Állj mögénk!

"A 444 ingyenes, de nem ingyen készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk! "

De jót nevettem.

Hozzászólások

Szorozzák meg magukat kettővel és dőlni fog a lé. Oh, wait..
--
God bless you, Captain Hindsight..

Az origo ahol 1-2 éve tényként leközölték hogy jól szervezett és felfegyverzett migráns hadsereg szabályos háborúra készül a határon gépkarabélyokkal és páncélöklökkel, de a jó minőségű magyar drót kerítés mindentől megvéd ... még az atomcsapástól is ....:D

A kérésük jogos, de nyilván nehezíti a dolgukat, hogy a célközönségük többsége inkább a mások pénzének szétosztogatásában jeleskedik.

> szóval akkor OV kitalálja ki a rossz spekuláns, meg ki a jó spekuláns,

Nem. Majd egy kicsit nézz szét a világban és ne csak a gyuribácsi által kilóra megvett hírforrások alapján tájékozódj és akkor láthatod, hogy a ***** ***** (moderálva a szerk.) nem kevés pénzzel támogatja Európa (és benne Magyarország) szarral történő elárasztását. Pontosan ezért "rossz spekuláns" és nem azért mert orbán azt mondta.

> akkor OV kitalálja ki a rossz spekuláns

VS

> ebben a szarban vagyunk benne most is. úgy hívják fidesz kormány

Nem értelek. Azt állítod, hogy "orbán szetint soros rossz spekuláns" de a "fidesz kormány tehet Európa/Magyarország szarral történő elárasztásáról"? Vagy hogyan kell értelmezni amit írtál?

A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata - Soros Alapítvány
1992. szeptember 28.

Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.
Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.

kádár is megmondta, hogy soros a mindenkori (akkor a kádár-féle most az orbán-féle) kormány ellen az aktuális érdekei (vagy a megbízóinak érdekei) szerint próbál belepofázni Magyarország dolgaiba a civilnek hazudott szervezetein és a felvásárolt médián keresztül.

Ismét felteszem neked is a kérdést! Mit változtat ezen a tényen az, hogy korábban orbán is a soros-féle képzésben vett részt? Tehát hogyan kapcsolódik a témához?

> Melyik tényről beszélsz?

Erről:

"soros a mindenkori (akkor a kádár-féle most az orbán-féle) kormány ellen az aktuális érdekei (vagy a megbízóinak érdekei) szerint próbál belepofázni Magyarország dolgaiba a civilnek hazudott szervezetein és a felvásárolt médián keresztül."

És ezt a tényt nem befolyásolja az, hogy orbán korábban hol / milyen oktatásban részesült. A téma nem is erről szól, csak apostroph3 orbánozott egy kicsit én meg rákérdeztem az összefüggésre (mert nem értettem) ami miatt apostroph3 személyeskedni kezdett.

A téma arról szól, hogy a soros által kitartott 444 kifogyott a pénzből és most az olvasóitól kéreget.

a soros által kitartott 444 kifogyott a pénzből és most az olvasóitól kéreget

Nem érzel itt némi ellentmondást?
Most akkor mi a helyzet valójában? Sorosnak elfogyott a pénze? Elfogyott a lendülete? Szerinted ezzel kapcsolatban mik a TÉNYEK? Nem a FELTÉTELEZÉSEIDRE vagyok kíváncsi...

> Nem érzel itt némi ellentmondást?

Nem.

> Most akkor mi a helyzet valójában? Sorosnak elfogyott a pénze? Elfogyott a lendülete?

Ezt kérdezd meg sorostól vagy a 444-től.

> Szerinted ezzel kapcsolatban mik a TÉNYEK? Nem a FELTÉTELEZÉSEIDRE vagyok kíváncsi...

Tény az, hogy a 444 pénzt kér az olvasóitól mert nincs pénze. A soros támogatásról ITT olvashatsz összefoglalót hivatkozásokkal együtt.

De Te sem válaszoltál a kérdésre! Mi köze orbánnak ahhoz, hogy soros a civilnek hazudott szervezetei és a felvásárolt média segítségével beavatkozik egy (több) szuverén ország belügyeibe?

Tény az, hogy a 444 pénzt kér az olvasóitól mert nincs pénze.

Ebből is csak annyi a tény, hogy a 444 támogatást kér az olvasóitól. A mondat második fele már csúsztatás, ahogy a többi is, azok csak a hited szerint tények.
Arról senki nem tehet, hogy az érzelmeid elvisznek a málnásba.

> Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

Ebből te azt feltételezed, hogy elfogyott a pénzük. Értem.

> Ebből is csak annyi a tény, hogy a 444 támogatást kér az olvasóitól. A mondat második fele már csúsztatás,

Nem gondoltam volna, hogy odáig süllyed a beszélgetés, hogy a nyilvánvalót magyarázni kelljen. Kérlek magyarázd meg, ha nem azért kérnek pénzt mert nincs elég pénzük akkor miért kérnek pénz?

> ahogy a többi is, azok csak a hited szerint tények.

Milyen többi?

> Arról senki nem tehet, hogy az érzelmeid elvisznek a málnásba.

Most jön a szardobálás?

> Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!
> Ebből te azt feltételezed, hogy elfogyott a pénzük. Értem.

Ismét felteszem a keresztkérdést, bár fölöslegesen mert nem erősséged a válaszadás. Ha van pénzük akkor miért kérnek pénz az olvasóktól? Remélem a válaszban kiderül, hogy orbán és kádár lesz a pénztelenség oka.

"kérlek magyarázd meg, ha nem azért kérnek pénzt mert nincs elég pénzük akkor miért kérnek pénz"
Egy online lap nem egy konkrét összegből tud csak működni, aminél kevesebb nem elég, a több meg már elkölthetetlenül sok, hanem több pénzért több tartalom készül több munkatárssal (ami az olvasónak jó, ezért megéri támogatnia a lapot), kevesebbért meg kevesebb. De az egyik sem jelenti azt, hogy ne lenne pénz a lap működésére.

> analogia.. raadasul sulyosabb mint egy civilportal ugye..

Tehát akkor citáljuk ide az elmúlt 2000 év ügyeit...
Másrészről ez tipikus, hogy amikor szembesül a szeretett politikusa/pártja/újságírója/weboldala/ideológiája/stb. szennyesével akkor azzal próbál feloldozást keresni, hogy de bezzeg a bugajakab is mennyit lopott (tereli a témát). És így már nincs is baj, meg sem történt, meg van bocsájtva, de bezzeg a bugajakab!...

> de te ra sem bagozol,

Majd ha az lesz a téma akkor beszélgetünk arról is.

> mig az 444 miatt harcba szallsz.

Tévedés, én nem harcolok.

"És így már nincs is baj, meg sem történt, meg van bocsájtva"

neked ez ennyire becsipodott?

"baj? megbocsajtas?"

mivan? egy az allamtol fuggetlen portal penzt ker az olvasoitol, hogy bovulhessen, uj szolgaltatasokat fejleszthessen es ezt te bunkent kezeled? :DDDD

ezert hozom ide a fideszt, aki nem eleg hogy az adot lopja, de meg a hazat is elarulja azzal hogy bunozoknek ad letelepedest es akkor neked az hogy egy vallalkozas KÉR raadasul azoktol akik hasznaljak a szolgaltatasat baj..sot bun...
nem akarok szemelyeskedni de neked total elmentek otthonrol...

> neked ez ennyire becsipodott?

Nem értelek mi a probléma?

> mivan? egy az allamtol fuggetlen portal penzt ker az olvasoitol, hogy bovulhessen, uj szolgaltatasokat fejleszthessen es ezt te bunkent kezeled? :DDDD

Általánosságban beszéltem a téma elterelésről, ha nem értetted volna.

>ezert hozom ide a fideszt, aki nem eleg hogy az adot lopja, de meg a hazat is elarulja azzal hogy bunozoknek ad letelepedest es akkor neked az hogy egy vallalkozas KÉR raadasul azoktol akik hasznaljak a szolgaltatasat baj..sot bun...

Köszönöm, hogy saját magad is leírtad, hogy akkor a téma elterelése volt a cél, így remélem utólag legalább sikerült megérteni a mondandómat.

> nem akarok szemelyeskedni de neked total elmentek otthonrol...

Szardobálás...

A pénzkérés lényegében egy közvéleménykutatás arra, hogy hány aktivizálható támogató van. Aki felemeli a seggét, elbaktat a bankkártyájáig, bepötyögi a számokat, jelszót, satöbbi, az aktivizálhatónak számít :-).

Sorosnak meg soha nem fogy el a pénze, mert a nemzetközi bankrendszer finanszírozza. Még a feltételezés is nevetséges, hogy elfogy a pénze. Ő maga a pénz.

Ugyan nem igaz a felvetés, még ha annyiban igen, hogy a rendszerváltást követően talán Orbán folytatja a legbaloldalibb politikát. Itt csak az a kérdés, baj-e ez. Ha nagytőkés vagy, ezzel a bütyködre lép, ez igaz, de egy munkásosztályból származó szerintem nem bánja ezt nagyon.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

„Ha nagytőkés vagy, ezzel a bütyködre lép, ez igaz, de egy munkásosztályból származó szerintem nem bánja ezt nagyon.”

Hát igen, a Lőrinc is a munkásosztályból származik. Bár már van annyi tőkéje (átvitt, és szó szerinti értelemben is), hogy megérett a bütyöktaposásra.

haha..

namost egy biztos hogy te nem a "munkasosztalybol" szarmazol..barmit is jelentsen ez a kokemeny komcsi duma...
igy nem is erintenek orbanek uj munkatorvenykonyv szigoritasai amiket egy csomo nyugaton "nagytokesekek altal elnyomott imprlista,kapitalista" orszagban sem engednenek meg.

annyira baloldali orban politikaja, hogy megszuntette a munkavallaloi kepviseletekkel valo targyalast..szigoritotta a sztrajk lehetosegeket..

nagytokes...itt most meszarosra, garancsira, tiborczra, csanyira vagy melyik orban oligarchara gondoltal? :DDD

> ez szerencsetlen arrol a tenyrol beszel, hogy kadar = orban.. csak meg nem fogta fel a tudata.

Kérlek magyarázd meg mi köze az állításodnak => kádár=orbán, ahhoz, hogy soros a civilnek hazudott szervezetei és a felvásárolt média segítségével beavatkozik egy (több) szuverén ország belügyeibe?

az a baj, hogy kajakra benyeled ezt a szarsagot, hogy alcivilek, civilnek hazudott, meg beavatkozik a belugyekbe. sot meg van egy habonyiada amit elfelejtettel vagy hianyoztal az agyatmosas ezen leckejenel: az alcivilszervezeteket senki nem valaszotta meg megis politizalnak es meg akarjak mondani mi legyen az orszaggal. :DDD

nagyon sokfele civilszervezetet tamogat a nyitott tarsadalomert alapitvany.
vannak koztuk nemzetkozi szervezetek magyar csoportjai es echte magyar szervezetek is.
azok amiket a fidesztalibok kipeceztek jellemzoen jogvedo szervezetek.
mint ilyeneknek a celja, hogy az egyszeri allampolgarokat vagy azoknak csoportjait megvedjek az allamtol. ugyanis az allam itthon is mint szerte a vilagon szeret visszaelni a hatalmaval.

ugyanezt csinaltak akkor is amikor nem ez a putyinpincsi volt hatalmon, hanem gyurcsany vagy medgyessy vagy regebben antall vagy horn. sot, magat a bonsai duce-t is vedtek annak idejen (TASZ kepviselte orbant)

tehat ha magyar allampolgarok onszervezodo csoportjai (pl. civil jogvedok) az allam egyes -szerintuk torvenytelen vagy egyeb okbol kifogasolhato- tetteit kritizaljak az nem egy orszag belugyebe valo beavatkozas. azt neked meg az ideologiai gazdaidnak kellene eloszor bizonyitani -egy jogallamban-, hogy soros az anyagi tamogatasert cserebe torvenytelen celokat ker a tamogatott szervezetektol, egyaltalan van-e vmi konkret feltetele az adomanyainak.

az eredeti kerdesedre pedig, hogy mi koze kadar-orban-sorosnak egymashoz egy kiegeszito videot tudok neked linkelni:

https://www.youtube.com/watch?v=T4toBcY-kJw

bar nem sok remenyt fuzok hozza hogy leesik a tantusz nalad.

> az a baj, hogy kajakra benyeled ezt a szarsagot, hogy alcivilek, civilnek hazudott, meg beavatkozik a belugyekbe.

A világban megtörtént események szerinted szarság amit benyelek...

> jellemzoen jogvedo szervezetek. mint ilyeneknek a celja, hogy az egyszeri allampolgarokat vagy azoknak csoportjait megvedjek az allamtol.

Mint azt az elmúlt események gyakorlata mutatja: (welcomerefugees megvan?)

- jellemzoen jogvedo szervezetek. mint ilyeneknek a celja, hogy az ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓT vagy azoknak csoportjait megvedjek az allamtol.

És itt el is érkeztünk a következő ponthoz:

- tehat ha magyar allampolgarok SOROS PÉNZÉBŐL onszervezodo csoportjai (pl. civil jogvedok) az allam egyes -SZERINTÜK torvenytelen vagy egyeb okbol kifogasolhato- tettei ELLEN HERGELI A KÖZVÉLEMÉNYT az AZ ORSZÁG BELÜGYEIBE VALÓ BEAVATKOZÁS

> azt neked meg az ideologiai gazdaidnak kellene eloszor bizonyitani -egy jogallamban-, hogy soros az anyagi tamogatasert cserebe torvenytelen celokat ker a tamogatott szervezetektol, egyaltalan van-e vmi konkret feltetele az adomanyainak.

Nem kell sok ész hozzá, hogy észrevedd az összefüggéseket. Soros által pénzelt CIVIL szerveretek segítik külföldön a szar hatékony beáramlását Európába. Magyarországon soros által pénzelt CIVIL szervezetek hőbörögnek az illegálisan betelepülők jogaiért.

De ne mélyedjünk bele az illegális bevándorlás témakörébe. Korábban ez már ki lett tárgyalva.

> az eredeti kerdesedre pedig, hogy mi koze kadar-orban-sorosnak egymashoz egy kiegeszito videot tudok neked linkelni:

Ha elolvastad volna a korábbi hozzászólásokat akkor láthattad volna hogy én ismerem ezt a videót. A videóból az derül ki, hogy soros már kádár idejében is bomlaszotta a szuverén államok rendjét álcivil szervezetekkel.

> bar nem sok remenyt fuzok hozza hogy leesik a tantusz nalad.

Kérlek világosíts fel.

bizony ocsi..mas orszagok allampolgarainak is van joga..altalanos emberi jogok.
meg ha te meg a hasonszoruek nem is ismerik el, a normalis emberek elismerik.
meg a kormany is alirta az ensz emberi jogok egyetemes nyilatkozatat.

a szar bearamlasa mar megtortent..itt vannak mindjart a te nezeteid.

"Kérlek világosíts fel."

sajnos van a szellemi sotetsegnek egy olyan alja, ahonnan mar nem lehet visszajonni.
meg sem probalkozok nalad felvilagositassal. pá!

> bizony ocsi..

Kemény vagy mint a székrekedéses kutya piszka télen.

> mas orszagok allampolgarainak is van joga..altalanos emberi jogok.

Ennek szívből örülök, csak a kötelezettségeket sem kellene szokás szerint elfelejteni.

> meg ha te meg a hasonszoruek nem is ismerik el, a normalis emberek elismerik.

És az én jogaimmal (a saját hazámban) mi lesz, azokat mikor fogják a "normális" emberek elismerni?

> meg a kormany is alirta az ensz emberi jogok egyetemes nyilatkozatat.

Meg azt is aláírta (esküt is tett), hogy a Magyar Köztársaságot és a benne élő állampolgárokat és nem az illegálisan betolakodókat szolgálja.

> a szar bearamlasa mar megtortent..itt vannak mindjart a te nezeteid.

Remélem Te és a kiscsaládod (ha van egyáltalán) mihamarabb első kézből megtapasztalja az illegális betolakodók nézeteit, ha már az én nézeteim szarok a Te értékrended szerint. Így majd lesz közvetlen összehasonlítási alapod.

> sajnos van a szellemi sotetsegnek egy olyan alja, ahonnan mar nem lehet visszajonni.

Egy liberális jogvédő sziklaszilárd érvei... gratulálok ügyes vagy.

> meg sem probalkozok nalad felvilagositassal. pá!

Jaj de kár...

