Gnome-session torlese utan korabbi userel nem tudtam belepni mas grafikus kornyezetre sem

Fórumok

Udv!

Szerettem volna Gnome-rol egy egyszerubb kornyezetre valtani, es mivel valamiert mindig is a Qt fele huztam, kiprobaltam az LxQt-t. Miutan telepitettem, beleptem, es elkezdtem az izlesemnek megfeleloen bekonfiguralni, ugy dontottem, hogy a Gnome-ot leszedem, elsosorban a hozza tartozo rengeteg, szamomra felesleges alkalmazas miatt. Miutan a "nagyja" megtortent, egyeb megfontolasbol is ujrainditottam a gepet. Mivel az sddm fent volt korabbrol, igy az a login screen fogadott. user+password enter. fekete kep par masodpercig, majd vissza a login screen-re. Egy kulonallo tty karakteres terminalbol startx-szel sikerult egyszer elinditani, de nem ezt a megoldast szerettem volna. miutan letrehoztam egy teljesen uj user-t, siman be tudtam vele lepni login screen-rol is. Azt gondolom, hogy a user-em configjaiban valahol be volt meg epulve a Gnome/Gdm/Gtk, de sajnos nem sikerult kideritenem, hogy hol, es mi. Mas nem jutott eszembe, igy Gnome install, azota muxik ugyanugy, mint korabban. Tudni szeretnem, hogy hasonlo helyzetben mit, es hol kell a usernel manualisan configolni. Tud nekem ebben valaki segiteni? Nincs alapvetoen bajom egyik DE-vel sem, viszont zavar, hogy rengeteg altalam nem hasznalt alkalmazassal arasztanak el, epp emiatt a kissebb, egyenkent legozhato desktopok tetszenenek.

A rendszer Debian 9 oldstable (Stretch)

a valaszokat elore is koszonom

LF

Hozzászólások

nem lehet hogy valami sddm confgiba be van irva hogy ha ez a user akkor ez a shell? Nem ismerem az sddm-et, de lehet van valami ilyen config (per user default session)

Ha arra gondolsz, hogy ki lehet-e valasztani a barmilyen egyeb elerheto session-t, akkor siman. Sot, futottam egy kort a LightDM-mel is, onnan se volt hajlando loginolni a korabban Gnome-hoz "lancolt" useremet. Probaltam LxQt-n kivul openbox-ot, illetve awesome-ot is. Gnome/GDM reinstall ota muxik. Csak ugye nem ez lenne az elvarasom.

U-dash