Z8350 4K

 ( nagylzs | 2018. május 14., hétfő - 6:52 )

Üdv! Keresek mini pc-t 4K TV-hez. Nem sok az elvárás: gigabit net, usb 3, fanless és ami a legfontosabb, hogy ne csak papíron tudja a 4k lejátszást. Ezek közül a 4k-val szinte semmi tapasztalatom nincs. Ilyesmiben gondolkozom: https://www.amazon.com/Beelink-x5-Z8350-Processor-Windows10-Bluetooth/dp/B06XGTC9LH Tudna valaki segíteni aki használt már ilyet? Elég a teljesítménye az akadálymentes 4k-hoz? Elvileg hardveresen támogatott, de jó lenne ha valaki megerősítené.

Spinoff kérdés: ha kevés lenne a 32gb akkor külső vinyóról vajon tud ez bootolni, vagy felejtem el?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hmm úgy látom hogy a 4K felbontást csak 30Hz-en tudja. Tud valaki olyan verziót ami tudja a HDMI 2.0-át és a 60Hz-et? A TV-n sajnos nincs displayport csatlakozó. :-(

Ilyen chipsetes tévé boxok közül még alternatíva:
- mi box nemzetközi változat, kb 20 ezer huf magyar garival (pl eustock). AndroidTv rendszerrel. Előny: chromecast módja és a netflix támogatás. Hátrány: sokan nem értik mi a különbség az androidTv és a touch android között. Libreelec nem megy rajta, de persze androidtv kodi fut (nincs auto freki váltás).
- amlogic tv boxok, gyárilag touch androiddal. Előny: 30 dolcsi körül megcsípni már jobbakat. Tud frekit váltani a tartalomhoz. Hátrány: a gyári touch android általában vacak, de van rájuk sd kártyáról libreelec (kszaq féle buildek). Alapból távirányító és doboz megvan.

Na egyébként van egy használaton kívüli GTX 1080 Ti kártyám ami elvileg tudja a HDMI 2.0-át. Ha eköré lehetne építeni egy értelmes fanless gépet akkor talán az is jó lenne? Bár a GTX kártyák nem arról híresek hogy csendesek (ebben konkrétan két ventillátor van), ezért ez a változat se annyira tetszik. :-( Várom a javaslatokat.

Add el a gtx 1080 ti-t, es az arabol siman epitesz egy minipc-t, ami viszi a 4k-t...

____________________
http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

Ez most itt nem annyira pénz kérdése. Az a GTX kártya 66 ezer volt, és ennyit simán rászánok egy mini pc-re ami teljesíti az elvárásokat. Persze a pénz is számít, de nem ez az elsődleges.

A HDMI 1.4-es szabvány csak 30Hz frissítést tud 4K-ban, az nem annyira lenne ideális filmnézéshez. Ezek az integrált atom procis lapok meg nem hiszem hogy tudják a HDMI 2.0-át.

Az általam küldött beelink gépben konkrétan Intel HD 400 chip van. Nem vagyok benne 100% biztos, de azt hiszem ez nem tudja a HDMI 2.0-át. A Geforce GTX 1080 egész biztosan tudja, de az meg nem mondható se minigépnek se fanless-nek. :-(

Nekem a 1060-on nem mennek a ventik, ha nincs terhelve a kártya (és egy 4k film lejátszása kb. ez a kategória). Viszont nem túl takarékos. :)

GTX kártya 66 ezer volt

Megkérdezhetem, hol és hogyan vettél egy 1080 Ti-t 66 ezer forintért?

+1

subscribe

elírtam, 1050 Ti. Elnézést hogy borzoltam az idegeket. :-)

Milyen content létezik 4K/60-ban?

Nem sok az biztos. A TV gyártók demó videóin felül most még nincs sok, de azért akad: http://www.blu-ray.com/4k/

Ezt a TV-t legalább 5 évre előre vettem, szeretnék arra törekedni hogy le tudjam játszani azokat a tartalmakat is.

