaléknak az EUR vagy Dollár mellett.

Hogy kontextusba helyezzük: a mostani aranytartalék az mnb deviza tartalékának fél százaléka.
Semmi egyéb nem volt a vásárlás, mint politikai húzás.

Viszont Matolcsy meglehetősen érdekesen értelmezett jegybanki feladatairól (kastélyok, festmények vásárlása) beszélgethetünk.

Nézz utána az utóbbi évek banki törekvéseinek az arany szempontjából nemzetközi vonatkozásban. Köszönöm.

> Sol omnibus lucet.

Az helyett, hogy konkrétumot nélkül bedobsz valamit, érvelj az mellett, hogy van haszna az aranytartaléknak.

Mivel a dollár a világ legfontosabb tartalékvalutája, annak esetleges leértékelődése jelentős károkat okozhat. Az arany arányának növelése emellett egyfajta védőhálót is jelent

https://novekedes.hu/hirek/itt-az-uj-aranylaz-ezek-az-orszagok-halmoztak-fel-a-legtobb-aranyat

Láttátok ti azt a dokumentumfilmet, amiben a Venezuelaiak nagy csinnadrattával visszavették az aranykészletüket? Google keresőszó: Venezuela infláció

+1

AKA M5 koncessziós autópálya:

Nekem volt egy nagyon jó ismerősöm 1990-es években - bejutott SZDSZ szinekben a parlamentbe - mert azt gondolta, hogy az SZDSZ a "vállalkozók pártja" - az volt ugye a szlogen..
mérnök/közgazdász ember volt és belekerült egy ilyen delegációba, ahol a M5 autópályáról tárgyaltak (akkor még csak egysávos volt a pálya és sokáig az is maradt hiába fizettük érte)

Amikor megismerte a feltételek - közölte, hogy ezt nem szabad aláírni - ment az ügyvédekhez, akik a szerződést írták adott beadványokat, hogy melyik ponton mit változtassanak..
csinált 1-2-3 variációkat - nagyon lelkes volt miniszteri szintig ment, reggel 7kor már előszobázott hogy tudjon beszélni valakivel..

semmit nem tudott elérni - kirakták a bizottságból, megmondták, hogy ez már régen el van döntve stb..

ott is hagyta az egészet

Most volt cikk a zigazsagos zindexen errol. Ezt nem lajkoltak szarra
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Az index a szólásszabadság nevében kommentelhetetlen.
A "Hiteles" legolvasottabb oldal.
Mottójuk
A szólásszabadság addig terjed, amíg egyetértesz velünk.

Nem annyira a szolasszabadsag, hanem a szep uj torvenyeink miatt, aminek ertelmeben az idiota kommenteloik velemenyeert oket vonnak felelossegre.

Annak, hogy engeded-e, hogy mások az oldaladon kommenteljenek, a szólásszabadsághoz és egyéb hasonló dologokhoz tényleg semmi köze.
(egyébként meg van index fórum, oda kommentelhetsz, ha nagyon fáj)

Itt most a portfolio, mint a hiteles tájékoztatás forrása akarna szerepelni?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Tudsz konkrét cáfolat arra, hogy hiteltelen?

Érdekesen ignoráltad az mnb-t, mint hiteles forrást. De ha az a verseny, hogy mindenki hiteltelen, aki mást mond, mint amit én gondolok, akkor bizony nyertél.

Erre mondja azt az egyik ismerős hogy Orbánnak már azért sitt járna mert Gyurcsányt nem vágta sittre.

Közvetlen közösségedben érdeklődjél pl Hunvald Mazsihisz vonalon a konkrétumok felől!
https://atlatszo.hu/2014/07/02/itelet-a-hunvald-ugyben-tyuklopasi-uggye-szelidult-erzsebetvarosi-ingatlanpanamak/

Vagy akár Ronald S Lauder, Joav Blum és Sukoró vonalon
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sukorói_telekcsere
https://magyarnarancs.hu/belpol/kaszinovaros_sukoron_-_toparti_latomas-71017

Esetleg tájékozódjál a Háború a nemzet ellen c. filmből!

Azt meg majd a fórumozók egyénileg eldöntik, hogy ahhoz kell-e nagyobb pofátlanság, hogy egy végletekig ki- és lerabolt, a gazdasági összeomlás szélére sodort ország esetében valaki álnaivan konkrét példák felől érdeklődjön, vagy ahhoz h bérlőket tegyen az utcára az ingatlanpanamázásával!

A

Szó bennszakad, hang fennakad...

Zsidózol?

Magyarozik. Nem tudtad, hogy a nemzet szerves részét alkotjuk? Ejnye...

-s-

https://youtu.be/CBxaeXPjFlY
Másik versenyző vehet levegőt, nehogy megfulladjon. Legyünk büszkék, emberek, megcsináltuk.

-s-

Nekem ugyan nincsenek ilyen haverjaim, de ha már arra kérsz, hogy hasonlítsam össze a két oldal stílusát, akkor az OgV & Co. zRt a gátlástalan lopásban kétségtelenül viszi ám a prímet! :)
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha lopast gyanitasz tegyel buntetofeljelentest. Ja poltpeter oktatasegeszsegugy.
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Vastag cinizmus erre hivatkozni egy olyan országban, ahol a state capture miatt nem szabad az igazságszolgáltatás, így korrekt intézkedés sem várható.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Számomra annyira meglepő, mikor egy relatíve válogatott/kulturált fórumon is ezzel az indulattal állnak bele emberek a másikba, ha az a Fideszt vagy annak érdekszféráját kritizálja. Rohadtul szomorú, hogy itthon a politikáról folytatott eszmecsere pillanatok alatt bikaviadalba fullad.

Ezeket a hozzászólásokat olvasva nekem is pont ez jutott az eszembe. Valóban szomorú.

Polt Péterrel és Handó Tündével nehéz is lesz. Értem, hogy elfogult vagy, de tartsad már magadban ezt a polgári körben tanult stílusú baromságot! Hát körberöhög minden két éves gyerek, hogy olyan hülye vagy, mintha még csak most csinálnának! :d

Ja igen! És vedd észre, most nem a szocik lopnak, hanem a narancsbárók! Mondjuk nincs nagy különbség, csak más divat szerint öltözködnek.

Kit büntettek meg most 1500 Milliárd Ft-ra?
Na látod!

igen, 2014-ben gyurcsány volt a miniszterelnök.

Orvos látott már?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Tudtommal a megszólítás kijár neki is. Lehet erre gondolt!

Iróniát érted-e?

akkor nyomjál máskor egy /s vagy valamit, mert itt akkora orbán hívők vannak, hogy az ember már nem is tudja.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Iróniát érted-e?

Mondjuk ez már sokkal tisztább helyzetet teremt abban, hogy miről tudott a MSHU és indokolt lenne-e nyomozást indítani.

Ha a fuggetlen objektiv hvg irja akkor az ugy is van.
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Hát persze, hogy úgy van :)
Az egész cikk arról szól, hogy az mshu alkalmazottak miket össze nem kamuztak az amcsi service desknek, hogy lealkudják az árakat és a különbséget zsebre tegyék.
De a sok kamu között, ez az egy biztos igaz volt, hogy megbeszélték orbánnal :)

Nem az az érdekes, hogy ki írja meg, hanem hogy mi történt. Koncentrálj!:)
Egyébként pedig a hvg legalább tényleg független.
--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Független médium és független sajtó nem létezik sehol a világon. Attól, hogy a léte nem az államtól függ, még nem lesz független.

független - értsd úgy, ahogy a jelentése mutatja: nem az állam és érdekkőre által támogatott (így nem kell az állami propagandát átvennie pénzért cserében), hanem a heterogén hirdetési piacról megélni próbáló, gazdaságilag független média. Igen, amit nem a kormány, vagy más politikai érdekkör pénzel, azt azért tekintsük nyugodtan függetlennek! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én mondjuk tényleg megnéznék egy hasonló méretű és kb. ennyire alapos összefoglalót az ügyről a kormánypárti mádiából is :)

Azt varhatjuk...

A "cikk" minősítését tekintve elég annyit látni, hogy hvg.

A beidézett részben pont arról nincs szó, amit sejtetni akarnak. Arról azonban igen, hogy tévedésből/hanyagságból nagyobb kedvezményt hagytak jóvá, egyébként szerintem ilyen volumenű beszerzéseknél természetes, hogy azt magas szinteken kell jóváhagyatni.

Ja, egyébként https://mandiner.hu/cikk/20190725_bayer_zsolt_tanmese_a_kozpenzek_ellopasarol

Szerintem nem értetted meg.
Nem a kedvezményen van a hangsúly,hanem azon, hogy előre tudták, hogy ki lesz a győztes és a háttérben különalkukat kötöttek, kartelleztek és vesztegettek.

Ezt úgy érted, hogy a HVG nem hiteles, inkább olvassuk bayert a Mandinerben, mert az objektív? Vagy csak nem jött át a szarkazmus?

Úgy értettem, hogy a hvg a legkevésbé sem hiteles, de tudom, hogy a mainstream olvasói rendszerint egyoldalúan tájékozódnak, ezért segítettem egy másik állásponttal.

Mandiner mint targyilagos hirforras? :DDD
Ha kurvaanyazast akarok olvasni, akkor is van jobb mint a mocskosszaju bayer.

Szóval azt mondod, hogy a mainstream mármint a többség egyoldalúan baloldali és/vagy liberális médiából tájékozódik, tehát mindenki baloldali és/vagy liberális. Szerintem ez tuti irónia. :DDDD

A Mandinder elég sok nézőpontot lefed (és még többet lefedett régebben, pár éve sokkal jobb írásokat lehetett olvasni rajta), úgyhogy akár ez még lehetne egy másik, értelmes álláspont is, de konkrétan Bayer egy hazug fasz (úgy általában), ez a cikk meg nem azzal foglalkozik, amivel a nyitó írás, így nem is egy másik álláspont.
Dobj inkább egy hasonlóan alapos, kormánypárti cikket erről a Microsoft-ügyről, na az lesz a másik álláspont.

Szvsz ez az út felesleges. Ahogy fentebb láthatod, őket az zavarja, hogy báncsák a szegény miniszterelnök urat. Az nem, hogy az egész körülötte lévő pereputty a konstans tolvajlásból ma már milliárdos. A lényeg, hogy sorosgyurcsánymigránsok. Itt már a tények nem számítanak, mivel hitről van szó. Ez akkor változik majd meg, ha esetleg meghal valamely családtagjuk a kórházi ellátás elégtelensége okán, elveszi a cégeiket valamely csókos fideszes, vagy éppen az ő rokonukat kezdi csicskáztatni a helyi polgi, vagy vagy vagy. Az, hogy másokkal mi van, számukra lényegtelen, meg hogy más is meg tudná ugyanezt csinálni, mint Orbán (a jövőnket éltük fel elég sok téren, plusz felívelő világgazdaság van, és még így is sikerül sok helyen alulteljesítenünk), csak lopás nélkül.

Igazi fideszesek. Nekik a lopás nem számít, de azért riasztó biztos van a házukban, meg bezárják a kocsit.

Megmondom őszintén szívesen olvasgattam eddig a hup-ot, mivel úgy gondoltam hogy itt a szakma miatt intelligens emberek hozzászólásait, véleményeit olvashatom, de elképesztő ez a propaganda. Nyilván nem reprezentatív ez a minta és akinek van egy kis esze gyorsan átlát a szitán (lásd 60 ezer forintos Fidesz-ösztöndíj), de mégis elkeserítő. Azt hinné az ember hogy itt legalább 120-as IQ-jú emberek járnak...

IT-ban kiemelten magas számban képviseltetik maguk a csőlátók, kompromisszumképtelenek, kritikus gondolkodást mellőzők.

Szerencsére itt vagy nekünk te, h mindezt kompenzáld!

Lehet hogy IT-témákban az IT-szakemberek hajlamosak erre, de viszont nem IT-témákban nagyon hasznos tanácsokat és gondolatokat olvastam itt (volt ugye ilyen házépítős topik, autóvásárlás, külföldre költözés, stb...)

"jajazegészségügy" témával viccelődő fenti kollegának:
Párom most került be egy "normális"-nak mondott budapesti kórházba, de mivel egészségügyben dolgozik, a vidéket is ismeri.
Mocskosul rohad le az egész, mind anyagilag, mind ember állományban. Iszonyúan öregszeik el a háziorvosi ellátás, ebből hamarosan durván nagy baj lesz.

Ahova bekerült most, műtétek közben 32 fokos a műtő, az orvos nagyon vigyáz, hogy a beteg nyitott hasfalába ne csöpögjön be az izzadtsága.
Rengeteg a felülfertőződés, szinte mindenkit másodszorra korrekciós műtétre vissza kell hívni.

Ahol ő dolgozik a pesti kórházban szakorvosként, egy szégyen, röhej, hogy mennyire keveset keres (jóval kisebb, mint 1000 EUR).
Csomó barátja angol, francia, német nyelvterületen kint van, és örökre kint is marad.
Havonta adnak neki ajánlatot: ha kimegy hozzájuk, azonnal tízszeresét kapja, mint itt.

Néha arra gondolunk, hogy komplett idióták vagyunk, hogy ebben az országban maradunk, ahol ennyi ember benyalja a "jön gonosz sorosbácsi és megesz" hazugságot, és közben csak arra használják őket, hogy ellophassák az úniós pénzeket, majd amikor az elfogy, akkor lelépnek, hátradőlnek a fotelben és "a baloldal megint tönkreteszi az országot" nevű mondókát fogják teríteni.

Én egy demokráciát, jogállamot és köztársaságot akarok, nem olyan szar teokráciát, ahol a Főisten lánya meg veje viheti a megrendeléseket...

Tudod hogy a párod hozzájárul ahhoz, hogy a rendszer fennmaradjon?

Sajnos, ebben van igazság.
A sebész, aki 32 fokban műt, nem hős, hanem cinkos, aki kockáztatja a beteg életét.

Egyetlen napra kellene felállnia az egészségügy, oktatás, államigazgatás dolgozóinak.
Utána hirtelen lenne terv és keret.

Azért azt te is elvárod, hogy ha sürgősen bekerülsz, akkor ott ne "bocsi, most sztrájk van" felirat fogadjon, ugye?

A patriarchális, feudális szemlélet meg az országban az orvosok között különösen dívik, tehát vannak páran, akik magas pozícióban érdekeltek a zavaros, zsebbefizetős rendszer fenntartásában...

Páromat idős rokon, szülők ápolása - kb ennyi tartja vissza.

Nem és igen!
Normális ellátást várnék el, normális körülmények között, normális felszereléssel, nem agyonhajtott dogozóktól, kórházi fertőzésektől meg az Isten óvjon meg, esetleg a Biblia. (most még megkapom, kapcsolati háló, de jobban örülnék, ha rendbe lenne téve)
Ezen akkor lesz változás ha összedől. A politikusok nem szeretik megoldani a problémákat csak ha nagyon nincs más választásuk.
(megoldották a sürgősségi problémáit?)

"A patriarchális, feudális szemlélet" csak mert a fiatal orvosok engedik, ha lelépnének, akkor összedőlne a feudum (ha még a takarítókat is magukkal vinnék, na akkor nagyon gyorsan).

Párodat az ügyes politika tartja vissza, a szociális ellátás nem dőlt még össze, csak nem bízhat benne. Igaz akkor, lehet nem is kéne visszatartani.

"szociális ellátás nem dőlt még össze"

ha demens idős vagy, akinek nincs sok milliós likvid vagyona, s nincs rokonod, aki ellásson otthon, akkor meg is halhatsz. Nem fogadnak idősek otthonában, mert 2m+ -t kell letenni kp-ban, plusz az ingatlant, nyugdíjat. És elvárják, hogy minden felszerelést rokonok biztosítsanak emellett. Havi 200 feletti összeggel számolnak a felügyeletért és étkezésért. Sőt, újabban bevezették azt, hogy a várólistára kerülésért is le kell tenni 200+ ezret. Szociális alapon esélytelen, ha leteszed a milliókat, akkor azonnal van hely.

Pont erről beszélek.
Ha az orvosnak van egy demens idős rokona máris itthon marad.

Kb. két éve kellett édesapámat elhelyezni, simán fogadták idősotthon demens osztályán. A havi 200 stimmel, de nem lellett letenni extra összegeket. Lehet, hogy csak szerencsénk volt, de attól még ez volt a helyzet.

Akkor ez nagyobb üzlet, mint az olaj vagy a bank?
Mindenedet oda kell adnod egy minimális ellátásért?

Nézd... jelenleg rendszerszerűen hal meg értelmetlenül több tízezer ember a kórházakban évente. Rutinbeavatokzásokon meghalhatsz. Nagymamám kétszer volt az utóbbi két évben kórházban és mindkét alkalommal rosszabb állapotban lett hazahozva, hogy a rokonság küzdjön vele, mintsem meghaljon. Első alkalommal szó szerint azért adhatták haza, hogy otthon haljon meg inkább, mer két hete nem evett semmit, csont és bőr volt már és mozogni alig tudott. Mindkét alkalommal kapott fosós-hányós fertőzést a kórházban. Másik osztályra épp bekerült vesedialízises rokon szintén. Lassan visszatérünk arra a középkori szintre, amikor meghalasztani viszik be az embert és akinek nincs partónusa, hogy külön fizessen embert, aki mellette ül és ellátja, annak lehet intézni a temetést. A propaganda azt mondja, hogy az emberek influenza fertőzése miatt tiltják meg a látogatást, valójában a kórházon belüli járványok miatt nem lehet bemenni és a kórházon belül sem lehet beteget a másik osztályra átvinni. Második alkalommal nagymamám végig a sürgősségi osztályon volt, mert a normál osztály fertőzés miatt zárva volt. Irónia a köbön, nemrég bezárták a fertőző osztályt, mert nem maradt ott több orvos.

Persze, nem csak a politikában, de mindenütt korrupció és ügyeskedés van. Ettől valsz a kórházi vezetés és kórházi felszereléssel privát praktizálók sem mentesek.

Lehet benne valami, az influenzazárlatra vonatkozólag. Bekerült most év elején egy hétre ismerős 2-3hónapos csecsemője, ment az anyuka is kisérőnek, fekhely nem volt, székeken aludt, zárlat volt bár nem vették túl szigorúan. Hazajöttek pénteken, aznap este anyuka rosszul lett, az ismert hányás hasmenés tünetekkel, vasárnapra az apuka, majd átment a családon, szerencsére a picivel nem volt gond.

Kásler bà szvsz már akkor sokat tenne, ha irodistákból takarítókból és vízesekből megalakítaná a budikommandót, akik rendbetennék a vizesblokkokat a kórhàzakban és rendelőintézetben és köteleznék a fogyóeszköz pótlásra az intézeteket ezen felül a takarítást is csekkolnák. Milyen màr, hogy egy elhunyt beteget több napig nem vették észre a wc-ben Valamint a műtőkre is szakosodhatna egy egység. Szerintem is fontos a 10 parancsolat, de a higiénia még inkább

Te most komolyan inkább hiszel a párodnak, mint a kormánynak? :/

A Soros és Tiborcz cafrangokkal kellően ékesített demagógia-meter kiakasztásra a releváns válasz:

Még szerencse, h a társadalom többi jól fizetett rétege vizitről-vizitre lerója a háláját, h a szegény orvosoknak ne kelljen a közértben a sajt és parízer között választani! Meglepő, h ennek ellenére azok tovább panaszkodnak! Bár némelyik a bárói rangig vitte! Ott már a gyógyszergyárak, politikus kliensek és a beosztott kollégák is a támogatók között találhatók. Ők is mind panaszkodnak. A rendszerre.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/juliustol_beremeles_jon_az_egeszsegugyben_errol_beszelt_az_emmi_allamtitkara.686200.html

Példaként elmondta, egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező, OKJ-s végzettségű, E7-es fizetési osztályba sorolt ápoló átlagkeresete a mostani 334 550 forintról júliustól 361 314 forintra emelkedik, 2022 januárjától pedig 575 539 forintra.

puszta véletlen, és egyáltalán nem igaz, hogy az átlagba belestartozik az az 1-2 államtitkár, kinevezett kancellár, kormányhivatalnok is, akik 5 milliós a fizetésük, és pont az ö bérkeretük terhére kapnak fizetést, ahogy az sem, hogy az ápolók fizetésének fele valójában túlórapótlék, meg az sem, hogy 80-1000 órás heti munkaidőt teljesítenek.

2022 januárjától meg nem lesz probláma, mert addigra úgy is kihalnak a betegek:)

Sorosról meg Tiborcról: bocs, de burundi szintű szar banánköztársaságban meg Magyarországon van csak megengedve, hogy a miniszterelnök családja kapjon állami pénzt korrupt módon. Ezt ne védd, mert védhetetlen, posztkomcsi balkán szint...

Az ápolónőkről: sírnom kell a hazug *bruttó* számokon... de mivel Kásler őstörténet kutató NerTárs a saját szájával kimondta, akkor nyilván színigaz, el is hiszem. Szakorvos páromat ápolónak irányítom, többet fog keresni úgy :))) haha :(

Mióta is regnálnak a narancsos tolvajok? kb 10 éve? Majd 3 év műlva nyúlnak az egészségügyi fizetéshez, miközben a Puskás stadion egymagában 2x annyiba kerül, mint az összes kórházberuházás együttesen? Nóóóórmális?

Sógorom elismert tanár, kemény fideszhívő. Amikor a pár évvel ezelőtti pedagógus bérrendezéskor mínusz 50ezer forintos "emelést" kapott, akkor kicsit csöndesebb lett... haha :(

Húgom szociális területen dolgozik, bocs, de sz.rér - h.gyér, idősek alól mossa ki az említett anyagokat, már vagy 10 éve nem kapott emelést...

Van még mára a propaganda brosúrádból, vagy te ellenszolgáltatás nélkül terjeszted ezeket? Esetleg ez már a 60 ezres térítést felvevő fidesz-egyetemista kommandó? :(

Érdekes h a fejlett igazságérzetről árulkodó válaszodból kimaradt egy tétel: miért kényszerítheti az orvostársadalom az egyébként szintén a nyugati bérszínvonal töredékét kereső betegeket arra, hogy hálálkodjon neki? És ezek után miért engedi meg magának azt a pimaszságot, hogy arról panaszkodjon a társadalomnak, hogy milyen alacsony a jövedelme?

De ezen túlmenve, miért fenyegetheti azt a társadalmat mely -sok minden máson kívül- a képzését biztosította, azzal, hogy jól faképnél hagyja és máshol kamatoztatja a tudását? Talán amikor eldöntötte h igénybe veszi a képzést, az akkori állapotok és a mostaniak között óriási differencia van? Én már nem vagyok éppen mai gyerek, de még sosem hallottam, hogy egy orvos arról beszélt volna mennyire megbecsülve érzi magát. Mindig is borítékot lesték. Illetve ez a kérdés olyan szempontból is felvethető, h mennyire tisztességes a külföldre távozás az itt maradó kollégáival szemben?

Valójában arról van szó, h társadalom így-úgy de mindig is teljesítette megbecsülési elvárásokat az orvosok felé. Ennek fényében a részükről történő panaszkodás és a faképnél hagyással fenyegetőzés jelentős morális deficitnek tűnik az elszámolásban!

Ha konkrétumok tudsz erről a kényszerítésről, akkor legyél szíves befáradni a legközelebbi rendőrőrsre és tegyél feljelentést.

"Talán amikor eldöntötte h igénybe veszi a képzést, az akkori állapotok és a mostaniak között óriási differencia van?"

Egy sebész alsóhangon 10 - 12 év, mire önállóan műthet.
Aki a válság közepette elkezdte az egyetemet, az joggal bizhatott abban, hogy forrásgazdag időben (mint a mostani) az ország az egészségügyre (oktatásra, szociális ellátásra, államigazgatásra) többet fog költeni.

Ez helyett elégett olyan 500 milliárd Forint stadionokra, a pécsi gyerekklinikán 35 fok van a műtőben, az onkológián pedig 5-kor kell sorbaállni, hogy 8-ra bejuss.
Ez vegytiszta hazaárulás.

a társadalom talán igen.
csak az állam nem. sőt!

az állam feladata lenne, hogy minden egyes államalkotó csoport egyformán juthasson hozzá az erőforrásokhoz, - pl: római jog alapelveinek a biztosítása, mint egyenlő teherviselés, törvény előtti egyenlőség, egyenlő jogok, egyáltalán mindenféle, amit az OV kormányzás szerint eljárt az idő, liberális maszlag... -

de mivel ezt nem teszi, hanem inkább sikkaszt/lop/háborúzik/ - 'brusszel'től az eu-s bürokratákon át ki tudja épp kivel - /uszít/elárulja a saját állampolgárait, de még a saját embereit is/hazaárulózik/akadályozza az igazságszolgáltatást/leépíti az államigazgatást, egyáltalán a saját tetteit, és bűncselekményeivel vádol meg másokat, csak hogy ne keljen ezeket a jogokat, és kötelezettségeket teljesíteni.

aztán pedig számonkéri a polgárain, hogy miért nem teljesítik a társadalom felé a kötelezettségeit?

na vajon miért nem?

Tobb pontos is bantoan egyszeru es igen rossz iranyu a hozzaallasod, megallapitasod.
Egynel azert leragadtam mielott radlegyintettem volna, hogy megegy narancsos es tovabbgorgettem volna.
mennyire tisztességes a külföldre távozás az itt maradó kollégáival szemben?
Mennyire tisztesseges a kormany reszerol arra kenyszeriteni csaladokat, hogy elhagyjak Magyarorszagot? Kepzeld, nem mindenki "kalandvagybol" megy ki.
Konnyu az ilyen kijelentesekkel operalni, de atgondolni, hogy a felelosseget meg is kene fizetni. De mikor a bajszos autos bologatokutya fizeteserol kell donteni az rendben van...

Azért diferenciáljál!
Altatóorvos szinte sose kap hálapénzt, pedig majdnem olyan fontos a munkája, mint a műtő orvosnak.
Sok más szakorvos se nagyon kap.
Akikről beszélsz, azok az orvosbárók.

"Altatóorvos szinte sose kap hálapénzt"
Viszont hozzáfér komoly bódítószerekhez... ;)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

> 19-21 éves jogviszonnyal
> 361 314 forintra emelkedik

Apro bokkeno, hogy egy 19-21 eves informatikus is megkeres ennyit kezdo fizukent egy legkondis irodaban, joval kisebb felelosseg mellett.

"361 314 forintra emelkedik"

A nyugdíjszámlám is készül már 8 éve. Le van ez írva valahol?

De megvedtek! :D

"2022 januárjától pedig 575 539 forintra." :))))

En pedig jovo heten holdra szallok. :)

Erre a jó válasz az lenne, ha piaci alapúvá tennék az egészségügyet és az állam kivonulna. Akkor biztosítva lenne az adekvát fizetés, illetve a szolgáltatás minősége.

Gyurcsánynak (tekintsük el a személyétől) volt egy érdekes ötlete: az állami finanszírozás megmaradt volna, hogy a szervezés magánkézbe kerül és biztosítok végzik.
Az ellátókat (kórház, rendelő, magánorvos) versenyeztetik.

A protokollok maradtak volna államiak, tehát nem kapott volna senki rosszabb ellátást, mert más biztosítása van.

Sohasem valósult meg, mert 'az egészségügy nem üzlet', de első látásra egy érdekes ötlet volt.

HVG hiteltelen, viszon a fóruma cenzúzálatlan, ellentétben sok másik oldallal.

Szerinted mi nem igaz abból, amit a hvg-s cikkben írnak?

Nem a cikket kell minősítgetni, hanem a cselekményt! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A "cikk" a "cselekmény" tendenciózus, közismerten politikai motivációjú interpretációja.
Ha egy cikk leírja, hogy a Föld lapos, akkor én le fogom írni, hogy a cikk baromság.

A cikk leginkább idézeteket tartalmaz hivatalos és hiteles dokumentumokból. Melyik része nem igaz?

Szdsz 8 ev alatt kb 4 5 kmt reszelt a 4es uton. Most cegled 4 vagy 5 hidat kapott. Kurvajo az ut, szakos. 4savositas szepen megcsinalt lehajtok.
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Nem az a kérdés, hogy ki mit (nem) csinált, hanem hogy mennyit lopott közben. Az szdsz lopása össze sem mérhető a Fidesz tizenéves tolvajlásához.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Aha, és te mondanád meg, hogy "mi a kérdés" ( miről szabad beszélni)?

Szerintem meg az számít elsősorban, hogy mit tesz le az asztalra, milyen eredményeket tud felmutatni.
Márpedig itt nincs kérdés, a két társaság eredményei köszönőviszonyban sincsenek egymással, a fejlődés most messze nagyobb ( és ebből nem következik, hogy mindenre elegendő jut, mielőtt jönne a zoktatásegészségügy mantra)

Ha az egyik étteremben három fogásos minőségi ebédet kapok 10,000Ft-ért, a másikban meg csak egy finomfőzeléket, akkor nem érdekel, hogy melyik szakács mennyit visz haza.

Na igen, 2010 előtt a nyomorult kormányok nem tudtak legalább egy Mészáros Lőrincet felmutatni.
Azért 3-4%-os GDP növekedést elérni az 5%-os EU-támogatás mellett tényleg nagy eredmény.
A lopás és a hazugság már elég régóta bűn, minden civilizált kultúrában (lásd tízparancsolat). Azt hiszem Magyarország is ide (szeretne) tartozni.

A "kérdés" még mindig az, hogy szabad-e lopni, vagy csak akkor szabad, ha én is lophatok. Szabad-e belenyúlni a közösbe akkor, ha egy kicsit visszaadok, hogy meggyőzzem a tábort. Bűn-e az a lopás, ha az eu-tól lopom el a pénzt? Szabad-e rátepedni a piacra, tönkretéve többtízéves, prosperáló cégeket? Kell-e foglalkozni mindenkit érintő szociális, társadalmi problémákkal, vagy csak a saját klientúra boldogításával? Szabad-e erkölcsre hivatkozva erkölcstelen tetteket igazolni, és még sorolhatnám. De ezt gondolom te is pontosan tudod, csak max nem vagy hajlandó magadnak se beismerni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ennyi.

+1

a nagy tobbsegu egyen (szavazopolgar) szempontjabol ezek a "szabad-e lopni/olni/gyorshajtani/stb" filozofiai kerdesek erdektelenek. oket az erdeklni hogy amikor este lefekszik akkor korog-e a gyomor vagy sem, jol erezte-e aznap magat vagy sem. es ez szerint szavazott 4 evente az urnanal

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Függetlenül attól, hogy kire szavazott, győzőtt-e a jelöltje, hogy érzi magát, jobb-e vagy rosszabb a helyzet mint előtte, nagyon kevés ember van, aki megkérdőjelezné a saját döntését a választásokon, és utólag elismerné, hogy szarul döntött, mikor bedobta a papirost.

Ez nem filozófiai, hanem büntetőjogi kérdés.
Szerintem tévedés és leegyszerűsítés hogy ezek a dolgok nem számítanak a választópolgároknak. Nagyon is számítanak, ahogy láthattuk a magánnyugdíjpénztáros sztorinál hogyan menekítették ki külföldre a pénzeket (és hagyták el rengetegen az országot).
Nem hinném hogy a közmunkások olyan elégedetten feküdnének le minden nap. Persze nyilván mindenki a saját érdekeit nézi, de itt szerintem nem 1-2 tényező van. Ahhoz hogy a hatalmat megőrizze az állampárt, több trükköt is be kell vetni, például a kamujelöltek/kamupártokat, Szabolcsban bejelentett ukrán fantomlakosokat, az állami konzultációnak/hirdetésnek álcázott pártpropagandát, a felvásárolt és ellehetetlenített médiát.

Moralizálás Magyarországon, ahol még mindig nemzeti sport az adóelkerülés. Oh, wait ...

--
trey @ gépház

Nem nemzeti sport, hanem egy állam által lehetővé tett, támogatott és elismert tevékenység.
Lásd KATA, a nemzetközi nagytőkének juttatott mérhetetlen támogatások, a rekord alacsony mértékű társasági adó. Ma Magyarország egy adóparadicsom és ezt Varga Mihály is tudja, ők hozták létre.
Mindeközben a dolgozó rétegről a bőrt is lenyúzzák.
"Közös teherviselés" - volt valaha egy ilyen követelés, talán újra elő lehetne venni...

ez csak a do'gok túlzott leegyszerűsítse, és a kormányzás teljes hiányának, és a kormány hozzá nem értésének elfedése..

valójában az adócsalás a legtöbb kisvállalkozás túlélésének egyetlen esélye, a maradéknak meg a természetes közege a 'zavarosban halászásra' meg a 'luxusprofitra' korrupcióra ...

ezt teszi a kontraszelekció.
sajnos nem a jelenlegi kormány indította ezt a 'nemzeti sport'-nak titulált eljárásrendet, hanem még a '80-as évek terméke, csak egyrészt nem sikerült maradéktalanul kiradírozni a gazdaságból azóta sem, másrészt az egyes kormányok, és a mögöttük álló csoportok még erősítettek/fejlesztettek ezen az eljárásrenden, előszőr csak a legmagasabb körökben, aztán az is leszivárgott a mindennapokba, aminek a csúcsa e jelenlegi állami családi (maffia) rendszer.
más néven NER.

Szép kis handabandázás ez, de az adóelkerülés min. a rendszerváltás óta űzött nemzeti sport, nem egy most alakult liga. A minimálbérre magát bejelentő vállalkozók már 20+ éve is keményen tolták az ipart.

Ez a kormány az online pénztárgépekkel stb. többet tett a fehéredés felé, mint az összes megelőző összesen a rendszerváltás óta.

--
trey @ gépház

Ha tobb folyik be, nyilvan tobbet is lehet ellopni.

