s/Malajzia/Magyarorszag/g

 ( Nyosigomboc | 2018. március 11., vasárnap - 10:18 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

kar hogy a kis mininapoleon nem fog semmibe belebukni... pedig vihetne az egesz sleppet a dutyiba rezsiszilardostul, lolokestol

Nem olvastam még végig a cikket, de a maláj vezírnek a privát számláján jelent meg a pénz :), ha jól olvasom, azért ennél egy kicsivel ügyesebbek az itthoniak. Baj is van ebből, mert legtöbbször magyarázható, maszatolható a dolog.

Anno 300 Ft-os kérdésen meg lehetett buktatni egy politikai oldalt, most 300 milliárdok röpködnek naponta, és épphogy van esély a váltásra, a legtöbbek annyira feladták magukat, hogy "ááá már mindegy"-eznek.

Van esély, ha a jobbik sikeresen visszacsempészi a hatalomba a ballibet.
Na ettől ver ki sokakat a hideglelés, nem attól mert feladták magukat.

A Jobbik maga lesz a ballib (lásd még hirtelen EU pártiság és bérunió), vagy egy (akár burkolt, hallgatólagos) összefogással megnemtámadásin keresztül segítve a régi-új baloldalt? Legutóbb ott tartottam, hogy hiába a nagy összeborulás, a Jobbik esélyei alul vannak mérve a közvéleménykutatók által, és minnél távolabb vagyunk Budapesttől, annál egyértelműbb, hogy Jobbikra szavaznának többen. Pár naponta hallom, ahogy pl. az LMP vagy akár az MSZP is mondja, hogy tudják a helyi lakosok kire kell szavazi, ki az erős, de szerintem ez naivitás, és körbebeszélése annak, hogy nem akarnak lepaktálni egymással, mert félnek, hogy akkor közel olyan elvtelennek nézik őket a választóik, mint a Fideszt. Azért szép verseny, hogy a jelenlegi garnitúra a nagyobb szerencsétlenség, vagy egy LMP+DK+MSZP+JOBBIK elvtelen szövetsége tűnik rosszabbnak, bár számomra egyértelműen az előbbi.

Nagyon kiváncsi lennék viszont a sajtómunkásokon, sőt, a budapesti aglomeráción kívül mit gondolnak az emberek, mert az a sejtésem, hogy ott vannak a nagy meglepetések.

"...közel olyan elvtelennek nézik őket a választóik, mint a Fideszt..."

Magam 1000x elvtelenebbnek tartom a ballibet. Sőt, egyenesen
az ország és gyermekeim tragédiájának azt, ha a jobbik-falóval hatalomhoz jutnak ismét.

Mennyivel szebb is, hogy fosztogatók, rablók, sikkasztók, az országot egyes araboknak és a ruszkiknak kiárusító bűnözők vannak kormányon, akik úgy mellesleg élesztgetik rákosi elvtárs, meg hellyel-közzel szálasi tesó rendszerét.

Önmagában a nyugdíjkasszák kifosztása is nagyobb bűncselekmény volt, mint amit az összes többi együttesen el tudott követni a gengszterváltás óta.

Ez az egyik legfurább részlet az egészben, hogy olyan szinten nagyobb léptékben történnek most a dolgok az előzőekhez mérten, és mégsem vált ez ki reakciót. Szeirntem annyi a nyitja, hogy nagyobb tempóban adta fel a széles néptömeg, és sülyedt apátiába, mint amilyen tempóban ők emelték a fordulatszámot.

Elvtelenségről beszélünk, közben lehet hagyni elúszni a lehetőséget nagyobb hülyeség. Nem tökéletes semmi sem.

Én évek óta próbálom kitalálni, hogy akik ennyire kitartanak a bűnözők mellett, azok tényleg ennyire buták, anyagi hasznuk van belőle (értsd: bűntársak) vagy csak a puszta rosszindulat vezeti őket, hogy nem érdekes, mekkora gazemberek ezek, a lényeg, hogy a "másiknak" rossz legyen?

szerintem etikailag azt a szintet várjuk el a másiktól, amit magunknak is szeretnénk. sok alkalmazott szó nélkül lopja a nyomtatóból a papírt, mert hát a cégnek úgyis mindegy, ezek után jóval könnyebb elmaszatolni egy korrupciós ügyet, nekem csak a nagyságrend volt a meglepő, hogy egy komplett stadion erdőre rá lehet mondani, hogy "hát ez van".

Stadionok, oktatás, egészségügy, manyup sikkasztás, folyamatos uszítás, rágalmazás óriásplakátokon és kereskedelmi tévékben, a nemelvtársi sajtó ellehetetlenítése, eltaposása, trafikmutyi (a vele tönkretett családok), szerencsejáték vajnakézre játszása, az alkotmány sárbatiprása és eltörlése, pénztáros lőrincbarát üzletei - és ez csak az, ami így hirtelen eszembe jutott, pedig ez csak a felszín.

Miért sorolod ezeket? Csupa 1000x leírt panel, amelyre a másik oldalnak megvannak a megfelelő válaszai. Sorolhatnám, de úgy sem tudnálak meggyőzni.

Az emberek többsége könnyen kondicionálható, elég csak megtalálni a megfelelő hívószót és kampány sem kell. Azaz dehogynem kell! Kell egy folyamatos, évek óta tartó lejárató kampány, amely minden pozitív intézkedést elhallgat/elferdít és csak egyetlen dolgot, a hívószót mantráz, ez pedig a pénz. A pénz, amit elloptak tőled, a pénz, ami a tiéd is lehetne, az éltető pénz, a gyűlölt és imádott pénz, amiért egyesek gyilkolni is képesek.

Ezzel nem a politikusokat akarom felmenteni a felelősség alól. Nagy részük eredendően megélhetési/komprádor, vagy ha elvi, akkor idővel korrumpálódik. Ez pártállástól függetlenül megáll. Így, ha bűnt követett el, akkor meg kell bűntetni, legyen az bármelyik párt tagja is.

