UoP Computer Science BSC vagy Mérnök informatikus képzés BSC felsőfokú képzés? Melyiket érdemes?

UoP Computer Science BSC vagy Mérnök informatikus képzés BSC felsőfokú képzés? Melyiket érdemes?

Sziasztok,
Most találtam rá egy nagyon érdekes online munka mellett nagyon jól végezhető Amerikai felsőfokú képzésre.
http://www.uopeople.edu/programs/cs/
Mindent online lehet tanulni, vizsgázni is online lehet, akkreditált BSC képzést nyújt.
előny:
- nem kell még heti 2 napot sem bejárni, minden otthonról megoldható
- 4 év költsége 4000 dollár a vizsgadíjakat beszámítva, egy félév 500 dollár, ami kevesebb mint egy levelező szak költsége

jelenleg egy OKJ-s web-programozó végzettségem van, amivel alap munkákat talál az ember, viszont szeretnék komolyabb tudást.
Hallottatok már róla? Mi a véleményetek. Amerikában akkreditált.
Melyiket érdemes szerintetek? A levelezőn is nagyon sok plusz időt kell eltölteni a bejárással
köszi szépen

Hozzászólások

A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.

Mérnök informatikus BSC - Az előadásoknak van egy sajátos hangulata.

Udv.

Ez szerintem nagyon jo! Viccen kivul, most keresetem ra guglin es ahogy nezem nem rossz egyetem eleg jo feedback-je van.
En az OpenUNiverisity-n csinalom a BSc-t a UK-ben, de pont most kellett torolnom a Februari kurzust, mert lakasvasarlas miatt felborultak a dolgok.

Az OU-n egy kurzus jelenleg £2500, vagy £1300, attol fuggoen, hogy 60 vagy 30 pontos a kurzus. (a BSc 15k. alatt nem nagyon all meg, ami b@szottul sok) A teljes BSc-hez 360 pont kell, ebbol nekem megvan most 90 es az egyik pont a matek, amit kernek az UoP-n a beugrohoz ahogy nezem.

Szoval ez bazi jo szerintem ennyiert, mert $4000 az kb "semmi" az EU-s arakhoz kepest. (otthon is van siman ennyi egy hasonlo, ha nem tobb) Az OU amugy nagyon jo, ott sem kell bejarni, mindent lehet otthonrol csinalni es nagyon jok a kurzusok.
Most csinaltam a Digital Life kurzust, ami olyan dolgokat taglal, hogy milyen rendszerek vannak az erintos kartyakban, vagy hogy hogyan kell programozni micro kontroller-t(kuldtek mikrokontroller-t es progit kellett ra irni sense-ben), vagy hogy milyenek a jelenlegi cloud rendszerek(Google/Amazon/M$). Szoval ezzel csak arra akartam utalni, hogy szerintem nagyon szinvonalas es a jelenleg piacon levo cuccokat tanitjak, aminek van ertelme, mert ez eladhato tudas es nem elevult. (persze ez csak az en maganvelemenyem, ezt csak azert irom, mert mar parszor ki lettem osztva itt a HUP-on, akarva akaratlanul :) )

Gondolom hogy itt is hasonlo lehet az oktatas, mint az OU-n, szoval en tamogatom.
Amugy lehet hogy kell angol vizsgat tenned, ha nem az USA-bol tanulsz, mert ezt irtak ahogy nezem, gondolom a matek nem gond, azt csak le kell fordittatni.
##
(English proficiency–completion and score, when relevant.)
(Math proficiency–completion and score, when relevant.)
##

Ez a when relevant gondolom arra utal, ha nem anyanyelv az angol es kulfoldi vagy, persze ez csak egy guess. :)

Koszi az otletert, nekem elsore nagyon bejon.
Azt hiszem hogy irok is nekik, hogy elfogadjak-e az OU-s papirokat, mert ennyiert nagyon kene.
Megha nem is tudok migralni, akkor is olcsobb, mint az OU nagysagrendekkel.
Majd referalok, hogy mit mondanak a jelentkezessel kapcsolatban.

Nekem az tetszik benne, hogy teljesen online. Ha csak egy tárgyat tudsz felvenni egyszerre akkor csak azt veszed fel, nem kell a teljes félévet kifizetni.
Angliában híresen drágák az egyetemek, mondjuk az USA-ban is.
http://www.danfletcherblog.ca/tag/university-of-the-people-review/
Érdemes elolvasni amit leszűrtem , hogy komolyan veszik az egészet. Azt akarják , hogy használható tudást szerezz. Minden tárgy 3 kredites, viszont ez a kredit az amerikai rendszer szerinti kredit, többet ér mint az EU-s. Másképpen számolják.
Mivel új egyetem, ezért nem lehet onnan máshová tárgyakat átvinni máshová.

Nem mélyedtem el a témában, de eléggé olcsónak tűnik.
Az majd kiderül milyen tudást ad, viszont az a tény, hogy USA diplomát kapsz a munkaerőpiacon lehet előnye, persze ha nem futsz bele a "Gábor Dénes" szindrómába :).
Ha külföldre tervezel akkor mindenképpen jó ötlet lehet.
Mivel eléggé "olcsó" szerintem mindenképpen megéri a kockázatot, én a helyedben belevágnék, maximum még kipótolnám pár tanfolyammal, ha szükséges.
Valamint a hobby projekteket ez sem pótolja, állásinterjún jól jöhet a CV-be rakott érdekes git repo...stb. De mivel online van az egyetem feltehetőleg erre is marad időd, meg melóra is amiből kifizeted az "olcsó" képzést. (azért írom, hogy "olcsó" mert a képzésekhez képest tényleg az, de 4000 dolcsi az egész képzésre egy magyar pénztárcának nem feltétlenül az, viszont nem is megfizethetetlen, olyan amit érdemes megpróbálni)

Ha belevágsz mindenképpen írjál róla rendszeresen itt a hup-on, biztos lesz még sok fiatal akinek majd ezek az írások segítenek.

torolve, ketszer ment, bocsi...

viszont szeretnék komolyabb tudást.

Szerintem alapvetően nem egyetemen és pláne nem online egyetemen lehet "komolyabb" tudást szerezni. Ha meg csak a papír kell, nos, arra meg szerintem drágácska...

Amerikában akkreditált.

Ezt azért járd körbe rendesen, mert arrafelé nem egészen úgy megy ez a felsőoktatásosdi/akkreditációsdi, mint mifelénk. Szóval nem lennék meglepődve azon se, ha esetleg csak annyira akkreditált ez, hogy itthon/az EU-ban pl. el sem ismernék ekvivalensnek (ergó ha valahova kötelező a felsőfokú végzettség, oda nem lesz ez se jó).

4 év költsége 4000 dollár a vizsgadíjakat beszámítva, egy félév 500 dollár, ami kevesebb mint egy levelező szak költsége

De nem nagyságrendileg kevesebb. És nem tudhatod, hogy a vizsgázások számával nem kompenzálják az "olcsóságukat", azaz nem lesz az a vége, hogy tantárgyanként 2-3 vizsgával tudsz csak átmenni - mindjárt annyiba van az egész, mintha itthon beíratkoznál a BME-re költségtérítéses képzésre.

Köszönöm szépen a véleményedet.
Komoly tudást munkatapasztalattal me, lehet valóban megszerezni, viszont elméleti alapokat sajnos munka közben elég nehéz.
Amihez viszont egy komolyabb oktatás jól jön.
cikk http://www.thebestschools.org/features/shai-reshef-interview/

http://www.bbc.com/news/technology-27117597

Akkreditáció az amerikai oktatásügytől jön :
Accreditation Commission of the Distance Education Accrediting Commission (DEAC), a U.S. Department of Education authorized accrediting agency. This can be verified at http://www.deac.org/

Valóban a vizsgákért fizetsz, és többe is kijöhet. De én nem igazán láttam levelezős állami szakot, a legtöbb az költségtérítéses, és ha nem tudsz 1 félévet teljesíteni mivel mondjuk rengeteg kell dolgoznod heti 8 túlóra pl. Akkor kibukok az állami képzésből és fizethetek. fél évenént 185 ezer ft-ot, bármely kevés vizsgára jelentkeztem.

jogos felvetés,
Én azt csinálnám, hogy megkérdezem mondjuk az angol hivatalt, hogy mit ér náluk a képzés: http://www.naric.org.uk/naric/
Ha egy EU-s elfogadja, akkor itthon is könnyebb lehet. Azért is az angolt kérdezném meg, mert informatikusnak anglia lehet egy kézenfekvő külföldi célpont.

Szia tygryss

Köszi szépen, nem ismertem eddig az oldalt. Ahogy látom pénzért honosítják a különböző diplomákat.
Nem láttam email címet az oldalon. Postán lehet nekik küldeni a dokumentumokat.
Szerintem csak akkor mondják meg, hogy elfogadják-e (és akkor is csak konkrét papírt néznek szvsz)ha fizetek nekik.
Ha valaki lát ingyenes részt, légyszi másolja be.

A képzés minősége nem tudom milyen. Egy biztos, USA-ban egy tárgy jön ki körülbelül ennyi pénzből, még az online végezhető nevesebb egyetemeken (Phoenix pl.) is tehát ez _nagyon_ olcsó.