Átverés-e?

Sziasztok,

Éppen ipari porszívó vásárlásban vagyok és persze próbálom azt a forrást keresni ahol a legolcsóbb és van is raktáron. Így jutottam el az amazon.de-hez, ahol van éppen a cucc akciósan 550 euróért, de felkeltette az érdeklődésemet, hogy van 2 gebracht is mindössze 205 euróért, rányomtam és egy cég árulja őket, de az van a leírásukban, hogy mielőtt rendelek, mindenképpen írjak nekik emailt.

Írtam nekik tegnap este, ma reggel válaszoltak, hogy van belőle nekik igen, 205 eur az ára és doboza mindene megvan, vadi új, csak most náluk akciós és azért adják ennyiért, sőt ha kettőt veszek egyet ingyen adnak (??), sőt a szállítás benne van az árban (még azt se tudják hova kellene jönnie). Azt írják, ha érdekel a dolog, akkor küldjek nevet címet, telefont és indítják a rendelést amazonon keresztül.

Gondolom átverés, mert túl szép, hogy igaz legyen. Viszont fórumokon azt írják, hogy ha az amazon gebraucht - wie neu cuccot árul, akkor azt nem zsákbamacska megvenni, nyugodtan mehet a dolog.

Mi itt a trükk?

Hozzászólások

A trükk az hogy amazonon kivül akarja a rendelésedet elintézni. Ha az amazonon keresztül rendeled meg, akkor van garanciád (amazontól), viszont ha levélben intézed, akkor simánt átbasznak, aztán mehetsz az Úristenhez panaszra....
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

A trükk az hogy amazonon kivül akarja a rendelésedet elintézni

és indítják a rendelést amazonon keresztül

OK, lehet, hogy ez a trükk, de ők azt mondták, hogy az Amazonon keresztül indítják a megrendelést.

Én valószínű egyszerűen Amazonon belül ráböknék a megrendelés gombra, ha van.

De ha nincs, vagy valamiért úgy gondolnám, hogy az nem jó(?), akkor elküldeném emailben a dolgokat, de csak akkor lennék hajlandó fizetni is, ha az Amazon rendszerében látom a megrendelést. (És persze fizetni is az Amazon rendszerében fizetnék).

Nem tudom, hogy a németeknél mi a divat, Angliában sok olyen eladó van, akik az Amazon marketplace-t használják, de mindig mindent az Amazonon keresztül rendeltem és fizettem eddig. Ha mondjuk a németeknél átutalásos fizetés szokásos, akkor simán bevállalnám egy ilyen esetben is, de csak úgy, hogy ha az Amazon rendszerében a szokásos módon megy minden.

Hozzáteszem, hogy nem szeretem az Amazon marketplace rendeléseket, mert a neutrino hozzászólásával szemben _nincs_ az Amazontól garanciád, és _nem_ az Amazon szabályai érvényesek a termék visszaküldésére stb.

Nem egyszer, hanem többször jártam már pórul olyan dolgokkal, hogy Amazon marketplace eladók nem voltak hajlandóak visszavenni szar terméket (vagy csak hülye feltételekkel),
- nem térítették vissza pl. a postaköltséget (200 fontos termék, 18 font postaköltség), amit az Amazon visszaadott volna hasonló esetben
- vagy csak fél árat adtak volna vissza, ha visszaküldöm (10-20 font körüli termék), az Amazon az egészet adná
- vagy azt mondták egy 2-3 font értékű cucc esetén, vagy visszaküldöm, postaköltség több, mint a cucc ára, vagy nem küldöm vissza, és a felét visszaadja így is (ilyen esetben az Amazon néha azt mondja, nem kell visszaküldeni, csak visszaadják a cucc teljes árát)
- és olyan is volt, hogy visszaküldtem az ő általa megadott adatokkal, ő meg azt mondta, hogy nem érkezett meg, így nem fizet. Amazonnál mindig lenne tracking, lehetne bizonyítani, hogy visszaküldtem. Sokszor az is elég, hogy postára adok valamit, azonnal jön a visszatérítés, meg se kell, hogy érkezzék.

Olyan is volt 2-3 alkalommal, hogy hibás termék vagy sérült termék érkezett, vagy nem érkezett meg egyáltalán a cucc, vagy rövid használat után tönkrement és utána a marketplace eladóval kellett hosszasan levelezni. Volt olyan, legalább 2 esetben, akikkel több levélváltás, a sérült csomagolásról és asztalról fényképek küldése, vagy a másik esetben a szétesett termékről fényképek küldése után az egész végül csak elhalt, és nem kaptunk vissza pénzt, nyakunkon maradt a sérült és vacak termék.

Ennek ellenére, továbbra is veszek dolgokat marketplace eladóktól, mert nem mindent árul az Amazon maga, illetve néha a többieknek lényegesen jobbak az áraik, mint ahogy a posztolónál is ez játszik.
Csak azért írtam, hogy nehogy azt higgye, hogy marketplace-en megvesz valamit, és aztán majd az Amazon szabályai szerint megy minden ügyintézés. (Pedig milyen jó lenne)

Konkrétan ezt írják a leírásukban: "Bitte machen Sie keine Bestellungen, ohne um Genehmigung zu bitten, ohne unsere Erlaubnis wird die Bestellung storniert." vagyis, hogy ha a rendelésre nyomok, de előtte nem egyeztetek velük emailben, akkor szó nélkül törlik a rendelést, ez nem tudom mennyire egyeztethető össze az amazon szabályzatával.

Másik érdekesség, ami csak most tűnt fel, hogy 100% az értékelésük, de mindössze csak 2 feedback alapján.

Közben érdekes módon eltűnt az amazonról a terméknél a gebracht link, tehát már nem is tudnék direktben az amazonon keresztül rendelni.

Egyre gyanúsabb a dolog. :)

Szerintem az, hogy egyeztess velük, mielőtt az Amazonon ráböksz a megrendelés gombra, az rendben van.

Onnantól, hogy ráböktél, már az Amazon rendszerében van a megrendelés, nem vész el a pénzed (ha más nem, az Amazon kártalanít).

Nekem volt olyan, hogy a neten valaki ajánlott olcsón ssd-t. Megrendeltem, nem jött meg, aztán amikor arra gondoltam, kéne egy chargeback-et indítani, addigra már a webshopot is beszántották. A cég, aki meg a marketplace-t üzemeltette, kb. azt mondta, hogy őneki semmi köze a tartalomhoz.
Így is lehet. Az Amazon ennél messze tisztességesebb.

"Átverés-e?"
Ha ez felmerül, az :)

Ha még nem vettél, akkor ezt az oldalt is megnézheted:
reinigungsberater.de

Én innen rendeltem már több alkalommal is porszívót (Starmix).

Nem tudom, hogy átverés-e, azonban egy ismerős egy 120 ezer Ft-os grafikus kártyát Németországból olcsóbban akart megvenni hasonlóan jó áron találta meg. Utalt, és bizony bűncselekmény lett, mint utólag kiderült, a pénz eltűnt, terméket nem kapott, bukta...

Sakk-matt,
KaTT :)