Mégis akkor miért a Fidesz?
Nacionalista*, családját/hazáját szerető, annak jövőjét feltő magyar ember vagyok, így annak a pártnak a logója mellé teszem az ikszet, amelynek tevékenysége/intézkedései ezen érzéseimben _pozitív_ megerősítést generálnak. Jelenleg ez a párt a Fidesz.

*jó értelemben vett; címkézés/dehumanizálás ignorálva

Nem panel, tények. Ilyen mértékű fosztogatásra szerintem keresve se találsz példát a korábbi kormányok alatt.

kivetelesen teljesen egyetertunk, en sem lattam meg ekkora nyilvanos lopast es a nem-kormanykozeli-media semmibeveveset (ahogy menekul tiborcz a kis remult arcaval, az priceless) meg nem lattam, mint ami itt van

Nem kivételesen. Sok dologban, csak a frusztrációid okozta trollkodásaidban ezt nem szoktad észrevenni.
Parlamenti kitiltások a bajuszkirály által, megvan?
Közmunka, gyakorlatilag intézményesített rabszolgaság bevezetése?
Újabban a mentelmi jog felfüggesztése és olyan eljárás indítása, ami borítékolhatóan vesztett ügy a vádló részéről, csak arra kell, hogy egy időre félreállítsák a politikai ellenfelet?

akkor mondjuk ugy, hogy politikailag. mas mindent meg nem talaltam ;)

Én igen. :D

“Nacionalista*, családját/hazáját szerető, annak jövőjét feltő magyar ember vagyok, így annak a pártnak a logója mellé teszem az ikszet, amelynek tevékenysége/intézkedései ezen érzéseimben _pozitív_ megerősítést generálnak. Jelenleg ez a párt a Fidesz.”

Ne haragudj, de ennek a mesének bedőlni, elhinni hogy a Fidesz bármennyire is “magyar”, elhinni, hogy ők bármennyire is aggódnak a családok miatt az az én szememben már önmagában bűn.
Borzalmasan elkeserítő, ha hozzad hasonló fiatalemberek, akiknek megvan a módjuk a tájékozódásra és tisztánlátásra, annyira lusták gondolkodni, hogy inkább hagyjak lenyomni ezt a bullshitet a saját torkukon és meg tapsolnak is hozza.
Könyörgöm, tájékozódj!

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32

Nem kellene erőltetned ezt a leereszkedőn atyáskodó stílust.
Tudom, hogy a _teljes_ politikai garnitúra nagy részének börtönben lenne a helye. Fent már megfogalmaztam: inkább 1000x a Fidesz, mint hogy visszajöjjön a ballib kultúrmarxista nomenklatúra, mert akkor az országnak reszeltek.

Az a baj, hogy még csak nem is látod, hogy mi folyik az orrod előtt. Hogy bűntárs légy, ahhoz talán még fiatal vagy.
Sajnos akármekkora idióták a többiek, az országnak kb. Rákosi elvtárs óta nem ártottak annyit, mint ezek a politikai székakasok és gengszterek.

Egyeseknek 2010 előtt kellett volna kibaszott jól dolgozni, és nem lettek volna elküldve a picsába. És ahelyett, hogy mind eltűntek volna, sokan maradtak, és most azt kérik tőlünk, szavazzunk rájuk a kormányváltás érdekében. És a – viszonylagosan – múlt nélküli pártok szövetségre lépnek velük, mert pont ugyanannyit érnek.

:)

Éppen ez az! Pontosan látom mi folyik. De azt is láttam, hogy mi folyt az orrom előtt a szoclib potentátok "kormányzása" alatt. A károkozás mértékére nincsenek szavak! Miközben nem volt egyetlen támogatható intézkedésük sem. Pontosan ez a kártékony bagázs és ezek leszármazottai azok, akik görcsösen próbálnak visszafurakodni a hatalomba, hogy utána ismét dögkúttá változtassák az országot.

Azért próbáld tételesen szavakba önteni, hátha sikerül... Mert így csak annyi, mintha a pártközpontban kapott brossúrából olvasnál fel agit.prop.-os lózungokat, semmi több.

?

Mutass 3000mrd-os rablással egybekötött sikkasztást vagy hasonló mértékű bűncselekményt a korábbi kormányoktól!
És ez csak egy a rengetegből.

.

Te tudsz hasonlóról?

?

Ez most valami ragályos trollkodás?
Nyögd már ki, hogy mit akarsz, mert ez így olyan, mint a hümér az indexen...

En azt latom, hogy 2011 ota az allamadossag monoton csokken. Akkor annyira megse lehet szar a helyzet.

Az mar jobb kerdes, hogy 2008 elott mire ment el az a sok hitel.

Ezt úgy hívják, hogy terelés. (Meg ugye korábban volt valami válság a világgazdaságban, ami hozzánk is begyűrűzött)
Itt most az a kérdés, hogy a többi kormányok részéről hol láttál ilyen mértékű bűnöket?

Olvass. Ertelmezz.

Az érdekes, tessen levonni belőle azt az elsíbolt 3000mrd manyup vagyont, meg néhány egyéb olyan dolgot is kéretik figyelembe venni, amiről a pártközpontban és az onnan irányatott köz(röhely)médiában megfeledkeztek, és máris nem lesz olyan szép az a girbegurbagörbe.

Whatev.

Engem csak az zavar, hogy itt kopkodtek a szalban a mostani kormanyt tamogatokra, hogy a part szolamokat ismetelgetik. De amikor a masik oldalrol van szo, akkor is csak a hapogas megy, meg a ballib media mantra.

Ha szerintetek lopnak, akkor lopnak, na. De legalabb nem adositjak el az orszagot?

A legjobb dolog abban, hogy kikoltoztem, hogy nem kell olvasnom a ket (harom? Negy?) oldal kopkodeset, kintihez meg nincs erkezesem. Sokkal nyugisabb a dolog igy :)

Amugy epp most olvastam, hogy a hitelminositok kezdik felminositeni az orszagot megint. Hogy minek koszonheto ez, nem tudom, hiszen leginkabb balos mediat olvastam korabban is, ok meg allandoan ehseglazadasokrol, az orszag csodbemenetelerol, meg az EU-bol valo kirugasunkrol cikkeztek.

Azota is varom, hogy mikor kovetkeznek be ezen esemenyek, de kicsit kezd hiteltelen lenni a dolog, ha mar 8 eve nyugi van. Kezdem ugy erezni, hogy a baloldal tolja itt a balhet es probal destabilizalni, ami leginkabb azert gond, mert a fontos dolgok igy elvesznek a zajban, sot, a baloldali media elveszti a hitelet.

Te hogy latod?

Költözz vissza, és lásd itthonról a dolgokat...

Ezzel nem igazan valaszoltal a kerdesemre.

Jelenleg rad vagyok utalva, hogy megvilagitsd az igazsagot.

2011 - 78426,9 millió euró
2016 - 83664,6 millió euró

via https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

Gondolom nem veletlen GDP aranyosan tartjak nyilvan, a nominalis ertek ilyen szempontbol mindegy.

Amugy ez inflacioval normalizalt mertek, vagy csak nyers adatok?

Ezek a sima, nyers, államadóssági adatok.

Bár GDP arányosan csökkent, de azt érdemes hozzátenni, hogy a GDP növekedésből jóval kevesebbet profitál az ország, mert a magyar GDP több, mint 50%-át külföldi cégek adják (EU átlag 24%) és a társasági adó is jóval alacsonyabb az átlagnál 9% vs EU átlag 22%.

Ez most jo az orszagnak, vagy sem?

Mindenképpen rossz: A megtermelt "Product"-ból származó haszont nem magyarországon fogják elkölteni/befektetni/vezetői bérek formában tovább juttatni.
Szóval mondhatjuk, hogy kihasználnak bennünket ezek a cégek, viszont versenyképes magyar vállalatok híján a külföldi cégek nélkül még rosszabb lenne a helyzet a munkanélküliség, tudásmegosztás és a bérek tekintetében.

https://internetfigyelo.wordpress.com/2018/01/27/magyarorszag-kulfoldi-tulajdonban-van-a-sztarkozgazdasz-kimondja-az-igazsagot/

Nekem remlik valami "multi kulonado", vagy "extra nyeresegado", vagy mi volt a neve.

Ha jol ertem, az pont ezen a kiszolgaltatottsagon akart (sikeresen?) javitani, amire a baloldali media elkezdte kongatni a veszharangot, hogy "jajj a multik itt hagyjak az orszagot, visszasullyedunk a kozepkorba".

Ne erts felre, fogalmam sincs, de nekem ugy tunik, hogy a kulfoldi multik elvannak a mostani status quo-val is. Nyilvan ment a siras-rivas, hiszen a penz az penz, de azert meg mindig itt vannak, jo esellyel nem szivjosagbol, hanem mert meg igy is megeri.

Geci volt a kormany, vagy jol alkudozott? Ki tudja ezt eldonteni?

> Nekem remlik valami "multi kulonado", vagy "extra nyeresegado", vagy mi volt a neve.

Volt ilyen kommunikáció, de valójában csak szelektív multiadó volt. Azokra a multikra vonatkozott, ahol voltak "baráti" cégek akiknek a versenyképességét javítani akarta. Pl. Tesco parkólók megadóztatása.

Általánosan, a multikat megcélzó adóemelés nem volt, sőt tavaly 19%-ról 9%-ra csökkent a társasági adó (500m+ adóalap esetében), ami egyértelműen a külföldi multik számára szóló hatalmas kedvezmény.

A rendszerváltás utáni első kormány és az azt követő Kuncze "az állam rossz gazda" Gábor fémjelezte rablóprivatizáció.

De gondolom a kötelező manyupra gondolsz. Az a kormány egyik legbátrabb és legtámogatandóbb intézkedése volt, megszűntetve az intézményesített közpénz kicsatornáztatását egy olyan megbukott elképzelésbe, amely a tagoknak nullához közeli reálhozamot eredményezett, a pénztárakat működtető szélhámosoknak és elvbarátaiknak hihetetlen mértékű gazdagodást, miközben az elmaradt befolyó járulékokból óriási költségvetési hiány keletkezett, amelynek okán, az állam sorozatos hitelfelvételre kényszerült (világbank/imf), hogy a felosztó-kirovó rendszerben képes legyen a nyugdíjak kifizetésére.

OLVASD EL

A Fidesz bűne annyi, hogy a felosztó-kirovó rendszer helyett nem próbált mást kitalálni, mert ilyen korfa mellett ez a rendszer idővel tarthatatlan.

Az első el...ett politikai döntés a kárpótlási jegyek és a mezőgazdaság szétverése volt, a két jószi (antall meg torgyán) idején.

A manyup ügyben szépenbenyaltad az agitprop. osztály által kiadott brossúrát, kár, hogy ha annyi köze van a valósághoz, mint nekem a bürküsztáni királyi trónhoz.
Akik bentmaradtak, és nem ültek fel az ordas nagy hazugságnak, azok elmondhatják, hogy az a "nullához közeli" reálhozam eléhg messziről közelíti a nullát - felülről. Egy válságot követő időszakban befektetéseket értékelni botor cselekedet: egy veszteséges időszak után valóban lehet olyan, hogy nullához közeli reálhozamot mutatnak a számok.

A befizetéseket (járulék) korábban az adókból pótolták, ezt egészen addig kellett volna tartani,a míg a manyup-ok át nem vették volna az állami nyugellátás egy szeletét. Persze ezt is megoldották: nem járulék van, hanem adó módjára beszedett közteher, aminek a jogi természete igencsak eltér: a járulékkal szemben az állam kötelezettséget vállal, a járulék adott célra kell, hogy fordítódjon, az adót meg úgy költi el az állam, ahogy akarja. Ha akar nyugdíjat fizetni, fizet, ha nem, vagy csak kevesebbet, akkor nem/kevesebbet ad. Nincs alkotmányos garancia sem a nyugdíjra, sem az eü. ellátás biztosítására.

A hitelkeretek nyitása neme gyenlő a hitel tényleges lehíásával, a lehívása nem egyenlő az elköltésével. Most pl. egy putyinisztáni hitelben csücsülünk nyakig (illetve nem tudni, milyen mértékig, hiszen nagyjából minden legalább 30 évre titkos) - szerintem a Vilgábank/IMF vonal "picit" átláthatóbb finanzírozási környezetet jelent, bár ugye ott nem lehet a zavarosban pecázni...

Az országnak így is, úgy is reszeltek, amennyit elsíboltak (tudod, elmúltnyócév..., amennyi területen kárt okoztak, amennyi értelmes embert (utódaikkal együtt) elvesztett ez az ország, azt negyon nem lesz egyszerű helyrehozni.

A fociból meg stadionokból nem fogunk eladható, más javakra elcserélhető "terméket" előállítani, az öregedő társadalom miatt viszont egyre nehezebb lesz például az időskori ellátásokat biztosítani - pláne átlagokat tekintve alacsonyanképzett, gyenge termelékenységű munkaerővel, akiket első körben váltanak ki az automatizálással. Persze, közmunka, mondod te. Annak a munkának az ellenértékét meg kell valakinek termelnie, és adó formában be kell fizetnie. Jó, mezőgazdaság... Persze... Majd mennek a helyi földbirtokoshoz napszámba' - mert ugye szép a "magyarfőd" védelme, csak épp a megvalósítás lett picit nagyon rondán csinálva... Meg úyg általában, hol van az ígért csillióegy munkahely...?

Szóval azt a "reszeltek"-et, ha tetszik, ha nem, már elkezdte ez a banda, és jó kérdés, hogy ha mennek, akkor amit az utánuk következőkre hagynak sz@rkupacot, azt hogyan, milyen fájdalmasan fogja tudni ellapátolni a következő társulat...

Éppen a szoclib után hagyott szarkupacból sikerült valamennyit ellapátolni.
A ki/elvándorlás nem csak magyar sajátosság. Az összes volt szocialista ország sajátossága és jellemzően nagyobb mértékű, mint a hazai. De nincs ezzel gond, menjen aki akar, csak távolból ne a szülőföldjét köpködje.
A közmunka éppen az "alacsonyan képzett, gyenge termelékenységű" munkaerőt próbálja bevonni a munka világába, mert lassan 2-3 olyan generáció nő fel úgy, hogy a szüleit dolgozni soha nem látta. Különösen jellemző ez a hazai cigányság jelentős részére. Csak ennyit ért/lát a világból, hogyha gyermeket gyárt szakmányban és elég hangosan követelőzik/veri az asztalt, akkor segély formájában minden hónapban megérkezik a pénz. Hát nem egyszerű? Szép a világ! De amint felröppen bármilyen apró változást sejtető kósza hír, hogy ez a rendszer azért így nem jó, a pénzért azért nem ártana tenni is valamit, vagy ne adj Isten a pénz egy része helyett beváltható termékjegyetet adni, vagy télen tűzifát, megelőzve, hogy annak egy része a helyi kocsma kasszagépében landoljon, azonnal elkezdődik a paláver és iziben ott terem és segítségükre siet a jogvédők?/SJW-k egy csoportja, hogy az emberjogi bíróságon feljelentsék az országot!, miközben minden elérhető kommunikációs csatornán, magukat óriási megafonná transzformálva, teleordítják a világot diszkriminációval, szegregációval, a kisebbségi jogok sárba tiprásával.
Úgy látod talán, hogy jobb, ha ezek az embrek csak naphosszat, zsebredugott kézzel álldogálnak segélyre várva? Mégis, nem okosabb dolog pl. a falu csatornáit, a köztereket tisztán tartani/virágosítani, erdősíteni, azaz tenni, dolgozni? De akár a földbirtokosnál a magyar földön, mint nem közmunkás. Ezek az emberek olyanok, mint a víz. Mindig arra "folynak", amerre a könnyebb ellenállást tapasztalják, majd a legalacsonyabb pontos összegyűlve várnak a segítségre, miközben semmi olyat nem tesznek, ami nehéz, fáradságos/kimerítő. Lásd pl. kemény munka, kitartó tanulás. Mindig arra haragszanak akik ellopják az ő pénzüket és mindig arra szavaznak, akik a legtöbbet ígérik nekik.

Áhh, nem lovalom magam bele még jobban (jobb kézfejjel lemondó legyintés, miközben a fej balra fordul 45 fokban és a szem távolba tekint :) ).
Botorság parttalan szócsépléssel égetni a véges időmet, mert úgy sem tudjuk meggyőzni egymást. Nem is célom.

Van aki próbálta összegyűjteni azt, ami ellen annyira ágáltok. A szarkupac a cikk végi bekezdéesekben lesz felsorolva, amit az elvbarátaid halmozták fel.

LINK

Erre mondják, hogy kormányunkban a fosztogatáson kívül az emberek manipulációjához értenek nagyon.

Nem erzed ugy, hogy kozhelyek puffogtatasa helyett inkabb ervelni kellene?

Manipulalnak ("mint az kozismert"), de hogyan? Konkretumok nelkul ezek csak ures frazisok, a vitakeptelenseg csak hiteltelenit.

Honnan tudod, hogy o van manipulalva, es nem te?

Nem. Éveken át próbálkoztam érvekkel, de rá kellett jönnöm, hogy hívőknek teljesen felesleges bármi többet ennél, mert ha bármi konkrétummal jövök, azt félresöprik és nyomják a maguk kis mantráját, ahogy itt ti is.

"A TE hibad!!!11"

Valahogy mindig találsz okot arra, hogy azt válaszold, miért nem válaszolsz.

:)

Valahogy mindig van rá okom. Ahogy most is. :D

Kívülről úgy néz ki, mint a saját szőrét tépkedő kutya.

:)

Gondolod, te jobban nézel ki? :D

Senkit nem érdekel.

:)

Akkor 1:1 :D

A sz@rkupacból kilábalással lett átadva az ország, csak a rend kedvéért. Ja, és abba a sz@rkuapcba egy gazdasági válság vitte bele kishazánkat, ami se nem "azokon" se nem "ezeken" múlott.

A "menjen, aki akar" jó mondás, csak lesz-e, marad-e oylan, aki a nyugdíjas (inaktív) életszakaszodban az általad elfogyasztandó javakat megtermeli? Nem, nem az a kérdés, hogy a nyugdíjadra lesz e pénz, hanem lesz-e, aki azért ad valamit, elfogadható áron és minőségben?
A közmunka _nem_ csak, és sajnos nagyon sok esetben nem elsősorban a segélyekkiváltásáról szól. ÉS kérdem én, miért nem lehet munkahelyteremtő beruházásokat támogatni? Miért nem lehet nagy munkaigényű mezőgazdasági termékeket előállítani állami támogatással? Neem, nem kell az EU-ra mutogatni, lehetne, csak meg kéne találni azt, ami mindenkinek megfelel.

Sajnos annyi időm nincs, hogy felsoroljam a mostani "elmútnyócév" bűneit, remélhetőleg egy megfelelő ügyész/bíró idővel megteszi helyettem.

Csak a magam nevében válaszolhatok. Pártállástól függetlenül sokan mondják/tudják, hogy nem vagyok buta. Mindegyik kormány alatt jól éltem és jól is fogok, mert olyan dolgokhoz értek, amelyekhez csak kevesen az országban. Egészséges rosszindulat van bennem, de nem hiszem hogy több, mint benned.
Az még nem jutott eszedbe az évek alatt, hogy esetleg benned van a hiba?

Nem, nem jutott eszembe. Amit ez a bűnbanda művel...

Én azt látom.., hogy sokan a szubjektív, egyéni kudarcaik v. éppen sikereik, butaságuk v. rátermetségük alapján mérik a kormányokat, politikai rendszereket. (A kudarcok okait pláne könnyebb másokban meglelni, mint magunkban keresni.)

Ha elég rátermett lettél volna az elmúlt 30 évben, Te is (v. akár én is..,) lehetnénk "Orbán Viktor", megmutathatnánk, hogy a mai magyar valóságban és az itt élők között lehetne-e az egészet ennél tisztességesebben csinálni. Mert egy politikai rendszerben vannak vezetők és vannak vezetettek, vannak célkitűzések ezzel néha nem összhangban is vannak eredmények, - azaz a kettőjük egymásra hatása, ami esetleg neked-nekem nem tetszik.

Egy gyakorlatban működő társadalom, nemzet egyébként adekvát vagy nem adekvát megfelelései. Mert az összetartozó egészben nem lehet különválasztani a két felet, a neked éppen nem tetsző "eredményeket" illetően felelős lehet mindegyik. (Aki távozik az egészből, - maga mögött hagyva mindent, - az is.)

Bocs, nekem van gerincem, becsületem. Hogy lehettem volna Orbán? És ezt most iróniától mentesen.
Az én megélhetésem sohasem függött az aktuális kormányoktól.
(Ha maradtam volna, akkor lehet, hogy most függene)

Az adócsökkentés meg a CSOK az smafu? Komolyan kérdezem.

Én úgy látom, hogy felfelé ívelő pályán vagyunk. Végre van mire büszkének lennünk nemzeti szinten is, körülöttünk kezdett szerveződni a V4 ellenállása az EU ámokfutásával szemben. Végre nem vagyunk 100%-ig az EU bürokraták pincsijei, néha már vissza merünk szólni állami szinten is. Van hova fejlődni, de legalább elkezdődött valami.

Higgyétek el, hogy az ország jelentős részének a teljes baloldal pontosan annyira vállalhatatlan mint nektek a Fidesz. A Jobbik meg tényleg baloldalra zárkózott "fel" a nevetséges bérunió jelszóval. Mindenki tudja, hogy teljes képtelenség.

A korrupció pont olyan mint eddig, csak most sokkal többet beszél róla az ellenzéki sajtó. (Talán azért, mert másba nem lehet belekötni?) Persze aki csak azt olvassa, annak persze hogy mára elviselhetetlenné vált a korrupció mértéke: én is nehezen bírnám, ha mindennap ezt kellene olvasnom.

CSOK: nézd meg az ingatlan árakat a csok bejelentése előtt, első folyósítások körül, és most. Nagyjából benyelte a piac, ahogy előre mondta majd mindenki. Viszont, cserébe van egy rakás röghözkötött ember, aki úgy érzi, hogy hát megvan a stabil anyagi létük alapja, nem, nem a stabil munka alapú bevétel, hanem a lakás. Amit fűteni, karbantartani majd a varázslat fog. Helyette lehetne valami, ami az albérletek hiányát orvosolja, 8 év alatt jutottak el oda, hogy egy kicsit fehéríteni akarják ezt is, árak közben mentek felfelé, gyakorlatilag egy ember fizetését csak a lakás elviszi.

Visszaszólás: kocsmai szinten böfögnek itthon, odakint meg szavaznak ugyan úgy, egy rohadt szót nem szólnak. Ez nem politika, ez így hangulatkeltés csak.

Adócsökkentés: nem vagyok képben, ezügyben kiokosodom még, érdemi hatását ugyanakkor nem tapasztaltam, de meglátjuk. Kata vállalkozások kapcsán látom, hogy kellett, mint egy falat kenyér, mert egyre több a szolgáltató akinek nincs anyagköltsége, stb., csak hogy jót is mondjak, viszont nem tudom előtte volt-e hasonló (EVA formátumot nem ismertem részletesen).