Adóelkerülés + lopás. Amit az ország csinál kicsiben, azt csinálja a Fidesz nagyban. Ennek sosem lesz vége.

Igen, nem minden csak fekete vagy feher, tehat nem minden csak rossz amit a fideszt csinalt.

Nekem szemely szerint azzal van bajom, hogy elobb lopnak, mint hogy joleti tarsadalmat epitenenek ennyi penzzel es hatalommal. Utana a kutyat nem erdekelne, ha okosan, nem arcatlanul tennek el a penzeket-> az osszes ezt cisnalja.

De amig az apamat eltanacsoljak az operaciotol miszerint igen, surgosen meg kene oldani a problemat. Kovetkezo alkalommal, mikor 2 centivel nagyobb lett a dolog: hany eves is? 68 lesz? varjunk egy fel evet es jojjon vissza akkor kontrollra...

Na, addig johet barki a magasztos maszlaggal mit is tett le a fityusz az asztalra, elfogom hajtani a p****a a "nagy" keresztenyeket.

Tóbi Teneriféről üzeni, hogy ott sokkal, de sokkal jobb az ellátás, nem is érti, hogy miért itthon erőlködsz. Az ő kölkének bevált, a munkáját pedig onnan is el tudja végezni!

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/tobi-es-csapata-7167617/

--
Sent from my OnePlus 5T

Ugyan máshol 10 milliót írnak az 50 helyett, de Tóbiás ettől függetlenül egy gerinctelen pitiáner tolvaj.

Mit gondolsz arról, hogy a miniszterelnök közpénzen epithet stadiont a saját telken?

Az általad említett ügy valószínűleg több utánajárást igényelne még egy képzett nyomozóhatóságtól is, Tóbi "munkájáról" ez nem mondható el, a tények önmagukért beszélnek.

Esetleg, linkekkel tudod segíteni, hogy véleményt alkothassak róla...

--
Sent from my OnePlus 5T

Az emberek hazudnak maguknak simán. Az állam amit mérőszámmá tesz az onnantól kezdve használhatatlan GDP.
Szaval nézünk egy egyszerűt, nő a népesség, jó itt élni?
Aki szerint igen, annak remélem megvan a min 4 gyerek.

3 gyerek.
4 szoba.
4 kerék.
+hajrá magyarok

Olvastam pár éve egy cikket, talán a Figyelő egy oknyomozó újságírójától. Az volt benne, hogy arányaiban az SZDSZ-nél loptak a leggátlástalanabbul. A FIDESZ és MSZP fej-fej mellett volt, csak az utóbbi jobban ügyelt a látszatra.

Ezek közül választani kb. ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=LtueZUIVyXk

Nem veletlenul szoktam mondani, hogy bar meg lehetne azt csinalni, hogy akinek az elmult 30 evben barmi koze volt politikahoz (akar csaladtagok reven), az semmilyen politikai tisztseget ne tolthessen be az orszagban soha tobbe, de kozbeszerzeshez se lehessen koze se neki, se a csaladjanak.

Csak valószínűleg akkor nem maradna egy jelölt sem a parlamentbe. Belterjes világ az.

Annal jobb indok, hogy veget vessunk neki. Mas megoldast nem latok...
Esetleg nem politikusok, hanem hozzaertok/szakertok kerulnenek a parlamentbe. Borzalmas vilag lenne...

Ja, olyan, aki mindenhez _is_ ért. Nice try.

ÖÖÖ és ez(ek) most az SZDSZ, Fidesz, vagy az EU pénzéből épült(ek)?

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1185686/download

Az USA igazságügye az gondolom már elég hiteles forrás.

Akkor beszéljünk erről.
A9-A11 oldalon a 2. példa. Akkor arról mi a véleményed?

Ilyen konkrétumok esetén nincs véleménye. Illetve van, de nem ért vele egyet.

--
https://iotguru.live

Ugye amivel nem ertunk egyet, az hiteltelen, meg egyebkent is, Soros.

"A beidézett részben pont arról nincs szó, amit sejtetni akarnak."

Pont ezen röhögtem én is pár napja, amikor valaki linkelte. Gagyi clickbait.

--
trey @ gépház

Ma Magyarországon Orbán tudta és beleegyezése nélkül nincs ágazati korrupció. Erről viszont nem fogsz pecsétes papírt látni. De nem is kell..

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Így magunk között, mint informatikusok: Őszintén, egy olyan iparág, ahol a produktum korlátlanul szaporítható, se szállítás, se raktározás nem ellenőrizhető, az nem a legideálisabb a korrupció számára? Ha képzeletben a világ korruptjai összedugnak az okos fejüket, h kitaláljanak maguknak egy iparágat, az szerintetek nem pont olyan lenne, mint amilyen az informatika?

Hát akkor eléggé mellényúltak, mivel a mai modern informatika inkább alkalmazott matematika ami mégsem teszi annyira könnyűvé a dolgot. :D

Ha úgy mondod, hogy az informatika, ami a 90-es évektől volt kb napjainkig, úgy lehet igazad.

De ha már annyira korruptak, akkor nem normális, hogy a rácsok mögött látnám őket szívesen őket, mindegy, hogy ki hova szavaz.

Az iparágba való belépési szint relatív emelésével [vagy épp csökkentésével] szabályozható a résztvevő kollaboránsok száma, illetve strukturálható az állomány.

De ezt nem a politikusok szabályozzák már.

teljesen nyilvánvaló, a zamcsi igazságügyi minisztérium hazaáruló, idegenszívű, sorosügynök, komcsiszimpatizáns, keresztényellenes, bevándorlópárti.

egy.. egy.. egy sötétben bujkáló rémhírterjesztő!

Már az MS-től is lop az a cigány?

A leginkább röhelyes, mikor magukat liberálisnak gondolóknál csúszik be rendszeresen két rasszistázás közé egy-egy cigányozás. Jól megmutatja a pc képmutatás velejét.
Gyakran hallom még ezt tahó proliktól is.
De van, akinek csak ilyen a "stílusa".

Semmivel sem jobb a libsizés, mint a cigányozás. Szerintem. Egyébként meg igaza van. Tényleg cigány. Nem lenne egyébként ezen semmi szégyellnivaló, ha nem lopna.

Más.

Vettetek fel mostanság Fundamenta lakáskassza megtakarítást állami támogatással?
Ha igen, nézzétek meg, mert feleségemnek és nekem sem fizették ki a tárgyévre vonatkozó állami támogatást.
Feleségem azóta már megkapta egy elnézéstkérő levél társaságában, én ezután fogok reklamálni.
Panasz nélkül nincs lóvé... szerintetek mennyi pénzt fognak így meg? Mi ez, ha nem lopás? És bűntetlenül megtehetik, mert 100-ból kb. 90-en észre sem veszik.

--
robyboy

Megjött a lóvém a törvény által előírt utolsó napon. Tudják, hogyan lehet kimaxolni a kamatot, az biztos.
Perverz állat vagyok, látom lelki szemeimmel, ahogy utalják a lóvét, és közben elsírják magukat, mert annyira fáj...

--
robyboy

Q.E.D.

Nincs itt már képmutatás, ezek olyan fapofával állnak össze a konkrétan nácikkal is, csak hogy közelebb kerüljenek a húsosfazékhoz, hogy öröm nézni.
Nincs olyan náluk, hogy ez már nagyon gáz, ennél nincs lejjebb, ezt már nem kéne.
És meg is magyarázzák, a teljesen hülyék meg el is hiszik: csak összedobnak egy jó kis libsi-náci koaliciót, - csak egy röpke időre - és együtt ölelkezve kormányozzák szép hazánkat a paradicsomba, csak úgy száguldani fog a gazdaság, a külföldre mentek egymást tapossák majd a határon, hogy hazajöhessenek, az egészségügy és az oktatás pedig soha nem látott magasságokba emelkedik majd.

:)

https://24.hu/poszt-itt/2015/02/09/a-tiz-legundoritobb-kifejezes-a-magyar-politikaban/

Nem értem miért nem opció nállatok az, hogy az, hogy a egyikről azt gondoljo, hogy a katasztrófába taszítja az országot, nem lehet a másik oldalról is ugyanaz a véleménye. Miért kell mindjárt ellenséget keresni, ott is ahol nincs. Ha meg olyan tanulatvan vagy, hogy nem tudod egy szó jelentését akkor meg ne használd, mert így amellett, hogy undorító amit csinálsz még nevetségessé is teszed magad.

Figyi, attól, hogy nem szereti Orbánt, még nem feltétlenül liberális.

Az a jobboldal, ahol van a Fidesz és rajta kívül még esetleg egy szatellit párt.

Akit nem csak a flame érdekel már bizonyosan olvasta ezeket:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/02/microsoft_magyarorszag_korrupcio_amerikai_tozsdefelugyelet_igazsagugyi_miniszterium_nyomozas/
https://index.hu/belfold/2019/07/29/az_olaf_vizsgalja_microsoft_es_a_kormanyzati_szervek_kozotti_szoftverbizniszt/

Akit meg a flame érdekel:
Az, hogy a szocik, szdsz akárki lopott nem mentség arra, hogy a fidesz üzemszerűen és nagy tételben lop. Erről az óvodás "bezzeg az mszp, szdsz, mdf stb is lopottról" le kellene már szokni. Aki lop, menjen börtöne, akkor is, ha fidesz, mszp, kdnp, momentum, dk satöbbi satöbbi. Gondolom, ebben mindenki egyetért, UGYE??????? Ezzel le is zárható a vita.

+1

+1


Puppy linux, mert megérdemlem. http://skamilinux.hu

+1

> Aki lop, menjen börtöne, akkor is, ha fidesz, mszp, kdnp, momentum, dk satöbbi satöbbi. Gondolom, ebben mindenki egyetért, UGYE???????

Nem, én nem értek egyet. Bizonyos esetekben erkölcsileg megfelelő megoldás lehet a lopás is. Illetve ha nem lehet bizonyítani, akkor sem lehet börtönbe zárni senkit. Nem a jelen helyzetre alkalmazva mondom, hanem általánosságban, hogy ez ilyen egybites gondolkodás.

"Bizonyos esetekben erkölcsileg megfelelő megoldás lehet a lopás is"

Mondasz egy konkret peldat ra?

Amikor ők lopnak, az erkölcsileg megfelelő.

--
https://iotguru.live

Itt a baj! Mar a te ertekrendedet is ugy atmostak, hogy kepes voltal ilyet atgondolni, sot leirni. Erkolcsileg pont nem. Ha nincs kajad mar inkabb elnezobb lennek, de csak azzal, aki nem tud dolgozni.
A tolvaj politikusokat meg hovatartozas nelkul lecsukni, hisz a nemtol lopjak el. Ennyire sotet cloud infrastruktura nem lehet a fejedben...

Egy róka elviszi a tyúkodat. Pár év múlva a róka kölyke is elviszi a tyúkodat. Pár év múlva annak a kölyke is a baromfiudvarodból kajál.

Menjenek a rókák börtönbe!!!

:)

Úgy tűnik megvan két, az amerikaiak által anonimizált szervezet: https://444.hu/2019/07/30/hadhazy-a-nisz-zrt-es-az-orfk-erintett-a-microsoft-korrupcios-botranyaban

Eldugva nincsenek...

- Magának is joga volt hozzá, hogy javaslatokat tegyen, vagy tiltakozást jelentsen be a kellő időben - jegyezte meg.
- A kellő időben, mi?! - süvöltötte Arthur. - A kellő időben? Akkor hallottam először az egészről, amikor beállított ide egy munkás tegnap. Megkérdeztem, azért jött-e, hogy megpucolja az ablakot, mire ő azt felelte, hogy nem, hanem hogy szétrombolja a házat. Persze nem ezzel kezdte. Dehogy. Előbb letörölt pár ablakot, s megvágott öt fontra. Csak aztán mondta meg.
- De Mr. Dent, a tervek az elmúlt kilenc hónapban rendelkezésére álltak a helyi tervezőirodában!
- Ó, hogyne! Én is egyenesen odamentem, hogy megnézzem őket, mihelyst hallottam a dologról, tehát tegnap délután. Maguk aztán nem erőlködtek valami nagyon, hogy felhívják rájuk a figyelmet, ugye? Úgy értem, hogy például szóltak volna valakinek, vagy ilyesmi.
- De hiszen a tervek ki voltak állítva.
- Ki voltak állítva? Éppenséggel a pincébe kellett lemennem, hogy megtaláljam őket.
- Ott van a kiállítási részleg.
- Zseblámpával.
- Talán leszakadt a villanyvezeték.
- Meg a lépcső.
- Nézze, végül is megtalálta a feljegyzést, nem?
- Ó, hogyne - felelte Arthur -, megtaláltam. Egy használaton kívüli vécében elsuvasztott, bezárt iratszekrény fenekén volt kiállítva, az ajtón a következő felirattal: Vigyázz! A leopárd harap!

--
https://iotguru.live

Az adócsaló Hadházy?
LOL!
Na eddig olvastam, innentől vicc kategória a folytatás.

Újat mondasz, elitélték ?

Az lényegtelen, terjeszteni kell róla mindent, ami az eszedbe jut, aztán meg legrosszabb esetbe jön valami apró helyreigazítás, amit már senki nem olvas el, meg esetleg a pártmédiába tolt összegekhez képest valami szimbolikus pénzbüntetés.
Próbálkoznak. Pl- https://444.hu/2019/02/11/jogerosen-fizethet-a-hirado-a-hadhazy-akosrol-es-csaladjarol-terjesztett-hazugsagaiert
Itt is.

Hát titeket senki sem fog beperelni azért a sok hazugságért és hülyeségért amiket itt összehordtatok. Annyira senkik vagytok, senkit nem érdekel mit fröcsögtök habzó szájjal.

Természetesen egyetlen jogerős ítéletet sem tudtok felmutatni, ahol Orbánt bármilyen bűncselekményben bűnösnek találta volna egy bíróság.

Ki nyomoztatna és emelne vádat vele és a családjával szemben? A Polt Péter??
Ugyan már...
Nem véletlen küzdenek minden áron az uniós ügyészség ellen.

"Annyira senkik vagytok, senkit nem érdekel mit fröcsögtök habzó szájjal. "

Ezekert jo hupot olvasni. Uristen :D <3

+1

kemény :-)

Miről beszélsz ember?
Te személyeskedsz itt, mi csak annyit állítunk, hogy a miniszterelnök neve is felmerült egy bűnügyben az USA igazságügyi minisztériuma szerint. Ezt az USA igazságügyi minisztéruma által kiadott dokumentummal is alátámasztottuk. Itt nem jobb és baloldali újságok hazugságairól vani szó.
Neked mi a véleményed erről? Trump egy Soros bérenc? Az ő minisztériuma hazudik?

A történet arról szól, hogy az MS és a Magyar kormány összejétszott, és milliárdokat tettek el.

"We were focusing on the financial aspects and collected all
the necessary approvals in the Government up to the Prime Minister."

Azt felfogtad, hogy a beidézett mondatot egy mshu alkalmazott kamuzza az amcsi kollégáinak, hogy nagyobb engedményt csikarjon ki belőle, amit aztán zsebretesznek?
Vagy tényleg úgy próbálod beállitani, mintha ezt az amcsi igazságügyi minisztérium állitaná?

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1185686/download

"U.S. Department of Justice" van a fejlécen
A tárgya: "Criminal Investigation"

Ezt az állításodat szerintem megcáfoltam.
Következő érv?

Te most viccelsz, ugye?

Beidézem a linkedről a szövegkörnyezetet is, hátha:

"On or about June 23, 2014, another MS Hungary employee wrote an email to the
Microsoft Business Desk, copying Manager 1 and Employee 1, which stated, "We are still working
to close on the [Agency 2] deal ... . We were focusing on the financial aspects and collected all
the necessary approvals in the Government up to the Prime Minister." The MS Hungary employee
then requested an additional 5% discount on certain licenses in the deal. Based on these false
representations, the Microsoft Business Desk approved the additional discount, which increased
the total discount to approximately 31.5%, on the condition that the deal be closed by the end of
June"

Ennyiből már felfogod, hogy nem az usa igazságügye állitja, hogy orbánnal beszéltek, hanem az usa igazságügye idéz egy levelet, amiben az történik amit fentebb már elmondtam. Megvan a különbség?

A "Based on these false representations" állitással már nem is zavarnálak tovább össze, ugyanis ez az amit az igazságügy állit, nem azt amiről te álmodozol :)

Nah kezdjük az elejétől.

Ez egy levél, ami a nyomozásról szól. Nem a teljes vádirat, nem a teljes bizonyítékok gyüjteménye...stb.
Leírják, hogy volt korrupció.
Mellékletként csatolnak két esetet példaként, amiről a vétkes fél elismerte, hogy úgy történt.
Itt hangzik el az a mondat.

Tisztázzuk én nem azt állítom, hogy itt a megdönthetetlen, cáfolhatatlan bizonyíték Orbán ellen, sokan szeretnék de ez nem az. Mivel ez így eléggé homályos, sajnos valószínű annyit ér, mint az a bizonyos vallomás Gyurcsány ellen. Mivel ott szerepel a ... meg elötte van közbeszúrás szerintem az sem egyértelmű, hogy mi volt pontosan a levélben és mi az ami igaz és mi az ami nem.
A lóvét nem az MS Hungary rakta el, hanem közvetítőcégek. Ebbe még annyira sem látunk bele.

Az állítás teljesen igaz, miszerint utaltak rá. Az, hogy ennek mi az értelme, konzekvenciája a Miniszterelnökre nézve az kérdés. Talán majd a most folyó OLAF vizsgálatból megtudjuk, vagy nem.

Megint csúsztatsz.

Az idézett rész nem a nyomozásról szól, nem ismert el benne a vétkes fél semmit sem, főleg nem azt, hogy orbánnal megbeszélték.

Még egyszer, utoljára leirom, hátha megérted: az mshu alkalmazottak a saját usa kirendeltségük felé hazudoztak mindenfélét, hogy kedvezményt csikarjanak ki. (hogy a kamura kicsikart kedvezményt ki tette zsebre, azt majd valóban a nyomozás fogja kideriteni.)

Ezen kamuzások egyik példája az idézett levél és orbán.

Tehát nem usa igazságügy állitja az idézett mondatot, bármennyire is szeretnéd ezt a látszatot kelteni, hanem ez egy mshu levél az msusa-nak, amiben ezt még ezer más hülyeséget hazudoznak.

"Véletlenül" átsiklottál a valóban igazságügy állitása felett, közvetlenül az általad beidézett szöveg után. "Véletlenül" azt már nem idzéted magadtól, ezért iderakom még egyszer: "Based on these false representations"

Leforditsam vagy megy egyedül is? :)

Vegyél vissza, nem csúsztatok. (ne menj el abba az irányba, veled legalább rendesen lehet vitázni)

1. Azt írtam, hogy a levél szól a nyomozásról. Az idézet ennek a levélnek a melléklete. Ebben a mellékletben több példát is említettek. Az idézet a 2. példából van.

2. Nem állítottam az ellenkezőjét. Ebben az idézetben az ominózus mshu alkalmazott írt a központnak. Amiben többek között megemlítettete, hogy a miniszterelnöktöl is zöld lámpát kaptak. A levelét nem teljes mértékben idézték. Nem egyértelmű mi a valóság és mi nem. Símán lehet, hogy nem kérdezték meg a Viktort, bár az is igaz, hogy az anyacégnél elhitték, mert hihető volt számukra a story.

3. Nem a kamuzások példája az idézet, hanem a korrupció példája, de ebből nem következik, hogy Viktor is korrumpálódótt, mert simán lehet, hogy az mshu alkalmazott azt is kamuzta.

4. "Based on .... "-ra reagáltam, nem "véletlenül átsiklottam". Mivel nem teljes ott a levél tartalma ezért mondtam, hogy nem lehet tudni, hogy pontosan mire érti, de mint fentebb is írtam símán lehet, hogy az is benne va.

A topic címe, hogy utaltak Orbánra, ami igaz. Nem az a címe a topicnak, hogy Orbán bűnös, börtönbe vel. Ez egy felsizines írás. Jó lenne többet tudni. Majd talán az OLAF vizsgálatából többet fogunk.

Egyébként "MS Hungary hereby agrees and stipulates that the following information is true and accurate. " A-1 oldal első bekezdés 5. sor vége, szóval a vétkes fél mégiscsak elismerte.

Loopba kerültünk, ugyanazokat ismétled, amikre már a thread legelején és azóta többször is leirtam a választ.

Egy újdonság van, ezért erre még kitérnék: "Egyébként "MS Hungary hereby agrees and stipulates that the following information is true and accurate. " A-1 oldal első bekezdés 5. sor vége, szóval a vétkes fél mégiscsak elismerte."

Nem azt ismerte el, hogy az mshu és az msusa közötti levelek tartalma igaz, hanem azt, hogy az a levél tartalma ami. Azaz nem hamisitotta meg őket, tényleg ez szerepelt pl. a levélben.

Vannak mar egeszen jo gyogyszerek a te bajodra.

És ezzel a személyeskedéssel mit érsz el? Láthatod, hogy az amit ő csinált hova vezetett. Hidd el nálad is oda fog.

jogos.

:)
https://uploads.disquscdn.com/images/9bd61db21e0113e3afb97e9949a4a6fe06449407f569f6a89b0c37b9562d53f2.jpg

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Természetesen egyetlen jogerős ítéletet sem tudtok felmutatni, ahol Orbánt bármilyen bűncselekményben bűnösnek találta volna egy bíróság."

Aham. Ezt hívják state capture helyzetnek, amikor a párt minden féket és ellensúlyt lebontott és minden olyan pozícióban pártember van, ahol a kormány ellenőrzése lenne a feladat.

--
https://iotguru.live

Gyonyoru hozzaszolas. Q.E.D. Koszoznjuk, ordit rola az erkolcsi foleny.

Mármint a Fidesz pártkatonákkal teletömött bíróságokra gondolsz?

--
robyboy

Apropó, helyreigazításról jut eszembe... Gagyindex mai, reggel 8-kor:

"Szíjjártó nem hajlandó fogadni a német ..., mert nem ér rá"

valóság:

"A németek lemondták a találkozót, mert nem értek rá"

--
trey @ gépház

Index most:
"Nem Szijjártó, hanem a német külügyminiszter mondta le a találkozót"

Ez a különbség a tévedtünk, javítjuk, és bírósági itélet van arról, hogy nem igaz amit írtunk, és így se nagyon akaródzik semmit csinálni vele között.

"tévedtünk"

Szép szó a hazugságra, mert csak annyit kellett volna csinálni, hogy a kedves "újságíró" a másik szennylaptól nem átemel, hanem elvégzi dolgát és utánajár a dolognak, mielőtt leírja. Főleg egy ilyen, akár két irányból is tök egyszerűen lecsekkolható "hírrel" kapcsolatban.

De nem, lázítás a lényeg. Ráadásul, ahogy látom, az eredeti, hibás cikket is elég alaposan átdolgozgatták reggel óta....

--
trey @ gépház

Oke. Halljuk akkor, hogy honnan, milyen online mediumokbol erdemes informalodni?

Hup, ott is főleg a kommentek.

Nyugodtan tájékozódj onnan, ahonnan szeretnél, én is elolvasok és megnézek minden mocskot, hogy azokat desztillálva valamiféle objektív képet kapjak.

--
trey @ gépház

Pontosan ezt tesztem. Mindket oldalt olvasva elmondhatom, hogy bar egyik sem makulatlan, de a kormanyoldali mediumok (Origo, 888, Pesti Sracok, stb.) sokkal-sokkal uszitobbak, gyuloletkeltobbek, kirekesztobbek es hazugabbak (ertsd. helyreigazitasok, elvesztett sajtoperek), mint a Hvg, 444, Index es tsai.

Ez most olyan bezzegezés, mint amikor Orbán topikban "ne Gyurcsányozzá'"?

--
trey @ gépház

Persze ... ha mar te bezzegIndexezni kezdtel.

Úgy érzed oktalanul ostoroztam a szegény Indexet? Egy olyan topikban, ami elvileg egy clickbait cikkre mutató linket hozott, egy olyan hozzászólásra válaszolva, amiben helyreigazításról van szó?

--
trey @ gépház

Az egy dolog, hogy nem tetszik a cikk, nem tetszhet mindenkinek minden, viszont ott van hivatkozva a dokumentum. Akkor beszéljük meg azt, a hvg, meg a többi cikket felejtsük el. Arra a dokumentumra mit mondasz?

Mielőtt továbbmennénk, csak hogy köröket spóroljunk, valamit én energiát, megkérdezném, hogy tudod-e mit jelent a clickbait fogalom?

--
trey @ gépház

Most muszály mindjárt bunkóba váltani és támadni? Egyébként kettőnk közül neked lenne mit tanulnod.

Szóval a támadgatós köröket le is zárhatjuk, és válaszolhatsz a kérdésre.

Nem muszáj, de ahhoz, hogy ezt a beszélgetést érdemes legyen folytatni, kérlek olvasd el valahol, hogy mit jelent a clickbait.

--
trey @ gépház

Szóval mégis. Úgy mint főszerkesztő mit gondolsz a vitakultúráról ?
Mit gondolsz arról, hogy bizonyos szavak alapvető jelentését sem ismered?

Az a hárítási technika, hogy bunkózol ezzel térve ki a vita elől, csak rólad állít ki negatív bizonyítványt. Még az ilyen hívja magát újságírónak. A szakma alapvető szabályaival sem vagy tisztában. Szánalmas vagy.

Te itt valamit összekeversz. Sosem tartottam magam újságírónak. Neked viszont - az többször is bebizonyosodott, másokkal folytatott vitáid során is -, hogy probléma van az idegeiddel.

Kérlek hanyagolj a jövőben!

--
trey @ gépház

1. A főszerkesztő az újságírói pozíció, mégpedig a magasabbak közül való.
2. Azt a tényt, hogy nem tűröm az antiszemitizmust beállítani úgy, hogy baj van az idegeimmel, az egy nagyon romlott gondolkodásra vall.

A szánalmas vagy, azért ezt a mélységet nem vártam volna tőled.

Nem, dehogy. Engem tenyleg erdekel, hogy azok akik itt anelkul, hogy a cikk tartalmahoz erdemben hozzaszolnanak, helyette a Hvg-t es az Indexet ekezik mint hiteltelen hirforrast, dobjanak mar ki egy Top 5-os listat olyan online mediumokrol, amelyek szerintuk hitelesek.

Nekem amúgy úgy tűnik, hogy többen olvasnak a Fidesz oldaláról 444-et és indexet napi alapon, informálódás céljával (mi történt a világban and such), mint a másik oldalról 888-at és origót pl.
Ez most vagy azért van, mert kevésbé nyitottak, vagy azért, mert 888-at és origót kibaszottul értelmetlen dolog olvasni. A döntést az olvasóra bízom :)

Mondjuk sem 444, sem 888 nincs az olvasási listámon. Egy szint alá azért nem süllyedek.

--
trey @ gépház

Mik vannak a listan amik megutik a mercet?

gondolom a wall street journal, és a nemtévézése közben is csak a mezzót nézi. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hétvégenként szívesen olvastam a Magyar Nemzet és a Népszabadság hétvégi mellékleteit.
De már ezeknek is vége. :/

"Maga nem akar a médiában dolgozni.
Ezt mondtad nekem, amikor életünkben először beszéltünk egymással 2005-ben. Azt mondtad, a média szabadsága csökkenni fog, egyre nagyobb teret és befolyást szerez a politika, amitől egyre rosszabb lesz a szakma megítélése, elpárolog a maradék hitele is."
https://24.hu/belfold/2019/03/31/balo-gyorgy-temetes-vidos-mihaly/

Kormanymediaban kb akkor latunk javitast, amikor birosagi itelet van ra harom honapja es mar megy a behajtasi fazis.

"Ráadásul, ahogy látom, az eredeti, hibás cikket is elég alaposan átdolgozgatták reggel óta...."

Szokatlan lehet :) , de így megy ez jobb helyeken, gyorsan javítják a hibákat. Még jobb helyek, ahol nincsenek hibák... na olyanok nem léteznek.

hagyjuk már ezt a "szennylapozást" kérlek, nem méltó hozzád.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Idézet: "A Népszava alapján mi is megírtuk, hogy Heiko Maas német külügyminiszter kedden látogatott volna Magyarországra, de végül lemondta a látogatást, mert Szijjártó Péter nem tudott időt szakítani rá. "
https://index.hu/belfold/2019/07/31/szijjarto_peter_kulugyminszter_heiko_maas/
- tehát ez egy átvett anyag volt, a téves információt (a "jobboldali" sajtóban egyébként teljesen ismeretlenül) korrekt módon helyesbítették.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Egy fogalom nélkül átvett cikk, amit a kedves "újságíró" kiegészített a közönsége számára olyan felütésekkel, hogy az a birkanyájnak is tetsszen. Ez nem újságírás, egy tények ellenőrzése nélküli szemétgyártás.

--
trey @ gépház

Ez pedig ugye nem több, mint rosszindulatú feltételezés.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Tehát, tagadod, hogy ellenőrzés nélkül vette át. Felkereste előtte a német felet és tájékozódott? Ha megtette volna, nem írt volna faszságokat.

"Kedden Magyarországra látogatott volna Heiko Maas német külügyminiszter, de végül lemondta a látogatást, mert Szijjártó Péter nem tudott időt szakítani rá" - ellenőrizetlen faszság, amit hazug cikk alapján átvett. (pedig de jó ötletnek tűnt!)

Nem tett bele oda nem kapcsolódó szemetet?

"A magyar külügyminisztérium viszont több mint egy hete jelezte: a miniszternek más programja van, a két politikus nem tud majd találkozni. Emiatt viszont már Maas sem akart jönni, helyette Stephan Mayer, a német belügyminisztérium parlamenti államtitkára jött."

Tehát, azt sugallja, hogy a magyar fél nem fogadása miatt a német kollégája nem akart jönni. Hazugság.

"Bár a lap németországi forrásai szerint Maas útjának lemondása mögött nem politikai konfliktus áll, mégis jól jellemzi a német–magyar kapcsolatok állapotát, hogy Szijjártó „nem ért rá" találkozni hazánk talán legfontosabb külföldi partnerországának, a magyar gazdaság meghatározó szereplőjének külügyminiszterével."

Szar feltételezés egy fenti hazugság (Szijjártó lemondta) alapján. Ráadásul teljesen rosszindulatú is. Az "újságíró" elmagyarázza (szájába rágja) az olvasónak, hogy milyenek a német-magyar kapcsolatok, a baromság alapján, amit átvett.

Gyere, magyarázd ki!

--
trey @ gépház

Jogos, nezzuk csak meg az alabbi cikk cimet:

"10 okot ad a Microsoft, amiért Linuxra kellene váltania a (Microsoft) SQL Server felhasználóknak"
https://hup.hu/cikkek/20190716/10_okot_ad_a_microsoft_amiert_linuxra_kellene_valtania_az_sql_server_felhasznaloknak

Utanajart a cikk szerzoje, hogy pontosan mi volt a Microsoft szandeka a reklammal mielott megfolgalmazta a nyilvanvaloan clickbait cimet?
Javitotta a megfogalmazast miutan tobben felhivtak a figyelmet, hogy ez igy felrevezeto?

Ja, hat itt az Index és haversrác laptársa szerint konkret hazugsagról van... Majdnem sikerült a mundért megvédeni.

Napi szinten művelik ezt a megélhetési újságíróik, a félbolond közönsége meg tapsikol hozzá.

Nyugodtan erőlködhetsz azon, higy bebizonyíts, az Index objektívebb nálam, sok sikert hozzá.

De egyszerűbb lenne azt mondani, hogy egy hangyapöcsnyivel sem különb azoknál, amiket a másik oldalon kritizáltok.

Ez a szép, hosszú szál és a rá fordított figyelem szépen mutatja, hogy mennyire betalált a megállapításom. Csak nehéz azt egyeseknek elviselni.

--
Sent from my OnePlus 5T

"De egyszerűbb lenne azt mondani, hogy egy hangyapöcsnyivel sem különb azoknál, amiket a másik oldalon kritizáltok."

Ha te nem latod a fent idezett Indexes cikk csusztatasa es e kozotti nagysagrendi kulonbseget: https://www.origo.hu/itthon/20190221-helyreigazitas-jobbik.html
akkor en teged semmirol sem akarlak meggyozni.

De orulok neki, hogy OnePlus 5T-d van. :)

Notóriusan csúsztatásnak nevezed a hazugságot. Ez szándékos?

Aki ebből él, főállásban ezzel keresi a kenyerét, annak kutya kötelessége lenne a tények ellenőrzése.

Ha neki nem sikerült, akkor a felelős szerkesztőnek.

Csak egy kuplerájban mehet ki ilyen alja írás. Azért, mert máshol is ez van, semmit sem javít a helyzeten.

--
Sent from my OnePlus 5T

Most eloszor neveztem annak.

En pedig azt akartam mondani, hogy kupleraj es kupleraj kozott is van kulonbseg.

Nincs itt semmi látnivaló, olvasd az Origót, ott minden színtiszta igazság.
Aggódni sem kell a jövő miatt, mert az Index-et tönkreteszik módszeresen, a folyamatos koldulás már ennek az előjele.
Ebben az országban nincs helye ellenzéki álláspontnak, ez diktatúra.

--
robyboy

Lehet. Most ezzel szemben kérek szépen cikket arról, hogy az egyéb médiumok (mondjuk Origo) hogyan kezelik le, ha 'tévedtek'.

elég viccesen: https://www.origo.hu/itthon/20190221-helyreigazitas-jobbik.html de amúgy durva dolgok vannak benne, mert itt már nem véleményekről meg nézőpontokról esetleg gyanusítgatásokról van szó, hanem gyakorlatilag elismerik, hogy hazudtak arról, hogy egy hangfelvétel van a birtokukban, de valójában csak kitalálták annak a szövegét. Szerintem aki ilyen durva dolgot keres az index/444 vonalon, annak nem lesz egyszerű dolga.

Igen, ugy latszik, mindig van lejjebb.

Ebben az a szep, hogy a jelenlegi kornyezetben ez nekik siman megeri: kapnak egy birsagot (az allamtol kapjak a penzt ha attetelesen is, tehat vegulis mi, adofizetok alljuk a cehet), kozolniuk kell egy helyreigazitast (szep szo a "hazudtunk" helyett), de ezt is csak a birosagi itelet utan kell kozolni, amikor mar reges regen elerte a celjat, mondjuk befolyasolt egy valasztast.

Ez kisebb léptékű, de jól rámutat arra, hogy hol is van az Origo: https://444.hu/2019/08/01/jogeros-az-origo-egy-magyar-anya-otthonaban-apolt-komas-lanyanak-a-lopott-fotojaval-illusztralta-az-eroszakolo-francia-migransrol-szolo-cikket

És itt az origós cikk: https://www.origo.hu/itthon/20180424-soros-444.html

Hasonló kaliberű dolgot tudtok az indexnél is ti egyrészt-másrészt emberek? :)

https://index.hu/gazdasag/2019/07/08/helyreigazitas/

"2018.május 2.napján „Tiborcz partnerei Érden csinálták a legpofátlanabb húzásaikat” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Érdi Önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyertes pályázó a becsült összértéknél 100 millióval drágábban nyerte el a közbeszerzést, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy az Elios-hoz képest 3-5-szörös áron szerelték fel az érdi önkormányzatnál ugyanazokat a lámpákat, mint az Elios Zrt. más településen. Valótlanul állítottuk, hogy az érdi önkormányzat 2017-ben uniós pénzből akart napelemes közvilágítást megvalósítani, a valóság ezzel szemben az, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017-ben nem kívánt igénybe venni Európai Uniós forrást a napelemes közvilágítás finanszírozására, Európai Uniós pályázaton nem indult."

Helyreigazítás: 2019. július 8.
Szerző: (gerincesen) INDEX

Jobb később mint soha!

https://index.hu/gazdasag/2019/05/27/helyreigazitas/

"A 2018. szeptember 27-én megjelent „Döntő szerep jutott az MVM-botrányban egy vezetőnek, akit korábban nokiás dobozzal hoztak hírbe” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Lazarovits Márk felperes blokkolhatta volna a Központi Termelés Monitoring-projektre vonatkozó szerződés megkötését. A valóság ezzel szemben az, hogy Lazarovits Márk az informatikai fejlesztésről szóló döntés megszületése után létesített munkaviszonyt az MVMI Informatika Zrt.-nél, tehát hatáskör hiányában a döntés előkészítését vagy annak megszületését érdemben nem befolyásolhatta."

Helyreigazítás: 2019. 05. 27.
Magyarul, besároztak egy embert, név szerint említve, akinek semmi köze nem volt az ügyhöz

https://index.hu/belfold/2019/07/01/helyreigazitas/

"2018. november 15. napján az index.hu weboldalunkon közölt, “Fidelitasos pénzosztó játszótér lett az Új Nemzedék Központ” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Richárd által vezetett Csendes Consulting Zrt. az Új Nemzedék Központ részére közbeszerzési tanácsadást folytatott, valamint azt a valós tényt, hogy Dr. Illés Boglárka az ÚNK-nál dolgozott, majd az EMMI államtitkára lett, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy az ÚNK részére végzett közbeszerzési tanácsadás Csendes Consulting Zrt. általi elnyerésének az oka az volt, hogy a Csendes Consulting Zrt. vezetője, az EMMI államtitkára és az ÚNK korábbi munkatársa, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat állt fenn, Dr. Illés Boglárka pedig kapcsolatait és pozícióját felhasználva befolyásolta a közbeszerzési eljárás nyertesének a személyét. Valótlanul állítottuk továbbá azt, hogy Dr. Csendes Richárd a tanácsadó cégek kiválasztásának az időpontjában személyes kapcsolatban állt Dr. Illés Boglárkával és valótlanul híreszteltük, hogy a Csendes Consulting Zrt. által elnyert megbízás díja a piaci árat meghaladta.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Új Nemzedék Központ által kiírt közbeszerzési eljárásban és a közbeszerzési eljárás kiírásakor, az ajánlattételkor, illetve a közbeszerzési eljárás elnyerésekor a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa és Dr. Illés Boglárka között semmilyen személyes jellegű kapcsolat nem állt fenn és ezáltal nem is ez volt az oka annak, hogy a Dr. Csendes Richárd által vezetett Csendes Consulting Zrt. elnyerte a tárgybeli közbeszerzési eljárást, a közbeszerzési tanácsadási szerződés szerinti megbízás pedig a piaci árat nem haladta meg."

Helyreigazítás: 2019.07.01

(persze, ezek a főoldalra nem nagyon jutnak el, vagy ha igen, rövid időre, apró betűkkel, általában clickbait cikkekkel körülbástyázva, hogy véletlenül se tűnjön fel senkinek)

Mennyit írjak még?

--
trey @ gépház

Még mindig nem érted.

Az Origónál nem az volt a probléma, hogy rossz infójuk volt, vagy nem néztek utána rendesen, vagy tévedtek. Hanem szimplán letagadták azt, amit ők maguk (értsd: az Origo) csinált.

Mintha az index ez helyett a helyreigazítás helyett gyorsan kitörli a cikket, írt volna egy másikat, hogy nem mi voltunk, és ilyen soha nem is történt, és beperelte volna azt, aki ezt állítja.

De, értem a problémát:

https://pestisracok.hu/a-fuggetlenobjektiv-birosag-veletlenul-helyreigazitasra-kotelezte-az-index-hu-t-egy-propagandacikk-miatt/

Sok hülyegyerek meg készpénznek vesz mindent - mert a Index megírta - és szajkózza a hülyeséget, de még ha az lenne, de nem, a ballib által íratott propagandacikkeknek dől be.

És ezek jönnek, hogy "háháháhhá, beszívtad az állami propagandát".

--
trey @ gépház

Az Index lehozta a helyreigaztást.
Az Origó kitörölte a problémás fényképet, letagadta, hogy valaha is ott volt, írt róla egy gúnyos cikket, és beperelte azt, aki megírta, hogy ott volt a fénykép.

Ha ez a két dolog szerinted egy kaliber, akkor oké :)

Nem tudom, hogy hogyan jött ide az Origo, senki nem szokott Origo-t lehivatkozni itt, vagy linkelgetni, ellenben Indexet. Itt most az Index stiklijeiről van szó, amit nem ment az, hogy mit csinál más. Leszarom az Origo-t, hogy jött a beszélgetésünkbe?

--
trey @ gépház

"Nem tudom, hogy hogyan jött ide az Origo"

Úgy, hogy te reagáltál egy hozzászólásomra, ahol az Origóról írtam. Az volt az a pont, ahol találkoztatok :)

majd linkelek én Origót példaként :) https://www.origo.hu/itthon/20190221-helyreigazitas-jobbik.html

"Valótlanul állítottuk továbbá, hogy olyan hangfelvétel került a birtokunkba, amelyen Szabó Gábor egy jobbikos küldöttel beszél."

vs. az eredeti cikkbeli szöveg:

"Csalással nyerhette meg Sneider Tamás a Jobbik elnöki posztját Toroczkai Lászlóval szemben - mindez abból a birtokunkba került hangfelvételből derül ki, amelyen Szabó Gábor, a párt igazgatója pénzt és "bármit" kínál egy küldöttnek, ha Sneider Tamás mellett szavaz, és amelyet először a Magyar Hírlap publikált."

kapnak egy felvételt, amin mondjuk Szabó Gábor a birkák gyapjújának felhasználásáról nyilatkozik vagy éppen beszélget egy random jobbikossal. ennek alapján azt mondják erre a hangfelvételre, hogy azon SzG ezt és amazt nyilatkozza, és ebből lehoznak egy lejárató cikket, majd egy évre rá a per elvesztése után beismerik, hogy nincs is ilyen hangfelvétel. és trey ezt hozza párhuzamba azzal, hogy balfasz indexes vagy bármilyen újságírók is hibáznak, balfaszkodnak néha. zseniális párhuzam, teljesen ugyanaz a kettő :D :D még a volumen is stimmel, mutatom: https://atlatszo.hu/2019/02/07/109-helyreigazitasi-pert-vesztett-2018-ban-a-kormanykozeli-media/

az origónak egyedül több mint kétszer annyi bíróság által is elismert helyreigazítása van, mint az index444rtlklubsatöbbinek ÖSSZESEN. egyre erősebb korrelációt vélek felfedezni, pls, írjatok még ilyen példákat :D

engem nem izgat, ha valaki imádja vagy éppen utálja Orbánt, Gyurcsányt stb. szíve joga. ez még egy főszerkre is vonatkozik. de aki egy IT oldal főszerkesztője, az tudjon már összeadni két száz alatti számot, vagy legyen annyira korrekt, hogy egy témában, amiben elfogult, legalább magának nem próbál meg hazudni.

Hát ezzel kérem minden rendben is van! A "független" sajtó a "független" oknyomozók szerint csak 10-ed annyit hazudik mint a kormánypárti! Hallelúja!

Kíváncsi lennék egyébként a két oldalról történt feljelentések számára is. Miből jött össze ez az adat. Arra valami?

--
trey @ gépház

Fovarosi Torvenyszektol vannak az adatok.

Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy mennyi feljelentés érkezett jobboldalról és mennyi balról. Ha megvan ezek száma, akkor érdemben lehet értékelni azokat a számokat, miket idecitáltatok.

--
trey @ gépház

Igen, persze. Ha pedig azt is lekerne valaki, akkor gondolom arra lennel kivancsi, hogy kinek mennyi volt a vernyomasa feljelentes kozben, mert anelkul ertekelhetetlen.
Szerintem sporoljunk egy kis energiat es ugorjunk.

Ja, hát ha szerinted ez felesleges ahhoz, hogy kontextusba lehessen helyezni, akkor tényleg ugorjunk.

--
trey @ gépház

Szerintem felesleges. En azt gondolom, hogy a feljelentesek szama korrelal az elmarasztalo iteletek szamahoz, mert velhetoen nem sokan tesznek olyasmiert feljelentest amirol tudjak, hogy igaz vagy nem tudjak bizonyitani, hogy nem igaz.

De eljatszhatunk a gondolattal, hogy milyen kovetkeztetest vonhato le, akkor ha a feljelentesek szama

1. kormanyoldal > kormanyellenes
2. kormanyoldal < kormanyellenes
3. kormanyoldal = kormanyellenes

Gondolom az (1.) eset lenne kedvezo a szamodra. Vagy irjam inkabb, hogy szamotokra?

Számomra nem sértő a "számotokra" sem, bár én itt végig a magam nevében beszélek.

"mert velhetoen nem sokan tesznek olyasmiert feljelentest amirol tudjak, hogy igaz vagy nem tudjak bizonyitani, hogy nem igaz."

ROTFL. A bátrak feljelentik azt is, akiről azt sem tudják ki. Ontopikba:

Feljelentést tett a DK a Microsoft-ügyben

Ismeretlen tettes ellen. Pedig hát, az Orbán lopta!

Remélem, hogy az lesz a következő DK lépés, hogy Gyurcsány tisztázza a saját szerepét a korábbi Microsoft-ügyekben, ami a regnálása alatt történt!

Addig álljak fél lábon, mi? :D :D

--
trey @ gépház

Context-en belul ertettem, tehat kizarolag a sajtoperekre szukitve.

"Remélem, hogy az lesz a következő DK lépés, hogy Gyurcsány tisztázza a saját szerepét a korábbi Microsoft-ügyekben, ami a regnálása alatt történt!"

Hát az tényleg nagyon fasza lenne, ha ennek az ügynek a hatására más helyekről is kiesne egy-két csontváz...

Bocs csak látom, hogy rajtad nagyon fog leegyszerűsítő a fidesz propaganda, ami jobb és baloldalra osztja Magyarországot...

Az a helyzet, hogy a fidesz nem jobboldali párt (főleg), hanem populista. Ez sokkal jobban jellemző rá, érdemes tehát így hivatkozni rá.

Azert Indexeknel is van anyag rendesen. :)
Talaltam egy idevago statsot:

https://atlatszo.hu/2019/02/07/109-helyreigazitasi-pert-vesztett-2018-ban-a-kormanykozeli-media/

A "független sajtó" megnevezésnél majdnem lefostam a bokámat a röhögéstől :D

--
trey @ gépház

De azert remelem a viccelodo komment irasa kozben a lenyeg is atjott: a statisztika forrasa a Fovarosi Torvenyszek, az adatok pedig kozerdeku adatnak szamitanak, tehat nyilvanosak.
A fenti sztringet pedig nyugodtan csereld ki "nem-kormanyparti sajtora", ha az segit ertelmezni az uzenetet es elfogadni, hogy mekkora lobaszo kulonbseg van a ket oldal kozott.

Tehát, akkor most ott tartunk, hogy van a kevesebb hazugságos (ami ha jól értem jó), meg a több hazugságos, ami rossz. Érdekes, mert pont a Microsoft ügy kapcsán mondta valamelyiktek, hogy nincs kis bűn meg nagy bűn. Bűn van csak. Ehhez képest most meg van kis hazug, meg nagy hazug.

--
trey @ gépház

Te tényeg nem érted, mi a különbség az között, hogy valaki téved, rossz infót szerez, majd kijavítja (sok esetben magától) (ez egyébként gondolom előfordul a kormánysajtóban is, és ott sem ezekkel van baj), vagy tudatosan, úgy hazudik, hogy közben pontosan tudja, hogy hazudik (lásd a fenti Origós példa), mert egyszerűen olyan brutális mennyiségű közpénzt kap, hogy bármit megengedhet magának.

Illetve nagyon szépen látható a különbség, hogy egy relatíve nagy ügyről (Microsoft/NAV/ORFK/mindenki benne van) mit ír a kormánysajtó. Eddig kb. semmit. Később valószinűleg megírják majd róla, hogy Hadházy sorosista migránspárti.

Nem látom a különbséget, számomra mindegyik hazugság. Főleg, hogy az Index "helyreigazításai" évvel később jönnek. Azok azért jönnek, mert bírósági döntés született és nem azért, mert magától korrigálni akarta a tévedését. Kötelezték rá, így kiizzadott - szivacsra harapva - egy helyreigazítást, hogy ne basszák meg jobban. Azt is elrejtegeti szépen. Ha a helyreigazítás igénye vezérelte volna, akkor nem rejtegeti, hanem figyelemfelhívó módon közli.

Összefoglalva, Indexet olvasva sem tudhatom soha, hogy éppen egy hátulról fizetett cikket, hazugságot, vagy csúsztatást olvasok. Ja, és ott van még az elhallgatás kérdése is. Az, amikor egy fontos hírről egyáltalán nem, vagy csak nagy nehezen, akkor is szándékosan kisebbítve azt, számolnak be.

--
trey @ gépház

"Nem látom a különbséget"

Értem, csak furcsa.

Mindkét esetben szándékos félrevezetés történik. Milyen különbség lenne?

--
trey @ gépház

Hogy karóba húznak ánuszon át, vagy szálka ment az ujjadba. Amúgy tök ekvivalens a kettő :D

En nem vagyok "ti" es nem vagyok "ok" sem. En en vagyok es altalaban azt gondolom amit mondok vagy leirok, nem pedig amit masok irnak vagy velelmeznek.

Szerintem az Indexnek is van sara es elfogult, de ha - teszem azt peldaul - az Origoval vetem ossze, akkor a kulonbseg eg es fold. Utobbi egy teljesen felesleges entitas, nem hirportal, hanem a propaganda eszkoze. Olvasni legfeljebb csak szorakozasbol erdemes, informalodasra alkalmatlan.

+1, a kulonbseg osszemosasa netto tudatos kavaras.

Persze, felesleges, mert előbb tudom meg onnan, hogy az eritreai bebaszta az anyát+gyerekét a vonat alá, amit leír ugyan az Index is, csak tompítva meg fél nappal később.

--
trey @ gépház

1 óra 2 perc az a fél nap. Biztos nagyon el akarták titkolni.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nem ez az egyetlen, sajnos van, amiről be sem számolnak. Most már egyre inkább kénytelenek, mert a németeknél is fogy a türelem.

--
trey @ gépház

- "fél nappal később írták meg!"
- "nem igaz, egy órán belül"
- "de eltitkolnak dolgokat!"

Vitakultúra 2019 :D

Ja, hát kerestem volna az Indexen a hírt arról, hogy Gyurcsányné és sleppje köszönetet mondott az Origónak azért, mert az leleplezte, hogy az egyik alkalmazottja - Jose Alberto Alves Pereira - ellen korrupciós eljárás folyik:

https://hvg.hu/itthon/20190803_A_DK_az_Origonak_koszonte_meg_hogy_lebuktatta_Dobrev_korrupt_munkatarsag

Tudnál segíteni? Az Index keresője semmit sem ad vissza :(

--
trey @ gépház

Ezt miert kellett volna megirnia az Indexnek?

:D

--
trey @ gépház

en azt figyeltem meg, hogyha szamukra nem tetszo temarol irnak, akkor altalaban kep nelkul teszik.

Pl. a mostani coca-cola fius melegedo plakatrol szolo cikkukben nincs kep.

Amikor a Notre Dame tuze mellett vigyorgo arab fickorol cikkezett a fel vilag, akkor se volt kep.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Oké, nem írta meg az Index azt, hogy az Origótól kellett megtudnia, hogy Gyurcsányné titkára korrupciós ügybe keveredett és vizsgálat folyik ellene. Gondolom nehéz lett volna ezt így leírni.

De azt, hogy az ügyről magáról nem (vagy nem láthatóan) írtak, az egy vicc.

--
trey @ gépház

Az, hogy az allami media mirol (nem) ir, az meg a masik vicc.

Most éppen hasznos dologról írt. Gyurcsányné szemét nyitotta fel.

--
trey @ gépház

De rendes toluk, biztos onzetlenul tettek :)

Úgy érted, hogy hallgatniuk kellett volna egy korrupció gyanúról?

--
trey @ gépház

Eleg sokrol hallgatnak, nem tudom mi alapjan szelektalnak vajon? Szemelyes preferencia?

Ezért kell a híreket minél _több oldalról_ származó forrásból összeszedni, ellenőrizni.

--
trey @ gépház

Szerintem ez nem volt kerdeses, a thread az index gyalazasarol szolt :)

jogos felvetés = gyalázás

--
trey @ gépház

+1
A hangsúly a forrás szón van.
Úgy szoktam, ha valamely cikk arról szól, hogy "xy nyilt levele, nyilatkozat...stb" akkor _csak_ a linkelt dokumentumot olvasom el.
Általában nem a mindkét/három/.../kilenc... oldal értelmezését vetem össze, hanem megpróbálok eljutni minél közelebb a cikk eredetéhez. Feltéve ha tartalma érdekel...

Minden(!) hírportál értelmezni akarja helyettem az eredeti hírt, mégpedig a saját értékrendje szerint. Köszönöm, a hírek értelmezését rám bízhatják.
Sajnos Tray-nek ugyanúgy igaza van index.hu, 444.hu stb esetén, mint azoknak akik a KESMA alatti fosról beszélnek. Tartalmilag mindegyik befolyásolni akarja azt, hogy hogyan kell értelmeznem egy hírt.
A stílus ugyan némileg eltér, de nem olyan nagyon, mint itt többen mutatni próbálják.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Kicsit tovább megyek. Megnézem ki is az az "xy". Lehet e látni honnan származik a bevétele (forrás kritika).

Pl. azért, mert a probléma túlmutathat a DK-n? Nem feltételezem, de tegyük fel, hogy a DK-sok jóhiszeműen jártak el, és az illető valahogy képes volt eltitkolni, hogy eljárás folyik ellene. Ilyennek nem lenne szabad megtörténni. Sem alkalmazói részről, sem munkavállalói/tanácsadói részről.

:)

Erről az emberről már korábban is jöttek hírek. Jól mutatja az EU működését, hogy az ilyenek még mindig ott csellenghetnek az EU-s képviselők körül. Az lenne a minimum, hogy a vizsgálat idejére mindennemű jogosítványát és tanácsadói munkakörét felfüggesztik.

--
trey @ gépház

Idézet:
a vizsgálat idejére mindennemű jogosítványát és tanácsadói munkakörét felfüggesztik.

Ártatlanság vélelme, a hatalmi ágak szétválasztása és még sokan mások kedveli ezt.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ennek semmi köze az ártatlanság vélelméhez. Vizsgálat idejére felfüggesztik a rendőröket, a mentelmi jogot stb. Nézd meg a szótárban mit jelent a "felfüggeszt". Semmi köze a "megszüntet"-hez.

--
trey @ gépház

Ja, egy bizottsági döntés alapján, és soha nem automatikusan.

De akkor játszunk el ezzel: ha bárki ellen bármilyen eljárás indul, azonnal minden jogkörét vonjuk vissza. Szerinted ennek a hülye szabálynak a hatályba lépése után hány másodperccel kezdené el polt petya elrendelni a nyomozást az összes ellenzéki politikus ellen?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Rajtad kívül senki sem beszélt itt automatikusanról.

"A tanácsadó ugyanis, akihez Gyurcsányné annyira ragaszkodott, 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze még dokumentumokat is hamisított."

Úgy érted, hogy az EU-nak nem volt 4-5 év elég arra, hogy összeüljön a bizottság és eldöntse a sorsát ennek a jómadárnak?

Ne nézzél már hülyének, pls. És ne terelj. Thx.

Protipp: Index és tsai mellé érdemes lenne más hírforrásokat is felvenned a napi olvasnivaló közé.

--
trey @ gépház

Nézd már meg, hogy milyen részletre reagáltam! Csak annyit mondtam, hogy "vizsgálat idejére" nem vonunk vissza jogosítványokat, azt a bírósági ítélet teszi vagy annak fényében egy másik szerv.

A linkelt cikkből meg:

Idézet:
nyomoz ellene a portugál rendőrség
...
nyomozás első számú gyanúsítottja
...
A gyanú szerint
...

De akkor újra: a te elméleted szerint az stimmel, hogy vityát feldobom a yardon, mert megerőszakolta az országot és a KSH adatai szerint vannak köztük kiskorúak (;)), pont mondjuk egy Európai Tanács ülés előtt, akkor ő ott ne jelenhessen meg?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem értem mit maszatolsz. A poltozás, vityázás, meg egyéb óvodás faszságok pedig arra késztetnek, hogy ezt a meddő vitát befejezzem.

Bye.

--
trey @ gépház

lol

LOLozhatsz, de LOLozni a haverodnál kellett volna, amikor zöldségeket beszélt.

"A képviselő nem mondhat le erről a jogáról, letartóztatni vagy őrizetbe venni csak tettenérés esetén lehet. Büntető vagy szabálysértési eljárás csak akkor indulhat ellene, ha a mentelmi jogát felfüggesztik."

Tehát, akkor a helyes sorrend: meggyanúsítják, felfüggesztik, büntetőeljárás indul ellene és elítélik.

Nem pedig SzBlackY nedves álmai, ami szerint:

meggyanúsítják, eljárás indul ellene, elítélik, majd felfüggesztik

Biztos ismerős lehet ez nektek Demeter Márta megélhetési politikus honvédelmi bizottságból való eltávolítása, majd mentelmi jogának felfüggesztése sztoriból, akit jelenleg hivatali visszaélés bűntettel gyanúsítanak (és még nem elítéltek).

--
trey @ gépház

Ezek alapján szívesen meghallgatnám a véleményed Farkas Flóriról is.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nem értem, hogy mit keres vagy mit keresett a politikában. Mehet a felfüggesztése és indulhat a nyomozás!

--
trey @ gépház

És folytathatnám meg a listát, de a lényeg hogy Gyurcsányné. Ok.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Folytathatnánk, de itt a példálózás nem ez volt, hanem az, hogy az Index kussolt róla.

Egyébként pedig, Gyurcsányék felé nem ez az első olyan ember, amelyik ellen nyomozás folyik. Cuslág Szkófild (elítélték), a Czeglédi (folyamatban)... Úgy tűnik, bevonzzák.

--
trey @ gépház

Miközben Polt futószalagon húzza ki a fideszeseket a szarból, csak hogy helyénkezeljük az arányokat.
Nyomozás hiányában megszüntetjük a bűncselekményt ugye...


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Konkrétumok nélkül ez csak pufogtatás.

--
trey @ gépház

Akkor tessék, egy konkrétum.
Vegyük például az Elios sztorit. Az OLAF tokkal vonóval leszállította nekik.
Ezek után az ügyészség:
- elvesztett egy feljelentést
- elfelejtették bekérni a dokumentumokat több önkormányzattól
- kihallgatásokról néma kuss
Majd ügy lezárva.
Ha jól értem, szerinted így teljesen ok.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Neveket pls.

"Ha jól értem, szerinted így teljesen ok."

Mi lenne, ha ezeket a szar felütéseket kihagynád a társalgásból? Már a Flóriánnál is mellényúltál ezzel. Nem volt elég?

--
trey @ gépház

Tiborcz Istvánról már tán te is hallottál.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Mivel gyanúsítod? Vagy konkrétan mivel gyanúsítják?

--
trey @ gépház

Bűnszervezetben elkövetett csalással.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Feljelentés megvolt? Mármint bementél, megtetted. Mit mondtak?

--
trey @ gépház

Megtették helyettem, ennek az eredményét tárgyaltuk idáig.
Galambbal sakkozni több értelme van...


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Pedig ez a menete. Nem az például, hogy nekiáll az ellenzéki média hazugságokat gyártani, majd amikor kiderül, hogy hazudott, fél-egy év múlva helyreigazítani. Közben pedig a triggerhappy embereket (akik meglepően fogékonyan az ilyesmire) felhúzni:

https://index.hu/gazdasag/2019/07/08/helyreigazitas/

"2018.május 2.napján „Tiborcz partnerei Érden csinálták a legpofátlanabb húzásaikat” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy az Érdi Önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyertes pályázó a becsült összértéknél 100 millióval drágábban nyerte el a közbeszerzést, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy az Elios-hoz képest 3-5-szörös áron szerelték fel az érdi önkormányzatnál ugyanazokat a lámpákat, mint az Elios Zrt. más településen. Valótlanul állítottuk, hogy az érdi önkormányzat 2017-ben uniós pénzből akart napelemes közvilágítást megvalósítani, a valóság ezzel szemben az, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017-ben nem kívánt igénybe venni Európai Uniós forrást a napelemes közvilágítás finanszírozására, Európai Uniós pályázaton nem indult."

Helyreigazítás: 2019. július 8.
Szerző: (gerincesen) INDEX

--
trey @ gépház

Ez csak terelés, tudtommal nem az Index indított eljárást, hanem az OLAF, ami hozza is fért a valódi iratokhoz, an Index-szel ellentétben. Akkor ők is hazudtak? Ők mikor igazítottak helyre?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

"hanem az OLAF,"

"Kizárólag ajánlást tehet arra vonatkozóan, hogy a vizsgálatait követően az uniós vagy nemzeti hatóságok milyen intézkedéseket hozzanak."

Köszönjük az ajánlást.

"Akkor ők is hazudtak? Ők mikor igazítottak helyre?"

Megkérdezted a véleményem, gondolom a portugál megvádolt tanácsadó kapcsán. _Pontosan ugyanazt javaslom_ ebben az ügyben is. Mentsék fel az általad vagy más által vádolt embereket a politikai ügyekben való részvételükből, ha a vádak megalapozottnak látszanak és indítsanak ellenük eljárást azok a hatóságok, amik erre jogosultak és amiknek megfelelő jogkörük van. Ez az én véleményem.

Nem nem létező Európai Ügyészség, nem sóhivatal OLAF, hanem olyan hatóság, aminek ez a dolga.

--
trey @ gépház

Végtelenül naív vagy Trey. Azért nem tudnak neked konkrétumokat mondani Indexes cikkek idézésén kívül, mert az általad oly nagyra tartott hatóságokat a fidesz mind befoglalta, tetszett volna odafigyelni az elején. A színpad már szépen be van rendezve, ezek nem fognak saját maguk ellen semmiféle eljárást lefolytatni akárki, akármilyen bizonyítékokkal áll is elő. A kedvenc médiáid sem fognak beszámolni róla, akik pedig igen, azoknak Te nem adsz hitelt. Sóhivatal OLAF? Megetted te szépen az ebédet és még repetát is kértél.

Miért nem akarunk csatlakozni az európai ügyészséghez? Mert lenne egy olyan hatóság, amelyre nincs ráhatásuk?

Az meg egy másik kérdés, hogy mekkora egy impotens az EU, hogy az OLAF jelentést odaadja a megvádolt kormánynak és rájuk bízza, hogy nyilvánosságra hozzák-e vagy sem. Nahát, nem hozták. Lefolytatták a titkos vizsgálatot és a proggi azt dobta ki, hogy nem volt visszaélés. A tolvaj maga folytatja le a saját tárgyalását.

Milyen Európai Ügyészséghez? Ami nem létezik? Kérlek ne szédíts nem létező, nem funkcionáló hivtalokhoz való csatlakozás lebegtetésével! Majd szólj, ha felállt, elindult és eredményeket tett le az asztalra. Az Európai Ügyészség téma jelen állapotában egy nulla.

https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/

"Az ügyészség várhatóan 2020 végén kezdi meg működését, mivel a hivatal felállítása előreláthatólag 2–3 évig tart."

Jelenleg ez nem más, mint egy gumicsont azoknak, akik ilyesmin szeretnek rágódni. Majd szólj, ha lett belőle valami. A nagy felállításban eddig azt sikerült elérni, hogy a vezetőinek jelöltjei közt az a Laura Codruța Kövesi is ott van, aki ellen elég súlyos vádak merültek fel:

https://kronikaonline.ro/belfold/reszleteket-kozolt-a-kovesi-ellen-vizsgalodo-kulonleges-ugyosztaly-szervezett-bunozoi-csoport-letrehozasa-a-vad

Most komolyan ezzel példálózol?

--
trey @ gépház

Azt szeretném kérdezni, hogy
- szerinted mi ezért nem csatlakozunk?

- szerinted Orbán egyetért a https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/ oldalon leírt célokkal? Ha nem, akkor konkrétan mivel nem?

- te egyetértesz a https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/ oldalon leírt célokkal? Ha nem, akkor konkrétan mivel nem? Vagy csak szimplán annyi, hogy akkor előbb bizonyítsanak? És ha ez az elv, akkor ez most csak kifogás vagy kifogás? :-)

- a https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/eppo/ oldal szerinti többi csatlakozó állam ezek szerint valamit rosszul csinál? (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország).

Én az én véleményemet írtam el erről a sokak által példálózott valamiről. Nekem az a benyomásom, hogy a legtöbb ember, aki ezt szajkózza, annak fogalma sincs arról, hogy ez egy nem létező, csak éppen formálódó hivatal. Egy olyan, aminek a vezetőiről komoly viták mennek. Egy olyan, ami képes lehet komoly politikai nyomást gyakorolni a tagországok felett, így kurván nem mindegy, hogy a vezetője ki (melyik oldalhoz tartozik).

Amíg ezek a kérdések nem tisztázottak, addig tök felesleges csatlakozni. A csatlakozási birkaeffektust, amit említesz, nem minősíteném.

Majd ha lesz valami érdemben, akkor is ráérek támogatni. Jelenleg ez nekem csak a újabb délibáb, nem több.

A célokkal egyébként én személy szerint egyetértek. Csak a "put up, or shut up" elvet vallom.

Mondom, kíváncsi leszek, hogy e nagyszerű hivatal felállítása után milyen kézzelfogató eredményeket tud majd felmutatni. Amint látom, hogy a csatlakozó országokban sikeresen felléptek a korrupció ellen és _börtönbe_ is mentek felelősök, hozhatjátok az aláírásgyűjtő ívet, aláírom.

--
trey @ gépház

Szerinted hogy tudnánk számunkra megfelelő mederbe terelni a hivatal működését/irányítását, ha nem úgy, hogy meg időben csatlakozunk?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Szerintem nem az a megoldás, hogy valaki vagy bárki bármilyen mederbe (irányba) is terelje. Az lenne az üdvözítő cél, hogy politikai oldalaktól független, feddhetetlen és minden gyanú felett álló emberek vezessék.

--
trey @ gépház

Igen, ezt az elvet idehaza is alkalmaznám, egy Polt Péterrel előrébb lennénk.
De akkor még egyszer, hogy érhetnénk ezt el, ha meg se próbálunk belefolyni a szervezésbe? Sült galamb?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Orbán Viktor nem várja el, hogy az emberek gondolkozzanak ilyen komplex kérdésekben. A jelenlegi hatalomnak nincs szüksége értelmes közéleti vitákra.

Ha a propaganda rádióban azt mondják, hogy nem kell csatlakozni, akkor nem kell és kész, a fidesz szavazóknak, párttagoknak, parlamenti képviselőknek nem feladata a önálló gondolkozás.

Biztos fogható a rádió az Európai Ügyészséghez nem csatlakozást kijelentő egyéb országokban is. Mi?

--
trey @ gépház

Ha megnézed a listát, akkor láthatod, hogy 22 ország csatlakozik 5 egyelőre nem. (UK-t nem számolom, természetesen).

Téged ez nem gondolkoztat el? (ezt ne kötözködésnek vedd, tényleg kíváncsi vagyok, hogy számodra ez nem furcsa?)

Abszolút nem. Mint említettem, én nem a beszédben és a "mit csinálnak mások" (aka. birkaeffektus) alapján döntök (ha így döntöttem volna, akkor elég sok minden lettem volna életemben, pl: devizahiteles, újabban országelhagyó stb.), hanem a teljesítmény alapján. Majd ha az egyelőre csak weboldalon létező (vagyis nem létező) hivatal elkezd eredményeket felmutatni, akkor revideálom az álláspontom.