NATO tagok is vagyunk. Ami azt jelenti, hogy az idők során kialakult államhatárok többé-kevésbé legitimek, vagyis a Föld területe fel van osztva emberi csoportosulások között. Nagyjából jelenti azt is, hogy egy-egy területen az ottaniak az urak, és ők dönthetik el, mit kezdenek a területükkel. Ha totális* befogadás kell, akkor pl. a NATO és az összes állami hadsereg azonnal teljesen szűnjön meg, hiszen az altalanos emberi jogok mindenek felett valók. :)))

* mínusz terroristák :D

:)

Ott van a kutya elhantolva, hogy te már eleve nemzetállamok nélküli nagy közös térben gondolkodsz, mely szerint mindenkinek mindenhol joga van tartózkodni. Ez nincs így, Magyarországon alanyi jogon állampolgárságot szereztek születéssel az itteni bennszülöttek, de a külföldiekről eldönthetjük, hogy vendégül látjuk-e őket vagy sem, s ehhez még csak indoklás sem kell. A „nem akarom az országhatáron belül látni, mert csak” egy tökéletes indoklás erre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ajánlom figyelmedbe a középen elhelyezett bekezdést: "A külföldön tartózkodó magyar állampolgár köteles mind a fogadó állam, mind a Magyar Köztársaság jogszabályait tiszteletben tartani."

http://m.cdn.blog.hu/to/totaliber/image/margaret_utlevel.jpg

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem alap erkölcsi tartalomban nincs eltérés, egyik országban sem fognak egyenesen kötelezni mondjuk rablásra. Ha arra gondolsz, hogy gazdasági jogszabályok vonatkozásában lehet eltérés, más az adózás, a cégalapítás feltételrendszere, akkor a fogadó ország jogszabályaihoz kell alkalmazkodni, hiszen épp ott vagy.

Nyilván a szöveg arra vonatkozik, hogy senkinek ne jusson eszébe egy külföldön elkövetett bolti lopást követően arra hivatkozni, hogy de hát én nem ismerem az osztrák jogot, azt hittem, Ausztriában szabad lopni a boltban. Tehát ebben az esetben alkalmazza azt, hogy Magyarországon sem szabad lopni, így kint sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> senkinek ne jusson eszébe egy külföldön elkövetett bolti lopást követően arra hivatkozni, hogy de hát én nem ismerem az osztrák jogot, azt hittem, Ausztriában szabad lopni a boltban.

Ez pont nem a legjobb példa, mert a 80-as években minden magyar tudta Ausztriában, hogy nem szabad lopnia, ugyanis a boltokban feliratok hirdették, hogy "Magyar, ne lopj!".

Ez nekem is eszembe jutott, mikor írtam, sőt, nem véletlenül írtam épp Ausztriát. :) De attól még jó példa, hogy néhány honfitársunk viselkedésével szégyent hozott a magyarokra. :( Ők azok, akiknek vélhetőleg ott volt ez az útlevelükben, de sohasem olvasták, vagy, ha igen, nem tartották fontosnak.

off

Apropó, szabályok, erkölcs. Mentem ma át a kerékpárral a Kerepesi úton az Egyenes utcánál zöld jelzésen, de nem is nagyon az elején zöldben, szemben pedig gyalogos jön a zebrán. Az Örs vezér tere felől jön nagy sebességgel egy autóval egy hazai indián arcán széles vigyorral, át a piroson, megállt a zebrán, mert elütött volna engem is, meg a gyalogost is. Miután átmentünk, emberünk befejezte a manővert úgy, hogy továbbra is zöld volt a keresztező gyalogátkelőnek és kerékpárútnak. Simán teljes piroson befordult az Egyenes utcába. :((

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Létezik ám olyan, hogy az ember naiv, valamit valahogyan gondol, aztán idővel tapasztalatot szerez, s másként látja a dolgokat. Szerintem nincs ezzel semmi baj. Én is szavaztam olyan pártra fiatalon naivan, akire mai fejjel nem. Ezt hívják fejlődésnek. Nem igazán tudom, mi a relevanciája ennek a nyilatkozatnak a mai történések ismeretében.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Meghallgattam a véleményed, csak nem értek vele egyet. Szerintem akkor lenne köpönyegforgatás, ha kisvártatva újra a Nyílt Társadalom Alapítvány és körei lenne a nagy kedvenc.

Amúgy úgy látom, az idő előrehaladtával változnak a szervezetek, változnak azok is, akik ezekhez viszonyulnak, s változik a környezet, ha úgy tetszik, a peremfeltételek. Ha már sajtó, volt idő, amikor az Indexet szerettem, ma viszont tartalmilag elfogultnak, stílusát tekintve közönségesnek érzem, ráadásul hemzsegnek a cikkek a hibáktól. Egyedüli jó benne az, hogy jólértesültek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha igazán érdeklődsz a dolgok iránt, ha tudsz egy kis időt szánni arra, hogy visszaemlékezz az elmúlt kb. 30 év történéseire, ha ezeket az emlékeket megpróbálod nem érzelmi, hanem pusztán értelmi alapon értékelni, akkor van rá egy kis esély, hogy észrevedd a különbséget a két említett fogalom között. Még csak a vallási meggyőződésedet sem kell félretenned egy pillanatra sem, elég csak a leegyszerűsített, közérthető tízparancsolat alapján értékelned az egyes pártok és személyek tetteit.

Mindig is szerettem a népmeséket, jó volt gyerekként átélni, hogy a nép egyszerű gyermekéből is lehet hős, aki legyőzheti akár még a sárkányt is. Nincs messze az az idő, amikor a mesekönyvekben a nép egyszerű gázszerelőjéről olvashatunk, aki fifikásabb még William Henry Gates-nél, Steven Paul Jobs-nál és Mark Elliot Zuckerbergnél is - természetesen emellett rengeteget dolgozik is, mert "segíts magadon, az isten is megsegít".


> Ha már sajtó, volt idő, amikor az Indexet szerettem, ma viszont tartalmilag elfogultnak, stílusát tekintve közönségesnek érzem, ráadásul hemzsegnek a cikkek a hibáktól. Egyedüli jó benne az, hogy jólértesültek.

Elfogulatlanul írni nagyon nehéz, talán nem is lehet, mivel az ember nehezen tudja félretenni az érzelmeit (ha esetleg megpróbálod, látni fogod, hogy nem könnyű). Amit most elfogultságnak érzel, lehet, hogy nem más, mint annak a véleménynek az elutasítása, ami a tiéddel nem azonos. Korábban más volt kormányon, amikor azokat ekézték (jogosan), az valószínűleg tetszett. Most egy másik társaság van kormányon, most azokat ekézik (jogosan), az már nem tetszik annyira. Van ilyen. Politikai viccek születtek szép számmal a múlt század 40-es, 50-es, 60-as éveiben is, az akkori "főhősöket" simán helyettesíthetjük a maiakkal, a tíz, húsz, harminc évvel korábbiakkal, de mindig lesznek emberek, akiknek a vicc csak akkor tetszik, ha az utált főhőst pl. GyF-nek hívják, egy másik társaságnak meg csak akkor, ha - mondjuk - OV-nek.

A hírpotálokon valóban rengeteg a hiba, de ez igaz a rádió- és tévéműsorokra is, ahol a színvonal össze sem hasonlítható a 40 évvel ezelőtt tapasztalttal. Ez lenne a fejlődés? :)

TV-t nem nézek, online rádiót hallgatok, kizárólag zenét, szóval a végéhez nem tudok hozzászólni, lévén nincs TV-m.

Jobs tehetséges volt, Gates jókor volt jó helyen, Zuckerberget pedig viszi az orkán erejű hátszél, épp, mint mészáros Lőrincet. Egyetlen Alma termékem sincs, nem elfogultan írom.

Nem értem, miért érzi bármelyik sajtótermék szükségét a mindenkori kormány vegzálásának. Nem egy hajóban evezünk? Ez épp olyan, mintha egy cégnél a dolgozók fúrnák a főnökeiket, ahelyett, hogy felismernék, ha segítik a munkában őket, jobban megy majd a cégnek, így stabil lesz a munkahelyük, s magasabb a fizetésük. Legalább is erre nagyobb mozgástér lesz.

A gond nyilván az, hogy filozófiai kérdésekben roppant megosztott a társadalom. Vannak, akik úgy gondolják, a kapitalista piacgazdasággal, a liberális demokráciával - amúgy nem az, ez számtalanszor bebizonyosodott már, ez csak a neve, porhintés -, a globalizációval megtaláltuk a szent grált, s mindent elleneznek, akik más utat keresnek, mint ahogyan teszi ezt Orbán. És vannak, akik szkeptikusok a fenti fogalmakat illetően. A fenti berendezkedéstől eltérőben látják a megoldást a társadalmi feszültségek enyhülésére. Az előbbi társaság egész egyszerűen vitaképtelen abban az értelemben, hogy a liberális demokráciát egyfajta dogmának tekinti, a megoldást kizárólag ezen halmazon belül keresi, legfeljebb az arányok, a részletek tologatásával. A második csapat nagyobb perspektívából szemléli a világot, számára nem tabu egy teljesen más társadalmi szerkezet sem, amelyre az elsőktől rendre meg is kapják, hogy akkor ők most jól fasiszták meg nácik. Bánom én, ha csak ez kell hozzá. :))

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az a baj, hogy a "liberális demokrácia" és a "kapitalista piacgazdaság" a hozzánk hasonló sorsú országok többségében sokkal jobban működik, mint ami itt készül. Azt nem lehet a sikertelenség okaként megadni, hogy túl nagy az ellenszél (legyen az akármilyen), hiszen a Fidesz kapott kétharmadot nem is egyszer. Ha ezzel sem megy, akkor hogy fog? Átállunk kínai berendezkedésre?

A kínai egy érdekes modell, mert kapitalista gazdaságuk és szocialista pártvezetésük van, érdekes öszvér, de egyelőre nem nevezném sikertelennek ezt a felállást.

Azt, hogy mi hogyan működik, nem tudjuk. Ellenszél van, hiszen szemmel láthatóan a nyugati világ agresszíven terjeszti a saját ideológiáját. Az a tőke érdeke, hogy minél nagyobb legyen a piac, minél gyengébb a fogyasztó és a munkaerő érdekérvényesítő képessége, s minél homogénebb legyen a jogi, társadalmi, már nyelvi(!), politikai környezet. A Fidesz élt is a kétharmaddal, de épp az ellenszél miatt nem mehet messzebb, mert az lenne, mint Ukrajnában. Ott is le volt zsírozva a Nyugat által, hogy az EU-ba csak befelé van út, kimaradni nem lehet. Miután a társulási szerződést a legitim elnök nem írta alá, a nyugati titkosszolgálatok megbuktatták a kormányt, csak annyival bonyolultabb a helyzet, hogy volt szovjet takköztársaságként orosz érdekszféra, így lett belőle polgárháború. Orbánnak meg van annyi esze, hogy nem akar vérontást nálunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

> Nem értem, miért érzi bármelyik sajtótermék szükségét a mindenkori kormány vegzálásának.

Ezt legalább olyan egyszerűen nézed, ahogy a néhány úr jellemrajzát megadtad. Az vegzálás, amikor rohadt nagy disznóságokat követnek el "nagyjaink", és ezt valakik megírják?
A vizes VB költségvetéséről olvastál? Az olimpiai bohóckodásra elment milliárdok tetszenek? A stadion a kert végében rendben van? Nem sorolom tovább, ez csak a jéghegy csúcsa.


> nincs TV-m.

Néha pedig jól jönne, én például gyakran nézek sportközvetítéseket a különböző sportcsatornákon, de akár ilyeneket is el lehet csípni egyik-másik helyen:

https://www.youtube.com/watch?v=kj_9LRYDglg

https://www.youtube.com/watch?v=E4MU0u4cGzc

https://www.youtube.com/watch?v=7kd8OEsJox0

Az állami kiadások egyben a gazdaság élénkítését is jelentik. Megrendelést cégeknek, foglalkoztatást a munkaerőnek. Miért is volna ez ördögtől való? A picsogás azért megy, mert koplalnak azok a cégek, amelyek a korábbi kurzusban voltak kitömve állami pénzzel.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az állami kiadások önmagukban nem jelentenek problémát, viszont a mértékük és céljuk már jelenthet gondokat. Teljesen mindegy, hogy kik követik el a disznóságokat, a disznóságok ténye a probléma. Ha valamit dupla költségből valósítanak meg, az nem probléma? Ha tisztességesen jártak volna el helyette, akkor nem lehetett volna több beruházást elvégezni abból az összegből? Nem lehetett volna több munkaerőt foglalkoztatni? Nem dübörögne tőle jobban a gazdaság? Nem jönnénk ki tőle meredekebben a trágyából? Nem lenne jobb, ha az ország gazdasága nőne, ahelyett, hogy egyesek külföldi bankszámláján szereplő összeg nő? Nekem teljesen mindegy, hogy ki lop, az eredmény az én szemszögemből ugyanaz.

De, probléma, s ebben neked igazad is van. Viszont, ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy lecseréljük-e más arcokra azokat az arcokat, akik most lopnak, cserébe a nyugatiasodás, globalizáció éllovasai legyünk, s az óvodákban a leggyakoribb név az Abdul és a Fatima legyenek, akkor nem kérek a cseréből, hiszen nekem mindegy ki lop, a lopás örök. Ami nem mindegy, hogy Fatima vagy Andrea lép ki az ovi kapuján, illetve Abdul vagy Feri.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pl. a legutóbbi plakátkampány (amit érdekes módon pénteken befejezettnek nyilvánítottak, pont azon a napon, amikor kezdődött a Vizes VB).
Akit a plakátokon támadnak, 2016. július 19-én a Foreign Policy című újságban részletesen kifejtette véleményét az európai migrációs válságról. A javaslatait az alábbi hét pont tartalmazza:

1. Az EU és a világ többi része fogadjon be jelentős számú menekültet biztonságos és rendezett módon.
2. Az EU szerezze vissza a határai feletti ellenőrzést.
3. Az EU teremtse elő azokat a pénzügyi forrásokat, amelyek biztosítják az előtte álló kihívások kezelését.
4. Alakítsanak ki közös európai mechanizmusokat a határok védelme, a menedékkérelmek elbírálása és a menekültek elhelyezése terén.
5. Alakítsanak ki egy olyan mechanizmust, amely a menekülteket Európán belül közös egyetértés alapján helyezi el.
6. Az EU nagyvonalúbban támogassa a menekülteket befogadó, unión kívüli országokat.
7. Az EU alakítson ki egy olyan környezetet, amelyben a gazdasági migrációt az európai népek érdekében lehessen felhasználni.

http://foreignpolicy.com/2016/07/19/this-is-europes-last-chance-to-fix-…
http://hvg.hu/gazdasag/20160726_Soros_Gyorgy_Europa_menekultvalsag_elem…

Gondolom, ezeket mind olvastad már korábban...

No, de épp ezeket nem szeretném! Tehát teljesen helyénvaló részemről, hogy olyan politikai entitást fogok támogatni, amelyik igyekszik ellenállni Soros fenti hét pontban megjelölt politikájának. Egyáltalán milyen megfontolásból szól bele bármiféle történésbe? Valamiféle tisztségviselő lenne? Megválasztotta őt itt Európában bárki is valamilyen közéleti szerepvállalásra? Vagy csak szimplán átnyúl a demokráciának hazudott rendszer felett?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem szeretnéd, hogy az EU szerezze vissza a határai feletti ellenőrzést?
Nem szeretnéd, hogy az EU előteremtse azokat a pénzügyi forrásokat, amelyek biztosítják az előtte álló kihívások kezelését?
Nem szeretnéd, hogy közös európai mechanizmusokat alakítsanak ki a határok védelme, a menedékkérelmek elbírálása és a menekültek elhelyezése terén?
stb.

Erről hallottál már?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Menek%C3%BClt%C3%BCgyi_elj%C3%A1r%C3%A1s

Nem szeretném, mert ezen intézkedések eredményeképpen bekerülnének az országba idegenek, akiknek semmi keresnivalójuk itt. Továbbá a pénzügyi források előteremtése sem pénznyomtatást jelent, hanem azt, hogy a mi munkánk eredményét allokálják olyan célok elérésére, amelyek nemkívánatosak. A közös európai mechanizmust sem szeretném, mert ez épp azt fejezi ki, hogy nem a tagállam maga dönt erről, hanem igénye, szándéka, célja ellenére, szuverenitásától megfosztva idegen hatalom teszi ezt. Ez lényegében a kvóták diplomatikus megfogalmazása egyébként.