Bal oldal: speciel én több dologban gondolkodom a jobb oldallal megegyezően, de ez nem jobb oldal, ami most van. A baloldaliságból se sokat valósított meg az, akiket most annak hívunk, és én is undorral gondolok bele, hogy az MSZP még mindig létezik, annyi hiba és bukás után. De az nem jobboldaliság, hogy létrehozunk egy uralkodó kasztot, nem kommunikálunk az emberekkel, csak ünnepi, undorítóan mű beszédekben, közben az állam szerepe adott piacokon jóval nagyobb mint valaha volt, visszamenőlegesen, majdnem névre írva törvénykezünk (csak sertéstelep céllal lehet x méret feletti területet venni, nemá :) ).

Korrupció: nem érdekel, hogy mindig is volt, az érdekel, hogy most van. Nem az előzőeket mondom jobbnak, azt mondom, hogy a STADION építés egy röhej, anyám a led lámpa alatt nem mer átmenni az úton, az oktatásban pedig beismerten a kétkezi munkára építenek. A közmunka gyakorlatilag ledolgozott segély, és semmi előrelépési lehetőség nincs benne, engem ez zavar. Azért ha nézel ellenzéki sajtót nem csak a korrupcióba kötnek bele, sokszor ott van az, hogy helyette mire lehetne fordítani a pénzt. Pl. arra, amire elvileg a felárazás-megkenés-... előtt eredetileg is szánták.

És az, hogy mérhetetlenül lealacsonyítóan beszélnek, pökhendiség már nem jó szó rájuk. Nem, nem csak az ellenzéki sajtóban, hanem "egymás közt", sőt, ott még undorítóbbak. Nem, nem kevésbé tartom hülyének például Gyurcsány nyájaskodását, vagy pl. nem kevésbé ijeszt meg az új baloldali megszólalásokban a "fizessenek a gazdagok" x-edik változata, de jóval kevesebbet hallom ezt, mint azt a baromságot, hogy a jövő abban van, hogy mi jó keresztények magunkra zárjuk a ládikát, és majd ha erősen akarjuk, akkor jobb lesz odabent minden. Orbán, aki egyszemélyben űzte ki az oroszokat (nem tudtad?), most már nem tudja ki alá dugja a nyelvét, orosz vagy kínai, mindegy, csak legyen az EU utánpótlása.

Személy szerint reménykedtem, hogy lesz új jobboldali párt, akár a Momentumból, akár előtte-utána kezdeményezésekből, sőt, még a Jobbik régi hülyeségeit is betudnám korai képzavaroknak, ha nem mindenki vagy a gender kvótákat, vagy az ilyen-olyan béruniókat venné elő. Nekem az tűnik a legnagyobb problémának, hogy a valós jobb (és részben a valós bal) értékrend nem mutatkozik meg, van szélsőjobb és egy fáraó, van valami logikátlan kevert fröccs több ízben, van pár régi kommunista, ...

(Általánosítok, egyszerűsítek, ebben a terjedelemben nem igazán tudtam jobban részletezni.)

CSOK: igen, felmentek az árak, de rengeteg ember munkához jutott közben. És nem elhanyagolható az sem, hogy az állam deklarálta, hogy legalább 3 gyerek az, amit igazán támogatni akar, ebben kell gondolkodni mindenkinek.

A társadalmi problémákat az emberek megváltozott értékrendje okozza. Azért nincsen elég gyerek, mert az emberek szemében nem érték a család, a sok gyerek. Ezt kell megváltoztatni, ez a túlélésünk záloga. Nem a 10M Ft a lényeg, hanem az, hogy felvázoljuk, hogy ezt az életutat várjuk egy fiataltól.

Visszaszólás: megint csak a nemzet szellemi állapota miatt van szükség rá. Minden folyamat az emberek tudatában indul el. Visszaszólás nélkül terjeszkedik a multikulti, illetve a dzsender. A visszaszólásnak hosszútávú hatása is van, mert beépül az emberek tudatába. Beépül, hogy ellenezzük a mirációt, ellenezzük a dzsendertanszéket és ellenezzük, hogy külföldről pénzelt szervezetek akarják meghatározni mi a helyes. Mi magunk is el tudjuk dönteni mi nekünk a jó, nem csak a nyugati típusú bólogatás lehetséges.

Közmunka: igen, ledolgozott segély. De nem erről beszélt mindenki évek óta, hogy milyen dolog az, hogy munka nélkül jár a segély? Mert mifelénk ezen puffogott mindenki. És hogy nincs lehetőség felfelé lépésre? Miért, a segélyből tömegével felfelé léptek? Azért nem volt munkájuk, mert egyébként hihetetlen ambícióval és munkamorállal rendelkeztek? Orbán nélkül már mindegyiküknek saját vállalkozása lenne?

A közmunkával az addig munkanélküliek végre hasznos dolgokat csinálnak. A moráljukat javítja hogy csak munkával lehet pénzhez jutni. Ha te munkaerőt keresnél, kit vennél fel szívesebben, aki évek óta nem dolgozik semmit, vagy egy közmunkában dolgozót, aki ott bizonyította, hogy képes minden nap időre megjelenni és egy adott időtartamot tisztességesen végigdolgozni?

Már többet tettél, mint a legtöbb politikus, érdemben válaszoltál (szerintem csak részben). Köszönet.

Család, gyerek: támogatni azt, hogy legyen egy lakása, amikor nincs stabil munkája, piacképes szaktudása, illúzió. Azt hazudni, hogy a család az lakásra épül, azért elég nagy blődség. Ha a továbbtanulást, felnőttképzést, mobilitást támogatnák, akkor beszélhetnénk családról. Attól hogy van egy lakás alatta, még rohadtul nem fog tudni mit kezdeni a gyerekeivel, amikor kivágják az üzemből az automatizálás miatt. Nyilván egyszerűsítek megint, de próbálom a képeslapszöveg méretű politikai indoklásokat hasonló rövidségben visszaforgatni. Akkor kéne, hogy vállaljanak az emberek gyereket, ha úgy érzik, hogy van miért, van miből. A miértről lehet vitatkozni, a miből tényszerű, amikor körülöttem kb. 0 tartalékkal rendelkező emberek felvesznek egy lakáshitelt, majd csinálnak két gyereket, és megkérdezem, hogy ha elveszti valaki a munkáját mi lesz, hát, nem egy életpálya modell részletes terve tárul fel :).

Visszaszólás: nem csak így lehet megállítani a hülyeség terjedését. Fényévente egyszer mondta azt valaki, hogy mi van ott, ahonnan jönnek, mit teszünk azért, hogy ne jöjjön több (nagyobb fal, persze, ne röhögtess), milyen emberséget mutat az, ha gyakorlatilag egy veszett róka szintjén beszélünk azokról, akik jönnek, hogy mit okoz a sztereotipizálás. Mondom ezt úgy, hogy abszolút nem tartom jó ötletnek alapvető kérdésekben nem egyet gondoló ÉS egymás iránt nem toleráns tömegek összeengedését, de ebben a mi országunk fiai és lányai is benne vannak, akik mennek külföldre, vagy küldik az unokát, de amikor ide jönnek emberek, akkor köpködnek. Kifejezetten rossz társadalmi minták vannak a legtöbb országban, ahonnan jönnek, és amennyire tudom legtöbbjük nem akarja ezt feladni, de ez nem indok arra, hogy hát, akkor jól köpjünk az irányukba, és kapa kasza fegyverbe, aki nem velünk az ellenünk.

Közmunka: nem azt mondom, hogy minden részében rossz, tény, visszavezetHET a munka világába ( :) ), de azt hazudni, hogy ez a foglalkoztatottak körének teljesértékű részeként tekinthető, hát ne. Statisztikában viszont így lobogtatják. Azt is, aki nem egész évben dolgozik, fixme, de úgy emlékszem a legtöbben nem is lehetnek 12 hónapig egyhuzamban foglalkoztatottak.

A külföldi befolyásolásról tényleg csak annyit, hogy nem lennénk itt, ha ugyan az a plakátolt fickó és hozzá hasonlók nem nyomtak volna pénzt ide x évtizeddel ezelőtt, a helyzet iróniája, hogy visszanyalt a fagyi, az alulról jövő kezdeményezés hiányában termesztett vezír végül kifejlett diktátor akar lenni, nocsak. Az utolsó előtti diktátor egyben az utolsó buta diktátor is volt, aki nem időben kapcsolt, hogy el kéne vágni a jövő diktátorainak "torkát". De ez egy hosszú mese. Viszont egyik Fideszes se mondta, hogy fúj fúj, hogy szégyellem magam, hogy pár évtizede országon kívüliek pénzéből okosdva megtörtem a diktatúrát, az nem volt külföldi behatás, értem, és az akkori orosz az nem az az orosz, mint aki most mondja, hogy a sztálini útra kell visszatérni. Azért mond azt, hogy kibírod ezt röhögés nélkül.

> Akkor kéne, hogy vállaljanak az emberek gyereket, ha úgy érzik, hogy van miért, van miből.

Nem. Pont ez a felfogás vezetett oda, hogy 1,2 körül van a fehérember reprodukciós rátája. Igenis be kell némi bizonytalanságban is vállalni, mert teljes bizonyosság úgysem lesz soha.

> rohadtul nem fog tudni mit kezdeni a gyerekeivel, amikor kivágják az üzemből az automatizálás miatt

A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk. Ha senki nem vállal gyereket mert majd az automatizálás miatt nem lesz munkája, akkor nem lesz aki karbantartsa a gépeket :-)

> ebben a mi országunk fiai és lányai is benne vannak, akik mennek külföldre, vagy küldik az unokát, de amikor ide jönnek emberek, akkor köpködnek.

Az UK bevándorlás legyen az angolok problémája, engem csak a Magyarországra bevándorlók zavarnak.

> Kifejezetten rossz társadalmi minták vannak a legtöbb országban, ahonnan jönnek, és amennyire tudom legtöbbjük nem akarja ezt feladni, de ez nem indok arra, hogy hát, akkor jól köpjünk az irányukba, és kapa kasza fegyverbe, aki nem velünk az ellenünk.

Nem kell sehova köpni, de a határokat meg kell védeni. Első a saját hazám, utána érdekel másé.

> de azt hazudni, hogy ez a foglalkoztatottak körének teljesértékű részeként tekinthető, hát ne.

Szóval a közmunka jó, csak az a baj, hogy rossz oszlopban szerepel a statisztikában? Tehát ami van az jó, de csakazért is elégedetlenkedek!

>nem lennénk itt, ha ugyan az a plakátolt fickó és hozzá hasonlók nem nyomtak volna pénzt ide x évtizeddel ezelőtt

Ez a legnagyobb marhaság, hogy a külföldi pénz nélkül sehol sem lennénk. A külföldi pénzzel annyira mentünk, hogy eladtuk a nemzeti vagyont fillérekért, aztán most külföldiek üzemeltetik. Talán lassabb lett volna a modernizáció a külföldi tőke nélkül, de amit elértünk a mienk lenne nem másé.

>egyik Fideszes se mondta, hogy fúj fúj, hogy szégyellem magam, hogy pár évtizede országon kívüliek pénzéből okosdva megtörtem a diktatúrát, az nem volt külföldi behatás

Igen, külföldi behatás volt az is. Mégis a jelek szerint egész jól túlélték az agymosást, mert nem lettek nyugati zombik. Ezzel most azt akarod mondani, hogy aki 20-onévvel ezelőtt ösztöndíjas volt, az a mai napig is az ösztöndíjat adónak tetsző módon kell, hogy tegyen?

