Rendszergazda OKJ vizsgán bármilyen kézzel írt jegyzet használható?

Informatikai rendszergazda OKJ tanfolyamon vizsgázok nemsokára és valakitől olyan infót kaptam, hogy a gyakorlati részén (SQL + Cisco Packet Tracer + weblapszerkesztés + Windows Server) bármilyen kézzel írt jegyzet használható.

Ez azt jelenti, hogy akár az összes Cisco parancsot is leírhatom és példa feladatokat is, ábrákkal együtt? (Pl. a Cisco Packet Tracernél.) + SQL parancsok és a többi?

Ez igaz?

Az írásbelinél, szóbelinél gondolom nem használható jegyzet.

Hozzászólások

OFF:

Ez most nem lesz szép, tudom, és ne haragudj, de..

Ne szenvedj már annyit a Packet Tracer-rel, jóval előbb el kellett volna kezdeni a tanulást és most semmi problémád nem lenne. Nulla erőfeszítéssel egy OKJ a megszokottnál is kevesebbet ér..

Vidd be magaddal, vizsgabizottság elnökétől kérdezd meg, hogy lehet e használni, szakkönyvet, saját jegyzetet?
Iskola nem adott a kezedbe egy hivatalos tájékoztatót a vizsga menetéről?
Abba benne kell hogy legyen milyen segédeszközöket használhatsz.

Persze hogy beviheted. Mivel egyszerűen nem lesz időd, hogy bárit megkeress a jegyzeteidben.

Már nem azért, de "?" paranccsal nagyjából lekérdezheted az egész parancskészletet. :) Meg ezt nem most kellett volna megtanulnod. :)

Hol a probléma? Díjmentesen újrajárhatod az előadásokat újra. Járj be a következő szemeszterben, tanuld meg, menj akkor vizsgázni ha megtanultad.

Ez a baj az okj-val. Úgy is átengednek valakit egy kettessel, hogy semmit nem tud és ezért értéktelen a papír. Pedig tanulni is lehet a 2 év alatt csak ahhoz akarni kell.

Én csináltam 2 OKJ-t egyiken sem lehetett használni semmit. Kaptunk egy üres lapot, azon lehetett számolgatni menet közben a PT-hez és a network design-hoz.

De lehet hogy te egy alacsonyabb kompetenciát megkövetelő intézménybe jársz...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Üdv!
Véletlen találtam rá a posztra.
A vizsgakövetelményekben benne van:
" ...
Az 5.3.1. Gyakorlati vizsgatevékenység A, B, C és D pontja során a jelölt a feladat kidolgozása közben saját jegyzeteit és a vonatkozó kézikönyveket használhatja.

..."

A kézikönyv az esetleges eszköz kézikönyve, pl. switch, router kézikönyve.

Ez több szakmában is létezik. Persze, ha valaki nem tanul év közben, nem ér semmit a saját jegyzet a vizsgán. (Ha évközben nem tanul, akkor saját jegyzete sincs.)

Na akkor én is hozzászólok:

Tettem le én is OKJ Rendszergizda képzést és tanítottam is osztályokat. Amit én raktam az a 04-as végű Informatikai Rendszergazda OKJ. Tanítottam 04-es (2 éves) és az új 06-os Informatikai Rendszerüzemeltető OKJ-t (1 éves).

Amikor én vizsgáztam belőle, akkor meg volt engedve, hogy a kézzel írott jegyzeteket bevigyük és használjuk (az már más kérdés, hogy használtuk-e. Igazából teljes config fájlokat leírtunk, de a leírása közben már megtanultuk.)

Amikor tanítottam, akkor én úgy voltam vele, hogy lehet jegyzetet használni, mert mi is használtunk anno. Viszont nem én felügyeltem vizsgán és kolléga nem engedte a diákoknak a jegyzeteket (de legalább szerencsére előre szólt és nem a vizsgán estek pofára a diákok.). Ez volt a 04-es. A 06-osra meg egyszer mintha olvastam volna egyik kiírásban, hogy nem lehet használni.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"