Nyáklapvásárlást honnan?

 ( Robika88 | 2018. május 24., csütörtök - 13:20 )

Sziasztok.

Nem első problémám, hogy 1-2 alkatrészt keresnék a neten javításra eredménytelenül. Tudom, hogy fogyasztói társadalom, de létezhetetlen, hogy sehol semmi...
Kérdésem ismertek e valami technikát, vagy jó oldalt ami segíthet az ilyen kutakodásokra?

Jelenleg egy JBL flip 3 usb töltő részét keresném (A nyákra rá van írva J301)

Köszönöm.
Robi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mit is szeretnel pontosan?
Egy piacon kaphato keszulek beultetes nelkuli nyak lapjat szeretned megvasarolni? De kitol? A gyarto miert arulna ilyet?

Valószínűleg inkább komplett modult. De mivel nem szerviz-supportált termékről van szó, így nyilván nincsen hozzá kereskedelmi forgalomban pótalkatrész, legfeljebb némi szerencsével bontott, használt - ha éppen akad.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Magát a microUSB csatit árulják az Aliexpressen, egy egész oldalnyi találat jött be arra, hogy "jbl flip 3 microusb". Ennyire vacak? :D

de nekem nyák kell, mert a nyákon ha jól látom hiányzik egy smd.

Ha mázlid van, akkor egy kondi, ha nincs, akkor IJ, amúgy kapcsolási rajz kell inkább meg valahogy áthidalni a komponenst vékony vezeték+nagyobb alkatrész kombóval pl.

Azt nem nyáknak hívják, hanem pl. beültetett panelnek.

:)

Ha csinálsz egy képet a problémáról akkor könnyebben tudunk segíteni.

Mit válaszolsz, ha felrak egy szelfit?

:)

remelem nem ebed utan teszi :D

WC-n ülve.

Sajnos erre mondják, hogy gazdasági totálkár. Ha beviszed a gyári szervízbe, meg is fogják mondani: tudnának rendelni hozzá cserealkatrészt, de az jó esetben annyiba fog kerülni, mint egy vadiúj készülék (rosszabb esetben még többe is). Ennek megfelelően az is lehet, hogy erre helyből az lesz a válasz, hogy ezzel így ennek megfelelően nem is foglalkoznak, hiszen senki nem fizet ki javításra annyit, mint amennyiből újat is vehetne.

„Tudom, hogy fogyasztói társadalom, de létezhetetlen, hogy sehol semmi...”

A 90 előtti rendszerre azért elég nehéz rásütni, hogy az fogyasztói társadalom volt. Legfeljebb az utolsó 5-10 év. Ott ez úgy működött, hogy az emberek 99%-a, ha elromlott valami, akkor bevitte a szervizbe. Nem, nem volt márkaszerviz, volt a Gelka, és ők javítottak mindent. Ott aztán vagy meg tudták javítani, vagy nem. Alkatrész vásárlás néhány nagyobb városban és Budapesten jöhetett csak szóba, de a választék elég szegényes volt. Elsétáltál/utaztál a boltba, ha nem volt a keresett alkatrész, akkor az IJ esete állt fenn. Ha valaki maszekolt, akkor általában a régi készülékekből bontott alkatrészekkel dolgozott.

Most a fogyasztói társadalomban: Ha elromlik valami, megnézed lehet-e kapni alkatrészt valamelyik közeli alkatrész boltban, vagy a webes boltok egyikében. Vidéken azért inkább csak a második opció él. Aztán vagy személyes úton, vagy posta/futár útján megkapod az alkatrészt. Ha magyar boltban nem találod meg, akkor a kínai, angliai, német… webes boltokban és az ebay-en is kereshetsz. Megrendeled, vársz, örülsz. Vagy beviszed a márkaszervizbe, mert ebben a csúnya fogyasztói társadalomban olyan is van.

De ha csak nyák kell, akkor is megoldható. Régen, az átkosban, olyan nyákot csináltál, amilyet tudtál. Az akkori eszközök mellett az elérhető minőség elég korlátozott volt. Most megtervezed, elküldöd a gyártónak, és legyártja. A minőség csak attól függ, hogy mennyit akarsz rákölteni.

Kicsi az esély, hogy szükségem lesz rá, de azért nem 0.

Ha ilyesmit szeretnék (megtervezem, elküldöm, legyártják, elküldik, kifizetem), akkor ez hogy megy?
Mivel tervezek, milyen adatokat, milyen formátumot szokás küldeni, a "gyártó" az gondolom bárki lehet, akit a google kidob.
Van valami, amire oda kell figyelni, ha az ember először csinál ilyesmit?

