LCD TV javítás

 ( Ritter | 2016. január 21., csütörtök - 17:17 )

Budapesten és környékén hol érdemes LCD TV-t javíttatni? Se kép se hang, be se volt kapcsolva. Távirányítóval be és ki is lehet kapcsolni. T-con, LED driver hibára tippelnék de gyanús, hogy hang sincs. Alaplaphiba esetén viszont menni szokott a háttérvilágítás.
Mindenképp szerviz kell. Megbízható de azért ne akarják egy új tv árát elkérni a javításért.
Melyik szervizt ajánljátok?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én az ilyet úgy intézem, hogy vidéken van elektronikai műszerész ismerős (gyanítom Bp-en is fellelhető), neki odaadom és szól, hogy javítható és mennyibe fog kerülni. Monitorban háttérvilágítás cseréjét megoldottam néhány ezer forintért.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Alaplap, T-con mennyibe kerül egy LCD TV-hez ha cserélni kell?
Ők azt ígérik, hogy javítanak is alaplapot ha lehet.

Gyanítom Pösten annyiba, mint egy másik működő TV ára.
Apám Szolnokon egy Panasonic Lcd-t javíttatott - fénycső hiba - 10 eFt volt az anyag meg munkadíj.(Nem szervízben).

Az azért még messze van egy új tv árától. :) Tízszeres szorzóval pedig még Pösten sem számolnak.

Hol írtamén olyat, hogy a javítás = új TV ára ?
Használt LCD TV-ket kva olcsón lehet venni és sokszor annyiba kerül mint egy szervizben történő javítás ára. Bevizsgálási díj, javítási óra díj ami 8-15 eft közt mozoghat + adó..

A használt TFT monitoroknál ez már 4 éves történet, nagykerben annyit adnak és olyan áron, hogy nemi igen éri meg a régit sok esetben javítani mivel számlával egy év garival egy újabbat lehet venni. A kondenzátor csere kimeríti a gazdaságosság fogalmát.

Ez azért nem tft monitor, hanem tv. Abból is jobb darab.

Nem sok különbség van egy LCD monitor és egy LCD Tv közt kivéve, hogy az LCD TV knél kicsit drágább minden. Alapból van egy táp és egy Agy. A táp egyszerűen javítható az Agyat meg cserélni szokták és a fénycső kérdéses, hogy zárlatos e vagy nem.
Azért elárulhatnád a TV pontos típusát, főleg hogy jobb darab ;)

Lg 55lx6500 Magyarországon lakó rokonomé. Ha én meg tudnám csinálni valószínűleg a repjegy olcsóbb lenne mint a javítás. Nem CCL, LED-es típus. Annál inkább a led driver szokott meghibásodni. Mivel hang sincs de azért bekapcsol, az alaplap valószínűleg meghibásodott. De lehetséges, hogy más is.

A nyitóban LCD-t irtál a TV-d meg LED, Nem egy kategória :))
Ajánlották neked a seképsehang szervizt kérdezd meg őket.
Elsőre táphibának tűnik, de szétszedve megmondják.

a "led" tévé is LCD. Attól, hogy fénycső helyett ledsor világít, még folyadék kristályos kijelzőn jelenik meg a tartalom ;)

+1
Kivéve az OLED :)

igaz :)
azt hiszem vagy 10 év ígérgetés után manapság már tényleg kapni oled-es rendes méretű tévét... egy autó áráért.
De majd lesz ez még hétköznapi termék. Annó a plazmatévé mellé is ajándék Suzuki-t adtak :D

Javítás/javíttatás szempontjából nem mindegy. Az LCD TV-kel tele van a használatpiac és 10-70 eft közt azt veszel amit csak akarsz.
A LED új technológia 3-5 év garisak és használtan is megkérik az árát a tápjuk is más pluszban rengeteg plusz funkciót raktak bele. Rákerestem a típusra -> Lg 55lx6500 nem sok találatot kaptam rá.

Ez is sima mezei LCD LED háttérel semmi extra nincs.
https://hu.wikipedia.org/wiki/LED-telev%C3%ADzi%C3%B3
És a javítása se drágább mintha egy CCFL csövet vennél.

Nos akkor idővel majd csak megtudjuk mennyiért javították meg.
Az új típusú dolgokkal az a gond, hogy a gyártók előszeretettel letiltják mások számára az alkatrész utánpótlást/gyártást egy bizonyos ideig. Így előfordulhat, ha "panel" kell bele azt akkor csak márkaszervizben lehet megvenni.

"nem sok találatot kaptam rá"
Anno rokonok akartak venni JVC "lapostévét" a Teszkóból. Lediktálták a típusát, rákerestem google-n és 0, azaz nulla találatot kaptam. Visszahívtam, hogy küldjön róla képet, a végén még személyesen is bekajtattam, hogy megnézzem, hogy a típust egyezik-e. Na most elektroműszerész legyen a talpán, aki ehhez szerez bármilyen leírást, kapcsolási rajzot, robbantott ábrát, miegyebet.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

A panelok remélem ennél kevesebbe kerülnek.

Panelok HA nem javíthatók -> Kína Ali és tsa. TV tipus és panelszám alapján kereshető.

Én biztosan nem fogok panelt javítani. Bár olvastam érdekes eseteket, amikor hajszárítóval javítottak panelokat. Annyira fos volt a forrasztás, hogy ez is helyrehozta. A fenti hibajelenség miatt sajnos nem tudom megállapítani melyik panel a hibás. Tartalékalkatrészeim pedig nincsenek, hogy cserélgetve megtaláljam a hibásat. Elektroműszerész ismerősöm sincs.

Szervizbe? Dehogy :D Van egy ismerős pesten (az egyik nagykerben dolgozik a XIII. kerületben), hozzá hordjuk a halott monitorokat. Eddig 5-10KHUF közötti összegekbe fájt a javítás. Jellemzően 3-4 nap, kivéve, ha rendelni kell hozzá alkatrészt, mert akkor 2-4 hét.

Jó, de hol találok ilyen "ismerős" katalógust? :)

PM-be megírod a TV paramétereit, hibajelenséget (csak a puszta tényeket!), elküldöm neki, ha vállalja a melót, megkapod az elérhetőségét (ezen a ponton kiszállok a bizniszből)

Náluk már megfordult a tv-m párszor, ha ezt tudom, akkor inkább veszek újat: http://www.alfatvszerviz.hu/tv-jav%C3%ADt%C3%A1s
hozzák/viszik, amúgy normálisak, persze messziről jött ember(nek) azt mond(unk), amit akar(unk), szóval simán lehet, hogy ők is az összmagyar lehúzósdit játszák.

Ez mit jelent? Mennyibe került náluk a javítás?

Ird már be a keresőbe -> lcd tv javítás árak
Kaptam 108 találatot, több cégnél ki van irva mennyiért vállalják és milyen feltételekkel.
A pontos árat szervizből csak ha elvitték bevizsgálták tudod meg ez 5-50 000 ft közt lazán lehet.

Kerestem. " 5-50 000 ft közt lazán lehet." Pont ezért érdekelnek a személyes tapasztalatok.
De céges kereten kívül dolgozó elektroműszerész is érdekel, de itt valóban kellene személyes tapasztalat arról mennyire megbízható.

Nekem Pösten nincs ilyen ismerősőm csak Széchényben oda meg el is kell vinni meg vissza is kell hozni az idő+pénz. Alkatrészboltos ismerőst megkérdezek kit ajánlana szerelőt aki LG-t javít.
Ezt javasolta, itt lehet keresni jó szakembert,nincs regisztrációhoz kötve : www.elektronline.hu

Mi a pontos tipusa a tevenek?
Ha van rajta scart akkor masik tv-t melle es ossze kotni scarton a 2-t a masodik tv-n megnezed van-e kep.

A képméret alapján írt várható költség meg is felelne ha valóban annyi lesz a vége. Te javíttattál már ott?

egy lg flatron 22 monitor/tv-t javíttattam, táp panel égett szét. bontott darabbal lett cserélve, az ár annyi volt amennyit meghirdettek de nettó.

bár én előtte szétszedtem, és tudtam mi a baja, néztem hozzá panelt, de nem találtam olyan áron ami elfogadható lett volna..

Kiváncsi lennék a megoldásra.

*