Internetszolgáltató Komárom-Esztergom megye

Sziasztok!

A következő problémával fordulok hozzátok:
Néhány éve költöztem Dorogra, ez egy kisebb város Esztergom mellett. A helyi internetszolgáltatók minősége erősen konvergál a "botrányos" kategóriához. Eddig a következők a tapasztalatok:

  • Invitel 2011-2016: DSL előfizetés, ha jól emlékszem 5/2 Mbps. Sebességben többnyire tudta a névleges értéket, de az általuk használt eszközök (router) minősége kritikán aluli volt, természetesen nem támogatják a saját eszközök használatát. Az első néhány évben elfogadható volt, de minél régebbi lett az előfizetés, annál sz*rabb lett a minőség. Végül a rossz ár/érték arány és a szakadozó szolgáltatás miatt váltottam DIGI-re. Ha jól emlékszem a havidíj 6300/hó körül alakult.
  • DIGI 2016-jelenleg: Kábeles megoldás, koaxon jön a delej. DIGI-s modem, saját router a felállás. A sebesség 8/2, ezt tudja is, viszont csúcsidőben (este 9 után jellemzően) előfordul, hogy timeoutol. Ügyfélszolgálat természetesen nem tud a problémáról, ők "látják" a modemet, a hiba természetesen az én készülékemben van. A probléma természetesen akkor is fennáll, ha a gépet és a modemet a router kihagyásával kötöm össze. Fél óra hokizás után a kábelekkel általában helyreállítható a dolog, de nem tartom vállalhatónak ezt a szolgáltatást sem, váltanék bármire, csak Invitelre nem.

Mik vannak még? Régebben volt egy Jurop Telekom nevű szolgáltató, amivel szemeztem akkor is, amikor az Invitelről váltottam a DIGI-re, de korábban szívtam már nagyon noname internetszolgáltatóval, úgyhogy végülis elvetettem az ötletet. A honlapjukon (http://www.juropnet.hu/info/) az az infó áll, hogy átvette őket a Magyar Telekom, és egy Kalásznet nevű Kft-n keresztül megy az üzemeltetés, jelentsen ez akármit is, mindenesetre nem túl bíztató. Több szolgáltatóról a környéken nem hallottam.

A fentiek alapján a kérdés adja magát:
Tudtok-e ajánlani valamilyen szolgáltatót Dorogon, ami:

  1. Megfizethető (<6000/hó)
  2. Vállalható sebeségű (>10Mbps)
  3. Stabil

szolgáltatást nyújt? Esetleg van tapasztalat a Jurop Telekom / KalászNet-tel kapcsolatban?

Mobilnetes megoldáson is gondolkoztam, főleg mióta van a Telenornál korlátlan mobilnet opció, ettől csak a ping idők miatt félek egy kicsit. Csak akkor választanám ezt az opciót, ha tényleg nincs más megoldás.

Jellemzően normál böngészésre, linux disztribúciók seedelésére, YT-nézésre, néha online játékra használnánk az internetet.

Hozzászólások

A Juropnet teljesen rendben volt teljesítményben és megbízhatóságban is. Amióta átvette a T-Kalásznet, siralmas. Otthon és irodában is ez van (még), az átvétel után sokszor félnapok kimaradtak. Azóta kicsit normalizálódott a helyzet, de pár óra kiesés néha előfordul.

Elvileg a Digi-nek most folyik hálózatbővítése, idén állítólag befejezik.
Nekünk az a terv, hogy váltunk, főleg IPv6 miatt.