A határellenőrzés visszaszerzésén nem tudom, mit kell érteni. Elvesztettük volna? Ebben Magyarország jól áll, aki nem, az kapja össze magát. Mivel a határt átlépni legálisan határátkelőkön lehet, nem az a megoldás, hogy frissen végzett bölcsész lányokat küldünk a határra, aki elmondja a tevehajcsárnak, hogy légyszi, ne gyere már át itt, tudod, ez határ, hanem ott a kapunál útiokmányokkal, ha lehet, lécci-lécci, amúgy meg világbéke! A törvények betartatását véleményem szerint erővel, fegyveresen lehet intézni, ha nem megy szép szóval. Már pedig nem megy. Nem bántani kell őket, csak betartatni a jogszabájokat.

1) Első biztonságos országnál megállni, nem visz tovább a lendület.

2) Kizárólag határátkelőn érkezni útiokmányokkal, menekültügyi eljárásnak magukat alávetni, hatóságokkal együttműködni, ellátást udvariasan megköszönni, nem balhézni, nem másokat zaklatni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"A gond nyilván az, hogy filozófiai kérdésekben roppant megosztott a társadalom." - szerintem, Te most nagyon diplomatikus akarsz lenni. (Mert soha sem tudhatjuk...?)

Akik itt "tüntetnek" Soros mellett, azok pénzügyi érdekeik miatt teszik mindezt. gyakorlatilag a szervezet közkatonái, v. csak egyszerűen az általa már megtérített, tudatmódosított, globalizációs "zombisereg" részei.

Amerika világhatalmi törekvései, "arab-tavaszok", "CEU-tüntetések", - egész egyszerűen a pénz, más országokban keletkező gazdasági eredmény minnél nagyobb részének elsajátítása a cél. Azaz, mindannyiunk lehúzásának érdekében "lépkednek", nem filozófiai kérdések megvitatása történik Brüsszelben, Macron-nál, stb.

Soros "csodálatos" és világméretű akciósorozata az elmúlt 20-30 évben = Amerika pénzügyi akciósorozata a világ ellen, és nem a "Soros" progresszív ideológia...

(Soha nem fogom megérteni. Van egy gyönyörű országunk, hogyan lehet vele szemben, az itt születetteknek vagy itt élőknek idegen, gyakorlatilag gyarmatosító érdekeket támogatni...??)

> (Soha nem fogom megérteni. Van egy gyönyörű országunk, hogyan lehet vele szemben, az itt születetteknek vagy itt élőknek idegen, gyakorlatilag gyarmatosító érdekeket támogatni...??)

Sajnos sok ember esetén célt ért az agymosás.

- Legyél trendi, legyél szingli, legyél világpolgár, legyél karrierista, csak magaddal törődj valósítsd meg az álmaidat, mert megérdemled, legyél a fogyasztói társadalom része, szerezz meg mindent amire csak vágysz/amivel hitegetnek, ne törődj semmivel, vegyél fel hitelt, dolgozz keményen hogy fizethesd a hiteleidet, fogyaszd a modern "kultúrát", legyél "más" mint a többiek, legyél individuum...

A haza, a család, a tradíciók, a hagyományok nem szerepelnek a trendi életmód értékrendjében. Ezért nem baj ha eladják a hazáját a lába alól, nem baj ha felszámolják a kultúráját, nem baj ha nem tartozik sehová. Ha pillanatnyi előnye származik belőle vagy elhitették vele hogy ezzel jár jól, akkor támogatja is ezt a folyamatot.

A gyökértelen, sehová sem tartozó, elvek nélkül élő zombikat/rabszolgákat sokkal könnyebb irányítani/befolyásolni mint egy közösséget.

'A haza, a család, a tradíciók, a hagyományok nem szerepelnek a trendi életmód értékrendjében'

a haza kifosztása igen?

'Ezért nem baj ha eladják a hazáját a lába alól,'

az állami földeket a fidesz(közeliek)nek? kisemmizve a helyi gazdákat?

'A gyökértelen, sehová sem tartozó, elvek nélkül élő zombikat/rabszolgákat sokkal könnyebb irányítani/befolyásolni mint egy közösséget.'

hát igen a fidesznek nevezett bűnszövetkezet minden kívánalom megfelel:))
hazafiasan pusztítja a közös vagyont, családcentrikus irtja is őket a kifosztott kórházakban, neveli a gyerekeket zombivá, - bezárja az iskolákat, egyetemeket. - meg rabszolgává, sokkal könnyebb irányítani/befolyásolni így egy közösséget.

sz'al teljesen igazad van...

> csak nem értem hogy fér bele a nézeteidbe a számítógép meg az internet, meg a mobil. ezek aztán tényleg világpolgárrá teszik a zembereket. sz'al szerintem ne használd, mert elvtelen homo zombi leszel tüle...

Nem vagy tisztában fogalmakkal így hülyeségeket beszélsz.

> erős érv, erős! de a nemleszükgyarmat cöfség belőled dől..

Engedd meg, hogy felvilágosítsalak a világpolgár (a kozmoplita szinonimája) jelentéséről.

Görög eredetű szó. Olyan személy, akit népéhez, nemzete kultúrájához szorosabb szálak nem fűznek, aki bárhol a világon könnyen alkalmazkodik.

Tehát a zinternetthö a számmíttógéphü meg a mobill telefonyho nincsen köze.

Nem kell megköszönni.

sajnálom, hogy én kell hogy felvilágosítsalak.

az alkalmatlanságot nem lehet propagandával ellensúlyozni.
és azt sem ha egy kormány gyűlöli a saját polgárait.

a mobil, a net, és a számítógép pedig hamar leleplezi a dilettantizmust.

hamar lehet vele munkát találni külföldön, és otthagyni egy fasiszta vezetésű országot.

Gondolom, az megvan, teljesen irreleváns ennek az öregembernek a származása - amely nem mellesleg magyar, ha már - és vallása, így ezzel takarózni felesleges. Ez az öregember a pénzével támogat olyan cselekedeteket, amelyek a tradicionális nemzetállami berendezkedés felszámolására irányul, továbbá politikai befolyást gyakorol. A gond ez. Abban meg nem látok semmi problémát, hogy vannak barátaink. Az rendjén van, ha igyekszünk jó kapcsolatot ápolni más államokkal. Az érdekünk is ez.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

amikor szakmanyban nem fogadjak el azt az igazgatot az iskolakban akik mind a szulok, mind a tantestulet szerint a legalkalmasabbak, kulonosen ha kritikusak voltak a jelenlegi oktataspolitikaval es mas jelolt sokszor nincs is vagy max. egy fideszes aparatcsik akinek nincs szakmai eloelete az bizony uldozes..uldozik a szakmai hozzaertest vagy az ellenkezo politikai nezeteket.

https://444.hu/2017/07/09/fideszes-alpolgarmester-tanacsadoja-valthatja…

El is olvastad, amit írtak? Először is vegyük észre, hogy a cikk egy feltételezés. Az igazgatói pályázat értékeléséből egyetlen egy mondatba kapaszkodnak bele, viszont átolvasva az értékelést, pozitív kicsengésű.
Ja, és csak mellékesen megemlítik, hogy a jelenlegi igazgató 65 éves. Biztos jó igazgató, de nem hiszem, hogy egy ilyen idős embernek kellene irányítani az intézményt. Sőt, lehet, hogy öt évet nem is vállalna...
Szóval ez a cikk is elég... mondjuk úgy, hogy 444-es.

Az első cikk... szintén hasonló stílus: nem rúgták ki az igazgatót! Lejárt az öt éves kinevezése, megpályáztatták, és az ő pályázatát nem fogadták el. A kirúgás akkor lett volna, ha az öt éve közben bocsátották volna el!

Értem én, hogy ekézni kell a kormányt, de jó lenne, ha legalább a tárgyilagosságra való törekvés látszata megmaradna... Itt pont ezt írtam:

Persze aki szereti a szépen kiválogatott, a saját szája ízének megfelelően tálalt és körített híreket némi kis finom demagógiával megfűszerezve a szokásos napi felháborodásához, politikai irányultságtól függően kiválasztja a 444 szimpatikus többszörösét

te nem magyarul beszélsz öregem, hanem fideszül zagyválsz.

héberül sem beszélek, egyébként épp a fidesz elvbarátai a netanjahu féle szélsőjobb, ami elég nagy meghasonlást jelenthet nektek:)) de mit szánit egyel több vagy kevesebb árulás.
nemigaz?

sz'al inkább neked kellene héberül tanulni, hogy bevágódj a kis zsebkormányzódnál, és nyalhass rendesen:) héberül:)

> te nem magyarul beszélsz öregem, hanem fideszül zagyválsz.

LOL

Az megvan, hogy a szellemi fejlődésedet elősegítendő, én egy magyar nyelvű hivatkozással próbáltam neked elmagyarázni a világpolgár valódi jelentését? Tehát a szöveget nem én fogalmaztam! De Te annyira ráfeszültél a fideszezésre, hogy mindenben fideszzagyválást látsz. Próbálj meg egy kicsit lenyugodni mert árt az idegeidnek.

Próbáld meg újra, hátha sikerül.

> ezzel azt mondod hogy a magyar kormány csinál világpolgárokat a becsületes ultranacionalista sorosozó magyar bunkóból?

Pontosan azt! Na kicsit jobban vagy? Ne hívjuk a piócás embert?

> nem tudom minek erőltetned különbem.

Részemről nem erőlködés. :) Te bármit olvasol (akár a wikipédiából vagy máshonnan) az neked fideszzagyválás :-D De ne keseredj el, egyszer talán elmúlik.

> a haza kifosztása igen?

A kifosztás lehetőségének mértéke függ attól, hogy milyen szinten állsz a piramisban. Ha legalul vagy akkor kevésbé, ha politikus vagy (esetleg politikus barátja) akkor több lehetőséged van. De rajtad áll, hogy megteszed vagy sem.

> az állami földeket a fidesz(közeliek)nek? kisemmizve a helyi gazdákat?

Nagyon ráfeszültél a fideszre. Az megunyugat ha azt mondom nem tetszik amit a fidesz csinál a termőfölddel?

> hát igen a fidesznek nevezett bűnszövetkezet minden kívánalom megfelel:))

Most azt hiszed, hogy ezzel az állításoddal nekem rosszat tettél? :)

> hazafiasan pusztítja a közös vagyont, családcentrikus irtja is őket a kifosztott kórházakban, neveli a gyerekeket zombivá, - bezárja az iskolákat, egyetemeket. - meg rabszolgává, sokkal könnyebb irányítani/befolyásolni így egy közösséget.

Ez a felsorolás nem teljesen igaz.

> sz'al teljesen igazad van...

Szuper.

'Ez a felsorolás nem teljesen igaz.'

hát pedig de.

magukat, meg a gyerekeiket bécsben gyógyíttatják, a gyerekeik svájcba járnak iskolába, egyetemre, a bankszámláik meg a nagy kajmán szigeteken tartják. családcentrikusak, mint lucky luciano
ami maguk körül látnak azt vagy ellopják, v szétverik.

de úgy látszik a isten haza család szemellenzőt sikerrel oktatják szemináriumokon szolgáknak...
csak tartalommal nem tudják megtölteni, mert üres fejből, csak ostobaság jön ki.

arra bezzeg van esze, hogy más farkával verje a csalánt:)
másokat fanatizáljon, és használjon szócsőnek..

> hát pedig de.

Meggyőző...

> magukat, meg a gyerekeiket bécsben gyógyíttatják, a gyerekeik svájcba járnak iskolába, egyetemre, a bankszámláik meg a nagy kajmán szigeteken tartják.

A rohadékok!

> családcentrikusak, mint lucky luciano ami maguk körül látnak azt vagy ellopják, v szétverik.

Pontosan! Maguk körül mindent!! Meg még többet is!

> de úgy látszik a isten haza család szemellenzőt sikerrel oktatják szemináriumokon szolgáknak... csak tartalommal nem tudják megtölteni, mert üres fejből, csak ostobaság jön ki.

Gondolom ezt most rám értetted abban az értelemben hogy én lennék a szolga, és az én üres fejemből csak ostobaság jön ki. Én ezt akkor úgy veszem, hogy a szokásos igényes szardobálás volt részedről. Ignorálom.

> arra bezzeg van esze, hogy más farkával verje a csalánt:)

Ezt nem értem. Elmagyarázod?

> másokat fanatizáljon, és használjon szócsőnek..

Megfigyeltem, hogy általában azok fröcsögnek fanatizálásról akik a saját kis elveiken kívül nem hajlandók elfogadni, hogy más is létezhet.

igen az lenne a normális, hogy az állampolgár hozza létre az államot.
csak mivel az eddig is aránytalan választási rendszert a tudjukki tovább rontotta, és mostmár a szavazópolgárok 1/3-is hozhat létre 2/3-ot, és akár 1 szavazattal is lehet választási körzetet nyerni, valamint összekutyulta a pártfinanszírozást is, tehát, ha elég ellenzékit jelent fel a fidesz/polgári körök/cöf/cöka a választások előtt, és elég koncepciós per fut, még ha ezek 90%-ánál ki is derül hogy kamu, már a választásoknak vége..

vagyis a csalás hozza létre az államot jelenleg..

Az olyan csodálatos liberális logika, amikor beleszámolod azokat a választásra jogosult állampolgárokat, akik magasról tesznek az egészre, nem élnek állampolgári jogukkal. Ez a választósdi állampolgári jog, nem pedig kötelesség. Aki nem ment el szavazni, az nem a liberálisokra szavazott, meg nem is a konzervatívokra, hanem minő meglepő - nem szavazott. Éppen ezért ne gyere azzal, hogy 1/3 hozhat létre 2/3-ot. Jegyzem meg, ha kevesen mennek el a választásokra, de te elmész, a te súlyod is nagyobb, s ha én is elmegyek, az enyém is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

„Akik itt "tüntetnek" a Fidesz mellett, azok pénzügyi érdekeik miatt teszik mindezt. gyakorlatilag a szervezet közkatonái, v. csak egyszerűen az általa már megtérített, tudatmódosított, globalizációs "zombisereg" részei.”

Ez teljesen igaz, kapásból kezdhetnénk a CÖF-fel, a Honfoglalás 2000 szervezettel…

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Tökéletes a vágólap, mert az idézet értelme, tartalma teljesen megmaradt. Csak a „savazós bácsi” maradt ki, mint a magyar kultúra része, amit tiszteletben kell tartani!

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Azért volt becstelen, amit csináltál, mert adtál egy valótlan idézetet, mintha onnan lenne, amire reagálsz, majd a saját fantáziád termékére, a meghamisított idézetre válaszolsz. A felületes olvasónak meg úgy tűnhet, mintha vitatkoznál azzal, akire reagálsz, holott az idézet is saját költésed, meg az arra adott reakció is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

'Nem értem, miért érzi bármelyik sajtótermék szükségét a mindenkori kormány vegzálásának.'

mert a politikai újságírásnak az a dolga.

'Ez épp olyan, mintha egy cégnél a dolgozók fúrnák a főnökeiket...'

a kormány nem főnöke az újságírónak. persze most sok lapnál a tulajdonos főnöke, és ez nagyon nagy gáz. viszont az újságíró adott esetben polgára - tulajdonosa - az országnak ahol a kormány kormányoz.

egy országot vezetni nem olyan mint egy vállalatot, mert egy országnál akár merre nézel, mindenütt tulajdonost látsz, nem pediglen alkalmazottat. - persze van egy pár emberke aki mind a kettő egyszerre, meg néhány külföldi turista, de ez most irreleváns - nem véletlen hogy a kormányt végrehajtó hatalomnak szokás hívni.

a végrehajtó hatalmat pedig a tulajdonosok joga ellenőrizni, és ha jót akarnak maguknak, akkor kötelesek is, mert baromi nagyot bukhatnak, a részvényeik hamar 0-ra írhatja a kormány.

mint az látszik manapság..