Plusz kérdés: olyan szolgáltatás is van, ahol az apró alkatrészeket be is ültetik? Sima nyákra sima lábas alkatrészeket forrasztottam még középiskolában, de ezeket az apróságokat ami manapság divat, még sosem próbáltam.

Köszi,
G

Kb. úgy megy, mint egy bármilyen más online rendelés. Annyi különbséggel, hogy itt fel kell tölteni a szükséges fájlokat. A végén pedig fizetni a szokásos módon: kártya és/vagy PayPal,…

A feltöltendő fájlok formátumáról a kiválasztott oldalon kell tájékozódni, de általában Gerber formátumot várnak. A tervezést azzal csinálod, amivel akarod, csak a végén generáld le az elvárt formátumú fájlokat. Ehhez sokszor segítséget is adnak. Pl.: https://support.jlcpcb.com/article/22-how-to-generate-the-gerber-files

Van olyan cég is amelyik beültetést is vállal. A „PCB assembly service”-re keress rá.

Arra kell figyelni, hogy ne rontsd el. :-)

ugyan így néz ki mint ez...
https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/jMsadjdc56HX36Ch
https://www.ifixit.com/Answers/View/398128/The+Charging+PCB+is+destroyed.+Any+Solutions

Sajnos az smd is hiányos. a micro b csatlakozó után van 2 darab de ezen szerintem Már nincs...
A nyák csengetésre szakadást mutat. Lehelet vezető volt a csatlakozó szálaknál ami forrasztásra szinte el is tünt.
Sajnos nem akarom cigányosra megcsinálni, mint ahogy a jó-szokás tartja , ennyi erővel 2 madcagot ráforraszthatnák.

Pedig azt kéne.

+1 csak ezt tudod csinálni.

Pár éve vettem egy úesbés mikroszkópot. A működése rendben, elégedett vagyok vele, mert a gyerekek is azok, csak a műanyag gömbcsuklós állványa megmosolyogtató.
1-2 hónapja kiszúrtam, hogy aliéknál ugyanaz az eszköz fogasléces állvannyal is kapható már. 4-5 eladónak írtam levélkét azzal, hogy mikroszkópom van, nem kéne még egy, de ha képesek egy plusz állványt ledumálni a gyártóval, nekem megérne pár dollárt a 15-20-ból, amennyibe az egész kerülne.
Ahonnan egyáltalán válaszoltak, ott is kategorikus nem volt a válasz, és nem az alacsonyabbra módosuló érték miatt, mert onnan is postáznak ingyen filléres mügyüröket.

Pedig a kínaiak alapvetően rugalmasak - de precedenst azért nem akarnak teremteni.
Lesz állványom, pvc-csőből, bilincsből taknyolva, aztán majd egyszer, ha szépet akarok, nyomtatok.

Troll on:

Kezd számomra egyre érthetetlenebb lenni a dolog. Elvállaltad, hogy megjavítod a valaki által már szétbarmolt panelt? Esetleg találtál egy ilyet, és nincs szíved eldobni. Inkább megjavítanád, hátha jó lesz még valamire?

Mint a legtöbb minden a világon azon múlik mennyire elvetemült az ember.
Én simán lefújnám a panelről az alkatrészeket hőléggel, visszarajzolnám mondjuk EAGLE-el és kedvtől/sürgősségtől függően megrendelném a PCB-t sínaiaktól gombokért vagy Mo.-n a mikropantól drágábban ilyen 10-es szériában.
Az egyet beépíted a többit meg felteszed ebayre/vaterára/jófogásra, hogy "hadd örüljön más is".

Nyilván ilyenekhez lehet új skilleket kell fejleszteni, de no pain no gain.

hát ez lenne a jó ha még lenne...
megkerestem a gyártót, hát vegyek másikat... volt a válasz...
a vezető réteg nagyon gyenge rajta, egy forrasztó ezen árt mint használ... nem tudom, hogy vékonyítja így el mesterségesen... Találtam máshol, persze vagy nem szállítanak magyarba, vagy vegyek rögtön 10-et...

Dieses Angebot wurde beendet.

ezt látom a linkeden

Beendet: 29. Mai. 2018 02:22:04 MESZ

nem tudom, hogy mit láttok de én csak designt... ezeket a lenyílós, tévedj ide, aztán ha selectelsz változik minden, letiltanám... félrevezetőek.

Felénk erre a PEBKAC kifejezést használják.

Nem ez az, amire szukseged van?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Ha követed a topikot, látod, hogy nem ő keresi.
Ő csak klikkel a kérdező helyett. Segít.

Jobb is, ha nem tudod... :)

Esetleg a megoldásra kellene koncentrálni.

:)

Ha csak a töltő részéhez kell, akkor meg kell nézni hány V/A-es töltő, és venni helyette egy nagyon olcsó, generic kínai töltőt, aminél ezek az adatok egyeznek.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP