Mások a színek a böngészőben

Fórumok

Bedobnám ide a közösbe is, hátha valaki meg tudja magyarázni ezt az anomáliát: http://wstaw.org/m/2018/02/20/szin3.png

Szóval, a chrome-ban tök mások a színek, mint firefoxban. A laptopon is, és az asztali gépen is, de nem egyforma mértékben, az asztalin sokkal nagyobb a különbség. Minden oldalon. Halvány gőzöm sincs, hogy mi lehet. A firefoxé egyébként a jó. Chrome profilt töröltem, nem változott semmi. Gondoltam, hogy valami QT-GTK gebax van, de mivel Konquerorban is a firefoxszal megegyező színek vannak, így ez kizárva. Olyan, mintha a chrome valami filtert vagy külön színprofilt tenne rá. A jelenség egyébként hónapok óta fennáll.

Nem is a user profilomba van valami, mert másik, most kreált szűz usernél is ez van: http://wstaw.org/m/2018/02/21/snapshot1.png

Hozzászólások

chrome://flags/#force-color-profile ?

Ha nem értem félre a történetet, épp erről van szó: amelyik figyelembe veszi a színprofilt, az próbálja úgy megjeleníteni a képet, ahogy azt a készítője megálmodta.
Ha nincs kalibrálva a monitor-vga-stb. rendszered, akkor ahány monitor, ahány vga, talán ahány alaplap, annyiféle színt/árnyalatot fogsz látni, ha ugyanazt a képet nézed eltérő rendszereken.

A firefox es a konquerror tamogatja a color profilokat?

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Szia!

A jelenseg nem Linuxdisztribucio-specifikus. Windowson tesztelve (Edge es Firefox Stable volt keznel). Igyekszem fentrol lefele a racionalisabb indokok fele haladni.
Mivel meg azt sem lehet mondani, hogy valami nem szabvanyos cuccra tamaszkodnanak a css eloallitasa soran amely azt eredmenyezne, hogy azonos beallitasok mellett is maskent jelennek meg a szinek, igy elvetnem.
A chromium-ban volt egy ezzel kapcsolatos bug kb. 7 eve, de javitottak.
Vagy megsem.
Illetve a fenti okan: A Chrome/Safari/FF teljesen maskepp/mas mertekben tamaszkodik a szinprofilokra.

Remelem tudtam segiteni valamelyest. :)

Udv.

Köszi, közben fentebb írták, színprofil váltással jó lett.
1. Azt se tudtam, hogy egy böngészőbe lehet ilyet állítani.
2. Biztos hogy nem 7 éve szar.. Kb. tavaly nyár vagy ősz, már nem emlékszek. Egyszer csak ilyen lett. Nagyjából egybeeshet a linkelt cikk írásával.
--
"Sose a gép a hülye."

lehet, hogy csak más-más lib[jpeg|png|akármi] van statikusan belefordítva az adott böngészőkbe.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba