vadkamera + távoli elérés?

 ( m.informatikus | 2019. február 1., péntek - 23:07 )

adott egy saját telek, amire egy éjszaka is jó minőségű felvételt készítő kamera kéne (lehetséges lopások miatt).

mobilnetet tud az ember pl.: 3e Ft/hó-ért szerezni, OK.

de van villanyoszlop a telken, ha esetleg annak tetejére raknék vadkamerát, ami csak 30e Ft kb., akkor nem kéne még mobilnet sem :)

Ti milyen kameramegoldásokat raknátok ki? Van ettől kreatívabb megoldás?

Két kamera lefedné az egész telket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Olyat keress aminek az infrája nem vöröslik az emberi szem számára, mert azt este azonnal ki lehet szúrni. Valamint ha csak helyben rögzít, az szerintem aggasztó, mert mi van ha viszik a kamerát is?

Egy valamirevalo vadkam kikuldi a felvelt mailben. Vagy legalabbis a kulcskockak kepet.

Ui ha kiszurjak az jo, maris nem jonnek be :))

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Node azt írta a topicnyitó, hogy esetlegesen spórolna a mobilneten. Annak hátránya hogy csak helyileg fog rögzíteni.

Ha van valami vezetek nelkuli halozat abban a sugarban, akkor az is felhasznalhato sokszor. Csupan helyi media tarolasban nem hinnek tulzottan, mert azt viszik az eszkozzel egyutt ha megis lenyuljak :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

mondjuk a vadkamerát inkább úgy gyártják, hogy nehezebb legyen kiszúrni :-)

nem sokkal, de egy átlag betörő azért okosabb, mint egy róka.

hidd el, nem vad elől kell elrejteni, az ritkán akarja elvinni magával :-)

egyről beszélünk, csak szerintem ha egy betörő keresi, megtalálja ezeket is. ha meg nem keresi, akkor igazából egy biztonsági kamera sem ordít a legkisebb odafigyeléssel.

Ha ugyes vagy es a terepnek megfelelo adottsagai vannak, akkor mire megtalalja, a kepei mar a mail fiokodban vannak. Ha eleg hulye, akkor ezek utan ki is ramolja az ingatlant. Ha csak kicsit hulye, akkor viszi vagy szetveri a kamerat es kesz

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

igen. erdőben sok esetben kettőt szerelnek fel, hogy legyen bizonyíték a lopásról.
ritkán találják meg mindkettőt

1. igen, ezert irtam a szerencses fenyviszonyokat.
2. ha napkozben kifigyelik, *hatulrol* atvagjak a hevedert barmikor, akar ejjel is.

En ki tudnam figyelni, raall a szemem barmilyen terepen. Gondolom van igy mas is. Amugy ha szembol megvilagitod eros fennyel (mondjuk jobb ledes - iranyitott fenyforrassal) barmi elkovetheto vele akar elo kozvetites alatt is ejjel.

Szoval jah, minden megoldhato. Ezert jobb szerintem a megelozes es elrettentes.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A szembevilágítás kiküszöböléséhez már a 10éves analóg kamerám is értett. csak mondom.

A random “olcsó” vadkamera viszont nem. Mindegy, talan mar holnap lesz egy kozepkategorias a kezemben.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Vagyok,

UOVision 595-3G. Mobilneten sugároz, nem túl feltűnő. Éjjel viszonylag jó lát, de csodát ez sem tud tenni. Belevilágításra érzéketlen, 1-2mp alatt beáll az új fényviszonyokhoz. Nyilván ez is kicselezhető, de alapból ready. Mobilneten küld képeket a kívánt fiókba, és ha kell helyileg tárolva videóz memóriakártyára. Akár a zsebedben lévő smartphoneról is ránézhetsz mi történik épp a terepen. Duracell ceruzaelemekről akár két hétig elmegy. Elég egyszerű menüje van. Átlagos mobilnettel valami 5-6Ft-ra jön ki egy kép küldése 2-3000 kép küldése során - bár ez nyilván nagyon sok minden függvénye és sok esetben nem is mérhető le - hála a sokféle mobilnet konstrukciónak. Aki használja, ennyi számolt a saját adatkapcsolatával. Az eszköz valami 80 és 90e Ft között van, attól függően hol veszed.

Régebbi beazonosíthatatlan - kopott akármi: sötétben jóval szerényebb képességei vannak, az egyenes bevilágítás is nagyon hosszú ideig (leginkább végig) zavarja. Programozni ugyanolyan könnyű, de kizárólag GPRS-t tud. Ez mondjuk tud Wifit is, szóval egy jól sugárzó antennával mentesülnél a mobilnet költségétől. Ki tudom deríteni a típusát, de használtan 30e Ft-ért vették, szóval ez sem lesz olcsó mulatság. Amúgy nem oly rég ezt a kamerát szúrtam ki egy objektumon belül: a kezelője kapott is egy csomó mailt a pofázmányommal ahogyan a kezemben nézegetem a cuccot :))

Ennyit tudtam meg.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha nem sooos a dolog akkor kedden- szerdan konkret tipust tudok irni. Vadaszoktol megkerdezem, lattam mar naluk komoly darabokat - sot nemelyik engem is lefilmezett felfenyben. Volt aki kijott es uj helyre rakta, mert ha en kiszurtam mas is kiszurja majd :)

Fontos, hogy az ejjellatas nehany meteren tul sosem acelos. 10 meteren tul meg nem is lattam “jot”. Inkabb tegyel fenyt a lagy pontokra es filmezd le pl. kukas Androidos szarphone-al. Akar menetrogzitos app is megfelelhet ami ropteben feltolt par kepet valami tarhelyre ha ellopnak a memkartyaval egyutt. Ez nem jo?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

android-ot ilyen célra nagyon nagyon nem javaslom, betört kijelzős telefonból hobby project-ként biztonsági kamerát akartam csinálni, amikor a harmadik folyamatosan képet rögzítő kamera alkalmazás állt meg vagy 5 perc, vagy 2 nap után, akkor a bizonytalanság felütötte fejét, írtam saját kamera alkalmazást, ami viszont szintén belefutott abba, hogy sikeresnek jelzi a képrögzítést, csak a kamera közben leáll, ..., éééés akkor még ott van a wake lock, amivel több gyártó összeveszik, akku spórolás gyanánt kilő ezt azt, én nem bíznék ilyen eszközre, hát, úgy semmit. beleértve az eszközt magát sem.

ugyan nem profi megoldás, de nálam az udvart és a bejárati ajtót veszi egy iPhone 5S, az Alfred Camera (van Androidra) alkalmazással.
szerencsére el tudtam helyezni a padlásfeljáróban, így az időjárás nem probléma neki. állandóan töltőn van, és mozgás esetén azonnal rögzít, és rögtön feltölt a felhőbe, az ingyenes verzióban egy hétig őriz meg. illetve értesítést küld a saját telefonomra.

--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

azt mondjuk a GearB-n kapható 20USD kamera is tudja ~4K felbontásban.

Ez tényleg hozzáférést kér a google fiókom chat előzményeihez?

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

az előzményeihez nem, a nevedben írhat üzenetet. a fórumjukon eskübizti írták, hogy ez csak a trust circle miatt kell, hogy másokat is meghívhass, hogy lássák a kamerádat. természetesem csak erre csináltam külön google fiókot, de a kollégám a sajátjával használja.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Villanyoszlop tetejere nem raksz semmit, hacsak nincs kulon megallapodasod rola.

A villanyoszlop lehet ám saját is.
sokan csinálják, hogy odateszik, pl ideiglenes áramvételezéshez (amíg nem ássák be) - nyilván amíg dolgoznak rajta, addig áramtalanítanak is. Meg persze tesznek rá reflektort is.

ideig azon jött be az áram a telekre, de földkábel lett, amikor hálózatbővítést kértem.

így van egy 6m-es fa villanyoszlopom a telken belül, ami az enyém, nincs vezetékjog a tul.lapon, stb.

a vadkamerában az az extra, hogy masszívan időjárásálló és sokáig elmegy akkuról. Mozgás esetén rövid videót, vagy pár képet készít.
Lásd pl vadkameramania.hu
ha van helyben delej (ami vadászterületen ritkán van) SOKKAL jobban jársz pl egy infrás biztonságtech kamerával - még ha mellé kell tenni egy Mikrotik mobilroutert (és egy mUPS-t) akkor is.