nyílt forráskódú terrorizmus

Az önradikalizáción és önképzésen alapuló módszert a szakirodalom igen találó módon „nyílt forráskódú terrorizmusnak” (open source terrorism) hívja; utalva arra, hogy a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztőihez hasonlóan a terrorszervezetek is kiengedik kezükből „termékük” titkait, és egyenesen biztatnak a know-how szabad és kreatív felhasználására.

Hozzászólások

Vajon a tudással vagy a pénzzel való ügyeskedés okoz nagyobb veszélyt?

Amerikában találkoztam több olyan emberrel, akik szerint nem Microsoft (vagy Apple) szoftvert használni hazafiatlan dolog és a Linux-osokra (más nyílt forrást nem nagyon ismertek) úgy tekintettek, mint egyfajta eltévelyedett bárányokra...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ebből a koncepcióból kiindulva, akkor tehát bizonyos, hogy egy Amerika ellenes személynek kimondottan hazafias nyílt forrású dolgokat használni :)
Amiből pedig egyenesen következik, hogy a linuxosok terroristák.
Elég elborult egy korcsosodás ez az amerikai népség...

--------------
„If there were no hell, we would be like the animals. No hell, no dignity.”

ha azt veszem, hogy volt itt a hupon (is) egy hír, miszerint egy amerikai középiskolában egy tanulók hekkerkedésért:) vagy valami ilyesmiért talán kitiltottak, feljelentettek mert ubuntu volt a gépén.

szóval nem lőttél nagyon mellé :))

had ne keressem meg most, de emlékszem valami ilyesmire:)

Amerikában találkoztam több olyan emberrel, akik szerint nem Microsoft (vagy Apple) szoftvert használni hazafiatlan dolog

nalunk meg fideszesek vannak :-(

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Ha rosszmájú lennék, azt mondanám, hogy savanyú a szőlő: tessék európai operációs rendszert írni. Azért az mindenképp mond valamit, hogy az IT közepe még mindig Amerika, hiába erősebb az európai gazdaság, hiába volt Japán a Gibson-regényekben az IT-mindenség közepe.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

A világ tele van olyan idiótákkal, akik összefüggésekbe tudják hozni a legnagyobb faszságokat is. Meg persze olyanokkal is, akik sosem képesek meglátni az iszonyatos baromságokban az alapvető logikátlanságot. Az emberiség 80-90 százaléka mindig is idióta volt, van, és lesz! Evolúciós zsákutca.

Még nem is létezett az open source kifejezés, amikor már röplapokon és gyűléseken terjesztették a know-how-t. Az, hogy partizánok vagy terroristák voltak-e, nézőpont kérdése.