Xiaomi cinkeli az iPhone árait

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Régebben kritizáltam volna ezt, hogy ok, de nem azt a minőséget kapod. Ezt már egyre kevésbé lehet elmondani. Úgy érzem hogy az Apple ár-spiritusz-önfejűség hármasból a spirituszból veszít jobban és jobban és így a másik kettőt egyre nehezebb validálni.

Ez ma már nemcsak iPhone-okra vonatkozik hanem például ezekben a csomagokban adott notebookokra is, amik mindenben hozzák a MacBook-ok minőségét csak jóval kedvezőbb áron.


Normális HUP-ot használok!

Megnéztem ez a sziamiaú laptopot, ócska kínai gagyinak tűnik már fotókon is.
Ok hogy három lépés távolságról hasonlít egy macbookra, de azért ez nagyon nem ugyanaz.
Aki macbookot szeretne, annak ez szerintem eszébe sem jut mint alternatíva.

"Az Apple egy, a Securities and Exchange Commission-höz (SEC) intézett beadványban nemrég arra figyelmeztetett, hogy a Kína és az Egyesült Államok közt folyó kereskedelmi vitáknak milyen negatív következményei lehetnek a vállalatra nézve. A vállalat szerint védővámok és egyéb protekcionista lépések megdrágíthatják az Apple termékeket a vásárlók számára, vagyis e termékek kevésbé lesznek versenyképesek és emiatt csökkenhet irántuk a fogyasztói kereslet."
https://hup.hu/cikkek/20180908/trump_az_apple-nek_itthon_kell_gyartani_es_nincs_vamproblema

Ezen már a FUD sem segít. Egyébként a MacBook-ok minősége finoman szólva már nem a régi.

A Xiaomi notebookjait tesztelő portálok nem osztják természetesen a FUD véleményedet

http://hvg.hu/tudomany/20180304_xiaomi_mi_notebook_pro_laptop_teszt
https://pcworld.hu/pcwpro/meg-jobb-lett-a-xiaomi-mi-notebook-252500.html


Normális HUP-ot használok!

Miért is szeretne valaki MacBook-ot? A teljesítmény miatt? A tonnányi free* szoftver miatt? A brand miatt?

Csak is a brand!
Az én ismerősi körömben csak néhány Mac gépről tudok, de mindegyiken van Windows is, vagy csak Windows van rajta.
Ja és a dual boot-os gépeken sem indítják el a MacOS-t.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Mondjuk a MacOS miatt, amit laptop-ra nem trivialis felhackelni, de asztali gepre sem igazan..? Igen, van aki szerint tenyleg olyan jo rendszer (FreeBSD alap, ugye), kenyelmes, atomstabil rendszer (tudom, hogy ki lehet billenteni az egyensulyabol, de bem az az alap, ne abbol induljunki ki), keves berhelest igenyel legtobbszor. Boven megertem, hogy ha valakinek erre van igenye (egy tetszoleges Linuxot pl. igen sokaig kell tekergetni, hogy azt a kenyelmet adja, amit a MacOS alapbol, de ez mar izles is kehet, amivel nem vitatkoznek).

macOS, brand, integráció az apple felhős cuccaival és az ios eszközökkel. Az aktuális menőség hogy potyognak le a billentyűk, szóval a minőség miatt nem :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Mert olyan unix-szerű desktop OS-en szeretek dolgozni, amire elérhetők natívan a proprietary és a free szoftverek is, és (nagyjából) megbízhatóan működik.
Igen, van linux desktopom is, a 95%-át lefedi amire kell, de az nem 100%.
A másik a hardver. Rengeteg laptopot próbáltam már, a többi gyártó is megtanulhatna lassan touchpadet gyártani vagy drivert írni hozzá. Vagy mondhatnám a ház minőségét, az akksi időt, a kijelzőt, súlyt, stb. Vagy azt, ha beírok valamit a jegyzetekbe a telefonon, az ott van a gépen is, ha csörög a telefonon felveszem a gépen, stb.
Apróságok, de minden azokon múlik, mert az ember a végeredményt nézi.

Pl az alu monoblokk haz nem egy hajtogatott alufolia es alatta muanyag amiben a szabvany csavarmenet van berakva es fel ev utan kiszakad a kijelzo zsaner a helyerol hanem egy 10 eves laptopban is ugyanugy nyilik a kijelzo mint egy vadonat ujban, de ha pl felnyitod akkor az alaplap epitesi minosege is eg es fold

Mondjuk apple esetén is van, hogy csak látszat a minőség, de egyébként buta konstrukciós hibák előfordulnak. Olyanok is amelyeket több generáción át görgettek előre, pedig nyilvánvaló volt a hozzáértőknek, hogy pár cent, pár alkatrész cseréjével még megbízhatóbb lett volna (pl nem megfelelő kondi több széria gpu-ja mellett). Meg időnként vannak olyan megoldásaik, amikor egy sokadlagosan mellékes alkatrész elromlásának mellékhatása, hogy működésképtelenné teszi az egész gépet (pl a webcam fényméréshez használt része ha ledöglik, akkor a gép alapvető működését figyelő legfontosabb szenzotokat kiüti, mert ugyanarra az adatbuszra tették, vagy a töltöttség jelző ledsor hibája megakadályozza a töltést).

Ettől függetlenül valóban a komolyabb minőségű gépek közé tartozik/zott. Csak sok ember nem érti a különbséget a biliműanyag eldobható olcsó noti és mondjuk a sok éves supporttal támogatott, speciális csúcsmegoldásokat használó gép szériák közt. Önigazolásként.

Látván a kollégákat, lehet én is váltanák macbook prora, csak magamnak nem költök egy milliót egy új gépre, a régebbiek pedig nem feltétlen jó ár értékűek. Helyette inkább használt üzleti pécé notebook vonalat szoktam venni, mindenféle extrával felbővítve, tartalékkal együtt töredék áron. Ebben az is benne van, hogy általában olyan projeteken dolgozom, ahol semmi sem indokolja azt, hogy akár win vagy akár linux helyett macos-t használjak.

Ha Budapesten jársz, menj el a Lurdy házba a Xiaomi shop-ba és fogdosd meg a laptopot. Annyira nem gagyi az :)

.-

Nekem volt már Iphone és Xiaomi is .. és bármennyire is trendi a Xiaomi azért megnézném nem Androiddal, mert csalódtam, hiába volt a hardver elvileg pöppec..
IOS eléggé össze van rakva még a maga nyűgjeivel is. Persze az másik dolog, hogy az Apple túlárazott.

Miben csalódtál, ha meg szabad kérdezni?

Szerintem az Apple troll-kommandó #75-ös számú biodroidja automata szövegét láthatjuk. Kicsi az esélye, hogy értelmesen válaszolni is fog.
10 éves mélyfagyasztott reg.


Normális HUP-ot használok!

Tehát érdemi választ nem lesz .... Köszönjük Emese.

Egy kattintás is meghaladja szerény képességeidet pubi!


Normális HUP-ot használok!

Hova kellett kattintani ? Pubi.

OMG! A névre!

Nem te voltál az a dilettáns, aki többedmagával sok éve valami gagyi magyar disztróval égette a Linuxot Magyarországon?


Normális HUP-ot használok!

OMG!

Nem!

Uhu-Linux - Frugalware, melyik égette el a Linuxot Magyarországon ????
...

Jevgenyij kezd merkúri pályára állni: dilettáns, pubi, szerény képességű, seggfej. Csak ezen az oldalon. Remélem, nem terjed tovább, mint a sápkór.
Krix, Jevgenyijnek, nem hiszem, hogy lenne köze bármihez is - már ami a Linuxot illeti -, amit te kisujjadból kirázol. Ha nem így lenne, akkor pont a magyar Linuxokkal nem támadna be téged.

dupla-

Egy erős Eduscho Dupla kávét esetleg?

Talán beruházhatnál egy normális egérre szabog75 nickű kollégáddal. Nagyon leharcolt már az kattogtató amit nyúztok. Tele vagytok duplákkal! :-)


Normális HUP-ot használok!

A fenti cuccra még nem reagáltál .... de igen, vehetünk új egeret, anyánk meg salakmotoros, stb...

Szerintem tudod te magad is, mivel az egyik nem ütötte meg az ingerküszöböt. A másiknak viszont akkora negatív hatása volt, hogy az átlag magyar ma is a fejét fogja ha meghallja a "linux" szót.


Normális HUP-ot használok!

Bocsánatm tartoztam az UHULinuxba és a Frugalware-be, sehova máshova. Ha ezek rombolták a magyar linux közösséget, akkor én kérek elnézést. De szerintem az UHU indította el az egész magyar közösséget :)

Megértem, hogy ma már az emlékeidből is törölted ezt a kínos incidenst.


Normális HUP-ot használok!

A bP -t töröltem igen. Vállalom. Ennyi

Ha már szerkesztetted az előző hozzászólásadat, illett volna megvárnod az arra adott esetleges választ.
Szóval

Milyen magyar közösséget?
Magyarországon csak frusztrált linuxosokat és elkötelezett MS huszárokat látni. Az utóbbi időkben a MS-ban is csalódtak sokan és mindkét csoportból csöpögtek az Apple szektába. Ez utóbbit pedig nemrég hagyta ott nemhivatalos magyar nyelvű prókátora. Aki különben a gyárszalag mellől állt be Apple advocatenak. De hát kis ország kis foci.

Azt el kell ismerni, hogy Vector még nálad is arrogánsabb seggfej tud lenni.


Normális HUP-ot használok!

Lehetne hogy abbahagyod ezt a személyeskedő, trágár viselkedést? Rendkívül zavaró.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Nekem lassú volt. Xiaomi redmi 3 pro volt, kb 2 éve

Érdekes nekem az iPhone lett lassú amikor megkapta az iOS frissítést.


Normális HUP-ot használok!

Mi lenne, ha veletlenul kiderulne, hogy az iOS 12 tamogat 5 eves eszkozoket is es meg kicsit gyorsabb is lehet ?

Redmi pont arról szól hogy low budget.
Próbáld ki az új mi8-at. Élvezet használni:) még meg is lehet tapizni az egyik plázában..

En peldaul abban ,hogy egyes app-ok csak iPhone-ra elerhetoek.

Van ket iPhone 7 a haztartasban meg egy OnePlus 5. Kovetkezo telefonom pl biztosan iPhone lesz mert nem akarok 2 eszkozt cipelni hasonlo celokra.

Pl van olyan kutyum amit lehet taviranyitani iOS alol. Androidon ugyanaz az app csak streamelni tud ra. Nyilvan ez a gonosz gyarto hibaja es nem az Androide onmagaban de nekem mint felhasznalonak csak az latszik ,hogy ezen mukodik valami a masikon meg nem.

Nem birodalmi troll, csak nem 0/24- HUP droid..

Bár nekem nem a csúcs kategóriás X-volt hanem másik 2 (redmi 3s, mi3)
Talán inkább az Android-ban csalódtam mint a hardverben.Mind a kettő erős volt HW-leg, de mégis megakadt itt ott, vagy lefagyott egy alkalmazás néha.
3S: Volt hogy a telefon csak úgy újraindult, mert "kékhalál" volt, egy év alatt szerintem több mint 15-20 ilyen esetet küldtem el a fejlesztőknek.
Vagy azt vettem észre, hogy volt a zsebemben egy restart és nem vagyok elérhető.
Szeretem a Google alkalmazásokat és a Xiaominak is vannak tök jó appjai de a "user élmény" számomra csalódás volt a sok bosszúság miatt.
És igen van amit utálok az Iphone-ban, nem vagyok romantikus alma fűggő.

Azon kívül hogy a 3S úgy halt meg alaplapi VGA hibával a gari tuán 2 héttel, hogy kuka az egész.

2,5 évig használtam MacBook-ot is ég és föld a halandó és pro user számára is a windows és unix környezethez képest.
Most nem a szerver üzemeltetők - console huszárokról beszélek.

Most offolok egy kicsit. Nekem gyári telepítésű, folyamatosan frissített Samsung S6 edge-em van 5 éve (vagy még régebb óta, szóval azóta, hogy a T-nél árulták 278 eHUF-ért), de egy USB aljzat cserénél többre nem volt szükség, nem találkoztam olyan kihívással, amihez ne találtam volna megoldást, ergo a hardware-e még most is jó.

..bocs dupla lett..

Már ezer forint alatt lehet kapni új egeret
Ha már trollkodsz legalább add meg a módját!


Normális HUP-ot használok!

lock - még mindig nem tértél vissza egy válaszhoz.

Nincs "béna vagyok törlés gomb".

Az arazassal meg igaza is van a Xiaomi-nak, de ha valakinek valamiert az iOS kell (fejleszt ra, vagy neadjisten azt szereti), akkor egyszeruen semelyik Androidos modell nem alternativa.

Lásd be, ez fordítva pont ugyanannyira igaz.

"Ha valakinek valamiért az Android kell (fejleszt rá, vagy neadjisten azt szereti), akkor egyszerűen semelyik Apple modell nem alternatíva."

De javítsatok ki, ha rosszul gondolom :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ezzel abszolut nem vitazom, de altalaban az Android-tabor szolja le az Apple-tabort, ritkabban forditva. :)

Meresz lepes volt, ugy latszik nem is birjak tokevel...

Ki lehet kapcsolni és tenni is lehet ellene:
https://photos.app.goo.gl/RSeGMeHQTNkZkqZn9

Adguard

Ez olyan mint amikor az elefánt meg a kisegér mennek át a hídon és mondja a kisegér hogy "hallod-e hogy dübörgünk..." :P
--
Gábriel Ákos

inkább olyan, mint mikor kiderül hogy a király meztelen.