Mikrotik 3011UiAS mellé tesztelős példány

 ( Fisher | 2017. augusztus 9., szerda - 11:42 )

Van egy 3011UiAS, amin a cég fog menni. Nemsokára már kínos lenne azon tesztelni a módosításokat, így kellene egy játszós router is. L5-ös licenc van benne, ha jól értelmezem, akkor az L4-es nagyjából csak annyiban tér el, hogy kevesebb kapcsolatot engedélyez, de amúgy ugyanazok a lehetőségek vannak benne (a legfontosabb a hotspot + radius támogatás). Így akár egy hEx is elég lenne (elvileg nem fogok kifutni az öt portból).

Jól gondolom?

https://mikrotik.com/product/RB750Gr3
https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Elég neked egy CHR is. Ha komolyabb adatforgalmat nem akarsz hajtani rajta, akkor 1Mbps sávszélességig ingyen van, de full licenszet is kapsz 3 hónapos próbára.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

120 megabites a játszós vonal, kb. 15 klienssel, torrenttel, ésatöbbi. Kéne csinálnom egy pakettméret-statisztikát a mostani routeren, hogy mégis mennyi az annyi (max. csomag/sec, max. byte/sec).

Ja, bocs, úgy értelmeztem, hogy csak config-okat akarsz tesztelni "éles" terhelés nélkül.
De, ha van virtualizációs környezeted, akkor még jó lehet a CHR egy $45-os licensszel, vagy ha vas, akkor a 120Mbit kihajtásához min. egy 850-es.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Azzal tuti nem fogok szenvedni, a tesztkörnyezetben sokkal egyszerűbb betenni egy dobozkát, a teszt erejéig átdugni a mostani tesztrouter uplinkjét meg belső lábát (lábait, elvileg majd négyet) és jónapot.

Tehát akkor a hEx kevés lesz?

Szia!

Szerintem elég lesz. Nekem DIGI-s net és 10 VPN mellett sem megy 10-20 % fölé a CPU terhelés. Persze az r3-s verziót érdemes venni.

Üdv
Sanyi

Igen.

Köszönöm.