--
trey @ gépház

Na de akkor az eddig még nem létező, az MTA-s kutatócsoportokat átvevő intézményhez miért tapsikoltál?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Alá tudnád támasztani azt linkekkel ahol az "MTA-s kutatócsoportokat átvevő intézményhez" tapsikoltam? Köszi!

Már csak azért kérdezem, mert szerintem a témához hozzá sem szóltam azóta, hogy kiderült, ki fogja vezetni. Előtte sem nagyon érdekelt a téma, max. a célját támogathatónak gondoltam, ahogy egyébként az Európai Ügyészséget is (lásd fent), amiről ezt írtam:

"A célokkal egyébként én személy szerint egyetértek. Csak a "put up, or shut up" elvet vallom."

--
trey @ gépház

Jól értem, hogy akkor tulajdonképpen te az innovációt, újításokat ellenzed és csak a már bizonyított és jól bevált megoldásokat preferálod minden esetben?

Egyébként van ilyen, tehát el is lehet ezt az életfelfogást hinni (de azért kételkednék, hogy minden esetben elutasítod az innovációt, valószínűleg itt sem azzal van a baj :-) ).

Az viszont tény, hogy a jelen kor (mondjuk úgy, hogy az utóbbi kb 2-3 milliárd év) az innovációt díjazza és jelentősen jobb eredményeket lehet vele elérni hosszabb távon is, de láthatóan a nyugati társadalmak is az innováció miatt húztak el a többiek elől (pl kína is akkor kezdett el hanyatlani, amikor az akkori uralkodó dinasztia beszüntette az újításokat, valamint az addig elég jó pozícióban lévő arab kultúra is akkor maradt le, amikor ők is elutasították az addigi innovatív eredményeket.

Szerintem a cél az lenne, hogy az adófizetők pénzét ne lopja a fidesz.

Minden más csak kamu és kifogás.

Ja, persze, csak nem úgy, hogy egy olyan ügyészséget hozunk a nyakunkra, aminek szintén korrupt vagy elfogult a vezetősége.

A hozzád hasonlókkal az a baj, hogy karosszékből, ész nélkül fújják, hogy mit kellene csinálni. Pont olyan vagy, mint a lelátóról focizó, fotelből autóversenyt megnyerő stb. emberek.

Ha neked ekkora ötleteid vannak, akkor irány a politika, aztán mutasd meg, hogy mit kell csinálni. Ez a tét nélküli vinnyogás a semmit érés kategória. Ezt a legkönnyebb csinálni.

--
trey @ gépház

Ez a csináld jobban, egy elég alibista érv.

Nem kell szakácsnak lennem, hogy lássam, hogy a vacsora szar.

Ja, csak az építő jellegű kritika nem egyelő az állandó ócsárlással. Ez is egy örök igazság. Pont olyan, amit te írtál.

Most akkor napestig írhatnánk a közhelyeket erre, de mivel ez a beszélgetés az EU ügyészségről szóló konkrétumoktól megint eltért itt és itt (terelés), én be is fejezem.

--
trey @ gépház

Azt értjük, hogy a még meg sem alakult EU ügyészség már most korrupt, tehát szar. Arra viszont még mindig várunk, hogy szerinted mi lenne az "építő jellegű" alternatíva, de legfőképp hogyan?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Azt, hogy korrupt, senki sem mondta, mert egy nem létező valamiről nehéz nyilatkozni. Egy biztos, olyan ember ne vezesse, aki nem teljesen feddhetetlen. Tehát első etapban szeretném látni, hogy feláll egy olyan vezetés, ami minden EU-s pártcsaládnak, páron kívüli értelmiségeknek, neked, nekem stb. megfelel.

Aki ellen bűnszövetkezetben elkövetett bla. bla. bla. a vád, az számomra minimum kérdőjeles.

--
trey @ gépház

Szóval csatlakozzunk majd, ha tetszik amit mások már megcsináltak helyettünk, de véletlenül se tegyünk keresztbe előtte egy szalmaszálat, hogy az jöjjön létre ami nekünk is megfelel.
Jól összegeztem?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Az összegzésed majdnem jó, csak a gennyes cinizmust kellene belőle kihagyni.

--
trey @ gépház

akár magamra is vehetném a karosszékezést de hiba lenne, hiszen nincs is karosszékem :-)

Ha jól értem, akkor az a probléma, hogy a TÖBB vezetője közül az EGYIK LEHETSÉGES JELÖLT ellen LEHETSÉGES bűnelkökvetés (vád) merült fel.

(nem vagyok képben az üggyel, a te általad leírtakra támaszkodom).

Miért nem inkább akkor azon dolgozik Magyarország, hogy egy jó jelölt legyen? Ha valaki konstruktívan áll hozzá ahhoz, hogy ne legyen lopás, akkor szerintem ez lenne a követendő. Mivel nem ezt csináljuk, ebből nekem az tűnik inkább valószínűnek, hogy nekünk jó a lopás is. Vagy esetleg elhangzott más érv is?

Értem, hogy mit harsog a propaganda, de a cselekedetek nem erre utalnak. V.ö.: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

Most elovastam a cikket és a helyreigazítást is, azt pl. nem kellett helyreigazítaniuk hogy nem kültérre való égőket szó szerint megreszelve erőltettek bele a nem ahhoz tervezett foglalatokba. Azt sem hogy egymásfél milliárdos üzletnél miért iktatnak közbe egy tetováló csávó tulajdonában levő céget aki aztán véletlenül elviszi a balhét utólag.

Semmi gond, mert nem azt mondtam, hogy ne legyen vizsgálat, hanem azt, hogy azt szakszerűen és ne mendemondákra alapozva folytassák le. Mendemonda volt pl. az Index nagyszerű cikke, amire számos fogalmatlan is hivatkozott jó ideig.

--
trey @ gépház

Jól értem, hogy az OLAF jelentéshez (és a linkelt indexes cikkhez) képest (is) alig pár és nem a cikk lényegét jelentő dolgokban volt szükséges a helyreigazítás? (nekem az jött le, hogy nem ez a kérdéses 3 pont volt a lényeg de lehet, hogy tévedek.)

Nem azt mondom persze, hogy egy vesszőhibát kellett kijavítani, de azért ettől még állnak a cikk fő állításai és ráadásul azzal, hogy a magyar állam az adófizetők pénzéből kifizette az EU támogatás tulajdonképpen elismerte azt, hogy ez ELIOS csalt és nem lépett fel ellene, hanem leplezte (persze az Elios sztorinak ez csak nagyon kis része)

Ne haragudj, trey, de az elios story annyira nyilvánvaló lopás volt, hogy a magyar állam inkább kifizette az eu-s részt (az adófizetők pénzéből) csak ne legyen eljárás (mert annyira nyilvánvaló volt a lopás és ezzel az eljárás esetleges eredménye).

Ha nem hallottál erről és mégis véded a lopást, akkor szerintem maradj inkább csöndben és tájékozódj. Utána írj vissza, hogy szerinted korrupció volt-e.

Bocsáss meg, de az, hogy valaki börtönbe megy, vagy sem, azt nem feltételezésekre mérik. Konkrét személy büntetőjogi felelősségét magyar bíróságnak kell kimondania megfelelően lefolytatott nyomozás után, nem pedig az általad iderittyentett feltételezésekre alapozva.

"a magyar állam inkább kifizette az eu-s részt (az adófizetők pénzéből) csak ne legyen eljárás"

Milyen eljárás? Milyen jogkörrel? Ki végezte volna?

--
trey @ gépház

Értem. Tehát tök tájékozatlan vagy hogy mi történt, nem néztél utána de osztod itt az észt. Legalább világos lett, hogy nincs értelme veled erről beszélgetni.

Linkekkel támogasd meg a mondandódat. Tudod: citation needed.

"Legalább világos lett, hogy nincs értelme veled erről beszélgetni."

Ezt a beszélgetést te kezdeményezted, nehogy már nekem ródd fel. Good riddance.

--
trey @ gépház

https://www.google.com/search?q=tiborcz+olaf&ie=utf-8&oe=utf-8

Ezen el tudsz indulni. Hasonlóra mondták régen, hogy rtfm?

Én jelenleg ezt látom: még az elios ügyről sem tudsz (ami a legnyilvánvalóbb korrupció volt), miközben véded a csalást és a lopást.

Az hogy nincs értelme veled vitázni, mert tájékozatlan vagy nem szemrehányás volt csak szimpla ténymegállapítás.

Tehát akkor a vitába nem hozol továbbra sem konkrétumokat, nekem adod fel házi feladatnak, hogy szedegessem össze az állításaidra a bizonyítékokat a Google-ből. Azt hittem komoly vita lesz, de ez így komolytalan.

Továbbra is arról van szó, hogy valakit börtönbe küldeni bizonyítékok alapján lehet. Személy ellen szóló bizonyítékok.

Majd szólj, ha lesz valami. Ja és továbbra is, továbbra is olvasható feljebb, hogy szerintem mit kéne csinálni. Abban nyomokban sincs benne az, hogy a bűnösöket ne kéne megbüntetni.

--
trey @ gépház

Lehet, hogy félreértettük egymást. Nem szeretnék veled vitatkozni.

"Linkekkel támogasd meg a mondandódat. Tudod: citation needed. "

Tessék: :-)

"így szabotálta el a nyomozóhatóság és az ügyészség az Elios-ügy felderítését

(...)
Az pedig, hogy ezt a nyilvánvalónak látszó bűncselekményt nem derítették fel, és az elkövetők egyikét sem vonták felelősségre, kizárólag annak köszönhető, hogy a nyomozást végző Nemzeti Nyomozó Iroda szabotálta a nyomozást, az eljárást irányító és felügyelő Pest Megyei Főügyészség pedig asszisztált ehhez, ami nehezen minősíthető másnak, mint hivatali visszaélésnek és bűnpártolásnak."

https://atlatszo.hu/2019/05/06/tobb-mint-hiba/

Mi van, trey, ilyen sokáig tart elolvasni a https://atlatszo.hu/2019/05/06/tobb-mint-hiba/ linket? :-)

Nem lesz válasz, max terelés.
Lásd ezt: https://hup.hu/node/165877?comments_per_page=9999#comment-2390179

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ahogy Winter haverod nem olvas el mindenféle linket mindenféle indokkal, én sem megyek egy szint alá. Tehát, a kedvenc blogjaitokkal ne zavarkolódjatok.

--
trey @ gépház

Úgy érted, hogy a 444.hu lenne az újságírás magasiskolája, amiből mindenkinek tájékozódnia kellene. :D

--
trey @ gépház

Ezt írtam volna valahol? Ez is csak egy kifogás, hogy ignorálhasd ha valami nem vág egybe az állaspontoddal. Fura kettősség, hogy az pl. origo-ra mégsem vagy ilyen finnyás.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Az atlatszós linket elolvastad egyébként?

Még annyit ehhez érdekességképpen, hogy mint magánember, cég vagy akármi nem kezdeményezhetsz eljárást az állam ellen, hiába talicskázzák ki a pénzt, hiába lopja szét bárki az államot.

Persze most nem erről a konkrét esetről van szó, mert ez általánosságban is igaz. Ezt csak az ügyészség teheti meg. Gondolj bele, ha valaki korrupcióval megkárosítja mondjuk 2000 milliárd forintot az államtot, akkor én, te vagy bárki más, aki nem az ügyészség, nem tehet semmit (azon kívül, hogy leírja ezt a hup-on egy topicba...).

És valamiért (vajon miért??? :-) ) a Polt Péter (volt fidesz tag) által elnökölt ügyészség ezt az Elios-os dolog kivizsgálását nem teszi meg, sőt Polt Péter kinevezése óta meredeken zuhan a politikai korrupciós ügyekben indított büntetőeljárások száma (aki megeszi a migráns kamut, az persze bizonyára azt is elhiszi, hogy ennek oka az, hogy a fidesz nem lop).

És az ügyészségnek nincs felügyeleti szerve, nincs mód arra, hogy rámutass a hibákra.

De te, mint tájékozott ember, ezeket már bizonyára mindet tudtad, így természetesen ezt a többieknek írtam, akik tájékozatlanok :-)

Nyilván ez is véletlen:

https://atlatszo.hu/2015/02/06/polt-peter-kinevezese-ota-meredeken-zuhan-a-politikai-korrupcios-ugyekben-inditott-buntetoeljarasok-szama/

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Hat azota megszunt a korrupcio, egyertelmu :-)

Ja, beszédes, hogy a feljelentések száma:

"Az érintett bűncselekmények miatt beadott feljelentések száma éves átlagban felére vagy harmadára csökkent"

Aztán jön a rinya, hogy nem történik semmi. Hja, kérem, ha valakinek bizonyítékai vannak, akkor menjen feljelenteni, anélkül nem lesz érdemben semmi rámozdulás.

--
trey @ gépház

"A feljelentések száma felére-harmadára csökkent éves átlagban, az elutasításuk aránya viszont háromszorosára nőtt.
Sőt, ha mégis indul nyomozás, azokat 2010 vége óta közel kétszer nagyobb arányban szüntetik meg, mint korábban."

Tuti véletlen.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ezek találgatások, statisztikai adatok alapján. Ne haragudj, de mennyit értesz a joghoz? Szerinted egy bíróság ilyen szintű "bizonyítékokkal" mennyi idő alatt vágna ki a tárgyalóteremből? Ha nem is értesz a joghoz, filmeket csak láttál... Elképeszt sokszor az emberi naivitás. Komolyan.

--
trey @ gépház

Ahogy írtam, Büntető eljárást nem kezdeményezhetsz. Ezt csak az ügyészség teheti meg.

De mivel naivitást említesz, feltételezem, hogy tudod, mit lehetne tenni, ha mondjuk az MSZP vagy a főrém Gyurcsány lopta lopta volna el a pénzt.

Tételezzük fel, hogy a Gyurcsány Kft LED lámpákat telepít és az általa elkövetett korrupció miatt megkárosítja az államot mondjuk 20 milliárd forinttal. Írd le kérlek, a folyamatot és nézzük meg, hogy vajon az ügyészséget ki lehet-e hagyni belőle, meg lehet-e kerülni úgy, hogy eljusson a dolog a bíróságra. Ha sikerül (és természetesen jogilag megfelelő a folyamat), meghívlak egy sörre.

"Ezek találgatások, statisztikai adatok alapján."

A statisztika az pont jó az ilyen korrupció kimutatására. Mint ahogy most is kimutatja. Nyilván a bíróságok előtt ez nem bizonyíték, azonban aki kicsit ért hozzá, az tudja, hogy mit mutatnak a számok.

Mi van, mégsem értesz annyira a joghoz, hogy leírd az ügyészség nélküli folyamatot? Lehet, hogy te is csak az amerikai filmekben láttál tárgyalást és elképesztően naiv vagy?

Jó, jó, költői a kérdés, tudom, hogy mi a válasz.

"Aztán jön a rinya, hogy nem történik semmi. Hja, kérem, ha valakinek bizonyítékai vannak, akkor menjen feljelenteni, anélkül nem lesz érdemben semmi rámozdulás."

Ezt írtam fentebb. Büntető eljárást nem kezdeményezhetsz. Ezt csak az ügyészség teheti meg.

A világ melyik részén kezdeményezhet büntetőeljárást akárki?

:)

A világ melyik részén politikai és kézi vezérlésű az ügyészség?

Az ezeken kívüli országokban bárki büntetőeljárást kezdeményezhet?

:)

a normális országokban "Az ügyészség üldözi a bűncselekményeket, fellép más jogsértő cselekményekkel és mulasztásokkal szemben, valamint elősegíti a jogellenes cselekmények megelőzését". Vagyis ha bejelentesz nekik valamit, akkor ők végigviszik az ügyet és ha indokolt, kezdeményezik a büntetőeljárást. Na persze vannak az olyan országok is, mint "Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország". A mi vezérünk azt a parancsot adta ki, hogy hozzájuk kell hasonlítanunk. Ezért van az, hogy nálunk az ügyészségnek sem kell függetlennel lennie.

Segítek, mert látom, hogy bolond vagy:

1. A vezérünk kiadta, hogy az illiberális országokhoz hasonlítsunk (pl Oroszország, Törökország).
2. Ezekben az országokban nem független az ügyészség politikától.

A fenti két állításból mi következik? (Egyszerű logikai következtetés esetleg halmazelméleti művelet...): A vezér kiadta a célt, ami azt is tartalmazza, hogy az ügyészség ne legyen független.

Szóval a fentieken ne is vitatkozzunk, mert Orbán Viktor mondta ki. A fidesz hívőknek nem kell ezt szégyellniük vagy tagadniuk, mert nyíltan ki lett mondva.

De talán ezen legyünk már túl, mert már ezerszer ki lett tárgyalva.

Vagy esetleg te bolond vagy, hogy ezt sem tudod?

A gondolat önmagában baromság, hogy tetszőleges entitás büntetőeljárást kezdeményezzen. Jogállamban és diktatúrában is kiröhögnének érte. Nemlétező vitában faszsággal "érveltél" a nyilvánvaló mellett – szerintem ne az én épelméjűségem legyen a téma...

:)

Jó troll vagy, csoda, hogy trey még nem tette szóva. Lehet, hogy trey vagy?

Gondolom, azért kitaláltad már, hogy nem számodra írom, amiket írok vagyis, hogy pl mint jelent az illiberalizmus, hanem mindenki másnak aki idetéved és érdekli az igazság.

Feltételesen is sértő letreyezni valakit.

Szerintem nem csak engem nem tudsz faszságokkal félrevezetni, ám a többiek értékelik magukat annyira, hogy nem teszik szóvá egy faszságokat beszélőnek, hogy faszságokat beszél. Nekem is ritkán szokták.

:)

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi pénzt kapsz ezért? Vagy ingyen, meggyőződésből csinálod? :)

Egyik sem.

:)

Itt van egy példa, hogy az illiberalizmus egyik példaként említett országában hogy mennek a dolgok:
https://qubit.hu/2019/10/03/15-honap-bortonre-iteltek-egy-torok-kutatot-mert-sulyos-kornyezetszennyezesre-mutatott-ra

Mit? Gondolom kurvasok pénzt :)

:D

--
trey @ gépház

Mentelmi jog vs. mindennemű jogosítvány és tanácsadói munkakör (ahogy azt te mondtad).

És továbbra is, a mentelmi jog felfüggesztése az országgyűlés (és három másik bizottság) feladatköre.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mert te azt feltételezed ott minden rendben van.
Közben meg valószínűleg ha átnéznék az összes képviselő szatellit embereit akkor jó sok szart találnánk.
Itt is volt amikor kezdték a parlamenti képviselőket basztatni holmi költségelszámolásokkal. Azt mi lett belőle átszabták a szabályokat.

Szokásos politika lehet benne, valakinek az embere (nem Gyurcsányé) aki kért valamit és adott valamit.
Tizenegy évig járhatott a parlamentbe MSZP-s belépővel Sarka Kata rejtőzködő férje

Jaja, olvastam. Mesterházy Dartanyon nem emlékszik. :D ;)

--
trey @ gépház

Ezek szerint a foszerkeszto maskepp itelte meg ezt a dolgot, es egyeltalan nem tartotta fontosnak ezt a hirt.

Akár. Vagy fontosnak tartotta, azért nem közölték le.

:)

LOL

--
trey @ gépház

Viszont siettek kiemelni, hogy ortodox keresztény.
Ha muzulmán az elkövető, akkor már a nagyonfüggetlen büfé ruhatár szakos ujságíró orvosszakértőként távolbalátó képességekkel megmondja hogy mentálisan sérült, ideg jött rá.
Ez a legkirívóbb

Egy francia bíró szerint nem büntethető a muzulmán, aki kidobott egy zsidó nőt az ablakon, mert füvezett előtte

Le Parisien
Independent.

Szerinted meg kell emltíteni a hírekben az elkövetők vallását, vagy inkább nem? Vagy csak akkor, ha nem keresztények?

Szerinted meg kell emltíteni a hírekben az elkövetők vallását, vagy inkább nem? Vagy csak akkor, ha HA keresztények?

Ezzel az a bibi, hogy némelyik állam a politikusai saját személyes érdekükben elkezdtek vallási alapon uszítani, az sulykolva a köztudatba, hogy minden arab és minden muzulmán terrorista. Így már ott tartunk, hogy külön kell jelölni, ha valaki nem terrorista, hanem "normális" bűnöző vagy elmebeteg.

Az meg ugye sokszor kiderült már, hogy pont az uszító politikus képzetette ki vagy fizette a képzését, utazását, tanulmányait a valódi terroristáknak, csak visszanyalt a fagyi. Ezzel nem kampányolnak, hanem a buta parasztokat idomítják, kit kell gyűlölni.

Sokkal jobb a másik oldal, ahol meg szájba rágják, hogy kit/kiket KELL szeretni :D

--
trey @ gépház

Nemrég volt egy másik vonat alá lökés is Németországban:

https://www.pnn.de/brandenburg/jueterbog-betrunkener-schubst-17-jaehrige-aufs-bahngleis/24887198.html

Össze lehet hasonlítani, mennyit írtak erről azok, akik végtelen oldalakat toltak ki az előzőnél :)

Kérdezd meg a nagyonfüggetlen ujságírót. Gondolom úgyis az index a kezdőlapod.

Ennyire bonyolult kérdés volt? :)

> Szerinted meg kell emltíteni a hírekben az elkövetők vallását, vagy inkább nem? Vagy csak akkor, ha nem keresztények?

A gyakorlat azt mutatja, hogy "Dicsértessék a Jézus Krisztus!" felkiáltással ritkán ölnek embert. Ennek ellenére a keresztény vallást ki szokta hangsúlyozni a liberális felforgató média.

A napokban megint megkéseltek valakit "Allahu Akbar!" felkiáltással.

Ilyen esetekben a felforgató média természetesen nem említi meg a vallást hiszen "elszigetelt eset", "mentálisan sérült", "a fehér társadalom tehet róla", "ott se vót", stb.

Így megy ez...

"természetesen nem említi meg a vallást" ... ez úgy addig hangzik hihetően, míg valaki rá nem kattint az általad linkelt cikkre, amiben ott van, hogy "több szemtanú szerint a férfi a letartóztatáskor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!" :D

Vagy nehéz volt számodra az Allahu Akbarból bármire rájönni?

> Vagy nehéz volt számodra az Allahu Akbarból bármire rájönni?

Nem az a kérdés hogy én mire jövök rá az ahbározásból.

A kérdés az, hogy ebben az esetben a cikk szerzője a kereszténnyel ellentétben miért nem hangsúlyozza ki az elkövető vallását? Pedig ebben az esetben allahnak tetsző cselekedetet hajtott végre az elkövető.

Esetleg azért, mert nem tudja. Az is a rendőrség szerint megerősítetlen, hogy azt kiabálta, hogy 'Allahu akbar'. Vagyis hivatalos közlemény, hatósági nyilatkozat stb. még ezt se írta. Miért kellene akkor készpénznek venni, hog muzulmán?

Mellesleg egy rakás olyan hír van gyilkosság, gázolás, stb, ahol nyilvánvalóan keresztény az elkövető, de nem említik meg, mert a bűncselekmény szempontjából lényegtelen.

> Vagy nehéz volt számodra az Allahu Akbarból bármire rájönni?

VS

> keresztény az elkövető, de nem említik meg, mert a bűncselekmény szempontjából lényegtelen.

Tehát ahbározásból nekem rá kellene jönnöm az elkövető vallására, a cikk írójának meg nem. Az is tudvalevő (csak a felforgató média próbálja leplezni) hogy az ahbározók vallási indíttatásból ölnek, de a cikk írója gondolhatja úgy, hogy ilyen esetben a vallás lényegtelen?

"ahbározásból nekem rá kellene jönnöm az elkövető vallására"

nem kell, sőt semmi gond, ha nem jöttél rá. van ilyen. majd legközelebb rájössz.

> nem kell, sőt semmi gond, ha nem jöttél rá. van ilyen. majd legközelebb rájössz.

Kár hogy nem olvastad végig a mondatot.

Tehát ahbározásból nekem rá kellene jönnöm az elkövető vallására, a cikk írójának meg nem.

A cikk írója nem azért van, hogy találgasson. Leírta, amit tudni lehetett. Meg azt is, mit erősített meg a rendőrség. Ahogy kell.

Kezdem nem érteni ezt a vallásos témát.
Ha lopok akkor jó keresztény vagyok?

> Kezdem nem érteni ezt a vallásos témát.

Látjuk.

> Ha lopok akkor jó keresztény vagyok?

Majd ha a keresztény vallásod arra buzdít, hogy lopj és te ezért majd lopni fogsz.

Mondom, hogy nem értem ezt a vallásos témát :D
"A kérdés az, hogy ebben az esetben a cikk szerzője a kereszténnyel ellentétben miért nem hangsúlyozza ki az elkövető vallását? Pedig ebben az esetben allahnak tetsző cselekedetet hajtott végre az elkövető."
Itt azt írod, hogy Allahnak tetsző cselekedet hajtott végre.
Úgy tudom, hogy ez a muzulmánok vallása.
No most, jelenlegi kormányunk nettó tolvaj népség, és egyfolytában a vallással takaróznak (oks, ez a szemükben a keresztény vallás, ebben igazad lesz :D), ezért mondom, hogy nem értem én ezt vallásos témát.
pl.:
Ellopják a közpénzt, ezáltal nem tudják finanszírozni az egészségügyet. Szűkítem. 15k népességű településen 2db gyermekorvos van. Szerinted ez minek számít?
Ezt kinek kellene kihangsúlyozni?
Vagy minden rendben, a média és közvélemény elcsámcsog rajta, a két orvos meg pusztuljon meg a rendelőben (jobb esetben - igen, cinikus voltam).
Konklúzió részemről: van elég problémánk amit meg kell oldanunk, nem kell vallással dobálózni pro és kontra.

Gratulálok a tereléshez... Szerinted még mivel függenek össze a muzulmán vallásúak által elkövetett gyilkosságok?

Csak rá kattantál erre a vallásos témára.
Egy gyilkosság minden esetben erőszakos cselekmény, vallástól függetlenül.
Nem mindegy mi a vallása?

> Egy gyilkosság minden esetben erőszakos cselekmény, vallástól függetlenül.
> Nem mindegy mi a vallása?

Nem mindegy, mert a muzulmán gyilkosok a vallásuk (és vallási vezetőik) buzdítására gyilkolnak embereket.

Meg a vallási vezetőik buzdítására tiltakoznak és itélik el az erőszakos cselekedeteket. Mármint nem pont ugyanazok a muzulmánok és pont ugyanozan vallási vezetők... de ez gondolom leesett.

> Meg a vallási vezetőik buzdítására tiltakoznak és itélik el az erőszakos cselekedeteket.

Persze

Ha cáfolni szeretnéd, akkor azokat a híreket cáfold, amik erről szólnak, de ez így nem sokat ér.

Rengeteg moszlim és moszlim vezető elitéli a terrorista-támadásokat, meg úgy általában a vallás nevében elkövetett erőszakot.

_A_ keresztény vezető (úm. pápa) is elítéli pl. a migráncsok éheztetését, aztán látod, hogy itthon még az egyház is tapsikol a migráncsok ellen fellépő ormánynak...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szerinted meg kell emltíteni a hírekben az elkövetők vallását, vagy inkább nem?

A kérdés az, hogy ebben az esetben a cikk szerzője a kereszténnyel ellentétben miért nem hangsúlyozza ki az elkövető vallását? Pedig ebben az esetben allahnak tetsző cselekedetet hajtott végre az elkövető.

Nem mindegy mi a vallása?

Nem mindegy, mert a muzulmán gyilkosok a vallásuk (és vallási vezetőik) buzdítására gyilkolnak embereket.

Meg a vallási vezetőik buzdítására tiltakoznak és itélik el az erőszakos cselekedeteket.

A szent­be­szé­det tartó imám dzsi­hádra szó­lí­totta fel a hall­ga­tó­sá­got

ez így nem sokat ér.

Dupla

A napokban megint megkéseltek valakit "Allahu Akbar!" felkiáltással.
Ilyen esetekben a felforgató média természetesen nem említi meg a vallást hiszen "elszigetelt eset", "mentálisan sérült", "a fehér társadalom tehet róla", "ott se vót", stb.

Az is lehet, hogy abból indulnak ki, hogy bár butul az emberiség erősen, azért a többségnek még mindig több esze van, mint neked és az allahu akbár-ból kikövetkezteti, hogy nem baptista, jezsuita, katilikas, refomátus, ferences az elkövető. Neked ez már magas, rendben van, de miért kéne a legalacsonyabb szinthez igazítani mindent?

"1 óra 2 perc az a fél nap. Biztos nagyon el akarták titkolni."

:D :D :D

"De sikerült?" :)

Jaja Orbán Viktor vezette a Microsoft Magyarországot, amikor 25 milliárdos szerződést kötött a Gyurcsány kormánnyal.

ekkor ez volt az ellencsapás virág elvtárs izé.. bajtárs?

csapásokat adunk, és csapásokat kapunk!
most aztán retteghetnek a rohadt multik!

"The Corrupt Scheme Perpetrated by MS Hungary
19. From at least 2013 to June 2015, a MS Hungary executive and ce11ain employees,
including Executive 1, Manager 1, and Employee 1, were involved in a bid rigging and bribery
scheme to create inflated margins in the Microsoft sales channel that were used to fund improper
payments under the FCP A in connection with the sale of Microsoft software to Hungarian
government agencies.
20. Two licensing deals"

Gondolod, hogy 2019-ben (hasonlóan, mint 2015-ben)is Gyurcsány irányítja a szálakat?

mindent gyurcsány irányít.
most ő a soros.
OV-t is gyurcsány irányítja.

minden oldalról támadják magyarországot.
a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

Jaj, egy békemenet segítene?

az nagyon.
nemleszünkgyarmat.
csak vigyázni kell, nehogy elhiggyük a saját propagandánkat :)

Egy békemenet bármin segít.

Majd ha az MVM elutalta rá a pénzünket.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

[dupe]

Xanax és citromfű tea különböző ízesítésekkel nálam kapható! :D

Az irany jo, de te igen amator vagy: orbancfuteaban feloldott xanaxot lefojtani egy kis 55-os hazival :D

Amugy jo felmeres ez a fityusznak, hogy egy-egy kozosseg milyen iranyitottsagu, be kell -e szantani. De vegul trey idoben reagalt... talan nem fogjak..most meg.

21 éve figyelem a politika minden lépését, de ez az Orbán-fóbia mindent visz. Még csak hívőnek sem kell lenni, hogy az ember vigyorogjon rajta.

Azert a gyurcsany/soros fobia se kismiska :D

Ja, de nagyságrenddel kisebb..

Nezopont kerdese, en egy nagysagrenddel nagyobbnak latom.

Rosszul látod ☺️

Se a Mészáros. Közben meg 100 másik hesszel a TOP100 listán. Nyilván áltag polgári fizuból feltornászva magát oda :D :D :D

--
trey @ gépház

Régóta tudjuk, hogy kitartó, becsületes munkával az ember elér mindent, amit akar.... oh wait

--
robyboy

Link?

"Mészáros gas-fitting company, Mészáros & Mészáros Ltd, is now a big player in the construction market thanks to contracts from the government. "

:)

A TOP100-as magyar listára?

--
trey @ gépház

Kik vannak meg, akik kozul Meszaros egy a sok kozul?

Úgy érted, hogy szedjük ki azokat, akik bérből és fizetésből kerültek fel arra a listára? Mert ugye ez volt az állítás.

--
trey @ gépház

Kik azok meg, akik a Fidesz regnalasa alatt a nullarol, mezei gazszerelo szintrol irracionalisan sikeres, multimilliardos vallalkozok lettek es sorra nyerik az allami kozbeszerzeseket?
En mondjuk Tiborczrol tudok meg Meszaroson kivul, de kivancsi lennek arra, hogy ki az a sok, akik kozul igazsagtalanul ki lett pecezve Lorincz?

szerk.: vagy nem ertem az allitast.

Szerintem inkább fordítsuk meg és kezdd el sorolni, hogy közülük melyiknek nem volt hátszele, melyik nem mutyizott, melyiknek nem valagavége valamilyen volt pártfunkcionáriusnak, melyik nem halászott a zavarosban, melyik nem kárpótlási jegy / privatizációs bizniszen szedte meg magát. Azt hiszem, egyszerűbb dolgunk lesz.

--
trey @ gépház

Neked biztosan egyszerubb dolgod lenne, mivel en basznam el ra az idomet.
De egyreszt a 100-as listat sem talalom, masreszt en _nem tudom_, hogy ki szerezte meg igy a vagyonat, azert kerdeztem.

Itt egy 25-os lista: https://hu.wikipedia.org/wiki/A_100_leggazdagabb_(Napi.hu)#2019_Top_25
Hallgatom, ki-hogyan lorinczezte ossze a penzet.

Vagy hagyjuk a fenebe az egeszet.

Nem, hát mivel te és a haverjaid pontosan tudják, hogy Mészáros honnan szerezte, gondolom, pontosan ugyanolyan jól tudjátok, hogy mondjuk Simicska honnan szerezte. A szegény Simicska, aki az ellenzéki ellenállás jelképe lett és mivel nyitott szájjal futkozott a faszerdőben, már kicsúszott a listából. De tőlem nézhetjük Csányit is. Vagy Bigét. Ezekkel miért nem példálóztok?

--
trey @ gépház

Mert nem aktuális. Annak idején Simicska volt példa az intézményes korrupcióra, ma Mészáros. Gondolom, akkor voltak olyan idők is, amikor Csányi vagy Bige voltak a strómanok.

"Mert nem aktuális."

Nem-e? Évek óta Csányi a másik, akihez a legtöbb EU-s agrártámogatás befolyt. Mégse Csányizik itt senki.

--
trey @ gépház

FYI, annak, amit csinálsz, saját neve is van: https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism , tudtad? :)

FYI, amit ti csináltok, annak is. Szép "magyar" neve is: kipécézés :D

Tudtad? :) A szerinte "kihasznált", csalódott néprétegeknek mindig kellett egy ellenségkép. Faragtak egyet nektek. Ütitek is rendesen. :D

--
trey @ gépház

Mondta valaki, hogy Meszaros ellenseg lenne? Az egy artatlan, semmirol sem tudo, kalacskepu figura. Ugyan mirol tehetne o?
Orbaneknak gyujti a penzt, csondben marad es jo kepet vag hozza, ennyi a dolga. Kap is cserebe sapot rendesen gondolom. Ki mondana erre nemet a helyeben az itt egybegyultek kozul tegye fel a kezet! En biztosan nem utottem ot, de idezz kerlek ha megis igy lenne.

Összegezve az eddigi kommenteket, leginkább két nagy csoport csapott össze:
- azok, akik szerint a Fidesz lop, és ez így nem jó
- és azok, akik szerinte a Fidesz lop, de az Szdsz és az Mszp is lopott, szóval annyira nem gáz.

Ez így eléggé wtf :D

És az összefoglalód alapján téged is könnyen be lehet sorolni.:;

Én vagyok a kivétel: szerintem a Fidesz lop és ez így jó, mert így legalább van pénze kampányra, különben meg felkopna az álluk.

bővíteném a csoportokat, de persze szívesen olvasok más javaslatot:

- azok, akik szerint a Fidesz lop, és ez így nem jó
- azok, akik szerint a Fidesz lop, de az Szdsz és az Mszp is lopott, szóval annyira nem gáz.
- azok, akik szerint a Fidesz lop és mivel igaz ügy miatt lop, ezért jó, hogy lop (persze a kommunisták is azt hitték, hogy igazuk van, aztán mi lett belőle... :-) )

Odalent meg vannak paran, akik az eredeti temarol akarnak beszelgetni, de az kevesbe izgalmas. :)

Nyugi, ha túl sok a fidesz ellenes vélemény, majd átrakják a flame kategóriába a topicot és elsüllyed magától :-)

Azért félreértés ne essék, ebben az országban a Fidesz csak egy tünet, itt nem Orbán a bűnös, hanem azok az emberek, akik életben tartják őt és a rezsimjét. Lásd fent...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Gondolom Bangóné rokona teccik lenni. Most komolyan mi abban olyan nehéz, hogy elfogadd egy demokratikus választás eredményét? Mi abban olyan nehéz, hogy elfogadd, hogy a többség másképp látja a helyzetét, mint Te? Mi a rákért kell ezt a trianontagadókat megszégyenítő picsogást nyomni lassan tíz éve?
A világ és ez az ország végérvényesen megváltozott, tessék szépen ehhez alkalmazkodni! Nem jobbb vagy rosszabb lett ez az ország, hanem egyszerűen csak más.
A korrupció egyidős az emberiséggel, ergo az egy konstans. Ez a konstans mostanság nem rendelkezik olyan éles kontúrokkal, mint az előző évtizedekben. Van, létezik és létezni fog, de választásokat nyerni már nem lehet vele. A többség köszöni szépen el van ezzel, ami most van. Próbáld meg Te is átérezni ennek a jelentőségét! A rendszerváltozás óta ez egy igen ritka pillanat.

"Mi abban olyan nehéz, hogy elfogadd, hogy a többség másképp látja a helyzetét, mint Te?"

Egyrészt:
- A https://hu.wikipedia.org/wiki/Demokr%C3%A1cia_(politikai_rendszer) oldal szerint demokráciából sok van, van közte illiberális(?) meg szovjet típusú is. Szóval azzal azért ne elégedjünk már meg, hogy van választás, mert Oroszországban is van, aztán mégis az egy kicsit más.
- Másrészt ez az általad említett "többség" nem biztos, hogy többség lenne, ha nem lenne ilyen szinten állami pénzből nyomott propaganda és nem lennének ennyire egyenlőtlenek a feltételek.

Szerintem igenis lehet erről beszélni, nem kell egyből lebangózni, aki ezt szóvá teszi. A Britek is milyen buták voltak, hogy a politikusaik meg tudták vezetni őket, hogy a brexit jó lesz nekik (aztán persze nem lett és lesz jó nekik). Tehát a jelenség, hogy politikus megvezeti a népet és a nép engedi magát megvezetni létezik máshol is még nálunk jóval fejlettebb demokráciában is. Szerintem nincs azzal baj, ha valaki erről véleményt nyilvánít.

"A korrupció egyidős az emberiséggel, ergo az egy konstans. Ez a konstans mostanság nem rendelkezik olyan éles kontúrokkal"
De szépen fejezted ki magad, hogy a korrupció a fidesz alapja és a rendszer alapeleme és manapság ezt már titkolni sem kell sőt dicsekedni kell vele :-)

+1, annyit hozzátennék, hogy a demokrácia csak liberális lehet, nincs olyan hogy "illiberális demokrácia", ez csak egy kommunikációs fogás, belemagyarázás. A diktatúrák próbáljak ezzel a saját rendszerük létjogosultságát igazolni. Orbán sem erőlteti már, helyette van az új találmány, a "keresztény szabadság", bármit is akarjon ez jelenteni. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én meg annyit tennék hozzá, hogy az illiberális demokrácia az kb ugyanaz a kamu, mint a polgári Magyarország volt. Egy szimpla kamu "politikai termék", ami csak a választók megvezetésére szolgál

Bizonyosan lesz még ilyen, a most soron következő a kereszténydemokrácia.

https://magyarnarancs.hu/villamnarancs/g-fodor-gabor-atombombaja-a-fidesz-oszodi-beszede-vad-visszhangok-jobbrol-az-interjunkra-93859
http://valasz.hu/itthon/a-polgari-magyarorszag-csak-termek-a-wermer-interju-szerzoje-cafolja-g-fodort-110033

A keresztény szabadság meg azt jelenti, hogy majd a pap mondja meg, mit szabad :)

A keresztény szabadság után Te maximum csak reménytelenül vágyakozhatsz, ahhoz hinned is kellene valamiben! :)

Meselj meg nekunk, Te miben hiszel? :)

En pl az allam es a vallas teljes szetvalasztasaban hiszek.

"A keresztény szabadság után Te maximum csak reménytelenül vágyakozhatsz, ahhoz hinned is kellene valamiben! :)"

Én a józan észben hiszek. A papok ideje lejárt, hiába erőlteti a múltat Orbán. Ezzel a múltba révedéssel csak újabb időt pazarlunk.

Ez a keresztény szabadság meg illiberális demokrácia meg polgári Magyarország meg szimpla kamu, hogy a híveknek legyen min csámcsogni. De nyugi, kis idő múlva jön majd a következő hasonló fogalom, aminél majd a hívek megint áhitattal isszák Orbán szavait, ahelyett, hogy esetleg önálló gondolataik lennének.

Pedig párszor elmondták értelmesen, hogy a keret(y)én kultúra alatt nem a templomba járást (meg motyogást) értik, hanem ezt a fajta szabad életmódot, amiben most is élünk.

És mi van akkor, ha esetleg nem Orbán szavait isszák, hanem az önálló gondolataik összeegyeztethető Orbán szavaival?

kár hogy az a szabad légkör/életmód nem a keresztény kultúra sajátja, akármit is értenek rajta.
és még csak nem is a keresztény kultúra az eredete..

és mint ilyen elég álszent dolog, - ha virtuálisan is - boszorkányt égetni, vak komondorokat uszítani, embereket éheztetni, kisgyerekes családokat kilakoltatni, többnyire rokkant emberek alól kihúzni a trafikjukat, szegény gyerekek nyári táborozására szánt pénzt ellopni, hátrányos helyzetű gyerekek lakhelye alól kihúzni telket a keresztény kultúra nevében :)
és még 1000 kisebb-nagyobb stikli, csalás..

persze én mint - szerintük - antikeresztény, idegenszívű, sorosügynök hazaáruló libsibolsi ezt nem tudhatom :Đ

jó! csak úgy mondom..

"És mi van akkor, ha esetleg nem Orbán szavait isszák, hanem az önálló gondolataik összeegyeztethető Orbán szavaival?"

Pl. ha valaki egyetért Orbán szavaial arról, hogy a korrupció ellen harcolni akkor, akkor azzal valójában a kormány jelenlegi működését támadja :)

Illetve ahogy ő mondta: "Ne figyeljenek oda arra amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok!" :)

Szóval arra figyelj, ne a szavaira.

"És mi van akkor, ha esetleg nem Orbán szavait isszák, hanem az önálló gondolataik összeegyeztethető Orbán szavaival?"

Itt olvashatunk arról, hogy vajon Orbán szavait isszák-e vagy önálló gondolatok-e ezek. Olvashatunk a "keresztény szabadságról" meg a "polgári Magyarországról" is (és megemlítik a rosszul sikerült és ezért gyorsan le is cserélt "keményen dolgozó kisembert" is.
https://tldr.444.hu/2019/08/13/a-harc-a-gondolatainkert-a-nyelven-keresztul-zajlik

Próbálj már meg a kérdéseimre válaszolni! Köszi! Éljenek a turbódemokraták! :D

Válaszoltam.

Akkor miattad is romlik a PISA-teszt magyar eredménye. :)

A választás pontosan melyik része volt "demokratikus" szerinted? A választási rendszer hozzáigazítása a kb. 1.5M Fidesz szavazóhoz, hogy akkor is meglegyen biztosan a 2/3? A gerrymandering? A médiakoncentráció a korlátlan propagandához? A választók utaztatása? A külföldön élő magyar választók szavazatleadásának nehezítése? Miért is kellene elfogadni azt, hogy egy párt rátelepszik az országra és szívja a vérét? Miért kellene elfogadni azt, hogy lopnak, csalnak, hazudnak és közben leépítik azokat az alapértékeket, amelyek a nemzet fennmaradásához, gyarapodásához szükségesek?
Tényleg sokminden megváltozott, de egyáltalán nem előnyére. Ez a változás egyáltalán nem pozitív és nem szolgálja a nemzet többségének érdekét, ez ellen kötelessége minden jóérzésű állampolgárnak ellenállnia.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Csak terelsz, és válaszra se méltatsz! Te cuki, kis naon demokrata! :D

:) minősíteni ... az megy.

Áruld már el mit terelt?

Miközben egyébként olyan dolgokra alapozva teszel kijelentéseket, amelyek egyáltalán nem biztos, hogy igazak. Pl demokratikus választás ás az ő eredménye.
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Imádom ezt a "tessék hozzászokni" dumát. Az a helyzet, hogy akik ezt helyesnek és rendjén valónak érzik egy demokráciában, annak lövésük sincs arról, hogy mi a demokrácia. Meg illiberális ... az ... maszlag az egész.

Vityánknak pl az a demokrácia, amikor az általa kiválasztott embertömeg őt választja vezetőnek és bármit benyal, amit a hős vezető mond.
Lehet így is. Gondolkodni se kell, mert véletlen kételyek merülnek fel a király ruháját illetően.

Btw, az eredeti cikkre is hivatkozva, "tessék hozzászokni" - ez visszafele is igaz. Magyarán bölcs vezetőinknek is lehetne hozzászokni, hogy nem lehet mindent büntetlenül megtenni. Lehet tagadni meg ferdíteni a tényeket. USA elkaszálta a Microsoftot, de legalábbis tényszerű nyoma van, hogy korrumpáltak ezerrel, és ez egy jogi procedúra eredményeként is bizonyítást nyert. Az, hogy Polt Péter ilyenkor sosem találja a kilincset, meg a bűncselekményre utaló jeleket (amelyek tárgyilagosan az orra elé lettek téve), az hadd ne azok problémája legyen, akik erre felhívják a figyelmet. Ez szimplán a mi szégyenünk, de "tessék hozzászokni", mert a "demokratikusan" megszavazott 2/3-ad az 2/3.
Mondjuk ez engem rohadtul nem reprezentál, mert én ezexerint abban az 1/3-ban vagyok, akik ennek nem nagyon örülnek. Mivel neked ez "meg van szokva" így érthető, hogy nem éri el az ingerküszöbödet. Tehát azzal minden rendben ebben a "demokráciában", ha egy legfőbb ügyész nagy ívben tojik a jogra.

Ilyenkor mindig érdekelne az, hogy ezek alapján ti, akik szerint minden rendben van, mennyire bíztok a magyar (i)gazságszolgáltatásban? Vagy ez is "tessék megszokni" kategória?

-----------------------------------------------------------------------------
Talisker Single Malt Scotch Whisky aged 10 years - but Yoichi is coming up :)

"Miért is kellene elfogadni azt, hogy egy párt rátelepszik az országra és szívja a vérét? Miért kellene elfogadni azt, hogy lopnak, csalnak, hazudnak és közben leépítik azokat az alapértékeket, amelyek a nemzet fennmaradásához, gyarapodásához szükségesek? "

Belezavarodtam. Most a ballibekről van szó? :)

Tökmindegy, hogy melyikről van szó. Bármelyikről, amelyik a fentieket csinálja.

:wq

Nem, a tobbseg nem a Fideszre szavazott:
https://hu.wikipedia.org/wiki/2018-as_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s

Osszesen 5 731 821, amibol 2 824 206 Fidesz-KDNP. Az nem tobbseg, hanem 49.27%.
Csak van egy olyan fasza valasztasi rendszerunk, hogy ez 2/3 :)

Amugy felreertes ne essek, en elfogadom azt az ervelest a Fidesz mellett, hogy szar-szar, de jobbat nem tudok.
Azt nem tudom elfogadni, hogy "uhhh-de-rohadtul-jo-most-nekunk-de-fasza-minden-kiralysagvan-hajra-magyarok". :)

+1

A diktatúra egyik elsö tudatos lépése volt a választási törvény átírása úgy, hogy csak nyerni lehessen.
A média leigázása meg egy másik sikersztori.

Aki ezeket nem látja, és kezeli a maga igazságában, az vak, vagy elvakult.

--
robyboy

Azert azt tegyuk hozza, hogy meg ebben a valasztasi rendszerben is matematikailag legyozheto a Fidesz.
Azt a 2.8M szavazatot nem a legyek hordtak ossze, hanem kemeny melo van mogotte.

"kemeny melo"

Megnézném, miböl is állt ez a kemény meló pontosan.

--
robyboy

zsák krumpli pl :)

Amúgy azt, hogy mit lehet elérni jó kampánnyal és sok munkával jól mutatja a DK / MSZP EP választási eredménye, nagyságrendileg nagyjából egy kaliber a két párt, kb. ugyanaz a célcsoportjuk, szóval ha mindent ugyanúgy csinálnak, kb ugyanott lesznek.
Csak a DK jól kampányolt, az MSZP meg töketlenkedett. Az eredmény 4 képviselő vs. 1 képviselő.
Pedig tényleg más különbség nincs köztük :)

Azt a brutalis propagandat, ami itt lemegy minden valasztas elott, valakinek ossze kellett rakni. Az azt meghajto apparatust, infrastrukturat es penzcsapokat ki kellett szepen epiteni.
Mennyivel tobb eroforrasbol gazdalkodhat a Fidesz minden egyes kampany alatt, mint akarmelyik masik part?

Raadasul a "hivatalos" kampany ennek csak egy resze: ott vannak mellette a kampanynak nem minosulo "tajekoztatasok" es "konzultaciok". A jelentos mediatulsuly egyszerre mozgositasa (szerintem ezek mind egy kozos MySQL db-bol veszik mar a "hireket"). A modszeres es alaposan felepitett lejaratokampanyok. A totalisan kisajatitott plakathelyek (Hvg plakatokat is szepen eltuntettek mar, gondolom zavart okozott az eroben), az aktivistak kis maganakcioi, amivel szepen leszedegetik az ellenzeki hirdeteseket, stb, stb.
Lehetne meg sorolni hosszan. Az elmult 9 evnek egy jelentos resze arra ment el, hogy ez mind rendelkezesre alljon es bevetheto legyen meg egy olyan tyukszaros szavazason is, mint a 2016-os betelepitesi kvotas. Ami mellesleg ervenytelen lett, de ki nem szarja le, plakat volt boven elotte-utana is.

Hát ja. Abból a pénzből, amiből a sok hülye plakátot legyártják pl. pár jól beígért munkahelyet lehetne teremnteni, de itt és most nem a "plakátragasztóra" gondolok :), hanem valami értelmes, produktív munkahelyre.

--
robyboy

Ja, hát kezdhetik is mindjárt azzal a szavazatomra ácsingózók, hogy a becsületes munkával megkeresett béremet nem 30% körüli (vagy több) SZJA-val kívánják fenyegetni, azzal a felkiáltással, hogy a "szegényeknek" kell a segélyre.

További kapcsolódó hírünk: sose dolgozott még ennyi munkaképes ember az országban.

--
trey @ gépház

Abban nem érzel fájdalmat, hogy a becsületes munkával megkeresett béredből fizetheted a világrekorder 27%-os ÁFA-t?
Vagy, hogy 2010 óta több új adófajta is be lett vezetve, aminek jelentős részét ugyan úgy a fogyasztó fizeti meg végül:

https://magyarnemzet.hu/archivum/gazdasag-archivum/nyolc-eve-igeret-az-adok-szamanak-csokkentese-3849009/

https://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/nem-hiszed-el-hanyfele-adot-kell-fizetnunk-magyarorszagon.279970.html

És az melyik volt, aki választások előtt levitte az ÁFÁ-t 25%-tól 20%-ra, majd rögtön utána vissza 25-re? Segítek: Gyurcsány.
Ehhez képest a Fityisz csak +2%-ot rakott rá, de legalább az SZJA-t jelentősen csökkentette, és a bruttódra rakódó plusz terheket, amiket ugyanúgy meg kell fizetni a munkaadónak, csak az nincs az orrodra kötve a bérlapon.

Ne is csodálkozzunk azon, hogy dúl a fekete gazdaság.
Az egyik leggyakoribb kérdés, amivel nap mint nap találkozok, bármit is veszek igénybe, hogy "kérek-e számlát?".

Ki fizet ma Mo-n normális fizetést 100%-ban bejelentve? Kb. azok a cégek, akik külföldi tulajdonban vannak, és hazaviszik a profitot, de még a kurva magas járulékokkal is jobban megéri nekik itt dolgoztatni, mint otthon.

Az megvan, hogy válságban van a német autóipar? Tudtommal az érintett gyárakban csoportos elbocsátások vannak, csak nem verik nagydobra, az állami média meg azt szajkózza nap mint nap, hogy növekedik a gazdaság.

Azért a ritkán feldobott munkahelyvédelmi program sejtet némi zavart az erőben, de ez a faszság nálam mindig kiveri a biztosítékot, mert egy kormány nem tudja megvédeni a munkahelyeket.

--
robyboy

"akik külföldi tulajdonban vannak, és hazaviszik a profitot,"
A hazai cégek meg (oligarcha) meg szintén kiviszik. Nézd más országok oligarcháit, a kicsiket láthatod szerinted kik vették a letelepedési kötvényt? Bármikor kieshetsz a kegyekből, csak az a pénz biztos ami már elhagyta az adott ország határát. Megnézheted a Londoni orosz ingatlantulajdonosokat is. Biztos a családi örökségből vették, nem a kivitt profitból.

Moldova szatírában van, mikor egy kávéfőző papírjaival kivittek egy mozdonyt a gyárból, azt mondta a portás: “nyugodtan lopjanak, csak az országból ne vigyék ki...”

Ne erőlködj kérlek azzal, hogy megpróbálod elmagyarázni, most rosszabbul élek, mint a félbolond SZDSZ-MSZP és ezek mindenféle reinkarnációi alatt.

--
trey @ gépház

SZDSZ-MSZP tényleg szégyen volt de most nem a fidesz miatt élsz jobban, hanem a válság óta példátlanul hosszú fellendülésben van a világgazdaság és a német/eruópai gazdaság. Azért az orrunknál lássunk már tovább...

Ehhez a fidesznek nincs köze. Na persze, ha valaki azt gondolja, hogy Mészárös Lölö jobb üzletember, mint a Cukkerberg, akkor persze nincs mit magyarázni :-)

Sajnos ez a példátlan fellendülés sem igaz már, így nehéz évek elé nézünk, és ha még évekig megy a migránsozás, akkor az embereket váratlanul fogja érni a következő válság, ami a küszöbön van, és megelőzni senki sem tudja, csak megszenvedni.
Persze akik szarrá lopták magukat az elmúlt években, azokat ez nem érdekli, mert nem érintettek.

--
robyboy

" ha még évekig megy a migránsozás, akkor az embereket váratlanul fogja érni a következő válság"

Azért a másik oldalon sem kellene túlozni :-)

Bár az MNB sokáig elég laza (és már már kockázatos) kamatpolitikát folytatot (amiért kapott is kritikát) de azért az is látszik, hogy pl az állam a MÁP+ -szal tulajdonképpen egy burkolt kamatemelést hajtott végre, szóval kicsit visszavették a lovak közé dobott gyeplőt. Az államnak is jelentősen nagyobb tartalékai vannak most.

A fidesz mindig is tartotta a költségvetési fegyelmet és komolyabban figyelt erre, ez már a '98-as kormányzásuk idején is így volt. (ettől még loptak, sőt akkor újdonságként hatott, hogy az MSZP, SZDSZ után ők már akkor is intézményesítve és sokkal szervezettebben loptak, de a költségvetésti fegyelmet jól tartották akkor is ezt el kell ismerni).

Ettől függetlenül a válságok mingig váratlanok :-)

"A fidesz mindig is tartotta a költségvetési fegyelmet és komolyabban figyelt erre, ez már a '98-as kormányzásuk idején is így volt."

Nem egészen. A 98-as kormányzáskor a költségvetési fegyelmet még az általuk sokat ostorozott Bokros-csomagból örökölték. Aztán a fellendülés idején viszonylag könnyű volt tartani, a ciklus végén pedig bevezették a lakástámogatási rendszert, amiről már akkor lehetett sejteni, hogy ha a jogosultak igénybe is veszik, az hatalamas költségvetési teher lesz. Matolcsynak mindig kedvence volt a központilag élénkített gazdaság (szerintem a tanulmányaiban megállt Keynesnél), és sajnos hallgattak is rá.
Az eredménye pedig többek közt a devizahitelezés elszállása volt (a későbbi MSZP kormánynak jól jött, hogy így szép csendben tud kimúlni a lakástámogatási rendszer).

2010-től valóban figyelt a költségvetésre, ez kevés jó húzása közül az egyik. (ebből a szempontból szerencsés, hogy Matolcsy jegybankelnök lett, gazdasági miniszterként továbbra is a mesterséges élénkítést nyomná)

"2010-től valóban figyelt a költségvetésre" nem önszántából, kiment és az EU ban azt mondták lofaszt.

Kevésbé érdekelnek az okok, mint az eredmény. Mellesleg amikor az EU-ban kimondták a lófaszt, akkor arra is kimondták, hogy a magánnyugdíjpénztár miatti extra hiányt (ami egyébként logikusan következik a bevezetéséből elég hosszú időre) sem tudják tolerálni, és gyakorlatilag ezzel a válasszal ágyaztak meg a magánnyugdíjpénztári rendszer bedarálásának. Amit aztán a szokásos arroganciájával és hazugságaival vitt végig a Fidesz, de az egyik kiváltó ok pont ez a válasz volt. Ez esetben az EU bürokratái is rövidlátóak voltak.

" a ciklus végén pedig bevezették a lakástámogatási rendszert, amiről már akkor lehetett sejteni, hogy ha a jogosultak igénybe is veszik, az hatalamas költségvetési teher lesz"

Igen, ez a része hiba volt, és ráadásul a kamattámogatás miatt benne van az ő részük is a devizahitelek elterjedésében.

A devizának nevezett hiteleket 2003 után vezették be.
talán emiatt mondott le Medgyessy, mert ezt már az ő gyomra se vette be, ő valamennyire egyenes ember volt.

Tévedsz.

https://privatbankar.hu/penzugyek/111-kinos-tenyezo-a-devizahitelekkel-kapcsolatban-260735

1. Ki engedhette ezt meg?

Meglepő? A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a „2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabállyal.

2. Ki tűrte el?

Lényegében mindegyik bal- és jobboldali kormány, amely 2001 óta hivatalban volt. Valamint, amennyiben a jegybankot is felelőssé tesszük, Járai Zsigmond fideszesnek nevezett jegybankelnök (2001-2007) és utódja, az állítólag inkább az ellenzékhez közelebb álló Simor András (2007-2013). A PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete), mint a pénzügyi szektor őre felelőssége nyilván szintén vitathatatlan.

erről már volt szó itt egy másik szálban, hogy ez az orbán kormány egyik utolsó intézkedése volt a banki liberalizáció jegyében, - ez az orbán kormány neoliberális és protekcionista gazdaságpolitikája, amivel előszeretettel vádol meg mindenki mást :) - de már akkor sem hitték el a szelektív csőlátók.

szóval kár erőlködni, meg hivatkozásokat keresgélni.
amúgy is jól tudjuk - kaya ibrahim és simicska lajos óta legalábbis - hülyének lenni állampolgári jog! hogy ostobának lenni is az-e, az már vitatható :))

Te mondtad hogy devizahitelt engedélyeztek.
Viszont a probléma a deviza ALAPÚ hitelezéssel van, ami 2003 után futott fel, miután elkezdték drágítani a FT hiteleket, rátolva a pénzügyileg képzetlen embereket erre a termékre.
2002-ig alapvetően állami támogatású FT hiteleket vettek fel.

*******
https://imgur.com/a/Ux6dDJS

A devizahitel és a deviza alapú hitel ez esetben ugyanaz a konstrukció.

Ki ne hagyd már a felsorolásból a köztársasági elnöknek becézett semmirekellő bohócokat!

A MÁP+ mellet él a rendes kamat is amit pl a magánnyugdíjpénztár kap az államnál elhelyezett pénzére.
Azon meg minden tag bukik, van egy pár % különbség a MÁP+ javára.

okok, de most arról volt szó, hogy a MÁP+ szal tulajdonképpen burkolt kamatemelést történt.

kb 5-6 éve lehet tudni, hogy a fidesz stratégiája az, hogy az államadóságot egy kicsit el fogja inflálni. Ezért is(!) mentek el abba az irányba, hogy forint alapú legyen az államadósság (szintén jó döntés).

Az államadósság részbeni elinflálása azt is jelenti, hogy a pénzhez nem értő emberek megtakarításai is elinflálódnak. De ezt trey is bizonyára tudja, hiszen annyira tájékozott, hogy még azt is érti, hogy a jelen gazdasági növekedés nem a fidesz érdeme, hanem a világgazdaságé, német gazdaságé :-)

Érdekes, próbálod kifigurázni a hozzáértésemet, de az a helyzet, hogy én nem hitelből élek, az összes befektetésem masszívan pluszban van, sosem buktam egyiken sem, sőt, azt hiszem, hogy már öregkoromban sem kell majd zsírosdeszkát ennem.

Mindezt onnan, hogy 18 évesen semmim sem volt. Tudom, tudom! Német gazdaság, bla bla bla... Ne fáradj!

;)

Benyeltem a propagandát, tájékozatlan vagyok, a pénzhez nem értek - szerinted. Akkor viszont kurva nagy szerencsém van! :D

--
trey @ gépház

Igen, észrevettem már, hogy az egódról szól ez az egész, amit írsz és semmi köze ahhoz, hogy a fidesz lop-e. Ezért sem vagy képes leírni, hogy igen a fidesz lop, mert megsértve éreznéd az önképedet és azt hogy okosnak gondolod magad.

De ha arra vágysz, hogy az emberek ezt szajkózzák, akkor asszertíven írd le nyugodtan, hogy simogassák meg a buksidat és dícsérjenek, nem kell kerülőutakhoz folyamodnod.

A fentieket nem sértésnek szántam

Gondolod, hogy én igényt tartok itt a te vagy mások elismerésére? LOL. Azt hiszem, hogy sikeresnek mondhatom magam az életben ahhoz, hogy ne itt keressem az elismerést. Irigyek mindig lesznek, mondjuk, pont leszarom őket.

Sosem mentem bele olyan témába, hogy lop-e ez vagy az a politikai erő. Mindegyik lop. Csak nem mindegy, hogy a lopás (és ide vedd nyugodtan az inkompetenciájukból eredő pénzszórást is, ne csak azt, amit eltettek) mellett nekem még a képembe is röhögnek, hogy én tartsam el a sok semmirekellőt segélyen, vagy elzavarják végre őket a picsába dolgozni.

Tudod, palimadár azért nem szeretnék feltétlen lenni.

--
trey @ gépház

"államadóságot egy kicsit el fogja inflálni." Lakás árakat sikerült.
"Ezért is(!) mentek el abba az irányba, hogy forint alapú legyen az államadósság (szintén jó döntés)." Ezzel vitáznék de majd kiderül jogosan e.
Ennek az az alapja, hogy a lakossági megtakarítás állattanában lassan mozdul (pénzhez nem értő emberek), na most a MÁP+ ba, pont nem ők tették a pénzt, ha baj lesz egyből kiveszik.

Ebben a felelősséget apjukban, anyjukban keressék legfőképpen. Érdekes, hogy a fiam sem ért még mindent, ezért bementem vele, nyitottunk egy értékpapír számlát, utána meg megmutattam neki, hogy a fizetésének félretett részét meg hogyan tudja MÁP+-ba tenni. Innentől már ő fogja csinálni. Az egész, oktatással és számlanyitással együtt nem vett igénybe többet 2 óránál.

Ja, ennyit kellene vagy kellett volna csak máshol is. Nem szegény emberezni. Mondjuk nem is értem, hogy ez nekem hogyan ment, mert állítólag ehhez _SEM_ értek.

Jó, megkaptam azt is, hogy az ingatlanhoz sem értek (Hello Oregon! ;), amikor decemberben vettem ingatlant befektetés céllal. Azóta csak 10% körül ment feljebb az értéke :D Amit meg néhány éve szintén befektetési céllal, az meg minimum a dupláját éri. Heti szinten kapok rá vételi szándékot, ajánlatot, de nem eladó.

--
trey @ gépház

+1 jól tetted. A gyerekdér elsősorban te vagy a felelős. (hozzáteszem egy szint felett)

Az hogy meg tetszik neked a rendszer. Hát mennyi gyereked is van? Beszélni lehet, mindenki jó mosógépet akar aztán mielet vesz a fenéket. Nekem könnyű eddig egyik rendszer se tettszett.

Ingatlan még fog drágulni egész a következő válságig.

Egyről tudok (:D), emiatt egyik rendszerben sem voltam csókos gyerekes szülőként. Ráadásul már rég felnőtt, nem kapok utána semmit. Ettől még egyetértek azzal, hogy az országba nem gendersemleges budikat, hanem pelenkázót kell építeni. Azért biztos, mert egy konzervatív gyökér vagyok, aki nem ül fel minden divathullámra.

--
trey @ gépház

Egyetertek. Szerintem a gond az, hogy mikozben foggal-korommel, oriasplakatokon kuzdunk a gendersemleges budik ellen, a pelenkazok csondben megmaradnak igeret szintjen.

Ere utaltam neki finoman. Szavazni a gyereki számával szavazott. A többi csak duma.

Szavazni a gyerekem számával szavaztam 1995-ben, amikor a kedves kormánynak 30% körüli éves inflációt sikerült felmutatnia. Egyébként, fiatal vagyok még, akár több gyerekem is lehet, úgyhogy jól jöhet még az a pelenkázó.

Buzinak nem készülök, de ha véletlen az is lennék egyszer, ígérem, nekem meg fog felelni a férfi wc is, hogy hugyozzak. Miattam ne építsetek gender semlegest.

--
trey @ gépház

Azóta eletet 24 év. Már jó ideje, számodra jó a kormány, ha az ember valóban hiszi, hogy most majd jó, akkor azért az elvár +3 gyerek legyártható (azaz szavazhattál volna gyerekkel).

Majd ha lesz lányod rájössz miért jó a semleges WC, zuhany, minden.
Azok némelyike (akiket nagyon nem szeretsz) pont a nőibe szeretne bejutni, nem lenne jobb nekik egy semleges, rázzák ott a Kefírt boldogan. (a többi szépség közt)

Szerinted a jólét jele a gyerekek számában érhető tetten? Én abban hiszek, hogy egy gyerekvállalás ne megélhetési téma legyen. Egyébként pedig ezer más faktor szerepet játszhat, ilyen például az egészség megengedi-e stb. Van haverom, aki 8 éve próbálkozik a feleségével, túl vannak minden itthoni intézményen, jelenleg külföldön próbálkoznak, de csak nem akar jönni a gyerek. Pedig nagy a jólét, saját 200+ nm-es házban tengődnek, évente kétszer mennek Bali távolságra nyaralni stb.

Eléggé leegyszerűsíted te ezt a kérdést, nem?

--
trey @ gépház

> Szerinted a jólét jele a gyerekek számában érhető tetten?

Actually igen, de pont forditva, ahogy a kollega gondolja. Minel nagyobb a jolet egy tarsadalomban, annal kevesebb a gyerek.

Tudod mi a különbség egy tudományos hipotézis és a hit között?

"Összetettem volna a kezem és magam alá hugyoztam volna a gyönyörtől, ha akkor, amikor nekem született fiam, ilyen lett volna a helyzet még csak megközelítőleg is."

Ha hisz benne, (valóban nem csak süket duma) akkor a hit bizonyítéka a 4 gyerek. Nem az hogy sokszor mondja írja.

> Tudod mi a különbség egy tudományos hipotézis és a hit között?

