Kilakoltatás LVL 9999

 ( p2pking | 2019. szeptember 23., hétfő - 10:40 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én is szívesen bérelnék az Andrássy úton havi vicc összegért lakást.

--
trey @ gépház

elso olvasatra valoban nem hangzik hulyesegnek, hogy a Varban ne legyenek onkormanyzati berlakasok

amugy meg subscribe

Vagy ha vannak, legyenek mindenkinek! Mert az, hogy emberek frekventált helyen, jóval a piaci ár alatt bérelnek lakásokat, míg más egy élet munkájával a világvégén kénytelen max. egy panelt venni, az nem járja.

--
trey @ gépház

Barátokat választani tudni kell... egyre inkább.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Mert ezzel a törvénnyel nyilván azokat raknák ki, akik egyébként is protekcióval jutottak a bérlethez (és egy éven belül negyedáron meg is vásárolhatják az ÖK által felújított ingatlant).

Mennyi ott a havi berleti dij?

32 000 Ft
Na jó, vannak drágább lakások is, egészen 39 000 Ft-ig megszaladhat az ár.

Most nem berelni akarjak majd hanem az "onkormanyzatnak majd nem kell" es akkor a haveri kor raugorhat a lakasokra...

Ezek az ilyen örökölhető bérleti jogok, nem? Amik lakás árban cserélnek gazdát. Ha így vesszük nem igazán az önkormányzaté.
(Nem az fenti korrupt megoldásokra gondolok, hanem alapvetően a polgári bérlőkre)

Hjam egyik rokonunknak volt ilyen lakasa. Volt egy idoszak amikor meg lehetett venni valami nevettseges aron. Hogy most ezekkel ugyanez a helyzet most is arrol fogalmam sincs de 100%-hogy valami ilyen umbulda lesz a vege ennek a tortenetnek...

Aztakurva.
--
ne terelj

Anno az 50 HUF-os szendvicsrol/ebedekrol nem hallottal ? Atyankfiai mindig is megtalaltak ,hogy kanyaritsanak maguknak egy kicsivel nagyobb szeletet joval olcsobban mint amihez egy atlagember hozzafer. A fenti lakasokban sem ozvegy ehenhalok maria lakik tobbnyire hanem csokos/ugyeskedo emberkek.

Ez nem bérleti díj, sokkal inkább közös költség. A bérleti jogért cserébe kell adni egy másik lakást vagy házat. Örökbe. Indexen ki volt fejtve egy cikkben.

"A bérleti jogért cserébe kell adni egy másik lakást vagy házat. Örökbe. Indexen ki volt fejtve egy cikkben."

Mondjuk faházat piripócson. Amit aztán 2 hónap múlva akár vissza is lehet vásárolni. Lásd a fenti cikkben és interjúban, amiben zsóti végülis maga mondja el, hogy megy ez.

Önkormányzati tulajdon (ergo köztulajdon) ne legyen magánszemélynek kiadva.
-------------------------
Hivatásos pitiáner
neut @ présház

Ennek a mondatnak valójában úgy kellene hangoznia, hogy minél több önkormányzati bérlakás kellene, amit szociális alapon lehet megpályázni.

Az, hogy a Várban van, mint turisztikailag kiemelt helyen, egy másik történet. Az nyilván nem jó, ha áron alul van kiadva. Az viszont, hogy korrekt (piaci) áron kiadják, ezzel bevételhez juttatva az önkormányzatot, az nagyon hasznos volna - ennyivel lehetne például növelni a helyi fejlesztések keretét, vagy éppen csökkenteni a helyi adókat.

Bécs elég elöl szokott szerepelni a világ legkellemesebb városainak a listáján. Ők pl. nem piaci áron adnak ki önkormányzati bérlakásokat, hanem piacbefolyásolási céllal. A piacot torzítja az is, hogy a lakást van, akinek a lakhatás (az adott városban akar dolgozni), van, akinek befektetés, és ha a befektetési célú lakásvásárlások felverik az árakat az egekbe, az nem tesz jót a város működésének (ld. London). Bécs ilyenkor lakásépítéssel, és piaci alatti bérleti díjakkal befolyásolja a piacot. Közben olyan műemlék-épületeket hoz létre, mint a Hundertwasser-ház, ui. az önkormányzati lakóházakat nem egyen-terv alapján építi, hanem jó nevű építészeket bíz meg.

A bérleti díj összege egy szerintem jogos kérdés (pro-kontra egyaránt, mert ugye a műemléki épület kötöttséget és terhet is jelent _normális_ esetben).
De az ilyen esetekben általában a bérleti jog súlyos összegekért cserél gazdát aminek az értéke a felvázolt koncepció szerint kb nullázódik. Egyetlen tollvonással.

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Ezert nem/sem fizetunk berleti jogert. Tok beteg dolog imho.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Én sem fizettem, de sokan igen. Mivel ez egy évtizedes megoldás volt, azért lehetett bízni az állandóságban, jogbiztonságban. Hiba volt.

B kérdés: mi lesz az ingatlanba fektetett értéknövelő beruházásokkal? Mert ugye azért is(!) volt alacsonyabbra belőve a bérleti díj, mert a tulajdonosnak (önkori) nem volt pénze karbantartani/fejleszteni (és itt most nem feltétlenül tatarozásra kell gondolni, hanem pl a lakás gépészeti/fűtési korszerűsítésére. Ezek milliós tételek.

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

https://index.hu/belfold/2019/03/12/var_onkormanyzati_lakas_berleti_dij/

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Csak a szokásos:

Miniszterelnökség: A hvg.hu hazugsággal szállt be a kampányba

Álhír, hazugság a hvg.hu-n hétfőn megjelent információ, amely szerint az Orbán-kormány törvénymódosítással visszavenne állami bérlakásokat – közölte az MTI-vel a Miniszterelnökség, amely a választásba való beavatkozásnak minősíti a cikket.

A Miniszterelnökség hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „a DK-tól a Jobbikig terjedő koalícióhoz a hvg.hu is csatlakozott”. A hvg.hu annak érdekében, hogy a balliberális-szélsőjobboldali összefogás jelöltjeit segítse, hazugsággal vesz részt a választási kampányban – közölték.

A Miniszterelnökség hangsúlyozta, a kormány soha nem tárgyalt, soha nem támogatott, és a jövőben sem kíván támogatni a hvg.hu cikkében szereplő javaslatot.

A közlemény szerint a hvg.hu tisztességtelen politikai szándékát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a cikk megjelenését megelőzően, az újságírói etika legalapvetőbb szabályait figyelmen kívül hagyva meg sem kereste a Miniszterelnökséget.

Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel, és tisztességesebb formákat keressen a balliberális-szélsőjobboldali ellenzék kampányának támogatására – olvasható a közleményben.

A hvg.hu hétfőn írt arról, hogy a Miniszterelnökség már dolgozik azon tervezeten, miszerint az állami lakások bérleti szerződését is egyszerűen fel lehetne mondani hat hónapos felmondási idővel, rendes felmondással, a világörökségi helyszíneken fekvő ingatlanok, a műemléki védelem alatt álló ingatlanok, illetve a földhivatalnál műemléki jelentőségű terület jelleggel bejegyzett ingatlanok esetében.

A javaslatban nevesítik is a budai Várat, az Andrássy utat vagy a VIII. kerületi Palotanegyed lakóépületeit – írta a lap.

„Felszólítjuk a hvg.hu-t, hogy hagyjon fel az ál- és rémhírterjesztéssel, és tisztességesebb formákat keressen a balliberális-szélsőjobboldali ellenzék kampányának támogatására”

Nem nagyon szoktam politikai témában hozzászólni, de még mindig hányingerkeltő a magyar kormány alufóliasisakos és képmutató stílusa. Hihetetlenül groteszk ez az egész.

Vadold a masikat azzal amit te teszel. Jo hangosan.
Mukodik.

Generalisan, barhol, barmikor, barkinel.
Kulhonban lathatjuk, EU, US sem mentes ettol, sot most igazan high gear uzem.

:D

OV kirakja a cimboráit? Mi van?

Egy ordas nagy kamu az egész, de a 15 perces hírnévért bármit.

Hát, el kell kezdeni Soroséknak (ejtsd: nem Fidesz) is elsajátítani a Finkelstein által felépített alufóliakurzus fondorlatait. :)

Na, hat ha allambacsi szerint soha nem is akarnak ilyesmit tamogatni, akkor ideje raugorni azokra a 32 ezres lakasokra :)

fordítok újbeszélről:

tagadja - bevezetik

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

De csak a választás után.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Pártolom a magántulajdont és örömmel veszem, ha piacra kerülnek ezek az ingatlanok. Valahogy az nem fért nekem bele eddig sem, hogy a legjobb helyen csókosok laknak kvázi ingyen.

"Valahogy az nem fért nekem bele eddig sem, hogy a legjobb helyen csókosok laknak kvázi ingyen."

Majd ezeket is kiutalják rászoruló képviselőknek harmincezerért. Persze csak felújítás után.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Ez a gyakorlatban nem úgy néz ki (a plebs számára), mint azt az ember a főcímek alapján dekódolja (ld. Te).

Gyors találat az örökjogra: https://merce.hu/2019/06/11/az-olcso-varbeli-lakasok-titka/

Szerintem elég kerek leírása a helyzetnek.

Az esetek mondjuk 10%a alapján kib*szni 90%al szerintem nem korrekt.

Gondolom te sem örülnél ha gombokért akarnák kisajátítani az ingatlanodat. Ha valami nem eladó, de meg akarod venni, az általában inkább feláras történet szokott lenni.

Ja, és nem az volt, hogy piacra kerülnek, csak az, hogy a mostani bérlők mehetnek, mert másfajták kellenének (turisztikai, stb).

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

"Gondolom te sem örülnél ha gombokért akarnák kisajátítani az ingatlanodat. "
Azt ugorjuk meg, hogy nem az övé. Ez egy "(al|fő)bérlet".

JOGos az érvelés. De azért azt is lássuk, hogy ez spec szituáció, ahol ezzel szerintem visszaélnének.
Az, hogy van egy vagyoni jogod ami tegnap még 30 misi volt, ma meg nulla az nem kóser. A szomszéd átválthatta tulajdonjoggá, te "valamiért" nem.
A beleölt lóvé ellentételezése meg egy másik homályos pont.

Amúgy magát a konstrukciót nem tartom rossznak, még ha a kényszer szülte is, mivel tulajdonosként jobban lehet(ne) védeni az épített örökséget. Csak kár, hogy nem erre használják. :/

szerk.: illetve azért is írtam a fenti példát, mert a kisajátítás is JOGa az államnak, csak lehet korrekten, meg inkorrekten is művelni.
BTW azt sem tartom lehetetlenenk, hogy most ezt kiszivárogtatták, "mérgezett papírnak" állították be az ilyen lakásokat, aztán most jól bevásárolnak úgy, hogy marad minden a régiben.

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Ez esélyes. Kell a sleppnek az ingatlan, van pénz csak nincs eladó ingatlan.

Miért nem kérdezett előtte a HVG? Nem olyan ez, mintha hazudozni és sunnyogni szoktunk volna!
https://index.hu/gazdasag/2019/09/17/jakab_peter_varga_mihaly_bodo_sandor_vendegmunkasok_szama_levelezes/

Ennek körülbelül annyi köze van a témához, mint a

Hazudott a svéd köztévé a túlóratörvény kapcsán

(ja, meg a magyar "független" média)

--
trey @ gépház

Miben fejeződik ki a párhuzam? A svéd köztévé az oka, hogy állami szerveink vagy egyáltalán nem válaszolnak a hozzájuk intézett kérdésekre, vagy válasz helyett valami blődséget mondanak?

