Z8350 4K

Üdv! Keresek mini pc-t 4K TV-hez. Nem sok az elvárás: gigabit net, usb 3, fanless és ami a legfontosabb, hogy ne csak papíron tudja a 4k lejátszást. Ezek közül a 4k-val szinte semmi tapasztalatom nincs. Ilyesmiben gondolkozom: https://www.amazon.com/Beelink-x5-Z8350-Processor-Windows10-Bluetooth/d… Tudna valaki segíteni aki használt már ilyet? Elég a teljesítménye az akadálymentes 4k-hoz? Elvileg hardveresen támogatott, de jó lenne ha valaki megerősítené.

Spinoff kérdés: ha kevés lenne a 32gb akkor külső vinyóról vajon tud ez bootolni, vagy felejtem el?

Hozzászólások

Hmm úgy látom hogy a 4K felbontást csak 30Hz-en tudja. Tud valaki olyan verziót ami tudja a HDMI 2.0-át és a 60Hz-et? A TV-n sajnos nincs displayport csatlakozó. :-(

Ilyen chipsetes tévé boxok közül még alternatíva:
- mi box nemzetközi változat, kb 20 ezer huf magyar garival (pl eustock). AndroidTv rendszerrel. Előny: chromecast módja és a netflix támogatás. Hátrány: sokan nem értik mi a különbség az androidTv és a touch android között. Libreelec nem megy rajta, de persze androidtv kodi fut (nincs auto freki váltás).
- amlogic tv boxok, gyárilag touch androiddal. Előny: 30 dolcsi körül megcsípni már jobbakat. Tud frekit váltani a tartalomhoz. Hátrány: a gyári touch android általában vacak, de van rájuk sd kártyáról libreelec (kszaq féle buildek). Alapból távirányító és doboz megvan.

Na egyébként van egy használaton kívüli GTX 1080 Ti kártyám ami elvileg tudja a HDMI 2.0-át. Ha eköré lehetne építeni egy értelmes fanless gépet akkor talán az is jó lenne? Bár a GTX kártyák nem arról híresek hogy csendesek (ebben konkrétan két ventillátor van), ezért ez a változat se annyira tetszik. :-( Várom a javaslatokat.

Ez most itt nem annyira pénz kérdése. Az a GTX kártya 66 ezer volt, és ennyit simán rászánok egy mini pc-re ami teljesíti az elvárásokat. Persze a pénz is számít, de nem ez az elsődleges.

A HDMI 1.4-es szabvány csak 30Hz frissítést tud 4K-ban, az nem annyira lenne ideális filmnézéshez. Ezek az integrált atom procis lapok meg nem hiszem hogy tudják a HDMI 2.0-át.

Az általam küldött beelink gépben konkrétan Intel HD 400 chip van. Nem vagyok benne 100% biztos, de azt hiszem ez nem tudja a HDMI 2.0-át. A Geforce GTX 1080 egész biztosan tudja, de az meg nem mondható se minigépnek se fanless-nek. :-(

Nem sok az biztos. A TV gyártók demó videóin felül most még nincs sok, de azért akad: http://www.blu-ray.com/4k/

Ezt a TV-t legalább 5 évre előre vettem, szeretnék arra törekedni hogy le tudjam játszani azokat a tartalmakat is.

Persze lehet hogy jobban járok ha majd akkor veszek megfelelő lejátszót ha már több a tartalom? Ez is lehet egyféle válasz a kérdésemre. :-)

A TV biztos bírni fogja 10 évig is, de az biztos hogy ha csak 5 év múlva lesz ilyen tartalom megfelelő mennyiségben, akkor jobban járok ha 5 év múlva veszek egy másik mini PC-t. Olcsóbb és jobb lesz, számítástechnikában 5 év már történelem.

Jól van, akkor lehet hogy maradok ennél és 30Hz-en nézem a 4K-s tartalmakat, abból legalább van egy picivel több. (Játékra jó lenne a 60Hz de arra meg egy mini pc alkalmatlan sőt még egy 1080 Ti se mindig elég hozzá.)

Szerintem a telefonokkal felvett videók TV-re küldésével a 4K tartalom-feltétel már adott... (Ha persze valaki lát fantáziát a telefonok ilyen jellegű használatában. Van! :)

http://www.hardkernel.com/main/products/prdt_info.php?g_code=G145457216…

nekem ez van most otthon, LibreElec-el használom és tudja amit kell. Annyi, hogy a gyári bordával azért ne tedd teljesen zárt helyre (pl. fiókba), vagy biztosíts neki némi légmozgást.

A beszerzése sajnos nem egyszerű én anno eBay-en vettem.

ja még annyi, hogy a tartalmat egy samba megosztásról játszom le, vezetékes hálózaton.

NUC és társai kell neked, azokkal van esélye hogy hasítson az amire szükséged van. Nincs gond a szoftverkompatibilitással sem.

Üdv! Nemtudom milyen tartalmakat akarsz lejátszani de manapság minden normálisabb 4k blu-ray stb már hdr-es és annak a megjelenítéséhez már édeskevesek ezek a minipc-k a jobb videókártyák amik hdmi2.0b csatlakozóval vannak szerelve jönnek szóba csak megfelelő szoftverkörnyezettel párosítva pl Kodi DSPlayer