Zsír

Hozzászólások

van az a hozzaallas, hogy terhes nonek 2 helyett kell enni. Hat ez a jelek szerint eszik vagy 5 helyett is...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

ez az a fajta leheletfinom elegtetel, hogy az apuka buntetese az anyuka. Aztan majd amikor apuka eppen havi kotelezo 1x megpocsekolja anyukat, es veletlenul kicsuszik a szajan, hogy kozben kire gondolt, na az lesz priceless...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Na jó, de mi ebből a tanulság?
a) Az, hogy nem szabad az út szélére dobni a pelenkát, főleg ha az ország választópolgárainak 1/3-a árgus szemekkel lesi, hol hibázol?
b) Az, hogy ha már hivatkozol a közelben lévő kukára, akkor legalább olyan fotót csinálj amin az is látszik.
c) Az, hogy a mások viszont következmények nélkül eldobhatják a cigarettacsikket, ami legalább akkora parasztság.
d) Nemtom.

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

c ponthoz, pár éve mikor bevezették - nagyon helyesen - hogy bkv megállóban nem lehet dohányozni. Akkor valamelyik gyökér nagy lelkesen leszereltette a hamutartókat a megállókban lévő kukákról is. Ezzel az a gond, hogy sok helyen közel s távol nincs másik kuka, így vagy eldobod a földre és pár nap múlva összeseprik, vagy bekockáztatod, hogy egy nem rendesen elnyomott csikktől felgyullad a kuka. Hogy valamelyik másik gyökér annak idején csecsemőmagasságba szereltette a hamutartókat az szintén egy érdekes történet.

Lovon fordítva ülés esete részedről: dohányozni a megállókban, szemetelni mindenütt tilos azoknak, akik nem kulturált emberek. Ez utóbbiak ugyanis nem szemetelnek, és nem gyújtanak rá ott, ahol másokat zavarhatnak.
Ahogy a több helyen látható táblák is mondják: "Kulturált ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos."

- neked fáj az a kuka?
- kell több kuka a városba?
- kerül bármibe is, hogy a kukán rajtahagyják a csikkgyűjtőt?
- mekkora plusz költség a csikkgyűjtő egy új kukán?

ahelyett, hogy kárörvendenél azon, hogy más másmilyen, esetleg problémái vannak, miért nem a megoldást keresed?
mindezt mondom úgy, hogy full támogatom (és még mikor dohányoztam is, támogattam) a dohányzás visszaszorításáért vívott harcot.

Nem fáj, viszont ha van egy szabály, akkor azt a büdösbunkótaplóbarombetegbagós is tartsa be és ennyike. Ha meg nem m egy neki, akkor a közterületes meg minden arra jogossult toljon fel a hátsójába neki egy csilis ráspolyt, és utána meg a kellően méretes fizetős szankciót is alkalmazza, ha már a barom bagósa nem képes felfogni, hogy mit szabad és mit nem.

Minthogy a megállóba már nem mehet oda füstölgő cigarettával, így egy plusz kukát kéne kirakni, ami megállónként legalább kettő (az utca mindkét oldalára ugye...), ami rögtön többszörözi a kukák számát.

Ha már ennyire hülye vagy, akkor számodra a dohánytermékek használatának minden módja tilos. De jobb lenne, ha elmennél egy elvonóra, mert a szellemi képességeidben erős leépülés mutatkozik... Bár ezennem igazán lehet segíteni...

De tudod mit, gyújts meg egy cigarettát, és próbálj mondjuk bemenni egy közforgalom számára megnyitott épületbe, vagy pl. a metróba lemenni ott, ahol ellenőrzés van - aztán remélhetőleg megmagyarázzák neked, hogy a "dohányzás", mint fogalom pontosan mit is takar. De egy komolyabb őrzővédő gárdával biztosított szórakozóhelyen is elég, ha meggyújtod (nem szívod, kizárólag meggyújtva tartod) a cigarettádat, és vitába szállsz az arra illetékes biztonsági őrökkel...