Hogyne tudnam, te trey hozzaszolasaiba probalsz belelatni dolgokat (hit), en meg lecsekkolhato adatok alapjan mondtam valamit ((valamennyire) tudomanyos hipotezis)

Mert trey hozászolásai hitre támaszkodnak. Azt hangoztatja a kormány intézkedési jók nem kell belelátni ebbe semmit ez a tartalmuk.
Látsz ebbe valami tudományost kérlek emeld ki nekem a tudatlannak.
"Összetettem volna a kezem és magam alá hugyoztam volna a gyönyörtől, ha akkor, amikor nekem született fiam, ilyen lett volna a helyzet még csak megközelítőleg is."
Mert én csak hitet látok bele, azt is olyat mint sok papét aki vizet prédikál és bort iszik.

Valamihez kutatás sem kell mások már megkutatták, munkaidő és a gyereklávalás összefüggéseit.
Központi hivatalok tisztviselőinek munkaideje nőt, ez nem épp családbarát. Vagy szerinted igen? Van esetleg valami kutatás ami ezt alátámasztja, gondolom a Családok évbe ez jól belesimul.

Nem a jólétről beszélünk.
Hanem a kormány intézkedésiről jók vagy nem jók. Ha jók akkor jönniük kell a gyerekeknek, nem a szavaknak meg a dicséretnek hanem a gyereknek. Ugyanis az a célja, azon lehet lemérni a sikerességét. Te elmondod, hogy jók de a tetteid cáfolják (1 gyerek).

A szél jobb is aggódik a buzikon, ahelyett, hogy örülne az élettérnek, a gyerekeiknek felszabadul a férőhely a bölcsődébe, óvodába iskolába, és csinálnánk 10 gyereket. Rögtön nem lenne gond a demográfiával.

Ma reggel hallottam a rádióban, hogy mindenkinek hamarosan nem csak a rászorulóknak, hanem minden tanulónak ingyen lesz a tankönyv. Mindezt az ingyenes étkeztetés mellé.

Hol volt ilyen a korábbi kormányok alatt? Vagy hol van ilyen akár másik országokban?

--
trey @ gépház

A kommunizmusban, Magyarországon? :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Akkor megnyugodtam készül már a hiányzó 3 gyerek. :D Végre nem csak a duma.

Vigyáz már nem csak én piszkállak.
Kövér: Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy igazi magyar gyermeke, 9-16 unokája van
Igaz én nem mondanék rád olyat, hogy nem vagy jó Magyar.

Hurrá. Nekem konkrétan elég sokba kerül, hogy a gyereknek ne azokból a könyvekből kelljen tanulnia.

:wq

"hanem minden tanulónak ingyen lesz a tankönyv. [...] Vagy hol van ilyen akár másik országokban?"

Romániában, Szlovákiában pl. ingyenes a tankönyv.
Ingyenes ebéd, szintén Szlovákia: https://parameter.sk/2019-januar-1-tol-az-alapiskolasok-ingyen-jarhatnak-ebedre

A kommunizmus alatt is hasonlóan gondolkoztak az emberek, mert nem láttak az orruknál tovább, hogy mi megy más országokban, úgy tűnik, még most is van ez a jelenség.

Nyilván jó ez a tankönyv dolog (majd 2020-tól persze) csak más országokban még jobban mennek a dolgok. Gondolom, ezt elfelejtették mondani a propaganda rádióban. Ez az amit írtam, hogy a fidesz szavazókkal az a fő baj, hogy megelégednek ezzel az alacsony teljesítménnyel, ami csak arra elég, hogy csak kullogunk a többi ország mögött.

Ja és persze ne felejtsük, hogy már nincs verseny a tankönyvek piacán (se). (a verseny termeli ki a teljesítményt) trey, biztos erről is tudsz, hogy is ment ez a tankönyvpiaci dolog, hiszen átkozottul tájékozott vagy, biztos tájékozódtál ennek is a részleteiről (vagy mégsem). :-)

Ingyen ebéd. Valaki fizeti, elhiszem, hogy az emberek képtelenek megszervezni a gyerekük étkezését ezért szükségük van az államra.
Ugyan ez az ingyen tankönyv. (Tök jó kommunista program, ezt előzze bárki balról MSZP, DK, ígérjenek ingyen tornadresszt :D)
Van itt valaki aki nagyon utálja a segélyt, ez is egy segély elég rosszul célozva nem a rászorulóknak. (Elveszik a pénzed adó, majd levonva az elosztásért felszámolt díjat visszakapsz valamit). Nem lenne jobb ha el sem vennék?
Ja akkor nem lehetne kijelölni az ebéd beleszállított. Meg a könyvkiadót.

"Van itt valaki aki nagyon utálja a segélyt, ez is egy segély elég rosszul célozva nem a rászorulóknak."

trey-re gondolsz? :-)

Szerintem a tankönyv (és az ebéd is) lehet ingyenes, ez nem feltétlenül demagógia. Ha fontosnak tartjuk az oktatást, akkor ezekkel oda lehet rakni a hangsúlyt.

Itt most nem hiszem, hogy ez történne, inkább szimpla szavazatszerzés a dolog, már csak azért is, mert nem most vezetik be, hanem a következő választás előtt és ráadásul a fidesz az eddig mutatott cselekedetei alapján nem tartja fontosnak az oktatást, sőt inkább abban érdekelt, hogy buta, irányítható emberek nevelkedjenek, szóval sántít a dolog.

Próbálj meg egy apróságot megérteni:
Ha neked venned kell egy sonkás szendvicset nekem a pénzedből, akkor nem fog érdekelni a minőség, a legolcsóbbat veszed.
Ha neked venned kell egyet magadnak más pénzéből, akkor nem fog érdekelni az ár, a legjobbat veszed.
És ha neked venned kell egyet más pénzéből, másnak, akkor leszarod, mind az árat, mind a minőséget. Akkor az fog érdekelni, amelyik a legkevesebb munkával megvan.
Na, az állam, más pénzét, költi másra, ergó nem érdekli sem az ár, sem a minőség, csak az, hogy a hivatalnok mihamarabb letudja a feladatot.

Próbálj meg kevésbé okoskodó módon írni.

A fentieket értem és van is benne valami, mint ahogy abban is, amit én írtam. A logikád alapján az oktatásnak, rendőrségnek stb sem kellene ingyenesnek lennie.

Oktatásnak nem is (kivéve a rászorulóknak, tehetségeseknek de arról az iskola döntsön) a rendőrségnek viszont igen.
A rendőrségnek van történelme. A XIX. századi Angliában jött létre.
Pont az volt motiváció mögötte, hogy korábban mindenki maga gondoskodott a védelemről és nem működött valami fényesen. Ezért a tehetősebbek tolvajfogókat béreltek fel. Ennek két következménye volt. Az egyik, hogy a tolvajfogók érdekeltek voltak a magas bűnözésben és nem ritkán együtt működtek velük. A másik, hogy mivel az elfogott bűnözők után fizették őket, ezért érdekeltek voltak ártatlanok elfogásában is. Ebből a leghíresebb a Macdaniel-botrány, ahol kiderült, hogy egy csomó ártatlan embert végeztettek ki így.

Itt azért már lehet, hogy kellene az átfogó közgazdasági tudás meg egy csomó minden, szóval elismerem, hogy amatőr vagyok.

De valószínű, hogy a társadalom számára még mindig (sokkal) jobban megéri az ingyen oktatás, mintha differenciálás lenne és fizetős lenne a nem rászorulóknak.

Na meg azzal, hogy kötelező az alapoktatás, elég furcsán nézne ki, ha fizetős lenne. Kötelezőnek meg azért kötelező, mert a társadalom összesége számára magasan megtérülő beruházás

"elhiszem, hogy az emberek képtelenek megszervezni a gyerekük étkezését ezért szükségük van az államra." [...] "Van itt valaki aki nagyon utálja a segélyt, ez is egy segély elég rosszul célozva nem a rászorulóknak."

Látszik, hogy fogalmad nincs arról, amit szakértesz. Pont, hogy azok kapják, akiknek kell. Ha az alkoholista anyja/apja kapná, abból nem étel meg tankönyv lenne, hanem ital meg bagó. Utána, ha elbaszta a nála hagyott pénzt, meg menne sorba állni a családsegítőhöz segélyért és a gyereknek tankönyvért.

Most jöhetsz azzal, hogy mindenki kap. Ezt meg beszéld meg az egyenlőségért küzdő ilyen-olyan szervezetekkel.

--
trey @ gépház

Erről szól a "rászoruló". Az alkoholista anyja/apja mivel rászoruló, értsd nincs vagyona (kocsi a nevén, háza), jövedelme (segély itt nem számít, mellesleg ameddig van vagyona segélyt sem adnék).
A többieknek felesleges.
Melyik egyenlőségért küzdő szervezett, harcolta ki az ingyen tankönyvet és az ingyen ebédet?

"Erről szól a "rászoruló". Az alkoholista anyja/apja mivel rászoruló,"

Tévedésben vagy! A rászoruló, nem az "alkoholista anyja/apja", hanem a szenvedő gyerek. Pontosan a gyerekhez kell eljuttatni a támogatást.

Az alkoholista anyja/apja pedig nem rászoruló, hanem egy tróger, akinél felmerül a BTK 208, kiskorú veszélyeztetése.

--
trey @ gépház

Szőrszál hasogatás. Igen a gyerek a rászoruló a tróger szülők miatt. Na neki járjon az ingyen tankönyv és az ingyen ebéd.

Hogy lenne már szőrszálhasogatás? Max. te nem érzed vagy érted a különbség súlyát.

--
trey @ gépház

Akkor mond már el a különbséget.

szerintem leírta:

"A rászoruló, nem az "alkoholista anyja/apja", hanem a szenvedő gyerek. Pontosan a gyerekhez kell eljuttatni a támogatást. "

És én kihez juttatnám? Nem az anyának vagy az apának lenne ingyenes, hanem a gyereknek.
Le is szűkítette nem csak alkoholista szülök gyereki lehetnek rászorulok.
Családot nézed és annak az anyagi helyzetét (mindegy miért rossz, rokkant gyerek szülő bármi), neki de csak neki van ingyen tankönyv és ebéd (mármint a gyerekeiknek).

"És én kihez juttatnám? Nem az anyának vagy az apának lenne ingyenes, hanem a gyereknek. "

Most is a gyerekhez juttatják. Mint pörögsz akkor tulajdonképpen? Te feljebb még amellett érveltél, hogy hagyják ott bérben. Én meg amellett, hogy nem az a megoldás.

--
trey @ gépház

Nem én azért érveltem hogy csak a rászorultaknak legyen ingyen. (az sincs ingyen az adófizetőknek kerül pénzébe)
Most úgy van ingyen (mindenkinek) hogy beszedik adóba, vagy szerinted az államnak honnan van erre pénze?

"Nem én azért érveltem hogy csak a rászorultaknak legyen ingyen."

Szerintem ebben egyetértünk, lejjebb le is írtam. De még mindig jobb, ha minden gyerek ingyen eszik, ahelyett ha senki. Beleértve a rászorulókat is.

"(az sincs ingyen az adófizetőknek kerül pénzébe)"

Természetesen senki sem gondolta, hogy az ingyen van az államnak. Az a gyerekeknek van ingyen. Senki sem hitte, hogy ezt valakinek el kell magyarázni szerintem.

--
trey @ gépház

Ez mikor volt De még mindig jobb, ha minden gyerek ingyen eszik, ahelyett ha senki.
Tudsz róla hogy az ingyen ebéd és tankönyv előtt is volt a rászorulóknak támogatás, ingyen könyv? Ezt csak kiterjesztették mindenkire te emelet érveltél, én meg ez ellen.

Végül is leírta ő is, hogy ő sem pontosan így csinálná, azt meg, hogy bedobta ezt a témát tudjuk be annak, hogy fellelkesült, hogy micsoda nagy eredményeket hallott a rádióban azon kívül, hogy 5 stadion épült megint :-)

A logikád alapján elegendő lenne csak az alacsony jövedelműeknek adni ingyenesen, mint ahogy most is kapnak pl ebédtámogatást, akik ilyen kategóriába esnek. Persze, ha más a logikád, akkor ugye ez a szabály nem érvényes :)

Ha én lennék a döntéshozó, akkor ez nem így lenne, de nem az ingyen ebéd megszüntetése lenne a megoldás, mert az önmagában jó intézkedés.

--
trey @ gépház

"Nyilván jó ez a tankönyv dolog (majd 2020-tól persze) csak más országokban még jobban mennek a dolgok. Gondolom, ezt elfelejtették mondani a propaganda rádióban."

Nem, az RTL Klubon téma minden évben szeptember előtt a tankönyv, hogy milyen kibaszottul megterheli a családok pénztárcáját. A megszólaltatott utca embere pedig üdvözölte a kormány lépését, hogy enyhít ezeken a kiadásokon.

"trey, biztos erről is tudsz, hogy is ment ez a tankönyvpiaci dolog, hiszen átkozottul tájékozott vagy, biztos tájékozódtál ennek is a részleteiről (vagy mégsem). :-)"

Mondjuk bármit szeretnél ebből kihozni, a támogatottak szempontjából kurván mindegy, mert nekik ez egy nagy segítség.

--
trey @ gépház

A tájékozottság(od)ról (illetve annak hiányáról):
https://hvg.hu/hetilap/2019.32/201932_kevesebb_hir_tobb_bulvar

"Augusztus 1-jén lépett életbe a médiatörvénynek az a kormánypártok által elfogadott módosítása (...) A módosítás hátterében (...) az áll, hogy a Fidesz, amely korábban még sokallta a híradásokban a bulvárt, az új szabályozással el akarta érni, hogy az emberek még kevesebb közéleti információhoz jussanak"

Szóval aki a propagandatévéből és rádióból fog tájékozódni az tényleg elhiszi, hogy egy nagy achievement ez az étkezés, tankönyv dolog csak persze ott nem fogják mondani, hogy mennyi másban hagytak már el a környező országok.

Bocsáss meg, de én nem a propaganda TV-ből tájékozódok, hanem egy olyan helyzetbe születtem bele, ahol se apa, se anya nem volt kéznél. Pontosan tudom értékelni, mint jelent az, hogy napi egyszer meleg ételhez jutottam az iskolában, mert voltak olyan napok, amikor csak száraz kenyér, meg tea volt a napi adagom.

A saját magad által feldobott témákra épülő elméletgyártással összekapcsolt, magasnak látszó labdák leütögetését pedig hagyd, mert komolytalanság benyomását kelteti.

--
trey @ gépház

Értem.

Az a helyzet, hogy a fidesz kormány nem támogatja a felzárkóztatást, ő azt támogatja, hogy aki esetleg ma ilyen rossz körülmények közé születik, mint te születtél, az maradjon is ott. Ez megmutatkozik pl az iskolai felmérésekben. Aki rossz helyre születik, az ott is marad.

Most persze gondolhatsz arra, hogy te marha okos meg ügyes voltál és kimásztál a nehéz helyzetből, de egyrészt nem körülötted forog a világ, másrészt nyugi, igen, az már lejött, hogy te baromi okos vagy de sajnos a másik sok-sok szegény és buta ember attól még nem fog tudni felzárkózni nagy valószínűséggel soha sem.

Egyébként melyik rádióban hallottad a hírt? :-) (csak, mert elég kevés olyan van manapság, ami nem az adónkból fizetett propagandát tolja)

Ezt már számtalanszor kitárgyaltuk. Mindennek oka van. Én is végezhettem volna trógerként, akár börtönben is. Hogy nem ott végeztem, az nagyrészt saját magamnak és nem az éppen aktuális kormánynak köszönhető. Számtalan példa bizonyítja, hogy ki lehet törni a szegénységből. Ezek a példák engem mindig inspiráltak, már gyerekkoromban is.

Az állandó sóhajtozók, sült galamb (segély stb.) várók nagyrészt maguknak köszönhetik a sorsuk alakulását.

"Egyébként melyik rádióban hallottad a hírt? :-)"

Melyiket?

--
trey @ gépház

Ezt:

"Ma reggel hallottam a rádióban, hogy mindenkinek hamarosan nem csak a rászorulóknak, hanem minden tanulónak ingyen lesz a tankönyv. Mindezt az ingyenes étkeztetés mellé."

Nem tudom melyikben, gyanítom a Retro-ban, újabban az szól munkába menet, mert újdonság. A többinek a reggeli műsorától már okádok. Mondjuk ezé is elég erőltetett. Fogalmam sincs, hogy a Retro hova tartozik. Nem politikai alapon választok rádióadókat.

Legelőször mondjuk az RTL Klub-on jött szembe a dolgo, mert - meglepetés - tanúval tudom igazolni, hogy az RTL Klub híradót minden este megnézem.

--
trey @ gépház

Megvan KESMA.

És akkor az azt jelenti, hogy szar az intézkedés. A szemellenző meg állítólag rajtam van.

De az olvasásod is szelektív kicsit. RTL Klub a másik oldaon áll.

--
trey @ gépház

"az RTL Klub híradót minden este megnézem"

Ez valami önsanyargatás? Őszinte részvétem. :-)

Nem tudom az idejét, mikor néztem bármilyen tv híradót, de sok éve lehetett. Az meg, hogy az elejétől a végéig, az meg kb 20 éve lehetett. :-)

Az alacsony tarsadalmi mobilitas nem ujdonsag, minden kormany hozzatette a magaet. Sajnos.
____________________
echo crash > /dev/kmem

nem földrajzilag értettem.

Az megvan, hogy ez egy szimbólum? A pelenkázót fordítsd le családtámogatásra.

--
trey @ gépház

Igen, megvan. En "pelenkazo" alatt nem szetrohado, fertozesmentes, legkondis korhazakat ertettem. Ovodakat, bolcsodei ferohelyeket, szinvonalas oktatast, satobbi. A csaladtamogatasokat elismerem, de a gyerekvallalas a szuletessel nem er veget, fel is kell nevelni. Az eddig bevezetett tamogatasok viszont inkabb csak a szuletest tamogatjak es azt sem visszamenoleg. Lasd en es a csaladom miert maradt ki eddig majdnem az osszes "hajrabol".

Összetettem volna a kezem és magam alá hugyoztam volna a gyönyörtől, ha akkor, amikor nekem született fiam, ilyen lett volna a helyzet még csak megközelítőleg is. De valahogy most sem irigykedem azokra, akiknek most jó.

--
trey @ gépház

Nekem 1,5 honapja szuletett fiam. Tavolrol sem hugyoztam ossze magam a korhazi allapotoktol (SOTE-2, az orszag legnivosabb szuleszete, most ujitottak fel, egy tragyadomb az egesz). Az orvosok elott le a kalappal, emberileg nagyon ott volt mindenki. Egy dolog miatt tettem ossze a 2 kezem: volt a mutoben mobilklima.

fordítsuk le inkább úgy, hogy az építőipar támogatása.

Mert amennyi támogatást ad az állam, annyival memt feljebb az ingatlanok, építkezés és építőanyagok ára. Aki most tud venni családtámogatással lakást, az régen is tudott volna, csak nem kellett volna még ennyi hitelt is felvennie hozzá.

Vagyis az állam nem a családokat támogatja, hanem az építőipart (ami sajnos a GPD-ben csak addig látszik, ameddig pörög, mert nem egy termelékenységet növelő beruházás).

"Az megvan, hogy ez egy szimbólum? A pelenkázót fordítsd le családtámogatásra."
"fordítsuk le inkább úgy, hogy az építőipar támogatása"

Illetve bocsánat, pontosítanék azok kedvéért, akik nem értik :)

Az építőiparból sok pénz vissza van "csatornázva" a fideszhez. Vagyis ez a családtámogatás duma (is) egy nagy kamu, max egy kisebb prioritású cél. Mert két lehetőség van: 1. a fidesz vagy hülye, mert nem tudja, hogy nem lehet már felpörgetni a születéseket, az a lehetőség már elment, megöregedtek a 70-es években születettek (akkor volt az utolsó csúcs), egyszerűen nem jön ki szülőképes korúakkal számolva a matek. 2 vagy nem hülye, hanem hazudik (mert tudja, hogy nem lehetséges de mégis ontja bele a pénzt)

Az igazi cél az, hogy minél több pénzt lehessen lopni és ezt az építőiparon keresztül egész hatékonyan lehet csinálni. Ezért támogatja a fidesz az építőipart. Számunkra meg azért mondja, hogy a családokat támogatja, mert mégis csak jobban hangzik és mi ezt be is kajáljuk. Ha mondjuk a krumplitermesztésből lehetne jobban lopni a pénzt, akkor a fidesz azt erőltetné, ha papírrepülő hajtogatásból több pénzt lehetne lopni, akkor az lenne a stratégiai ágazat. Fontos megérteni, hogy Orbán egy (nagyon) profi és _pragmatikus_ politikus, nem a keresztényi szeretet vezérli, hanem a szimpla hatalomvágy. Ennyi.

Ennél szebben ez már csak a stadionok építésénél jön ki. Viktor két fő célja: a lopás és a foci. A stadionok építésénél mindkettő teljesül. Az adófizetők pénzéből építik a stadiont és még a fidesz is lophat szépen közben.

Egyébként látott valaki
- bármilyen célszámot, hogy milyen születésszámot szeretnének elérni abból a sok pénzből? (gyanítom 1-2 ezermilliár simán van, de utána kellene nézni).
- elemzést, hogy ez elérhető-e? Ha igen, milyen kockázatok vannak, ha nem, akkor miért ezt csináljuk?
- "mennyibe kerül" így egy gyerek és milyen más módszerek lennének a probléma megoldására, melyik opció mennyibe kerül, milyen kockázatai stb vannak?

Nem látott? Vajon miért nem? Gondolkozzunk, gondolkozzunk... Vajon miért nem???

Rosszkor vettél ingatlant, amikor drága, és lehet akkor adnád el, amikor meg olcsó, és simán bukhatsz rajta. Az jár jól, aki válság idején vásárol be, és nem a "csúcson".

Mert az ingatlanárak is bukhatnak, igazán nagyot, és pl. egy évtized kell hozzá legalább, hogy visszaálljon a kiindulási helyzet (pl 2008-2018).

--
robyboy

Szerencsére, mivel nem kell a pénz, ezeket a hullámvölgyeket simán ki tudom ülni, gyorsan forgó és kurrens ingatlanokba (pl. olyan helyen, ahol már a füvön is parkolnak, garázs, ugye nem azt akarod mondani, hogy el fognak tűnni az autók, vagy kevesebb lesz hipp-hopp belőlük?) tettem a pénzem, nem egyetlen házba, ami a fejem fölött van.

Ha szeretnéd, adok tippeket.

--
trey @ gépház

Az autók en bloc biztos nem fognak eltűnni, azonban el tudom képzelni, hogy a magánautók (amelyeknek ugye pont ezek a garázsok kellenek) száma erősen vissza fog szorulni, akár viszonylag rövid időn belül is (shared economy). Nyilván nem olyan hamar, hogy ne tudj kiszállni a garázs-befektetésedből, de nem árt erre is figyelni.

" Nyilván nem olyan hamar, hogy ne tudj kiszállni a garázs-befektetésedből, de nem árt erre is figyelni."

Nyilvánvalóan tisztában vagyok ezzel én is, éppen ezért olyan dolgokba tettem a pénzem, amiktől nem 2-3 év megszabadulni (pl. magadnak épített ház a te igényeidre, a te ízlésednek, a te általad álomhelynek tartott településen, amit aztán annak gondol más is vagy inkább nem), hanem adott esetben 1-2 hét.

--
trey @ gépház

csitt, trey dícséretre és buksi simogatásra vágyik :-)

Ja, hát, aki szerint az ingatlanbefektetés, hogy abba teszi a pénzét, amiben lakik :D

--
trey @ gépház

Nem keverjük a szezont a fazonnal. Mi otthont teremtünk most elsösorban.
Ettöl függetlenül 2017-ben, 210 ezer ft/nm áron szerzödtünk, ami most 306 ezernél jár ugyanott, ugyanarra. 71 nm lesz a ház, osszunk, szorozzunk, kb. 6.8 millióval ér már most is többet úgy, hogy még kész sincs (nemsokára elkészül egyébként).
Legalább mi is köszönhetünk valamit a kormány intézkedéseinek utóhatásából (CSOK).

A probléma csak az, hogy a CSOK-lufi is kipukkan egyszer, és visszaesnek az árak is, de a 2017-es árak így is sokkal reálisabbak voltak még, mint a 2018 évvégiek.

--
robyboy

Gondolom arra is van Mészáros Lölös (vagy mi) magyarázatod, hogy akkor a válság idején miért éltem jobban, mint a trógerek alatt.

--
trey @ gépház

Nem ismerlek annyira, hogy ezt meg tudjam ítélni, de azért kicsit vegyük már komolyan ezt a kérdést.

Nem a fidesz hozta el a kánaánt, hanem a válság óta pörög a világgazdaság és németország. Ennyi. Ha ezen vitatkozni akarsz, akkor tényleg hagyjuk abba...

Elég csak ránézni egy ilyen chartra:
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.CD?end=2018&locations=CZ-SK-PL-HU-RO&start=2008

Ok, ok, hogy az illiberális, polgári magyarország kamut meg az M1-en sugárzott propagandát sokan áhitattal megeszik, de azért egy HUP olvasótól elvárt az ilyen szintű alapvető gazdasági ismeret. Mert ez tényleg csak a legalapabb dolog. Ha ez nincs meg neked, akkor erről nem szeretnék vitatkozni, ne haragudj (nézz chartokat). A tájékozatlanokat könnyű megvezetni...

Abban tudnál segíteni, hogy mennyi volt az SZJA-m a szocialista és többi gyökér idején? Mennyi most? Melyik vette el éppen a szoc.pol-t, amikor kellett volna és melyik adott többet a családoknak? Melyik volt az, amelyik szerint segélyekkel kell eltartani a dolgozni nem akarókat és melyik az, amelyik szerint dolgozni kell, nem a segélyt lesni?

Ha csak a balos propagandát fújod, akkor tényleg hagyjuk abba.

--
trey @ gépház

Jójó, értem én, hogy sikeresen megetted, hogy csak balos meg jobbos emberek vannak de ez nem így van. Ha mégis ezt gondolod, akkor neked tényleg az M1 való :)

Ne haragudj de nem fogom azt játszani, hogy ha megcáfolok tényszerűen valamit, akkor előjössz valami mással, anélkül, hogy ezt elismernéd, hogy butaságot mondtál. Mondtam, vannak a fidesznek érdemei, de az, hogy a gazdasági növekedés miatta lenne az tényleg butaság. Azt megértem, hogy a 6-8 általánost végzett általad dolgozni nem akaróknak nevezett emberek ezt nem értik, de hogy te sem gondolkozol komplexebben az egy kicsit furcsa. Tőled, mint egy IT-stól azért elvárnék alapvető gazdasági ismereteket de legalább azt, hogy alapszinten tájékozott legyél.

van egy hasonlóan elvakult ismerősöm, amikor beszélgettünk a fidesz viselt dolgairól, akkor az elég sok ellenkezés után végül elismerte, hogy "ja, én nem szoktam ennyi mindennek utánanézni és nem olvasok ilyen híreket". Ok, ok, lehet ezt is választani, csak akkor csendben lapítani kell, nem butaságokat mondani.

Egyébként meg itt ebben a topicban főleg arról van szó, hogy a fidesz lop. Nem kritizálta talán senki sem, hogy a fogyasztási adóból (ÁFA) próbálja az adóbevételeket beszerezni és nem a munkát terhelőből (SZJA). És igen, piros pont neki az eszámla miatt is és az online pénztárgépek miatt is.

De a jelen topic nem erről szól, hanem a rendszerszintű lopásról és a propagandáról (nameg a demokrácia deficitjéről) ami propagandára és lopásra évi sok százmilliárd megy. Szerintem minden jóérzésű állampolgárnak joga és kötelessége, hogy ez iránt nemtetszését fejezze ki.

Add hozzá ezt az évi sok százmilliárdot a költségvetési bevételekhez és ha nem lopnának ennyit az SZJA-d még kevesebb is lehetne. Persze választhatod azt is, hogy a propagandát benyeled és tájékozatlan maradsz.

Tehát, onnan indultunk, hogy jobban élek, leírtam miért, de mindenféle más okokkal jöttél és megkerülöd a válaszadást, plusz személyeskedsz.

Akkor további jó bohóckodást! Végezetül:

"ha nem lopnának ennyit az SZJA-d még kevesebb is lehetne."

Érdekes, a félbolondok - akikre nem szavazok - mégis olyan több kulcsos rendszerrel kampányolnak (aztán csodálkoznak, ha beszopják), amivel én csak rosszabbul járnék. Azért, mert dolgozom. Tök jó biznisz! Ja, tudom, a német gazdaság! Oké!

--
trey @ gépház

Örülök hogy jobban élsz mint ~10 éve, (ez mondjuk elég gáz lenne, ha nem, elvileg még nem vagy 50 éves). Nyilván, veled együtt sok embernek jobban megy, de ebben szerinted mennyi szerepe van annak hogy
- GDP 5%-a érkezik minden évben támogatásként az EU-tól
- a visszafogottabb becslések szerint is 600 ezer munkaképes ember hagyta el az országot?

Én ezt úgy tekintem inkább, ha megengeded, hogy ebben mennyi szerepe van annak, hogy becsületesen dolgozom. Akár egyszerre több "munkahelyen" is. Ha pedig ennyit dolgozom, akkor érdekel, hogy ebből mennyit hagynak a zsebemben. Ez az elsődleges szempont ezeknél a gazdasági kérdéseknél, mert ez érint közvetlenül.

Hogy ezt ők miből tudják megoldani? Pl. vannak olyan erősek, hogy ki tudják-e préselni az EU-ból? Ez az ő dolguk. Ezért tartom őket.

Majd ha már nem tudják, akkor a következő ciklusban az X-et olyan mellé teszem, amelyik tudja vagy akarja.

Kedvencem az a sült bolond, amelyiknek 3 vagy több gyereke van, messze a legtöbb kedvezményt teszi zokszó nélkül zsebre a Fidesz alatt, mégis a legnagyobb pofával szidja a kormányt. Ehhez is kell bőrnek lenni a pofán....

--
trey @ gépház

Nyilván, aki akar az tud is előre jutni, de ez így volt mindig is. Viszont azt azért tegyük hozzá, hogy annak ellenére hogy mennyire örülsz a (viszonylag) alacsony SZJA-nak, a fizetés 45%-át még így is elvonja az állam (napi.hu)

Az EU-ból pedig nem azért tudják kipréselni a pénzt, mert ilyen erősek ezek a derék kom....demokraták, hanem mert az EU jóhiszeműen azt hitte, hogy majd a tagállamok ezt a pénzt okosan és eredményesen használják fel, nem lopják szét. Kb. úgy, mint az Internet elején, hogy minek titkosítani és védeni az adatokat, úgyse lesz senki rosszindulatú a neten....
Ugye látod te is hogyan pánikolnak a kormánynál ahogy előkerülnek a feltételek az EU-támogatásokhoz?

Majd elválik, hogy mi lesz. A hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk. Ahogy a dolgok történnek az EU-ban, nem kizárt, hogy itt is változásokat generál.

Tudod, a semmibe vétel dacot és ellenállást szül. Ez olyan, mint, hogy van tanár, amelyik kezelni tudja a renitens tanulót az osztályban, mert az hallgat rá, meg van olyan, amelyik sosem tudta és nem is tudja.

Azt hiszem, hogy a kompromisszumkészségnek mindkét oldalon jelen kell lennie ahhoz, hogy egyenlő felekként ülhessünk asztalhoz. Ez a mostani garnitúra alatt nem volt meg az ottani oldalon, így nyilván nem sok értelme lett volna a másikon sem. Nem becsicskulni kell, hanem érdekeket érvényesíteni. Aztán ha ez konfliktusokkal jár, abba bele kell állni, nem az első beijesztésnél farok behúzva hazakullogni, vagy felszopni az éppen aktuális irányvonalat akkor is, ha azzal nem értünk egyet.

--
trey @ gépház

Részben igazat adok, mert valóban volt (van) egy lenézés az új tagok felé a régi EU-tagok irányából, a német újraegyesítésnél is volt (van) egy ilyen érzés, viszont azt nem hinném hogy semmibe veszik az országot. Egy asztalnál ül Orbán Viktor a többi kormány/államfővel, egyenlő szavazattal, ilyenre szerintem az újkori magyar történelem során nem volt példa.
Kompromisszumkészség a Fidesznél? Ugyanmár, ezt nem hiszem hogy komolyan gondolod... Az egész nyugati (főleg német) politika a kompromisszumkeresésről szól, tudod koalíciós kormányok, konszenzus, stb.
Az érdekérvényesítés meg rendben van, kell, csak akkor az ország lakóinak érdekeit érvényesítsék, ne a nagytőkéét és a nemzeti burzsoáziáét....

A sült bolondos részhez: attól hogy kedvezményt kap a Fidesz kormánytól miért ne kritizálhatná? Ha kapok x ezer forintot havonta akkor onnantól kezdve befogom a pofám és azt csinálom/mondom amit a gazda megszab?

Nem az építő kritikával van baj, hanem amikor a szar ömlik ki a száján. Biztosan értetted mire gondolok.

Azért az az X ezer forint egy elég komoly összeg havi szinten, hogy ennyire bagatellizáld...

--
trey @ gépház

> attól hogy kedvezményt kap a Fidesz kormánytól miért ne kritizálhatná

???
Hasonló mentalitás Aranynál:

Hanem fölkereste Dovecet, a zsiványt:
Iszonyú mulatság, amit épen csinált.
Egy-egy fiatal csert a földig lehajta,
S midőn felereszti, már zsidó függ rajta;
Visszapattan a cser, az elégen túl is,
Kolompol a terhe innen is, meg túl is.

15

Észrevévén Toldit a bokron keresztűl,
Egy fiatal gyertyánt fölszakít tövestűl,
És úgy várja készen, mint valamely bottal,
Ütni húzakodó feszes állapottal.
De Miklós zúdítja zubolynyi buzgányát:
Eltalálta, épen a vakszeme táját,
Vak is lett azonnal, siket is lett tőle,
Tompa ökröndéssel lezuhant a földre.