Szemben veled, én abban látom a képviseleti demokrácia lényegét, hogy választott képviselőink a nemzetközi porondon is képviselnek engem, de nem személyesen engem, hanem egy cseppet nagyobb entitást, az egész országot, mint közösséget. Ennélfogva nem a Kormányt cseszegetem, s nem keresem nagyítóval a hibákat abban, amit tesz, hanem örülök annak, ha a nemzetközi térben egymásnak feszülésben a minisztériumok teszik a dolgukat, s nem személyesen nekem kell tárgyalnom teszem azt, az élelmiszerek minőségéről, vagy cirkuszolnom különféle külföldről támogatott szervezetekkel, hogy húzzanak innen az afrikai és ázsiai kegyeltjeikkel együtt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

szemben veled, én szeretem ha a választott képviselőm nem a saját svájci bankszámláját hizlalja, hanem a képviselt területét.

egy dakota közmondás szerint, szép dolog a bizalom, de az ellenőrzés még szebb.
lehet hogy orosz közmondás a hidegháborúból, az atomcsend egyezmény környékéről?
nesze nektek a keleti nyitás:)

mindenesetre rendszergazda csak ebben a szellemben dolgozhat.
és választó is csak így alhat nyugodtan, ha csak nem akar holnap putyin országában élni!
- a francba késő, már itt a putyinsejhajnyaló lego kormányzó! -

Valójában azért hülyeség a két oldalnak vitáznia egymásal, mert eleve mások az alapvetések, mást jelent számukra a jó és rossz fogalma, így az elérendő célok is mások. Mivel már arról sem tudunk megegyezni, mi a kívánatos, az elérendő cél, nyilván az odavezető útról sem tudunk megállapodni, mert azok az utak szükségképpen máshova vezetnek. Nehéz ügy.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Most is működik az ország. Az más kérdés, hogy neked nem tetszik az, ahogyan működik. De épp erről írtam. Számodra más a jó, a kívánatos, mint számomra, s így, hogy már a célokban sem sikerül megegyezésre jutni, értelmetlen az útról vitázni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem sajnos nem működik.
nem működnek az iskolák, kórházak, önkormányzatok..
nem működik a munkaerőpiac, a munkaerő szökik az országból..
nem működik az adóhivatal, az ügyészség, az alkotmánybíróság..
a köztársasági elnöki hivatal..
a parlament..

ha ez a működés..

Ezek szerint nálad a „működő ország” definíciójába belefér, hogy _menetrendszerűen_ kell nyitott mellkassal egyik kórházból a másikba betegeket szállítani, mert nincsenek meg a vizsgálatokhoz szükséges tárgyi feltételek.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Menetrendszerűen? Nyitott mellkassal? Valóban? Továbbá, ha egy pavilonokból álló kórházban történik ugyanez intézményen belül esetleg nagyobb távolságra, akkor máris normális lesz, de ha más a két intézmény neve, akkor skandallum.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Emlékeim szerint elismerték, hogy ez messze nem az első alkalom volt. Mivel két eltérő intézményről van szó, gondolom nem 500 métert kellett megtenni, hanem többet.
A cinizmusod értelmetlen és felesleges.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

hát igen.

ha nem lenne pénz...
de amikor a vizesvb másfél órás megnyitójának arából, 10-20 ct-t lehetne venni,
miközben a gerendai ennek a 3/4-éból, több mint egy hetes fesztivált hoz össze a hajcsin.

ez már túlmutat a demagógián. ez a kormányzás már emberiesség elleni bűntett.

ezen már csak röhögni lehet..

Ne aggódj, van itt pénz, ha lopni lehet! Direkt kormánypárti sajtót linkelek, nehogy elfogultnak tartsanak!

https://888.hu/article-volt-mar-melegolimpia-es-lesz-zsido-olimpia-is-2…

Remélem indul Soros is, lenne meglepetés! :)

----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

vagy esetleg meg lehetett volna rendezni a jelenlegi költséget 10%-áért. mert hogy másoknak v.hogy sikerült.

igaz nem volt párttagonként (kdnp is) és családtagonként 10-10 offshore számla, és 2-2 'nemzeti nagytőkés' vadászkunyhók meg szomszédok, haverok, kollégiumi szobatársak..

azaz tényleg nem kellet volna megrendezni...

még jó hogy telerakták a gatyájukat az olimpiai népszavazásnak még csak a szelétől is ..

még jó hogy telerakták a gatyájukat az olimpiai népszavazásnak még csak a szelétől is ..

Annak nem anyagi oka volt, hanem politikai. A Fidesznek arcvesztés lett volna, a Momentum pedig győzelemként kommunikálhatta volna a népszavazás eredményét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ha népszavazáson bukják, talán hetekig negatív jelzéssel címlapon maradnak, jobban rászánlak a költségekre, ami aztán lavinát indíthatott volna.
+ amit te mondtál többszörösen megerősödhetett volna az ellenzék.
vagyis több okból is menekülni kellett a népszavazás elől.

még rájött volna valaki, hogy lehet fogást találni rajtuk.
be lehettek szarva rendesen :)

> de legalább nem a közpénzt hordják szét.

Hát igaz, közéjük is lövethetett volna Lenin, de ő ehelyett csak visszadobta a labdát a pionyíroknak.

Egyébként erről a hozzászólásodról az a már klasszikus karikatúra-képsorozat jut az eszembe, amikor látunk egy hapsit, aki dühtől szétpattanó fejjel ordítja, hogy "rasszista!", "bigott!", "gyűlölködő!", "homofób!" -- aztán nagyobb képre váltva látjuk, amint emberünk azt ordítja, hogy "másik rasszista!", miközben egy megszeppent pszicho-doki Rorschach képeket mutogat neki. (http://imgur.com/dqS3ltf)

De gondolom, pontosan érthető volt, mire utaltam az eredeti hozzászólásommal, csak valahogy úgy érezhetted, meg kell védened a proletariátus becsületét, elvégre "FIZESSENEK A GAZDAGOK!" Ugye te is utaltál már némi anyagi támogatást annak a rendkívül színvonalas és elsősorban függetlencivil online médiumnak, ha már ennyire kalapozniuk kell? :)

a probléma inkább az, hogy ahelyett hogy kimondanád, hogy az egy csapnivaló vacak, v. szar .v ilyesmi. - ezzel nem is lehetne vitatkozni, ez a véleményed 'oszt jónapot' -
inkább a zsebükben turkálsz.

értem én, azt minek posztolnád ki? ha nem 'k.anyázol' le v.kit, v. nem gázolsz bele a becsületébe v.kinek, - legyen az soros, gyurcsány, libsibolsi, mocskoszs.. - mit sem ér az egész. nemigaz?

egyébként ha nem tartod jónak, minek olvasod?
ez valami mazochizmus?

> "inkább a zsebükben turkálsz."

Én? Én turkálok a 444 és a közönségük zsebében? :) Hát, öregem, ennél nagyobbat nem is tévedhetnél, de ezzel kapcsolatban kénytelen leszel megelégedni ennyivel.

Az tök mindegy, hogy nekem mi a véleményem a 444-ről és a többi, egy kaptafára készült médiamocsokról. Pénzért rinyálnak most, és erre azért szorulnak rá, mert a közönségük fizetőképessége (vagy inkább: -hajlandósága) legendásan alacsony, amit én nagyon sajátságosan nyomorultul viccesnek és tipikusnak találok.

De semmi ellenvetésem, ha bárki -- akár te is -- elkezded őket pénzzel tömni, hátha sikerül végre megforgatni az egész világot, de gyanítom, inkább az lesz, ami a Népszabadság (?) csődjénél is volt: ment a nyivákolás, hogy így világszínvonalú, meg úgy elnyomják, aztán csak kiderült, hogy a kutya se vette a kiadványt.

Dr Jordan Petersonnal történt nemrég, hogy 20 év után "véletlenül" nem kapta meg az egyetemtől az aktuális évre a pénzt. És láss csodát, összedobták neki a népek a neten. Tessék bátran utánozni, fizesse mindenki a maga hobbiját!

> "ha nem 'k.anyázol' le v.kit, v. nem gázolsz bele a becsületébe v.kinek, - legyen az soros, gyurcsány, libsibolsi, mocskoszs.. - mit sem ér az egész. nemigaz?"

He? Te melyik tévét nézed?

> "egyébként ha nem tartod jónak, minek olvasod?
ez valami mazochizmus?"

Ezt én is kérdezhetném tőled -- de miért tenném?

nem állítottam, hogy olvasom, és azt sem, hogy nem.

'célközönségük többsége inkább a mások pénzének szétosztogatásában jeleskedik'

vagyis? a célközönség zsebében?

'De semmi ellenvetésem, ha bárki -- akár te is -- elkezded őket pénzzel tömni, hátha sikerül végre...'

értem. sz'al te is másokra - énrám? - vársz, hátha...

mostmár minden világos.

> > 'célközönségük többsége inkább a mások pénzének szétosztogatásában jeleskedik'
> vagyis? a célközönség zsebében?

Nem.

Megpróbálom a "különlegesek" kedvéért részletesen értelmezni az eredeti hozzászólásom. Lássuk, mit is írtam! Ezt: "A kérésük jogos, de nyilván nehezíti a dolgukat, hogy a célközönségük többsége inkább a mások pénzének szétosztogatásában jeleskedik."

A "kérésük jogos" rész azt fejezi ki, hogy méltányosnak, érthetőnek és a törvényekkel szemben nem állónak ismerem el a 444 igényét és igénybejelentését.

A "de nyilván nehezíti a dolgukat" már kissé szarkasztikus, csipkelődős átvezető, egyrészt mert én kontraproduktívnak, sőt, károsnak tartom a 444 eszmeiségét és megnyilvánulását (amellett, hogy a tipográfiai ízlésemet is öklendezésre ingerli a náluk és eszmetársaiknál látható vizuális megoldás, ami gondolom, annak tudható be, hogy belterjes, viszonylag kislétszámú csoport lévén azonos forrásból/műhelyből kerülnek ki a látványterveik -- de ez csak személyes/szakmai ellenszenv, itt irreleváns), ezért enyhe kárörömet érzek a küszködésük híréről értesülve. Enyhe a káröröm, mert tudom, hogy ha esetleg ez a bizonyos online hírlap ellehetetlenülne, maradna még belőlük, elvtársaikból elég.

A "hogy a célközönségük többsége" folytatásban a CÉLKÖZÖNSÉG kifejezés a 444 rendszeres, visszatérő olvasóira vonatkozik, akikről vagy az feltételezhető, hogy egyetértenek a 444 szellemiségével, és/vagy bármilyen okból érdekli őket az ott közölt, akár az "újságírók", akár a kommentelők generálta tartalom. A 444, mint minden hírlap, a látogatókból, az olvasókból él, egyrészt előfizetésből vagy más hasonló módon történő direkt pénzbevételből (pl. paywall, amit a 444 talán nem alkalmaz, de akár alkalmazhatna is, hiszen technikai akadálya nem volna), másrészt pedig a jelentős(nek remélt) látogatói létszám miatt hirdetések megjelenítéséből. Az online hirdetések manapság kevésbé hatékonyak, mint a hőskorban, részben mert túlságosan sok a néznivaló a neten, részben pedig technikai megoldásokkal igyekeznek elkerülni vagy megakadályozni a látogatók a hirdetések megjelenését. A 444 cikkeiért nemigen tudom, ki volna hajlandó fizetni, így ez rögtön meg is magyarázza, miért vannak pénzszűkében.

Végül, az "inkább a mások pénzének szétosztogatásában jeleskedik" befejezéssel visszautaltam az említett célközönségre, aminek többsége nem túlságosan irreális becsléssel bizonyára a 444 szellemiségével azonosulók közül kerül ki. Mivel a 444 hecc-lap, a közönségük is főként a trollként viselkedőkből tevődik össze. Ezek az olvasók csekély sikereket értek el életük során, és balszerencséjüket igyekeznek úgy beállítani, főleg önmaguk előtt, mintha azt egy külső erő -- akár a politikailag épp regnáló csoport, akár annak úgynevezett ellenzéke -- okozná, csaknem kizárólag. Noha ezek a trollként viselkedők nem feltétlenül ugyanazt az uralkodói réteget démonizálják, a 444-en történetesen a "baloldalinak" vagy "liberálisnak" nevezett trollok vannak többségben. A "baloldaliság" egyik alapelve, hogy az elosztandó és elosztható javakat nem a javak megteremtésével/megtermelésével arányosan, hanem állítólag "közösségi egységre törekedve" szándékoznak elosztani, és bár már jó száz éve folyó kísérletek szerint ez a törekvés még minden egyes alkalommal vérontáshoz vezetett, rögeszméjük, hogy az elv jó, csak annak kivitelezésében követhetettek esetleg el az elvtársaik kisebb hibákat, de majd ha végre ők diktálhatnak, akkor lesz itt jó világ: https://9gag.com/gag/aXXEvrz/my-version-of-communism-is-perfect-i-tell-… Ehhez még hozzátartozik -- és itt érkezünk el a pénztárcákban kotorászáshoz --, hogy a trollok sikertelenségük okán nemcsak a 444 bukszájába, de a "közösbe" sem nagyon tesznek értéket, de nagyképűen, szemrebbenés nélkül írnák elő, hogy a mások által megtermelt javak hová kerüljenek. Erre mondta állítólag Margaret Thatcher, hogy "The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money", azaz: "A szocializmussal az a gond, hogy előbb-utóbb kifogysz a mások pénzéből", és idézhetném a "szocializmuskísérlet az osztályteremben" (http://www.snopes.com/college/exam/socialism.asp) néven elhíresült tanmesét is.

Írtam, hogy a 444 hecc-lap, ami főleg trolletetőként működik, és arra is kitértem, hogy ezek a trollok nem azonos törzshöz tartoznak, tehát vannak "jobboldali" vagy "kormánypárti" nézetűek is közöttük. Egészen ostobának kell ahhoz lennie valakinek, hogy a jelenlegi kormány intézkedéseit kivétel nélkül pártfogolja, mert annyi ostobaságot művelnek amellett a néhány valóban ésszerű döntésük és rendelkezésük mellett. Hova álljanak hát a belgák -- tehetné fel a kérdést a viccbéli emigráns... illetve, ezt inkább törlöm, mert hátha túl bonyolult a gondolat, ezért inkább maradjunk abban, hogy csak mert valaki undorodik a 444-től és a hozzá tartozó holdudvartól, ebből még nem következik, hogy az illető kormánypárti, és itt kanyarodom végül vissza ahhoz a megjegyzésemhez, hogy a 444-es szellemiséget károsnak tartom. Miért? Mert úgy tesznek, mintha (politikai/társadalmi) alternatívát képviselnének, pedig csakis hőbörögnek és rombolnak, és semmiféle konkrét és megvalósítható elképzelésük nincs arról, hogy "ha ne úgy, ahogyan most, akkor hogyan". Ha én lennék a gonosz orbánbasi, pontosan ilyen "ellenzéket" szeretnék, mert ezek garantálják, hogy leválthatatlan maradjak.

Remélem, segítettem.

> "értem. sz'al te is másokra - énrám? - vársz, hátha...
> mostmár minden világos."

Nem, úgy látom, épp a világos ellenkezője igaz. Felőlem felfordulhat éhen a 444 szerkesztősége -- ezt átvitt értelemben kell interpretálni: nem kívánom az ott tevékenykedők biológiai pusztulását --, sőt, meggyőződésem, hogy minden egyes rájuk költött fillér csak tovább növeli a káoszt, amiből azért már eléggé elegem van.

Hogy elejét vegyem a "na, de hát akkor mégis értem, náci vagy! és neked is csak a szád jár" jellegű vergődésnek, közlöm, hogy amíg a jelenlegi ellenőrizhetetlen és személyes felelősségrevonástól teljesen mentes, a zavarosban halászásra épülő választási és kormányzási rendszer van érvényben, addig semmiféle esélyét nem látom a társadalmi javulásnak, ezért a túlélés érdekében az önfejlesztést és a társadalmi szerepvállalástól való teljes tartózkodást tartom csak járható útnak. Vagyis, a következő, mondjuk száz évben nem számítok javulásra sem ebben az országban, sem világszerte, de ettől még elszomorít, ha látom a "baloldaliak" és "jobboldaliak" kölcsönös (ön)hergelése szította rombolást.

most azzal kérkedsz, hogy mennyire kívülálló vagy?

elkeserítő lehet, de nem lehet kívülállónak lenni, ha máshogy nem a munkahelyeden keresztül, vagy hogy leaszfaltozzák e az utcát ahol laksz, vagy nem.

vagy hogy be tudsz e jelentkezni a saját lakásodba, v. nem. vagy köthetsz e net szolgáltatóval szerződést a saját házadra. v. nem.

érintett vagy, így vagy úgy.

és ezek valós példák, ha nincs is kifejtve.

"a célközönségük többsége inkább a mások pénzének szétosztogatásában jeleskedik."
pl a jobbik, az lmp, az mszp, a fidesz... egyik kommunistább mint a másik.

szerk: (b+ a dk-t kifelejtettem, szintén közösségi forrásokból szeretne nyugdíjemelést pl)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Így van ez a mi kis kommunista mocsarunkban, ahogy van ez a közpénzből (vö: mások pénzének szétosztogatása) működtetett propaganda brancsban is (magyaridők, 888, prosti srácok, lokál, origo, tv2, stb)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Az "ingyen sem kéne" tipikus esete. Jó ideje gondosan vigyáztam rá, hogy még a kattintásommal se támogassam ezt a fajta "újságírást."

_______Peter
I am a stone. I do not move.

mondj példát igényes újságírásra

http://fizikaiszemle.hu/ :) Komolyabbra fordítva: újságot nem sokat olvasok, se off-, se online. A már említett Fizikai Szemle ezek közé tartozik, de gondolom, nem szakmai folyóiratra gondoltál :) A helyi újságot járatjuk, de nem azért, mert hú-de-igényes lenne, hanem inkább a helyi hírek, információk miatt (és jobban kézre esik, mint egy online változat).

Mindenkinek szíve joga külső alapján elítélni a tartalmat, de a kérdésem egyébként sem erre irányult.

Ha már ennyire akarod: a tartalommal is nagy bajok vannak (bár ez is szubjektív, valakinek pont ez jön be).
Kb. mint a 888.hu-t, ezt is a "másik oldal" iránti gyűlölet hatja át. Persze aki szereti a szépen kiválogatott, a saját szája ízének megfelelően tálalt és körített híreket némi kis finom demagógiával megfűszerezve a szokásos napi felháborodásához (1984, Két Perc Gyűlölet), politikai irányultságtól függően kiválasztja a 444 szimpatikus többszörösét.

A 444 valóban bevallottan nem a kormány oldalán áll, de ettől még semmivel sem rosszabb, mint például az origo.
A helyi lapok pont jó példa, hiszen az ország nagy részén Lőrinc gazda tulajdona.
Egy pár éve még én is teljesen passzívan tekintettem a hazai politikára, de manapság az a baj, hogy kezd megszűnni a lehetőség is arra, hogy aki akar, valami független "szerű" helyről tájékozódjon. Az sem megoldás, hogy mindkét oldalt olvasod, mert annyira teljesen ellentétes minden, hogy a végén csak a hiten múlik, hogy kivel értesz egyet. Akkor meg nincs kiút egyik buborékból sem, függetlenül attól, hogy éppen melyik buboréknak van igaza.
A rosszul informált társadalomnak meg Brexit és Trump a vége.

Szerintem ahhoz is érvek kellenének, hogy ha igen, miért, ha nem miért nem. Amit írtál, azzal nem tudok mit kezdeni. Ezeket a köröket megfutottuk már szerintem máshol. Úgy gondolom, a jelenlegi társadalmi berendezkedés nyertesei foggal-körömmel ragaszkodnak a status quo fennmaradásához, kerül, amibe kerül. Ha emberéletekbe, háborúkba, akár úgy is. Azt állítom, hogy ez kevesek érdeke, de ezen kevesek befolyásosak annyira, hogy le tudják vezényelni azt, hogy ne legyen valódi változás, s ne legyen valódi választási alternatíva sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ettől még semmivel sem rosszabb, mint például az origo

És ebből mi is következik?

A helyi lapok pont jó példa, hiszen az ország nagy részén Lőrinc gazda tulajdona.

Egyrészt pont nem érdekel, kinek a tulajdona, engem a papíron levő szöveg és kép érdekel. Egyébként nem nyertél, ez még Lapcom Zrt.
Sok olvasó úgy véli (olvasói levelek), hogy független az újság, de érezhetően balra húz.
Viszont a 444-nél lényegesen jobb, olvashatóbb, kevésbé gyűlölködő. Meg persze vannak helyi hírek, amik a 444-en nincsenek :)

rosszul informált társadalomnak

Az, hogy nem olvasok pártlapokat (444, 888, origo, index, stb.), nem azt jelenti, hogy nem vagyok informált. A legfontosabb (országos) hírek a helyi lapban is megjelennek, és ami érdekel (vagy gyanús), annak utánanézek - nem, nem az említett oldalakon, inkább megnézem, hogy pl. mi a törvénytervezet. A politikai bulvár (ki mikor és mennyiért helikopterezett, volt-e kordon a prájdon, stb.) nem éri el az ingerküszöböm.
A szerintem fontos kérdésekben van véleményem, amelyeket érvekkel vagy ha olyan, számokkal is alá tudok támasztani. A véleményem pedig a pártok véleményétől független, egyszer az egyikéhez, másszor a másikéhoz áll közel - sőt, olyan is, hogy mindegyiktől lényegesen különbözik.

Egyet értek veled, tisztelendő a hozzállásod, de ettől még semmi sem lesz jobb. Kevesen vagy. A sorosozósok meg most éppen sajtószabadság romboló módban vannak, ami akár azt is jelentheti, hogy a te tajékozódási lehetőségeid is szűkülnek. Arra próbálok rámutatni, hogy attól mert nem tetszik neked személy szerint valamelyik médium, amit éppen pusztítana a csőcselék, ha nemtetszésed kinyilvánítod, kicsit melléjük állsz.

ha nemtetszésed kinyilvánítod, kicsit melléjük állsz

Akkor azt mondod, hogy a nemtetszésemet tartsam meg magamnak? Nem pont ezzel rombolod a sajtó- ill. a szólásszabadságot?

Egyébként a világ nem feltétlen fekete vagy fehér. Attól, hogy valakinek a véleménye (stílusa, stb.) nem tetszik, nem azt jelenti, hogy az "ellenfelével" értek egyet - nem hiszek az "ellenségem ellensége a barátom"-szlogenben.
Nem hiszem, hogy olyan(ok)nak kellene megfelelnem, akik úgy gondolkodnak, hogy valaki vagy fideszes vagy baloldali (liberális) lehet, és ha valamiben nem értünk vele egyet, automatikusan a másik oldalon áll.
Nem a Fidesszel vagy az MSZP-vel (LMP, stb.) van a legnagyobb probléma, hanem azzal, hogy sokan vannak, akik ennyire leegyszerűsítetten gondolkodnak (már ha ez gondolkodás). Ez az a tömeg, amely az elvakult fideszeseket és az elvakult anti-fideszeseket alkotja, a pártoknak (igen, a baloldaliaknak is) pont ilyen stabil, megbízható, könnyen beetethető emberekre van szüksége. És amíg ezek a "kétpólusú" (vagy "bináris") emberek (értsd: szeretik, ha mindent készen kapnak, lehetőleg minden napra egy botrányt, hogy az ellenségen lehessen gyűlölködni) alkotják a szavazók jelentős részét, addig nem is lesz jobb ebben az országban.

Optimista vagy. Ez nem bal- meg jobboldaliság kérdése. Azért nem lesz jobb az országban, mert alacsony érdekérvényesítő képességű, katonailag és gazdaságilag egyaránt gyenge állam vagyunk. Fejünk tetejére is állhatunk, ez akkor sem lesz jobb. Attól semmi sem lesz jobb, ha azok helyett, akik eddig loptak, másoknak biztosítjuk erre a lehetőséget.

Érdemi változás a társadalmi berendezkedés megváltozásától várható, viszont nehéz elképzelni, hogy a jelenlegi status quo haszonélvezői hozzájáruljanak ahhoz, hogy ilyen irányú változások vér nélkül bekövetkezzenek. Sőt, amikor emberi jogokra, meg effélékre hivatkoznak, az sem szól egyébről, mint arról, hogy az adott állam nem eléggé nyitott, liberális kapitalizmust üzemeltet. Így számolták fel a Szovjetuniót, a középeurópai - bár keleteurópainak hazudott - blokkot, Venezuela épp most esik el, Kubának sincs sok hátra. Kína elég erős, kóstolgatják, de nem is érdekes annyiban, hogy a gazdasága már kapitalista piac. Ide sorolnám Ukrajna kényszerbeléptetését az EU-ba, s az ennek kapcsán kitört polgárháborút is, a korábbi grúziai konfliktust is valamelyest, az arab tavasz nevű igen átlátszó nyugati beavatkozást, de Moammer Kadhafi meggyilkolását és Líbia destabilizálását szintén. Terjed ez a társadalmi berendezkedést, a hozzátartozó elvárt politikai nézetet is erőszakkal terjesztik, kimaradni nem lehet, mert akkor ott vér fog folyni. Nálunk csak azért nem lett '89-ben nagyobb baj, mert önként meneteltünk a vágóhídra.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez nem bal- meg jobboldaliság kérdése.

Épp ezt magyaráztam én is.

alacsony érdekérvényesítő képességű, katonailag és gazdaságilag egyaránt gyenge állam vagyunk

Viszont ebből még nem kellene annak következnie, hogy nem lehet jobb. Nemcsak a külső tényezőket lehet változtatni, hanem a belsőket is. És amíg a belső körülmények nem stabilak, a társadalom nem egységes, hanem durván megosztott (kétpólusúak), addig valóban nem fogunk javulni.

Össze lehetne fogni, de van egy értékrendbeli szakadék a két tábor között. Vannak, akik azonosulnak a liberális demokráciával, a nyugati, pazarló, végletekig önző, individualista attitűddel, a globalizációs törekvésekkel, míg mások nemzetállamokban, a szerényebb fejlődésben, kevésbé hajszolt, kényelmesebb, akár alacsonyabb életszínvonalú életben hisznek. Kibékítetlen az ellentét. Az előbbiek nagyon nyomulnak az utóbbiak kárára.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az értékrendbeli különbséggel nincsen baj.
A baj ott van, ha támadjuk a másikat csak azért, mert a véleménye más. Úgy látom, ebben a topikban már ketten is el akarnak küldeni ebből az országból, csak azért, mert... Kicsit leegyszerűsítve: akinek más a véleménye, elmehet. És ez sajnos a HUP-on kívül is (az on- és az offline "valóságban" is) megfigyelhető.
Az ilyen leegyszerűsített világú emberek a fogyasztóközönsége a roppant egyszerű plakátoknak, az "adóztassuk a gazdagokat"-szerű lózungoknak. Az érzelmekre, egészen pontosan a gyűlöletre hatnak (és igen, a 444 is), az ellenfélt (ellenséget?) gyakorlatilag démonizálva (jobboldalon Soros és Brüsszel, baloldalon Orbán és Moszkva a mumus). És ezt mondom, hogy amíg jelentős szavazóképes(!) közönsége van ezeknek a "kampányoknak", addig nem is lesz lényegesen jobb (feltételezve, hogy kb. minden más körülmény állandó).

Szerk.: kicsit konkretizálva. Egy annyira egyszerű kérdésnek az ellenőrzése, hogy nyugdíjjárulékot vagy nyugdíjadót vonnak-e a bérünkből, roppant egyszerű lenne. Mégis sokan elhiszik ennek az egyszerű ténynek ellentmondó állítást, ha azzal az aktuális mumust lehet szidni. És amíg szavazóképes embereket ennyire egyszerű megvezetni... Ja, és persze amikor javítottam, hogy nem adó, hanem járulék, rögtön narancskommandó, Fidesz-bérenc, stb. lettem.

Remélem, most már jobban érted, hogy mit akarok valahogy kinyögni ;)

Persze, azt értem, amit mondasz, csak annyiban érezlek optimistának, hogy a peremfeltételek, az igen erős geopolitikai erőtér determináltsága miatt igen kicsi a mozgásterünk. Orbán legalább küzd, mind disznó a jégen, ha elesik, akkor azt mondja, hogy ez egy trükkös figura volt éppen. :) A lopás meg örök, ennek nem örülök, de nem tudom a kiutat. A civil szervezetek nem jelentik azt, mert ott kőkemény politikai befolyás a tét, nem pedig politikasemleges valódi ellenőrzés.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A magam részéről nem a liberális demokrácián, a kapitalista piacgazdaságon belül keresem a megoldást, mert az nyilvánvalóan nem lesz. A társadalmi egyenlőtlenségek szükségképpen nőnek, s továbbra is úgy néz ki a helyzet, hogy hatalmas dolgozó tömegek kizsákmányolásából él a politikai és gazdasági elit, az arisztokrácia, viszont épp ezek vannak döntéshozó pozícióban, ahol tovább lehet optimalizálni a kizsákmányolást.

Amíg maga a társadalmi rend nem változik, nem csökkennek a feszültségek. A nyugat átmenetileg időt nyert azzal, hogy terjeszkedett a volt szocialista országok EU-ba léptetése által, felfalva piacainkat. Mi ujjongunk, hogy ránk tették a hámot, mert cserébe friss, zöld legelő felé mehetünk, nincs áruhiány, miegymás. Az viszont már fel sem tűnik, hogy csattan az ostor, nincs szabadság, kilépni nem lehet. Sőt, muszáj belépni, lásd Ukrajnát! Amúgy nyugtával a napot, kíváncsi vagyok, mi lesz a brexitből, de az a gyanúm, el lesz maszatolva addig, míg a feledés homályába merül, vagy az ideológiailag megdolgozott nép egy újabb népszavazáson elutasítja. Volt már az íreknél is olyan, hogy a demokrácia átmenetileg fel lett függesztve, s a nem kívánt eredményt követően egy újabb népszavazás kívánt eredménye alkalmával hirtelen kiterjedt az egész országra a szent demokrácia. De pont akkor! Előtte nem, utána nem lett harmadik népszavazás. Ilyen ez, mindig csak akkor van demokrácia, ha a nép az elvárt eredményt produkálja, ha nem, az valami demokrácián kívüli anomália, tévedés. Tudod, tanulom ám én ezt a műfajt... :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Társadalmi berendezkedések közül ne kelljen már választanom :)
Én inkább alulról jövő változásban hiszek, amikor az egybites (kétpólusú) tömeg kisebbségbe kerül, azaz a gondolkodó emberek aránya megnövekszik. Akkor remélhetőleg a pártok is rá fognak jönni, hogy az eddigi demagógia hatástalan, vele nem lehet választást nyerni.

Semmire sem mész a gondolkodó emberekkel, ha továbbra is a jelen társadalmi berendezkedés alaphalmazán gondolod megoldani a problémákat. Akkor tudod mi lenne a különbség a pártok között? Csak annyi, hogy a költségvetés egyes tételei néhány tized, esetleg néhány százalékban eltérnének. Semmi lényegi, strukturális különbség nem lenne.

Miért ne kelljen választanod? Szerintem azért fejlődünk, hogy könnyebb, kényelmesebb legyen a munkánk, s felszabaduljon egy csomó szabadidő. Mindenkinek. Tehát nagyjából teljes foglalkoztatás heti 4-5 napban napi 3 munkaórával mondjuk. Az nem járható, hogy egyesek dolgoznak sokat, nincs idejük élni, rámegy az egészségük, illetve mások munka nélkül vannak, nekik meg arra megy az életük, hogy nincs miből megélniük. Meg persze vannak azok, akik számára elérkezett a kommunizmus: bemennek a boltba, bármit levehetnek a polcról, meg sem kell nézni az árcédulát. Minek ezzel fáradni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor tudod mi lenne a különbség a pártok között? Csak annyi, hogy a költségvetés egyes tételei néhány tized, esetleg néhány százalékban eltérnének.

Miből gondolod? Miből gondolod egyáltalán, hogy a gondolkodó ember gondolkodása csak a pénzig terjed?

Szerintem azért fejlődünk, hogy könnyebb, kényelmesebb legyen a munkánk, s felszabaduljon egy csomó szabadidő.

A könnyebb, kényelmesebb munkával egyetértek, de a "csomó szabadidővel" nem - legalábbis a példádbeli számokkal semmiféleképp, miszerint heti 12-15 óra.
Egyrészt az ember le kell, hogy foglalja magát. Érezze, hogy hasznosat tesz. A nyugdíjasok jelentős részének ez a baja, hogy nem tud magával mit kezdeni.
Másrészt nem fog fejlődni ezáltal a gazdaság, arra a közgazdasági okosságra gondolva, miszerint a termékek ára gyakorlatilag a mögöttük levő emberi munka ellenértéke. Nagyon egyszerű (és remélhetőleg nem helytelen) logikával úgy gondolom, hogy ez deflációhoz vezet, ami a jelenlegi modellek szerint hosszú távon nem jó.

Társadalmi modellek közül azért nem szeretnék választani, mert nemigen gondolkodtam azon, hogy mi lehetne az, ami jó lehetne. A magyar társadalmi viszonyokat (főleg a megosztottság) tekintve bármit mondanék, kb. az ország felének nem tetszene :)

tudod, nem mindenkinek az a célja, hogy heti 10 óra munkával kibekkelje nyugdíjig ami után a hátralevő (akár) több évtizedig egyáltalán nem csinál semmit

hint: a munka nem csak rossz lehet, ha van rá lehetőséged, érdemes olyat keresni, amit szeretsz csinálni

és tbh itt meg is bicsaklik a kommunizmus elmélete, mert valaki high risk high reward menne előre, fejlődne, stb., mások pedig inkább az állóvízben üldögélnének. ez utóbbival sincs feltétlenül baj, csak ne legyen elvárás az azonos végkifejlet is.

Mondjuk ha olvasol OECD és EU jelentéseket, nyers statisztikákat, pl. átlagbérről, életszínvonalról, elmúlt évek fejlődését nézed összehasonlítva minket a környező országokkal, akkor lesújtó a kép. Szlovákia, Lengyelország, Csehország húz el mellettünk, már Romániával, Bulgáriával versenyzünk.

Szlovákia egykoron még teljes egészében Magyarország része volt, rendszerváltáskor kb. ott voltak mint mi, azóta náluk már euró van, magasabb az átlagbér stb. De mi még Trianonnál vagyunk leragadva. Inkább el kéne számoltatni az eddigi kormányainkat, hogy miért nem sikerült minket felzárkóztatni legalább egy Szlovákia szintjére.

„Mi nem úgy vagyunk sikeresek, ahogy mások szeretnék, hogy sikeresek legyünk. Mi a magunk magyar módján vagyunk sikeresek.” (Orbán Viktor)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Csak irigykednek a kedves kollégák hogy mások megélnek shitpost-olásból.

Támogassa a shortos György. Szenny lap.
------------------------
Jézus reset téged

http://alapblog.hu/korrupcio-ellen-piac-a-megoldas/

"Normális megoldás az volna, ha nagy nemzetközi sporteseményeket teljesen piaci alapra helyeznék, és államok nem rendeznének ilyet, nem feladatuk, csinálja a magántőke, ha megéri neki: mindjárt varázsütésre lejjebb szorulnának a költségek…"

Szívem szerint sörétes puskával támogatnám meg őket (az indexesekkel egyetemben), de mivel tökéletesen kontraproduktív amit csinálnak, ezért csak röhögök rajtuk.

A budaörsi Auchanban láttam amúgy az Uj Petit, ritka gusztustalan figura élőben, főleg amilyen állapotban van, pókhassal keményen elhízva (a Gyuri bá pénzén), egyébként kiszúrt engem, hogy őt most éppen valaki csúnyán nézi. :D

Majdnem olyan keményen támadtad UP-t, mint az a hős, aki anno azzal bomlasztotta a Szovjetuniót, hogy szerencsétlen kiskatonát, aki tán szabadságáról ment volna vissza a laktanyába, a Déliben - a saját bevallása szerint - nem a megfelelő vonatra ültette fel (Pécs helyett a zalaegerszegire vagy valami ilyesmi).

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Mi a pöcs az a 444 egyébként?

--
trey @ gépház

lol, mi megy itt

No rainbow, no sugar

Valószínűleg nem jutnak olyan könnyen pénzhez, mint egy kormánypárti napilap, ahol megrendel a kormány egy értelmetlen hirdetést, és máris dől a lé. Inkább attól kéne félni, hogy minden médiát foglal el a kormány és nem lesz ellenzéki média, akárcsak Oroszországban, Kínában, Törökországban stb. Nem értem, értelmes ember hogyan drukkolhat annak, hogy ne legyen ellenzéki/független média, hanem csak kormánypropagandát lehessen látni/olvasni/hallani. Ezek szerint demokrácia sem kéne? Ha megnézzük hol a legjobb a világon az életszínvonal, akkor valahogyan nyugati típusú demokratikus országok vannak az élen, nem pedig olyan helyek, ahol sikerült leépíteni a sajtószabadságot meg a demokráciát. Akárki is van kormányon, ellenzéki/független média mindig kell. Elhűlve látom, emberek mennyire tudatlanok, amikor azt kívánják, szűnjön meg minden ellenzéki média.

444-en sok a bulvár az tény, meg néha már túlerőlködve akarja szidni minden cikkben Orbánt, mint pl. itt: https://444.hu/2017/07/14/az-orrat-piszkalta-orban-mikor-bevagtak-a-him…
Nem is piszkálta az orrát, ilyen cikkek tényleg gagyik.

De írnak azért értelmeseket is: https://tldr.444.hu/
Hasonló oknyomozó hosszú cikkeket megírni nagyon sok munka, ilyeneket írnak még ők is:
https://www.direkt36.hu/
https://atlatszo.hu/

Ezek az oldalak nem kapnak milliárdos közpénzeket, nem is olvassák őket nagyon sokan, akkor maradnak az adományok. Ha valaki annak drukkol, hogy ezek az oldalak még adományokat se kapjanak és csak kormánypropaganda maradjon, akkor az az illető szimplán buta.

Mennyire gáz már, hogy pl. az Átlátszó állandóan perli az államot közérdekű adatokért, hogy meg lehessen tudni, mire költik is pontosan a MI pénzüket.

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia, átláthatóvá váljon a kormányzás és csökkenjen a kormány súlya, valamint növekedjen a civilek súlya. Ez jó az adott ország polgárainak, nem jó viszont a helyi korrupt politikusoknak.
Ha egy korrupt politikus lopni akar, nyilván nem akar ellenzéki/független médiát első körben, ami kideríti a lopást és meg is írja, lásd 444, Hvg, Átlátszó, Index stb.
Második körben olyan törvényeket akar, ami védi a lopás ellen, tehát átláthatatlan költéseket enged meg, lásd amikor közérdekű adatokat igényel az Átlátszó és pereskedhet értük évekig.
Ha Soros pont a független médiára és az átlátható kormányzásra, demokráciára ad pénzt, akkor nyilván nem lesz a kormány kedvence.

Ha pedig valaki ellenzi a bevándorlást akkor írja már meg, hány gyereket csinált eddig és hányat tervez összesen életében, ugyanis Magyarországon fogy a népesség (túl kevesen születnek, túl sokan mennek ki külföldre), 2100-ra már csak 6 millió magyar lesz. Akkor vagy szülni kéne minden családnak legalább 3 gyereket, vagy engedni kéne a szabályozott bevándorlást, vagy mindkettőt. Különben vége lesz a magyar gazdaságnak, csökkenő népességű országban sok nyugdíjassal nincs gazdasági növekedés. Inkább legyen bevándorlás és ne menjen csődbe az ország, mint hogy maradjon 6 millió magyar, amiből 3 millió nyugdíjas. az állítólag Soros által is támogatott bevándorlást ellenzők először számolják már össze, hány gyereket csináltak, ja és nézzék már meg azt is, külföldről osztják-e az észt vagy ittmaradtak Magyarországon és van legalább 3 gyerekük?!

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Soros György pedig többek között arra ad pénzt, hogy Kelet-Európában fejlődjön a demokrácia

Ezzel nincs gond, a civil szervezeteknek az a lényege, hogy beavatkozzanak a belügyekbe, hiszen az állam munkáját végzik és ellenőrzik. Azt csinálják, amit te, az elégedetlen civil is csinálhatnál, csak szervezettebben.
Ha neked is van valami fasza ötleted vagy célod, vagy csak valamin javítani szeretnél az állam működésében, a legegyszerűbb, ha szervezett keretek között próbálkozol -> civil szervezetet alapítasz. Aztán meg keresel projekteket és embereket, akik hajlandóak támogatni, hogy jobban és könnyebben el tudd érni amit szeretnél. Közben persze lehet, hogy ez az aktuális kormánynak/önkormányzatnak/állami szervezetnek nem tetszik, de ez az ő bajuk elsősorban, nem a tied.

Nem az ő bajuk, mert a kormányzat az ország dolgait manageli, s demokratikusan választotta a nép, ennélfogva a többséget képviseli. Tehát akkor, amikor a civilnek mondott szervezetek valójában határozott politikai céllal mennek neki a kormánynak, akkor a választások legitimitását, végső soron pedig magát a demokráciát kérdőjelezik meg, s a többség érdekeit képviselőket támadják. Nem mellesleg olyan szervezetek, amelyek nem indultak a választásokon, soha senki nem szavazott ezért rájuk, így semmiféle demokratikus politikai felhatalmazásuk sincs.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Várjál már egy picit, a demokrácia nem azt jelenti, hogy ha 51% megszavazott valamit, akkor a többieknek négy évig kuss van. A maradék 49 miért ne próbálhatná érvényesíteni az érdekeit? Ha holnap egy népszavazás úgy döntene, hogy engedélyezni kell a melegházasságot, akkor neked állampolgári jogod egyet nem érteni a végeredménnyel. És az igazán durva, hogy jogodban állna civil szervezetet alapítani, és szervezetten tiltakozni!

> ennélfogva a többséget képviseli

Pontosan ez a baj a magyar gondolkodással: egy normálisan működő demokráciának nem feltétele, hogy egy párt önmagában alakítson kormányt. Ez nem ZH, itt nincs olyan, hogy 51%-tól van meg. A kormány nem a többséget kéne, hogy képviselje, hanem mindenkit - természetesen a megfelelő arányokat betartva.

Mindenkit képvisel, a gond az, hogy az ideológiai szakadék miatt azok, akik nem a regnáló hatalomra szavaztak, úgy gondolják, ez nincs így. Pedig, ha kevesebb migráns van az országban, a liberálisok feleségeit, lányait is kisebb valószínűséggel erőszakolják meg, vagy ha ők nők, akkor őket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csak a szövegértéssel ne volna probléma, ugye? ;) Mit írtam? Orvosolható. Feltételes mód, meg ilyesmi. Szándék is kell ám hozzá. Viszont, ha itt egy rakás népvándorló, a szándék kevés lesz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na, ebben már nem értünk egyet. A bevándorló ugyanis ellenáll, önálló akarattal rendelkező entitás, ezzel szemben a kórház falán a csempe nem ilyen. Aztán az sem mindegy, mennyi pénz. Továbbá nehezebb érvelni amellett, hogy a bevándorlók távozzanak, mint eleve be sem engedni őket. A kitessékelésük szelekciót érdekel, lenne akkor itt nagy fasisztázás, ne félj!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ne gondolkodj, mert meg fogsz santulni!
szerinted mekkora a korhazi osztalyok koltsegvetese, ha mar nyomtatopapirt
is a betegeknek kell vinni..meg faslit, meg a rezidensek gyujtest rendeznek
hogy a kezfertotlenito mindenhol ott legyen?

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/fertotlenitoszerre-gyujtenek

Te, mint civil, miért ne kritizálhatnád a kormányt? Vagy miért ne végezhetnél olyan munkát, amit a kormánynak kellene, de ő rosszul/sehogysem csinálja? Civilként miért ne ellenőrizhetnéd a kormányt? Milért ne tüntethetnél a kormány ellen? - ez mind "határozott politikai céllal mennek neki a kormánynak" , de hogy ebben te hol látod a választások legitimitásának megkérdőjelezését, az nem teljesen tiszta.... meg amúgy is, nagyon nem tetszik nekem ez a meghunyászkodó attitűd :/

Nem meghunyászkodó, csak az én felfogásomabn azért választottuk őket, hogy képviseljenek, ennélfogva nem az ellenségeink, s illenék segíteni a munkájukat úgy általában, meg azokkal szemben, akik viszont minél több zsetont gombolnának le rólunk, mint például a nagyobbacska cégek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem az ellenségeink, sokkal inkább az alkalmazottaink. Akiket hiába veszünk fel négy évre, állandóan figyelni kell rájuk, és néha rájuk is kell szólni. Esetlen kidobni őket félidőben :)
Ha mindenki ilyen latymatagon gondolkodna, pl. 2006 őszén nem történt volna semmi :/ (egyébként utána ott sem a kormány, (akinek ez lenne a dolga) védte a megvert tüntetők jogait, hanem a jelenleg és akkor is támadott civil szervezetek. És bizony, az általad annyira védett, demokratikusan megválasztott kormánnyal szemben (és még csak a választásokon sem indultak).
Lehet hogy ez szerinted megkérdőjelezi a demokráciát, szerintem meg pont annak az egyik alapköve.

Nem alapköve. Ez csak a nyugati áldemokráciákban kialakult divat, amellyel megkerülhető a választások alkalmával kialakult erőtér. Nem mellesleg a 2006 őszén történtek után a bíróságoknak kellett volna igazságot tenni, ez nem a civil szervezetek dolga. Esetleg a civil szervezetek nem akarnak villamosenergia szolgáltatást nyújtani?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Wiki cikkből: https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations

"$1.6 billion on developing democracy in Eastern Europe and the former Soviet Union;"

Ezt mondjuk megköszönhetnénk neki, a demokratikus berendezkedés az egyik kulcsa annak, hogy egyszer végre felzárkózzunk Nyugat-Európához. Jelenleg 76/100 a pontszámunk azt tekintve, hogy mennyire vagyunk demokratikusak: https://freedomhouse.org/report/freedom-world/freedom-world-2017
https://freedomhouse.org/report/freedom-world/2017/hungary
A "freedom rating" csak 2.5/7
Nekünk van a legalacsonyabb pontszámunk az EU-ban. 2010 óta süllyedt ilyen rossz szintre a pontszámunk, ami szégyenletes.

Még szerencse, hogy a kritériumokat nem egyetemes fizikai törvényszerűségek alkotják, hanem az a társadalomtudományi kurzus, ahol a jó, a követendő, az egyetlen létező társadalmi berendezkedés a liberális demokráciának nevezett diktatúra. Ennek fényében ezt úgy értelmezem, hogy minél alacsonyabb ez a pontszám, annál szabadabbak vagyunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor neked Fehéroroszországot vagy Oroszországot ajánlom, hogy oda költözz ki. Nekik csak 20 a pontszámuk és a diktatúrák közül ők vannak legközelebb hozzánk, nem kell olyan sokat utazni.
Oroszországban olyan szabad vagy, hogyha pl. kimész tüntetni, akkor elvisznek 2 évre Szibériába. Vagy mehetsz Kínába vagy Észak-Koreába is. Okfejtésed alapján Észak-Korea a legjobb választás, nekik csak 3 pontjuk van.
Úgy látom, a fejlett, magas életszínvonalú országokban magas a pontszámuk a Freedom House-nál, a fejletlenebb országoknak alacsonyabb, némi korrelációt vélek felfedezni. De szerinted az alacsony pontszám a jó. Azaz Észak-Koreában sokkal jobb élni, mint Dániában (3 vs. 97 a pontszámuk)
Nagy szégyen hogy nekünk csak 76 pontunk van, legalacsonyabba az Eu-ban.
Téged fizetnek vagy ingyen terjeszted a hülyeséget?

Nem fizetnek, s nem hülyeség, vélemény. Azt hittem, vitatkozunk, érveket ütköztetünk, de úgy érzékelem, kezdesz a személyeskedés irányába haladni öles léptekkel. Maradjunk a kulturált vitánál, ha kérhetem.

Az meg különösen örömömre szolgálna, ha nem küldenél el a saját hazámból. Tudod, én ebben az országban születtem, úgy értem, Magyarországon, így aztán alanyi jogon vagyok magyar állampolgár. Menj te nyugatra, hiszen ott nagyok azok a pontszámok, amelyekre vágysz. Mindössze arra hívtam fel a figyelmed, hogy ezek a pontszámok ember által kitalált követelményrendszer alapján lettek megállapítva, nem egyetemlegesek. Ilyet én is tudnék, simán írhatok olyan kritériumrendszert, amelyben Magyarország teljesítene a legjobban, vagy legalább is az első helyek egyikén végezne. Azért írtam, mert ezen pontozás hitelessége ennyit ér. Ki lett találva, hogy az a legjobb, amikor szabad piac van, liberális demokrácia van, kapitalizmus van. Ja, így könnyű!

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te logikád alapján Észak-Koreában a legjobb élni, ott a legkisebb a pontszám. Én nem akarok nyugatra menni, inkább itthon kéne felzárkózni.

"Ilyet én is tudnék, simán írhatok olyan kritériumrendszert, amelyben Magyarország teljesítene a legjobban, vagy legalább is az első helyek egyikén végezne."

Erre kíváncsi vagyok. De valami komolyabb témában, pl. hosszú évekre visszamenőleg átlagbér alakulása, bérek vásárlóerejének alakulása, GDP, népességszám, államadósság, adóék. Ezekben elég szarok vagyunk magunkhoz képest is (rossz trend) és a környező volt szovjet országokhoz képest is.

Tüntetésről jut eszembe: 2006. A rendőri túlkapásokról és letartóztatásokról az Amnesty International és a Helsinki Bizottság is egyaránt elítélően nyilatkozott (és még finoman fejeztem ki magam), és mégis 1.0 a 2006-os freedom-os rating (azaz ennél jobb nem lehet). Vagy kicsire nem adunk? :)

Nagyon másképp látjuk mi ezt. Egyfelől azért, mert a magyar kormány működését nem ellenzem. Azért választottuk őket, mert bízunk bennük. Jó, van, aki nem, így megértem, hogy legszívesebben behívnák az amerikai tankokat. Ebből aztán az következik, hogy nem szeretném támogatni olyan média működését, amelynek a lejáratás, a botrányok generálása a célja, hiszen a végső cél nyilvánvalóan a kormány buktatása, s egy olyan kormány hatalomra juttatása, amelyik jobban kiszolgálja a nagyhatalmi, globális érdekeket ellenkezés nélkül.

Az nem jó, ha Soros György arra ad pénz, hogy csökkenjen a kormány súlya, hiszen akkor nő a külföldi befolyás súlya. A kormányt magunk választottuk a képviseletünkre. Miért akarnám, hogy a képviseletem gyengüljön a nemzetközi porondon, továbbá az állam súlytalanná váljék, s anarchia felé, illetve affelé sodródjunk, hogy akinek pénze van az következmények nélkül bármit megtehet? Éppen, hogy olyan erős állam, igazságszolgáltatás, jogrendszer kell, hogy akkor is börtönbe lehessen küldeni valakit, ha pénze van, mint történt ez Rezesova ügyében.

A polgárnak egyáltalán nem jó, ha gyengül az állam, a képviselete, s erősödik az idegen befolyás.

Ami a bevándorlást illeti, nem mindegy, milyen kultúrkörről beszélünk. Egyrészt, nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság az emberért, ennélfogva az embert teszem az első helyre, s nem az a szempont, hogy pörögjön a gazdaság. Teszem azt, ha a bevándorlók németek, skótok, angolok, svédek lennének, korlátozott mértékben megfondolandó lenne, de egészen más felfogású, morálú, vallású emberekkel ez nem fog menni. Ráadásul ez már bebizonyosodott az USA-ban, Franciaországban.

Attól, hogy a genderőrültek sulykolják, hogy 57 féle nemi identitás van, meg a liberálisok azon picsognak, hogy mennyire non-PC a rasszizmus, még nem fog felállni a farkam egy néger nőre, s nem fogom randevúra hívni a bőrkeményedéses, retkes talpával együtt, hanem bizony, a jól összeszedett, ápolt, illatos bőrű, intelligens magyar nőt választom korától függetlenül. Ugye, milyen érdekes?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy fehér bőrű, szeplős vörös vagy egy normálisan napbarnított vadító fekete, netán egy átlagrózsaszín bőrű barna a magyarabb-e? (Amúgy milyen jó neked, hogy a néger nőről - ápoltsági foktól függetlenül - ránézésre tudod, hogy bőrkeményedéses és retkes a talpa. Kár, hogy a magyar nőről azért kell az ápoltságot feltételezned, de akkor azért azt hiszed, hogy akkor már nem lehet szőröstalpú.)

És akkor valami egészen más: nekem speciel nem tetszik a kormány jelenlegi külpolitikája, ennél jobban már csak a bel- és gazdaságpolitikája zavar. E miatt számomra kívánatos lenne, ha eltűnne a balfenéken. Viszont ezzel együtt egyáltalán nem érzem azt, hogy ez a mondatod igaz lenne, ugyanis nincs meg az ok-okozat, azt csak te képzeled oda:

"hiszen a végső cél nyilvánvalóan a kormány buktatása, s egy olyan kormány hatalomra juttatása, amelyik jobban kiszolgálja a nagyhatalmi, globális érdekeket ellenkezés nélkül"

Ez a mondat ugyanis csak odáig igaz, hogy "amelyik" - ami utána van, azt te képzeled, hogy úgy van. Én például úgy gondolom, hogy már az is bőven jó lenne, ha egy olyan kormányra cserélődne, amelyiken lényegesen jobban tetten érhető a szakmaiság, mint a saját zsebre dolgozás. Attól mert szerinted a következő kormány is csak lopna, attól még mindig lehet, hogy
- arányaiban és nagyságrendileg is kevesebbet, mint az a jelenlegi kapcsán *jósolható* - ettől már jobb lenne nekem és neked, és még jó pár másiknak, hisz több pénz menne oda, ahova kellene, hogy menjen.
- kevésbé tahó paraszt módjára tenné azt, amit pénzosztás/szórás/eltüntetés kapcsán tesz. - Ettől ugyanis sokan jobban éreznék magukat. (Igen, szerintem lehet elegánsan is lopni.)

És nem gondolom, hogy azért, mert egy másik kormány kevesebbet lop és azt udvariasabban teszi, abból egyértelműen következne, hogy "jobban kiszolgálná a nagyhatalmi, globális érdekeket ellenkezés nélkül". (Amúgy van olyan nagyhatalom, aminek a kiszolgálása szerinted rosszabb/jobb, mint a másik nagyhatalom kiszolgálása?)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ez ösztön. Mint ahogyan nem fantáziálok arról, hogy férfival kezdjek valamit, éppen így nem vonzanak a néger nők sem. Ez nem azt jelenti, hogy bárkit megkívánok, csak azért, mert nőből van és magyar személyi igazolványa van. (A kérdés amúgy elméleti, van párom.)

Nekem viszont tetszik ez a politika. Kevésbé vonz az a politika, amikor mindenre hitelt veszünk fel, az olcsóság jegyében ráadásul nem a piacról, hanem az IMF-től, ahol az olcsóság ára az, hogy beleszólnak a gazdaságpolitikánkba, vagy esetleg nem csak abba. Meg mellesleg az eladósítás olyan, hogy engem nem kérdeznek meg a felvételéről, de nekem is fizetnem kell a törlesztőt. Nekem, aki soha életemben nem vettem fel banktól hitelt.

Persze, nem tudhatom, hogy egy másik kormány milyen lenne, de egyrészt van történelmi tapasztalat 1990 óta, másfelől kiszólásokból, szándékokból, elvi azonosulásokból azért rendesen sejthető, így abból nem kérek.

Igen, a kevesebb lopás jobb volna, de engem ez frusztrál a legkevésbé. A szabadság többet ér, s az nem az, amikor majd az IMF beböfögi, hogy legyen ingatlanadó. Azért, mert Magyarországon más a tulajdoni szerkezet, mint nyugatabbra. Nálunk nem befektetés az ingatlan, hanem a tulajdonos a saját ingatlanában él. S közben lehet, hogy minimálbérből. Nálunk nem azt jelenti az ingatlan tulajdonlás, hogy az illető egy burzsuj, akinek a bőre alatt is pénz van. Az IMF meg tesz majd ilyen kedélyes ajánlásokat, amelyből, ha nem ért a kormány, akkor elvárások lesznek, s a kormány így degradálódik a külföldi tőke ostorává. Ezt nem szeretném, s igen, szerintem a drágábban finanszírozható piaci hitel is jobb, ha cserébe marad a gazdasági és politikai szuverenitás, mozgástér.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

legyen ingatlanadó

Az biza' van. Csak nem így hívják, hanem van építmény- és telekadó. Nem országos (állami) adó, hanem helyi adó, azaz az önkormányzat dönt a mértékéről (ami lehet nulla is). Mi speciel kb. 12-13ezer forintot fizetünk egy évre. Van olyan ismerősöm, aki meg bő 70ezret.

Ez való igaz, de legalább nem kötelező, hanem helyi kivetésű, s a nép büntetheti az önkormányzatot választásokon. Az IMF-fel szemben meg kapállózhat bárki, ha a kormány a végrehajtó, az istenadta nép a kormányt fogja gyűlölni, nem a megbízót, az IMF-et.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nyomban fel is vetődik a (költői) kérdés: mi a bánatos f*szomat tett/tesz önkormányzat/állam azért, hogy legyen telkem, azon meg építményem... adót szedni (minden faszság után) mindnek van esze, az egyszer hétszentség :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

milyen kedvesek, hogy ezt legalább megengedik, de tényleg...
de ebből még mindig nem derül ki, hogy mit tett az állam azért, hogy nekem az adóval adóztatott és ezt is megadóztatott pénzecskémből bármi is saját tulajdonú legyen... ha most pl a gépjárműnyilvántartással vagy a földhivatali bejegyzésekkel jönnél válaszul, akkor visító röhögésem miatt nem tudok egy darabig kommunikálni...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

nincs reláció, nincs releváns párhuzam. almát a körtével kb...

(ne viccelődj a megváltással, manapság úgyis ritkán ugatok bele egy-egy témába...)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

IMF, OECD, EU ajánlásokat illene megfogadni a kormánynak gazdaság terén, van már működő recept a gazdaság felvirágoztatására, le is írják ezen szervezetek, csak a kormány mást tesz.
Ingatlanadó speciel kiváló ötlet, nem lehet alóla kibújni, mindenki fizeti. Tranzakciós illeték is ezért jó adó, bár kicsit magas lett a mértéke,de legalább nem lehet elcsalni. Ingatlanadó kéne, de mellette más adókat kéne radikálisan csökkenteni, leginkább a munkára rakódó adókat és az áfát.

van már működő recept a gazdaság felvirágoztatására

Görögország?

Az IMF ezzel részben egyetért: szerintük sem fog kilábalni Görögország egy komolyabb adósságelengedés nélkül.
...
Az eurózónás hitelezők viszont – élükön a németekkel – nem hajlandók elengedni a görög adósságot ... szerintük adósságleírás nélkül, megszorításokkal együtt is képes lesz beindulni a görög gazdaság.
Tehát az van, hogy senki nem ért egyet senkivel.
...
Mindazonáltal nemcsak a népnyúzó IMF felelős a történtekért, de még nem is csak a vaskalapos németek, bár ők külön sárosak, amiért egyrészt keménykednek a görögökkel, másrészt azonban nem hajlandók elismerni, hogy a görögök és a többi dél-európai ország végső soron azért is van bajban, mert az euró bevezetése elég erősen megtolta a német exportipart, más szóval a németek könnyedén elnyomták a helyi ipart a többi országban.

Tökéletes példa a működő receptre...

Hint: http://alapblog.hu/vakmajom-514/

"Az OECD Going for Growth elemzése ajánlásokat tesz a tagállamoknak, hogy milyen szabályozói intézkedésekkel tudnák élénkíteni a gazdaságot és növelni a versenyképességet.

Magyar:
– alacsonyabb jövedelmek adóterhelésének csökkentése,
– versenykorlátozó szabályozások eltörlése (pl. plázastop), verseny élénkítése új szereplők beengedésével, hatékonyabb versenyfelügyelet,
– hatékonyabb költés az oktatásra, kevés a diplomás, felnőttképzés hiánya, rossz PISA eredmények,
– korrupció ellenes hatóság felállítása (ez kicsit olyan, mintha a Mikulástól kérnénk, hogy tépje ki a szakállát, egyáltalán, számolja fel magát…),
– piaci energiaárak (ártorzítás eltörlése)."

"Görög:
– versenykorlátozó szabályozások eltörlése,
– hatékonyabb adóbeszedés, adóelkerülés csökkentése,
– oktatás minőségének javítása, munkaerőpiac igényeihez adaptálása, rossz PISA eredmények,
– gyorsabb bírósági ítélkezés, digitalizáció.

Akadnak hasonlóságok, a növekedés és a versenyképesség fő gátjai: korrupció, oktatás gyenge minősége, verseny korlátozása, digitalizáció hiánya, bíróságok lassúsága. Lehet tudni, hogy mit kellene tenni, nem kell feltalálni a spanyolviaszt."

Nálunk (és görögöknél is) az a baj, hogy ezeket ténylegesen nem lépjük meg.

alacsonyabb jövedelmek adóterhelésének csökkentése: bár történtek pozitív lépések, még mindig túl magasak a munkát terhelő adók és járulékok
versenykorlátozó szabályozások eltörlése (pl. plázastop), verseny élénkítése új szereplők beengedésével, hatékonyabb versenyfelügyelet: elég megnézni, hány helyen van nálunk monopólium vagy oligopólium
hatékonyabb költés az oktatásra, kevés a diplomás, felnőttképzés hiánya, rossz PISA eredmények: no comment, viszont sportra van több száz milliárd
korrupció ellenes hatóság felállítása (ez kicsit olyan, mintha a Mikulástól kérnénk, hogy tépje ki a szakállát, egyáltalán, számolja fel magát…): no comment.
piaci energiaárak (ártorzítás eltörlése).: kezd lerohadni a közműrendszer, mert túl alacsony a rezsi, ezért nincs pénz beruházásra, köszönjük rezsicsökkentés: http://index.hu/belfold/2017/07/13/rezsicsokkentes_viz_csatornahalozat_…

Azt írtad, hogy az IMF és az EU megmondja a tutit, amitől virágozni fog a gazdaság.

Görögország esetében az IMF és az EU egy igen fontos kérdésben ellenkező állásponton vannak. A cikk szerint az IMF-nek és Németországnak ill. az euró bevezetésének is köszönheti Görögország, hogy ott tart, ahol tart (persze más egyebeknek is) - pedig az IMF nagyonokosám!
A cikk végkicsengése: "Ha igazak a világgazdaság jövőjéről szóló elméletek, nem biztos, hogy megérjük a görög adósságválság végét. ... Ilyen hosszú válságot még nem látott a modern gazdaságtörténet, és nem úgy tűnik, hogy egyhamar jobbra fordulna a helyzet."

Tehát amit mondani akartam: az általad megnevezett három "bölcsek köve"-intézmény közül kettő (IMF és EU) egyrészt nem ért egyet (akkor melyikre is hallgassanak a görögök), másrészt rajtuk is múlott a görögök sorsa, harmadrészt nem mostanában fog javulni szerencsétlen görögök helyzete. A most linkelt cikk ezekre a kérdésekre nem tér ki (teljesen általános frázisokat puffogtat).

Szóval akkor ki mondja jól: az EU vagy az IMF? Vagy egy harmadik?

Remélem, érted, hogy mire akartam kilyukadni.

Csak abban nem értenek egyet, hogy adósságelengedés kéne, vagy pedig vissza tudják azért fizetni a meglévő adósságot a görögök hosszú távon. Viszont az általános elvekben egyetértenek, amik már beváltak máshol is (szabad verseny, alacsony adók, adók hatékony beszedése, kicsi korrupció, gyors és független igazságszolgáltatás, olcsó állam stb.) Abban megy a vita, hogy a hatalmas görög államadóssággal mi legyen.

Nálunk nem ilyen drámai még a helyzet, azért jó lenne megfogadnunk az ajánlásokat végre. A mi gazdaságunkat az EU-s pénzeső tartja életben, anélkül nem lenne gazdasági növekedés (szar Brüsszel, de azért a pénzük jól jön...)

Egy kis kontraszt:

Németország helyzete (nyugati demokrácia, szabad piac): http://alapblog.hu/nemet-csoda/
"Stabil növekedés, kvázi teljes foglalkoztatottság, folyamatosan többletes állami költségvetés (2016-ban úgy lett 0,8% többlet, hogy menekültekre extrában elköltötték a GDP 0,5%-át, meg se látszik, sőt!), eltűnő államadósság."

Venezuela helyzete (diktatórikus állam, központilag mindenbe beleugató állam): http://alapblog.hu/venezuela-egy-kepen/
"Elhúzódó végóra az államosító őrülettel tönkretett diktatúrában, ahol már csak erőszakkal lehet fenntartani a rendszert – sajnos éhezés, utcai erőszak és nyomor kellett, hogy a hagymázt négyszer is megszavazó többség is megértse, hogy ide vezet a szabad piac eltörlése."

Csak abban nem értenek egyet

Pontosan. Szerintem pedig igenis fontos kérdés, hogy menni fog-e kevesebb pénzből vagy se.

általános elvekben egyetértenek

Még szerencse.
Viszont az általános elvek, ahogy a nevében is benne van, általánosak. Konkrét esetekben finomítani ill. pontosítani kell. És pont ezekben a finomításokban nem értenek egyet az okosok.
Sőt, a cikk szerint (ráadásul nem is fideszes oldal!) az EU-nak és az IMF-nek is szerepe van abban, hogy Görögország ilyen helyzetbe került.

Most nem azzal vitatkozom, hogy szabad verseny legyen, vagy valamennyi korlátozás, felszabadító demokrácia vagy diktatúra, csak azt próbálom megvilágítani, hogy a hivatkozott tudoraid Görögország esetében nem értenek egyet - ebből kifolyólag legalább az egyikük téved. Sőt, talán a kialakult helyzetben részben hibásak is.

Emlékeztetésképpen, ebből az állításodból indultam:

IMF, OECD, EU ajánlásokat illene megfogadni a kormánynak gazdaság terén, van már működő recept a gazdaság felvirágoztatására

Németország helyzete (nyugati demokrácia, szabad piac)
...eltűnő államadósság

És az USA-val mi a helyzet? Gondolom, nyugati demokrácia, szabad piac stimmel, az államadósság meg mégis az egekben, GDP-nek több, mint 100%-a, míg Magyarországon ez a szám 74-75%.

