Milyen office-t használtok?

 ( plt | 2018. május 15., kedd - 13:44 )

Linux és Windows vegyes környezetben milyen ingyenes irodai csomagot használtok?
A linux disztribúciókhoz alapból adott Libre Office nálunk elbukott, miután egy linuxon szerkesztett odt fájlt nem lehetett windows alatt módosítani. (Vagyis lehetett, csak összeomlott.)
Gondolom, elég sokan használtok vegyes környezetben dokumentumszerkesztő, leginkább szövegszerkesztő alkalmazásokat. Melyik az, amelyik tapasztalat szerint megbízható?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem használok... ha pedig esetleg mégis nagyon rá lennék szorítva, akkor Google Docs :-D ( még mobilon is megy ;-) )

OFF: ha meg szövegszerkesztő, akkor vim, szép doksikat is lehet csinálni, latex.

LibreOffice, Google Docs. Ha valami nagyon-nagyon nem megy mással vagy változtatás után eredeti formátumban kell továbbadni, akkor van 1 gépes Office 365 előfizetésem 2099-ért. De utóbbit már régen nem használtam, ahogy a win-t sem, mivel szerencsére nem köt a napi munka és szórakozás hozzájuk.

Nálunk Libre van, arra figyelünk, hogy mindig minden gépen egységesen ugyanaz a verzió fusson.
És lehetőleg X.Y.5 és felette

Nálunk 9-es debian, és azon 5.2.7.2-es Libre Office verzió van, valamint Windows 10 a legfrissebb állapotban, de néha még az ékezetes karaktereket sem tudja átvinni a két platform között.

Libreoffice. Nem volt meg vele gond.

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Microsoft Office 2010 :) de nem vegyes a környezet (sajnos).

--
robyboy

Az mikor lett ingyenes...?

Lehet Starter. :D

Jah, csak a címre válaszoltam, nem a tartalomra :)

--
robyboy

Belső dokumentumokra céges wiki, kifelé pedig akinek dokumentációt kell kiadnia, Microsoft Office + PDF export.
Ami kifelé megy, azon általában nem szerkeszthet a fogadó fél semmit, így oda a PDF tökéletes. Ha meg szerkeszthet, akkor csakis Microsoft Office, pláne ha számolótáblákról van szó.
Ha meg megnézni kell mástól kapott dokumentumot, akkor Linux alatt használható a Word Viewer, Excel Viewer.

Nálunk a szerkesztőségben Debian 8 + LibreOffice 5.
A videó vágókon Win7/Win10 + LibreOffice 4-től legújabbig szinte minden. A Linuxokra fel vannak téve a Windows fontok, de nem a msttcorefonts hanem az egyik Win7-es gépről lettek átmásolva.
Lényeg, hogy itt a lehető legvegyesebb a környezet és nincs gond. Tény, hogy a dokumentumok is viszonylag egyszerűek.

-------------------
https://onlinestream.hu/ - A legtöbb magyar rádió és TV egy helyen!

Vegyes környezetbe LibreOffice-nál jobbat nem hiszem, hogy találsz. A te esetedben szerintem valami egyedi probléma lehetett, mivel ilyen súlyos hiba ritkán akad a LibreOffice-ban, illetve ha találtál egyet valószínű gyorsan javítják.
Amit még nagyon jó lehet vegyes környezetben használni az a LibreOffice Online.

Otthon LibreOffice-t használok, most 5.4.x.

Tapasztalatom szerint egyik office csomag sem megbízható.

Ha a fősodrású funkciókat használod, akkor kevesebb bug fog előjönni (pl. tudok egy bugot amit a .ods formátumú táblázat mentéskor már javítottak, de a .fods formátumnál még nem).

A beállításokban van ODF formátum verzió. Lehet, hogy az belejátszik a problémákba (fogalmam sincs).

Otthon és munkahelyen is Office 365/2016-ot használok.
---
/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Otthon is, a munkahelyen is, Linux és Windows alatt is: LibreOffice

LibreOffice mindenkori aktuális verzió.
Ha az hibás lenne akkor a legutolsó működő verzió.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Éppen most futottam bele, hogy Manjaro Architect telepítővel alapértelmezetten az MS Office online csomag települt nem a LibreOffice. Teljesen jól integrálódik a környezetbe. Kényelmesebb a használata mint Windowson. Windowsra Edge bővítményként, vagy böngészőből elérhető, F11-gyel teljesképernyőn simán alkalmazásnak néz ki. Kompatibilitás szempontjából jobb választás lehet mint a többi. A OneDrive ha jól tudom már elérhető Linux alól is. A többi meg már csak kialakítás kérdése.

