Oraatallitas

 ( tompos | 2018. szeptember 13., csütörtök - 10:53 )

249r7#Y)*$R&(#$)R(#$_FG#$&#$#$#$R&*#$H#$

En akarok oraatallitas.
Szarjon sunt mindegyik.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Minden átállított óra? - Jézus Mária!!! :D

Semmi baj az eltörlésével csak éppen a télire kellene átállni, nem a nyárira ahogy a vén kazán mondta :) (és itt most nem az ivási szokásaira írtam, hanem a nevével játszottam, két évtizede a töritanárunk is megjegyezte a nevét, hogy ilyen márkanévvel volt kazán meg talán még ágyú is, az volt a német FÉG, ha jól emlékszem, pedig akkor még az öreg nem is volt ekkora EU-s lótuszfaktusz, csak egy lokális politikus).
(PS: most olvastam, hogy repcsiket gyártottak, azt tudtam, hogy valami haditechnika)

A nyári időszámítás a DST, a DST eltörlésével automatikusan a téli időszámítás lép érvénybe, a téli az alap ugyanis.
Amúgy pedig minden ország megválaszthatja, hogy melyik időzónában akar lenni, nekünk földrajzilag szerencsésebb lenne a kelet-európai idő, de gazdaságilag pedig a közép-európai idő az indokolt - a magyar gazdaság legfontosabb partnerei abban az időzónában vannak.

Először várjuk meg, hogy mi lesz a beterjesztett javaslatban, és utána véleményezük.

Ha valaki előre akar szaladni:
- A mostani híresztelések nem az DST eltörléséről, hanem az óraállítás eltörléséről szólnak.
- A mostani híresztelések arról szólnak, hogy a nyári időszámításnak megfelelő állapot marad meg.

A legutóbbi híresztelés: Minden ország szabadon választja meg, hogy 2019 őszén marad-e a nyárin, vagy visszatér a télire. Utána már nem lesz több váltás.

DST = óraállítás, szóval nem is értelek.
A nyári időszámítás magyarul a DST, azaz az, amikor az órákat egy órával előbbre állítjuk az időzóna normál idejéhez (sok helyen ezt téli időszámításnak mondják....) képest.

Azaz megszűnik a nyári időszámítás (azaz a DST) és minden ország meghatározhatja, hogy melyik időzónában van (azaz marad a normál időzónájában - pongyolán fogalmazva téli időszámítást használ mindig), vagy eggyel keletre lép (azaz pongyolán fogalmazva nyári időszámítást használ mindig).

Ugyan miért kellene a télire? Rosszul fog járni a napórád? Ha az ember a munka után még csinálni akar valamit, nem csak otthon tespedni kedvtelenül, akkor elemlámpával kelljen? Pont az a jó a nyáriban, hogy nem lesz rögtön sötét és az embernek még van kedve kimozdulni, futni, úszni vagy konditerembe menni, vagy akár boltba menni. Amiket reggel úgysem csinálna meg, vagy csak nyűglódve. Ráadásul a télivel nyáron már hajnalok hajnalán világos lenne, ami rossz alvóknak külön csapás.

Gondolom azert javasoljak azt, mert az a "valodi".

A tél időszámítás az adott idózóna "normál ideje". Azaz ott akkor van dél, amikor a nap a zeniten jár.

s/zeniten/meridiánon

Igen. Továbbra is kíváncsi vagyok, hogy azokon kívül, akik a nyári időszámítással ellentétben télen elvárják, hogy az ókori napórájuk csak tizen perceket késsen (mert Magyarország nem az időzóna közepén van, szóval így sem lesz pontos), ki a fenét erdekel, hogy hol van az a rohadt nap.

Volt közvéleménykutatás, nem csak úgy megszavazták. FYI, Magyarországon volt a legnagyobb aránya az óraátállítás eltörlésére szavazóknak. (Amúgy én is nagyon kellemetlennek találom az óraátállítást, de az nem érdekel, hogy a téli vagy a nyári marad.)

En is utalom az oraallitast, de azt hogy reggel meg tovabb legyen sotet, meg jobban utalnam.

Jo, de tompos mar tobbszor bebizonyitotta, hogy szerinte amit megszavaznak, de neki nem tetszik, az nem demokratikus. Pedig o demokrata. Csak sajat demokracia definicioja van. Az lenne neki a demokracia, ha minden ugy lenne, ahogy o akarja. :P

Internetes felmeres volt. Plane ostoba kerdesekkel.
A demokratikus szavazastol majdnem olyan messze volt, mint te az esztol.

