További 710 címzett

 ( peta | 2018. augusztus 12., vasárnap - 10:28 )

Kedves Fórumtársak!

A ami világban, ahol védjük utolsó kis bitjeinket is az illetéktelenektől illik-e így emailt küldeni:

Hogy nem illik, azt még sejtem, inkább az lenne a kérdés, hogy szabad-e? A páromnak én úgy tanítottam, hogy ilyen esetekben a címzett legyen saját maga, a valódi címzetteket pedig titkos másolatként vegye fel.

Szerintetek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Érdekes kérdés, ezek központi email címeknek tűnnek, ilyen

jellegűnek. Ha ilyenek nem hiszem h para, egy Google kereséssel megtalálod ezeket a címeket.

Tény, nem szép megoldás

Ha csak intézmények, az még hagyján. Ha személyek is, akkor már elég gáz. Mint mikor tizenpár éve az egyik kereskedés az összes ügyfelének kiküldte a bill gates elosztofatja a vagyonát hoaxot.

Van ebben minden. [titulus|vezeteknev.keresztnev|mozaikszo]@[intezmenyneve|citromail|vipmail|freemail|gmail].tld

Van értelme az ilyet jelezni valahol, mondjuk a feladónál, annak felettes szervénél? Vagy csak a saját ősz hajszálaim számát növelném teljesen feleslegesen ahogy azt lejjebb pepo is írta?

Elég gáz adatvédelmileg is, de vannak vele komolyabb bajok (amik nem érdeklik a közszférában dolgozókat, mert ott nincs verseny):
- ReplyAll esetén (akár én nyomom, akár más) 711 ember fog belefolyni a vitába vagy viszontkérdésbe. És elég nehéz kiiratkozni belőle :)
- A címlistám tök feleslegesen tele lesz számomra irreleváns egyénekkel. És az eddig megszokott "Kovács Géz" gépelése után egy másik kovács géza is lesz az tuti.

Így van, közszférában rengeteg hasonló levelezést lehet tapasztalni, sőt megesik, hogy publikusan is olvasható archívummal rendelkező fórumra beforwardolnak rendes "céges" mail címekkel ilyesmit, aztán nem értik, hogy honnan az a rengeteg Spam :)

Érdemes lenne erőfeszítéseket tenni a közszférában dolgozók digitális kompetenciájának fejlesztésére.

Érdemes lenne, csak sajnos fejétől bűzlik a hal...

Közszférában vajon komolyan veszik a GDPR-t?

Csak ha bírságolni lehet miatta.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Igazad van, nem illik, totális butaságra tudatlanságra vall. R=0 sugarú lúzerekkel nem érdeme harcolni. Egy egyesület titkárnőjét 3 évig próbáltam rávenni, ne ezt csinálja, de ő úgy tanulta meg, nem is hajlandó másképp' csinálni.

(Rejtett sub, mert ez a téma engem is érdekel) :)

Idióták voltak, vannak és lesznek.

Ebben nincs semmi meglepő. A tisztaszoftveres licenc is úgy jött nemrég, hogy minden más ember emailcíme is benne volt. Valami másik kúrmányhivatal szintúgy rendszeresen küldözget úgy emailt a magán címemre, hogy ott van benne több száz másik ember magán címe is.

--
openSUSE 42.2 x86_64

Mi epp anno GDPR megfeleloseggel kapcsolatos tajekoztatas cimzoval kaptunk ilyet egycivil szervezettől. A megoldas annyi volt, hogy felhivtuk a figyelmuket a hibara. Pont pl. egy alapitvanyt nem fogunk megsz..ni ilyen miatt. :)

Mondjuk, normálisan beállított levelező rendszer sem továbbít ~50+ címzettel feladott levelet - De, ugye ilyen júzerekkel dolgozó közintézményeknek általában a használt rendszereik is hasonlóan naprakészek és finomhangoltak :/

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Láttam már rosszabbat: több ezres kétes eredetű spam lista beállítva .forward fájlban, kimegy a levél ugyanarról a címről... vicces pár óra volt :)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nem biztos, lehet, hogy be volt állítva, de Mancika nem tudta elküldeni az emailt és Mancika érdekérvényesítő képessége nagyobb volt a főnöknél meg lett mondva, hogy úgy legyen, hogy Mancikának menjen.

Ezt konkrétan büntetném.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."