832 TB ZFS storage

 ( tompos | 2017. augusztus 17., csütörtök - 23:08 )

http://www.jonkensy.com/832-tb-zfs-on-linux-project-cheap-and-deep-part-1

Tenyleg occson kijon. De kivancsi lennek, milyen, amikor elkezd fajni, elkezdenek elhullani a HW komponensek.
Az SSD-s felosztom/nem osztom, ARC igy meg ugy reszt nem ertem. Mi baja volt ott?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

a címből elsőre azt hittem megint nagyz nagyzol :D
--

800TB az picsafust! :) foleg egy dobozba soha nem raknek ennyit, mert ahogy tompos is irta, ha gaz van, akkor szivas ha ennyi adat offline megy egyszerre.

Picsafustnek nem mondanam. Persze relativ.
Szamomra azert erdekes a cikk, h masszival javul a ZoL es egyre tobb adatot tud kezelni egyre kevesebb (memoria) overheaddel.
Az abszolut merete szamomra nem izgalmas.

Azért sok babot kell ahhoz enni, hogy ennyi füst jöjjön... :-D A leírás alapján olcsó slow-tier/archival data célú megoldásra lőnek vele, aminél akár vállalható is lehet egy hosszabb downtime.
Hasonló nagy, "felültöltős" doboznál (három betűs, mára már néhai gyártó) nekem a diszkek hullottak, a gép többi része nem - az viszont biztos, hogy ennyit egy dobozba rakni, ha csak minimális kiesés engedhető meg, nem szabad. Illetve de, ha van legalább két dobozod, amikből n-1 elég ahhoz, hogy minden adat elérhető legyen :-P

Az hát, családi képeknek és linuxos .iso-knak a világ összes tárhelye nem elég :D Amúgy nem szimpatikus cikk, már eleve az árát sem volt hajlandó még csak kb.-re sem odaírni.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Ott van kb-re, ~35K USD
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

+1 :D :D :D :D

Nem nagyzik, szerényebb ő annál :-P