Teljesen más az, hogy valaki 20 éve kapott ösztöndíjat - amikor még ez a fajta befolyásolás nem is volt ismert számukra -, mint az aki ma tőle kapja a fizetését konkrétan azzal a céllel, hogy kinyissák a határokat. És az is más, hogy valaki jogot végez, vagy dzsenderszakot.

> az akkori orosz az nem az az orosz, mint aki most mondja, hogy a sztálini útra kell visszatérni

Forrás van, mert ezt még nem hallottam Putyintól, hogy a sztálini útra akarna visszatérni? Azt én is hallottam, hogy nem tagadja teljesen meg, ami nyugtalanító, de azért nem ugyanaz.

Akkor az a Szovjetunió volt, most meg Oroszország. Nem az orosz ember volt a bűnös, hanem az akkori vezetők voltak azok. Az oroszok ugyanúgy kőkemény elnyomás alatt voltak, sőt keményebb alatt mint mi. Most, hogy demokratikus rendszerük van potenciálisan szövetségeseink lehetnek, miért ne?

>Azért mond azt, hogy kibírod ezt röhögés nélkül.

Mint leírtam, én nem találom röhejesnek.

remelem HARCOS poloban irtad ezt is!

gratulalok, tudsz linkelni! achievement unlocked \o/

Szarkazmus mar megy, temahoz valami?

Nem, azt csak utcára veszem fel. Anyám pincéjében donaldkacsába nyomom.

Aprócska tévedésben vagy: a munkáért munkabér jár, nem segély. Ha van munka, akkor azt fizessék meg tisztességesen. Amit a maffia most csinál: kirúgja pl. a közalkalmazottat, majd néhány nap/hét/hónap elteltével, ugyanoda visszaveszik, épp csak közmunkásként, a munkavállalókat megillető jogok nélkül (lásd munkabér, szabadság stb.).
Ezt mifelénk rabszolgatartásnak hívják.

"Azért nincsen elég gyerek, mert az emberek szemében nem érték a család, a sok gyerek." Nem idéznék klasszikust (ló..t mama),bár tökéletesen illene ide... Értelmes ember azért nem vállal 3 vagy több gyereket, mert messze nincs meg az a létbiztonsága, ami kell ahhoz, hogy ennyi gyereket elfogadható körülmények között felneveljen.

A közmunka "hasznossága" erősenmegkérdőjelezhető, és nem csak a tevékenység hasznát, hanem az adott emberek szocializálódását é smunkához való viszonyát tekintve is. Az ilyenjellegű munkát anno rejtett munkanélküliségnek nevezték, nem ok nélkül. Kiemelkedésre, előrelépésre nincs lehetőség, és láthatólag nem is cél, hogy ebbe az irányba mozduljon az ide lecsúszott réteg.

Egy rakás statisztika kimutatta, hogy mennél nagyobb a jólét, annál kevesebb a gyerek. Németországban öt évvel ezelőttig (migránsválság előtt, amire akkor nem számított az átlagember) hol nem volt létbiztonság? Mert arra szokás mutogatni, hogy ott van a kánaán. Na, éppenséggel ott is 1,5 alatt van a termékenység, hadd ne keressem ki a pontos számot.

Jó szöveg ez, hogy a létbizonytalanság lenne az ok, csak nem igaz.

Azok a statisztikak valojaban azt mutattak ki, hogy minel muveltebb (szelesebb latokoru, rendesen oktatott - penz kell hozza) egy tarsadalom - annal kevesebb gyermek szuletik (mert az oktatas miatt egeszsegugyileg/szocialisan is nevelodnek (implicit es explicit is), es "belatjak" (=nekik is jobb korulmenyeik lesznek), hogy nincs ok a gyermekhalalozasi arany csokkenese miatt rengeteg porontyra). Erdemes megnezni par ugyesebb afrikai orszagot. ;)

Ez egy viszonylag komplex kerdeskor, szepen korbe is van kutatva.

A Foldanya is homeosztazisra torekszik, elobb-utobb egyenlit - barmit is ertsunk alatta.

Ne keverd a rabszolgatartást és a rejtett munkanélküliséget!
Utóbbi úgy nézett ki, hogy ült az operátor hosszú, méla csendben és közben ixelgette a gépnaplóban a "munkahiány" rubrikát. Volt munkahelye, volt fizetése, de nem volt mit csinálnia.

Előbbi meg arról szól, hogy van munka, csak rabszolgatartóék nem hajlandóak fizetni érte, inkább kirúgják az alkalmazottat, majd újrafoglalkoztatják, de már segélyért cserébe, közmunka címszó alatt.
Van munka, van mit csinálni, csak nem fizetnek érte, nincsenek munkavállalaói jogai a közmunkásnak.
És míg eredetileg a közmunka kb. kimerült az utcák takarításában, addig mostanra már a könyvtáros, ügyintéző, sok helyen termelő jellegű munkahelyen dolgozó is közmunkás.

Félre ne érts, nem védeni akarom a rendszert, de ismersz konkrét esetet, vagy csak a rémhíreket szajkózod?
Én egy ilyen kirúgott - visszavett emberről sem hallottam a környezetemben, ellenben több helyen is (kórház, múzeum, önkormányzat) alkalmaznak most "olcsó" munkaerőt olyan feladatok elvégzésére, ami eddig félre volt téve.

Az utolsó ilyen a 24.hu-n jelent meg pár napja. Azért akármennyire szennylap, nem hinném, hogy ellenőrizhető dologban ekkorát hazudnának.

A másik: a visszavétel közmunkásként egy dolog. Önmagában a segélyért végzett kényszermunka is felháborító dolog. Ha van munka, akkor vegyék fel alkalmazottként, munkavállalót megillető jogokkal és bérért.

jó látni, hogy vannak még emberek akik nem csak a sorokat, de azok lényegét és valós tartalmát is kiolvassák

-------------------------
Roses are red
Violets are blue
Unexpected '}' on line 32