Tehát azt mondod, hogy a jogszabályokban található összes kifejezéshez kell mellékelni egy értelmezést, hogy a jogszabály szövegében pontosanmit jelent? #facepalm. Ha nincs ilyen explicit részletes értelmezés, akkor azt kell alatta érteni, amit általános nyelvben jelent - a dohányzás például azt a tevékenységet, amit cigarettával, szivarral, szivarkával, pipával vagy más erre használatos dohánytermékkel végez, onnantól kezdve, hogy meggyújtja, odáig, hogy az elégett és a hulladék elhelyezéséről gondoskodik. Ebbe a cigarettával füstölés is belatartozik, nem csak az, amikor szívja a cigarettát/szivart/pipát/stb.
Lehet kötekedni, de mondom, add ezt elő mondjuk egy rendezvény biztonsági őreinek, hogy attól, hoyg égő cigaretta van nálad, te még nem dohányzol, úgyhogy a dohányzási tilalmat nem szegted meg.

Akkor próbáld meg mondjuk egy közterületfelügyelővel a megállóban eljátszani ugyanezt - ő mondjuk "csak" büntetni fog, ha épp úgy adódik, pláne, ha sokat magyarázod, hogy szerinted miért hülye. (A biztonsági őr egyszerűbben oldja meg: kitessékel a rendezvényről, mint a biológiai egérirtót nagydolgát végezni).

Azért azt még tudom javasolni, hogy kérdezz meg értelmes embereket arról, hogy szerintük a "dohányzás" kifejezés lefedi-e a büdös, dohányt tartalmazó, égő valamivel történő ácsorgást is, vagy sem. Aztán ha hülyének néznek a kérdésed miatt, akkor bólogass, merthogy igazuk van.

Sajnos a dohányzás a fizikai hatást kivéve ugyanolyan erős függőséget jelent mint a kemény drogok. Fizethetnek valakinek 5 millió forintot is hogy ne gyújtson rá pár hónapig, nagy százaléka a függőknek nem tudná letenni. Ezt megértve belátható, hogy az ezzel kialakuló értékrendben nem fog tudni elég erős szerepet játszani a dohányos számára egy nem dohányzó. Nem fogja érdekelni, hogy azt mennyire zavarja és hogy ontja másra is a vegyi mérgeket. A halálozási statisztikának sincs jelentősége számukra vagy hogy mennyi pénzbe vagy erőfeszítésbe fog kerülni a méreg beszerzése.

Talán nem véletlenül van így. Nyilván érdeke a gyártónak a minél erősebb függőség. És habár bizonyítékok híján nem jelenthetjük ki, de egyszerű lenne belátni az érdek kapcsolatot.

Jó lenne ha egyre többen le akarnák és le tudnák tenni. A saját és mások egészsége érdekében.

Néhány gondolat:

Történetesen éppen Horvátországban tartózkodok. Szombaton 10 óra alatt tettem meg egy egyébként 6 órás autóutat Rovinjba. Az autópálya annyira be volt állva Zágráb környékén, hogy órákig araszoltunk vagy éppen álltunk a 32 fokos hőségben. Vízosztást vagy hasonlót felejts el, lófasz nem kérdezte élsz-e vagy halsz.

Ha közben volt benzinkút, ott áldatlan állapotok uralkodtak. A női mosdók annyira túl voltak terhelve, hogy 1-1,5 órát kellett a nőknek sorba állniuk, sokszor karon ülő gyerekekkel a tűző napon. Volt olyan kút, ahol a nők a férfi mosdók szabad wc-jébe kéredzkedtek be, mert már rosszul voltak.

Az araszolás és a fentiek miatt sok család a kisgyerekekkel úgy végezte el a dolgát, hogy megállt a leállósávban és a kocsija takarásában elvégezte a kis- és nagydolgát (értsd: ott szart, hugyozott). Nem csak a gyerekek, láttam felnőttet is. Volt köztük német, svájci stb. is.

Tanulság:

- Ha a Horvátok részben ebből élnek, oldják már meg, hogy az emberek emberi körülmények közt eljuthassanak a tengerpartjukra!
- A geci 1000 éves technikájú, kézzel fizetős autópálya kapuikat konvertálják már valami 21. századi megoldásra. Nem az ENC ebben a formájában nem az, azok is szoptak, ráadásul magyarként elég cigány módon lehetne azt használni
- A családok ne induljanak el csecsemőkkel és 1-2 éves gyerekekkel ilyen utakra a bizonytalanba.
- Akinek pedig pelenkás kölke van, az vegyen magának valami szagtalanul záródó dobozt és abba dobja a mocskát

A bagósokról: jobb hely lenne a világ nélkületek. A strandon az olasz kátránytüdejűek folyamatosan ontják a füstöt, ha akarod, ha nem jön a pofádba. A csikkek eldobálva, a víz délutánra elázott füstszűrőt visz, ha ezek megjelennek. Kiül a szélére, majd onnan pöccinti el. A tüdeje rohadna meg.

Úgyhogy igyekszek olyan helyet keresni, ahol ezek nem bukkannak fel. :(

--
trey @ gépház

Senki sem várt tőled semmilyen sajnálatot. Én nem panaszkodtam, mert tudtam, hogy ez lesz. Ettől még a tény tény, és ahogy sokan joggal kritizálták pl. az M1 retek trehány állapotait, pontosan ilyen joggal kritizálhatják a horvát autópályák állapotait is, hiszen ők lennének ott a ___fizető vendégek____. Sajnos ezt sokan sokszor elfelejtik.

Az apró gyerekek pedig kurvára nem tehetnek arról, hogy a felelőtlen szülők hova és mibe rángatják bele őket. Őket általában megfogják és viszik. A véleményünket ritkán kérdezik.

--
trey @ gépház

Nekünk normális volt az oda- és visszaút is (hétfő reggel - vasárnap reggeli indulások). Visszaúton a három fizetőkapunál és az egy határnál szumma 1-1,5 órát vártunk maximum. Egyébként igen, azokat a kapukat le kéne már bontani a náthásba, és mintát lehetne venni a magyar útdíj-rendszerről.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Szintén szombat délelőtt: Győr-Szentes 6,5 óra(M0 és M5 parkolókon keresztül). A parkolókban itt is megtörtént a pelenka dobálás, de itt wannabe német szerbek által. Betolat a parkolóba, szembe vele 3 méterre egy kuka és egy kommunális konténer. Kiszáll és az autó mögé dobja a szemetet(nem ő volt az első..). Ugyanez a kör aznap késő délután 3,5 óra volt.
Az is megérne egy misét, hogy a legtöbb parkolóban miért nincs egy deka árnyék sem.

Ha most elmondanám neked, hogy ha rajtam múlt volna, akkor idén se Görögországba, se Horvátországba nem mentem volna, akkor lehet, hogy meglepődnél.

Egyikben sem a saját, hanem más kedvéért mentem. A nyaralás önmagában nem az én műfajom, mondhatni, hogy belőlem nem gazdagodnának meg.

De nem vagyok szar arc, más kedvéért és öröméért levezetek simán 1000 km-t, még akkor is, ha szaros pelenkák vannak az út szélén.

--
trey @ gépház

Jaja, mondják, hogy szép, csak retek szar utak vannak. Nemtom' még nem jártam arra. Talán egyszer...

Rovinj egyébként kárpótol, gyönyörű még 6-szorra is. A sör hideg, a kaja jó, a klasszikus nyaraláson kívül azért el tudom ütni az időt valamivel. A mással nem, HUP flame-mel :D

--
trey @ gépház

Igen..a kukások, az útjavítók, a kőműves segédmunkások, a mezőgazdasági munkások mind-mind sajnálnak, hogy 80 órát kell a klimatizélt irodában a süppedős fotelban vagy a klimás céges autódban "dolgoznod"...

upd. majd kihagytam a korházi nővéreket és ápolókat..

