Folyadékkristály hogyisvanez?

http://imgur.com/a/Cmnt8

17.02.03.
Felnyitom a laptopom és körbe a kijelző szélén feketés tintapacaszerű dolgok jelennek meg,
utánaolvastam és a leírtak alapján arra jutottam ez feltehetően Folyadékkristály és ilyen-olyan valahogy repedések keletkeztek a kijelzőn, nem értettem hogyan de nem volt más ötletem, ez van az első 3db képen.

Az ezt követő napokban lassan kezdett eltűnni pár helyen (alul és jobb oldalon) ez a folt,
ez van a többi képen amik ma készültek.

Kérdésem az lenne, ha a folyadékkristály a ludas és repedések akkor miért húzódik visszafelé ez az egész és kezd eltűnni?
Nem sok, de minden nap azt veszem észre hogy kevesebb és nem tudom mire vélni?

Mi lehet a probléma és mi lehet a hibajelenség avagy javulás hátterében?

Köszönöm

Hozzászólások

Folyadék vagy párásodás lehet szerintem.

párásodást nem hinném az inkább homályos fehér lenne szerintem,
le meg nem öntöttem
szóval ha folyadék is akkor nem tudom miféle, ha a folyadékkristály annak meg nem így kellene reagálnia akármire is.
Képeket nézegettem, leginkább a folyadékkristályos kijelzőkéhez hasonlít a folt, feketés, zöldes, sárgás stb.

nos a kerek foltosat már én is olvastam, érdekes majd kipróbálom holnap, bár nekem ezek nem kerek foltok, kisit sem...

mondjuk ha ez azért van mert úgy szállítottam (2 táskában) hogy odakint fagypont volt az elég gáz lenne, soha egyetlen laptopomnak sem ártott még hogy télen magammal vittem ha valahová mentem

Nekem egy 22 colos lassan 9 éves Samsung monitorral volt ilyen esetem, leverődött :) de nem tört be, el kezdett szép lassan pár nap alatt be sötét foltosodni/csíkosodni. Azt hittem, kampec. Megállt a folyamat, majd nagyon lassan el kezdett visszahúzódni. Olyan fél-egy év alatt teljesen meg is javult. Most csak egy hibás pixel van, de nem ott ahol a foltok voltak.

ez nagyon érdekes, a folyamat nekem is nagyon hasonló, lényegében felfele irányba tűnik el, alul már semmi és középtájig sem jobb sem baloldalon nincs már hiba.

Ugyanakkor elképzelni sem tudom, és sehol nem találok leírást arra hogy pontosan milyen folyamat is zajlik le, én mondjuk le sem ejtettem vagy hasonló, csak utaztam vele úgy 300KM-t, mire odaértem már olyan volt, aztán megint megutaztattam akkor viszont nem lett rosszabb...kibélelt szivacsos laptoptáskában és az benne egy utazóban szóval az ütődés nem releváns.

Nekem egyszer beazott a notebookom (taskaban volt, oriasi zivatar jott es beazott a taskam), de az egyaltalan nem igy nezett ki, hanem foltos lett... ahogy latom masoknal is: google image: LCD water inside
Az sokkal kevesbe zavaro. Nekem vegul 90%-ban sikerult kiszaritanom (vagy leglabbis a folt 90%-ban eltunt), nem szedtem szet, csak finoman hajszaritoztam, meg "hagytam" allni. Egy kis reszen orokre foltos maradt.

Véletlen nem maradt kocsiban, vagy egyéb erősen nulla fok alatti helyen huzamosabb ideig?

nagyrészt csak utastérben volt, leszámítva azt a 10-15 percet amig beugrottunk a boltba,
de pénteken kifejezetten jó idő volt legalább is nem volt komoly fagy, és mint fentebb is említettem, szivacsos laptoptáskában volt az meg egy utazóban egy rakat ruhanemű között szóval a fagy szerintem nem túl esélyes.

szerk:
Mégis érhette fagy, pár nappal előtte, de akkor ez azt jelenthetné hogy napokig úgymond tünetmentes volt,
és nem magyarázná meg miért épp napokkal később, utazás során jött elő nála.