16

Megpihene mostan, a cselédjét várva;
Hát íme közelget éktelen nagy lárma:
Hallik Bence hangja: "Egy-egy arany! zsidók:
Amiért megmenténk, fizessetek adót!"
Másfelöl perpatvar, csúnya veszekedés:
"Nem volt semmi alku - nem volt semmi kötés!"
Toldi haragszik is, nevet is: "goromba!
Hogy mersz elegyedni te az én dolgomba?"

17

Így dorgálta Bencét; s így ez abban elmult; -
E kis tréfa után Toldi tovább indult,

"- GDP 5%-a érkezik minden évben támogatásként az EU-tól
- a visszafogottabb becslések szerint is 600 ezer munkaképes ember hagyta el az országot?"

És mi van, ha az a 600000 munkaképes ember volt annak az 5%-nak az ára? Ha ez volt, akkor jó szar üzletet kötöttünk. Rohadtul hiányzik a gazdaságból annak a tömegnek az elvégzett munkája.

Rabszolgaságot ne vezessük be?
Fizetőképes vásárlóbázis, piaci alapon működő vállalkozások a siker hosszútávú alapja.
Nem az államilag lenyomott bérezés, strómanok állami pénzből létesített cégei, mert a rabszolgaságban látják a jövőjüket a vezetők.

"Fizetőképes vásárlóbázis, piaci alapon működő vállalkozások a siker hosszútávú alapja."

Azt ugye tudod, hogy a kint lévő 600000 ember és az EU-s támogatások a jelenlegi helyzetben hátráltatják fenti (egyébként utópisztikus) cél megvalósulását?

Az megvan hogy az EU támogatások nélkül még több ember lenne kint?
Ha az EU nem adna támogatást, akkor sem tarthatnád itthon az embereket?

Hát persze hülyegyerek! :)

Te aztán tudsz érvelni.
Primitív bunkó :)

Olyan korulmenyeket kell teremteni, hogy itthon akarjanak maradni, egyszeru.

"El is lehet innen menni." (Gy.F.)

Hányszor fogjátok még ezt félreértelmezve visszaidézni?

Persze, és az említett uriember igazságbeszédett tartott, ezt mindenki tudja.... :DDDDDDDDDD

„Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak? Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”

https://24.hu/belfold/2006/06/15/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol/

Akkor ez valójában kiknek is szólt?
Nagyon nem a munkavállalóknak...

Akkor már inkább a hirtv-s videot is linkelhetted volna azt elhiszik, hogy azt mondta.
https://www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ

Viszont ilyet egy miniszterelnök nem mondhat se kamerába, se csak úgy.

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz..."
(Gy.F.)

Gondolom ezt is félremagyarázták. :)

Ez természetesen nem válasz, csak egy terelés.

A kollega tényleg terelt.

A helyes válasz az lett volna, hogy az akkori miniszterelnöknek vitája volt egy csoportal, amit azzal próbált meg feloldani, hogy elküldte őket az országból. Az, hogy akikkel vitánk van az orszógon kívűl akarjuk tudni, az egyik legnyagyobb böszmeség. Teljesen jogosan kéri számon. Mint ahogy nagyon hasonló cselekedeteket is teljesen jogosan kérnek számon a mostanitól.

Nem terelésnek szántam, inkább csak arrra kívántam felhívni a "bosszankodók" figyelmét, hogy amin most "bosszankodnak" az ezekből a zseniális "meglátásokból" nőtt ki.
Tézis-antitézis-szintézis. Jó lenne még megélni a szintézis állapotát. Bár már lehet, hogy ott tartunk.

Vagy legalábbis nem sikerült :P

Ezt most azert idezed, mert most is ez az uzenet? Akkor megis rendben van, hogy elvandorolnak az emberek?

Igazi demokrata vagy, nem érvelsz mert igazad van! :D Gondolom már oviban is felmentésed volt érvelésből.

Neki már akkor igaza volt, amikor reggel felkelt! :D

A válság 2007 végén és 2008-ban csúcsosodott ki. 2010-re kezdett visszahúzódni. Ebben az időszakban Magyarországon Gyurcsány kormány volt. 2010-ben szerzett Orbán pártja 2/3-os többséget matematikai úton. Ha te a válság idején éltél jól, akkor bizony te a Gyurcsány éra kedvezményezettje vagy. Azért emlékeztetnélek az első fidesz kormányzásra, amikor az SZJA igencsak durva volt!

A családoknak nem propaganda szintjén kell többet adni, sokszor nem is pénzt kell adni. Mutatja ennek igazságtartalmát a születések száma is. Elég lenne a kiszámítható gazdasági környezet, a jogbiztonság, javuló oktatás és jó minőségű közegészségügy. Ilyen környezetben a CSOK nem nagyon kell.

A segély rendszere köszöni szépen, ma is él és virul, persze neked a TV-be berakták a közmunka programot, hogy csettinthess. Mára elhalt, szeretném neked jelezni. Önkormányzati képviselőként elmondanám neked, hogy négy éve 11 közmunkásunk volt, ma egy van. A közmunka program a közmunkások költségeinek kb. felét fedezte, a többit az érintett települések az igen csak karcsú szabad keretük terhére finanszírozhatták. A segélyezés kisebb teher volt. Mára segélyezett a közmunkások egy jelentős része ilyen-olyan címen, vagy az utcán él és emiatt bűnözői státusú.

De én is kérdezek:

Melyik kormány kriminalizálta a szegénységet, nincstelenséget?
Melyik kormány az, amelyikben csupa papíron szegény ember ül, mégis mind nagyobb vagyon felett rendelkezik, mint bárki más?
Melyik kormány hagyja teljesen lerohadni az egészségügyet, ami helyett stadionokat épít? (Felcsútra menj el és a megalománia nagyon szép példáját láthatod.)
Melyik az a kormány, amelyik a devizahitelesek megmentéséről szajkózik, de hagyja őket kilakoltatni?
Melyik az a kormány, akinek a regnálása alatt bevezették a devizahitelezést?
Melyik az a kormány, amelyik a hadiözvegyeknek kiosztott trafikjogokat azoktól egy tollvonással elvette és a saját hívek között szétosztotta Nemzeti Dohánybolt címkével?
Melyik az a kormány, amelyik a közszolgálati hírközlő szerveket einstandolta és továbbra is adóforintokból de már kormánypropagandát tol rajtuk, a struktúra tetején bírósági határozatban is hírhamisítónak, hazugnak nevezett vezérrel?
Melyik az a kormány, amelyik az emberek - Bocs! ZEMBEREK - nyugdíjelőtakarékossági megtakarításait elvette, eltapsolta és a cserébe ígért egyéni számlát mind a mai napig nem hozta létre? (Mert nem lenne mit rákönyvelni.)
Melyik az a kormány, amelyik a Magyarországi magyarok akaratával ellentétesen szavaztat külföldi magyarokkal, hogy ő nyerészkedhessen továbbra is? (Ezzel megosztva a magyar diaszpórát erősen, ami a magyarság elárulásával egyenlő szerintem.)
Melyik az a kormány, amelyik a hangrendszerben dübörgően ordítja: "Egy a tábor, egy a zászló" de a cselekedetei inkább azt közlik, hogy: "Aki nem ránk szavaz, az hazaáruló, nem magyar, stb."? Tehát melyik az, aki magyar embereket a magyarságukból ki akar tagadni, ha nem fúj az egy követ velük? (Ezeket a Dunába kéne lőni, annyira aljas emberek.)
Melyik az a kormány, amelyik adóforintokból tuningolja a balatont, ahol azután a kormány tagjai és közvetlen rokonságuk be is vásárol, nekünk meg meghagyják a fürdőkádat otthon?
Melyik az a kormány, amelyiknél a kormányfő szomszédja, a gázszerelő egy-két év alatt az ország leggazdagabb és mindenhez is értő emberévé tudott válni? (Mert okosabb, mint Zuckerberg. Olvasni is tud.)
Melyik az a kormány, ahol a parlamentben ül egy másik roma, aki a börtönben végezte el a nyolc általánost, a roma felzárkóztatásért felel - eredményt látjuk - és akiről kiderült mindenhol, csak itthon nem, hogy eltapsolta az erre szánt uniós támogatást milliárdos nagyságrendben?
Melyik az a kormány, amelyik olyan köztársasági elnököt adott az országnak, akiről toll márkát lehetne elnevezni, mert biztos azt sugallja a neve, hogy mindent is aláír, ezzel kiüresítve a köztársasági elnök szerepét?
Melyik az a kormány, ahol Pintér Sándor belügyér lehet ahelyett, hogy vádlott lenne?
Melyik az a kormány, ahol Polt Péter ügyész lehet, Papp Dániel közszolgálati fővezér lehet, Habony akárki lehet, de nem vádlott, stb.?

Még kb. 600 kérdést tudnék írni, de legyen ez a merítés, lássuk, hogy tudsz-e igazat mondani vagy a kormánypropaganda fog kiömleni a szádon a tényektől függetlenül. Egy telefonos/mail-es segítséget kérhetsz Behinger (vagy mi a neve) elvtársadtól.

Végig heherészted ezt a topikot is ma és védted a védhetetlent, de tőled annyi sem telt, mint orbán barátodnak, egy "Boldog karácsonyt!" nem sikerült felböffened ezekre a kérdésekre...a racionalitás jegyében ugye. :)

Ezen hangosan felröhögtem. Nagyjából itt: "nekünk meg meghagyják a fürdőkádat otthon" :)

Túl komolyan veszed a dolgot :-)

Nekem van egy ismerősöm, aki kőfideszes (bár azért már nyiladozik a szeme, megjelentek a repedések a hitén). Néha beszélgetünk erről a témáról és mikor legutóbb beszélgettünk és hoztam fel neki a konkrét (ismétlem: KONKRÉT) példákat, hogy milyen lopások és visszaélések vannak, akkor végül csak annyit tudott kinyögni, jajj hát ő nem olvas ilyen meg olyan dolgokat, ő nem foglalkozik ennyire a közélettel.

Akkor jöttem rá, hogy vazze én voltam a tök naív, mert azt hittem, hogy más is utánanéz a dolgoknak és igyekszik tájékozódni és kinézni a burokból, amiben él.

Szerintem trey szimplán csak nagyon tájékozatlan. (és akkor ő még valószínűleg (sajnos) a jobbak közé tartozik, mert azért ez még nem a legalja a dolognak.)

"Felcsútra menj el és a megalománia nagyon szép példáját láthatod"
Én voltam ott és azért tényleg furcsa, hogy milyen gondolkozása lehet egy olyan embernek, aki a saját falusi háza szomszédságába egy stadiont építtet (ezzel persze kicseszve a többi ottlakóval is). A falusi utca egyik oldalán Orbán takaros kis parasztházat, a másik oldalon meg egy stadion... De most komolyan, kicsit gondolkozzunk már el ezen, mert azért itt tényleg csilingel a csengő, hogy valami nagyon, nagyon nem stimmel...

Na jó, most így belegondolva, aki ezen nem gondolkozik el az tényleg nem csak tájékozatlan, lehet, hogy tényleg rettentő naív is (ilyen szempontból)

Egész konkrétan Orbán kis házikóját be lehetne tolni a stadion bejáratán. Csak az arányok érzékeltetése miatt írom. Megalomán dolog és nekem úgy tűnik, hogy még életében akar magának emlékműveket állítani, mert tudja, hogy az utókor elítélni fogja őt inkább.

Az meg beszédes, hogy hogy kikerülte ezt az egy hozzászólást és már át is tolta a flame-be (azt hiszem) ezt a topikot a főoldalról levéve. :D Érzi ő, hogy nyakig a szarból ordibál, büdös is, de az ő szarkupaca, védi is.

"Az meg beszédes, hogy hogy kikerülte ezt az egy hozzászólást és már át is tolta a flame-be (azt hiszem) ezt a topikot a főoldalról levéve"

valahogy csak meg kellett szüntetnie a kognitív disszonanciát... :-)

Egyébként meg itt már megmondtam, mit fog tenni trey :-)

https://hup.hu/node/165203#comment-2372533

"Nyugi, ha túl sok a fidesz ellenes vélemény, majd átrakják a flame kategóriába"

Mondjuk engem nem lepett meg. Már megtapasztaltam a kőarcú bolsi stílusát. Tipikus polgári körös cucc. Érdekesség, hogy itt van a pasija is, ez a berfinger vagy mi...ezen témánál párost játszanak. :D

Azaz. Szemelyeskedjel meg egy kicsit. Attol lesz csak igazan igazad!

Nem személyeskedtem. Tényszerű voltam. Ha zavar, hogy kimondják, hogy felkel a nap, akkor ugorj! Nem kell mindent elolvasni/meghallani. :)

Azt mar lattuk lentebb, hogy csak fogalmatlanul trollkodsz, hiszen "nem kell mindent elolvasni..."

Csak tudnam honnan veszed a batorsagot, hogy ilyen hangnemben beszelj, ha fogalmad sincs, hogy mirol szol a topic.

Szerk: osszekevertelek az alteregoddal is. Egy kutya, 12 egy tucat.

Igen, azért az érdekes, hogy a jelenlegi rendszer hasonló módszerekkel operál, mint a kommunisták: pl központilag vezérelt propaganda, csak megbízható elvtársak lehetnek pozíciókban (akármilyenben, tehát nem csak állami vállalatoknál, iskolákban, sportegyesületekben stb stb), korrupció, ellenségkeresés, igazságszolgáltatás elfoglalása, társadalmi viták megszüntetése, átláthatóság megszüntetése, sportólói eredmények túlértékelése (az is inkább oroszország, kína típusú társadalmakra jellemző, hogy számolgatják, hány darab aranyérmük van az oplimpián) stb stb.

(jó, jó, ez persze nem újdonság)

Vagyis hát inkább az az érdekes, hogy ezt bekajáljuk. Abban is biztos vagyok, hogyha Viktoron múlna, akkor ennél tovább menne és abban is, hogy a fidesz hívők azt gondolják, hogy ez mind egy nemesebb cél érdekében történik (mint ahogy a kommunisták is azt gondolták).

treyből szerintem jó kommunista lett volna, ha hamarabb születik. :-)

Az SZJÁ-t nem a világgazdaság vitte le. Azon lehet vitatkozni, hogy erre hogyan szerzett forrásokat a Fidesz, de a tény ettől még tény marad: kaptam/kaptunk egy rohadt jó fizuemelést.

Plusz jól kibasztak a dohányosokkal, aminek én személy szerint nagyon örülök. :)

Dohányosok?

+10000

--
trey @ gépház

Volt egy sok-sok éve működő, sokezer embernek munkát adó dohány-kereskedelmi hálózat, amit egy tolvonással államosítottak és meglehetősen furcsa körülmények között újra elosztottak.
Úgy, hogy a törvényt tartalmazó docx-t egy Fidesz-közeli dohánygyár PC-jén írták meg (!).

Nem a dohányosokkal basztak ki, hanem elsősorban az ellátási lánc dolgozóival, másodsorban a jellemzően külföldi befektetőkkel és magyar alvállalkozókk.
Létrehozták a mostani undorító egységes arculatot és igénytelen konténer boltok sokaságát.

Te tudod mi a hosszu tavu cel?

Nezz korbe nyugaton, ha nem ugrik be:

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/smoking-ban-uk-end-cigarettes-tobacco-health-green-paper-a9016636.html

Ennek az elso lepese lehet az, hogy kevesebb, es szabalyozott korulmenyek kozt lehet dohanytermeket venni.

Azt se felejtsük el közben, hogy mekkora adóbevételre tesz szert az állam a sok függő ember rovására, gazdaságilag nem érdekelt abban senki, hogy minél többen leszokjanak a dohányzásról.

Akkor lehet szükség a beavatkozásra, amikor az egészségügyi költségek már látványosan és bizonyíthatóan megnövekednek, mivel az már viszont ront a gazdaság pénzügyi helyzetén.

A nulla bagós elmélet meg csodás, de kivitelezhetetlen.

--
robyboy

Szívesen látnék egy statisztikát arról, hogy mennyire szorult vissza a dohányzás a trafikok lenyúlása óta. Sajnos ilyen egyrészt nem nagyon van, másrészt nem tartalmazza a csempészkereskedelmet. Gyanítom, hogy inkább csak átterelni sikerült a legálisról a csempészáruk felé. Valamint a kézzel sodort dohány felé, mert az olcsóbb.

A dohányzási helyek korlátozása szerintem sokkal többet segített, de annak is megvannak a korlátai.

Hát nem látom, hogy a jövedéki adó csökkent volna a különböző időszakokban. Csak gazdát cserélt a profit.

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qse006c.html
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse006a.html

Nem a trafiktorvenyre gondoltam elsosorban, habar az is kibaszas szerintem, hogy most mar el kell gyalogolni egy dohanyboltig, nem lehet akarhol cigit venni.
Sokkal inkabb a nem dohanyzok vedelmerol szolo, sehol nem szabad dohanyozni, kiveve ahol engedik torvenyre gondoltam vagyis kb. minden zart helyrol ki lettek tiltva. Hatalmas pirospont erte.

Miközben ennek annyira örülsz - én is örülnék, ha veled jól kibasznának, ez divat itt a kárpát medence legalján - engedd meg, hogy megosszam veled egy több évtizedes megfigyelésemet.

Kultúrkörökben régóta, még a dohány balhé előtt is, a dohányosok elvonultak és nem pöfékeltek a nem dohányosok orra alá. Érdekes módon, egy idő után egyre több nem dohányzó is megjelent a dohányzó helyeken. A miértekkel most ne foglalkozzunk! :D Ez most is így van.

"Kultúrkörökben..."

Akkor ez a hsz biztos nem Mo-ra vonatkozik. Én még nem találkoztam itthon olyan dohányossal, akit érdekelt volna, hogy rajta kívül lenne valaki aki nem szeretné a füstöt szívni.

Pedig van olyan, aki akár másfél métert is odébbhúzódik, és teljesen biztos benne, hogy onnan már nem is érezni.

Tény, hogy még nem találkoztunk. Én pl munkahelyen nem is gyújtok rá ott sem, ahol szabad és van kijelölt hely. Munkaidőben dolgozni kell, nem cigizni. Ebéd után az utcán van cigizés, egy, maximum két szál. És most kapaszkodj meg! Utána fogat mosok, mert érezni a bagó szagát és az nem jó egy meetingen. De sok ilyen kollégával ismerkedhettem meg az elmúlt húsz évben! Van persze a másik véglet, aki képes lenne az asztalánál láncdohányozni, szerencsére ezt már nem teheti meg.

A járadék vadászokat kéne kirakni a rendszerből. Csak rengeteg van belőlük.
https://transparency.hu/wp-content/uploads/2018/09/SZV_88_beliv_nyomda.pdf

Hat jah. Ezt nem is ertem, hogy hogy gondoljak ilyennel kapmanyolni. Pontosabban kampanyolni nem kampanyolnak vele, de azert ott van mindegyik programjaban.

"A diktatúra egyik elsö tudatos lépése volt a választási törvény átírása úgy, hogy csak nyerni lehessen."

Ez így kissé túlzás. Az tény, hogy némileg változott a választási rendszer (egyfordulós egyéni + nagyobb választókerületetek és a mandátum számítás is változott) és ez a változás erősítette a nyertest. Az is igaz, hogy mivel a Fidesz nyert, ezért ebből a változásból ő profitált, de már a 1990-es választási rendszerben is a nyertes felé* hajlott a mandátum elosztás.

Az viszont túlzás, hogy csak azért nyert, mert átírta a választási rendszer.

Az átírás előtti rendszerben (2010) 52,7%** mellett lett 2/3-ad, az átírttal 49,27% elég volt szintén a 2/3-hoz. Durván, a fentiek miatt ~3% előnyt jelenthetett a módosítás. Amennyiben nem módosítanak a választási rendszeren továbbra is a Fidesz nyert volna, igaz nem lenne már meg a 2/3-ad.

A 2/3-os arány az egyéni képviselői helyek miatt van, tisztán listás rendszerben kevesebb, tisztán egyéni esetében több parlamenti helyet kapott volna a Fidesz. A 2019-es EU-s választás pl. csak listás, itt 52,56%-hoz*** (csak) 63% mandátumot sikerül szereznie.

* Tudomásom szerint azért lett ilyen választási rendszer 1990-ben, hogy lehetőleg stabil kormányzást biztosítson.

** 2010-es eredmények:
https://hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s
*** 2019-es eredmények:
https://hu.wikipedia.org/wiki/2019-es_eur%C3%B3pai_parlamenti_v%C3%A1laszt%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1gon

Lehet matekozni, de ez feltételezi a tiszta választást, ami erösen kérdéses egyébként.

Nomeg ahogy fentebb is elhangzott, matematikailag SEM szabadna kijönnie annak, hogy egy nemzeti választói kisebbség 2/3-os hatalomra juttathasson bárkit is. Mert itthon ez történik már jópár éve.

Hány millióból hányan döntöttek valójában?

Ezek után röhejes azt hallani miniszterelnökünk szájából, hogy az "ORSZÀG" így döntött, a "MAGYAROK" úgy akarták, stb... mert ez (is) kurvanagy hazugság és ferdítés.

--
robyboy

"Lehet matekozni, de ez feltételezi a tiszta választást, ami erösen kérdéses egyébként."

A számok nem ezt mutatják. Akkor lehetne erősen kérdéses a választási eredmény tisztasága, ha a közvélemény kutatók jelentős Fidesz visszaesés mérése ellenére nyertek volna.

A wiki oldalon megnézed a közvélemény kutatási eredményeket, akkor (IDEA/Iránytű) kivételével 47-54% közé mérték őket. Ezektől kiugróan nem tér el a 49% listás arány.

"Nomeg ahogy fentebb is elhangzott, matematikailag SEM szabadna kijönnie annak, hogy egy nemzeti választói kisebbség 2/3-os hatalomra juttathasson bárkit is."

Ha csak listás választási rendszer van, akkor igen, minden más esetben még ennél is rosszabb eredményekre is számíthatott volna az ellenzék. Úgy tudom pl. a britteknél csak egyéni választói helyek vannak. A franciáknál meg a közvetlen elnökválasztás miatt a nyertes majdnem mindent visz.

A lényeg, hogy a Fideszt úgy lehet leváltani, ha a jelenlegi szavazói nagy részét valamely pártnak sikerül elcsábítani. Szerintem azért nyer sorozatban a Fidesz, mert az ellenzék csak egymás szavazóira fókuszál. Ameddig ezt a stratégiát folytatják addig csak a 2/3 közeli választási eredmények fognak ismétlődni. Azt kellene felismerni az ellenzéknek, hogy, ha nyerni akarnak, akkor a most "fideszes" szavazókat is meg kell szólítaniuk.

Ez nem világnézeti kérdés, csak szimpla matematika.

Közvéleménykutatás = bullshit

--
robyboy

Mégse

pestisracoknak milyen eddig a helyreigazitas statisztikaja?

Állítólag jó.
Amúgy Twitterről idéztek csak, nekik milyen?

Nemtom, szerintem az kb az internet legalja a 4chan es a reddit utan...

Nemá'! A hup meg konkrétan abból van összehordva.. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Meg is látszik a színvonalon. :D

Azok csak a listás szavazatok. Egyéniben 106-ból 91 körzetben győztek. Csak ezt nem szokás felhozni ilyenkor, mert meg kellene indokolni, miért antidemokratikus a közvetlen képviselő-választás...

:)

Pont az egyéni eredmény torzít nagyon: ha a 91 körzetben 50,1%-kal nyertek, akkor is 86%-os az összesített. De az is lehet, hogy 40%-kal nyert valaki (többiek 35-25%-ot kaptak).

A választási rendszer lehetővé teszi az egyéni jelöltséget, ezért önmagában nincs értelme arról beszélni, a választók hány százaléka szavazott adott pártra és annak jelöltjeire.

:)

Most mást hozol elő. Nehéz úgy válaszolni egy felvetésre, ha módosítod.

Ez volt a felvetésed: " mert meg kellene indokolni, miért antidemokratikus a közvetlen képviselő-választás..."

Ez az indok: azért antidemokratikus, mert a jelenlegi választási rendszer nem kiegyensúlyozott, és ebben oroszlán része van a közvetlen képviselő választásnak. A valóság alátámasztja ezt az állítást: a kormánypárt az emberek felének sem kapta meg a szavazatát, mégis 2/3-os többsége van a parlamentben. Másként fogalmazva: a szavazó emberek többségének az a "véleménye", hogy a Fidesznek nem egyedül kellene döntenie. Ennek ellenére 2/3-as szavazásokat is el tud dönteni.

De ha kicsit visszakeresel, akkor találsz szakmai politikai elemezéseket, melyek meglehetősen részletesen vizsgálták a választási rendszert, sőt, több javaslat is született a jelenlegi módosítására. Az most más kérdés, hogy mennyire esélyes a jelenlegi rendszert módosítani Fidesznek kedvezőtlen irányban, hiszen nem érdekük kiegyensúlyozottabbá tenni. Nemzetközi példák/minták is vannak, érdemes összehasonlítani.

A https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1laszt%C3%A1si_rendszer oldalon is elég sok információ van.

Valóban nem kiegyensúlyozott. Inkább realista mintsem igazságos.

A szavazó embereknek az a "véleménye", hogy az általuk választott csapatnak kellene döntenie. Te sem gondolhatod, hogy pl. egy DK-szavazó azt akarja, hogy a DK engedjen valamiben a Jobbiknak azért, hogy a Jobbik támogassa valami másban a DK-t...

:)

Választási rendszer viszonylatában nem tudom értelmezni a "realista" jelzőt.

Nem a szavazó emberek véleménye szerint kell a választott csapatnak dönteni, hanem erről szól a demokrácia, tehát ez kvázi adottság (és nem egy szavazáson reprezentált vélemény). Attól az ellentéttől most tekintsünk el, miszerint az ellenzék szerint nincs demokrácia.

DK/Jobbik példa: miért, miként működnek a dolgok kiegyensúlyozott erőviszonyok esetén? És nemcsak a politikában, hanem máshol is ez van: néha engedni kell azért, hogy máskor kaphass.

Mégis nap mint nap kénytelen vagy...

X párt szavazója nem azt akarja, hogy az X az Y párttal szövetkezzen, hanem azt, hogy az X szellemi és erkölcsi fölénye okán diktáljon, az Y meg kussoljon, vagy inkább menjen a francba.

Nincs hagyománya az együttműködésnek, ezért van Fidesz kétharmad.

:)

Én mondjuk nem így gondolkodom, mikor szavazok, de hát ezért is különbözünk.

Én meg nem hordok kalapot.

:)

És ezért lett Trianon is. Sajnos.

A szavazó embereknek az a "véleménye", hogy az általuk választott csapatnak kellene döntenie.

A mondatod abszolút aláírja a nevedet. Egy normális országban is minimum így írhatnád le, hogy A szavazó embereknek TÖBBSÉGE az a "véleménye", hogy az általuk választott csapatnak kellene döntenie.

De! Nálunk ez sem igaz! Egy olyan választást, ahol a választási rendszer órákra kiesik a munkából pont azon az egy napon, amikor négy évenként működnie kéne, nos, azt a választást az elejétől meg kellene ismételni. Nálunk nem ez történt. Ráadásul az egyéni és listás szarkeverés sok érdekes manőverre ad lehetőséget. Nem jó szerintem. A listás szavazást el kéne törölni, mert csak kárt okoz.

Es akkor most emlekezzunk meg a Neptunrol is...

A rohadek felsobbevesek direkt alulterveztettek a csucsidoszakra a rendszert, hogy ok kapjak a legjobb kurzusokat!!!444111

Teljesen érthetően fogalmaztam.

Egyébként miért azt a szót emelted ki félkövér nagybetűkkel, amit nem sikerült helyesen leírni?

:)

Miért nem helyes? Rajta, égjél be! :)

Olvasd el a mondatot, és rájössz.

Ragyogón tomboló lángod mellett szelíd parázslásom szinte láthatatlan.

:)

Bocsi, a választási rendszer elvileg nem állt le, csak egy weboldal, ahol te tájékozódhattál.
Ha eltöröltük volna a listás szavazást, akkor a Brit rendszerhez hasonlót kaptunk volna, ami nem baj, de ott nem 2/3-al nyertek volna, hanem 90%-al.
Ha a 2/3-ot torznak tartod, akkor a 90%-ot minek tartanád. Gondolkozzál ember!

Két dolog:
- a választási rendszernél nem rossz, ha bebiztosítja a stabil kormányt, pl. az, hogy a Fidesz 49%-kal tudott kormányt állítani, az nem olyan nagy probléma
- ugyanakkor a 2/3-os törvények nem véletlenül kétharmadosak, azokat ha valaki 49%-kal át tudja írni, az nagyon nem jó.

Így van.

"a választási rendszernél nem rossz, ha bebiztosítja a stabil kormányt, pl. az, hogy a Fidesz 49%-kal tudott kormányt állítani, az nem olyan nagy probléma"
Szerintem ez nem "nem olyan nagy probléma", hanem egyáltalán nem probléma. A stabilitás is egy érték.

"ugyanakkor a 2/3-os törvények nem véletlenül kétharmadosak, azokat ha valaki 49%-kal át tudja írni, az nagyon nem jó"
Igen, azért ez elgondolkoztató.

Emiatt felesleges lenne megismételni a választást, az összeadás általános iskolai tananyag.

Fiatalabbaknak történelem, én azért elég jól emlékszem rá, amikor az első szabad választáson 1990-ben órákig annyit lehetett a képernyőn látni, hogy nincs adat. Merthogy helyben még nem fejeződtek be a szavazatszámlálások, így a szépen előkészített rendszer várt az eredményekre. Aztán persze amikor elkészültek a helyi jegyzőkönyvek, azért volt probléma az eljuttatással, mert az infrastruktúra nem igazán bírta (jó kis modemes rendszert raktak össze, más akkoriban esélytelen lett volna).

Aztán érdekes módon mindenki tanult az esetből 90 őszén önkormányzati választások, amint elkészültek a jegyzőkönyvek, a pártdelegáltak is vittek magukkal egy-egy példányt, a helyi pártirodában összesítették a szavazőkörönkénti eredményeket, és telefonon bediktálták a központba. Így ahány párt, annyi független csatornán jutottak el az eredmények, a rendszer gyorsabban működött, mint az országos választási rendszer, a TV is a pártok központjából vette át az időszakos adatokat.

A listás szavazást nagyon nem kéne eltörölni, inkább arányosabb irányba kéne elvinni a választást, mint aránytalanba. A legegyszerűbb lenne egy egyszerű országos listás, bejutási küszöb mellett. Bár ennek meg az lenne a hátránya, hogy a vidék sokkal kisebb képviseletet kapna, szóval nem egyszerű. De pl. egy kevert megyei (vagy régiós) + egy országos elég lenne.

Illetve vissza kéne hozni a kétfordulós választást (az egyfordulós a legerősebb kisebbségnek kedvez...), mert láthatóan itthon nincs meg az a szellemi és kulturális szint a politikusokban, ami egy aránytalan választási rendszer által rájuk ruházott hatalommal való pofátlan visszaéléstől visszafogná őket (egyébként párttól függetlenül, itthon soha senkinek nem lenne szabad kétharmadot adni, mert látjuk az eredményét).

Egyébként én a pártosodást úgy en bloc szüntetném meg, undorítónak tartom, amikor pl. párt színekben induló egyéni képviselő köpi szembe a saját körzete lakóit és a saját választóit, amikor a pártközpont érdekeit választja a képviselt közössége érdekei helyett (oks, erről sem kifejezetten a pártok tehetnek, hanem a jó kis komcsi neveltetésű pártvezetés, akik mindig azt látták, hogy az van, amit a vezetés mond és kuss, és ezt örökítik tovább...).

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha tisztán listás választások lennének, akkor nem lenne értelme a két fordulónak. Egyéni jelöltek esetén valóban van.

+1, a ne a "part" erdekeit es vlemenyet vegyek figyelembe, hanem az altaluk kepviselt emberek velemenyet.
Szerintem a politikai partok lete kifejezetten karos, es ahogy elnezem mostanaban, a szervezett bunozesre hasonlit.

Biztos, hogy a pártrendszernek vannak problémái, azonban a 'nem pártrendszernek' még nagyobbak lennének. Gondolatkísérletként képzeld el, hogy 200 fős a parlament (ahogy most is), mivel pártok nincsenek, tisztán egyéni választókerület, természetesen egyfordulós választás.

A jelenlegi átlag tájékozottabb szavazó nagyjából tisztában van (jó esetben) egy-két párt elképzelésével a fontosabb dolgokkal kapcsolatban, ebben az elképzelt rendszerben esélye sem lenne. Kb. olyan lenne a választás, mint '90 előtt (mindenki a Hazafias Népfront jelöltje volt), teljesen ismeretlen emberek a szavazólapon, nesze, válassz.

Nyilvan ehhez a parlament felepiteset es a valasztas modszeret meg kene valtoztatni.
Biztosan lennenek nehezsegek, de meg lehetne oldani. Peldaul tobb nyilvanos vitaval, kozszereplessel - egyertelmuen tobb aktivitast es nyilvanossagot kovetelne meg a politikusoktol. Meg persze a kozelet irant valo erdeklodest a valasztoktol.. kevesbe agyatlanul kene szavazni.Viszont igy esetleg nem gipsz jakabra szavaznank, mert o epp az Iksz part jeloltje es ra kell, hanem arra, aki a velemenye, nezetei, megnyilvanulasai alapjan a legszimpatikusabb vagy a leginkabb alkalmasabbnak tunik.
Ezt mondjuk egy adott szabalyrendszer szerinti visszahivhatosaggal kene kombinalni.