"És hogy jönnek ide a kukások, culágerek és a többi?"
azok melóznak, te meg csak bohóckodsz. értsd a fizikai munka az munka, kint az időjárás viszontagságaival meg egyéb faszságokkal, amiket szerintem még hírből sem ismersz. nagyjából olyan vagy, mint a bölcsész-szakos naplóriporter, amelyik egy-egy napra belebújt a melósok bőrébe. töredékét kapta a mindennapoknak, de lefosta a bokáját estére. ennyi.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Van egy mondásom: az osztályharcot az iskolapadban kell megvívni. Nem tudom, hogy neked van-e értelme elmagyaráznom. Leszarom, hogy a culáger mit csinál, egyébként fizikailag valószínűleg jobb állapotban vagyok a random alkoholista, bagófüggő culágernél, már csak a heti 3-4 edzőterem látogatás miatt is. Bármikor leállnék vele egy kis fizikai munkában. Mondjuk ha láttál 42 magas rackszekrényt, amit tele kell tolni 70 kilós tárolóval és szerverrel, de előtte fel kell cipelni x intézmény faszom tudja melyik emeletére, akkor azért nem néznéd le ennyire az IT-ban tevékenykedőket.

Fogalom nélküliség azért látszik.

--
trey @ gépház

Ez így van. Mit kell ezen felvállalni? Vagy miért kellene ezt szégyelleni? Telepítek és felügyelek rendszert ott, ahol több milliós kötbér-fenyegetés van óránként, ha csak mellényúlok egyet. Meg vezetek dobozos autót áruszállítás címen, cipelek nehéz dobozokat. Megfogom a flexet, ha ki kell igazítani a rackszekrényt, vagy parapet csatornát kell vágni. Kötök be villanyt, húzok kábelt, vagy éppen szerelek radiátort.

Néhány szélsőséges dolog, amit az IT-ban eddig csináltam.

Ugyan az utóbbi időben inkább asztal mellett dolgozom, de ez nem jelenti azt, hogy sose kéne fizikai munkát végeznem.

Nálunk a tulajdonostól sem volt szokatlan, hogy szükség esetén ledobta a zakóját és beállt árut lerakni.

--
trey @ gépház

"Van egy mondásom: az osztályharcot az iskolapadban kell megvívni."
nem osztályharc van, hanem a Te általánosító, negatív véleményed egyes csoportokról.

"Leszarom, hogy a culáger mit csinál"
nem a culájgert minősíti...

"a random alkoholista, bagófüggő culágernél"
miután láttál két alkesz és dohányos kőművest, nem biztos hogy mindegyik az. általánosítasz.

"Bármikor leállnék vele egy kis fizikai munkában"
ez az osztályharc, ugye...?

"Mondjuk ha láttál 42 magas rackszekrényt"...
ezt a sok cuccot a culájger is felcipeli neked a nyolcadikra. kétszer is ha kell.

"azért nem néznéd le ennyire az IT-ban tevékenykedőket."
álljunk meg egy szóra: Te gyopálod a fizikai munkából élőket, nem ezek egyes tagjai téged, vagy az informatikusokat úgy általában.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

no most meg már szelektálunk...?
az alaptéma az volt, amikor Ti ketten (vagy hányan) köpköditek a bagósokat, mert van közöttük pár balfasz. ehhez jött, hogy szerintetek a fizikai melós is csak böszme lehet, hiszen iszik meg dohányzik (lásd alkesz és láncdohányos). sarkítottam a véleményeteket, nyilván nem szó szerint így írtátok le.

az a lényeg, hogy Ti hozzájuk képest csak fasza gyerekek lehettek, hibátlanok, kiválóak. talán még természet felettiek is...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Na ez a baj a egységsugarú gyökér "melósokkal", akik a szellemi munkát (irodai, vagy akár terepi mérnök egyaréánt) sz@rba sem nézik (Van kivétel, de az előbb említettek lehúzzák őket is a maguk szintjére előbb vagy utóbb...). Mondjuk érthető, mert nagyrészük elképzelni sem tudja, mi fán terem, meg hogy mivel és hogyan dolgozik más, merthogy döntő hányaduknak 100%-ban hiányzik az alkotó gondolkodásra alkalmas szerve, sőt többségüknek még a vegetáláshoz szükségesnél komolyabb használatra sem igazán alkalmas az, ami a fejükben található.

Haverom éppen Szardínián és Korzikán van, azt mondja, a strandokon nincs rendes WC, a bokorba járnak az olaszok szarni. Mondjuk itt is ők csinálják a kuplerájt, pedig itt van WC. Rovinj pedig inkább olasz, mint horvát, 1947-ig olasz fennhatóság alatt volt, olasz a hangulata is és mindenki beszél olaszul. Nem tudom mitől lenne az jobb nekem :D

--
trey @ gépház

Itt Pugliában nem ezt látom. Szemét van az utak mellett amit visz a szél. A partok és a városok viszont rendben vannak. A parton nincs zsúfoltság és a turisták is leginkább az itteniek elköltözött leszármazottai. A legtöbb gond szerintem olyan helyeken van, ahol a többség idegen és úgy érzi a pénzéért bármit megtehet. Ez otthon is gond szokott lenni.

"álltunk a 32 fokos hőségben. Vízosztást vagy hasonlót felejts el, lófasz nem kérdezte élsz-e vagy halsz."

Mondjuk -szerintem- aki nem tök hülye, az kánikulában visz magával sok vizet egy egyébként is több órás útra. Ha sejthető a dugó -csúcs szezon, turnus váltás-, akkor pláne.

"Az araszolás és a fentiek miatt sok család a kisgyerekekkel úgy végezte el a dolgát, hogy megállt a leállósávban és a kocsija takarásában elvégezte a kis- és nagydolgát (értsd: ott szart, hugyozott). Nem csak a gyerekek, láttam felnőttet is. Volt köztük német, svájci stb. is."

"Akinek pedig pelenkás kölke van, az vegyen magának valami szagtalanul záródó dobozt és abba dobja a mocskát"

Némi ellentmondást érzek a fenti gondolataidban. Az út mellett ürítést -az áldatlan állapotok miatt- elnézed (legalábbis így veszem ki a szavaidból), de ha a gyerek pelenkáját dobják ki bezacskózva, az már baj, vigyék inkább magukkal. Miért? Én egyébként nem dobnám ki (mindenféle szemetelést utálok), de nem értem, hogy mi a különbség. A svájci orvos, akire ott jött rá a szükség, az miért ne szarjon egy dobozba és vigye magával? Illetve ha már tényleg ilyen állapotok vannak, nem mindegy-e, hogy a gőzölgő aknák mellett zacskók is vannak (amiket ha nekiállnak az illetékesek, még könnyebb is összeszedni)?

"- Ha a Horvátok részben ebből élnek, oldják már meg, hogy az emberek emberi körülmények közt eljuthassanak a tengerpartjukra!"

Ezzel mondjuk nagyon egyetértek.

Tehát odaszarni szabad, zacskóba kirakni nem. :) Értem.

Amúgy én más különbséget is látok :
- A zacskót könnyen osszeszedi a takarító brigád.
- A zacskósba nem lépsz bele.
- A zacskós nem - vagy kevésbé - bűzölög.

Amúgy minden viccet félre téve én tényleg nem értem hogy mitől tolerálhatóbb a konkrét odaszarás, mint egy zacskó kidobása. Mint mondtam, ha az az elvárás, hogy a gyerek produktumát mindenki vigye magával, akkor vigye magával a svajci orvos is. Szarjon a kiürült hűtőládába, aztán vigye haza.

Az egyik: vészhelyzet (senki se szeret szerintem ilyen körülmények között könnyíteni magán, a kisgyerkőcök sem). Ezt azok teszik akiknek MÁR nincs pelenkájuk, hiszen akkor abba menne, de mivel ez nem megoldható, a következő kútig pedig nem bírná ki a gyerek. Ritkán előfordulhat ilyen, és mivel itt nagy tömegek mozognak, ezért bele-bele lehet futni.

A másik: még pelenkás a gyerek, bemegy. Ezt egy a képen is látható nylonzacsiba be lehet kötni, és el lehet nyugodtan vinni a csomagtartóban a következő kukáig, vagy akár hazáig is, mert semmi szaga nincs (már ha be van zacsizva, és ezt tapasztalatból mondom).

Egyébként biztosan van egy olyan halmaz is, aki kényelemből szaratja a gyereket az út mellé, nincsenek erről statisztikáim, bár tippre szerintem elég kevés ilyen lehet. Ezek szerintem ugyanakkora suttyók mint a pelenkát az út szélére kidobók.

Namost az emberiseg tobbsege talan az utolso 200 evet leszamitva igen, bement az erdobe/mezore es konnyitett magan. Az allatok tobbsege most is ezt csinalja.
Megsem reklamalunk. Par het, honap lebomlik, a kornyezet meg halas is a tragyazasert.

A modern pelusok muanyagtartalmuk miatt honapokig ott fognak diszelegni.

"Mondjuk -szerintem- aki nem tök hülye, az kánikulában visz magával sok vizet egy egyébként is több órás útra. Ha sejthető a dugó -csúcs szezon, turnus váltás-, akkor pláne."

Természetesen nálunk volt komoly mennyiségű víz, hűtőtáskában. Ennek ellenére, pl. nálunk, a határon, vagy Budapesten rendszeresen osztanak vizet a várakozóknak. Itt ennek nyoma sincs.

"Az út mellett ürítést -az áldatlan állapotok miatt- elnézed "

Elnézem ideiglenesen ebben az esetben, ugyanis két lakott településtől 60-70 kilométerre elég nehéz pár éves kölköknek elmondani, hogy inkább szarj be.

" de ha a gyerek pelenkáját dobják ki bezacskózva, az már baj, "

A szemetelés minden formája baj.

"vigyék inkább magukkal. Miért?"

Mert ez a normális.

"A svájci orvos, akire ott jött rá a szükség, az miért ne szarjon egy dobozba és vigye magával? Illetve ha már tényleg ilyen állapotok vannak, nem mindegy-e, hogy a gőzölgő aknák mellett zacskók is vannak (amiket ha nekiállnak az illetékesek, még könnyebb is összeszedni)?"

Azért, mert egy pelenka tárolását meg lehet normálisan oldani szagmentes dobozban. Erre vannak kulturált megoldások. Arra kevésbé, hogy a svájci orvos dobozba szarjon. Egy pelenkakuka pár ezer forint. Egy ágytál sem sokkal több, de az előbbit probléma nélkül lehet használni egy hosszabb úton is. Az utóbbit meg elfekvők alá szokták betolni a kórházban.

--
trey @ gépház

"lófasz nem kérdezte élsz-e vagy halsz."
nem ment ki a miniszterelnök a kisbuszával megkérdezni hogy jól vagy-e? bazzeg...

"Ha közben volt benzinkút"
te b+, a balkánra mentél, mit vártál?

a többihez csak annyit, hogy Te választottad az útirányt, helyszínt és időpontot. egyébként meg beszélj a szélirány-felelőssel, elvégre a cigarettafüstöt is az hordja szét mindenfelé.
rajtad kívül ezeken túllendül mindenki.
(lejjebb meg kapod az íveket, ahogy látom)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

"Már attól okádok, hogy bagós cimboráid elbasszák random az üres bagós dobozt"
meg a csikket. az ilyen szemétkupacok miatt lett tiltva vasútállomások peronján, buszmegállókban, meg egyes köztereken.

"nekem meg nézegetnem kell séta közben"
nem kell. nézhetsz másfelé is, nincs megtiltva.

"Egy biztos, a bagósnál gyökerebb népség kevés van a világon."
már hogyne volna: pl az informatikusok azon rétege, akik valami érthetetlen okból, vagy saját maguktól elszállva általános véleményt alkotnak pl a népek egyes csoportjairól. ugymint pl a bagósokról, a fizikai melósokról, vagy ilyesmi.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Ha a Horvátok részben ebből élnek, oldják már meg, hogy az emberek emberi körülmények közt eljuthassanak a tengerpartjukra!

Ahogy a föld össznépessége közelíti a bolygó befogadási maximumát, nem csak a vakáció lesz egyre elviselhetetlenebbül tömegnyomor, hanem az ivóvízhiány, áramhiány, és a nyári melegrekordok alatti tömeges megdöglések lesznek sokkal vidámabbak.
--

De ugye most nem azt akarod mondani, hogy a jelenlegi kézzel fizető kapukat nem kéne lecserélni komolyabb megoldásra? Csak azért kérdezem, mert a mindenki által ócsárolt Magyarországon az utolsó ilyen szarkaput 10+ éve lebontották az M5-ösön. Ehhez képest a mi útdíj rendszerünk űrtechnika.

--
trey @ gépház

Latszik az alap genetika lelohelye jol.

es, lemondott mar a patas orban?

btw. szeretem az ilyen "dk-s trollblogunk huseges olvasoja _pont_ ott volt es lefotozta az egeszet elejetol a vegeig es el is kuldte nekunk" tipusu torteneteket

"Se(nk/mm)it nem hagyunk az út szélén!"

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nekem az a fura, hogy mint a pórnép a királyi család is az autópályán szív. És még a kocsijuk sem túlzottan extra.

Mehettek volna magángéppel, vagy helikopterrel is.

A fotódokumentációt megfordították:

A történet helyesen: a benzinkúton kávészünet után az autóba visszaszállva Tiborc észrevette, hogy az út mellett egy pelenka hever egy zacskóban!

Drága Ráhel kérlek vedd fel azt a szemetet. Ráhel lehajol és felveszi a szemetet, majd kidobja. Látható, hogy a kezében van a szemét, tehát valóban felvette a földről. Köszönhetően a királyi nevelésnek Svájcban.

Majd miután a megfelelő szemétgyűjtöbe helyezte az út szélén talált csomagot, elégedetten visszatért az autójukhoz.

Ez a történet látható a képeken.

Mondjuk itt svajcban a kiralyi nevelesrol annyit ,hogy bar nagyon tisztanak tunik az orszag ezt nem hoznam osszefuggesbe a nevelessel inkabb azzal ,hogy utcatisztitok hordaja nyalja vegig az egesz varost naponta.

Az atlag svajci tisztelet az oltonyos bankemberes kiveteleknek es par professionelnek leginkabb egy 90-es evekbeli magyar gyari munkasra/prolira hajaz (tetko, cigi kezeben vagy szajaban valamint nem kulonosebben jol edukalt) a kulonbseg annyi ,hogy jol keres de ugyanugy szemetel + nem tulzottan udvarias es amint kiszabadul a vigyazz itt svajcban megbaszunk ha valamilyen szabalyt nem tartasz be vilagbol maris alpari modra kezd viselkedni (parkolas ,szaguldozas nemetorszagban ,franciaorszagban etc).

+1
a magasságos fhanszia-lakta genfben alig látni fehérembert: helyette van túrbános és fekete, kb 80%-ban. Retek meg kb. annyira van, mint józsefváros belsejében. Ennyit a nagy svejci rend-fegyelemről. A germán-lakta zürichben nem jártam, de arról kollégák mondják össze se lehet hasonlítani a fhansziá-val. De hát ez nyilván a 2 népség eltérő igényességével is magyarázható.
--

Én azért örülök, hogy egy szaros pelenkából is ilyen szép, izmos és informatív topic születik. (Ha véletlenül nem létezne, már ezért érdemes lett volna akár álhírként is tálalni. És egyébként, ezért nem tartom jónak az álhírek elleni harcot.)

Es hany ferj kell neki nehany villanykorte becsavarasahoz? :P

Zsír ?

Nem szar ? vagy pelenka ?

Nemertem ? :)