igy jartam...

 ( g6b0r | 2019. június 6., csütörtök - 22:08 )

https://unix.stackexchange.com/questions/385087/usb-drive-is-not-recognized
a bosszanto a dologban, hogy win10 upgradenel hasznaltam a sticket mert nem volt eleg hely az SSD-n. erre egyszer elmegy standby-ba a gep es mikor megloktem, hogy keljen fel maris kulcstarto lett az stickbol.
van esetleg valakinek 5lete hogy mivel lehet esetleg probalkozni felheccelni az USB stickemet...?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eddig 3 alkalommal is sikerült látszólag döglött pendriveot életre keltenem MiniTool Partition Wizard-dal. A free verzió elég volt hozzá...

koszi, kiprobalom!

Esetleg gyártóspecifikus recovery program?

Egyszer a Kingston tooljával élesztettem újra a formázhatatlan pendriveomat.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Linux-okon testdisk, ha nincs nagyon elcseszve a tartalma, és olvasható. Törölt fájlokat is visszahoz (ha nincs a tartalma még felülírva).
Rendszeresen hoznak hozzám a kollégák elcseszett diszkeket.
Volt olyan is, hogy a "csökkent értelmű" Ubuntu-m észre sem vette, hogy a fájl rendszer hibás, és gond nélkül olvasott róla mindent.

Ha jól értem, a kernel még azt sem mondja róla, hogy lenne sdb, viszont a dmesg-ben látszik, hogy valami van. Bár szerintem ez is olyan, amit a modern linuxok lehet, hogy kezelnek, a múltba zárt Debian meg nem. Csak sejtés, nem bizonyosság.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én, mint műkedvelő adatmentő, csak akkor tudok kezdeni valamit egy eszközzel, ha megjelenik a sd? fájl. Nem hiszem, hogy a régi Debian miatt nincs sdb-d.

Most az van, hogy valami nagyon nem jó. Kérdés, melyik rétegben hal meg a kommunikáció és miért. Úgy könnyű, ha már szektorosan eléred az eszközt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha valamelyik chip hibás, az nehéz eset. Halovány remény lehet, de USB csatinál előfordulhat csatlakozási hiba is, a kontakt hiba szokott fura jelenségeket okozni, egy próbát megér. Ha csak az USB csatinál engedett el egy forrasztás (szokott), akkor az könnyen javítható.
Múlt héten volt nálam egy microSD, aminek az SD adaptere volt hibás. Volt ugyan sdc fájlom, de semmit nem lehetett róla elolvasni, kicseréltem az adaptert, és olvasni is lehetett, meg az adatokat helyreállítani is. Szinte biztos, hogy kontakt hiba volt.

A dmesg mit mond, mikor bedugod a gépbe? Ha létrehoz blokkos eszközt neki, akkor dd, vagy inkább ddrescue tudja olvasni?