Szerkesztés:
azért csak megnéztem ezt az eltűnő német államadósságot. 2012-ben 79,9%, 2016-ra 68,3%. Messze van ez még az eltűnéstől.
Magyarország: 2010: 80,5%. 2016: 74,1%. Azért ez is "eltűnő államadósság", ha már a német is az :)

Nem mindegy, hogy az államadósságon belül mennyi a hazai fizeteszköz és külföldi deviza aránya, milyen az államadósság trendje, mennyi az átlagos kamatszint. USA-ban nagyrészt dollárban vannak eladósodva (ez a kedvező), kamatszint alacsony, gazdasági kilátások kedvezők ezért a trend is kedvező.
Nálunk még mindig túl sok a devizaadósság, gazdasági kilátások nem kedvezők, kamatszint nem túl magas, de lehetne alacsonyabb is.
Németek szintén: nagyrészt euróban vannak eladósodva, államadósság csökkenő trendje, átlagos kamatszint nagyon alacsony (negatív kamatszint mellett forogtak német államkötvények sokáig), gazdaság erős, ezért meg sem érzik ezt a jelenlegi államadósságot. Ha negatív kamat mellett tudsz hitelt felvenni, akkor a minél magasabb adósság a jó, hiszen kevesebb pénzt kell visszafizetetned, mint amennyi hitelt felvettél, ez van most a németeknél... Nálunk még a válság elmúlása utána is 5% kamatot kellett fizetnünk a dollár államkötvényeink utána, ami nagyon magas.

USA ... kamatszint alacsony
Nálunk ... kamatszint nem túl magas, de lehetne alacsonyabb is

Mögnéztem:
USA: 1,250%
Magyarország: 0,9%

Tehát: 1,25 alacsony, míg a 0,9 nem túl magas. Teljesen érthető.

Ha negatív kamat mellett tudsz hitelt felvenni, akkor a minél magasabb adósság a jó, hiszen kevesebb pénzt kell visszafizetetned, mint amennyi hitelt felvettél, ez van most a németeknél

Nem az volt a 2008-as világválság fő oka, hogy egyre több hitelt vettek fel az emberek? Okok:

  • USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitelhez és jelzáloghitelhez vezet.
  • nyakló nélkül kezdenek jelzálogkölcsönöket nyújtani magánszemélyeknek. Ennek az oka a megnövekedett verseny a hitelpiacon, és a több tíz éve növekvő gazdasági pályán lévő USA-ba vetett hit.
  • A bankok közötti hitelezési verseny következményeként egyre kockázatosabb, egyre megbízhatatlanabb adósoknak adtak hiteleket (subprime hitelek), illetve finanszíroztak kockázatos beruházásokat.

Sőt, hadd kérdezzem meg: miért éri meg a banknak úgy adni 1M hitelt, hogy egy év múlva 0,99M-et kap vissza? Nem lett volna "jövedelmezőbb", ha az 1M-et berakja a páncélszekrénybe? Illetve ugyanez fordítva: negatív kamatnál az emberek berakják az 1M-üket, hogy egy év múlva 0,99M-et kapnak?

Sajnos nem jót linkeltél be, ez a nemzeti bankok jelenlegi jegybanki alapkamata. Az államadósság átlagos kamatszintje más. Abban benne van a több évvel ezelőtt kibocsátott államkötvények átlagos kamata is, az nem ugyanaz, mint a mostani jegybanki alapkamat. Államkötvényeket ki szoktak bocsátani 10 évre is.
Német államkötvények kamata sokáig negatív volt, tehát pl. megvetted az államkötvény 100 ft-ért, futamidő végén visszakaptál 99 ft-ot. Ha van pl. 5 milliárd eurót, azt nem tudod páncélszekrényben tartani. Bankban nem merted tartani, mert csődbe mehet a bank és akkor bukod a pénzt (válság alatt sok bank csődbe ment). részvénybe nem mered tenni, mert túl kockázatos, főleg rövid távon. Marad a negatív kamatú államkötvény, amit a német állam garantál (vagy svájci, dán, norvég stb.)

Sajnos nem jót linkeltél be, ez a nemzeti bankok jelenlegi jegybanki alapkamata.

Hát akkor milyen negatív kamatszintről beszéltél? Meg a jegybanki alapkamat nincs befolyással az államadósság "kamatára"?

Bankban nem merted tartani, mert csődbe mehet a bank és akkor bukod a pénzt (válság alatt sok bank csődbe ment).

Dehát a válságon túl vagyunk, pörög a német gazdaság, hogy menne csődbe bank???

fenti cikkeket nem a soros írta hanem kuszaszem. örülök hogy beszoptad a kommunikét! :D :D :D
(majd alkalmasint kérdezz rá a nagy cégekre, meg a kkv szektorra, hogy milyen fasza életük van 2011 óta! -az előző 10 évhez képest...-)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Dehátezazindeksz! Azindeksz meg független, nem? Megazindeksz nemhazudik!

Szerkesztés: jah, látom, pár hónapja tulajdonosváltás történt. Gyanús is volt, hogy egész pozitív híreket találtam, semmi rosszindulatú beszólás, kételkedés, stb.
Egyébként eddig se olvastam az oldalt, ezután se fogom.

Gondolom, úgy van vele, hogy az Index jó, kivéve, ha az érvei ellen szól. Honnan ismerős ez? Ja, tudom, a demokrácia, amelyet átmenetileg felfüggesztenek, ha az ostoba nép nem az elvárt módon, a megvesztegetett politikai és gazdasági elitek érdekei mentén, saját érdekei ellen szavazott valamilyen kérdésben. Értsd: nem hatott eléggé a globalista propaganda.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem, arra a demokráciára gondolok, amelyben addig szavaztatják az ír népet, amíg az elvárásoknak megfelelő eredményt produkálják, tehát az első szavazás eredményt nem tartották tiszteletben, harmadik meg nem lett kiírva, továbbá arról a demokráciáról beszélek, amelyben - emlékeim szerint Papandreu - belengette a népszavazást a megszorításokról, minek utána két héttel később már nem ő volt a miniszterelnök, továbbá arról a demokráciáról beszélek, ahol az elvárásokkal ellenkező eredmény esetén az impeachment intézményét emlegetik fel, valamint arról a demokráciáról beszélek, amelyben a szintén nem várt eredmény hatására maszatolás, időhúzás megy, tippem szerint sohasem lesz brexit. De ide hozhatnám Ukrajnát is, mert ugye az nem úgy megy, hogy az ország felelős vezetője nem írja alá az EU társulási szerződést, legyen akkor inkább polgárháború. Az EU-ba belépni muszáj, onnan távozni lehetetlen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

tökmindegy mit olvasok "híroldal" címszó alatt, mindegyiknek volt/van olyan cikke, amiért az adott "híroldalt" el tudom küldeni a pics*ba. itt-ott érvekkel, de inkább cinikus (ellen)példával illusztrálva.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Jut eszembe, a szabad piacról. Mi a helyzet a New Deal-lel? Csak egy-két dolgot emelnék ki:

Négynapos bankzárlatot rendelt el, új banktörvényt vitt keresztül a kongresszuson, megtiltotta az arany kivitelét az országból. A bankok újbóli megnyitását szövetségi hatósági engedélyhez kötötte...
...
a munkások táborokban laktak, ingyen étkezést, szállást, egyenruhát és napi 1 dollár zsebpénzt biztosítottak számukra. A program keretében erdőket ültettek, utakat, hidakat építettek, folyószabályozást végeztek. Megalakult a közmunkaügyi hivatal is (Works Progress Administration - WPA), melynek feladata a közmunkák szervezése volt.
...
A mezőgazdaság fellendítése érdekében csökkentették a vetésterületet és az állatállományt...
...
Trösztellenes törvényeket fogadtak el, jelentősen megnyirbálták a vállalatok jogait és kiváltságait.
...
a legfelsőbb bíróság a New Deal több törvényét is alkotmányellenesnek ítélte. Roosevelt ekkor a testület létszámát 9-ről 15-re emelte, s hogy, hogy nem, ekkor már elfogadták a korábban alkotmányellenesnek minősített törvényeket.

Azért nemigen emlékeztetnek a "szabad piac"-ra a törvények...

Volt arról egy cikk - nem tudom, hogyan keressem meg, de szerintem 1 éven belül olvastam -, hogy egy közgazdász vizsgálta hosszabb távon az országok gazdasági helyzetét, egymáshoz fűzött viszonyát, s az derült ki, nincsenek komolyabb változások, mert a rendszer haszonélvezői nem engedik más államoknak, hogy megerősödjenek, hiszen ez szükségképpen a jelenlegiek relatív gyengülését okozná. Tehát Magyarországon sohasem lesznek osztrák vagy német munkabérek. Ez csak a kizsákmányolás része, motiváció, mintha valaha is elérhetnénk. Nem, ezt nem fogják hagyni.

Hasonlóképpen, amikor Venezueláról írsz, mélyen hallgatsz arról, hogy a nyugati világ mindent megtesz annak érdekében, hogy a liberális demokráciától, kapitalista piacgazdaságtól eltérő társadalmi modellt választó államokat elszigetelje, destabilizálja, bizonyítottá tegye, hogy más társadalmi berendezkedés csak kudarccal végződhet. Ez a tőke elemi érdeke, ha a tőkés berendezkedés megkérdőjelezhetetlenségét fenn akarja tartani.

Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy Venezuela helyzete annyira rossz lenne, mint amilyen jelenleg, ha elsősorban az Egyesült Államok nem próbálta volna elszigetelni, kikezdeni, destabilizálni az országot. Az oroszokat is kóstolgatják, de szerencsére nekik legalább komoly haderejük van.

Szóval a kontraszt teljesen fals, egészen más feltételek mellett történő vizsgálati eredményeket hasonlítasz össze, amelynek nem sok értelme van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az államnak van szabályozó szerepe. Éppen azért kellenek versenykorlátozó szabályok, mert a kis üzletek kevésbé hatékonyak, mint a nagyok, de ezekre a sokszor kényszervállalkozásokra szükség van, mert eltartanak egy-egy családot, esetleg még néhány embert. Nagy méretben jellemzően könnyebb versenyképesnek lenni, de az eredmény egy rakás mikrovállalkozás megszűnése, s rengeteg munkanélküli. Lehet, hogy te ezt akarod, én nem.

A közművek esetében viszont nincs valódi verseny, mint ahogyan a telekommunikációs cégek, vagy a bankok esetében sincs. Az nem érdekel, hogy az iparági szereplők azt mondják, hogy van. Én is azt mondanám. :) Azért nincs valódi verseny, mert ezek beruházásigényes szektorok. Nem tudom megtenni, hogy kezdő tőkeként egy szál magamban egy 20000 Ft-ossal a kezemben létrehozok egy ivóvíz szolgáltatást, s letöröm az árakat. Ugyanezt megtehetem, ha egy sarki vegyesbolt vagyok, vagy mondjuk egy asztalos műhely. De néhány kilométer 1200 mm átmérőjű csövet hirtelen felindulásból nem tudok lerakni a földbe, azt nem tudom megtáplálni tiszta vízzel, s nem tudom a kiállásokat sok százezer fogyasztó számára biztosítani. Hasonlóképpen igaz ez a telekommunikációra. Így ezekben a szektorokban az árak lényegében bármilyen magasak lehetnek, ami még nem vezet zavargásokhoz. Ezt a helyzetet felismerve az állam - szerintem helyesen - élt a szabályozó szerepével.

Szerintem egyébként a kereskedelmi bankokat kellene kivágni az országból. Egyetlen állami bank kellene, de ha úgy tetszik, nonprofit módon. Ezt úgy értem, hogy a keletkező haszon az államkasszát gazdagítaná, amely nem veszítené el közpénz jellegét. :) Így, ha alacsony a nyeresége, az ügyfelek járnak jól, ha magas, akkor az államháztartás, de végső soron a közösség jár jól szintén.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az érvelésedet értem, de attól még hülyeség. Ha az ingatlan befektetés lenne, amelynek kiadásából pénz jön, akkor igaz, hogy nem lehet elcsalni az ingatlanadót.

Ezzel szemben ma Magyarországon az ingatlan tulajdonosok többségének nem befektetés az ingatlana, ezért annak értéke is irreleváns számára, mert nem teszi pénzzé, nem adja el és nem adja ki. Csak oda vackolja be magát, hogy ne fagyjon meg, ne ázzon meg, ne legyen hajléktalan.

Van egy rakás minimálbéres, meg munkanélküli ingatlan tulajdonos. Ha kiveted rájuk az ingatlanadót, akkor hajléktalant csinálsz az amúgy normális, de szegény emberekből. Ráadásul erkölcsileg vállalhatatlan, igazságtalan, hiszen azért az ingatlanért megdolgozott. Amikor vette, kifizette, még volt állása, vagy normálisan keresett. Lesz egy rakás öngyilkos, alkoholista, meg aki felgyújtja magát a Kossuth téren.

Éppen a fogyasztást kell adóztatni, nem a vagyont. Ha a vagyont adóztatod, nem tud spórolni, aki bajba kerül, mindenképpen a halálba kergeted. Ha nincs bevétele, akkor is kell költenie rezsire, kajára, tisztálkodásra. Viszont, ha jól megy a szekér, és költ, akkor az adózás is jobban belefér.

Persze arról lehet beszélni, hogy a második ingatlan után, amelyben nem lakik a tulajdonos, kelljen esetleg adót fizetni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amikor vette, kifizette, még volt állása, vagy normálisan keresett

Vagy éppen örökölte. Nagyon sok ilyen van, hogy egy kis lukban tengődik, szülők meghalnak, akik még a régi világban akár a saját kezükkel építettek fel egy 150m2-es házat.

a második ingatlan után, amelyben nem lakik a tulajdonos, kelljen esetleg adót fizetni

Szintén az öröklés. Ha az egyik szülő meghal, akkor az ingatlanának rá eső tulajdonjoga (mondjuk legyen felerészben tulajdonos az özvegyen maradt házastárssal) az örökösökre (gyerekeire) száll. Az ingatlanban továbbra is a szülő lakik, viszont a fél tulajdonjog a gyereké (aki már nyilván felnőtt).
Szóval nem olyan egyszerű a történet :) Persze azért érdemes tudni, hogy a haszonélvezőt (tehát az özveggyé vált szülőt) terheli/terhelné az adóteher is.

Visszatérve a városunkra: mondtam, hogy van építményadó. Viszont ha ismered a rendeletet (ami a város honlapján elérhető), néhány kedvezménnyel élhetsz. Mi speciel januárban a tetővéget csináltattuk, az anyagköltségről volt kb. 35ezer forintnyi számlánk (a nevemre), így szűk három évig nem kell építményadót fizetnünk :)
Sőt, fiatal házasok első ingatlana három évig adómentes, meg persze szociális alapon is (1 főre jutó jövedelem alapján).

Elsősorban gazdasági téren értettem, hogy csökkennie kéne a kormány súlyának. Ha olvasod a független közgazdászok által írt http://alapblog.hu/ blogot, ott számtalanszor leírták már, mi a baj a mostani gazdaságpolitikával. sok olyan dolgot tesz a kormány, ami nem feladata, helyette elhanyagolja a fontos dolgokat.

Arra még nem válaszoltál, hogy neked hány gyereked van, vagy hányat tervezel, és ha esetleg nincs legalább 3 gyereked / nem tervezel legalább 3 gyereket, akkor szerinted jobb-e, ha majd csak 6 millió magyar marad sok nyugdíjassal, vagy jobb lenne esetleg a szervezett bevándorlás?

Inkább kevesebben legyünk, mint más kultúrkörben származottakkal együtt. Ráadásul, ha már demokrácia, nem kellene erről megkérdezni az őshonos bennszülötteket is egy népszavazás keretében? Vagy, csak úgy jöjjenek befelé az idegenek?

Régen ilyen esetben fegyveres védelem volt. Most úgy engedjük át idegeneknek a hazánkat, hogy nem is védekezünk. Ez egy fegyver nélkül vívott háború. Egyszerűen átadjuk idegeneknek a földünket, a lakhelyünket, az otthonunkat. Az én értékrendem szerint ez nincs rendjén. Mint ahogyan hozzám jöhetnek vendégek, de este hazamennek, nem pedig berendezkednek nálam. Továbbá az ajtón jönnek, nem a falat csákányozva. Valamint a meghívásomra, s nem hívatlanul.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE