Felhívott ma a BSA

 ( mgabor | 2018. november 5., hétfő - 20:16 )

Felhívtak, hogy megkaptam -e a levelet amit küldtek és hogy még nem küldtem vissza és vissza fogom-e?. Mondom, hát ezt eljátszuk már minden évben, most már elmondhatná mi értelme. Hát ööö izé, ő azért van csak hogy felhívjon mindenkit, hogy vissza küldi-e, de most már akkor rákérdez, hogy miért kell(szerintem azért ez elég baj, hogy fogalma sincs róla miért telefonál, de mindegy). A levélen amúgy csak pár sor van, hogy "mi kizárólag jogtiszta szoftvert használunk... cégnév,aláírás,cégjegyzékszám,ügyvezető.
Szó szót követ, azért csak kimondja, hogy aki nem küldi vissza, azt _ellenőrizhetik_. Mondom neki, hogy de kicsoda? Hebeg habog, hát a szervek. Oké mondom, de ki? A Microsoft? A kisördög vagy ki??? Hát a Nemzeti hamisítás elleni testület. Hát mondom az ki a rák? Hát őneki az a feladata, hogy telefonáljon. Mondom akkor most meg lettem fenyegetve, hogy baj lesz ha nem küldöm vissza??? Akkor most visszaküldöm vagy nem? - kérdezte. Tudtára adtam, hogy ha erre éleveznek akkor vissza küldöm. Egyszer úgy bele állnék az ilyenbe ügyvédileg, hogy akkor játsszuk le. Fákk. Szerintetek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sosem küldtünk vissza ilyesmit. Lehet válaszolni rá, hogy a használt szoftverek listája üzleti titok.

Ne küldd vissza ez egy vicc.

Az a baj, hogy szerintem, ezek képesek felnyomni akkor mindenhol, az meg nem hiányzik. Mondjuk minden tiszta, de akkor is.

Dehogy. Én anno a faszba elküldtem őket és felkértem őket a zaklatásom abbahagyására. Érdekelt honnan szerezték meg az adataimat és ki kért tőlük direct mailt. Téged felhívott egy call center. Ami történt pont ugyanaz, mintha egy DM cég el akarna adni neked valamit. Csak itt gusztustalan a marketing.

"Nyilvanos elerheto adatbazisbol, Ont, mint jogi szemelyt kerestuk meg, ezert a GDPR sem hivatkozik rank"

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezzel nincs baj. Ilyenkor azt szoktam mondani (ami igaz), hogy a számom viszont titkos, ahhoz nem tudom, hogyan jutottak hozzá. (Attól, hogy valahová valamikor kikerült, még "titkos" maradt jogilag.)

Ha abban az adatbázisban a telefonszám is szerepelt, akkor még rendben is volna. Azonban, ha a beszélgetés során bármilyen adatot rögzít veled kapcsolatban, akkor már a GDPR-nek megfelelően kell azt megtennie

A bsa.hu tárhelyét nem igen fizetik mert suspended. :D

Csak egy bsa.org-ra „fussa”.

+1

"Minket" megszokott keresni az M$ hogy valljuk be a szoftvereinket, + más szervek is, de ez speciális .gov*, mondjuk ettől függetlenül mi köze van hozzá, azt még nem derítették ki a jogászok :) BSA még sose járt erre.

A főnököt se tartoztatták le :)) (ahogy a plakáton volt annó réges rég)

A microsoft-al már többször együtt működtünk,de ők kultúráltan intézték,nem fenyegetőztek. De ezek.....

Szerinte kettő egy és ugyanaz, csak a hangnem más.

@Oregon: mmint az MS és a BSA egy és ugyanaz nálam vagy kérdést feltevőnél ?

Mert nálam nagyon nem ugyanaz. Bár, egyiknek sincs semmi jogalapja kérdéseket / statisztikákat / kérdéseket feltenni a licenszről / egyéb dologkról. Ebből a szempontból ugyanaz. Akkor megcáfoltam saját magam. Hah.

+ utána bekérni MS módon ezt egy Excel táblába, mert az kötelező... Köszi.

Ha a pénztárcámból kiveszem a pénzem és azt beteszem egy másik pénztárcába, majd ezt a kisebb pénztárcát berakom az eredeti pénztárcába, akkor még pénz ugyanúgy az enyém marad. Na ez az MS:BSA viszonya.
Az MS csinált egy "szervezetet" ami érzésre a szoftverek FBI-ja. Erre rá is tett egy lapáttal kommunikációban, hogy BSA a szoftverrendőrség.

kormányzati körökben nem vagy jártas, mert ott ha valami kérés jön arra válaszolni kell. Tökmind1 honnan jön. Fizetni nem kell, ha minden rendben van.

> Tökmind1 honnan jön.
Viccnek nem rossz...
____________________
echo crash > /dev/kmem

Viccnek? nem BSA / nem MS, de javaslom azt az érzést amikor a storage-ot egybe kell számítani a simpla Desktoppal. Good luck. Igen ez a szabály.

Van még BSA? Nem az MS Tele-vendora volt?

Küldött már nekik valaki Infotv-s adattörlési kérelmet? :)

ez mekkora poén :)))

kb az egyetlen jogilag helyes eljárás, ahogy az ilyenekkel bánni kell.

+1, az utóbbi pár hónapban 20+ ilyet küldtem ki, észrevehetően kiegyensúlyozottabb azóta az idegrendszerem.

Nem poénnak szántam, szívesen elküldöm bárkinek a template-et. Csak a feladót és a címzettet kell kitölteni benne, és mehet a postára.

Ha küldök egy ilyen levelet a különböző (magyar) titkosszolgálatoknak, akkor ők fognak válaszolni valamit?

Ha nem válaszolnak, akkor abból is lehet következtetést levonni. A válaszban van joguk hazudni? Mert ha igen, akkor a válaszból nem lehet következtetést levonni.

ez most egy T(r)ÜK-ös kérdés? :)

Ez most komoly kérdés, és fáradozzak egy normális válasz megírásával, vagy trollkodsz?

Hogy tudd, mit válaszol egy ilyen kérésre egy titkosszolgálat, ahhoz ott kell dolgoznod. Ha ott dolgozol, akkor nyilván nem fogod megírni az igazat, esetleg a jogszabályokat kezdesz emlegetni. Ha nem ott dolgozol, akkor a jogszabályok alapján találgatni tudsz.

Hint 1: Ha minden titkosszolgálatot feloszlatnának, amelyik nem tartja be a saját országa törvényét, akkor a titkosszolgálatok legfeljebb néhány napig, vagy néhány hétig működnének a megalapításuk után.

Hint 2: A titkosszolgálatok közös jellemzője, hogy minden tudomásukra jutott adatot megtartanak. Hátha jó lesz még valamire jeligével. Adatot törölni legfeljebb egy rendszerváltás során szoktak, akkor is csak azt, ami rájuk nézve terhelő lehet.

Ennyire nem kell túlmisztifikálni a kérdést, hint: adatkezelés jogalapja.

Showden ügy kapcsán kiderült, hogy ez nem érdekli az NSA-t. Ha azt hiszed, hogy a világ többi titkosszolgálatát (beleértve a mieinket is) ezt érdekli, akkor nagyon naiv vagy. Ebből a szempontból két csoportra osztanám a titkosszolgálatokat:
- már kiderült, hogy jogalap nélkül gyűjt adatokat,
- még nem derült ki róla, hogy jogalap nélkül gyűjt adatokat.

Ha a második csoportba tartozó szolgálat elég ügyes, akkor soha nem kerül át az első csoportba.

Szerintem te teljesen másról beszélsz, mint én.

A rendőrség sem fogja törölni a pontjaidat a jogsidból, csak mert írsz nekik egy levelet. Egy random kft nem semmisíti meg a számlát, amit neked állított ki. Egy random ember nem fogja összetépni a Ptk-s szerződését, még ha szépen is kéred.

Ne ködösíts. Ha van törvényi felhatalmazás az adatok megőrzésére, akkor a titkosszolgálat (sem) fogja törölni őket. Ha nincs, akkor meg már le is lehet tagadni, így is úgy is szabályellenes.

„Szerintem te teljesen másról beszélsz, mint én.”

Ez igaz. Én sem a rendőrségről, sem a random kft-ről nem írtam.

„Ha van törvényi felhatalmazás az adatok megőrzésére, akkor a titkosszolgálat (sem) fogja törölni őket. Ha nincs, akkor meg már le is lehet tagadni, így is úgy is szabályellenes.”

Lassan csak megértetted ami írtam. Én is pont ezt állítottam, illetve először csak sugalltam.

> Lassan csak megértetted ami írtam.

Már csak az a kérdés, mikor állítottam az ellenkezőjét. Eddig csak annyit állítottam, hogy hülyeséget kérdeztél, van rá hivatkozható jogszabályi alap, és hogy nem csak a titkosszolgálat specialitása a törvényileg előírt adatkezelés.

sub
--

:))


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a jó ötlet! (Off: A régi szép időkben volt adatvédelmi biztos is, de azóta fejlődtünk.)

A régi szép időkben az MS / Accordo páros excel táblája kérdés nélkül mentette a rejtett munkalapra a kitöltéshez használt Office / OS verziószámát úgy rémlik a dátumot is, hogy mikor nyitották meg először. :D Még eastern egg is volt a Microsoft logóval játszadozva.

milyen az a keleti tojás?