Tomato Shibby, Asus RT-N12 B1 furcsa probléma

 ( agostonl | 2018. július 25., szerda - 10:47 )

Sziasztok!

3 napja küzdök két érdekes problémával, a tárgyban jelzett routerrel és firmware-el. Előtte eddig ilyen hiba nem volt és ugyanez a hardver/szoftver volt a felállás.
Az 1. probléma, hogy ha újraindítom a routert, nem jön létre a resolv.conf, a /tmp/etc alatt, így maga a router nem tudja feloldani a domain címeket, így nem tud időszinkront végrehajtani, de a DDNS se megy.
Ha kézzel létrehozom a /tmp/etc/resolv.conf fájlt, a megfelelő tartalommal, ez a probléma a következő restart-ig megoldódik.

A 2. probléma, hogy mindezek után se akar működni a portforward, egészen addig, míg belépek a portforward oldalára és nyomok egy save-t.

Jelenleg ez a firmware van fent: tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-140-IPv6-VPN.trx

Ez működik, immár fél éve, de most kezdett el "megbolondulni".
Próbáltam a firmware újraírását, de nincs eredmény. A konfigot nem szívesen kalapálnám be újra, kézzel, de ha nincs más, akkor ez lesz.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szolgáltatótól DHCP-vel kapsz ip-t? Milyen DNS-t akarsz használni?
Advanced/DNS nél mik vannak engedélyezve:
Use internal DNS
Debug Mode
Use received DNS with user-entered DNS
Prevent DNS-rebind attacks
Intercept DNS port
(UDP 53)
Use user-entered gateway if WAN is disabled
?

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

A gond nem a DHCP által kiosztott DNS-nél volt, hanem maga a router nem írt magának resolv.conf-ot, ezért az ntp és a ddns se működött. Végül hegesztettem neki, hogy boot-nál is legyen.

Mindíg vannak olyan emberek, akik az hiszik, hogy bohócot csináltak belőled. Ne rontsd el a játékot azzal, hogy elárulod nekik, tiéd a cirkusz!

Szia!

A Tomato tipusu firmware-k NVRAM-ban tárolják a beállításokat. Sajnos abból sokszor gyorsan ki lehet fogyni ha sok mindent állítasz be. Nekem pl. akkor fogyott el amikor openvpn kulcsokat és cert-eket akartam elmenteni.

Amikor elfogy az NVRAM vagy nagyon kevés van akkor előfordulhat, hogy a Tomato csak félig tudja kimenteni a konfig-ot és az egész router elkezd non prediktív módon működni.

Az "Overview" oldalon nézd meg, hogy mennyi szabad NVRAM-od van.

Az "Administration->Debugging" alatt pedig "Download NVRAM Dump" és nézd meg találsz-e benne valami gyanusat.

Ha az a baj, hogy kevés az NVRAM akkor sajnos törölni kell belőle. Én pl. az openvpn cert-eket annak ideján egy külső USB pendrive-ról olvastam be és így tudtam NVRAM-ot spórolni.