TP-Link CPE210 beltérre alkalmas?

 ( anubis126 | 2018. március 2., péntek - 10:48 )

Sziasztok!
Adott egy emeletes téglaház, és adott egy telekomos hgw a ház földszintjén az egyik sarokban aminek nem elég erős a wifi jele, hogy a kedves szülők használni is tudják. Próbáltam már levinni náluk a xiaomi me router 3-am, de nem tudtam úgy elhelyezni a házban se ap-ként se repeaterként, hogy elég erős legyen a jel minden helyiségben(6dBi antennái vannak).
Tudom sokan meg fogtok kövezni, de arra gondoltam, hogy a címben említett TP-Link CPE210 eszközt használom majd belső repeaterként mivel nagyobb teljesítményű és 9 dBi antennái vannak.
Alkalmas-e a TP-Link CPE210 beltéri használatra?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

> Alkalmas-e a TP-Link CPE210 beltéri használatra?

Szerintem nem fogja hiányolni a havazást vagy egy kiadós nyári zivatart.

Mindazonáltal, a fizikát nem fogod megcáfolni vele. Egy vastag falnak/födémnek - főleg rossz beesési szöggel - bitang nagy csillapítása bír ám lenni. Nem feltétlenül nagyobb rádióval/antennával kell megoldani. A szülőkhöz nem lehet felvinni egy ethernet uplinket?

Köszönöm. Fúrni faragni nem akarok, powerlineba gondolkodom most.

Egy szatyornyi TP-Link Powerline adaptert dobtam ki 3 év alatt. A ZyXEL-ekkel még nem volt gondom, viszont sokkal drágább is. A Powerline esetében eleve osztani kell 8-10-zel a ráírt sebességet, a távolság ott is nagyon számít, kerülni kell a jó minőségű túlfesz védős elosztókat is, de a hagyományos is elég sokat tud rontani. Mielőtt pénzt tennél powerlineba, mindenképpen ajánlott kipróbálni. Nekem az 500-zas ZyXEL ~40Mbitet tudott emeletes családi ház 2 legtávolabbi pontja között.

Ugyanez nekem is! Tulfeszvedos elosztón nekem az sem ment. Cserébe megjelent a szomszéd thome routere a hálózaton, mert neki is ajánlottam powerline-t, pont olyat. Szóval az aes titkosítást is használd.

Ha kipróbálnád itt egy jó videó CPE510 telepítéséhez. Ezzel együtt szerintem még továbbra is jobb megoldás több consumer routert használni közöttük vezetékes kapcsolattal. Ha pedig ez kevés, akkor használj többet, akár helyiségenként. Ha annyira vastagok a falak és nagy a csillapítás egymást sem fogják nagyon zavarni. Csak arra ügyelj, hogy 6 csatornával arrébb legyen a szomszédos routerek wifije beállítva.
TP-Link 1043nd-nek 501mW antennái vannak különben.


Normális HUP-ot használok!

Köszönöm. Azon gondolkodom, hogy a felső szintre felvinném powerline-al és ott fent utána kötnék akár egy általad javasolt TP-Link 1043nd-t.

Én is épp ezeket nézegettem. Cpe210 és társai a terjedési görbe miatt pont-pont atvitelre alkalmasak 5+km-re is. Beltéri megoldásnak nem jó, túl közel is van.
Powerline-bol jól vannak. Ha 100mb-es routerek van, akkor is vegyél gbit-es powerline-t. Aztán a másik oldalon is lehet egy router másik ssid-val. Powerline-nal 10e ft-os megoldás.

Köszönöm, a powerline és egy régi dlink router mellett döntöttem. Így bárhol vannak a házban el lehet őket viberen érni.