Előbb utóbb ezek a képviselők így is csoportokat alakítanának ki, hogy hatékonyabban képviseljék azt, amit szeretnének, aztán így eljutnánk a pártokig megint.

Egyéni, nem párthoz kötődő képviselők, visszahívhatóság... lassan visszajutsz a 90 előtti parlamenthez, még hiányzik a negyedévenkénti négy ülésnap meg az Elnöki Tanács, de majd idővel meglesz. Én emlékszem még rá. Nem működött jól.

Egyéni, nem párthoz kötődő képviselők, visszahívhatóság... lassan visszajutsz a 90 előtti parlamenthez, még hiányzik a negyedévenkénti négy ülésnap meg az Elnöki Tanács, de majd idővel meglesz. Én emlékszem még rá. Nem működött jól.

Nem oda szeretnek eljutni, de a mostani sem mukodik jol, es valamit lassan kene ezzel csinalni.
Egy elcseszett multbeli rendszerrel valo osszehasonlitasonm kivul, az emlitett megoldasok tenyleg magukban tenyleg rosszabbak lennenek a mainal?

Véleményem szerint igen. Időnként olvasok olyan országokról, ahol nincsenek pártok, természetesen demokráciának nevezik magukat, vannak parlamenti képviselők is meg választások. Valahogy valamiért mégsem ezeket szokták a hatalomgyakorlás mintájául állítani.

Igazabol en csak arra reagaltam, hogy a "tobbseg" az szamszakilag valojaban nem tobbseg, hiszen pusztan darabszamra a narancsos szavazatok szama kevesebb, mint 50%.
Hogy milyen a valasztasi rendszer, az egy mas kerdes.

"Ez az indok: azért antidemokratikus, mert a jelenlegi választási rendszer nem kiegyensúlyozott, és ebben oroszlán része van a közvetlen képviselő választásnak. A valóság alátámasztja ezt az állítást: a kormánypárt az emberek felének sem kapta meg a szavazatát, mégis 2/3-os többsége van a parlamentben."

Szerintem itt dolog keveredik.

Egyrészt vegyes választási rendszerünk van listás+egyéni. Ez a rendszer segíti a legtámogatottabb pártokat. Ezzel a rendszerrel élünk együtt 1990 óta. Azért lett ilyen "aránytalan", hogy stabil kormányzást biztosítson, az ország ne essen az egyik kormány válságból a másikba. Erre önmagában nem lehet mondani, hogy antidemokratikus. Vannak arányosabb, de vannak aránytalanabb választási rendszerek akár európában is. A miénknél aránytalanabbakra esetében sem merül fel, hogy antidemokratikus volna.

Másrészt vannak pártjaink, adott támogatottsággal. Az igazi ok, hogy napirenden van az antidemokratikusság, annak az az oka, hogy a kormánypárt sokkal több szavazója van mint a többinek. Fel sem merülne a választási rendszer aránytalansága, ha a pártok támogatottsága jóval kiegyensúlyozottabb lenne, pl. volna 4-5 párt 20-30%-os támogatottsággal. Igazából már az is elég lenne, ha Fidesz vesztene 10-15%-ot, az eredmény máris demokratikusabbnak tűnne.

Kicsit olyan ez, ha vesztünk egy meccsen, akkor panaszkodnák, hogy aránytalanok a szabályok, mert mi 12x támadtunk kapura az ellenfél meg csak 2x, igaz ők ebből 1 gólt szereztek mi meg egyet sem. Az 1db gól miatt ők kapnak pl. 2 pontot mi meg nem, pedig legalább 1,25 pont járna arányosan nekünk is.

Kb ugyanazt állítjuk.

"Ezzel a rendszerrel élünk együtt 1990 óta." - ez nem így van. Az alapok talán nem változtak, de sok részlet változott és mint tudjuk az ördög a részletekben bújik meg.

"A miénknél aránytalanabbakra esetében sem merül fel, hogy antidemokratikus volna." - itt több dolog keveredik, itthon nem a választási rendszer miatt emlegetik elsősorban a demokrácia csorbulását, hanem a különféle "egyéb körülmények" miatt.

A "mi lenne ha" azért nem releváns, mert nem az van. Ugyanis: ha más lenne a körülmény, a szabályrendszer is más lenne. A dolognak az a fő pikantériája (főleg jelen hazai helyzetben), hogy a szabályokat kvázi az erősebb játékos határozza meg. (ez úgy általában véve is tartalmaz némi ellentmondást: a megválasztottak határozzák meg, miként lehet őket megválasztani)

(ez úgy általában véve is tartalmaz némi ellentmondást: a megválasztottak határozzák meg, miként lehet őket megválasztani)

"A teve egy olyan ló, amit egy bizottság tervezett."
- Sir Alec Issigonis

> volna 4-5 párt 20-30%-os támogatottsággal
na az lenne a legtragikusabb. allando lenne a masik hatba szurasa, meg gancsolasa. mindig lenne 2-3 bagazs, aki nem-t mondana mindenre, es nem azert mert nem tetszik neki a dolog, hanem mert puszta rosszakaratbol.

Tegyuk fel van egy szeker 5 ruddal kulonbozo iranyokba, mindenhol 1-1 loval. talalos (koltoi!) kerdes: merre fog a szeker menni? :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Tévedsz, nem mindig, a képviselői juttatások emelését az összes megszavazná... ;)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Szerintem elsősorban nem a rendszer hibája, hogy képtelenek vagyunk értékes tartalommal megtölteni.

:)

+1

Mára a liberalizmus úgy elkorcsosult, hogy semmilyen más véleményt nem tűr. Ekkor jön az ostoba címkézés. A tipikus szadesz "ezek nem érdemelnek meg minket" hozzáállás, miközben egyetlen épkézláb ötlettel nem tudtak előállni.

A liberális demokrácia meg a váltsuk le a választókat politikája mentén képzeli el a világot. Legmókásabb példája a Trump győzelme utáni hiszti. Választóként van szükségük függésben tartható, és befolyásolható identitás nélküli nyomorultakra, akiket akár importálnak is. Csak hát ezt is elqrták.

Mi pontosan a liberalizmus szerinted, es melyik agara jellemzo szerinted az, amit irsz?
Csak hogy kideruljon, erted-e amit irsz, vagy csak szitokszonak hasznalod mint altalaban a legtobben.

Nem akarom azt játszani, hogy én is feladatot adok neked, amivel demonstrálod, hogy képes vagy megérteni a beírtakat. Igénytelennek tartom ezt a vita módszert.
Persze sejtem, hogy nem is akarod megérteni.

Nem baj, én szívesen leírom a műveletleneknek, hogy mi a liberalizmus (persze te nem vagy műveletlen :-) ).

A https://hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus szerint "A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt."

Gyengébben kedvéért a magyarázat:
- a középkoriga papok mondták meg, hogy mi a tuti
- a középkorig a törvény előtt a nemeseknek több joguk volt.

A liberalizmus azért jött létre, mert ezekkel elégedetlenek voltak az emberek. Azt szerették volna, hogy a nemes emberekre és a parasztokra ugyanaz a törvény vonatkozzon és ne a papok mondják meg, hogy mi a tuti, hanem az emberek. Ennyi.

" Azt szerették volna, hogy a nemes emberekre és a parasztokra ugyanaz a törvény vonatkozzon..."

Hát az tényleg jó volna...

Nem feladatot adtam, parbeszedet kezdemenyeztem. De az is latszik, hogy te meg erre nem vagy keszen, csak szidni azt, amit nem ertesz, vagy amivel nem ertesz egyet.

ez érdekes:)

mi köze is van a liberális demokráciának a liberális párthoz?

ez engem is érdekel :Đ

szerintem még magának a puszta szónak a jelentését sem vagy tisztában. talán az is lehet, hogy a második világháborús literátor bombázót is valami bolsi ármánynak nézed :Đ

"Választóként van szükségük függésben tartható, és befolyásolható identitás nélküli nyomorultakra, akiket akár importálnak is."

Ezért nehezezitik meg a felsőoktatásba bejutást, ezért építik le az OKJ-s képzéseket, passzolnak át iskolákat az az egyházaknak, ezért adnak tömegesen szavazati jogot embereknek, akik nem is élnek az országban, vagy éppen a polgármestert jelölik ki a közmunkaprogramok vezetésével.

Valahol a 30-as évek közepe tájékán az akkori Németországban is hasonló folyamatok kezdödtek. Az eredmény közismert, mai napig szégyene annak a népnek az, ami történt.

--
robyboy

lol

Mi lol? Az, hogy van egy megmondóemberünk, mint ott és akkor, vagy az, hogy a sok fan meg isteníti?

--
robyboy

Azok hova álljanak, akik szerint senki ne lopjon és aki lopott, menjen börtönbe?

--
https://iotguru.live

Leginkább félre :(

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

a sarkukra! végre..

Nyugatra.

Ez tényleg jó

A napokban volt egy index cikk is a témában:

https://index.hu/gazdasag/2019/07/29/microsoft_magyar_allam_korrupciogyanu_vizsgalat_buntetes_szoftverek_usa_kormanyzat_korrupcio/

Ebben a cikkeben hihetőbb motivációt említenek mint a fenti facebook-os írás sugall:

"A Microsoft alkuja ugyanis megállította az eljárást, így nem lett vádlott azokból a magyar emberekből, akik megrendelői oldalon részt vettek a buliban. Annak katasztrofális következményei lettek volna a Microsoftra nézve is, és ezt is belekalkulálták az alkuba. ... Microsoft tehát sok pénzért megtartotta azt a jogot, hogy itt továbbra is sok pénzt kaphasson a termékeiért, amelyeknek egyébként nem nagyon van versenytársa."

Ezzel szemben az index cikk szerint, nem a magyarországi bevételeket kockáztatta az MS, hanem a USA-beliek:

"Az amerikai cég ugyanis arra optimalizált, hogy nehogy olyan elmarasztalást kapjon, amely miatt nem indulhat később az amerikai közbeszerzési eljárásokon, ráadásul költségoldalról is a minél gyorsabb lezárás volt az érdeke."

Érdekes cikk, kicsit hosszú, de érdemes végig olvasni.

Egészen megdöbbentő a különbség a két ország tiszta versenyhez fűződő viszonyában.

Az hol tiszta verseny, ha egy óriás cég alkut köt?
Az lenne a tiszta, ha nem indulhatna egy darabig, ahogy a fociban is pl. eltiltják a játákos valemannyi időre.

Nem vagyok benne biztos, hogy teljesen megértetted a történetet.

Összegezve: egy leányvállalat magyar alkalmazottai, kijátszva az anyacéget, összejátszottak a megrendelővel és a versenytársakkal, hogy a magyar államot károsítsák meg.
Konkrétan a korrupció ellenes magyar hatóságok (BRFK, NAV) vezetői korrumpálódtak.
Az amerikai hatóság ezzel kapcsolatban kezdett el nyomozni, a magyar Microsoft pedig feltárta az eseményeket és fizetett.

Megint mi magyarok voltunk a trógerek, akik a saját államunkat loptuk meg, majd elhelyeztük a semmirekellőket állami intézmények vezetői posztjára.
Egy külső ország pedig helyettünk tette rendbe a dolgot.

Szerintem te valami másik mozit nézel :D

--
trey @ gépház

csak elfelejtette levenni a narancs színű rózsaszín-szemüvegét amikor kijött az értekezletről.

már úgy megszokta :Đ

Az is lehet, hogy te ülsz háttal a filmnek...

--
https://iotguru.live

esetleg mindenki.

csak 80 évre titkosítva van az egész, és csak azt tu'gyuk, hogy lenne mit tu'nni, de hogy az mi!? na azt nemtu'gyuk:)

"kijátszva az anyacéget"

:D :D

Komoly arccal elő tudnád adni azt az sztorit, hogy erre az USA-ban semmit nem tudtak, az értelmi szerzők nem ott vannak? Azok után, hogy egy kezemen nincs annyi ujj, amennyi országban ugyanilyen korrupciós vádakkal folynak ügyek? Azt gondolod, hogy a kókler leányvállalatok ilyenbe belemennek az anyavállalat tudta nélkül?

--
trey @ gépház

Igen, szerintem sokkal valószínűbb szkenárió, hogy összejátszottak a magyar distributorral és félretettek 30%-t az üzletből,
minthogy egy gazdasági bűncselekmény globális összeesküvésébe belemenjen egy magyar topmenedzser, annak érdekében, hogy kapjon fél százalék bónuszt év végén...

Tudod ezek a "mimagyarok" más fából vannak faragva

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ezek a "mimagyarok" a megrendelői oldalon loptak meg minket, kultúrországban rabláncon sétálnának.

Biztosan nem olvastál utána, de a Microsoft Corp.-ra kiróbb büntetés nem csak a magyar, hanem 4-5 másik országban elkövetett hasonló ügy lezárását célozta. Hihető az a scenario, hogy ezekben az országokban, egymásról mit sem tudva - természetesen beleértve az anyacéget is - pontosan ugyanarra kenőpénz sémára jöttek rá a leányvállat dolgozói. Ühüm.

--
trey @ gépház

.. és ezek bizonyítva is lettek?
Azért kérdezem, mert a HU-hoz hasonló alkukról nem találtam semmit.

Vajon a többi érintett ország hol helyezkedik el a korrupciós listákon?
Vajon a többi érintett országban megfigyelhető e az hogy a vezető barátai szétnyerik magukat az állami megrendeléseken?
Kérdem én mi szükség van a beékelt közvetítőkre? (Szerintem pont az, hogy az MS mondhassa én nem tudtam semmiről, elbaszták bevonták. Miért? Mert kapzsik voltak nagyobb százalékot akartak.)

A közvetítő cégektől az USA hatóságai, nem kérhették volna be a levelezést (azoktól a magyar hatóságok kérhették volna be, ha akarták volna).

##
Microsoft-botrány: konkrétan megnevezte az érintetteket az amerikai hatóság
##

##
Az ügy külön pikantériája az, hogy az ír MS központ nem annak a disztribútornak adta el a szoftverlicenceket, amelyik a tendert megnyerte, hanem egy másiknak. Végül mégis a tendernyertes cég adta el a licenceket a NAV-nak - "természetesen" árengedmények nélkül. Az így keletkezett 1,06 millió eurós (2014 márciusi átlagos euróárfolyamon 339,5 millió forintos) árkülönbözet egy részét a közbeszerzési eljárás újbóli kiírásában "segédkező" állami alkalmazottak kapták - legalábbis a SEC szerint.
##

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/microsoft-botrany-magyarorszag-sec-jelentes-birsag.688988.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

UPDATE:
ugylatszik az MS nem akarja megint megegetni magat a magyar uzleti/politikai elittel :))
https://index.hu/gazdasag/2019/08/07/szerzodest_bontott_a_microsoft_a_t-systems_jaszai_meszaros_4ig/

Most jön a trükk :) , úgy csinálni, mintha teljesen másképp történt volna :D :D :
https://magyarnemzet.hu/gazdasag/arcsokkenes-johet-a-szoftverpiacon-7187864/

Aprópénzre nincs szükségük.
Kvangdzsuni vizes világbajnokság 54 milliárd forint körül.
Budapesti vizes világbajnokság 130 milliárd forint körül. De hát az a fejlődő kelet, ott egy tál rizsért dolgoznak, nincsenek világcégeik ott a mérnökök bármilyen munkának örülnek. Még az atomerőművüket is elbaszták, na mit várunk az ilyen olcsójánosoktól, gagyit, mást nem is gyártanak.

ui. Amerikai cég volt a beszállító :D

A koreaiak is építettek uszodát Budapesten? Vagy amit mi építettünk itt, azt rögvest lebontották, amint az utolsó sportoló is hazament a vb után? Eddig erről nem is volt szó.

Atomerőműről még annyira se.

> Vagy amit mi építettünk itt, azt rögvest lebontották,

Eleg lazan veszed ezt a "rogvest" kifejezest. Valami 2 evig piszkalgattak egy markoloval, forgalmi terelessel karoltve.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mi építettünk Koreában 1600 lakást? Ha egy ország vezetése nem korrupt akkor MS sem tud kit korrumpálni. Hasonlítsd össze már a két összeget mármint a MS félét (mennyi lehetett az a 22%-30% plusz haszon) a vizes világbajnokság különbségével.
Akkor rájönnél hogy aprópénzről vizázunk itt. Hogy jaj jaj az a szörnyű MS.

A korrupció bizalmi ágazat: ha a partner felnyom, akkor az súlyos bűn a betyárbecsület ellen. Úgyhogy megérdemelné a Microsoft, hogy jól kibasszák.

Micsoda elvek! Lehetnél te is miniszterelnök Magyarországon! Egy a zászló, egy a tábor! (Akarom mondani egy zseb mind felett!)

Az tetszik, hogy ez a szál teljesen eltért a nyitó felvetéstől és jó magyar szokás szerint ostoba politikai vitába torkollt, aminek a szintje a "ti oldalatok korruptabb!" kérdéskörön nem tud átlépni. Kérem szépen! Mindegy, hogy melyik oldal a korruptabb. A rendszerváltás(?) óta eltelt évtizedekben módszeresen rabolja a hatalomgyakorló elit(?) az országot, gyengíti annak gazdaságát. Legyen a maffia feje Gyurcsány vagy Orbán. Mindnek börtönben a helye életfogytiglan az eddigiek alapján. Az, hogy más divat szerint öltözködnek, hogy ki lopott többet, nem számít. A hatalmukat nem a haza érdekében, hanem azzal ellentétes módon és a saját gazdagodásuk érdekében használták. Előrelépést, pozitívat nem nagyon tudnak felmutatni, mert nem is indultak el ilyen úton. Relativizálni próbáltok, hogy ki a nagyobb tolvaj, de ez mindegy, mert a kisebb tolvajt nem menti fel a bűnei alól az, hogy a másik nagyobb tolvaj. Jó lenne már ezt felismerni. A szarházi orbánt el kell takarítani a bandájával egyetemben, rollbackelni kell a sok káros cselekedetüket. De ehhez egy út vezet, előbb az ellenzéküket kell teljesen megsemmisíteni. Az ugyanis 2010 óta nem mást csinál, mint hatalomban tartja a fidesz bandát.

(ha nem is értek vele szó szerint egyet), azért ebben sok igazság van.

Én meg szoktam kérdezni, hogy ha van a környékeden néhány rivális bűnbanda, akik rendre betörnek házakba, akkor is lenne kedvenc bűnbandád?

--
https://iotguru.live

És erre mit felelnek?

+1

Mármint 2022-ben dolgozni hajlandó, a felelősségvállalástól vissza nem riadó választható alternatíva kívánsz lenni?

:)

Nem, mivel a fenti kis posztban felismerendőnek jelölt egyszerű tényeket ez a társadalom nem hajlandó felismerni, inkább relativizálva gyűlölködik és köpködi egymást szekértáborok mentén. Ez a topic ékes példája ennek. Márpedig ilyen társadalom mellett most éppen a legmegfelelőbb kormány van hatalmon. Egy a zászló, egy a tábor! kiáltja viktor és amíg könnyes szemmel figyelik a hívek, az emberei kizsebelik a tömeget. A tömeg a mutatvány végén tapsol és mocskos hazaáruló bolsilibsi kiáltásokkal elkölti az aprót, amiért Viktor nem hajolt le. A piros és a Gyurcsány féle alakulat ugyanez, csak ők még amatőrök is. :) Szóval ilyen társadalommal ilyen pártok esélyesek a kondér körüli első széksorokra. Az abnormalitás lett a normális és a normalitás az abnormális, a moziban háttal ülő társadalom lett a magyar. Normális ember itt nem kezd semmibe, inkább elmegy vagy kivár, amíg Viktorék befejezik a művüket és akkor lehet a nulláról építkezni.

Nem hajlandó felismerni vagy nem képes felismerni? Nem mindegy, és ne is áltassuk magunkat. Az átlag magyar IQ 90 körül gravitál. Alig van felette a retardáltságnak, ami 70-84 közötti. Tudom, hogy a polkorrektség miatt ezt a szót ma már nem illik használni, de így jobban érzékeltethető és a számokon van a hangsúly.

Az IQ számításnak nem az a lényege, hogy az adott csoporton belül, ahol értelme van a számításnak, az átlag az mindig 100? :)

Öööö... de. :)

Van a NER, van az "összefogás" és vannak a különcök akinek nincs se tévéjük, se FB fiókjuk. Kb. ez az alapanyag. Aztán az alapfeltevés mindenütt ugyanaz, hogy mindenki szép és okos, csak valami miatt nem látja az igazságot. Ez nem egy axióma?

Az eredmény szempontjából mindegy, hogy hülyék vagy csak mímelik a hülyét. Hülyének látszanak és a végeredmény egy rakás szar és ez a topik. :D

> Az átlag magyar IQ 90 körül gravitál.

what

> Az átlag magyar IQ 90 körül gravitál. Alig van felette a retardáltságnak, ami 70-84 közötti.

Ne haragudj, de most udvariasan megkerlek, hogy ugyan menj mar el a picsaba.

Eszednel vagy?!

Most, hogy találtál egy képet, amin 98 pontosnak tüntetik fel az IQ-t ebben az országban, mélyen felháborodtál. :D De nem lőtt mellé a hivatkozott kolléga a 90-es értékkel nagyon. A képed mást sem bizonyít, mint hogy a magyar birka nyáj nem butább, mint a globális nyáj. Ettől még tény, hogy a magyarok többsége szellemileg vegetál. Akkor is igaz ez, ha az emberiség zöme ugyanilyen. És igen, az emberiség zöme hülye. Ez van. Pont annyi esze van ennek a masszának, hogy életben maradjon, azaz eszik rendszeresen, megdugja a nőstényt, hogy legyen utód (mondjuk ez ösztön) és fogyaszt folyadékot, hogy ne haljon szomjan. Tehát ne menjen a picsába, mert felismerte ezt.

és még az új 2010 utáni alaptanterv(ek), meg az áldásos 16 éves korig terjedő iskolakötelezettség, az egyetemek tandíj kötelezettsége, na meg az általános töke kivonás az oktatásból, az 1 fő 1 stadion koncepció, meg aki nincs velük az hazaáruló, én neki kívül tágasabb, még nem fejtette ki teljesen a hatását.

mire végeznek olyan lesz az átlagos iq, mint a személyi jövedelemadó kulcsa.

1 számjegyű :)

A topik már rég nem arról szól, amiről nyitották:

Cikkturkáló -> Flame

--
trey @ gépház

https://hup.hu/node/165203#comment-2372533

"Nyugi, ha túl sok a fidesz ellenes vélemény, majd átrakják a flame kategóriába"

Csak a tények kedvéért:
A topic címe: Orbán Viktorra is utalnak a Microsoft korrupciót beismerő vallomásában
A topicnyitó hozzászólás tartalma: https://m.hvg.hu/gazdasag/20190726_microsoft_korrupcio_orban_usa_igazsagugyi_miniszterium_legfobb_ugyeszseg

Én azt gondolom, hogy ha visszakeresi valaki a topicban elhangzottakat, akkor nagyon nagy részt a következő témákat veséztük ki (nem hiszem, hogy eltértünk volna egy átlagos topic on/offtopic hányadosától):
- Orbán Viktor - a topic címe tartalmazza
- Fidesz (ami ugye egyenlő Orbán Viktorral) - (Orbán Viktort) a topic címe tartalmazza
- Microsoft - a topic címe tartalmazza
- Korrupció (és ami azzal jár) - a topic címe tartalmazza
- Ügyészség (na és főleg Polt Petike) - a topicnyitó hozzászólás tartalmazza

trey, amit tudnék javasolni:
- szorosabb cenzúra, hogy a számodra kényesebb témákban ne lehessen topicot nyitni. A szólásszabadság korlátozása a kommunistáknak is egész jól ment.
- vagy esetleg lehetne moderáció, hogy a nem szimpatikus hozzászólások ne kerülhessenek be a rendszerbe.

Értem a frusztrációdat, hogy a topik elkerült az őt megillető helyére, de csak halkan jegyezném meg, ha cenzúrázni akartam volna, akkor kitöröltem volna a picsába, ráadásul szívbaj nélkül. Indokot is tudnék rá találni, ha nagyon akarnék.

Az ilyen ostoba kommentekkel nálam semmit sem érsz el, vagy csak az ellenkezőjét.

Egyik félbolondnak kommunista vagyok, a másiknak MSZP-s, a harmadiknak fideszes, a negyediknek szélsőjobboldali. Kimaradt még valami?

--
trey @ gépház

Én csak leírtam a tényeket az utókornak, szerintem azt szabad.

Indokot bizonyosan mindenre lehet találni (más kérdés, hogy érdemes-e), a törlésre, cenzúrára stb stb, így ezen nem lovagolnék.

Én próbáltam megérteni a gondolkozásmódodat, hidd el tényleg érdekesnek tartom. Amikor kérdezgettem tőled, az nem kötözködés volt, hanem a root cause-ig próbáltam eljutni, ami alapján ilyen politikai témákban döntést hozol. Számomra az érveid és döntéseid nem mindig logikusak és konzisztensek, amiatt érdekesnek tartom őket.

Ilyen példa volt számomra az európai ügyészség témája (ott számomta kilógott a lóláb nagyon). Lehet persze hogy tévedek a dolgokban, ezért kérdezgettem, hogy eljussunk addig a pontig, amiből kiderül, hogy vajon mi lehet a gyökér ok vagy az a pont, ahol a vélemények különbsége megmutatkozik (kicsit hasonló ez a https://en.wikipedia.org/wiki/5_Whys -hoz de persze nem vagyok egy nagy szakértő). Szerintem a vita során nem léptünk túl nem megengedhető mértékben határokat és a vita az, amiből mindannyian tanulhatunk, valamint a topic témája körül forogtak a hozzászólások. Számomra azért is érdekes ez a dolog, mert tényleg egy nagy felismerés volt részemről (szégyenszemre mondom), hogy a topicban említett kőfideszes ismerősömmel beszélve felismertem, hogy nagyrészt azért ilyen, mert tök tájékozatlan, nem néz utána semminek (pedig egyébként egy intelligens ember, egy IT-ban dolgozó programozó, tehát nem buta). Ezután elkezdett érdekelni ez a téma.

Na meg persze van olyan csoport is, ahol a kognitív disszonancia olyan erős, hogy két számról nem tudja megmondani, hogy melyik a kisebb nagyobb (ez volt az egyházi iskolákról szóló topicban, amikor tényszerűen levezettem a számokat, hogy az egyházi iskolákat sokkal jobban támogatja az állam, de az illető nem volt képes ezt elismerni, mert a kognitív disszonancia ezt megakadályozta). Szóval érdekes ez a téma :)

"Egyik félbolondnak kommunista vagyok, a másiknak MSZP-s, a harmadiknak fideszes, a negyediknek szélsőjobboldali. Kimaradt még valami?"
A buzi és a zsidó mindenképpen. :-)

Ja, én is látom a komplett fogalmatlanságot és tájékozatalanságot a részedről abban a témában, hogy hogyan kellene vezetni egy weboldalt, de ezt betudom annak, hogy jó eséllyel életeben csináltál ilyen. Tereltél megint, most arról a témáról, hogy miért került egy Microsoft-korrupcióról szóló, HVG által clickbait-esített, flamebait téma a "flame" topikba. Szerinted nem ott a helye... Szerintem eredendően ott lett volna, de voltam olyan jó, hogy amíg volt értelmes hozzászólás, addig hagytam a cikkturkálóban.

Onnan, hogy nagyrészt személyeskedés, offtopik és redundáns bullshit jött, onnan ment a helyére.

Az meg, hogy miért nem látszik a főoldalon a néhány kategória? __Olvasói kérésre__ a nem szakmai témák szűrve vannak az __alapértelmezett___ fórum center blokkból. De ha benézel a beállításaid közé, akkor találsz olyan nézetet, ahol minden téma megjeleníthető.

Nincs itt semmi érdekes, ezt hívják úgy, hogy kategorizálás. A cenzúra nem ez. Nézz utána, hogy pontosan mit jelent a szó. És kérlek, ha belekezdesz egy témába (itt most a "jaj, hova került"), akkor a következő kommenteddel ne kezdj egyből terelni, mert undorító.

Csak az utókor számára jegyeztem ezt meg.

Érdekességképpen: az általam indított pride-os téma is a cikkturkálóban kezdte és amíg a pride és a Debian volt a beszélgetések témája, addig ott is volt. Aztán, amikor átment a beszélgetés személyeskedésbe és flame-be, akkor ment a Flame topikba. Ez a normális ügymenet. Nincs itt semmi látnivaló.

--
trey @ gépház

"a "flame" topikba. Szerinted nem ott a helye.."

Szerintem nem írtam ilyet. Annyit írtam, hogy
- igazam lett azzal, hogy még régebben megírtam, hogy "Nyugi, ha túl sok a fidesz ellenes vélemény, majd átrakják a flame kategóriába".
- a topicban lévő hozzászólások megfeleltek az átlagos on/offtopic hányadosnak, a topic címének és a topicnyitó hozzászólásnak.
- ha nem akarsz kellemetlen témát, akkor szimplán vezess be (nyilvánosan) cenzúrát (ismétlem: cenzúrát. Most persze szurkálódhatnék én is, hogy szövegértelmezésnél kicsit jobban oda kellett volna figyelned az általánosban de nem teszem :-) )

"én is látom a komplett fogalmatlanságot és tájékozatalanságot a részedről abban a témában, hogy hogyan kellene vezetni egy weboldalt"
Úgy tűnik, azért nálad is vannak még hiányosságok e téren.

Úgy érted, hogy te lennél az, aki nekem elmondja, hogy hogyan kellene... Sok ilyen megmondóember jelentkezett már az elmúlt majdnem 20 évben, de a rossz hír az, hogy egyik sem ment semmire sem. Tippelem, amilyen hirtelen felbukkantál itt észt osztani az utóbbi időben, pont olyan hirtelen fogsz eltűnni is, amikor a kísérleteid rendre kudarcot vallanak.

Régóta űzöm már az ipart ahhoz, hogy az gyenge internet trollok anatómiáját alaposan kiismerjem. A troll csak addig boldog, amíg etetik. Én itt befejeztem.

További jó szórakozást! ;)

--
trey @ gépház

hát, ööööö, megint csak az általános iskolai szövegértelmezésre tudok utalni.

Én annyit írtam, hogy nálad is vannak hiányosságok weboldal vezetés terén de persze közben valamiért volt egy olyan érzésem, hogy nem én leszek az, aki megvilágosít téged.

Na én itt befejeztem és még az utolsó szó is az enyém lett :-) <--- ugye most már a flame topicban vagyunk

"hirtelen fogsz eltűnni is, amikor a kísérleteid rendre kudarcot vallanak"

Ha megnézed, milyen hozzászólásaim voltak, akkor látható, hogy mostanában a nagy többsége pár téma körül csoportosult:
- Az egyik az, hogy a magyar egyházakat az adófizetők pénzéből tartják el.
- Az országot elárasztó nagyüzemi és rendszerszintű lopás, amit a fidesz csinál.
- A propaganda, amit a fidesz szintén az adófizetők pénzéből üzemeltet.

Szerintem ezek mind butaságok és károsak, emiatt ha még ilyen téma lesz, akkor szívesen jövök vitázni.

igazam lett azzal, hogy még régebben megírtam, hogy "Nyugi, ha túl sok a fidesz ellenes vélemény, majd átrakják a flame kategóriába".
Csak részben lett igazad, ugyanis csúsztatás van benne.
Nem azért ment flame-be mert sok a Fidesz ellenes vélemény. Trey világosan megindokolta, hogy miért.
Szerintem Trey értékrendje, és hozzáállása a Fideszhez konzekvens, és nem feltétetlenül a Fideszről szól (persze nem vagyok látó, vagy médium, úgyhogy lehet tévedek :) ).
Bár nem értek egyet vele, mert más szempontok, és kicsit más értékrend alapján gondolkodom, de értem a logikáját.

Az a titok, hogy azt kell olvasni ami oda van írva, úgy ahogy oda van írva. Nem kell semmit keresni a sorok között. ;)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

ok, ok, nem mondom, hogy elolvastam az egész topicot, bizonyára volt benne flame. Trey bizonyára elolvasta ez egészet.

Ezt csak az utókornak írom, mert bár trey neve benne lesz, de ő előre jelezte, hogy nem válaszol.

Szóval:

Trey rendszeresen arra hivatkozott, amikor a korrupciót és a lopást emlegették, hogy miért nem született ítélet, ha még nincs ítélet, akkor még miről beszélünk.

Erre annyit tudok írni, hogy
- egyrészt az ügyészség a fidesz zsebében van, Oroszországban sem érvelünk azzal, ha valakit nem ítélnek el vagy elítélnek, mert tudjuk, hogy ott is a hatalom irányítja az igazságszolgáltatást (ugye azért ez nyilvánvaló?

Kevered a Fideszt az "elit" csoportosulással.

:)

Azért, csak mert még nincsenek elit-élve? :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

https://444.hu/2019/08/23/elrendelte-a-nyomozast-az-ugyeszseg-a-microsoft-ugyben

Nyugi, elindult a nyomozás, de hát ugye ítélet az valamiért nem lesz. Vagy max a jegyszedőt internálják... :-)

Ahogy telnek a magyarországi évek, egyre jobban sajnálom, hogy nem romának születtem... akkor ma de föleg holnap nem egy kisebbség tagja lennék, hanem tele alanyi jogon járó kiváltságokkal.

--
robyboy

Új témát nem éri meg nyitni neki, de mivel itt gyakran szóba került a média, érdemes megnézni, hogy ezt: https://rontgen.444.hu/2019/09/22/eger-istvan-a-magyar-orvosi-kamara-elnoke-elobb-porra-alazta-majd-sikeresen-megbuktatta-sajat-magat az egyébként az egészségügy jövője szempontjából elég fontos hírt hogy hozta le a kormánysajtó :)