Lefagyó sftp/scp

 ( csfeco | 2017. március 30., csütörtök - 15:18 )

Sziasztok!

Évekkel ezelőtt írtam egy perl scriptet, ami a Net::SFTP::Foreign modulon keresztül valósítja meg a fájl másolást.
Néhány évig működött. A helyi Linux egy Ubuntu 12.04, nincs frissítés. A távoli gép Ubuntu 11.04 (ott se nagyon lehet jó ideje frissítés, a 11.04 miatt). A jelenség: ha egy pár soros text állományt csinálok, simán átmásolja az sftp és az scp is. Ha az ott lévő éles állományokkal próbálkozom, akkor az sftp-ben létrehozza az üres állományt a távoli gépen, de másolni már nem másol bele semmit. A tcpdum-ban látszik, hogy a fájl átvitelnél a lokális gép küldi a fájl tartalmát, de válasz csomag az már nincs. Ez így áll, mindaddig, amíg a tűzfal nem bontja a kapcsolatot. Az éles fájlok sima text állományok, Latin2-es kódolással (ha van benne különleges karakter, azt nem vettem észre).
Gondoltam átírom a script-et közvetlen scp hívásra, na ez sem jó, mert itt ugyan megtörténik a másolás, de az scp parancs másolás után áll meg mint a szög, az pedig egy script-ben nem előnyös.
Ötletem nincs mi a fenét lehetne csinálni. A lokális gép frissítése nem nagyon lehetséges, mert egy ősrégi rendszert (DOS+clipper) szolgál ki, a távolinál hasonló a helyzet egy mérsékelten segítőkész rendszer adminisztrátorral súlyosbítva.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én a router környékén keresgélnék. Milyen netkapcsolatok mögött ül a két gép?

Erősen MTU probléma gyanús jelenség...

VPN van a két gép között (valószínűleg ipsec).
Az MTU-ra én is gondolhattam volna...
A teszt fájl mérete kicsi volt, ezért mehetett át rendesen.

Én is valami ilyesmire tippelnék. A 11.04-es Ubuntu korában ezzel még nem nagyon foglalkozott senki.