Linket kösz, de nem olvasok ilyen oldalt. Egy szint alá azért nem megyek.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Semmi gond! Itt van svédül a svéd médiahatóság határozta:

https://www.mprt.se/casedecisions/231712.pdf

--
trey @ gépház

Nem adták le a helyreigazítást, vagy hol itt a párhuzam?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

"Ennek körülbelül annyi köze van a témához, mint a"

--
trey @ gépház

Ebből feltételeztem, hogy a kettőnek legalább köze van egymáshoz.
Belinkeltél a cikket az Origo-ról, ami amiatt rinyál, hogy a csúnya lipsik megint hazudnak. Eközben az Origo torony magasan vezet a bukott sajtóperek számában (2018-at 34 buktával zárták, viszonyításképp a sorosista Index és 444 összesen tizet tudott összehozni.)
Tényleg tűpontos.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Mit számít itt az Origo? A cikk valóságtartalma a lényeg. Ott az eredeti forrás. Itt is volt egy csomó bohóc, amelyik rabszolgákat vizionált, meg éjjel-nappal dolgozókat a 400 óra miatt. Azóta, hogy kiderült, senki sem lett rabszolga, nagy lett a kuss.

--
trey @ gépház

Akkor most sikeresen kiragadtál egyet, ami megfelel a világlépednek. A többiről is van valami? A manyupos egyéni számlákról akár?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Mi van a manyupos számláiddal?

--
trey @ gépház

Hát ez az...
Pedig az igazmondó kormány azt mondta, hogy lesz.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nocsak! Mindenki hazudik? A svéd köztévé, az ellenzék, az ellenzék felszopói és a kormány is!

Hogy mik vannak!

Hát, jó reggelt kívánok! :D

--
trey @ gépház

Akkor joggal lehet feltételezni, hogy tényleg lenyúlják a lakásokat?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Természetesen. Jogod van prekoncepciókat és konteókat is gyártani és ahogy nézem meg is szoktátok tenni. A hiedelmeitekkel ellentétben itt (ebben az országban) lehet ilyen feltételezésekkel élni.

--
trey @ gépház

Sőt! A konteók állami támogatást élveznek. :)

Kontót, mint hogy mindenki mögött Soros áll? :)


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nem nagyon foglalkozok aszott vénemberekkel. Kellene?

--
trey @ gépház

Hogyne kéne, minden tisztességes magyar liberális-konzervatív tudja, hogy védekezni kell ellene, mert Magyarország elpusztítása a célja. Ezt olyan nívós lapok is megerősítették, mint az Origo, 888, PS.

Olyan aranyos, hogy minden szart előrángat, amit pár nagyságrenddel magasabb szintem művelnek, majd ha szembesíted vele:
a, adja az értetlent
b, nem az a lényeg
c, relativizál
d, a személyes kedvencem, ebben a topikban még kimarad: bizonyítsd be helyette, hogy neki van igaza!
e, új szalmabáb
Minden alkalommal a sakkozó galamb képe rémlik fel előttem.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

A relativizál az új libsi szó? Az elmúlt napokban dömpingszerűen jön abból az irányból.

A "rabszolgatörvény" körüli hazudozás kérdését akkor elengedjük? Mert lenne más dolgom is, eléggé kontraproduktív hozzád hasonlókkal társalogni.

--
trey @ gépház

A "alkalmatlan" már foglalt volt :(
Hol ömlik? Én nem találkoztam vele.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

A HVG-n és a jelentéktelen Nyugati Fényen kívül van még Magyarországon liberális beállítottságú oldal? Vagy ez is amolyan libsi-konzi berögződés, hogy aki nem ért egyet a kifinomult állami-kormánypárti konteókkal az libsi?

A „rabszolgatörvény” kapcsán nem tudom mi volt hazugság, a kormányellenes elhajlással egyáltalán nem vádolható Portfolio is lehozta, hogy instant elkezdték alkalmazni.

Ha visszaolvasol és megfelelő helyen alkalmazod a Google Translate-et, megtudhatod.

--
trey @ gépház

Akartam is kérdezni, mikor lett ilyen fontos neked az ilyen "külföldi gittegyletek" véleménye?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Ez nem vélemény, ez kötelező érvényű határozat. HTH

--
trey @ gépház

Svédországban. Az olaszok után őket is annektáltuk?
A többi kérdéshez is van valami érdemi, vagy itt mekakadt a tű?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

"Svédországban"

Úgy, úgy. A kedvenc lapjaid elkussantották. Pedig erről is beh szépen lehetne írni!

"A többi kérdéshez is van valami érdemi, vagy itt mekakadt a tű?"

Egyelőre maradnék ennél, hiszen ezzel indult a szál, ahol beleokvetlenkedtél.

--
trey @ gépház

Miért foglalkoznának vele, hogy mi van egy svéd tévével? Van elég fontosabb témájuk itthon is.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Mert máskor előszeretettel hivatkoznak a nekik tetsző külföldi médiumokra. Kivéve, ha kellemetlen lenne.

--
trey @ gépház

Azért ez nem a Times, könyörgöm...


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nope, az a vendégmunkasoknál indult mielőtt beleokvetlenkedtél. Megjegyzem, arról még semmi okosat nem olvashattunk tőled.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nope, a te szülőd az én kommentem volt.

--
trey @ gépház

A tiéd pedig :)
https://hup.hu/node/165877#comment-2389938


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

A nyitóból:

"Johet minden. is.""

--
trey @ gépház

Szóval bármikor elterelheted a témát, ha nem tudsz hozzászólni, de mindenki más reagáljon arra min éppen te rugózol. Jól összegzem?


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Hát dehogynem tudtam hozzászólni! Én voltam az első hozzászóló. NevemTeve kommentjéhez pedig azt bátorkodtam hozzáfűzni, hogy semmi köze a nyitóhoz. S egy példával illusztráltam.

--
trey @ gépház

Abból csak annyit értettem, hogy te nem érted.


<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

A topiknyitóban volt egy olyan rész, hogy a MEH szerint etikátlan volt a HVG, hogy nem kérdezték meg előzetesen a MEH-et. Erre írtam azt, hogy párt- és állami szerveink sportot üznek abból, hogy kérdésekre nem válaszolnak, vagy ha igen, akkor a válasz valami tartalmatlan blabla. Erre a jelenségre adtam egy példát, de mindennek nincs sok köze a svéd köztévéhez.

Tehát, akkor semmi köze nem volt a kilakoltatás témához. Eddig is jól értettem.

--
trey @ gépház

A topiknyitóba belinkelt indexes cikk utolsó bekezdéséhez volt köze. (Persze tudom, az már nagyon a vége felé van.)

Itt inkább arról van szó szerintem, hogy a svéd médiahatóság kvázi szavakon lovagolva is megbüntette a svéd közszolgálati tv-t (idézet az Origóról: „tudósításban a televízió azt állította, hogy a magyar kormány a munkaadóknak jogot adott, hogy évi 400 órás túlmunkára kötelezhessék a munkavállalókat.” – nyilván nem kötelezhetik, a dolgozó el is mehet máshova, és reménykedhet) Ez kb. arra emlékeztet, mint amikor a Fidesz feles többséggel megszavazott egy kétharmadot igénylő törvényt, úgy hogy másképp hivatkozott rá, és belerakta egy salátatörvénybe. Így már valóban más! :)
Ez a svéd eset pedig elvileg ugyanaz a szint, mint amikor az állam kampányol a kormánynak (régi szép idők), nulláról legyártott hazugságokkal (lásd például teriblekk), a „jobboldali, nemzeti” sajtójukon, tv csatornáikon, és az értéksemleges™, független™ közszolgálati médián keresztül, aztán választások után kapnak pár szimbolikus 600 ezres büntit, mikor már úgyis mindegy.
Eközben a 444-et pedig azzal próbálja análbavágni a parkolási maffia sajtóper gyanánt, hogy n+2 helyett valójában n+3 parkolóautomata van. Végülis erről is be lehet számolni Soros-fondorlatként. :)

Nem látod, hogy ugyanaz a kettő?! :)

Sajnos a fele kommenet nem értem, de jól hangzik! ;)

--
trey @ gépház

Melyik részét nem érted? Hogy ugyanarra a szintre helyezted az állami-kormányzati propagandát, lejáratásokat, amiket a nulláról rittyentenek össze, azzal hogy a svéd állítással ellentétben nem lehet kötelezni a dolgozót, mert fel is mondhat? Ez kb. a szőrszálhasogatás mintapéldája. Mindenki tudja hogy mit takar a kötelezhetik, főleg egy olyan országban ahol a szakszervezetiség a béka segge alatt van, a svédekhez képest pláne. Csak ugye bele lehet kötni a "kötelezhetik" szóba, és meg is tették.

A hatalmas hazugságok pedig amiket a többi lapnak tulajdonítasz, a legtöbb esetben kimerülnek a részletkérdésekben, lásd parkolóautomaták. Nyilván ez is pontosan ugyanaz a szint, mint a fantasy alapokon nyugvó lejáratások 24/7, az én pénzemen.

Ja, köszi a felvilágosítást! A parkolóautomatákat nem tudtam hogyan tegyem a svéd hazugságok mellé.

--
trey @ gépház

A hazugság az amit az állami/kormánypárti média közöl másokról, ahol forgatókönyv alapján felmondatják a helyi haverokkal a központi direktívát, utca embereként előadva. A svéd eset max. egy félreérthető megfogalmazás, ami ugyanúgy helyreigazításra szorul, de nem hazugság. Míg nem olvastam el a cikket, addig el is hittem neked, hogy kamuztak, de ez lófasz. De legalább jót röhögtem azon, hogy a hazai libsi-konzi propagandisták mennyire próbálják még mindig beletolni Sorost minden második mondatba. :) Legalább már a szekunder szégyen elmarad ilyenkor.

"A svéd eset max. egy félreérthető megfogalmazás"

:D

"Sorost minden második mondatba"

Soros? Már megint? Nektek valamiféle Soros mániátok van? Hol van itt a Soros? :D

--
trey @ gépház

> :D

Félreérthető fogalmazásért is odacsapnak, mivel az újságírásba nem fél bele. De ilyen sajtótermékeket olvasva már biztos találkoztál ezzel is, ahol a félreérthetőség volt a gond.

> Soros? Már megint? Nektek valamiféle Soros mániátok van? Hol van itt a Soros? :D

Amúgy nem kedvelem, már bőven azelőttről, hogy mémet csináltak belőle, de jelen esetben arról van szó, hogy beleolvastam az Origo cikkbe, és kiakadt a Soros-o-meterem. Pont ezt tettem szóvá, hogy ezek még mindig ennyire rá vannak gyógyulva. A valós kritikák komolyságát is elveszik ezzel.

Az origonal tenyleg jogos idezojelbe tenni a fuggetlent...

Nincs annyi idézőjel

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Az Origó sok mindentől tényleg független, pl. a valóságtól.

Ez már a második forduló. Az első az volt, hogy megpróbáltak _minden_ világörökségi területen elhelyezkedő lakásra elővásárlási jogot bejegyeztetni.

Ld: https://blog.atlatszo.hu/2018/04/megkerdeztuk-vilagoroksegi-teruleten-levo-lakasokra-nem-akar-elovasarlasi-jogot-tetetni-az-allam/

Mindenki aki ott lakik kapott levelet a földhivataltól, hogy az állam be akarta jegyezni az ingatlanára az elővásárlási jogot, de azt elutasították.

Nem zörög a haraszt...