Ismertek olyan weboldalt, ami szakmák/pozíciók szerinti átlagos fizetést mutatja?

Van ez az oldal az angol piacról: itjobswatch

Nem mondom, hogy tökéletes, de időnként jól jön.

Van esetleg valami hasonló a magyar munkaerőpiacról?

Hozzászólások

Valoban jo lenne egy magyar oldal. Viszont nem tudom mit finnyaskodunk, hisz a fizetes mindenhol VERSENYKEPES! :D

Nekem az első 4-5 találat használhatatlan volt. Ezn nem használhatatlan, de nem muzsikál fényesen.

Inkrementális keresésnél: agile = nincs találat. scrum = nincs találat.
üzleti = nincs üzleti elemző. business = nincs business analyst. lean = nincs találat. Konzultáns - egy találat van, nem IT. Architect = nincs találat. IT-projektmenedzserre van találat, kapok egy országos átlagot, nem tudtam Budapestre szűrni.
IT-elemző van, fogalmam sincs, hogy ez vajon a BA-t jelenti vagy valami egészen mást.

Röviden, az elmúlt 16 év alatt betöltött munkaköreimből talán kettőt sikerült megtalálni, és az azokra kapott adatok sem igazán használhatóak.

Azért köszi, jobb, mint a semmi.

Izé... Ez nekem angliai fizetések összehasonlítását ajánlja, és az ország választónál nem látom Magyarországot.

Illetve helyszínként ki tudtam választani Budapestet, ami adott egy listát álláshirdetésekkel. Párat megnéztem, egyik se tartalmazott fizetést.

Én csinálok valamit rosszul?

Amugy ti nem pattogtok ki attol, hogy minden hirdetesben csak annyit irnak a fizetesrol, hogy versenykepes? Nem tudom miert ilyen elterjedt szokas ez pont Kozep-Kelet Europaban. Ez egy lokalis jellegu problema, mashol csak elvetve van ilyen.

főleg mert még nem is igazán tudom belőni a saját értékemet

amig ezen nem vagy tul, nem is erdemes interjukra menned...

--
"nem tárgyszerűen nézem a dolgot, hanem a vádló szerepéből. Sok bosszúságot okoztak, örülnék ha megbüntetnék őket - tudom gyarló dolog, de hát nem vagyok tökéletes." (BehringerZoltan)

Jó hát én simán tudok mondani egy nettó 220-250-t interjún, de attól még nem vagyok benne biztos hogy ennyit fizetnek-e általában ezen a területen vagy sem, sok ez értem vagy kevés, mivel nem vagyok tisztában az átlag frontendes fizetésekkel. (erről szól ez a thread is, nem?)

Mire jó egy ilyen?

Az interjún azt kérdezik meg, hogy mi a legkisebb összeg, amiért az adott feladatkört ellátnád - némileg talán kevésbé direkt megfogalmazással. :) Ez lehet, hogy az átlagnál jóval nagyobb, vagy akár jóval kisebb összeg.

Mire jó?

Ha pl. az ember pozíciót váltana, vagy várost, országot, akkor jó, ha tudja, kb. mire lehet számítani, kiszámolhatja, hogy megéri-e, ilyesmi.

Emellett olyasmit is el tudok képzelni, hogy valaki egy ilyen oldalon jön rá, hogy simán kaphat (kérhet) többet, mert simán lehet, hogy megkapja.

+1

Nekem hasznos volt, meg evekkel ezelott, amikor epp nezelodtem. Mindig gondot okozott hogy mennyit kerjek: anyagiakkal nem vagyok jo baratsagban, sosem voltam, sosem leszek, penzzel hagyjanak beken. De sajnos torodni kell vele, meg kell tanulni, es felmerni, mennyit er az ember. Nekem ebben Glassdoor nagy segitseg volt.

Azota meg a fentebb szinten emlitett +50k taktika megy, szintentartas es kiserletezes vegett. Persze pici utanajaras Glassdoor korul nem art, mielott az ember bemond egy pofatlanul nagy osszeget.

--
|8]