Creative Commons képek

Sziasztok,

1. Egy megrendelőnek készített weboldal háttereként szeretnék felhasználni egy Creative Commons license által védett képet.
Ebben az esetben elég, ha az oldal alján feltüntetem, hogy a kép xy munkája, melyik CC licenc alá esik és az eredeti hol érhető el?

2. Ha az oldalon felhasználok egy CC grafikai elemet, akkor annak kattinthatónak kell lennie és a license-nek egyből a képhez közel kell megjelennie, vagy elég, ha az oldal alján egyértelmű utalást teszek a fentiekre?

Köszönöm előre is!

Hozzászólások

Szia!

Ezt találtam neked hirtelen. Itt vannak példák.

"A +1 az a proletárlájk."

Szia,

Szerintem ez vonatkozik rám:
1. Publishing a web page with attribution information. For example, on a webpage featuring your audio recording, provide a credit list of material you used that adheres to best practices above. Doing so allows not only your material, but the materials you attribute, to be found by search engines and other web discovery tools. If possible within the medium, make the Author, Source, and License links the user can follow.

Example:
This video features the song "Desaprendere (Treatment)" by fourstones, available under a Creative Commons Attribution-Noncommercial license.

Ezek szerint viszont elég az oldal alján hivatkozni az eredeti szerzőre.

Felig off: az ugye megvan, hogy ha az altalad valasztott kep NonCommercial, akkor azt nem hasznalhatod fel ugyfelnek penzert gyartott melora, illetve ha az ugyfel a weboldalt uzleti cellal (pl. ugyfelszerzesre) hasznalja?

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT

Ha CC attribution licenc alatt vannak a kepek, akkor altalaban szoktak mellekelni egy leirast, hogy hogyan kell attributolni. Ennek hianyaban a fentebb linkelt guide-ot erdemes kovetni.

--
Pásztor János
Sole Proprietor @ Opsbears
Development Lead @ IXOLIT