Copyright Infringement Alert

 ( gee | 2019. február 25., hétfő - 4:50 )

Emailt kaptam a szolgáltatómtól (UK)

Azt írták, hogy:
The Get It Right from a Genuine Site campaign has contacted us on behalf of owners of copyrighted material, who believe their content may have been shared using your internet account without their permission. The content could be anything that is copyrighted, such as films, TV shows, sports events or music.

És ott egy tavalyi film, amit tegnap az ncore-on kerestem és letöltöttem.

Azt tudom, hogy elég egyszerű megnézni, hogy ki tölt le egy adott torrentet, ha valaki a trackerhez kapcsolódik.

Arra nem számítottam, hogy az angol kormány által támogatott kezdeményezés regisztrál majd egy magyarországi zárt fájlmegosztó közösségbe, és a privát trackerek közül majd néhányat megfigyel.

Mondjuk következménye nincs.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

gondolom az egyik seeder az ügynök aki regisztrálja a tőle letöltő ip-ket. Azaz a jogtulajdonos ügynöke tölti fel a filmet, hogy aztán terrorizálhassa a letöltőket. Esetleg szólj az ncore-nak, hátha nyakon csípik a patkányt.

Tavol alljon tolem ,hogy a jogvedoket vedjem de nagyon nem kene haborogni. Angliaban a jelenlegi torvenyek alapjan a fenti tevekenyseget buncselekmenynek tekintik es 2 ev szabadsagvesztessel is buntethetik.

En azt ajanlanam gee mesternek ,hogy bereljen egy magyar IP-s VPS-t (magancelra magyarorszagon ugye a film/zene letoltes legalis) ahonnan FTP-n vagy SSH-n keresztul lehuzza a cuccot. Problem solved.

Ja, persze, meg tudom oldani. Csak csudálkoztam.

Nem lehet hogy a DHT miatt bukkantak rád? Nem ismerem a működését, de gondolom ha a hash megvan, az elég.

DHT ncore-on tiltva van, minden torrent privát flag-es.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Akkor viszont tényleg besurrant valaki?

Simán előfordulhat. Esetleg a kollégának nem volt bekapcsolva a titkosítás a torrent kliensben és az plain text-ként szétkürtölte, hogy mit tölt, amit a szolgáltató simán monitorozhatott.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Áh, németek is a beszivárgós módszert csinálják.

Ez a legegyszerűbb és legtisztább a jogvédő Bob munkatársak részéről. Habár úgy, hogy most már csak prémiummal lehet meghívót küldeni, nehezebb bejutni.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Nincs premiumom es megis tudok kuldeni meghivot (marmint technikailag amugy nem hivok meg senkit :D )

Vip ;)

A VIP más állatfaj :D Az átlag földi halandó max prémium lehet, na nem mint ha nagyon elő akarnék fizetni rá. Inkább nem küldök senkinek semmit.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

tigrincs kolléga jól mondja. Bérelj valami magyar VPS-t (szerintem erre gondolt amikor VPN-t írt) és ide tölts le, ahonnan valamilyen titkosított csatornán (akár VPN+samba,sftp/ssh/scp is lehet) lehúzod magadnak.


Vizsgára felkészülés végett keresek "kidobásra" szánt menedzselhető Cisco switch-eket és routereket, leginkább Pest és Bács-Kiskun megye területén.

Koszonom javitva (megint reggel van de amugy is mindig VPN-re all a kezem lehet ,hogy tul sokszor irom le a roviditest ;) )

Használj anonymus VPN szolgáltatót, pl. NordVPN. Ezzel a magyar ip cím kérdése is megoldva, pl. Spotify regisztrációhoz.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

En ugy tudom, hogy csak a game of thrones-szal csinaltak ezt. Vagy csinaltak mar konkret aranylag uj filmekkel is?

Amugy ja, fizetos-de-gyors VPN es csak titkositott peerek komboval sose lesz baj. Meg a friss filmeket talan tenyleg erdemes legalisan nezni, a legkesobbi cucc, amit toltok ncore-rol az 2017 kozepi.

A friss dolgokra erdemes csak nekik is enforce-olni a szabalyokat, mert akkor van a legtobb bevetel, amikor kijon a film.

A két említett film:
COCO (2017) - tavaly novemberben
SOLO: A STAR WARS STORY (2018) - most hétvégén

Egyébként megnéztem, nekem is nagyon kevés friss dolog van a historyban, 4 2016-os, 3 2017-es, 2 2018-as cím.

"Mondjuk következménye nincs."

Akkor miért küldték? Valaki itt írta, hogy bűncselekménynek számít.

Hogyne volna. Elsonel figyelmeztetes van (van egy bajos brit rendszer miszerint mindenkirol feltetelezik ,hogy szabalykoveto) utana mar jon a szolgaltatas bontas meg atadjuk a jogvedo szervezetnek macera.

Mivel az emailben azt írták, ez a második figyelmeztetés, rákerestem, és novemberben is volt már egy. Akkor más oldalon kerestem a tartalmat, és DHT-vel ment.

Nem említenek az emailben semmi retorziót, nem fenyegetnek, nem írják, hogy hány ilyen levelet lehet kapni, mielőtt más tartalmú levél jön.

The campaign is to educate consumers about the wide range of legal sources of content available to UK consumers and promoting the value of creative content and copyright which underpins it.

The campaign has now reached 21% of the population and, whilst piracy levels remain constant, it has decreased significantly among those exposed to the campaign.

A szolgáltató emailben meg ez volt:

Q: How is the information collected?
A: Representatives of content owners such as artists, moviemakers, record labels, authors, games publishers and broadcasters routinely monitor file-sharing networks to see if their copyright protected content is being made available and shared without their permission. If they notice an Internet Protocol (IP) address sharing their content (e.g. music, movies, books, games, sports broadcasts and other TV shows) without their permission, they let us know and we contact the broadband account holder associated with that IP address.

Q: Has my ISP shared my account information?
A: We do not share any information that identifies who you are with the Get It Right from a Genuine Site campaign or any of the content owners. We do, however, provide anonymous reports to the Get It Right from a Genuine Site campaign to show the effectiveness of this awareness campaign.

Ja, szóval jó zsaru-rossz zsaru játék megy, és most ők épp a jó zsaruk.