Az "Ubuntu + Libreoffice-5.1.6.2" és a "Windows 10 + Microsoft Office 2016 Otthoni és kisvállalati verzió"ja jól megérti egymást, ha mindkettőben a docx formátumot használjuk. Néhány gépen van "Windows7/10 + Libreoffice 6.x.x", azokkal sem volt eddig gond.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Laptopon Libre Office 6.0, hibátlanul, majdnem mindenre.

A "majdnem" esetére VPN-nel Remmina alkalmazásindító (Advanced fülön Startup program) RDP-vel a céges Windows Terminálszerveren levő M$ Office példányára. Excel, Word, Powerpoint így önálló ablakban fut a Linuxon. A OneNote nem, elindul ugyan, de valahogy a végén nekem nem lép ki.

A OneNote esetében nem az a probléma, hogy be van állítva a File->Settings->Display alatt az, hogy "Place OneNote icon in the notification area of the taskbar"? Mert így ugyan a fő ablak bezárása után még fut OneNote processz valójában.

Kösz. Tényleg!

(egyébként a OneNote az egyetlen olyan M$ produktum, aminek értelmét látom. Nem találtam hozzá foghatót Linuxon.)

Ha valamit Linux alatt is es Win alatt is modositani kell, akkor LibreOffice.

Hallottam, hogy mashol Google Docs-ot hasznaltak. Mi is hasznaltunk Google Sheets-et es Google Doc-ot egy projekt soran, de foleg nem az operacios rendszer fuggetlenseg volt az oka, hanem az, hogy egyszerre szerkeszthettuk tobben ugyanazt a doksit es real time latszottak egymas valtoztatasai. Ugyanez Sharepoint-ban megosztott egy (mar nem emlekszem, hogy helyi vagy online) Word / Excel programmal megnyitott fajlokkal nagyon fajdalmas volt.

De legtobbszor nincs szukseg tobb OS alatt szerkeszteni, szoval a tipikus Win alatt MS Office, Linux alatt LibreOffice, es vagy nem lesz vele kesobb semmi kulonos, vagy pdf keszul es azt kuldjuk szet vagy nyomtatjuk vagy ami kell.

Régebben Libre Office, de egy ideje Google Docs.
--
ne terelj

Cegnel Microsoft Office 365, otthon surun frissitett Libreoffice. Szerencsere nem kell atjarhatosag a ket rendszer kozott...

Libreoffice-bol nagyon hianyzik par dolog. A Calc-ba jol jonne egy Power Query / Power BI szintu megoldas, az Impress-ben meg a master es template kezeles gyaszos (MS Officeban egyel jobb, de azert lenne par szavam oda is)

A LibreOffice-szal egy probléma van: nem azt használja mindenki.

Éppen ezért kénytelen vagyok én is mindenhol Microsoft Office 2013-at használni, mivel a LibreOffice és a Microsoft Office egyáltalán nem kompatibilis egymással, olyan dokumentumot én még nem láttam, amelynek a formázását mindkét szoftver egyformán értelmezte volna. Éppen ezért nagyon idegesítő, amikor valaki nem M$ Office-ban készített dokumentumot küld. Annak nyilván jó a LibreOffice is, aki nem olyan dokumentumokkal dolgozik, amelyben probléma egy elcsúszott táblázatfejléc, egy torz checkbox stb., de ha ez nem engedhető meg, akkor nincs alternatívája a Microsoft Office-nak.

"A LibreOffice-szal egy probléma van: nem azt használja mindenki."
:) +1

A Corel Office a legjobb

Azért én megnézném mit jelent a használtok kifejezés a verzióknál.

Mert a tényleges irodai használatban csak a MS Office működik megfelelően, még a MAC-re portolt verzió sem az igazi.
A tényleges használat alatt nem a "bold" meg "A1+B1"-et értem..

Évek óta használom a SoftMaker féle FreeOffice programcsomagot. Hordozható változatot is tud készíteni. Eddig mindent jól konvertált. (.doc)