új Nevergreen album

mondtam korábban, hogy jó anyag várható. nos, talán túl jónak vártam, mert [nem várt módon] nekem vegyes a kép.

több helyen is lowskillesen elcsépelt és khmm. nem túl kreatív a dalszöveg. utóbbit nem tudom pontosan megfogalmazni - de mintha néhány szót kicseréltek volna a korábbi szövegekben és az eredményt tölteléknek használták volna ott, ahová nem jutott más. a számok egy részéből nekem hiányzik valami íves dallamosság, így pedig egysíkúak és hamar unalmasak lesznek. van, amit harmadjára hallgatva már átugrottam inkább. nem sok, de van.

viszont azt is el lehet mondani, hogy szerencsére nem sok finomkodás és mesterséges művészkedés került korongra, nincs kilágyult Ossian érzés. karakteres és felismerhető zene, helyenként megmaradt a power doom. a számokhoz kapcsolódóan ilyesmi kiegészítéseket olvasni, hogy "rengeteg háború történt az elmúlt 100 évben a politikusok miatt, ez a dal a szerencsétlen, kihasznált emberekről szól; ez a dal a politikáról szól, amihez az elmúlt időkben csak pejoratív jelzőket ragasztunk; a világpolitika valamennyire mindenkit megérint" stb stb: nagyjából ez a lemez gerince.

ugyanitt a 17/05 Metal Hammer elvihető grátiszban, nekem csak a lemez kellett belőle. BlinTux vigyed, ha jól látom Paksiék vannak néhány oldalon.

Hozzászólások

Azert az vhol nagyszeru dolog, hogy egy ilyen blog olvasasa utan csak par kattintas es mar hallgathatom Spotifyrol legalisan.

ja. a 8-as és 9-es szám viszi a hátán az egészet szerintem, ez ha minden igaz A holtak imája és Szemekben a fény. csak azért írom, ha első hallgatásra neked is vegyes lenne a kép, akkor pl. ezek az unalmas részeket ellensúlyozandó és kiugróan jó számok.

ui a szabadkai hangstúdió szerintem világszínvonalú.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS