Utángyártott patronok minősége

 ( kovacsakos | 2016. március 13., vasárnap - 8:54 )

HP 8727/28-as patront keresgéltem a neten. Régebbi típusba kellene, az eredeti ára pedig irgalmatlan. Megnéztem az utángyártottakat is, ami már sokkal inkább megfizethető. Ezeket a patronokat is el lehet tartani akár évekig beszáradás nélkül a nyomtatóban? Nyomtatási minőség tekintetében nagy a különbség?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem egyetlen patront sem lehet használni évekig (főleg ritka nyomtatással) beszáradás nélkül.
Pont ezért váltottam inkább lézer nyomtatóra.
Évekig szenvedtem a drága patronokkal, aztán meg az utántöltéssel, hogy minél olcsóbb legyen akkor is, ha véletlenül beszáradna.

+1 a lézerre

Keveset használt nyomtató esetén szvsz hibás az a gondolatmenet, hogy "elég lesz nekem az 10e Ft-os multifunkciós nyomtató, mert úgyis évente 10 oldalt nyomtatok". Egyrészt a beszáradás miatt, másrészt meg mert a 10 oldal úgysem tíz lesz, és ezek között a gépek között nem ritka az olyan, amelyik egy 6e Ft-os patronból maximum 1-2 száz oldalt produkál. Ráadásul a nyomat is gyenge minőségű, elkenődik, ha nedvesség éri.

Az eredeti garnitúra kibírja akár évekig is beszáradás nélkül, de egy garnitúra ára már 16e Ft körül van belőle.

Nekem az eredeti is beszárad a nyomtatóban, ha nem nagyon használom. Az utángyártottnál viszont nem érdekel, hogy a fejtisztítás mennyi festéket pazarol.

A nedves tinta egyik tulajdonsága a száradás. Ha nem tenné ezt, nyomtatást követően a papír felületén is elkenhető maradna.

Fejek tisztítására elég jól használható az ultrahangos tisztítógép, 12.000 Ft körül lehet kapni (Aldiban is időszakosan előfordul).
http://www.argep.hu/main.aspx?sucheall=Ultrahangos+tisztito&page=2
Szemüveg, optika, óra, ékszerek, íróeszközök, érintkezők, nyomtatófejek, stb. tisztítására ajánlják.

Ennyi pénzért amúgy használt lézernyomtató is vehetsz, abba típustól és fedettségtől függően kb. 6.000 Ft-ba kerül 2000 oldalra elengedő utángyártott toner.

Igaz ugyan, hogy nem használok színes nyomtatót, de 5000 oldal 3500 Ft/toner + szállítási költség.
Nem először és nem is utoljára vettem ennyiért toner-t.

Ingyenebed nincs...

Itt azt kell figyelembe venni, hogy ez a patron jelen esetben egy ~12 éves modellbe kerülne. Egyébiránt ilyen árú patronok mellett borzasztó költséges nyomatok készülnének.

Más a tinta, hosszútávú tárolásra és fotóra nem biztos hogy jó lesz. Egyébként meg nyugodtam próbáld ki. Tönkre nem teszi a nyomtatót mert a fej rajta van.

Multkor elszorakoztam a melohelyen talalt, evek ota be nem kapcsolt HP plotterrel. 4 patron, mindegyik csontszaraz. A neten utananeztem, hogyan tudnam kidugaszolni, sok helyen ajanlottak, aztassam be oket meleg vizbe. A teavizforraloval kb. 60-70 fokosra melegitettem fel liter vizet, beleallitottam es ejszakara azni hagytam a patronokat. Masnap letorulgettem es behelyeztem. A plotter azota is szepen nyomtat.
--
FeZo

Az első tapasztalatok: Tökéletes minőségű nyomatok, viszont az első 10 oldal nyomtatása után másnap nem ismerte fel a patront. Aztán kikapcsolás-bekapcsolás után újra felismerte, újra nyomtatott. Aztán megint nem ismerte fel... Szóval van némi bizonytalansága a dolognak. Vagy ez egy ismert hibajelenség?!

pont most rendeltem patront egy nyomtatónkhoz (eredetit, mert ami nekem kéne, abból még nincs utángyártott sem perpill). szerintem a kérdéseddel simán fordulj egyből a szakikhoz: a nyomtassolcson.hu oldalon van chatboxos helpdesk, és szívesen válaszolnak mindenre. szerintem neked is tudnak segíteni. mindenesetre ahogy látom, ebből a patronból is van mind eredeti, mind utángyártott, és nekem nem tűnik olyan durvának egyik ára sem (legalábbis abban a mennyiségben, mint amire te használhatod): http://www.nyomtassolcson.hu/index.php?route=product/list&keyword=HP%208727&description=1

Az eredeti azért húzós, egy pár abból legkevesebb 16.000 Ft lenne.

Utángyártott parton használatával a tapasztalataim:

- a fekete nem az a fekete
- büdös a tinta
- rendkívül nehézkesen szárad a papíron

Ezzel szemben a tinta vásárlás + fecskendőzés nekem bevált.
A gyári löttyel nekem soha nem száradt be, utántöltéskor akkor szokott baj lenni, ha már csak nagyon kevés tinta van a szivacsban, és _akkor_ állni hagyod huzamosabb ideig. Amúgy CISS powa! :D

--------------------------------------------------------------------
http://www.kmooc.uni-obuda.hu/
http://www.memooc.hu/
http://www.hbone.hu/hu/hirek/hbone_workshop
http://videotorium.hu/hu/channels/details/814,BME_Villamosmernoki_es_Informatikai_Kar

De CISS-ből is inkább csak a gyári. A kínai utángyártottal csak szívás van.