Utángyártott patronok minősége

Fórumok

HP 8727/28-as patront keresgéltem a neten. Régebbi típusba kellene, az eredeti ára pedig irgalmatlan. Megnéztem az utángyártottakat is, ami már sokkal inkább megfizethető. Ezeket a patronokat is el lehet tartani akár évekig beszáradás nélkül a nyomtatóban? Nyomtatási minőség tekintetében nagy a különbség?

Hozzászólások

Szerintem egyetlen patront sem lehet használni évekig (főleg ritka nyomtatással) beszáradás nélkül.
Pont ezért váltottam inkább lézer nyomtatóra.
Évekig szenvedtem a drága patronokkal, aztán meg az utántöltéssel, hogy minél olcsóbb legyen akkor is, ha véletlenül beszáradna.

+1 a lézerre

Keveset használt nyomtató esetén szvsz hibás az a gondolatmenet, hogy "elég lesz nekem az 10e Ft-os multifunkciós nyomtató, mert úgyis évente 10 oldalt nyomtatok". Egyrészt a beszáradás miatt, másrészt meg mert a 10 oldal úgysem tíz lesz, és ezek között a gépek között nem ritka az olyan, amelyik egy 6e Ft-os patronból maximum 1-2 száz oldalt produkál. Ráadásul a nyomat is gyenge minőségű, elkenődik, ha nedvesség éri.

A nedves tinta egyik tulajdonsága a száradás. Ha nem tenné ezt, nyomtatást követően a papír felületén is elkenhető maradna.

Fejek tisztítására elég jól használható az ultrahangos tisztítógép, 12.000 Ft körül lehet kapni (Aldiban is időszakosan előfordul).
http://www.argep.hu/main.aspx?sucheall=Ultrahangos+tisztito&page=2
Szemüveg, optika, óra, ékszerek, íróeszközök, érintkezők, nyomtatófejek, stb. tisztítására ajánlják.

Ennyi pénzért amúgy használt lézernyomtató is vehetsz, abba típustól és fedettségtől függően kb. 6.000 Ft-ba kerül 2000 oldalra elengedő utángyártott toner.

Más a tinta, hosszútávú tárolásra és fotóra nem biztos hogy jó lesz. Egyébként meg nyugodtam próbáld ki. Tönkre nem teszi a nyomtatót mert a fej rajta van.

Multkor elszorakoztam a melohelyen talalt, evek ota be nem kapcsolt HP plotterrel. 4 patron, mindegyik csontszaraz. A neten utananeztem, hogyan tudnam kidugaszolni, sok helyen ajanlottak, aztassam be oket meleg vizbe. A teavizforraloval kb. 60-70 fokosra melegitettem fel liter vizet, beleallitottam es ejszakara azni hagytam a patronokat. Masnap letorulgettem es behelyeztem. A plotter azota is szepen nyomtat.
--
FeZo

Az első tapasztalatok: Tökéletes minőségű nyomatok, viszont az első 10 oldal nyomtatása után másnap nem ismerte fel a patront. Aztán kikapcsolás-bekapcsolás után újra felismerte, újra nyomtatott. Aztán megint nem ismerte fel... Szóval van némi bizonytalansága a dolognak. Vagy ez egy ismert hibajelenség?!

pont most rendeltem patront egy nyomtatónkhoz (eredetit, mert ami nekem kéne, abból még nincs utángyártott sem perpill). szerintem a kérdéseddel simán fordulj egyből a szakikhoz: a nyomtassolcson.hu oldalon van chatboxos helpdesk, és szívesen válaszolnak mindenre. szerintem neked is tudnak segíteni. mindenesetre ahogy látom, ebből a patronból is van mind eredeti, mind utángyártott, és nekem nem tűnik olyan durvának egyik ára sem (legalábbis abban a mennyiségben, mint amire te használhatod): http://www.nyomtassolcson.hu/index.php?route=product/list&keyword=HP%20…

Utángyártott parton használatával a tapasztalataim:

- a fekete nem az a fekete
- büdös a tinta
- rendkívül nehézkesen szárad a papíron

Ezzel szemben a tinta vásárlás + fecskendőzés nekem bevált.
A gyári löttyel nekem soha nem száradt be, utántöltéskor akkor szokott baj lenni, ha már csak nagyon kevés tinta van a szivacsban, és _akkor_ állni hagyod huzamosabb ideig. Amúgy CISS powa! :D

--------------------------------------------------------------------
http://www.kmooc.uni-obuda.hu/
http://www.memooc.hu/
http://www.hbone.hu/hu/hirek/hbone_workshop
http://videotorium.hu/hu/channels/details/814,BME_Villamosmernoki_es_In…