Az oraallitas nem jelent tobbet, mintha felevente elkoltozne az ember Londonba majd vissza. Egy nagy turo az egesz. Felfujjak, mintha lenne igazan jelentosege.

Ha ezt hamarabb mondtad volna, akkor nem kellett volna közvélemény kutatást sem tartani. Mert ha nincs jelentősége, akkor teljesen felesleges állítgatni.

Tulajdonkeppen mit szeretnel kozolni?

Ket dologrol van szo:

1. Nekem szubjektiv modon nem tetszik, h el akarjak torolni. Egyeni szocproblemam. Ezt a fenti csira ugy akarja beallitani, h en nem fogadom el a demokracia hozta dontest.

2. Megkerdojelezem, h egy netes, 'ha van kedved, toltsd', ostoban felrakott kerdeskbol allo valid eredmenyt produkal.

Ehhez te meg vhogy hozza akarod keverni, hogy ha en kozlom a felmeres elott, akkor nem lesz felmeres.
Sot, egyenes be akarod tiltani, h velemenyem legyen.
Jaj.

Csak az ember nem ok nélkül szokott Londonba költözni, hanem valamilyen remélt haszon érdekében. A kérdés az, hogy az óraátállításból van-e valamilyen hasznunk. Az, hogy ára van, világos, mert pl. meglátszik a baleseti statisztikákon, hogy egy csomó álmos ember egyszerre van az utakon. Előnye volt, hogy spóroltunk a világítási költségeken, de ma már nem hiszem, hogy a világítás lenne a munkahelyi áramfogyasztás túl nagy része (egyre több egyéb fogyasztó, egyre takarékosabb fényforrások).

olyan időzóna nincs amelyikben mindig péntek délután van?

:)

De Candyland. Csak nem mindegy melyik vegen vagy a zseboranak ami mutatja az idot...

Sokak szerint az Európai Unió a legszörnyűbb helyek egyike az ismert Univerzumban.
Mérhetetlenül gazdag ugyan, borzasztóan napos, és sűrűbben vannak itt a csodálatosan izgalmas egyéniségek, mint gránátalmában a magok, mégsem hagyható figyelmen kívül a tény, hogy amikor a Playlény magazin egyik újabb számában a következő cikk jelent meg: "Aki unja az Európai Uniót, az az életét unta meg!", az öngyilkosságok gyakorisága egyik éjszakáról a másikra megnégyszereződött.
Nem mintha az Európai Unióban gyakoriak volnának az éjszakák.
Az Unió a nyugati zónához tartozik, ahol megmagyarázhatatlan és némiképp gynús körülmények folytán a felszínrajz szinte kizárólag szubtrópusi tengerpartból áll. Úgyszintén gyanús időrelasztáció következtében csaknem folyton péntek délután van, kicsivel a parti bárok zárása előtt.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Koszi :D

Az egyenlítővel párhuzamosan.

Te attól még átállíthatod. Akár naponta többször is. :) Egyébként én is kiegyeznék egy reggel téli, délután nyári időszámítással. Ebédidő után előre tekernénk az órát egy órával. Persze a 9-től délután fél 6-ig tartó munkavégzés maradna. Rögtön nem lenne megterhelő az átállítás.

Tulajdonkepp igy a 21. szazadban elegge benn jarva akar meg is szabadulhatnank az idozonaktol. Ha mar lepunk egyet, lepjunk mereszet :) UTC-t mindenhova aztan minden orszag kitalalhatja, hany orakor kezdodjon a nap.

Ezt már most is megteheted. Beállítod UTC-re az órádat, és aszerint éled az életedet. Annyi a trükk, hogy nem kell azzal foglalkozni, hogy mások szerint hány óra van éppen.

Óraállításkor a karóráimat soha nem állítom át, általában csak 1-3 hónap múlva. Amikor már 30 másodpercet meghaladja az eltérés (az egy órás eltéréshez képest), akkor beállítom az akkor érvényes időszámítás szerinti időre. Ebből soha, semmilyen problémám nem származott még, mert otthon az asztali vagy a fali órát nézem, az meg magától átáll. A karórát csak közvetlenül az indulás előtt veszem fel. Itt is van trükk: ha elindulsz otthonról 8-kor, és kb. 20 perc múlva az karórádra nézve 9.20-at látsz, akkor némi gondolkodás után rájössz, hogy ezt az órát még nem állítottad át. És azt addig nem szabad elfelejteni, amíg hazaérve le nem veszed az órát. Azt elismerem, hogy idősebb korban már nehézséget okozhat ez a módszer.

Gondolom nem jársz távolsági busszal sehova. :)