Namibiát az Eurovízióba!

 ( locsemege | 2018. május 13., vasárnap - 21:47 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Volt angol gyarmatként végül is az európai kultúrkörbe tartoznak, határesetként elfogadjuk :D Meg az Eurovízion úgyis olyan alacsony a mérce, hogy azt simán megütik, a szintet legalábbis csak emelni tudják. Ha más nem, valami fain Fekete Pákó slágerrel, igaz Pákó nigériai.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Vagy az is egy lehetőség, hogy az egész felhajtást átnevezzük Világvíziónak.

Eurovízion úgyis olyan alacsony a mérce

Nem igazán értem, miért kell ezen nekünk indulni.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát a pénzért...ebből a "showból" jópáran megélhetnek itthon is. Prosti popszakma.

A popszakma azóta prosti, hogy sorozatgyártásba került az első gramofonlemez.
DE
Ha ötvenévenkét kitermel egy ABBÁ-t, akkor megérte.

Legrosszabb esetben ez se ér többet, mint 18 éve a H mint országimázs, vagy a 0 produktummal külföldön haknizó kereskedelmi és iparkamara - viszont nem is kerül annyiba.

Az ABBA kitermelődött volna Eurovízió nélkül is. Nem azért, mert az izraeli tyúk és a két svéd csibe közt az a különbség, ami.

> Sol omnibus lucet.

Egy ilyen ötletre Brüsszelben karriert lehet építeni sztem! Ami igazán furcsa, h úgy tűnik mind ott, mind Telavivban valamiért egyformán rosszak földrajzból.

Nyilván azért tettem a flame-be, s nyilván azért indítottam, mert nem egészen értem, hogy egy nevében európai hepajon hogyan lehetett nyertes egy Európán kívüli induló. A namibiaiak legalább értenek a ritmus hangszerekhez feltételezésem szerint, simán indulhatnának, az Euro- itt talán a pénzre utalhat, s nem a területre.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyszerű: úgy h az Európán kívüli induló, Európán belüli akar lenni. Ott van a sportversenyeken is. A Giro d'Italia olasz kerékpáros körverseny idén Jeruzsálemből indult. What? Az ember agyfaszt kap.

Szerintem akkor mi meg nyugodtan lehetünk ázsiai exklávé. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ő, majd leszünk is exklávé, ne aggódjál, ahogy Kína felé adósodunk el, és benne leszünk a zsebükben, megvesznek kilóra, ahogy az USÁ-t már megszerezték. Viktor már köti velük sorra a tuti üzleteket, meg folyósítják a tuti állami kölcsönöket, nem leszünk mi a nyugatra szorulva.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Pénzügyileg hiába szerezték meg az USA-t, ha ez utóbbi azt mondja, nincs kedve visszafizetni az adósságot, azaz borítja a közgazdasági dogmákat, megteheti, van hozzá elegendő nukleáris fegyvere.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

https://index.hu/kultur/zene/2018/05/12/eurovizio_2018_donto_aws/mit_keres_ausztralia_az_eurovizios_dalfesztivalon/

szerk.: ha van náluk tv, aki csatlakozik az EBUhoz, akkor jöhetnek. nem több, nem kevesebb kell hozzá.

OK, csak akkor ne nevezzék Eurovíziónak. Lehet mondjuk EBUvízió vagy Világvízió.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amennyire én tudom, maga az Eurovízió is úgy indult, hogy kellett egy termék,a mivel eladták az adófizetőknek az EBU kiépítését, s költségét. Ez mindig is egy kamu-termék volt, s szerintem ma is az.

Hogy hogyan hívják - szerintem tökmindegy. Ha megerőltetnénk magunkat, szerintem millió olyan dolog van, ami már rég túlnőtte a nevét - de történelmi, hagyományi okokból meghagyják azt.

Így van. De! Ennek egy új projektnek kellene lennie. Ha rajtam múlna nem engedném, hogy az Euroviziót konvertálják Ebuvizióvá. Lehet új brandet építeni (lássuk mire mennek), az Euroviziónak pedig meg kell maradnia az európai identitás körében!

És a Britain's Got Talentről zavarjanak el mindenkit, akinek nincs brit útlevele, vagy nevezzék át!

Magyarország jobban teljesít, Magyarországon az ésszel amúgy bőven megáldott műszaki értelmiségi hányja azt az epét, ami egy texasi rednecknek is csak tajtrészegen nem volna már ciki.

Ja, értem, mivel a globalizáció a fősodor szerint menő, most nekem is ezt kellene harsognom. Bocs, de nem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem nyitni hülye, két perc alatt kontrázható topicot nem jelenti bárminek a harsogását.
Avagy mégis?

Formális logika szerint nyilván kontrázható, hiszen mondhatjuk, hogy az elnevezés csak egy string, amelynek bármihez való hasonlósága csak a véletlen műve. Ettől még gondolhatom azt, hogy ebben a formában ez a név sugall valamit, ami persze nem az, s éppen ezért várhat az ember tőle valamit, amit persze mégse.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezt a szintet azért inkább hagyd meg Rogánnak és Szijjártónak.
Ehhez te túl jó vagy.

case closed

A nagy ítész szerepében való tetszelgés arroganciáját tudjuk be annak, h még nem heverted ki a választási kudarcot!

2002-ben SEM foglaltam hidat, amikor divat volt, pedig AKKOR tényleg kudarcként éltem meg.

Mivel lócsemegét az azutáni korból per nick ismerem az index polfórumáról (és mellesleg a linuxosról), tudom, hogy nem mindig olyan vak a kormányerők balfaszságaira és aljasságaira, mint a zemútnyócévben és nem hülye, hogy levezesse, hogy azok miért nem vezetnek jóra.

Felőled nem vagyok meggyőződve.
Azért köszi a gyorsanalízist!

off

Jé, még emlékszel az indexes jelenlétemre? Jó pár éve annak, talán közel 10 év alatt írtam nagyjából 38 000 hozzászólást. Aztán volt egy érzékeny moderátor, aki mellre szívta egy beszólásomat, pedig előtte sohasem voltam sarokba állítva. Sokakkal ellentétben nem volt egész nickcsordám, az az egy identitásom volt csak. Nem regisztráltam magam újra, így aztán kihaltam az Index online teréből.

Amúgy nehéz ügy a politika. Kinek-kinek mások a rendezőelvek, az érdekek az életében, mást gondolunk a világról, mások a prioritásaink, ennélfogva pontosan ugyanazt a tényt valaki láthatja jónak, míg más valaki rossznak, egy harmadik ember semleges jelenségnek. Azaz mások az alapok, a definíciók, az axiómák, de még a céljaink is. Ebből pedig aligha lesz kiegyezés, konszenzus. Nehezíti a megértést, hogy sokszor nem igazán hallgatjuk meg a másik fél érvelését, hiányzik a türelem, az alázat.

Könnyebb volt, amíg közel azonos volt az értékrend, több volt a kapaszkodó, kevesebb a mozgástér. Bár az kevésbé biztosít szabad életet, nem is konfliktusos annyira. Mindenki ahhoz tartotta magát, amit belé neveltek, s az mindenkinél közel ugyanaz volt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A nicked könnyen megjegyezhető és nehezen felejthető, ráadásul a linux miatt dupla volt a bevésődés.

(Kétszer voltam kivágva.
Egyszer a magyar nemzetes Székely Kecskés János (rezső) érezte úgy, hogy azzal tudja igazolni a moderátori pártatlanságát, hogy a zámolyi romás topicban egy adott napon hozzászólók közül mindenkit kivágott - azt nem sikerült megértenie, hogy ok is kell az ilyesmire, nem pedig a "kivágok két nemszeretemet, aztán kettőt azok közül is, akikkel egyetértek, hogy ne szóljanak meg" az elv.

Az ex_ előtagú nicket akkor érte el a végzet, amikor a moderatúra úgy érezte, hogy ország és világ előtt lehet téma Schmitt Pál doktorsága, de a polfórumon ugyan nem érheti kritika a nemzet kodifikált jelképét, és aki ezzel nem ért egyet, az bant érdemel (a Bokros-csomag alkotmányellenes pontjait csont nélkül átengedő és a csecsemőkorú demokráciára taxisokat uszítóknak kegyelmet adó Gönczöt oszthattam; megkaphatta a magáét Medgyessy, Fletó, miniszterek és kegyencnők, testőrök, bankárok, írók és színészek - de nem úgy SP). Ez kihozta belőlem a Cartmant: https://www.youtube.com/watch?v=9zxfi3rGs8I)

Őszintén szólva nem értem, hogy locsemege politikai preferenciáiról való képzeted tapinthatóvá tétele - akár a múlt, akár a jelen vonatkozásában - mennyire tekinthető vakvezetőnek azon a meglehetősen "rögös" logikai úton, ami esetünkben az Eurovizótól vezet az említett Rogán Antalig.
A topiknyitó által sugallt, mögöttes kérdés szerintem annyiban nem adekvát, h azt nem kérdésként, hanem tagadásként kell felvetni. Azaz: Izrael nem nyerhet Eurovizót. Nem nyerhet EB-t. És résztvevője sem lehet az ilyen európai identitás körébe tartozó rendezvényeknek/intézményeknek. Én azt várnám a politikusainktól, h minden módon akadályozzák meg azokat a próbálkozásokat, amik társulási szerződéssel vagy egyéb praktikával arra vezetnek, hogy Izrael ezen identitás részének látszódhasson.

