Nyomtató driver prekonfiguráció

 ( viraadam | 2019. május 3., péntek - 18:00 )

Sziasztok!

Ugyan nem linux spec. probléma, Windows nyomtatószervert kell frissítenem 2008 R2-ről 2019-re.

Úgy döntöttem, hogy először a driver cserével kezdem, mivel amit használunk, az is már pár éves.

Telepítettem a HP Universal Driver legújabb (6.7.0) verzióját, majd ezt szépen egyesével elkezdtem alkalmazni a nagyjából 500 nyomtatósoron, ami fel volt véve. És itt jött elő a problémám:
Eddig a driver-ben nem volt megadva a papír tipusa, simán "Unspecified" volt ez az érték, amivel egyébként gyönyörűen üzemeltek eddig is a kliensek. De persze most panasz volt miatta, mivel nem ismeri a nyomtató "ezt a fajta" papírt, így mindenhol a kézi adagolóba kérte a felhasználóktól.
Nyilván, amikor saját magamon teszteltem, nem volt ezzel gond...

Azt látom, hogy powershell (pontosabban inkább az oprendszer) már 2012 R2 óta támogatja a Set-Printer és Set-Printconfiguration parancsokat, de 2008 R2-n is meg lehet vele csinálni bármit, ha újabb rendszeren remote-al hajtok végre rajta parancsokat. Pl. így ment a driver csere is.
Most viszont oda jutottam, hogy akkor mind az 500 soron be kellene állítanom, hogy a papír típusa "Plain". Ezt ugye kézzel egyértelműen nem. :) A Set-Printconfiguration paranccsal lehet előre elkészített konfig xml fájlokat megadni a sorokhoz, ezzel pedig jól lehetne automatizálni a feladatot. Igen ám, de sajnos nem tudom, hogy pontosan mit is kellene tartalmaznia ennek az XML-nek, illetve a HP-nál sem találtam erre nekem megfelelő tutorial-t.
Egy HP Device Configuration Utility nevű szoftverről találtam leírást, de mivel nem használtam még, most már előbb inkább kérdezek.

Van valakinek tapasztalata ilyen téren? Merre induljak el, esetleg a szerver cserénél majd mire figyeljek? Mit kellene tartalmaznia pontosan ennek az XML fájlnak?