Persze lehet hogy jobban járok ha majd akkor veszek megfelelő lejátszót ha már több a tartalom? Ez is lehet egyféle válasz a kérdésemre. :-)

Ha csak 5 évre számolsz, akkor ne keresgélj, nem lesz addig érdemi tartalom. :)

A TV biztos bírni fogja 10 évig is, de az biztos hogy ha csak 5 év múlva lesz ilyen tartalom megfelelő mennyiségben, akkor jobban járok ha 5 év múlva veszek egy másik mini PC-t. Olcsóbb és jobb lesz, számítástechnikában 5 év már történelem.

Jól van, akkor lehet hogy maradok ennél és 30Hz-en nézem a 4K-s tartalmakat, abból legalább van egy picivel több. (Játékra jó lenne a 60Hz de arra meg egy mini pc alkalmatlan sőt még egy 1080 Ti se mindig elég hozzá.)

Vagy lehet hogy a mini pc csak dlna host-ként szolgál majd, és a TV saját szoftverével próbálom meg lejátszani ha lesz ilyen. Van esély arra, hogy az működni fog.

Szerintem a telefonokkal felvett videók TV-re küldésével a 4K tartalom-feltétel már adott... (Ha persze valaki lát fantáziát a telefonok ilyen jellegű használatában. Van! :)

Van is egy GoPro-m, de az nem tud 60fps-t. De igen, igazad van. Ilyen tartalmakra nem is gondoltam, pedig kézenfekvő.

http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=G145457216438

nekem ez van most otthon, LibreElec-el használom és tudja amit kell. Annyi, hogy a gyári bordával azért ne tedd teljesen zárt helyre (pl. fiókba), vagy biztosíts neki némi légmozgást.

A beszerzése sajnos nem egyszerű én anno eBay-en vettem.

ja még annyi, hogy a tartalmat egy samba megosztásról játszom le, vezetékes hálózaton.

Miért ebay és nem a saját webáruházuk?

Én anno direktben a hardkernel.org-ról rendeltem, és sima ügy volt.

a saját webáruházukban out-of-stock volt nagyon sokáig

Ez ígéretes, ha jól látom erre csak android és linux mehet?

Legalábbis ez a kettő biztosan gyárilag támogatva van valamilyen szinten.
De lehet, hogy egy arm-portolt freebsd is csont nélkül megy rajta:
https://www.reddit.com/r/ODroid/comments/6z63ye/freebsd_image_for_a_c2/
https://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-arm/2017-April/016143.html

a LibreElec "hivatalosan" támogatott rá, ezzel megy is a 4k rendesen, ezért nem volt még szükségem arra, hogy mással is megpróbáljam. Android támogatása elvileg van, de sosem próbáltam.

hdmi cec megy vele jól?

Megy: Odroid C2, Debian es valami Samsung TV a szuloknel
A Hardkernel foruman azert olvass utana, mert mindig lehet problema...

megy tökéletesen, Philips tv-vel is

Köszönöm mindkettőtöknek!

NUC és társai kell neked, azokkal van esélye hogy hasítson az amire szükséged van. Nincs gond a szoftverkompatibilitással sem.

Most ajanlottam ki egy rakas Brixet egy munkahoz. Nincs elottem az ajanlat, de szerintem ez volt: https://www.gigabyte.com/Mini-PcBarebone/GB-BPCE-3455-rev-10#sp

Kell bele SSD+RAM persze.
Apollo Lake szoval hardveresen tud 4k 60fps H.265/H.264/VP8/VP9 decode-ot.

Üdv! Nemtudom milyen tartalmakat akarsz lejátszani de manapság minden normálisabb 4k blu-ray stb már hdr-es és annak a megjelenítéséhez már édeskevesek ezek a minipc-k a jobb videókártyák amik hdmi2.0b csatlakozóval vannak szerelve jönnek szóba csak megfelelő szoftverkörnyezettel párosítva pl Kodi DSPlayer

Ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata van?
https://osmc.tv/vero/