Informatikai oktató filmek

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy milyen szakmai filmeket/ismeretterjesztő filmeket ismertek, amiket középiskolában lehetne diákoknak vetíteni?

Van egy úgynevezett "IT szakmaiorientáció" tantárgy, elmélet és gyakorlat, aminek annyi a tematikája, hogy mutassuk be a diákoknak, hogy merre tudnak menni tanulni, 2-3 IT szakma mivel foglalkozik konkrétan, és kész, ennyi!

Ezzel már az első hónapokban végeztem, most próbálok ismerősökkel beszélni, hogy akkor jöjjenek be órára és mondják el, hogy ők mivel foglalkoznak (programozók, rendszergazdák, grafikus, 3D tervező...), viszont vannak olyan napok amikorra nem tudok szervezni ilyet.

Ezért gondolkodtam azon, hogy akkor összeszedek olyan filmeket amik hasznosak lehetnek számukra.

A válaszokat előre is köszönöm!

Hozzászólások

Staplerfahrer Klaus
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

The IT Crowd
Mr. Robot :D

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Gépteremben van az óra, vagy szárazon? Ha gépteremben, akkor code.org tutorialokat végig lehet velük csináltatni. Szerintem poén az Angry Birddel elkapni a malacot.

sub
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
Fedora 27

Jobs (2013) (és nem a 2015-ös!)
The Social Network

Mindkettőből látszik az üzleti rész is. Nagyon szokták szeretni a diákjaim, bár én sima közismereti informatikán vetítem le őket.