vonalkód nyomtató - Linuxos szoftver?

Fórumok

üdv,

vásárolnék egy vonalkód nyomtatót (amibe öntapadós etikett-szalagot lehet pakolni).
a kiszemelt cucc egy godex termék, de a hozzá adott szoftver (hogy-hogysem) windowsos...

van valaki, aki ilyet/hasonlót használ linuxos szoftverrel? ha igen, melyik szoftverrel? tapasztalatok, buktatók...?

(Zint, Barcode Studio, Kbarcode, etc)

köszöntem.

Hozzászólások

Az ilyen nyomtatók általában tudnak ESC/P parancsokat fogadni.
Nem úgy kell nyomtatni velük, mint egy laser nyomtatóval. Tehát nem kell driver és egyebek.
Írsz egy kis programot ami ráküldi az általad szerkesztett ESC/P parancsokból álló adatot. A végeredmény hogy kinyomtatja a cimkét amit szeretnél.
Van kód vastag, vékony betűre, többféle fontra, vonalkódra, pozicionálásra és minden egyébre.
Így akár egy script is nyomtathat, vagy akár egy kis program ami bekéri a cikkszámot, majd adatbázisból kitölti az adatokat és elkészíti a parancsokat.

köszi!

"Nem úgy kell nyomtatni velük, mint egy laser nyomtatóval. Tehát nem kell driver és egyebek."
ennél pl van cups támogatás, némi leírás szerint úgy küldesz rá nyomtatni valót, mint bármelyik printerre - csakhogy itt általában jóval kevesebb és más formájú az adathalmaz -> címkekészítő szoftver.

"Írsz egy kis programot"
hidd el, a világ addig szép, amíg nekem nem kell programot írni... :)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

"hidd el, a világ addig szép, amíg nekem nem kell programot írni"
Jelen esetben nem fogod megúszni :)
(Még Windows alatt is szívás ezekkel a kütyükkel és nem saját célprogramjaikkal létezni, elég extrém megoldásokkal élünk néha, mert magunk akarunk nyomtatni rá.)

ja ettől félek én is...
egyetlen windows masina vásárlása van porondon, viszont marhára boldog lennék, ha ezt a címkézést passzolhatnám egy linuxnak.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.

Mindegy, minek passzolod, ha megírod a teljes nyomtató kódot.
(Windowsos driverrel pl. lehet ilyet szívni: van olyan blokknyomtatóm, amely tud úgy vágni, hogy egy pöttyöt hagy a papírból középen, így „tépni” kell. Ez a viselkedés – mármint végig vágjon, vagy sem – természetesen konfigurálható, csak arra nem jöttünk rá, kódból hogyan, így maradt, hogy nem vágatunk a Windowszal, hanem leküldjük a vágáshoz szükséges – ha jól emlékszem – két bájtot. Hál'Istennek ez utóbbi minden eddigi blokknyomtatónk esetében jó volt, így a Windows formáz, mi vágunk. :)

Az sem mindegy mit akarsz a címkére tenni, az pedig nagyon nem mindegy, hogy honnan jön az adat.
Nagyon hamar beleugorhatsz egy olyan win only, jobb esetben stabilan működő szoftverbe, aminél a külső adatkapcsolat pl. SQL-ből már keményen fizetős lesz.
Ehhez képest ki kell küldeni a nyomtatónak kb. 1 Kbyte-ot De lehet még annyit sem és máris azt nyomtatja és úgy ahogy akarod. Nincs spool-al szopás minden héten, mert beragadt valami, nincs windows, akár egy mikrovezérlő megcsinálja, na jó azt nehéz programozni.
Ha viszont mancika szeretné használni ekszel-kétezertizenhatból, vagy kézileg akarja mindig módosítgatni, hogy épp mit nyomtat rá, akkor csak a windowsos szoftver lesz a járható út.

Linuxon DYMO cimke nyomtatóval használok glabels-t, ha nem nyomtattam már 1 hónapja vele akkor szinte biztos, hogy 1-2 teszt kell mire rájövök hogy lesz az a végeredmény amit akarok.
Általában mindig mást nyomtatok, nem azonos dolgokat.

"Az sem mindegy mit akarsz a címkére tenni"
nagyjából 300 féle termék egyedi cikkszáma vonalkóddal, esetleg a termék fantázianeve. nyilván ha új termék -> új cikkszám, beszállításkor pedig "pótlás".

"az pedig nagyon nem mindegy, hogy honnan jön az adat."
jövő tavaszig csuklóból, utána egyedi fejlesztésű erp-ből (sql)

"Ha viszont mancika szeretné használni"
ez a jövő.

az általam linkelt cucchoz való szoftverben egyszerűen lehet címkét nyomni, nem kell szopni pozícionálással.
valami hasonszőrűt keresek Linuxhoz.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme.