Kódszerkesztő

Fórumok

Hali!

Ajánljatok nekem egy jó és működő kódszerkesztőt, ami a következőket tudja:
- Szerkesztés FTP-n keresztül, mindenféle várakozás nélkül. Értsd: ahogy a mentésre klikkelek már tolja is fel a módosított fájlt. (A legtöbb kódszerkesztő itt el is vérzik)
- Git és SVN támogatás: Lehessen normálisan váltogatni a branchok között
- Projekteket létrehozni és ezeket összekötni Git repóval és FTP-vel, azaz: Ha módosítok egy fájlt a projektben, akkor azt töltse fel FTP-n és ha akarom akkor tudjam ezt commitálni git-re.

Két programot tudok ami tudja ezeket: Netbeans, Aptana
A Netbeans egy halom memóriát eszik, lassú, nyűgös, utálom!
Az Aptana ugyan majdnem tökéletes, de branch váltogatásoknál szétfagy. Nagyon nem a git az erőssége, beledöglik.

A többi amiket próbáltam, vagy nem kezeli normálisan az FTP-ket, vagy a git-et, vagy a kettőt kombinálni nem képes.

Mi jöhet még szóba?
(jó lenne ha Win-en is futna és nem java alapú! )

Hozzászólások

A Win-en fut kitételt nem teljesíti, de én úgy csinálnám, hogy fusermount-tal mountolnám az FTP-t (de inkább sshfs-t használnék, mert az tutibb, de még talán egyszerűbb is összelőni), és afölött indítanám az editort. Ha ilyet csinálsz, akkor arra érdemes vigyázni, hogy pl Eclipse (Aptana Eclipse alapú) alatt egy rakás index, meg history meg miegymás keletkezik, és érdemes annak meg lokálban lennie, mert úgy gyorsabb.

Ez persze nem 100%-ig OOB megoldás, de mégis lehet, hogy jobban jössz ki összességében, mert a tulintegrált megoldásokkal csomó baj szokott lenni.

Visual Studio Code? Többen dicsérik, ha jól tudom van hozzá Ftp Sync plugin

Esetleg phpDesigner?
En kb 5 eve hasznalom mar es tudja azt ami neked kell. btw a neve ne tevesszen meg nem csak php-hoz valo.

----------------------------------------------
nextGenHost: www.nextgenhost.hu

vim + fugitive mindezeket tudja. Nem ajánlom (steep learning curve), csak tudd, hogy nemcsak két program létezik, ami a követelményeidnek megfelel.

Brackets.io
Van modulja GIT-re és ahogy nézem, FTP is van neki vagy 5-6 féle. Projectkezelés is plugin útján megy, szóval úgy legózod, ahogy akarod. Nyilván ez egy pehelysúlyú cucc, ne egy Visual Studio-t képzelj el.

Netbeans -> Remote project pont ezt tudja.

Sublime Text (3), a megfelelő pluginokkal tudja.

[off]
Azt szeretnem megtudni, hogy 2016-ban tenyleg szukseg van FTP pluginra, ahol FTP-vel "egybol felmasolja a file"-t. Miert nem mindent verziokovetobe es onnan auto deploy a megfelelo tesztek lefutasa utan verziozva?

Biztos en vagyok tul "trendi", de a szerverre felmasolgatas korszaka mar elegge lealdozott es meg is orulnek, ha csak ugy valaki random a cegtol valtoztatgatna fileokat a serveren anelkul, hogy lenne barmifele nyoma a CI serveren vagy a git/svn-en
[/off]

Ahogy a tobbiek is irtak Sublime es kb minden editor tud ilyet (meg a vim-et is fel lehet konfiguralni ugy, hogy lehessen ftp-vel dolgozni rajta)

A teszt szerver miért nem a gitből veszi ki a zoxigént a commitolt fájlokat? Lehet használni mindenféle git hookokat, de legrosszabb esetben a repó pollozása is játszhat.

Szerk: oké, értem mit csinálsz. Elég furcsa egy megközelítés, ha feature branchen fejlesztesz akkor kb. mindegy mit tolsz be a repóba, amíg be nem merge-ölöd. Illetve az is egy lehetőség, hogy a tesztek egy részét lokálisan futtatod (unit, code style), ha az lement akkor megy a commit, a többi teszt fut a teszt szerveren.

emacs az elso kettot tudja, a harmadik viszont nem az editor dolga (es a te szegenysegi bizonyitvanyod, ha nem latod ezt)

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Köszi mindenkinek a tippeket!
Igazából egyik megoldás sem jött be! :(

Annyira szeretem az Aptana-t, hogy nem akaródzik megválni tőle. Pont azt tudja amire nekem szükségem van, csak sajna a git kezelése nem a legjobb. Talán majd egyszer rendbe teszik...

Addig is egy plusz programként használom a SourceTree-t. Ennél jobb git kliens szerintem nem is kell, bőven jó mindenre!

Üröm az örömbe, hogy SVN-t nem tud. Bár egyetlen egy dolgot fejlesztek SVN-en keresztül, és azzal megbirkózik az Aptana is.

Ha jól sejtem PHP-ra kell editor.

Jetbrains PHPStrom. Az egyik legjobb editor, mindent tud amit szeretnél. És igen, JAVA alapú, de attól még veszett gyors.

Próbáld ki a jEdit-et
- kicsi, "egyszerű", keveset zabál
- ftp plugin: realtime képes dolgozni rajta
- git plugin: nem egy lángész de van és működik... sokat ne várj tőle.

Dupla

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Eclipse + RSE plugin. Nem csak FTP-n, hanem akár ssh-n keresztül is eléred a fájlrendszert. Könyvtáron jobb egérgomb, create remote project, majd a projecthez hozzáadod a nyelvi támogatást és megy. Szerintem nincs olyan verziókövető, amihez ne találnál plugint.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Hasonló munkamenettel dolgozok jelenleg, csak nem FTP-n keresztül érem el a tesztgépet, hanem hálózaton van (NFS). Régen sshfs-sel volt csatolva a tesztgép partíciója és ott fejlesztettem, azonban egy ideje átálltam egy másik megközelítésre, ami szerintem neked is megfelelne.

Szóval a kód könyvtára a gépemen van, amit esetemben Sublime Text 3-mal (+git plugin) szerkesztek, a háttérben meg indítok egy egyirányú szinkronizációs folyamatot lsyncd-vel. Ez figyelni fogja a projekt könyvtárát, és ha szerkesztek egy fájlt, azt egyből felmásolja a tesztgépre (tetszőleges protokollon keresztül). Memóriafogyasztása minimális, és egy pillanat alatt szinkronizálja a fájlokat, sosem kellett rá még várni a tesztgépen.

Sajna nincs windows-ra lsyncd, de van hasonló megoldás, pl. unison.