Közvélemény kutatás

Történt egyszer pár éve, hogy balga módon válaszoltam egy telefonos közvélemény kutatásra. Na, hát azóta átlag 3-6 havonta felhivnak különböző témakörökben, hiába kérem hogy töröljék a számomat, a biorobot ebben nem tud segiteni (persze igéretet mindig kapok hogy oké, többet nem keresnek)...

Mivel a többsége számomra érdektelen, igy el szoktam hajtani őket a bús picsába. A múltkor este (6 után) csörög a telefon, közvélemény kutatnak.

-Jó napot kivánok, Mancika vagyok a Kukutyim Research közvélemény kutatótól. Köszönöm, hogy fogadta hivásunkat, megengedi, hogy feltegyek pár kérdést a rádióhallgatási szokásairól? Csak 20 percet venne igénybe.
-Jó napot kivánok, nem köszönöm.
-Megtudhatom miért nem?
-Nagyon egyszerű, nem hallgatok rádiót, se online, se offline. Szóval inkompetens vagyok a kérdéseihez.
-Tényleg sehol?
-Tényleg. Köszönöm, viszhall.
-De... bip bip bip

Ez szerintem nem akkor truváj, hogy tényleg nem akarok agyoncsépelt popfosht hallgatni egy rakás reklámmal és irreleváns pofázással... Amikor még utoljára hallgattam rádiót kb 8 éve (akkor untam meg), már akkor is idegelt, hogy a reggeli és délutáni műsorsávban (munkába menet és hazafelé) ugyanazok a zenék mennek, nagyon kis variálással. A végén már tudtam melyik szám után melyik jön. Gondolom ezen nem változtattak azóta se...

Hozzászólások

Hát még ha próbálnád is, - mondjuk autóban, mert ott logikusan néha még valamit hallgatni akarhatna az ember, - az analóg URH sávban, vidéken gyakorlatilag sehol nincs normális térerő. - Tehát max. digitálisban gondolkodhatnál, ott pedig szükséged lenne vmilyen "adatcsomagra", de persze a fellelhető "kontent" annyit biztosan nem ér...

Most konkrétan mely adókra és mely vidékre gondolsz, mert az összes MR és a nagyobb frencsájz kereskedelmi bejön még a pusztában is (Hortobágytól légvonalban 8-10km-re egy alsóbbrendű úton pl), de tényleg, 20 éves kocsi vele egyidős autórádióján tisztán, igaz utóbbi nem az igazi RDS-sel mert az adók között nagy a késleltetés és másodperceket ugrik az adás. Az megint más kérdés, hogy én is inkább streaming-et hallgatok, amihez jobb 4G-s telefon kell, hogy a pusztában is fogjam.

Hááát, azért sokáig elég távolt volt a környék mindenféle URH adótól, úgyhogy pl az ilyen fülhallgató zsinort használó hordozható rádióvevők ki voltak lőve a környéken, valamint a piacos autórádiók se voltak toppon. Csak a középhullám volt opció.
A másik, hogy az illető vidéket írt, ezért is voltam kíváncsi, hol ilyen rossz a helyzet.

A DRM-AM-et kellett volna még időben bevezetni, most viszont már inkább a mobilnetre kell koncentrálni és nem is nagyon hallottam semmi újat a DAB terjesztéséről az országban.

"piacos autórádiók" - amik RF-szempontból nagyjából a "fülhallgató zsinort használó hordozható rádióvevők" szintjén vannak - vagy még ott sem. Ráadásul a gyári rádiók sem egyformák - 15 éves autórádióval Vác után a 12-esre letérve gyakorlatilag megszűnik az xyz. adó vétele, az újabb modellben lévő meg simán hozza korrketen, sztereóban.

Ez magyarországi tapasztalat? mert akkor gyorsan nézesd meg a rádiót, az antennával kezdve, ugyanis ilyen problémát nem igazán tapasztaltam. A DAB/DAB+ itthon meg egy vicc (lefedettség csak Bp. szűk környékére korlátozódik) - addig sz@rakodtak/nak a kísérleti adásokkal, amíg a mobilneten érkező streaming totálisan fölöslegessé teszi az egészet.

En meg kifejezetten orulok ezeknek a hivasoknak.
Feherzajkent szoktam elvegyulni a felmeresben, es mindenfele informaciokat adok meg csak ugy.
Voltam mar 21 eves 63 vagy eppen nyugdijas neni, vagy amit akartok.
Amikor nem akarok resztvenni, akkor siman a feltett kerdesre parametereken kivuli valaszokat adok.
Peldaul 20-45 kozotti ferfi a celcsoport , en akkor nyugdijas ozvegyasszony vagyok, es ez pont eleg.
Amint irtad mindez irrelevans a kovetkezo hivas szempontjabol.
Bar a valakitol orokolt szamomon vegbeltukrozes es rakszures celjabol mar ritkan keresnek :D

Néha vagyok olyan kedvemben én is, olyankor elmondom hogy a Jobbikkal értek egyet, és amikor jön a kérdés, hogy kire szavaznék ha a következő vasárnap lenne a választás, mondom hogy a Munkáspártra :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nekem a lusta szerkesztők kedvence, azaz a betelefonálós/sms-es kívánságműsor a "halálom", főleg, amikor orrdít, hogy GézaBélaPistaJóska csak azért kerül adásba, hogy az időt húzzák vele, és a végén a műsorvezető mondja meg, hogy melyik számot adják a betelefonálónak, aki ezt pont nem volt képes megmondani... Gyakorlatilag a műsorlebonyolító sw "random" találatait adják el ezzel a módszerrel részben szerkeszettt műsorként. Bár a szerkesztett anyagokban/beszélgetésekben sincs sokszor köszönet, már ami a zenei betéteket illeti - lenne adott szituációban "oda illő" felvétel, de nem, nem az jön... Anno kollégiumi rádióban elment az ilyen fostenger "szerkesztés", bár ott sem lehetett rendszert csinálni belőle.

"...megengedi, hogy feltegyek pár kérdést..."
Amint ez elhangzik, se szó, se beszéd, instant nyomom ki a telefont.
Így általában ezek a hívások 20 másodpercnél nem tartanak tovább :)

Amúgy jó ideje nem TV-zünk / rádiózunk már.
Helyette összegyűlt már jó pár Twitcher akiket jó és érdemez nézni / hallgatni.
Ha csak zene kell, akkor van számtalan YouTube rádió ami tökéletesen lefedi a zenei ízlésünket.
El sem tudom ma már képzelni mi értelme van a hagyományos értelemben vett TV-nek / rádiónak. Szerintem néhány év és senkit nem fog érdekelni. A mai generációt legalább is biztos nem.

Kb. vicc, amit ma rádiózás néven adnak el. Néha bele szoktam futni top10-20-40 adásokba, de akkor is olyan érzésem van, mint ha 5 számot ismételnének kicsit más feldolgozásokban. Nyílván igényességről egyáltalán nem beszélhetünk.
A baj ott van szerintem, hogy ezek az adók nagyjából meghatározzák a zenei ízlést itthon (de remélem, tévedek), így ez öngerjesztő folyamattá válik. Néha indul 1-1 újabb adó, akik még az elején mint ha próbálkoznának is valami újítással, ne adj isten valódi változatossággal, de néhány hónap után ugyanaz az 5 szám lesz az adások gerince.
Ugyanez igaz a beszélgetős műsorokra is, egy-egy jó téma előfordul időnként, de az is olyan ritka, mint a fehér holló. Most már tényleg csak akkor hallgatom, ha a rohanásban elfelejtem a telefonon belökni a zenét. Így is előfordul, hogy inkább félreállok és elindítom. :)

Választhatsz h. hallgatod a beszédhibás alltime-irritáló-médiaribanc harsányit a közrádión, vagy vihorászás #2 balázska-vadonjanika-álműveltrákócit, vagy a franciaakcentusos másik irritáló kokit.

Minden országban az irritáló feltűnésmániás degeneráltaké a média figyelem, ez az ipar rájuk épít, a hallgató meg kussoljon és hallgassa amit elé tolnak.
--

Szegény locsemege meg el van küldve a faszba, amikor arról beszél, az emberek esetleg lehetnének emberek, nem médiaribancok stricijeinek ribancai. De hát köll a pénz, és egy IT-s ezt nagyon érti, mert ma már egy segget nem lehet kitörölni IT nélkül, ahogy egy diktátort sem hatalmon tartani. Tehát az IT fontos, és az IT-nek fontos, hogy mindent kiszolgáljon. Köll a pénz. A zabember meg menjen a kurva anyjába. Kb. ez a HUP. Meg a világ is. Legyél okos, hidd, amit én, és legyél toleráns, szeresd akit én, vagy basszon meg a kurva isten, aki nem létezik, mondom néked. Szóval nem igazán látom, a valóság hol mond ellent a társadalom képességeinek. A munkatáborok és hasonlók nem voltak jó ötlet, a rádiósokat felemlegetve valahol mégis megértem, hogy valakinek valamiért eszébe jutott. Kár, hogy ezen feladat megoldására alkalmatlan eszköz a munkatábor, és még nagyobb kár, hogy a többi eszközünk is alkalmatlan rá. Pedig van választék, csak ugye köll a pénz, meg a néphülyítés. Másik oldalról meg, ha pl. beszüntetnék az analóg – illetve kis választékkal bíró – sugárzást: az a sajtószabadság korlátozása és népirtás lenne egyszerre. De nem fogják megtenni, és talán nem is kell, mert lassan kihalnak azok az emberek, akik képesek elmenni szarni anélkül, hogy tudnák, ahhoz is IT kell. A néphülyítésre meg minden eddiginél jobb felület a digitális világ. Az emberek nem lesznek kritikusabbak, csak kiszolgáltatottabbak. Régen az ember tudta és érezte, hogy a szemébe hazudnak. Ma is tudja, de már nem érzi. Úgy húzzák fel a digitális faszra, hogy nem is tud róla. A rádió ma már csak arra kell, hogy az idősebbek és a még digitalizálatlan emberek engedelmesen maradjanak az igában. De kiépül majd az új végső megoldás, hála az IT-nek. A jövő IT-sei olyanok lesznek, mint az agymosott náci katonák. Ártatlan gyilkos kurvák. A jelen IT-sei még lehetnének okosak, de nem azok, ők az új végső megoldás intézményében a szorgos kiképzők. Szóval mindenképpen szeretném megköszönni az IT-seknek, hogy mindig éreztetik a világgal a felsőbbrendűségüket, és hogy örömmel vagy épp teljesen fogalmatlanul vesznek részt az új végső megoldás életre hívásában. Köszönöm. :D Azért durva belegondolni, hogy volt a történelemben egy kis idő, amikor az emberiség új útra léphetett volna. Durva belegondolni, hogy pont akkor éltem. Ezt bebuktuk, és szerintem nem lesz több lehetőség, legfeljebb egy reset után. Lehet, nem kellett volna feltennem a fekákkal riogató appot. Attól látok ilyen sötéten mindent. Ha valaki kérdezné, mit szívok...: IT faszt. Ahogy az egész világ. Elnézést kérek a tördelés hiánya miatt. Jelzem, nem velem van a baj, ha a temérdek intő jel ellenére is elolvastad a hozzászólást.

:)

Én azt szoktam, hogy mondom, hogy nem érdekel.

Ő erre azt mondja, hogy csak egy perc.
Erre én azt mondom, OK, kapsz 60 másodpercet (erre nem szoktak odafigyelni).
Elkezdi egyeztetni az adatokat.
Név, cím, esetleg eljutunk az életkorig.
Amikor letelt a 60 másodperc, megvárom az épp darált kérdését, arra válaszolok, majd mondom neki, hogy az egy perced letelt. Viszont hallásra. És leteszem.

Nem szoktak újra hívni. (Mások persze időnként igen, de ha a telefonom azt jelzi, hogy spam, vagy scam, akkor nem szoktam felvenni).