Nem számít lófaszt se, h milyen jogi csűrcsavarást használnak az identitás elorozására. Nagyon kilógna a lóláb ha csak Izrael lenne a kakukktojás. Kellenek még statiszták.

Kormányunk hivatalos álláspontja szerint Izrael jó példa a világ előtt.
Ezt Izrael köszöni is:
https://24.hu/kulfold/2018/04/25/orban-koszonetet-kapott-izrael-iranti-allhatatos-baratsagaert/

Emiatt Orbán el is utazik a jeruzsálemi amerikai nagykövetség avatására, négy kormányfő lesz ott, ő az egyik. Magyarország az elmúlt években egyre szorosabb kapcsolatot épített ki Izraellel, például ha a fél világ elítél egy izraeli akciót, akkor Orbán biztosan mellette áll.

Szóval örülj neki, hogy Izrael nyert.

Orban jol helyezkedik. Cserebe Izrael is megvedte a Stop Soros programot (mikor antiszemitizmussal tamadta a kormanyt a helyi ellenzeki es a nemzetkozi sajto). Trumpnal is 19-re lapott huzott es bejott neki.

nem európai dalfesztiválnak, hanem euróviziós dalfesztiválnak hívják, a rendező után.

Akkor jöhet Namibia...


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ahogy magyar film is nyerhetett oscart. az persze nem probléma, me' az nemzeti, az nyerhet akár ilyesmit is.

de annak a nevében nincs benne, hogy amerikai
és egyébként is, az amerikai identitás nincs is, így elorozni se lehet.
meg legalább mi adunk neki egy kis tartást.

/irony

az az amerikai filmakadémia díja, és az oscar csak a beceneve, v. inkább a szobornak a neve..

és európának mióta az a neve, hogy eurovision?

Az Oscar díj hivatalos neve Academy Awards, és az amerikai filmakadémia díja. Nem világ konszenzus díj, amerikaik adják, főként amerikaiaknak.

pedig még oda is írtam a végére: /irony

éljen a kettősmérce, csak ki ne tudódjon, hogy mindig mást vádolunk a saját hibáinkkal :)

„It has been held, primarily, among the member countries of the European Broadcasting Union (EBU) since 1956.”

Mivel Namíbia nem tagja az EBU-nak, így nem mehet. Örményország, Azerbajdzsán sem európai országok, de az EBU-nak tagjai. Sőt néhány éve Azerbajdzsán nyerte a versenyt. Nem is értem, hogy ez a post miért nem akkor született.

Ausztrália az egyedüli kivétel, mert az csak társult tag, így külön meghívás alapján vesz részt. Itt jegyezném meg, hogy a résztvevők fizetik a költségeket.

Ekképen jutottak át Lengyelországba,
Lengyelek földéről pedig Indiába;
Franciaország és India határos,
De köztök az út nem nagyon mulatságos.
-Petőfi: János Vitéz

I've never really wanted to go to Japan. Simply because I don’t like eating fish. And I know that's very popular out there in Africa. - Britney Spears

I get to go to overseas places, like Canada. - Britney Spears ez is

Jo latni, hogy mukodik az alternativ foldrajz!

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Jobbat tudok!

Namíbia összes zsegíííny lakosát az EU-ba!

--
trey @ gépház

Az egyetlen értékelhető produkciót a legendás Jimmy Jump (vagy méltó utódja) mutatta be:

https://youtu.be/L2DNOx-UK8E

--
trey @ gépház

olyan mint a 70-es évek NDK revüműsorai :)

Namíbia nem Európában van. Az ideális helye az Afrovízióban van.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Éppen így gondolkodtam magam is, amikor értesültem az idei EBUvízió eredményéről. Persze a válasz az, hogy az Euro- itt semmiképp sem jelent identitást vagy földrajzi helyet, sokkal inkább pénznemet, vagy csak egy string, amelyben a betűket véletlenül ebbe a sorrendbe hordta össze a szél. :P


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE